Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky starého chleba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T87r81a69i65k89o 89T23r60u77h38l97a57r 9338849130983

...ale ale.. to je kecu, kdyz lidi za tricetilety valky jedli kuru ze stromu a hlinu s vodou,

jak ten chutnej chlebacek a na vyjetym oleji by rady pochutnali. uz z vas nekdo ochutnal hlad na cibulce?

0/0
9.3.2014 18:07

T51r36a11i71k93o 28T23r82u76h87l97a35r 9608349930373

uz dlouho jsem se tak nezasmal, jako u prispevku na chleboraky,

nekdy po drsne noci, rano slejvam z lahvi ,co tam jaxi zbylo, a pak tomu rikam

"nebesky chlebicek" jestli to ma neco spolecnyho, ted nevim, ale chutna to podobne...

0/−1
9.3.2014 17:48

M58a43r84i33e 22Č85e37r51m29á26k68o11v74á 1221292248898

Staré pečivo vozím příbuzným na vesnici a dostanu za to vajíčka. Nebo ho naházím do řeky kačenám.

0/0
7.3.2014 8:16

D52a32n21a 45T49a52n68k68e85r 2873129919875

;-D wow, tak ano... vyrazilo dech...

0/0
5.3.2014 20:22

J10a52n 43H70o98r89s98k78ý 7855658987588

Doporučuji vám to video stáhnout pryč. Až se na posledních pár vteřin podívá revizní technik elektro (ty dráty nad hlavou toho šmakujícího) tak to s ním buď praští nebo vám to tam zavře!;-D

+2/0
5.3.2014 9:42

J51a77n58a 21M18e64r67o83p44e 7178129827909

Zase na tom videu je vidět, že to, co nazývají tvrdým chlebem je tak den-dva starý chleba.

0/0
5.3.2014 10:20

D18a89v25i63d 36M96a34r59e40š 8250252665139

Tento recept je převzat z mimibazaru? Vypadá to na óbr mňamku !!

+3/0
5.3.2014 9:04

M23a39r24t21i65n 65P22r86o97s74t19ý 9570763330439

˝predbehl jste me. Presne jsem chtel napsat, ze to je mnamka z mimibazaru.. na iDnesu se uroven snizuje rapidne, jako teplota v zime na Sibiri...

0/0
5.3.2014 9:29

L18u52c92i50e 60B78a89r98t82o24ň59o67v73á 5970218627435

Nechte Mimibazar na pokoji. To je komunita poněkud zblbnutých maminek, které si tam radí šílenosti, ale opravdu se nejedná o nejčetnější zpravodajský server v ČR s celospolečenským dopadem. Na iDnesu je to bohužel na pováženou. Ale něco, co se jmenuje Mimibazar je prostě jednota obsahu a formy...na nic si nehrají.

0/0
5.3.2014 9:48

L53u14c51i38e 69B33a50r45t70o13ň20o25v16á 5160588737905

pardon, "nejčtenější"

0/0
5.3.2014 9:49

M51a87r31t74i16n 34P33r39o40s95t16ý 9970473880869

Vsak ja nijak nesnizuji mimibazar. Je kazdeho vec, kde se chce sdruzovat s lidmi, kteri mu jsou nejblizsi. Ja osobne mam mimibazar jako odstrasujici priklad, kam az je clovek schopen dojit behem upadavani intelektu a financniho prijmu. Ale chapu, ze pro nektere to je zivotni styl. Vsak muj prispevek byl hlavne o tom, ze iDnes se priblizuje kvalitativne tomu mimibazaru. Je to muj nazor a po precteni teto diskuze si myslim, ze je to temer nazor vetsinovu. Neco tak nechutneho jsem uz dlouho nevidel a doufam, ze jeste dlouho neuvidim. Rv

+1/0
5.3.2014 9:53

L21u75c13i71e 80B14a47r28t52o14ň89o74v78á 5830768177105

Mám podobný názor, ale stále si myslím, že narážky na Mimibazar jsou zkrátka nevhodné. Připadá mi to obdobné, jako dělat si legraci z handicapovaných.

