Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P66e35t85r 34Z65d25e68n46ě77k 2764929474

Kostka ve skluzu - ROFL!!

+3/−1
19.3.2014 20:58

R52o47m74a87n94a 95S50c16h34n67e42i18d88e51r88o83v79á 7965706513897

Mám ráda vysokou gastronomii, jednou za čas Jinak si dám raději poctivou rajskou z domácích rajčat, nebo cokoli, co chutná a ještě se toho člověk nají...

+1/0
19.3.2014 14:48

P27a91v66e91l 21O96d25r94a69z76i76l 6684669777810

Tady je zase tolik malých lidí... nikdo vám vaše buřty a hambáče nebere, šašci, klidně se jimi udavte.

8-o

+2/−6
19.3.2014 10:50

T90o10m20a48s 50D65r73a98j91s77a44j23t36l 9839667808160

Burty a hambace si strc nekam! Ovsem tam si strc i ty pinzetou nabirane sragory. Davam prednost poctive kvalitni ceske kuchyni!

+3/0
20.3.2014 10:37

J50a56n 34H54e17l94l82e98r 9348205636

A co si pod tím, Kefalín, představujete? Ono totiž představy o tom, co je "poctivá", "kvalitní", "česká" kuchyně se jaksi často rozcházejí ... zejména pak s realitou :-)

0/0
20.3.2014 13:29

M89a65r48e31k 73Š17i91m79o85n 2314117348538

Mě prostě přijde divný dát 20 gramů masa a tři hrášky na talíř velkej jak víko od popelnice.

+17/0
18.3.2014 23:31

J92a74n 24P75e82c88h 6217139946706

pamatuju, jak jsem byl cca před pěti lety v Alcronu na brunch... no a od té doby miluju brunch... i když už jsem tam nikdy nebyl, tak ten pocit výborného jídla a pití ve mě zůstane... díky všem, co dělají dobrou gastronomii (a to i přes to, že je to někdy snobina)

+3/0
18.3.2014 21:46
Foto

M27a20t52e36s 83F14m 2369493252554

To je humus a kdo to jí? Lidi vzpamatujte se......

+1/−4
18.3.2014 19:12

J19a19n 35N38o22v49o28t91n85ý 2944836495320

Nesmyslná snobařina - navíc drahá, hladová a způsobující akorát nadýmání a prdy (extrémními a pro trávení neslučitelnými kombinacemi ingrediencí). Kromě toho je to trochu stresující praxe  (zažil jsem párkrát v 6 hvězdičkových hotelech) , člověk je pozvaný na super oběd, dostane po čtvrthodině 1 nazdobené rajče, pak 10 minut nic, pak dostane lžici jakési michelin pomazánky (s hektarem prázdného talíře) , dalších 10 min 1 kopeček rýže s čímsi a tak to jde dál. Bylo to například v Taipei. Dát si vedle talíř nudlí ze zeleninou (za dvacetinu ceny) by bylo 1000x lepší ... ale hostitelé ...

+9/−3
18.3.2014 13:28

M80a60r41e79k 17Š25i44m98o60n 2934947318218

Smyslem těhle bláznivin je ochutnávání, ne jezení. Ale tím se to z jídla mění na určitou formu zážitku, který ale nemusí bavit každého. A mnohé přímo nudí. Prostě se na to nelze koukat jako na oběd o přestávce na šichtě.

+4/0
19.3.2014 1:17

P30a79v18e74l 58O81d84r77a43z83i49l 6854629437700

Co je stresujícího na tom si jídlo v klidu vychutnat? Stresující je naházet do sebe guláš se šestima v závodce během deseti minut.

+1/−1
19.3.2014 10:40

R28a26d10o85m77í87r 70K75r51u34p29i33č79k56a 9584242390175

Z primitivovu v techto diskuzich odsuzujicich neco, co nikdy nezkusili, me nikdy neprestane byt smutno.

+2/−3
18.3.2014 12:46

J10a28n 47N83o21v45o12t63n53ý 2464766915930

Možná to odsuzují právě proto že to zkusili. Ještě horší jsou primitivové, kteří předpokládají že všichni musí jejich názor chválit jinak jsou hloupí anebo o tom nic neví ;-)

+8/0
18.3.2014 14:13

P53a81v73e79l 43O92d19r52a33z59i14l 6654499397570

Je sympatické, že se umíte na sebe podívat i kriticky.R^

0/−5
19.3.2014 10:41

J15i31ř84í 68S19t78e62j25s32k44a14l 8642839248433

Tuším, že se nejednalo o sebekrtiku. Všeho s mírou.

0/0
20.3.2014 10:00

R33a97d58o40m75í51r 16K76r24u30p30i63č76k68a 9434272700165

Velice pochybuju, ze clovek, ktery tu tvrdi, ze z takove restaurace clovek odchazi hladovy, to nekdy zkusil. Nikde jsem se nikdy tak neprejedl jako prave v techto opravdu dobrych restauracich. Chody jsou sice relativne male, ale je jich mraky a chutna to vyborne.

