- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Selskou omeletu ze zbytku vařených brambor, pokrájeného zbytku uzeniny a cibule již děláme desetiletí, podobně jako osmažená kolínka s vejci (či jinou těstovinu) s okurečkou, či zeleninim salátem bezva ňamka klidně i k obědu a nic špatného na tom není. Psovi bych nikdy nic soleného a kořeněného nevnucoval, máme ho totiž rádi a rád mu uvařím jeho psí rizotko.
Ale rýže mi ještě na mysl nepřišla do podobné omelety (leda jako smažená asijská rýže, to já též rád). Inu zkusíme, uvidíme, nic špatného na tom není. Snad jen tu zeleninu bych využil na malý salátek bokem, ale na druhou stranu děti by mohly salátkem opovrhnout a zbaštit jen omeletu a kdo se má stále hádat .
Babica má aspoň ostříhané nehty na rukách. Tenhle "šéfkuchař" je prostě schmutzig
Jaksi jsem asi nepochopila diskutující - recept plně odpovídá receptům typu "zapečené brambory", "omeleta se zeleninou" a dalším. Kdyby to nebylo nazváno "se zbytků" tak tu budou všichni říkat, jak je to super nápad. Kdyby tu byl recept: "zbylo vám v mrazáku kuře a v kredenci rýže, udělejte pečené kuře s rýží", zajímalo by mě, kolik diskutérů bude tvrdit, jak zbytky u nich doma jí pes.
Ten recept není nic jiného - jen místo: "budete potřebovat" je tam "zbylo vám v lednici"? A snad každý soudný člověk dokáže poznat, že jsou druhy zeleniny, co se do toho fakt nehodí (okurky) a jsou takové, které si k tomu i dokoupím, pokud je doma nemám (cibule), případně otevřu mrazák a dosypu mraženou směs kukuřice-hrášek-mrkev, protože to se fakt hodí.
Jinými slovy tam použijete většinu dalších ingrediencí, co prostě nezbyly. To je něco jako tvrdit, že si dnes udělám svíčkovou, protože mi doma zbyla sůl.
Celá propagace je ubohá a navíc tyhle recepty jsou jako z knihy "Vaříme s konopím" od Gottlieba, kde se čtenář dozvěděl, že cibulačka s konopím vznikne tak, že osmažíte cibuli, přidáte konopí a celé to hodíte do litru vody.
Jakkoliv je mi nápad neplýtvat potravinami sympatický, obávám se, že by mi to doma nikdo nejedl. Zbytky u nás dostává pes...
Ale ty osmažené šlupky od brambor fakt zkusím.
Jak jste si je doma rozmazlila,tak je máte . Mne když zbyde pár koleček salámu,nějaká zelenina a kousek sýru,tak z toho udělám výbornou domácí pizzu a nevidím jediný důvod,proč bych nad ní měl ohrnovat nos....
Nechci nikomu radit, ale není lepší ty zbytky prostě propasírovat přes bravka*?
.
* pro mimoostravské: bravek - prase (nevím, jsetli to tady cenzor povoluje)
Jo, to znám. Nejlepší zelenina je vepřovej řízek a brambory jedině přes prase...
Zkusil jsem ze zbytků v lednici tu slavnou omeletu, ale popravdě, z ohřátýho lahváče a becherovky to zas taková mňamka neni
Vy jste tam zapomněl dát to vejce
Když připravím ze zbytků v lednici jídlo, tak to bude samá plíseň.
nová rubrika na I dnes,vaříme ze zbytků,to opravdu vítáme stejně jako na potroublé komerční TV kůžičky a podobný šílenosti pana reportéra.
Podobnou omeletu si pravda dělám,ale nemívam okoralý sýr ani povadlou zeleninu,to se hodí pro pašíka,já si dám klidně čerstvé,ale v množství nepoužitelném do běžného jídla.
Okoralý sýr a zvadlou zeleninu už bych do receptu asi taky nepoužil...my nakupujeme potraviny v rozumném množství a málokdy se stane,že u nás něco zůstane až do úplného okorání,takže i ta trocha zeleniny,kousek sýru a pár koleček šunky nebo salámu,které u nás zbydou jsou většinou čerstvé a rozhodně bych se nebál to použít do jakéhokoliv receptu. Z takových čerstvých zbytků je výborná třeba domácí pizza.
Téměř cokoliv,zapečené s čímkoliv se dá sníst a nedělám z toho vědu.Když mám hluboko do kapsy,tak si poradím i bez podobných receptů.Občas si takhle vypomáhám,ale snažím se přidat oblohu v podobě čerstvé zeleniny