0/0
5.3.2014 12:00

M93a81r56t32i40n 67P47r79o28s98t39ý 9370433470329

Upresnil bych to na delani si legraci z mentalne retardovanych... Ale rozumim.

0/0
5.3.2014 12:34

P24a33v13e39l 13B85í92n86a 1133685782693

Já si nemůžu pomoct, ale to je nějaký lálalend ne? Připojuji se k těm, co jim připadá dívné, že bych měl již jednou pečenou mouku z vodou rozmočit ve vývaru a fritovat. To si ho raděj nalámu do polévky, udělám z něj krutonky nebo pošlu babičce ať se mají slepice dobře... Navíc, běžný chleba z obchodu spíš chytne plíseň, než by uschnul, to by potom bylo co PENICILORÁKY ?

0/0
5.3.2014 5:49

J25a58n54a 54M62e87r15o13p64e 7418639807189

To asi kupujete divný chleba nebo ho blbě skladujete. Ve chlebníku spíše ztvrdne, zabalený v teple v igelitu holt do dvou dnů zplesniví - zvláště nějaký nekvalitní plesnivý málem z obchodu.

0/0
5.3.2014 10:06

P64a91v62e14l 18B90í18n66a 1663595542793

Chleba jsem přestal právě kvůli těmto skvělým jeho vlastnostem kupovat úplně a naučil se péci žitný, ten vydrží čtrnáct dní jedlý a když oschne tak jde do topinek. V utěrce je mimochodem i po 8 dnech úplě v pohodě.

0/0
5.3.2014 11:38

M47a14r24e11k 94K52u62b60r96t 8312317733

A když nemáte chleba, dejte tam piliny...

+4/0
4.3.2014 23:22

L54u75c49i38e 43B66a82r69t32o31ň48o93v39á 5810938777695

Zachraň rozum....starý chléb se zpracuje jako topinky nebo se lehce opeče,klidně i na sucho, naláme do vodové polévky, přidá se česnek, sůl...a také se člověk nají. Lépe, dle tradice a méně pracně....

+7/0
4.3.2014 21:26

L13u58c97i98e 73B25a83r90t12o68ň87o10v29á 5200428697875

Tak já nevím, pořád mi to nedá, co to má za smysl...a navíc iniciativa "Zachraňte jídlo"....vždyť s tím jídlem takto přímo plýtvá a základní suroviny promění v neurčitou hmotu osmaženou na oleji. To je tak neekonomický a také nezdravý recept. Když nemám brambory, tak proč vyrábět jakobramboráky....když má vývar, proč ho lije na starý chléb a pak rozhňahňá? Chléb, který už je upečený, má v sobě mouku, a jeho fantastickou vlastností je, že jej lze použít jako univerzální přílohu či doplněk takřka k jakémukoliv jídlu. Už přece do něj nemusíte znovu přidávat mouku a zase ho smažit. Stačí ho pouze nalámat jak je již do hotového jídla nebo jako chléb opéci. Mám vývar plus starý chléb. Chléb opeču na sucho a konzumuji s vývarem a třeba trochou česneku nebo ho tam rovnou přidám do vývaru. S tou trochou mouky a vajíčkem, co dále zmiňují, mohu vývar zahustit (mouku osobně vynechám), přidám citovaný porek, sůl pepř, kmín a bude z toho chutná polévka. Nebo budu mít vývar (nebo čirou česnečku, když tedy bude jenom voda) s opečeným starým chlebem a ten pórek podusím, osolím opepřím, pak umíchám ta citovaná vajíčka, smíchám s pórkem a mám dva chody. Ale jestli chce hutnou smaženou šlichtu, tak to pak jo....

+3/0
4.3.2014 22:32

I32v10a 76Z83i57k25e65š29o70v23á 2581834898936

Teda fuj, na filmu ještě hnusnější než v popisu. Když už zbyde tvrdý chleba, topinky to jistí - dají se přiložit úplně ke všemu. A nebo chudí (případně bohatí) rytíři - to se krajíc chleba protáhne vajíčkem (chudý) nebo vajíčkem s nastrouhaným sýrem (bohatý) a na kousku másla usmaží. A když chci hodně bohatýho rytíře, položím na to plátek šunky nebo nějaký salám. Tak proč proboha patlat takovýhle humus!

