Diskuze

Jak neplýtvat jídlem. Ze zbytků v lednici připravte italskou omeletu

Zbyla vám vařená rýže, špagety či brambory a kromě pár vajec už máte v lednici jen pár kousků uvadající zeleniny a okoralého sýra? I z toho mála se dá vykouzlit dobrý oběd nebo večeře v podobě propečené italské omelety frittata. Navrch s dobrých pocitem, že neplýtváte potravinami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Selskou omeletu ze zbytku vařených brambor, pokrájeného zbytku uzeniny a cibule již děláme desetiletí, podobně jako osmažená kolínka s vejci (či jinou těstovinu) s okurečkou, či zeleninim salátem bezva ňamka klidně i k obědu a nic špatného na tom není. Psovi bych nikdy nic soleného a kořeněného nevnucoval, máme ho totiž rádi a rád mu uvařím jeho psí rizotko.

Ale rýže mi ještě na mysl nepřišla do podobné omelety (leda jako smažená asijská rýže, to já též rád). Inu zkusíme, uvidíme, nic špatného na tom není. Snad jen tu zeleninu bych využil na malý salátek bokem, ale na druhou stranu děti by mohly salátkem opovrhnout a zbaštit jen omeletu a kdo se má stále hádat ;-).

1 0
možnosti

Tak sem chodí Babica na inspiraci ;-D

1 2
možnosti

Babica má aspoň ostříhané nehty na rukách. Tenhle "šéfkuchař" je prostě schmutzig

1 0
možnosti

Jaksi jsem asi nepochopila diskutující - recept plně odpovídá receptům typu "zapečené brambory", "omeleta se zeleninou" a dalším. Kdyby to nebylo nazváno "se zbytků" tak tu budou všichni říkat, jak je to super nápad. Kdyby tu byl recept: "zbylo vám v mrazáku kuře a v kredenci rýže, udělejte pečené kuře s rýží", zajímalo by mě, kolik diskutérů bude tvrdit, jak zbytky u nich doma jí pes.

Ten recept není nic jiného - jen místo: "budete potřebovat" je tam "zbylo vám v lednici"? A snad každý soudný člověk dokáže poznat, že jsou druhy zeleniny, co se do toho fakt nehodí (okurky) a jsou takové, které si k tomu i dokoupím, pokud je doma nemám (cibule), případně otevřu mrazák a dosypu mraženou směs kukuřice-hrášek-mrkev, protože to se fakt hodí.

5 0
možnosti

Jinými slovy tam použijete většinu dalších ingrediencí, co prostě nezbyly. To je něco jako tvrdit, že si dnes udělám svíčkovou, protože mi doma zbyla sůl. 

Celá propagace je ubohá a navíc tyhle recepty jsou jako z knihy "Vaříme s konopím" od Gottlieba, kde se čtenář dozvěděl, že cibulačka s konopím vznikne tak, že osmažíte cibuli, přidáte konopí a celé to hodíte do litru vody.

1 1
možnosti

Jakkoliv je mi nápad neplýtvat potravinami sympatický, obávám se, že by mi to doma nikdo nejedl. Zbytky u nás dostává pes... 

Ale ty osmažené šlupky od brambor fakt zkusím. :-)R^

0 4
možnosti

Jak jste si je doma rozmazlila,tak je máte ;-D. Mne když zbyde pár koleček salámu,nějaká zelenina a kousek sýru,tak z toho udělám výbornou domácí pizzu a nevidím jediný důvod,proč bych nad ní měl ohrnovat nos....

5 0
možnosti

Nechci nikomu radit, ale není lepší ty zbytky prostě propasírovat přes bravka*?

.

* pro mimoostravské: bravek - prase (nevím, jsetli to tady cenzor povoluje)

1 1
možnosti

L95i74b74o34r 60F95i76l98á67k

10. 3. 2014 21:59

Jo, to znám. Nejlepší zelenina je vepřovej řízek a brambory jedině přes prase...

1 0
možnosti

L91i16b17o65r 97F66i91l84á92k

10. 3. 2014 21:54

Otevřu lednici a v lednici zima...

1 0
možnosti

Světlo né? Kam se podělo? :-P

0 0
možnosti

Zkusil jsem ze zbytků v lednici tu slavnou omeletu, ale popravdě, z ohřátýho lahváče a becherovky to zas taková mňamka neni:-/

8 0
možnosti

Vy jste tam zapomněl dát to vejce ;-D

4 0
možnosti

P84e24t40r 91H50o24r42á34k

10. 3. 2014 21:19

Když připravím ze zbytků v lednici jídlo, tak to bude samá plíseň. :-/

2 0
možnosti

nová rubrika na I dnes,vaříme ze zbytků,to opravdu vítáme stejně jako na potroublé komerční TV kůžičky a podobný šílenosti pana reportéra.

Podobnou omeletu si pravda dělám,ale nemívam okoralý sýr ani povadlou zeleninu,to se hodí pro pašíka,já si dám klidně čerstvé,ale v množství nepoužitelném do běžného jídla.

2 1
možnosti

Okoralý sýr a zvadlou zeleninu už bych do receptu asi taky nepoužil...my nakupujeme potraviny v rozumném množství a málokdy se stane,že u nás něco zůstane až do úplného okorání,takže i ta trocha zeleniny,kousek sýru a pár koleček šunky nebo salámu,které u nás zbydou jsou většinou čerstvé a rozhodně bych se nebál to použít do jakéhokoliv receptu. Z takových čerstvých zbytků je výborná třeba domácí pizza.

2 0
možnosti

Téměř cokoliv,zapečené s čímkoliv se dá sníst a nedělám z toho vědu.Když mám hluboko do kapsy,tak si poradím i bez podobných receptů.Občas si takhle vypomáhám,ale snažím se přidat oblohu v podobě čerstvé zeleniny

6 0
možnosti

P91e81t11r 96H88á38j71e12k

10. 3. 2014 20:09

osmažit jde taky cokoliv... :-P

0 0
možnosti