Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky starého chleba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T38r19a94i48k45o 83T43r55u74h50l19a20r 9478369600603

...ale ale.. to je kecu, kdyz lidi za tricetilety valky jedli kuru ze stromu a hlinu s vodou,

jak ten chutnej chlebacek a na vyjetym oleji by rady pochutnali. uz z vas nekdo ochutnal hlad na cibulce?

0/0
9.3.2014 18:07

T50r63a93i91k48o 44T73r97u11h91l84a45r 9378749150443

uz dlouho jsem se tak nezasmal, jako u prispevku na chleboraky,

nekdy po drsne noci, rano slejvam z lahvi ,co tam jaxi zbylo, a pak tomu rikam

"nebesky chlebicek" jestli to ma neco spolecnyho, ted nevim, ale chutna to podobne...

0/−1
9.3.2014 17:48

M91a89r68i28e 70Č97e73r76m23á74k80o97v66á 1531232218578

Staré pečivo vozím příbuzným na vesnici a dostanu za to vajíčka. Nebo ho naházím do řeky kačenám.

0/0
7.3.2014 8:16

D56a55n92a 81T41a88n74k31e49r 2433909579205

;-D wow, tak ano... vyrazilo dech...

0/0
5.3.2014 20:22

J46a75n 13H75o54r45s91k41ý 7555528887278

Doporučuji vám to video stáhnout pryč. Až se na posledních pár vteřin podívá revizní technik elektro (ty dráty nad hlavou toho šmakujícího) tak to s ním buď praští nebo vám to tam zavře!;-D

+2/0
5.3.2014 9:42

J78a72n62a 74M41e57r78o73p86e 7798289217629

Zase na tom videu je vidět, že to, co nazývají tvrdým chlebem je tak den-dva starý chleba.

0/0
5.3.2014 10:20

D60a10v92i96d 31M64a81r28e13š 8380152945899

Tento recept je převzat z mimibazaru? Vypadá to na óbr mňamku !!

+3/0
5.3.2014 9:04

M98a76r29t26i10n 13P13r63o61s26t21ý 9550173850219

˝predbehl jste me. Presne jsem chtel napsat, ze to je mnamka z mimibazaru.. na iDnesu se uroven snizuje rapidne, jako teplota v zime na Sibiri...

0/0
5.3.2014 9:29

L83u32c65i56e 90B23a92r45t97o44ň34o86v17á 5980748447575

Nechte Mimibazar na pokoji. To je komunita poněkud zblbnutých maminek, které si tam radí šílenosti, ale opravdu se nejedná o nejčetnější zpravodajský server v ČR s celospolečenským dopadem. Na iDnesu je to bohužel na pováženou. Ale něco, co se jmenuje Mimibazar je prostě jednota obsahu a formy...na nic si nehrají.

0/0
5.3.2014 9:48

L79u51c57i11e 53B70a78r25t18o97ň97o83v81á 5510238787695

pardon, "nejčtenější"

0/0
5.3.2014 9:49

M43a80r71t57i13n 76P15r41o31s80t75ý 9250953640869

Vsak ja nijak nesnizuji mimibazar. Je kazdeho vec, kde se chce sdruzovat s lidmi, kteri mu jsou nejblizsi. Ja osobne mam mimibazar jako odstrasujici priklad, kam az je clovek schopen dojit behem upadavani intelektu a financniho prijmu. Ale chapu, ze pro nektere to je zivotni styl. Vsak muj prispevek byl hlavne o tom, ze iDnes se priblizuje kvalitativne tomu mimibazaru. Je to muj nazor a po precteni teto diskuze si myslim, ze je to temer nazor vetsinovu. Neco tak nechutneho jsem uz dlouho nevidel a doufam, ze jeste dlouho neuvidim. Rv

+1/0
5.3.2014 9:53

L80u62c74i65e 37B20a40r60t86o40ň82o25v94á 5600258927215

Mám podobný názor, ale stále si myslím, že narážky na Mimibazar jsou zkrátka nevhodné. Připadá mi to obdobné, jako dělat si legraci z handicapovaných.

