Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Recept pro záchranáře zbytků v kuchyni: zkuste "nadtopinku" po italsku

"Starý chleba nepatří do koše. A jestli je jenom ztvrdlý, je to naopak skvělý základ pro spoustu receptů. Jako první můžete vyzkoušet třeba bruschettu, takovou italskou nadtopinku," říká Petr Hanzel z iniciativy Zachranjidlo.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V46ě91r78a 23M68u43ž43í60k83o62v30á 1192517830744

tak to by mě nenapadlo...;-D

+2/0
26.2.2014 0:45

K42e38v44i31n 47H43a88h97n 6977765194766

Tip:

Na ti celý dát plátky mozzarelly (nebo levnější zottarelly) a vložit do trouby, až se mozzarella lehce rozteče (5 min).

Šetřit olejem, jinak se po-to a nebude to lehká večeře.

0/0
25.2.2014 23:24

J93a38r82o29m21í17r 65F90o32b45e28r 3858301624317

A když je chleba plesnivý, nevadí, můžeme tvrdit, že jsme topinku posypali čerstvými bylinkami. Pokud je opravdu starý, nachystejme si k podávání rozbrušovačku. V zimě si rajčata musíme více ochutít a nakrájet na malilinkaté kousíčky, protože chutnají a mají konzistenci jako dřevnatý kedluben.;-D

+9/0
25.2.2014 16:45

V50á29c28l95a41v 79J67a22n74o85c88h 1936355971577

Jaký to má všechno smysl, když se na to nakonec dá rajče ...urk... a letí to stejně do koše?

+2/0
25.2.2014 13:51

J89i25ř70í 66S33o83u88č33e46k 5896407759199

Zajímavé, jen mi na tom trochu vadí, že je to prezentované jako způsob, jak "zachránit" starý chleba a ještě na tom ušetřit. Reálně jsou totiž ostatní ingredience (rajčata a olivový olej) několikanásobně dražší než čerstvý chleba…

+6/0
25.2.2014 13:02

V50á15c98l13a61v 22M36a75l57ý 1575908794620

A vy běžně doma nemáte olivový olej a rajčata? Jde o to, že můžu i se starým chlebe (středomořským u nás spíš např. bagetou) udělat zajímavé jídlo. Lepší než si dát 3 párky a pak funět jak mi je blbě. Ale to nesmíme být v Čechách :-)

+1/−1
25.2.2014 16:30

J57i25ř16í 45S31o76u96č95e46k 5696957159909

Asi jste nepochopil pointu. Pokud chci zachránit pár krajíců starého chleba, abych ušetřil, nepoužiju k tomu suroviny, které jsou zhruba 10× dražší než ten chleba. Naopak pokud si chci pochutnat a udělat bruschettu, nebudu k tomu používat ztvrdlý tmavý chleba. Párky tu nikdo neřešil.

+7/0
25.2.2014 17:59

R64e26n45é 39Š72r94ů89t37e45k 8658455826938

Pokud sníte 3 párky, a poté funíte a je Vám blbě, tak byste měl asi navštívit svého lékaře. ;-D

+2/0
25.2.2014 20:19

A32n46n44a 63A48n22d18r42a13š36o74v31á 9822947541419

A to je jedno, co se udělá. U nás chleba ani rohliky nevyhazujeme. Buďto se suší na strouhanku, anebo se udělají ve vajíčku, topinka s máslem, paprikovou pomazankou, lečem, nebo toust s tím co lednice dá, anebo se zapeče v troubě se šunou a sýrem...

+2/0
25.2.2014 11:31

I52v19e62t43a 64Č17e44r21m40á21k61o17v67á 3675861693782

Bruschettu jedině z toustového chleba nebo bagety...na náš chléb  směs z rajčat ,paprik česneku a cibule,protlak,pepř,sůl...kdo se neobejde bez masa tak uzeninu na nudličky:-)

0/0
25.2.2014 10:25

V85l92a13d72i10m34í42r 66W77r55h82e42l 6128962728169

To už na tu topinku dáváte v podstatě lečo ne?

