Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V66í90ť94a 17N87o76v84á76k 1388533615341

A ti největší remcalové pak bez mrknutí daji 6 € za instantní gulášovku na benzince v Alpách:-))

0/0
14.3.2014 23:12

M10a50r34e33k 12V73e42s74e65l58ý 1397648490844

A co jim zbyva. Taky jsem si dal v Alpach ve Francii v bufetu na sjezdovce prumerne lasagne za 12,5€. Nic levnejsiho tam totiz nebylo.

0/0
15.3.2014 1:29

A34l59e63x92a65n93d92r 26K86o67s59t57k23a 5899896579746

Alpská přirážka? Na horách neznám, jsem člověk rovinný, ale běžně jsem si v Německu dával u benzínek třeba porci eintopfu za 6.50. (Prostě maso, zelenina, brambory, udušené v hrnci.)

0/0
15.3.2014 5:15

P77a34t61r63i66k 47S11v57o62b39o80d17a 3179601396665

zásadně ve stejnou dobu přidané do hrnce....

0/0
14.5.2014 15:08

P13a51v35e23l 45O86d67r40a82z62i65l 6724539607510

To je škoda, za 6.5 je normální jídlo v normální hospodě.

0/0
14.5.2014 19:59

A83n18d83r60e39a 86Č30i66e21r61n44a 5136647220190

Tak tato umělecká díla přímo nesnáším, rozčiluje mě to, tyhle kreace ne. Tak trochu jako " Kostka ve skluzu".

+2/−1
14.3.2014 21:51

P79a17v29e90l 19O48d64r44a39z89i66l 6314799147810

Nesnášíte? Někdo vám je jako nutí, či čo?

0/0
14.5.2014 20:01

V60l10a83d13i27m73i82r 58Z52a61b50l13o29u72d54i69l 6727651499620

To tam nechat tak pět litrů, aby se člověk pořádně nadlábnul, ňáký to pivko, aperitívek a hurá domu bez šestky se sklopenou hlavou... Jo, zlatá nádražka ;-D

+1/0
14.3.2014 21:36

M39i33l39o10s 76B26r19e55j17c29h21a 7374622505837

Čekal bych, že zkušený novinář bude vědět, že kamera nahrává lépe zvuk, když se vyndá z vodotěsného pouzdra :) Zejména u toho předchozího videa z michelinské vývařovny je to hodně znát..

+2/0
14.3.2014 19:26

M38a16r62e14k 16V30e32s84e51l60ý 1837758360784

No uz to bylo lepsi a na treti pokus se vam to snad povede :-) Chapu ze dobra specialita nemuze stat stejne jako poledni menu, ktere se bezne prodava za 65 - 80Kc. Ovsem tak do 250 - 300Kc uz by mel umet kuchar neco vykouzlit. Pokud je 850Kc dobry pomer cena/vykon, tak kolik proboha stoji najist se v te restauraci, kterou jste ukazovali vcera ???

+4/0
14.3.2014 16:00

M38i36r23o41s32l83a36v 69K82y35s11i64l36k51a 4329508220493

2000-3000kč....

0/0
14.3.2014 21:57

J77a88k25u63b 19M61l43y42n16á47r 7875485928497

nejdražší je 7-chodové menu za 1900

+1/0
14.3.2014 23:14

P82a76v77e92l 97O94d40r66a56z68i32l 6374129507920

Žejó? Já to jako taki furt řikam, že u těch Ferarů sou ňáký pitomci, že neumijó udělat auto za rozumný prachy, tak sto koliků, a navíc to ani nemá kufr, trapácy"!

0/0
14.5.2014 20:03

O80s62k10a48r 43K97o47v62a74ř26í60k 8977893766887

Dělají i pečenou kachnu s červeným zelím?V

+1/0
14.3.2014 14:39

R81e43n42é 61Š80r58ů72t38e52k 8268195206418

ne

0/0
14.3.2014 16:43

O56s40k81a58r 91K48o34v84a86ř10í58k 8507453236127

Škoda, ale i přesto bych ji navštívil.