0/0
19.3.2014 14:24
Foto

M53i58l32a61n 17S82o24u90š66e51k 9446397381342

Ale ano, tohle je naprosto v pořádku... Je to stejné jako třeba s auty, většina jezdí ve škodovkách a najednou ejhle Porsche.... Nebo třeba s vínem, proč proboha někdo koupí láhev vína za třeba 10.000, když to stejně jen vypije... 

Gratuluju k obhajobě hvězdy a nenechte se znechutit gulášovými diskutéry, co prostě jen nechtějí mít hlad, tak něco snědí.

+3/−1
18.3.2014 11:49

B37o88h35d15a17n 19M62a15r98e54k 5705476877244

V podstatě jsem taky buran, ale když je někdo ve svém oboru špička a je to můj krajan, tak má moje uznání. Tady spousta lidí odsuzuje něco čemu nerozumí a nebo závidí, poněvadž na to nemají vergle.

Třeba kdyby kluci hráli fotbal nebo hokej, tak by to na tomhle fóru vypadalo jinak :-(

+3/−1
18.3.2014 11:33

M84i55c88h27a42l 58N39a65c21h71t90m75a25n84n 8847632417840

Tady je sraz socialistů či co? Co je vám do toho kdo co jí a za kolik? Mě nestačí přecházet oči.

0/−6
18.3.2014 9:32

O95n35d86ř43e37j 20K61u52d48r58n76a 9896687945108

Vy chcete zakazovat diskuze jak za toho komunismu ?

+2/−1
18.3.2014 9:56

M15i20c61h26a95l 79N94a71c77h62t24m40a93n77n 8297442227850

Proč mi podsouváte něco, co jsem vůbec neřekl?

0/0
19.3.2014 11:17

I55v91a87n97a 22V61e17s80e16l89á 2161433819315

no jeste ze se mame kde najist ... at zije "Kostka ve skluzu" ... taky mi to hned evokovalo ...

+11/0
17.3.2014 23:12

K80a25r78o74l11í24n87a 22P10o63s18p79í22c78h66a73l28o24v64á 6146231139216

A mohla bych ten talíř nakonec vylízat? Mě by byla škoda nechat 80% porce neseškrábané na talíři. :-)

+13/0
17.3.2014 22:19

R16o96m10a19n24a 73S14c64h43n79e92i59d77e97r54o42v96á 7965436903347

;-D

+1/0
19.3.2014 14:46

P88e42t49r 37K23o41r71b91é78l77y18i 3777148714779

Mám neobytný pocit, že více než o samotné jídlo se jedná o marketig doprovázený moudry kuchtíka dané restaurace, kde nejde se to tam najíst, ale být tam viděn.

Prostě jde o skupinu lidí, kteří místo kostela mají zkrátka jiný svatostánek.

Pro mne je jídlo běžně upravené jen prostředkem k doplnění chybějící energie,

+8/−2
17.3.2014 21:11

M11i15c73h48a95l 98N74a98c28h28t88m74a72n81n 8667162787210

No, a pro jiné je to gastronomický zážitek. Stejně jako někomu stačí koukat na Kameňák s tím, že se zrelaxuje a zasměje, a jiný radši zajde do divadla moderní operu.

+3/−2
18.3.2014 9:30

M86a27r63t60i80n 11F41r41a72n63t12i84š81e73k 7365760403915

a nebylo by něco mezi těmito extrémy? třeba Verdi, nebo Apocalyptica...:-)

+2/0
18.3.2014 19:24

2332941935342

Ty rafinovaně ušpiněné talíře tím načinčaným nic, to je jídlo?

+16/−2
17.3.2014 17:11

S18t34a66n97i19s22l70a38v 65H26a54v23r50a33n 1721165635355

R^

+2/0
18.3.2014 8:58

P21e96t43r 46M24i48c95h50n73a 8825836272611

Pánové, já mám z dobrého jídla Michelinskou pneu.

+13/0
17.3.2014 16:48

E13v31z39e71n 75S73o43u62k50u40p 1557264566808

Tak nevím, jestli to má ještě něco společného s vařením.........

+5/−1
15.3.2014 19:25

P62a89v68e60l 87O39b98d12r44ž85á71l19e28k 6116684488872

Záleží, co očekáváte od návštěvy restaurace ...

a) najíst se, zaplnit v rozumném čase žaludek potravou ze které pak tělo žije

b) užít si neobvyklé chutě v mnoha malých chodech v průběhu několika hodin

článek popisuje restauraci, kam se chodí za druhým z cílů.