0/0
5.3.2014 12:00

M18a46r64t93i72n 98P75r73o52s69t32ý 9880133100219

Upresnil bych to na delani si legraci z mentalne retardovanych... Ale rozumim.

0/0
5.3.2014 12:34

P42a21v12e28l 75B56í50n59a 1133295842273

Já si nemůžu pomoct, ale to je nějaký lálalend ne? Připojuji se k těm, co jim připadá dívné, že bych měl již jednou pečenou mouku z vodou rozmočit ve vývaru a fritovat. To si ho raděj nalámu do polévky, udělám z něj krutonky nebo pošlu babičce ať se mají slepice dobře... Navíc, běžný chleba z obchodu spíš chytne plíseň, než by uschnul, to by potom bylo co PENICILORÁKY ?

0/0
5.3.2014 5:49

J30a60n20a 79M15e87r63o16p59e 7108919187639

To asi kupujete divný chleba nebo ho blbě skladujete. Ve chlebníku spíše ztvrdne, zabalený v teple v igelitu holt do dvou dnů zplesniví - zvláště nějaký nekvalitní plesnivý málem z obchodu.

0/0
5.3.2014 10:06

P97a90v84e50l 17B70í82n39a 1703825822583

Chleba jsem přestal právě kvůli těmto skvělým jeho vlastnostem kupovat úplně a naučil se péci žitný, ten vydrží čtrnáct dní jedlý a když oschne tak jde do topinek. V utěrce je mimochodem i po 8 dnech úplě v pohodě.

0/0
5.3.2014 11:38

M96a27r63e66k 85K61u73b86r81t 8552237413

A když nemáte chleba, dejte tam piliny...

+4/0
4.3.2014 23:22

L88u26c11i48e 93B61a41r29t92o64ň76o64v65á 5190948587115

Zachraň rozum....starý chléb se zpracuje jako topinky nebo se lehce opeče,klidně i na sucho, naláme do vodové polévky, přidá se česnek, sůl...a také se člověk nají. Lépe, dle tradice a méně pracně....

+7/0
4.3.2014 21:26

L86u58c77i36e 31B18a70r10t48o72ň48o27v30á 5810528777525

Tak já nevím, pořád mi to nedá, co to má za smysl...a navíc iniciativa "Zachraňte jídlo"....vždyť s tím jídlem takto přímo plýtvá a základní suroviny promění v neurčitou hmotu osmaženou na oleji. To je tak neekonomický a také nezdravý recept. Když nemám brambory, tak proč vyrábět jakobramboráky....když má vývar, proč ho lije na starý chléb a pak rozhňahňá? Chléb, který už je upečený, má v sobě mouku, a jeho fantastickou vlastností je, že jej lze použít jako univerzální přílohu či doplněk takřka k jakémukoliv jídlu. Už přece do něj nemusíte znovu přidávat mouku a zase ho smažit. Stačí ho pouze nalámat jak je již do hotového jídla nebo jako chléb opéci. Mám vývar plus starý chléb. Chléb opeču na sucho a konzumuji s vývarem a třeba trochou česneku nebo ho tam rovnou přidám do vývaru. S tou trochou mouky a vajíčkem, co dále zmiňují, mohu vývar zahustit (mouku osobně vynechám), přidám citovaný porek, sůl pepř, kmín a bude z toho chutná polévka. Nebo budu mít vývar (nebo čirou česnečku, když tedy bude jenom voda) s opečeným starým chlebem a ten pórek podusím, osolím opepřím, pak umíchám ta citovaná vajíčka, smíchám s pórkem a mám dva chody. Ale jestli chce hutnou smaženou šlichtu, tak to pak jo....

+3/0
4.3.2014 22:32

I60v90a 69Z43i45k19e50š63o64v41á 2491974118756

Teda fuj, na filmu ještě hnusnější než v popisu. Když už zbyde tvrdý chleba, topinky to jistí - dají se přiložit úplně ke všemu. A nebo chudí (případně bohatí) rytíři - to se krajíc chleba protáhne vajíčkem (chudý) nebo vajíčkem s nastrouhaným sýrem (bohatý) a na kousku másla usmaží. A když chci hodně bohatýho rytíře, položím na to plátek šunky nebo nějaký salám. Tak proč proboha patlat takovýhle humus!

