Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky starého chleba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T48r88a35i44k52o 81T93r45u97h25l51a76r 9618769750183

...ale ale.. to je kecu, kdyz lidi za tricetilety valky jedli kuru ze stromu a hlinu s vodou,

jak ten chutnej chlebacek a na vyjetym oleji by rady pochutnali. uz z vas nekdo ochutnal hlad na cibulce?

0/0
9.3.2014 18:07

T96r23a15i59k88o 67T51r66u88h54l28a12r 9268309200153

uz dlouho jsem se tak nezasmal, jako u prispevku na chleboraky,

nekdy po drsne noci, rano slejvam z lahvi ,co tam jaxi zbylo, a pak tomu rikam

"nebesky chlebicek" jestli to ma neco spolecnyho, ted nevim, ale chutna to podobne...

0/−1
9.3.2014 17:48

M67a43r46i83e 24Č85e20r63m50á68k50o80v40á 1581262878798

Staré pečivo vozím příbuzným na vesnici a dostanu za to vajíčka. Nebo ho naházím do řeky kačenám.

0/0
7.3.2014 8:16

D56a32n93a 87T57a80n47k68e54r 2963639919295

;-D wow, tak ano... vyrazilo dech...

0/0
5.3.2014 20:22

J77a15n 46H18o28r39s91k93ý 7215128507198

Doporučuji vám to video stáhnout pryč. Až se na posledních pár vteřin podívá revizní technik elektro (ty dráty nad hlavou toho šmakujícího) tak to s ním buď praští nebo vám to tam zavře!;-D

+2/0
5.3.2014 9:42

J29a27n69a 35M39e37r39o32p24e 7728869217799

Zase na tom videu je vidět, že to, co nazývají tvrdým chlebem je tak den-dva starý chleba.

0/0
5.3.2014 10:20

D85a65v45i55d 41M22a10r58e49š 8710742935509

Tento recept je převzat z mimibazaru? Vypadá to na óbr mňamku !!

+3/0
5.3.2014 9:04

M97a58r86t17i45n 29P53r78o37s62t76ý 9420243680339

˝predbehl jste me. Presne jsem chtel napsat, ze to je mnamka z mimibazaru.. na iDnesu se uroven snizuje rapidne, jako teplota v zime na Sibiri...

0/0
5.3.2014 9:29

L69u14c15i27e 35B37a42r72t55o48ň78o89v49á 5590798547945

Nechte Mimibazar na pokoji. To je komunita poněkud zblbnutých maminek, které si tam radí šílenosti, ale opravdu se nejedná o nejčetnější zpravodajský server v ČR s celospolečenským dopadem. Na iDnesu je to bohužel na pováženou. Ale něco, co se jmenuje Mimibazar je prostě jednota obsahu a formy...na nic si nehrají.

0/0
5.3.2014 9:48

L40u87c39i79e 44B17a36r66t66o11ň57o12v68á 5220268527765

pardon, "nejčtenější"

0/0
5.3.2014 9:49

M87a45r66t57i68n 23P65r85o40s67t65ý 9390133280579

Vsak ja nijak nesnizuji mimibazar. Je kazdeho vec, kde se chce sdruzovat s lidmi, kteri mu jsou nejblizsi. Ja osobne mam mimibazar jako odstrasujici priklad, kam az je clovek schopen dojit behem upadavani intelektu a financniho prijmu. Ale chapu, ze pro nektere to je zivotni styl. Vsak muj prispevek byl hlavne o tom, ze iDnes se priblizuje kvalitativne tomu mimibazaru. Je to muj nazor a po precteni teto diskuze si myslim, ze je to temer nazor vetsinovu. Neco tak nechutneho jsem uz dlouho nevidel a doufam, ze jeste dlouho neuvidim. Rv

+1/0
5.3.2014 9:53

L18u81c12i35e 39B52a34r95t77o59ň67o36v83á 5700868367625

Mám podobný názor, ale stále si myslím, že narážky na Mimibazar jsou zkrátka nevhodné. Připadá mi to obdobné, jako dělat si legraci z handicapovaných.