0/0
14.3.2014 16:50

A76l46e96x50a89n67d85r 87K93o50s69t43k17a 5339576319346

Tu dělají "za rohem" u Básníka Pánve. A mohu vřele doporučit, člověk se tam nadlábne (abych nekecal, tak před 2 roky, později jsem nebyl) výborně.

0/0
15.3.2014 5:17

O86s15k16a43r 43K12o15v50a51ř13í93k 8437823206457

díky za tipR^

0/0
15.3.2014 9:02

M44i69l61u16š29e 67R30a72a69b52o87v17á 1325142262607

no 850 Kč za menu, nevím. Pro 4 člennou rodinu 3400 Kč to je víc než  třetina platu pro velkou část této populace od důchodců po dělníky apod. Průměrný plat to je jako když já mám rohlík a vy nic, pak oba máme půlku a jsme najezení.;-D

+2/−3
14.3.2014 12:07

O39l78d34ř63i39c17h 68H42o43r91á10k 2474639911545

Na děti zapomeňte, to vyjde levněji zaplatit chůvě a dětem přinést Mek Menu s hračkou;-).

Ale vy si užijete (v minulém případě byste to měla ještě dražší).

+3/−1
14.3.2014 12:19

M21i40l33a97n 46K70l51o11u65č66e42k 3460905558937

Tak pro takovou rodinu, kde dva lidé vydělávají každý 9000 prostě tato restaurace asi není, nemůžete se zalíbit prostě všem a pokud se o to pokusíte, obvykle zkrachujete.

+9/0
14.3.2014 12:23

J81a45k34u52b 64M63l58y55n15á37r 7115285718367

1) Do těchto restaurací moc rodiny s dětmi nechodí (děti přeci jen tolik nedocení kvalitu podniku a jídla)

2) 3400=víc než třetina platu pro velkou část populace je pěkná blbost. Pod 10 tisíc má příjem asi 5% zaměstnaných

+4/0
14.3.2014 12:28

A67l81e19x77a96n75d76r 98K16o79s89t86k76a 5679966969706

Vyjádřil to poněkud nešťastně. Ale je fakt, že pro spoustu rodin je to víc než 50% toho, co mohou dát měsíčně za jídlo.

0/0
15.3.2014 5:19

T77o86m49a20s 63C22e21n36e90k 6627834270693

Proč má někdo furt potřebu všechno přepočítávat na 4 členné rodiny? Tohle není výlet do akvaparku ve slevomatu. Domluvte se s kamarády, zkuste, plaťte každý za sebe. Vyjde Vás to na 850. A o tom ten článek je.

+13/−1
14.3.2014 12:33

L45u51k79a74s 97N83e32m68e92c 7789270822394

ti kdo to hodnoti, maji proste 4 clenou rodinu. Jim zase vadi, kdyz to nekdo hodnoti z opacne strany = 35 single cloveka zijiciho u rodicu nebo v 1+1

0/0
14.3.2014 16:32

O62l76d85ř89i58c18h 66H33o41r31á26k 2134689961505

Příměr s porcemi pro horníka jsem použil já, ale vaše formulace "krapet" převrací to co jsem napsal:

"Určitě nečekám porce jako pro hladového horníka či dřevorubce, ale tohle je výsměch, umělecky zašpiněný talíř." Takže já talíř pro horníka nečekal a vzal jsem ho jako extrém z druhé strany spektra.

Ale díky za informaci, že je lépe jíst tam, kde nemají hvězdu, ale "Bib Gourmand", ten jak vidno zachovává původní myšlenku přílohy autoatlasů firmy Michelin - kde se dobře najíst po cestách, nebo mít pěkný zážitek a nepřipadat si jako úplný hlupák.

Ono mimochodem proč asi už i reklamy si dělají legraci z podobného typu restaurací?