+7/0
4.3.2014 20:58

J65o25s84e93f 96Š44e15m66e18l39í48k 7549871920117

Tvrdej chleba je nejlepší prohnanej přes bravka, to ví každej.

+8/0
4.3.2014 20:56

K72a82r34l86a 23N57o14v88á67k50o49v37á 4724662755307

Tvrdý chleba vozím strejdovi na vesnici. A za něj občas dostanu králíka. Králík na smetaně mi chutná rozhodně víc, než bramborák z rozmočeného chleba,

+4/0
4.3.2014 20:53

M11a47r96t81i12n 44H86a55l43i47l93o82v39i93č 3903305563619

Fuj! Už jen ten název...

+1/0
4.3.2014 20:52

M91a58r25t21i86n 28H61r35o27u53d56n16ý 6418987412186

Tvrdýmu chleba i tvrdým rohlíkům lze krátkodobě pomoci v mikrovlnce. Ale musí se pak o to rychleji dojet, protože po vychladnutí je to ještě horší jak předtím...:-P

+2/0
4.3.2014 19:55

M47i17l90a21n 97K37v94i77t52a 7758630307581

nevím jak vy, ale já si dám pořádný kus masa :-)

0/0
4.3.2014 19:14

J72i59ř28í 80Š20v74a26g14r 3888590775296

Starej, namocenej a osmazenej ,,chlebora?''.

Na francouzskou verzi ,,Roquefortove chleboraky'', pouzijeme chleboru plesnivou.

+6/−2
4.3.2014 19:01

K75r27i43s97t36ý15n93a 50K30o56l82e39č44k62á64ř63o46v68á 3215648403

Inspirace Ládikem Hruškou?

+3/0
4.3.2014 17:56

J76o54s92e38f 35Š30e33m24e13l58í56k 7229911320197

FUJ !!!

0/0
4.3.2014 20:57

M61i79c26h69a68l 78T37r26i75s87k45a 2570207622667

A kdyz zbydou chleboraky, nechame je na teplem miste ztvrdnout. Nepozivatelnou hmotu nastrouhame, smichame s vlaznou vodou, dochutime a vytvorime placky. Na prepalenem oleji smazime dozlatova. Vhodne predevsim pro deti a duchodce.

+19/−1
4.3.2014 17:08

Z29d48e23n87e98k 72K49l69a10d84e70n36s27k96ý 2369275521409

;-D

0/0
4.3.2014 18:19

E54v11z66e52n 51S95o61u48k37u26p 1497894726238

Novinka ?? To mi již nabízela tchýně před třemi lety...;-);-)

+1/0
4.3.2014 16:46

R60a45d38e17k 98Č13e33r46v21e20n25k83a 5974521204282

a kolik jste dostal? nevzal to soud jako polehčující okolnost?;-)

+10/0
4.3.2014 16:48

E49v70z91e26n 65S61o10u76k96u27p 1367594446328

I když jsem ukázal fotku, tak mi "slevu" nedali :-)))

0/0
5.3.2014 5:16

J29o20s22e56f 74Š80e68m28e27l49í17k 7179881560367

Ještě žije?

0/0
4.3.2014 21:02

P66a97v18e38l 19V76r77b97a 3559561982456

abyste se někteří nezbláznili...děláte, jako by vám někdo držel u hlavy pistoli a nutil to jíst ;-O náhodou je to celkem chutná alternativa na zpracování tvrdého chleba, pokud ho nechcete vyhodit...R^