0/0
5.3.2014 12:00

M46a72r71t44i87n 46P71r74o73s93t13ý 9490693370639

Upresnil bych to na delani si legraci z mentalne retardovanych... Ale rozumim.

0/0
5.3.2014 12:34

P81a10v93e86l 20B89í23n33a 1633485872963

Já si nemůžu pomoct, ale to je nějaký lálalend ne? Připojuji se k těm, co jim připadá dívné, že bych měl již jednou pečenou mouku z vodou rozmočit ve vývaru a fritovat. To si ho raděj nalámu do polévky, udělám z něj krutonky nebo pošlu babičce ať se mají slepice dobře... Navíc, běžný chleba z obchodu spíš chytne plíseň, než by uschnul, to by potom bylo co PENICILORÁKY ?

0/0
5.3.2014 5:49

J10a85n80a 25M53e41r13o92p40e 7568239297449

To asi kupujete divný chleba nebo ho blbě skladujete. Ve chlebníku spíše ztvrdne, zabalený v teple v igelitu holt do dvou dnů zplesniví - zvláště nějaký nekvalitní plesnivý málem z obchodu.

0/0
5.3.2014 10:06

P39a60v65e58l 30B56í17n32a 1133535832753

Chleba jsem přestal právě kvůli těmto skvělým jeho vlastnostem kupovat úplně a naučil se péci žitný, ten vydrží čtrnáct dní jedlý a když oschne tak jde do topinek. V utěrce je mimochodem i po 8 dnech úplě v pohodě.

0/0
5.3.2014 11:38

M98a26r72e32k 49K18u94b10r49t 8702887913

A když nemáte chleba, dejte tam piliny...

+4/0
4.3.2014 23:22

L59u18c66i43e 33B35a86r74t51o79ň39o57v74á 5420918797735

Zachraň rozum....starý chléb se zpracuje jako topinky nebo se lehce opeče,klidně i na sucho, naláme do vodové polévky, přidá se česnek, sůl...a také se člověk nají. Lépe, dle tradice a méně pracně....

+7/0
4.3.2014 21:26

L95u41c95i48e 53B25a40r69t90o48ň27o28v94á 5680708727785

Tak já nevím, pořád mi to nedá, co to má za smysl...a navíc iniciativa "Zachraňte jídlo"....vždyť s tím jídlem takto přímo plýtvá a základní suroviny promění v neurčitou hmotu osmaženou na oleji. To je tak neekonomický a také nezdravý recept. Když nemám brambory, tak proč vyrábět jakobramboráky....když má vývar, proč ho lije na starý chléb a pak rozhňahňá? Chléb, který už je upečený, má v sobě mouku, a jeho fantastickou vlastností je, že jej lze použít jako univerzální přílohu či doplněk takřka k jakémukoliv jídlu. Už přece do něj nemusíte znovu přidávat mouku a zase ho smažit. Stačí ho pouze nalámat jak je již do hotového jídla nebo jako chléb opéci. Mám vývar plus starý chléb. Chléb opeču na sucho a konzumuji s vývarem a třeba trochou česneku nebo ho tam rovnou přidám do vývaru. S tou trochou mouky a vajíčkem, co dále zmiňují, mohu vývar zahustit (mouku osobně vynechám), přidám citovaný porek, sůl pepř, kmín a bude z toho chutná polévka. Nebo budu mít vývar (nebo čirou česnečku, když tedy bude jenom voda) s opečeným starým chlebem a ten pórek podusím, osolím opepřím, pak umíchám ta citovaná vajíčka, smíchám s pórkem a mám dva chody. Ale jestli chce hutnou smaženou šlichtu, tak to pak jo....

+3/0
4.3.2014 22:32

I70v48a 49Z87i79k28e96š11o57v45á 2421744738746

Teda fuj, na filmu ještě hnusnější než v popisu. Když už zbyde tvrdý chleba, topinky to jistí - dají se přiložit úplně ke všemu. A nebo chudí (případně bohatí) rytíři - to se krajíc chleba protáhne vajíčkem (chudý) nebo vajíčkem s nastrouhaným sýrem (bohatý) a na kousku másla usmaží. A když chci hodně bohatýho rytíře, položím na to plátek šunky nebo nějaký salám. Tak proč proboha patlat takovýhle humus!

