Diskuze

Nejstarší řeznictví v Čechách používá receptury z první republiky

Rod řezníků Matků sahá až do roku 1546. Zmínku o zápisu z tohoto roku objevil kronikář v Kostelci nad Labem v místní kronice. Členem cechu řezníků byl tehdy jistý Antonín Matek. A Antonín Matek tam vládne výrobě uzenin i nyní, o téměř pět set let později.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fermentovaný Turistický a Lovecký. To jsou bohužel totalitní receptury ;-(

0 2
možnosti

jednou jel kamarád na takovou menší regionální soutěž ve výrobě klobás. Protože na to hodil bobek a nestihl nic připravit, koupil jich pár v nějakém márketu. A......vyhrál;-D Tolik k rozlišovací schopnosti nás jako spotřebitelů.

5 1
možnosti

P44e97t54r 22J42a31n23d41a

15. 2. 2014 17:06

Pokud hodnotili spotřebitelé, tak se nedivím a pokud nějaká místní porota, tak vlastně taky ne :-)

3 0
možnosti

krása. být členem takové rodiny je podle mě lepší, než bejt Hiltonová. mě by to těšilo víc

7 0
možnosti

P14e50t12r 94J56a80n27d28a

14. 2. 2014 23:21

Mít rodinné řeznictví nebo být dědičkou hotelového impéria a milionářka .... Vážně je to těžká volba :-)

Ale chápu co jste měla na mysli.

2 0
možnosti

A já měl vždy dojem, že poctivé anglická je černá od pořádného vyuzení. Nebo že by někdo přecejen tu receptůru měnil?

0 0
možnosti

Ono pravá anglická slanina je farbená krvou a nie potravinárskymi farbivami.

2 0
možnosti

L10a40d56a 52N27o85v49a94k

14. 2. 2014 14:23

vraž do toho štoudev nitrátové soli...:-P

5 1
možnosti

Stará receptůra, dobrá receptůra ;-D;-D

1 0
možnosti

Uzenina pana Matka kupuji v českobudějovické prodejně Náš Grunt. Jsou vynikající, určitě lepší než to, co se tady prodávalo jako uzeniny za komančů.R^

11 4
možnosti

Nekecej! Ten Lovečák a Turisťák, co je tam na fotce je totalitní receptura.

1 1
možnosti

já to uzený nějak nemusím. dám si tak 2-3x do roka. Je to samej karcinogen i když se to udí doma

3 5
možnosti

spíš zvláště, když se udí doma

1 0
možnosti

Nez jist dusitany tak to radsi nejist uzeniny vubec.

2 8
možnosti

dusitanů a dusičnanů sníš mnohem víc v zelenině, než z uzenin...

5 1
možnosti

...nejsme ochotni uzeninu ošidit... Pročpak se mi tomu nechce uvěřit. Tuhle písničku posledni dobou slicham od každého malého výrobce az se z toho zacina stávat takový folklor. Připadá mi najednou, ze jsme národ poctivcu a jen ten hypermarket je z mimozemšťanů co nám sem zavlekli to šizení. Vždyť řezníci byli od pradávna duse poctive. Tohle chvástání je hezké, ale víc by se mi líbilo, kdyby řekli, tady s tímhle jsme alespon jednou dostali cenu za nejlepší chut a kouknete na naše složení a tam neuvidím stejně složení jako v to hypermarketu.

5 23
možnosti

Slyšet (!!), mlýn, blýskat se, polykat plynout plýtvat.....

9 0
možnosti