Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Recept pro záchranáře zbytků v kuchyni: zkuste "nadtopinku" po italsku

"Starý chleba nepatří do koše. A jestli je jenom ztvrdlý, je to naopak skvělý základ pro spoustu receptů. Jako první můžete vyzkoušet třeba bruschettu, takovou italskou nadtopinku," říká Petr Hanzel z iniciativy Zachranjidlo.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V81ě64r89a 71M66u75ž39í69k10o81v23á 1972117310564

tak to by mě nenapadlo...;-D

+2/0
26.2.2014 0:45

K29e52v55i19n 38H36a41h28n 6567885164266

Tip:

Na ti celý dát plátky mozzarelly (nebo levnější zottarelly) a vložit do trouby, až se mozzarella lehce rozteče (5 min).

Šetřit olejem, jinak se po-to a nebude to lehká večeře.

0/0
25.2.2014 23:24

J66a81r50o64m38í33r 75F56o17b47e38r 3458671954467

A když je chleba plesnivý, nevadí, můžeme tvrdit, že jsme topinku posypali čerstvými bylinkami. Pokud je opravdu starý, nachystejme si k podávání rozbrušovačku. V zimě si rajčata musíme více ochutít a nakrájet na malilinkaté kousíčky, protože chutnají a mají konzistenci jako dřevnatý kedluben.;-D

+9/0
25.2.2014 16:45

V34á34c36l36a82v 18J89a50n71o76c44h 1946585501457

Jaký to má všechno smysl, když se na to nakonec dá rajče ...urk... a letí to stejně do koše?

+2/0
25.2.2014 13:51

J43i81ř60í 59S71o87u59č26e84k 5746357749499

Zajímavé, jen mi na tom trochu vadí, že je to prezentované jako způsob, jak "zachránit" starý chleba a ještě na tom ušetřit. Reálně jsou totiž ostatní ingredience (rajčata a olivový olej) několikanásobně dražší než čerstvý chleba…

+6/0
25.2.2014 13:02

V80á24c19l50a41v 89M16a93l29ý 1625328174750

A vy běžně doma nemáte olivový olej a rajčata? Jde o to, že můžu i se starým chlebe (středomořským u nás spíš např. bagetou) udělat zajímavé jídlo. Lepší než si dát 3 párky a pak funět jak mi je blbě. Ale to nesmíme být v Čechách :-)

+1/−1
25.2.2014 16:30

J40i77ř86í 93S37o27u15č70e14k 5556837189349

Asi jste nepochopil pointu. Pokud chci zachránit pár krajíců starého chleba, abych ušetřil, nepoužiju k tomu suroviny, které jsou zhruba 10× dražší než ten chleba. Naopak pokud si chci pochutnat a udělat bruschettu, nebudu k tomu používat ztvrdlý tmavý chleba. Párky tu nikdo neřešil.

+7/0
25.2.2014 17:59

R58e74n17é 51Š61r57ů43t50e69k 8568675926638

Pokud sníte 3 párky, a poté funíte a je Vám blbě, tak byste měl asi navštívit svého lékaře. ;-D

+2/0
25.2.2014 20:19

A68n44n51a 24A29n38d51r94a56š80o39v89á 9462187681779

A to je jedno, co se udělá. U nás chleba ani rohliky nevyhazujeme. Buďto se suší na strouhanku, anebo se udělají ve vajíčku, topinka s máslem, paprikovou pomazankou, lečem, nebo toust s tím co lednice dá, anebo se zapeče v troubě se šunou a sýrem...

+2/0
25.2.2014 11:31

I76v68e35t42a 17Č40e40r85m76á10k74o73v35á 3705311293102

Bruschettu jedině z toustového chleba nebo bagety...na náš chléb  směs z rajčat ,paprik česneku a cibule,protlak,pepř,sůl...kdo se neobejde bez masa tak uzeninu na nudličky:-)

0/0
25.2.2014 10:25

V73l57a70d29i88m35í55r 65W38r11h92e77l 6618242488739

To už na tu topinku dáváte v podstatě lečo ne?