+7/0
4.3.2014 20:58

J13o29s74e73f 56Š95e40m15e92l36í73k 7419851680557

Tvrdej chleba je nejlepší prohnanej přes bravka, to ví každej.

+8/0
4.3.2014 20:56

K56a21r67l84a 94N70o53v39á85k26o22v98á 4474952785967

Tvrdý chleba vozím strejdovi na vesnici. A za něj občas dostanu králíka. Králík na smetaně mi chutná rozhodně víc, než bramborák z rozmočeného chleba,

+4/0
4.3.2014 20:53

M94a26r72t24i98n 29H93a24l75i48l64o54v23i24č 3473415373549

Fuj! Už jen ten název...

+1/0
4.3.2014 20:52

M10a34r74t88i78n 14H59r88o88u57d43n96ý 6928197232396

Tvrdýmu chleba i tvrdým rohlíkům lze krátkodobě pomoci v mikrovlnce. Ale musí se pak o to rychleji dojet, protože po vychladnutí je to ještě horší jak předtím...:-P

+2/0
4.3.2014 19:55

M77i25l23a54n 56K36v26i52t18a 7568150977261

nevím jak vy, ale já si dám pořádný kus masa :-)

0/0
4.3.2014 19:14

J70i77ř79í 70Š91v94a54g31r 3158460685636

Starej, namocenej a osmazenej ,,chlebora?''.

Na francouzskou verzi ,,Roquefortove chleboraky'', pouzijeme chleboru plesnivou.

+6/−2
4.3.2014 19:01

K19r40i46s79t78ý55n55a 41K82o46l31e28č82k97á73ř17o31v80á 3325978603

Inspirace Ládikem Hruškou?

+3/0
4.3.2014 17:56

J72o27s78e62f 36Š10e23m68e17l71í78k 7549891470947

FUJ !!!

0/0
4.3.2014 20:57

M79i72c38h10a58l 65T42r34i55s61k86a 2920317472987

A kdyz zbydou chleboraky, nechame je na teplem miste ztvrdnout. Nepozivatelnou hmotu nastrouhame, smichame s vlaznou vodou, dochutime a vytvorime placky. Na prepalenem oleji smazime dozlatova. Vhodne predevsim pro deti a duchodce.

+19/−1
4.3.2014 17:08

Z34d24e69n12e45k 23K66l27a52d54e42n72s74k73ý 2529735911609

;-D

0/0
4.3.2014 18:19

E77v36z58e51n 31S48o94u39k92u33p 1117484166908

Novinka ?? To mi již nabízela tchýně před třemi lety...;-);-)

+1/0
4.3.2014 16:46

R31a17d47e63k 83Č87e11r81v23e54n85k55a 5264921664602

a kolik jste dostal? nevzal to soud jako polehčující okolnost?;-)

+10/0
4.3.2014 16:48

E12v87z94e42n 53S20o50u81k91u31p 1177164296428

I když jsem ukázal fotku, tak mi "slevu" nedali :-)))

0/0
5.3.2014 5:16

J25o14s47e50f 50Š67e35m88e88l14í59k 7949231130657

Ještě žije?

0/0
4.3.2014 21:02

P74a32v11e71l 42V31r22b52a 3739471202666

abyste se někteří nezbláznili...děláte, jako by vám někdo držel u hlavy pistoli a nutil to jíst ;-O náhodou je to celkem chutná alternativa na zpracování tvrdého chleba, pokud ho nechcete vyhodit...R^

