Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Recept pro záchranáře zbytků v kuchyni: zkuste "nadtopinku" po italsku

"Starý chleba nepatří do koše. A jestli je jenom ztvrdlý, je to naopak skvělý základ pro spoustu receptů. Jako první můžete vyzkoušet třeba bruschettu, takovou italskou nadtopinku," říká Petr Hanzel z iniciativy Zachranjidlo.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V84ě78r22a 80M74u55ž46í29k90o62v69á 1592867580734

tak to by mě nenapadlo...;-D

+2/0
26.2.2014 0:45

K79e25v28i78n 94H48a14h57n 6817655224436

Tip:

Na ti celý dát plátky mozzarelly (nebo levnější zottarelly) a vložit do trouby, až se mozzarella lehce rozteče (5 min).

Šetřit olejem, jinak se po-to a nebude to lehká večeře.

0/0
25.2.2014 23:24

J15a56r13o28m79í55r 75F11o98b91e82r 3578451164647

A když je chleba plesnivý, nevadí, můžeme tvrdit, že jsme topinku posypali čerstvými bylinkami. Pokud je opravdu starý, nachystejme si k podávání rozbrušovačku. V zimě si rajčata musíme více ochutít a nakrájet na malilinkaté kousíčky, protože chutnají a mají konzistenci jako dřevnatý kedluben.;-D

+9/0
25.2.2014 16:45

V80á94c86l69a79v 13J97a81n31o63c82h 1596265791327

Jaký to má všechno smysl, když se na to nakonec dá rajče ...urk... a letí to stejně do koše?

+2/0
25.2.2014 13:51

J18i62ř93í 10S69o27u90č70e86k 5116507519189

Zajímavé, jen mi na tom trochu vadí, že je to prezentované jako způsob, jak "zachránit" starý chleba a ještě na tom ušetřit. Reálně jsou totiž ostatní ingredience (rajčata a olivový olej) několikanásobně dražší než čerstvý chleba…

+6/0
25.2.2014 13:02

V98á30c40l18a25v 44M15a74l60ý 1115398834870

A vy běžně doma nemáte olivový olej a rajčata? Jde o to, že můžu i se starým chlebe (středomořským u nás spíš např. bagetou) udělat zajímavé jídlo. Lepší než si dát 3 párky a pak funět jak mi je blbě. Ale to nesmíme být v Čechách :-)

+1/−1
25.2.2014 16:30

J75i80ř19í 27S61o75u41č80e11k 5226697439649

Asi jste nepochopil pointu. Pokud chci zachránit pár krajíců starého chleba, abych ušetřil, nepoužiju k tomu suroviny, které jsou zhruba 10× dražší než ten chleba. Naopak pokud si chci pochutnat a udělat bruschettu, nebudu k tomu používat ztvrdlý tmavý chleba. Párky tu nikdo neřešil.

+7/0
25.2.2014 17:59

R23e71n95é 66Š38r70ů87t63e75k 8558135816308

Pokud sníte 3 párky, a poté funíte a je Vám blbě, tak byste měl asi navštívit svého lékaře. ;-D

+2/0
25.2.2014 20:19

A41n90n55a 37A52n76d47r92a85š19o69v74á 9402167851949

A to je jedno, co se udělá. U nás chleba ani rohliky nevyhazujeme. Buďto se suší na strouhanku, anebo se udělají ve vajíčku, topinka s máslem, paprikovou pomazankou, lečem, nebo toust s tím co lednice dá, anebo se zapeče v troubě se šunou a sýrem...

+2/0
25.2.2014 11:31

I36v34e73t78a 53Č56e51r97m15á97k56o62v56á 3845351803732

Bruschettu jedině z toustového chleba nebo bagety...na náš chléb  směs z rajčat ,paprik česneku a cibule,protlak,pepř,sůl...kdo se neobejde bez masa tak uzeninu na nudličky:-)

0/0
25.2.2014 10:25

V84l38a47d94i90m51í94r 13W58r36h76e68l 6418642918439

To už na tu topinku dáváte v podstatě lečo ne?