+3/0
25.2.2014 10:45

I41v90e34t91a 73Č41e88r80m37á28k37o81v96á 3805941673162

variant je spousta,napsala tu kterou má moje rodina nejraději  a do leča nepatří česnek:-)

0/−1
25.2.2014 10:55
Foto

P43e22t26r 67Š48r49a45i61e18r 9323502652647

Tp jsou dost knížecí rady. I na fotkách je vidět, že "chleba" je ve skutečnosti bageta... Bruschettu na českém kvasovém žitnopřeničném chlebu si i jako velký experimentátor neumím moc představit...:-P

+13/0
25.2.2014 9:06

P57a78v58e20l 93F60o55l77t54á92n 4290712834

Něco jako "polévka ze sekery".

+5/0
25.2.2014 8:38

P28e95t23r 39N95ě58m12e46c 4445892392937

nadtopinka, podtopinka ???

+2/0
25.2.2014 8:06

O25l33i84v52e37r 78N80e58u86m62a71n33n 3270326849

nadtopinka aneb übertoast ;-D

+13/0
25.2.2014 7:17

T72r55a86i43k71o 73T28r76u61h43l21a18r 9208689160553

...a jak se teda kraji tvrdej chleba, a jeste aby se me nerozsypal pod nozem?...

uschla babo ..porad...

0/0
25.2.2014 6:24

F41r23a29n64t66i40s54e68k 50F91a91r13a 9696192591664

stqci si kupovat poradnej chleba a ne tu zpenenou mouku co se prodava v hypermarketech. Jestli mate moznost nekde koupit Cvrcovickej, tak rozhodne ten..jen z nej topinky neudelate...se sni driv, nez stihne ztvrdnout :-)

0/0
25.2.2014 8:49

P72a40v78e61l 70F44a51r59a 9537587664741

I v supermarketech se dá koupit dobrej chleba, nesmí se ovšem sáhnout po tom nejlevnějším! ;-)

+1/0
25.2.2014 20:30

P74a44v68e49l 75J93e64ř77á85b18e64k 7181882564877

Nejsem baba, ale přesto -jednoduše.

Chléb nahřeji v mikrovlnce, aby změkl. Potom ho nakrájím, a zas nechám přiměřeně ztvrdnout. Potom to opeču na pánvi či grilu, aby chleba byl teplý a tvrdý. Následně řádně opečenou, tvrdou, kůrku chleba těžce ukousnu a dlouho rozmělňuji v ústech. Když je dost česneku, ještě vydechuji plameny, které ihned zaplavuji slzami v očích.

V tom složitějším případě, když tvrdý chleba nejde krájet, dosuším ho a donesu chovateli koní. Ty si s chlebem poradí i bez česneku a grilu. Proč se mordovat s tím, co nelze lehce udělat.

+3/0
25.2.2014 9:06

P13e33t36r 84H58e73l12l58e52r 5953746754784

Tak takhle tvrdej chleba bych poslal nějomu pro králíky :-)

+2/0
25.2.2014 10:28

P52a84v23e16l 86J95e11ř74á26b56e43k 7291422654127

Je to hezké, ale pořádná topinka, pořádně natřená středoevropským česnekem nemá žádnou chybu. Jakákoliv jiná "zelenina" to jenom kazí.

A ještě je důvod potom zajít na pohárek.

A upíři jsou "nahraní"

+11/0
25.2.2014 0:37

M93a53r70t96a 62S55o93u71k49u34p40o89v25á 9706656900320

A ocutnal jste někdy bruschettu? Je to dobrota, ovšem se sezonními voňavými rajčaty, zkuste a uvidíte;-)

+1/0
25.2.2014 9:22

V96l88a12d17i65m78í93r 81W69r91h11e58l 6198372248539

Ochutnal.. Ale z našeho klasického chleba radši tu topinku s česnekem(a tatarákem). Popřípadě vaječnou topinku s hořčicí a sýrem.

+15/0
25.2.2014 10:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.