+3/0
15.3.2014 21:44

E54v47z64e50n 90S20o60u95k41u30p 1717694656868

No dříve se chodilo do restaurace najíst, ale pravda, že v dnešní době hojnosti se až zase tak moc kvůli nasycení do resturací nechodí....

+5/0
15.3.2014 21:47

M29a66r66e42k 59Š15i31m94o86n 2614117868528

Njn, my co jsme zvyklí na jídelnu u plynárny... :-)

+1/0
19.3.2014 1:19

P10a65v55e41l 93O12d52r11a77z91i39l 6714799177630

Ano, dříve byly degustační hody spíše na zámcích, nikoliv v hospodách, to je pravda.

0/0
19.3.2014 17:55
Foto

M55a19t36e42s 78F98m 2519513602674

Nemá to si piš...

0/0
18.3.2014 19:14

V18i42k65t58o60r 12K49l14o66u60č39e85k 7889770668234

Po 5-ti chodovém obědě v restauraci Bonté jsem přemýšlel kam se půjdu najíst.

+21/−2
14.3.2014 14:09

P84e51t74r 36V70i79n96t67r49l77í35k 3676174531

vysvětlujte Čechům, proč jíst zdravě, zážitkově, kvalitně, nebo vytříbeně, když můžou jíst nezdravě, zdánlivě levně a nechutně... :-P potom jsou úvahy o tom, že jeden chod není dle mylných představ třeba zdejších diskutujících přes celý talíř, nejlépe kopec

+1/−15
14.3.2014 13:48
Foto

V57l23a94d72i84m68í85r 52V27o88l89k66o 6220562347699

nemusím se přecpat, abych se z restaurace valil, ale odejít hladov a nechat tam přes talíř, ne-li více, považuji také za snobskou zhovadilost;-)

+20/0
14.3.2014 19:26

P30a57v74e64l 23T10u76l33a96c38h 8452975191826

Nevíte o čem mluvíte....

+1/−8
15.3.2014 16:24
Foto

V76l80a95d23i12m25í89r 25V92o97l36k42o 6340852467139

možné to je....zažil jsem jen dvakrát....možná je to jinde jiné;-) V mém případě nebylo

+7/−1
15.3.2014 23:19

P67a50v42e78l 56O76d92r52a40z57i46l 6704759567330

Jakože jste šel do drahé restaurace, dal si tam předkrm a pak jste odcházel hladový?

To je divné, že?

0/−3
19.3.2014 10:43
Foto

V87l43a44d21i18m70í98r 53V18o78l14k64o 6750382797759

vy jste tam se mnou byl?;-)

+3/0
19.3.2014 14:23

P89a86v92e70l 93O64d39r35a98z87i53l 6814549777290

Tak výše to popisujete docela podrobně.

0/−2
19.3.2014 14:39

2492461745472

Vy znáte jen tyhle dva extrémy? To je mi vás líto.

+4/0
17.3.2014 17:13

P98a88v73e37l 42D67r96o34t98á51r 7223264239594

Petře, dopouštíš se kvaziargumentu "falešné dilema". Přece neexistují jen 2 varianty, a sice "buď hambáč, nebo michelin". Mezi těmito dvěma extrémy jsou mraky variant. Dá se najít zdravě, kvalitně a se zážitkem, a nemusí to přitom stát 3 tisíce za jednoho.

0/0
19.3.2014 16:51

P81e56t82r 81V84i38n32t13r18l22í29k 3276264971

to jistě ne, ani jsem to nenapsal, ale není to důvod zavrhnout i tyto restaurace ne ?

0/−1
19.3.2014 17:10

P40e58t64r 27N11o89v80á85k 1255581609128

Když tady čtu tak ty příspěvku, tak je mi trochu smutno... U většiny lidí je stále hlavním kritériem co nejvíce se nažrat (ano nažrat, ne si vychutnat výborné jídlo) za co nejméně peněz.

Udivujete se nad velikostmi porcí? Patrně jste nikdy v takové restauraci nebyli. Tam nedostanete polévku a jeden velký hlavní chod. Ale těch chodů je několik a z toho se určitě najíte. Navíc v takovýchto restauracích nejde o to, se co nejvíc přežrat, ale o to, si vychutnat výborná jídla. Nejlépe v nějakém degustačním menu, kde těch chodů může být třeba 5. A podle počtu chodů se odvijí velikosti porcí. Taky záleží jestli se jednalo o předkrm nebo hlavní chod, dezert apod :-)

+6/−6
14.3.2014 12:22

V95i40k40t82o85r 70K39l32o72u31č46e66k 7609450248944

Největší chyba byla jít do této restaurace hladový.

+13/−1
14.3.2014 14:13

L80i61b17a 25R51u98s92n49á86k 2940244335781

Největší chyba je tam chodit vůbec. Tedo pokud zrovna nemám tolik peněz, že skutečně už nevím co s nima.

+6/−2
14.3.2014 23:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.