+7/0
4.3.2014 20:58

J72o32s73e79f 60Š65e47m40e96l93í68k 7129201150337

Tvrdej chleba je nejlepší prohnanej přes bravka, to ví každej.

+8/0
4.3.2014 20:56

K51a31r61l37a 89N79o57v30á25k26o98v27á 4704412555397

Tvrdý chleba vozím strejdovi na vesnici. A za něj občas dostanu králíka. Králík na smetaně mi chutná rozhodně víc, než bramborák z rozmočeného chleba,

+4/0
4.3.2014 20:53

M26a38r26t69i46n 24H79a81l84i42l90o12v82i25č 3553145593949

Fuj! Už jen ten název...

+1/0
4.3.2014 20:52

M29a91r96t56i10n 23H24r12o58u62d60n47ý 6758987512636

Tvrdýmu chleba i tvrdým rohlíkům lze krátkodobě pomoci v mikrovlnce. Ale musí se pak o to rychleji dojet, protože po vychladnutí je to ještě horší jak předtím...:-P

+2/0
4.3.2014 19:55

M52i72l93a45n 86K36v50i79t51a 7578870557461

nevím jak vy, ale já si dám pořádný kus masa :-)

0/0
4.3.2014 19:14

J98i70ř94í 66Š75v22a63g42r 3688380135546

Starej, namocenej a osmazenej ,,chlebora?''.

Na francouzskou verzi ,,Roquefortove chleboraky'', pouzijeme chleboru plesnivou.

+6/−2
4.3.2014 19:01

K44r65i26s30t47ý65n91a 60K29o71l81e20č24k18á91ř50o26v15á 3515348683

Inspirace Ládikem Hruškou?

+3/0
4.3.2014 17:56

J64o58s91e65f 79Š10e85m86e31l82í43k 7909891510707

FUJ !!!

0/0
4.3.2014 20:57

M34i58c13h90a95l 93T27r37i87s84k52a 2660297232257

A kdyz zbydou chleboraky, nechame je na teplem miste ztvrdnout. Nepozivatelnou hmotu nastrouhame, smichame s vlaznou vodou, dochutime a vytvorime placky. Na prepalenem oleji smazime dozlatova. Vhodne predevsim pro deti a duchodce.

+19/−1
4.3.2014 17:08

Z63d86e77n85e79k 16K34l63a67d65e15n72s96k87ý 2489285341659

;-D

0/0
4.3.2014 18:19

E30v25z67e11n 59S38o73u46k31u14p 1807374426658

Novinka ?? To mi již nabízela tchýně před třemi lety...;-);-)

+1/0
4.3.2014 16:46

R73a15d29e56k 22Č14e71r63v98e93n45k35a 5894311294482

a kolik jste dostal? nevzal to soud jako polehčující okolnost?;-)

+10/0
4.3.2014 16:48

E48v65z28e10n 98S96o57u61k37u49p 1227424846298

I když jsem ukázal fotku, tak mi "slevu" nedali :-)))

0/0
5.3.2014 5:16

J82o39s33e48f 98Š90e68m91e15l30í93k 7659261720647

Ještě žije?

0/0
4.3.2014 21:02

P34a47v52e26l 82V64r24b19a 3419661762576

abyste se někteří nezbláznili...děláte, jako by vám někdo držel u hlavy pistoli a nutil to jíst ;-O náhodou je to celkem chutná alternativa na zpracování tvrdého chleba, pokud ho nechcete vyhodit...R^

