Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P31e43t56r 47Z21d92e41n33ě12k 2954419984

Kostka ve skluzu - ROFL!!

+3/−1
19.3.2014 20:58

R93o94m39a63n66a 64S11c39h18n87e92i37d85e70r63o50v48á 7335186543127

Mám ráda vysokou gastronomii, jednou za čas Jinak si dám raději poctivou rajskou z domácích rajčat, nebo cokoli, co chutná a ještě se toho člověk nají...

+1/0
19.3.2014 14:48

P22a97v55e73l 36O53d84r18a85z44i30l 6734249887620

Tady je zase tolik malých lidí... nikdo vám vaše buřty a hambáče nebere, šašci, klidně se jimi udavte.

8-o

+2/−6
19.3.2014 10:50

T34o87m78a66s 86D16r82a23j87s53a34j23t47l 9669967588200

Burty a hambace si strc nekam! Ovsem tam si strc i ty pinzetou nabirane sragory. Davam prednost poctive kvalitni ceske kuchyni!

+3/0
20.3.2014 10:37

J33a22n 59H73e64l49l77e12r 9768515396

A co si pod tím, Kefalín, představujete? Ono totiž představy o tom, co je "poctivá", "kvalitní", "česká" kuchyně se jaksi často rozcházejí ... zejména pak s realitou :-)

0/0
20.3.2014 13:29

M30a16r31e12k 56Š74i95m24o20n 2694867158638

Mě prostě přijde divný dát 20 gramů masa a tři hrášky na talíř velkej jak víko od popelnice.

+17/0
18.3.2014 23:31

J86a32n 60P76e79c29h 6677189416536

pamatuju, jak jsem byl cca před pěti lety v Alcronu na brunch... no a od té doby miluju brunch... i když už jsem tam nikdy nebyl, tak ten pocit výborného jídla a pití ve mě zůstane... díky všem, co dělají dobrou gastronomii (a to i přes to, že je to někdy snobina)

+3/0
18.3.2014 21:46
Foto

M31a84t68e55s 12F84m 2319913902914

To je humus a kdo to jí? Lidi vzpamatujte se......

+1/−4
18.3.2014 19:12

J72a53n 11N47o70v35o25t16n29ý 2774906645140

Nesmyslná snobařina - navíc drahá, hladová a způsobující akorát nadýmání a prdy (extrémními a pro trávení neslučitelnými kombinacemi ingrediencí). Kromě toho je to trochu stresující praxe  (zažil jsem párkrát v 6 hvězdičkových hotelech) , člověk je pozvaný na super oběd, dostane po čtvrthodině 1 nazdobené rajče, pak 10 minut nic, pak dostane lžici jakési michelin pomazánky (s hektarem prázdného talíře) , dalších 10 min 1 kopeček rýže s čímsi a tak to jde dál. Bylo to například v Taipei. Dát si vedle talíř nudlí ze zeleninou (za dvacetinu ceny) by bylo 1000x lepší ... ale hostitelé ...

+9/−3
18.3.2014 13:28

M28a29r43e63k 18Š55i73m65o17n 2384247398398

Smyslem těhle bláznivin je ochutnávání, ne jezení. Ale tím se to z jídla mění na určitou formu zážitku, který ale nemusí bavit každého. A mnohé přímo nudí. Prostě se na to nelze koukat jako na oběd o přestávce na šichtě.

+4/0
19.3.2014 1:17

P13a73v57e53l 83O54d80r84a84z95i66l 6564589597850

Co je stresujícího na tom si jídlo v klidu vychutnat? Stresující je naházet do sebe guláš se šestima v závodce během deseti minut.

+1/−1
19.3.2014 10:40

R14a98d85o78m64í76r 40K41r72u55p28i27č42k47a 9874972290615

Z primitivovu v techto diskuzich odsuzujicich neco, co nikdy nezkusili, me nikdy neprestane byt smutno.

+2/−3
18.3.2014 12:46

J84a39n 57N58o70v28o15t60n14ý 2414506775860

Možná to odsuzují právě proto že to zkusili. Ještě horší jsou primitivové, kteří předpokládají že všichni musí jejich názor chválit jinak jsou hloupí anebo o tom nic neví ;-)

+8/0
18.3.2014 14:13

P77a24v11e20l 88O20d81r90a50z14i54l 6944679547960

Je sympatické, že se umíte na sebe podívat i kriticky.R^

0/−5
19.3.2014 10:41

J31i24ř65í 89S16t51e26j18s17k26a31l 8702779538873

Tuším, že se nejednalo o sebekrtiku. Všeho s mírou.

0/0
20.3.2014 10:00

R29a58d80o14m23í72r 46K78r42u11p96i47č28k48a 9504172540195

Velice pochybuju, ze clovek, ktery tu tvrdi, ze z takove restaurace clovek odchazi hladovy, to nekdy zkusil. Nikde jsem se nikdy tak neprejedl jako prave v techto opravdu dobrych restauracich. Chody jsou sice relativne male, ale je jich mraky a chutna to vyborne.