+5/−2
4.3.2014 16:13

K60r20i80s75t72ý12n88a 89K15o71l50e76č39k59á30ř52o52v19á 3585718533

To ho radši dám králíkům..(ano, každej nemá v okolí králíky) nebo nahážu labutím

+4/0
4.3.2014 18:25

J40a29n27a 30M34e55r51o22p65e 7988749447179

Jenže já si ráda ve vajíčku omáčím i polotvrdý chleba (třeba den-dva starý) prostě proto, protože to je lepší. A nemusím ho mít ani nějak zuřivě olejovaný - pokud je dobrá pánev, smaží se v podstatě bez tuku a moc se to neliší od chleba s vaječnou amoletou, s míchanými vajíčky a podobně. Tady to ještě rozmačkají a dají česnek a majoránku. Jen prostě není třeba máčet ve vodě, slívat a pod - pokud se odhadne dobře množství tekutiny, máčí se rovnou v rozmíchaných vajíčkách s mlékem/vodou a mouku není třeba přidávat.

0/0
5.3.2014 10:04

I17v46a72n43a 14V10e65s31e93l56á 2401983599555

Byli na skoleni u toho exota Hrusky nebo co? to je hnuj ...

+1/0
4.3.2014 16:07

Z34d54e45n97e37k 90K20l79a61d57e52n76s42k48ý 2929155501119

Jaký chleboráky? Snad z logiky věci a mluvnicky správně chlebáky ne? 8-o

+9/0
4.3.2014 15:32

A93n51n23a 16Z78a75j53í71č87k28o45v71á 6852317749106

To byste chtěl po nich moc.

+5/0
4.3.2014 15:35

Z26d66e30n11e47k 52K95l37a84d24e90n36s66k26ý 2389875161399

No to je fakt :-)

+2/0
4.3.2014 18:20

V14o17j42t28ě75c69h 53R65o13z91s43í88v70a30l 5110423325354

to uz radsi chlebovou polivku. jinak alternativu k bramborakum doporucuju zelnaky. postup stejnej, jen misto brambor kysany, pripadne sterilovany zeli ;-)

+3/0
4.3.2014 15:01

J84a48n 62J50a55n84e31č63e84k 9260143700886

Nějak se mi neudělalo volno :-/

+6/−1
4.3.2014 14:44

T56e65r56e26z67a 66H97a89j59k56o81v49a 5137922954520

Nejste sam.

+1/0
4.3.2014 20:42

I69v34a 34Z93i12k13e66š75o62v61á 2561954218846

Taky se mi protočil žaludek.

0/0
4.3.2014 20:47

J36o61s42e13f 86Š32e24m14e43l74í33k 7459351910807

Pěkná čeština. :-)

+1/0
4.3.2014 21:03

T11o51m91á35š 20L24u91d78v76í85k 5530978803626

Prohlédl jsem si video pořádně - kuchyň je špinavá, klasicky nechybí minimálně 2 mikrovlnky (kdysi snad bílé?), pan "šéfkuchař" (PhDr. Petr Pešek, provozovatel bistra Rybárna.net) si možná mohl vzít čisté kalhoty, když se chtěl ukázat světu a co se týče toho obracení na pánvi - takový hňup, aby obracel jídlo na teflonové pánvi ocelovou špachtlí, není ani ten zmiňovaný Babica. 

Čili ani jako reklama se to podle mne nepovedlo.

+8/0
4.3.2014 14:29

J16o20s11e78f 73Š29e30m17e10l15í72k 7389651900587

Sem si říkal, obrací to špachtlou, míchat mohl kelňou. Asi býval zedník.

0/0
4.3.2014 21:12

M69a66r77t74i93n 61Š19t64ě70p10á69n44e81k 3647263433341

A zvracet pak mam sam, nebo mi na to taky prijde odbornik?

+5/0
4.3.2014 14:25

J42i50ř37í 64Ř32e66h60o71ř 9598938516858

to není jídlo, to je transportní hmota pro olej. Chleba je už jednou tepelně upravená mouka. Lepší udělat míchané vejce na másle nebo omeletu a chleba si zakousnout k tomu. Tímhle nikdo nezíská ani chuť bramboráků a výživovou hodnotu brambor. Je to jen zpatlanina zbytků u kterých chcete zakrýt jejich stáří.

+9/0
4.3.2014 14:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.