+5/−2
4.3.2014 16:13

K67r29i72s90t38ý78n79a 21K15o12l51e32č38k79á56ř59o96v16á 3425808833

To ho radši dám králíkům..(ano, každej nemá v okolí králíky) nebo nahážu labutím

+4/0
4.3.2014 18:25

J95a12n12a 69M25e12r63o67p30e 7908809327439

Jenže já si ráda ve vajíčku omáčím i polotvrdý chleba (třeba den-dva starý) prostě proto, protože to je lepší. A nemusím ho mít ani nějak zuřivě olejovaný - pokud je dobrá pánev, smaží se v podstatě bez tuku a moc se to neliší od chleba s vaječnou amoletou, s míchanými vajíčky a podobně. Tady to ještě rozmačkají a dají česnek a majoránku. Jen prostě není třeba máčet ve vodě, slívat a pod - pokud se odhadne dobře množství tekutiny, máčí se rovnou v rozmíchaných vajíčkách s mlékem/vodou a mouku není třeba přidávat.

0/0
5.3.2014 10:04

I10v72a42n38a 64V86e45s61e58l32á 2951293879125

Byli na skoleni u toho exota Hrusky nebo co? to je hnuj ...

+1/0
4.3.2014 16:07

Z18d63e21n35e34k 94K72l70a26d70e31n23s76k25ý 2529845201699

Jaký chleboráky? Snad z logiky věci a mluvnicky správně chlebáky ne? 8-o

+9/0
4.3.2014 15:32

A98n93n78a 83Z27a68j50í55č44k32o47v79á 6152497369986

To byste chtěl po nich moc.

+5/0
4.3.2014 15:35

Z55d13e19n65e56k 36K69l39a56d70e16n51s19k30ý 2189735211369

No to je fakt :-)

+2/0
4.3.2014 18:20

V30o92j33t33ě46c51h 83R77o60z50s33í45v64a81l 5850773685484

to uz radsi chlebovou polivku. jinak alternativu k bramborakum doporucuju zelnaky. postup stejnej, jen misto brambor kysany, pripadne sterilovany zeli ;-)

+3/0
4.3.2014 15:01

J74a53n 22J72a34n49e37č55e61k 9980453230246

Nějak se mi neudělalo volno :-/

+6/−1
4.3.2014 14:44

T72e68r78e29z42a 74H31a66j66k80o78v74a 5297162204160

Nejste sam.

+1/0
4.3.2014 20:42

I33v64a 41Z61i68k97e66š23o56v68á 2831954898886

Taky se mi protočil žaludek.

0/0
4.3.2014 20:47

J84o41s46e35f 59Š76e84m62e52l12í46k 7819181720437

Pěkná čeština. :-)

+1/0
4.3.2014 21:03

T96o15m42á26š 49L37u43d14v61í54k 5740118643716

Prohlédl jsem si video pořádně - kuchyň je špinavá, klasicky nechybí minimálně 2 mikrovlnky (kdysi snad bílé?), pan "šéfkuchař" (PhDr. Petr Pešek, provozovatel bistra Rybárna.net) si možná mohl vzít čisté kalhoty, když se chtěl ukázat světu a co se týče toho obracení na pánvi - takový hňup, aby obracel jídlo na teflonové pánvi ocelovou špachtlí, není ani ten zmiňovaný Babica. 

Čili ani jako reklama se to podle mne nepovedlo.

+8/0
4.3.2014 14:29

J73o90s34e76f 76Š95e46m37e92l56í43k 7309701210387

Sem si říkal, obrací to špachtlou, míchat mohl kelňou. Asi býval zedník.

0/0
4.3.2014 21:12

M24a86r89t93i79n 58Š62t50ě79p50á60n50e37k 3847803833741

A zvracet pak mam sam, nebo mi na to taky prijde odbornik?

+5/0
4.3.2014 14:25

J29i89ř78í 21Ř21e14h40o75ř 9958688216858

to není jídlo, to je transportní hmota pro olej. Chleba je už jednou tepelně upravená mouka. Lepší udělat míchané vejce na másle nebo omeletu a chleba si zakousnout k tomu. Tímhle nikdo nezíská ani chuť bramboráků a výživovou hodnotu brambor. Je to jen zpatlanina zbytků u kterých chcete zakrýt jejich stáří.

+9/0
4.3.2014 14:20





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.