0/0
19.3.2014 14:24
Foto

M96i43l82a70n 72S33o98u58š64e30k 9166747471442

Ale ano, tohle je naprosto v pořádku... Je to stejné jako třeba s auty, většina jezdí ve škodovkách a najednou ejhle Porsche.... Nebo třeba s vínem, proč proboha někdo koupí láhev vína za třeba 10.000, když to stejně jen vypije... 

Gratuluju k obhajobě hvězdy a nenechte se znechutit gulášovými diskutéry, co prostě jen nechtějí mít hlad, tak něco snědí.

+3/−1
18.3.2014 11:49

B21o17h12d56a56n 49M16a55r24e68k 5565926727674

V podstatě jsem taky buran, ale když je někdo ve svém oboru špička a je to můj krajan, tak má moje uznání. Tady spousta lidí odsuzuje něco čemu nerozumí a nebo závidí, poněvadž na to nemají vergle.

Třeba kdyby kluci hráli fotbal nebo hokej, tak by to na tomhle fóru vypadalo jinak :-(

+3/−1
18.3.2014 11:33

M55i45c82h27a71l 15N56a47c22h80t24m68a95n20n 8257892397360

Tady je sraz socialistů či co? Co je vám do toho kdo co jí a za kolik? Mě nestačí přecházet oči.

0/−6
18.3.2014 9:32

O55n82d77ř71e54j 76K48u98d73r24n25a 9206647255848

Vy chcete zakazovat diskuze jak za toho komunismu ?

+2/−1
18.3.2014 9:56

M85i76c50h61a19l 63N31a54c81h80t56m72a77n77n 8607772747690

Proč mi podsouváte něco, co jsem vůbec neřekl?

0/0
19.3.2014 11:17

I81v77a57n57a 89V30e96s41e94l64á 2941383579595

no jeste ze se mame kde najist ... at zije "Kostka ve skluzu" ... taky mi to hned evokovalo ...

+11/0
17.3.2014 23:12

K68a85r25o63l51í21n60a 74P76o18s18p88í76c29h90a18l53o26v82á 6246981309566

A mohla bych ten talíř nakonec vylízat? Mě by byla škoda nechat 80% porce neseškrábané na talíři. :-)

+13/0
17.3.2014 22:19

R38o26m80a74n93a 10S78c43h30n16e79i64d69e87r83o58v82á 7615386613737

;-D

+1/0
19.3.2014 14:46

P42e89t98r 50K13o77r82b29é44l56y79i 3357658184829

Mám neobytný pocit, že více než o samotné jídlo se jedná o marketig doprovázený moudry kuchtíka dané restaurace, kde nejde se to tam najíst, ale být tam viděn.

Prostě jde o skupinu lidí, kteří místo kostela mají zkrátka jiný svatostánek.

Pro mne je jídlo běžně upravené jen prostředkem k doplnění chybějící energie,

+8/−2
17.3.2014 21:11

M86i50c72h89a27l 34N56a59c24h54t58m27a53n75n 8797452267100

No, a pro jiné je to gastronomický zážitek. Stejně jako někomu stačí koukat na Kameňák s tím, že se zrelaxuje a zasměje, a jiný radši zajde do divadla moderní operu.

+3/−2
18.3.2014 9:30

M21a80r46t55i19n 84F26r91a91n57t25i61š40e23k 7385680143345

a nebylo by něco mezi těmito extrémy? třeba Verdi, nebo Apocalyptica...:-)

+2/0
18.3.2014 19:24

2432841845922

Ty rafinovaně ušpiněné talíře tím načinčaným nic, to je jídlo?

+16/−2
17.3.2014 17:11

S95t73a98n38i31s41l37a20v 59H40a86v42r17a92n 1311555375435

R^

+2/0
18.3.2014 8:58

P31e23t10r 22M73i38c60h62n52a 8535466582141

Pánové, já mám z dobrého jídla Michelinskou pneu.

+13/0
17.3.2014 16:48

E88v88z61e50n 58S22o11u91k94u45p 1647234936488

Tak nevím, jestli to má ještě něco společného s vařením.........

+5/−1
15.3.2014 19:25

P40a10v63e39l 52O70b89d41r48ž44á90l84e19k 6756804818242

Záleží, co očekáváte od návštěvy restaurace ...

a) najíst se, zaplnit v rozumném čase žaludek potravou ze které pak tělo žije

b) užít si neobvyklé chutě v mnoha malých chodech v průběhu několika hodin

článek popisuje restauraci, kam se chodí za druhým z cílů.