+5/−2
4.3.2014 16:13

K65r70i62s79t93ý61n79a 38K81o17l74e52č98k34á23ř98o90v82á 3575968463

To ho radši dám králíkům..(ano, každej nemá v okolí králíky) nebo nahážu labutím

+4/0
4.3.2014 18:25

J26a26n97a 16M44e86r21o13p60e 7738139397109

Jenže já si ráda ve vajíčku omáčím i polotvrdý chleba (třeba den-dva starý) prostě proto, protože to je lepší. A nemusím ho mít ani nějak zuřivě olejovaný - pokud je dobrá pánev, smaží se v podstatě bez tuku a moc se to neliší od chleba s vaječnou amoletou, s míchanými vajíčky a podobně. Tady to ještě rozmačkají a dají česnek a majoránku. Jen prostě není třeba máčet ve vodě, slívat a pod - pokud se odhadne dobře množství tekutiny, máčí se rovnou v rozmíchaných vajíčkách s mlékem/vodou a mouku není třeba přidávat.

0/0
5.3.2014 10:04

I69v27a35n34a 64V42e42s73e83l67á 2561583719175

Byli na skoleni u toho exota Hrusky nebo co? to je hnuj ...

+1/0
4.3.2014 16:07

Z17d23e61n90e88k 23K30l48a53d63e72n59s73k68ý 2359305431719

Jaký chleboráky? Snad z logiky věci a mluvnicky správně chlebáky ne? 8-o

+9/0
4.3.2014 15:32

A22n98n64a 94Z72a66j27í25č63k71o42v58á 6512577719796

To byste chtěl po nich moc.

+5/0
4.3.2014 15:35

Z13d89e98n82e23k 26K79l30a72d71e60n14s67k73ý 2489625331839

No to je fakt :-)

+2/0
4.3.2014 18:20

V46o72j51t21ě49c94h 72R73o58z57s16í94v21a25l 5870933645454

to uz radsi chlebovou polivku. jinak alternativu k bramborakum doporucuju zelnaky. postup stejnej, jen misto brambor kysany, pripadne sterilovany zeli ;-)

+3/0
4.3.2014 15:01

J31a60n 57J94a28n44e32č11e15k 9220563890336

Nějak se mi neudělalo volno :-/

+6/−1
4.3.2014 14:44

T78e35r66e21z97a 38H91a49j14k19o49v66a 5327242774590

Nejste sam.

+1/0
4.3.2014 20:42

I45v26a 73Z19i12k41e71š35o50v53á 2171884488886

Taky se mi protočil žaludek.

0/0
4.3.2014 20:47

J59o27s68e33f 36Š68e53m13e88l64í71k 7959271500187

Pěkná čeština. :-)

+1/0
4.3.2014 21:03

T38o95m29á53š 50L69u95d81v80í30k 5470628413706

Prohlédl jsem si video pořádně - kuchyň je špinavá, klasicky nechybí minimálně 2 mikrovlnky (kdysi snad bílé?), pan "šéfkuchař" (PhDr. Petr Pešek, provozovatel bistra Rybárna.net) si možná mohl vzít čisté kalhoty, když se chtěl ukázat světu a co se týče toho obracení na pánvi - takový hňup, aby obracel jídlo na teflonové pánvi ocelovou špachtlí, není ani ten zmiňovaný Babica. 

Čili ani jako reklama se to podle mne nepovedlo.

+8/0
4.3.2014 14:29

J54o30s12e10f 24Š59e31m96e97l87í18k 7159411370187

Sem si říkal, obrací to špachtlou, míchat mohl kelňou. Asi býval zedník.

0/0
4.3.2014 21:12

M46a16r24t31i27n 21Š56t87ě44p97á29n63e45k 3867123873161

A zvracet pak mam sam, nebo mi na to taky prijde odbornik?

+5/0
4.3.2014 14:25

J22i42ř44í 44Ř68e94h12o90ř 9858408976418

to není jídlo, to je transportní hmota pro olej. Chleba je už jednou tepelně upravená mouka. Lepší udělat míchané vejce na másle nebo omeletu a chleba si zakousnout k tomu. Tímhle nikdo nezíská ani chuť bramboráků a výživovou hodnotu brambor. Je to jen zpatlanina zbytků u kterých chcete zakrýt jejich stáří.

+9/0
4.3.2014 14:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.