+3/0
25.2.2014 10:45

I16v34e56t96a 83Č72e78r44m69á12k71o12v62á 3645481243772

variant je spousta,napsala tu kterou má moje rodina nejraději  a do leča nepatří česnek:-)

0/−1
25.2.2014 10:55
Foto

P32e45t13r 37Š68r59a64i41e24r 9613222442737

Tp jsou dost knížecí rady. I na fotkách je vidět, že "chleba" je ve skutečnosti bageta... Bruschettu na českém kvasovém žitnopřeničném chlebu si i jako velký experimentátor neumím moc představit...:-P

+13/0
25.2.2014 9:06

P57a10v72e88l 76F49o64l78t12á81n 4740822554

Něco jako "polévka ze sekery".

+5/0
25.2.2014 8:38

P54e98t18r 19N76ě32m76e81c 4925882822487

nadtopinka, podtopinka ???

+2/0
25.2.2014 8:06

O82l10i88v67e30r 47N91e98u79m88a64n67n 3110586729

nadtopinka aneb übertoast ;-D

+13/0
25.2.2014 7:17

T93r90a18i71k23o 93T18r25u48h67l32a67r 9848969610473

...a jak se teda kraji tvrdej chleba, a jeste aby se me nerozsypal pod nozem?...

uschla babo ..porad...

0/0
25.2.2014 6:24

F97r73a32n20t10i79s48e13k 60F88a96r93a 9706762921854

stqci si kupovat poradnej chleba a ne tu zpenenou mouku co se prodava v hypermarketech. Jestli mate moznost nekde koupit Cvrcovickej, tak rozhodne ten..jen z nej topinky neudelate...se sni driv, nez stihne ztvrdnout :-)

0/0
25.2.2014 8:49

P59a51v73e53l 13F86a41r33a 9987427884451

I v supermarketech se dá koupit dobrej chleba, nesmí se ovšem sáhnout po tom nejlevnějším! ;-)

+1/0
25.2.2014 20:30

P76a86v66e77l 86J11e94ř37á59b91e96k 7101302414787

Nejsem baba, ale přesto -jednoduše.

Chléb nahřeji v mikrovlnce, aby změkl. Potom ho nakrájím, a zas nechám přiměřeně ztvrdnout. Potom to opeču na pánvi či grilu, aby chleba byl teplý a tvrdý. Následně řádně opečenou, tvrdou, kůrku chleba těžce ukousnu a dlouho rozmělňuji v ústech. Když je dost česneku, ještě vydechuji plameny, které ihned zaplavuji slzami v očích.

V tom složitějším případě, když tvrdý chleba nejde krájet, dosuším ho a donesu chovateli koní. Ty si s chlebem poradí i bez česneku a grilu. Proč se mordovat s tím, co nelze lehce udělat.

+3/0
25.2.2014 9:06

P36e43t66r 51H93e64l45l36e60r 5973296584614

Tak takhle tvrdej chleba bych poslal nějomu pro králíky :-)

+2/0
25.2.2014 10:28

P95a45v53e31l 92J46e18ř32á39b15e96k 7701552614177

Je to hezké, ale pořádná topinka, pořádně natřená středoevropským česnekem nemá žádnou chybu. Jakákoliv jiná "zelenina" to jenom kazí.

A ještě je důvod potom zajít na pohárek.

A upíři jsou "nahraní"

+11/0
25.2.2014 0:37

M33a17r16t11a 18S32o94u96k47u44p69o86v24á 9896306340640

A ocutnal jste někdy bruschettu? Je to dobrota, ovšem se sezonními voňavými rajčaty, zkuste a uvidíte;-)

+1/0
25.2.2014 9:22

V18l57a29d36i61m91í13r 59W84r27h29e20l 6588442928559

Ochutnal.. Ale z našeho klasického chleba radši tu topinku s česnekem(a tatarákem). Popřípadě vaječnou topinku s hořčicí a sýrem.

+15/0
25.2.2014 10:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.