Miluji více chodová jídla, třeba i zvěřinové hody - výborný vývar, předkrm jedna paštička, pak další, hlavní jídlo, moučníček a nakonec kávička s koňakem a doutníkem. Vše vyvážené tak, abyste na účet nehleděl hladový s vytřeštěnýma očima, ale ve stavu nirvány, chuťové naplněnosti a sytosti tak akorát, to pak přenesete přes srdce i rozumnou vyšší částku.

+8/0
14.3.2014 11:24

M23a91r80t45i43n 47K17o12p68e22c73k11ý 3848177329364

Miluju znalce hovořící o výsměchu a umělecky zašpiněném talíři. Jedl jste to někdy? Pohrdáte špičkovým kuchařským uměním? A víte, že je to jen jeden z vícero chodů, takže dosyta by se v Alcronu najedl určitě i ten váš horník? A pokud by byl navíc milovníkem dobrého jídla, patrně by konstatoval jako každý, kdo měl tu čest, že to byl jeho životní gurmánský zážitek. Pokud někdo nechápe, že nejlepší restaurace v zemi patří zároveň k nejdražším, já na druhou stranu nechápu, že podobné peníze někdo utratí třeba za přátelský fotbalový zápas naší reprezentace, který často stojí úplně za starou belu, natož životní zážitek. O mnohých koncertech ani nemluvě, ani o tom, že podobnou cenu jako stojí jedno velké menu zaplatí dnes čtyřčlenná rodina za jedno kino s kolou a blbým popcornem.

+5/−2
14.3.2014 12:02

O34l67d58ř58i14c71h 35H19o13r22á20k 2574589931245

Ano jedl a jsem (od dětství) aktivním průzkumníkem různých podniků. Vím že jsou to menu o více chodech.

Vám ale doporučuji, přečíst si, co jsem psal v té zmíněné diskusi, tam jsem už na podobné otázky odpovídal a postupně se více rozepsal.

Mimochodem srovnejte porce z minulého a tohoto videa a srovnejte, že v předchozím podniku se "najíte" za cca 2000 Kč a v tomto si pochutnáte pod 1000 Kč. Tolik rozdíl mezi hvězdou a Bibem.

+2/−3
14.3.2014 12:17

M35i27c85h65a34l 11T92o21m24á69n83e30k 9457439646

chapu ze nejlepesi restaurace bude nejdrazsi, ale nechapu proc to musi znamenat s nejmensimi porcemi a bez najezeni se, to uz proste neni pro me restaurace, ale nejaky nafinteny umelecky spolek

+2/0
14.3.2014 14:51

A47n33d98r88e78a 11Č48i90e12r50n66a 5706417310360

Je to pro snoby, pár jich znám, co tam chodí. Už jen jako klientela mě to odpuzuje, a ten umělecky zašpiněný talíř je přesný....;-€

0/0
14.3.2014 21:54

P58a53v74e97l 48T83u97l51a96c34h 8402565431886

nevíte o čem mluvíte, ale stejně vás to rozčiluje - smutné

0/0
15.3.2014 16:22

M30i51l88a75n 47K73l85o58u68č24e23k 3850365838247

Také mám rád více chodů, ale pokud bych měl sníst třeba předkrm, polévku, hlavní chod a desert z takových porcí, které nerozčilují lidi, tak bych asi praskl.

+4/0
14.3.2014 12:29

J67o40s60e89f 87Š20e39m55e47l94í80k 7499801110637

Jo bibem - já si původně říkal, kterej blb tu restauraci ocenil.

+1/0
14.3.2014 11:15

K48u54b15a 12B81u98r76e94š 5931561497

To se teda museli opravdu najíst. Rv

+1/−3
14.3.2014 11:00

P10a83v59e84l 61R56ý24d37l 5385939780664

No to více, češi jsou zvyklý se nažrat z jednoho talíče až k prasknutí. Je mnohem příjemnější se najíst menších porcí o vícero chodech.

+2/−1
14.3.2014 14:48





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.