+3/0
25.2.2014 10:45

I41v60e55t37a 13Č65e47r28m62á77k69o85v59á 3195891713592

variant je spousta,napsala tu kterou má moje rodina nejraději  a do leča nepatří česnek:-)

0/−1
25.2.2014 10:55
Foto

P96e57t86r 43Š79r75a78i39e46r 9173252852357

Tp jsou dost knížecí rady. I na fotkách je vidět, že "chleba" je ve skutečnosti bageta... Bruschettu na českém kvasovém žitnopřeničném chlebu si i jako velký experimentátor neumím moc představit...:-P

+13/0
25.2.2014 9:06

P98a61v76e43l 86F49o27l30t67á62n 4510162914

Něco jako "polévka ze sekery".

+5/0
25.2.2014 8:38

P87e67t24r 43N67ě70m52e88c 4755242152537

nadtopinka, podtopinka ???

+2/0
25.2.2014 8:06

O61l83i76v96e65r 57N31e42u37m77a18n18n 3250326499

nadtopinka aneb übertoast ;-D

+13/0
25.2.2014 7:17

T53r38a39i93k44o 36T86r86u20h24l13a49r 9538429460323

...a jak se teda kraji tvrdej chleba, a jeste aby se me nerozsypal pod nozem?...

uschla babo ..porad...

0/0
25.2.2014 6:24

F46r70a89n35t64i50s32e11k 15F29a73r64a 9196592151274

stqci si kupovat poradnej chleba a ne tu zpenenou mouku co se prodava v hypermarketech. Jestli mate moznost nekde koupit Cvrcovickej, tak rozhodne ten..jen z nej topinky neudelate...se sni driv, nez stihne ztvrdnout :-)

0/0
25.2.2014 8:49

P45a31v97e59l 46F29a70r26a 9737967664821

I v supermarketech se dá koupit dobrej chleba, nesmí se ovšem sáhnout po tom nejlevnějším! ;-)

+1/0
25.2.2014 20:30

P61a18v77e98l 89J55e70ř46á35b96e84k 7131162384887

Nejsem baba, ale přesto -jednoduše.

Chléb nahřeji v mikrovlnce, aby změkl. Potom ho nakrájím, a zas nechám přiměřeně ztvrdnout. Potom to opeču na pánvi či grilu, aby chleba byl teplý a tvrdý. Následně řádně opečenou, tvrdou, kůrku chleba těžce ukousnu a dlouho rozmělňuji v ústech. Když je dost česneku, ještě vydechuji plameny, které ihned zaplavuji slzami v očích.

V tom složitějším případě, když tvrdý chleba nejde krájet, dosuším ho a donesu chovateli koní. Ty si s chlebem poradí i bez česneku a grilu. Proč se mordovat s tím, co nelze lehce udělat.

+3/0
25.2.2014 9:06

P24e62t32r 76H60e19l85l13e32r 5443856854264

Tak takhle tvrdej chleba bych poslal nějomu pro králíky :-)

+2/0
25.2.2014 10:28

P10a72v60e67l 82J49e48ř95á51b73e73k 7631872674907

Je to hezké, ale pořádná topinka, pořádně natřená středoevropským česnekem nemá žádnou chybu. Jakákoliv jiná "zelenina" to jenom kazí.

A ještě je důvod potom zajít na pohárek.

A upíři jsou "nahraní"

+11/0
25.2.2014 0:37

M48a45r93t53a 17S40o55u62k51u29p15o73v74á 9156556640140

A ocutnal jste někdy bruschettu? Je to dobrota, ovšem se sezonními voňavými rajčaty, zkuste a uvidíte;-)

+1/0
25.2.2014 9:22

V68l53a46d61i45m26í29r 66W88r91h72e88l 6578232718509

Ochutnal.. Ale z našeho klasického chleba radši tu topinku s česnekem(a tatarákem). Popřípadě vaječnou topinku s hořčicí a sýrem.

+15/0
25.2.2014 10:16





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.