+3/0
15.3.2014 21:44

E18v66z44e51n 77S92o98u81k25u36p 1797904696388

No dříve se chodilo do restaurace najíst, ale pravda, že v dnešní době hojnosti se až zase tak moc kvůli nasycení do resturací nechodí....

+5/0
15.3.2014 21:47

M31a42r89e26k 70Š67i43m69o76n 2314737798938

Njn, my co jsme zvyklí na jídelnu u plynárny... :-)

+1/0
19.3.2014 1:19

P15a17v44e17l 92O23d29r37a43z12i77l 6114779317490

Ano, dříve byly degustační hody spíše na zámcích, nikoliv v hospodách, to je pravda.

0/0
19.3.2014 17:55
Foto

M35a10t31e97s 77F66m 2699203392804

Nemá to si piš...

0/0
18.3.2014 19:14

V74i74k79t11o73r 31K31l49o59u95č13e23k 7579570518444

Po 5-ti chodovém obědě v restauraci Bonté jsem přemýšlel kam se půjdu najíst.

+21/−2
14.3.2014 14:09

P37e10t44r 21V58i11n57t14r87l11í56k 3926784301

vysvětlujte Čechům, proč jíst zdravě, zážitkově, kvalitně, nebo vytříbeně, když můžou jíst nezdravě, zdánlivě levně a nechutně... :-P potom jsou úvahy o tom, že jeden chod není dle mylných představ třeba zdejších diskutujících přes celý talíř, nejlépe kopec

+1/−15
14.3.2014 13:48
Foto

V83l85a93d57i95m19í16r 79V85o60l43k73o 6770862377759

nemusím se přecpat, abych se z restaurace valil, ale odejít hladov a nechat tam přes talíř, ne-li více, považuji také za snobskou zhovadilost;-)

+20/0
14.3.2014 19:26

P98a73v92e88l 64T23u26l59a60c90h 8872855521776

Nevíte o čem mluvíte....

+1/−8
15.3.2014 16:24
Foto

V21l25a69d72i45m69í49r 79V70o24l67k38o 6350502317939

možné to je....zažil jsem jen dvakrát....možná je to jinde jiné;-) V mém případě nebylo

+7/−1
15.3.2014 23:19

P87a40v53e36l 20O67d17r36a51z71i70l 6344839607490

Jakože jste šel do drahé restaurace, dal si tam předkrm a pak jste odcházel hladový?

To je divné, že?

0/−3
19.3.2014 10:43
Foto

V65l98a24d46i75m44í51r 45V15o81l21k42o 6480622547549

vy jste tam se mnou byl?;-)

+3/0
19.3.2014 14:23

P18a32v18e29l 27O60d67r27a71z58i69l 6584989927150

Tak výše to popisujete docela podrobně.

0/−2
19.3.2014 14:39

2372341185842

Vy znáte jen tyhle dva extrémy? To je mi vás líto.

+4/0
17.3.2014 17:13

P27a92v11e68l 48D42r32o31t28á89r 7493564689344

Petře, dopouštíš se kvaziargumentu "falešné dilema". Přece neexistují jen 2 varianty, a sice "buď hambáč, nebo michelin". Mezi těmito dvěma extrémy jsou mraky variant. Dá se najít zdravě, kvalitně a se zážitkem, a nemusí to přitom stát 3 tisíce za jednoho.

0/0
19.3.2014 16:51

P98e21t63r 35V60i55n59t71r89l37í89k 3276584441

to jistě ne, ani jsem to nenapsal, ale není to důvod zavrhnout i tyto restaurace ne ?

0/−1
19.3.2014 17:10

P45e43t77r 20N27o43v63á15k 1615631829298

Když tady čtu tak ty příspěvku, tak je mi trochu smutno... U většiny lidí je stále hlavním kritériem co nejvíce se nažrat (ano nažrat, ne si vychutnat výborné jídlo) za co nejméně peněz.

Udivujete se nad velikostmi porcí? Patrně jste nikdy v takové restauraci nebyli. Tam nedostanete polévku a jeden velký hlavní chod. Ale těch chodů je několik a z toho se určitě najíte. Navíc v takovýchto restauracích nejde o to, se co nejvíc přežrat, ale o to, si vychutnat výborná jídla. Nejlépe v nějakém degustačním menu, kde těch chodů může být třeba 5. A podle počtu chodů se odvijí velikosti porcí. Taky záleží jestli se jednalo o předkrm nebo hlavní chod, dezert apod :-)

+6/−6
14.3.2014 12:22

V15i95k41t65o25r 97K96l68o70u12č87e77k 7899720518484

Největší chyba byla jít do této restaurace hladový.

+13/−1
14.3.2014 14:13

L81i82b34a 83R36u69s66n44á70k 2430594365681

Největší chyba je tam chodit vůbec. Tedo pokud zrovna nemám tolik peněz, že skutečně už nevím co s nima.

+6/−2
14.3.2014 23:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.