Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V22í24ť19a 13N71o27v21á64k 1798283225911

A ti největší remcalové pak bez mrknutí daji 6 € za instantní gulášovku na benzince v Alpách:-))

0/0
14.3.2014 23:12

M83a55r22e39k 46V90e82s78e36l65ý 1637418670714

A co jim zbyva. Taky jsem si dal v Alpach ve Francii v bufetu na sjezdovce prumerne lasagne za 12,5€. Nic levnejsiho tam totiz nebylo.

0/0
15.3.2014 1:29

A25l76e78x95a48n30d12r 62K69o58s14t57k59a 5149546169676

Alpská přirážka? Na horách neznám, jsem člověk rovinný, ale běžně jsem si v Německu dával u benzínek třeba porci eintopfu za 6.50. (Prostě maso, zelenina, brambory, udušené v hrnci.)

0/0
15.3.2014 5:15

P91a72t49r44i69k 81S28v72o70b24o55d36a 3559601766445

zásadně ve stejnou dobu přidané do hrnce....

0/0
14.5.2014 15:08

P98a11v44e84l 83O79d90r88a30z85i62l 6344889417780

To je škoda, za 6.5 je normální jídlo v normální hospodě.

0/0
14.5.2014 19:59

A34n30d97r70e68a 27Č37i55e94r59n32a 5776167560350

Tak tato umělecká díla přímo nesnáším, rozčiluje mě to, tyhle kreace ne. Tak trochu jako " Kostka ve skluzu".

+2/−1
14.3.2014 21:51

P23a97v37e22l 59O12d19r30a82z22i80l 6604239837280

Nesnášíte? Někdo vám je jako nutí, či čo?

0/0
14.5.2014 20:01

V93l82a38d45i30m16i57r 88Z18a27b71l55o49u35d60i11l 6847411939710

To tam nechat tak pět litrů, aby se člověk pořádně nadlábnul, ňáký to pivko, aperitívek a hurá domu bez šestky se sklopenou hlavou... Jo, zlatá nádražka ;-D

+1/0
14.3.2014 21:36

M64i96l75o81s 75B24r98e24j58c86h65a 7244712765657

Čekal bych, že zkušený novinář bude vědět, že kamera nahrává lépe zvuk, když se vyndá z vodotěsného pouzdra :) Zejména u toho předchozího videa z michelinské vývařovny je to hodně znát..

+2/0
14.3.2014 19:26

M49a48r70e36k 29V65e19s28e94l86ý 1567698940324

No uz to bylo lepsi a na treti pokus se vam to snad povede :-) Chapu ze dobra specialita nemuze stat stejne jako poledni menu, ktere se bezne prodava za 65 - 80Kc. Ovsem tak do 250 - 300Kc uz by mel umet kuchar neco vykouzlit. Pokud je 850Kc dobry pomer cena/vykon, tak kolik proboha stoji najist se v te restauraci, kterou jste ukazovali vcera ???

+4/0
14.3.2014 16:00

M20i95r28o28s21l62a95v 17K56y68s15i17l42k40a 4309608570833

2000-3000kč....

0/0
14.3.2014 21:57

J72a68k21u62b 24M15l74y16n55á77r 7805935298547

nejdražší je 7-chodové menu za 1900

+1/0
14.3.2014 23:14

P91a47v90e47l 94O59d23r68a41z91i11l 6304229327780

Žejó? Já to jako taki furt řikam, že u těch Ferarů sou ňáký pitomci, že neumijó udělat auto za rozumný prachy, tak sto koliků, a navíc to ani nemá kufr, trapácy"!

0/0
14.5.2014 20:03

O96s43k39a72r 96K35o20v57a81ř23í52k 8157173276357

Dělají i pečenou kachnu s červeným zelím?V

+1/0
14.3.2014 14:39

R61e49n60é 12Š50r91ů39t23e61k 8338585106788

ne

0/0
14.3.2014 16:43

O69s22k83a62r 83K75o80v47a64ř55í56k 8787803896197

Škoda, ale i přesto bych ji navštívil.

0/0
14.3.2014 16:50

A33l52e53x15a50n16d40r 61K69o19s80t86k67a 5299776489476

Tu dělají "za rohem" u Básníka Pánve. A mohu vřele doporučit, člověk se tam nadlábne (abych nekecal, tak před 2 roky, později jsem nebyl) výborně.

0/0
15.3.2014 5:17

O34s41k87a68r 39K89o31v41a46ř87í96k 8927133336687

díky za tipR^

0/0
15.3.2014 9:02

M11i29l89u19š79e 53R59a72a38b59o23v52á 1125882222277

no 850 Kč za menu, nevím. Pro 4 člennou rodinu 3400 Kč to je víc než  třetina platu pro velkou část této populace od důchodců po dělníky apod. Průměrný plat to je jako když já mám rohlík a vy nic, pak oba máme půlku a jsme najezení.;-D

+2/−3
14.3.2014 12:07

O85l16d18ř53i49c12h 49H93o61r32á73k 2134279431675

Na děti zapomeňte, to vyjde levněji zaplatit chůvě a dětem přinést Mek Menu s hračkou;-).

Ale vy si užijete (v minulém případě byste to měla ještě dražší).

+3/−1
14.3.2014 12:19

M66i84l22a84n 47K39l67o68u93č74e67k 3580185258467

Tak pro takovou rodinu, kde dva lidé vydělávají každý 9000 prostě tato restaurace asi není, nemůžete se zalíbit prostě všem a pokud se o to pokusíte, obvykle zkrachujete.

+9/0
14.3.2014 12:23

J29a51k34u70b 20M85l93y79n28á98r 7785955568577

1) Do těchto restaurací moc rodiny s dětmi nechodí (děti přeci jen tolik nedocení kvalitu podniku a jídla)

2) 3400=víc než třetina platu pro velkou část populace je pěkná blbost. Pod 10 tisíc má příjem asi 5% zaměstnaných

+4/0
14.3.2014 12:28

A78l55e54x94a91n56d66r 88K14o73s86t28k47a 5249776819536

Vyjádřil to poněkud nešťastně. Ale je fakt, že pro spoustu rodin je to víc než 50% toho, co mohou dát měsíčně za jídlo.

0/0
15.3.2014 5:19

T41o77m25a12s 32C78e56n32e80k 6717154920853

Proč má někdo furt potřebu všechno přepočítávat na 4 členné rodiny? Tohle není výlet do akvaparku ve slevomatu. Domluvte se s kamarády, zkuste, plaťte každý za sebe. Vyjde Vás to na 850. A o tom ten článek je.

+13/−1
14.3.2014 12:33

L67u43k21a21s 24N28e23m62e26c 7689780392474

ti kdo to hodnoti, maji proste 4 clenou rodinu. Jim zase vadi, kdyz to nekdo hodnoti z opacne strany = 35 single cloveka zijiciho u rodicu nebo v 1+1

0/0
14.3.2014 16:32

O59l82d91ř48i79c11h 46H54o47r27á41k 2544569761975

Příměr s porcemi pro horníka jsem použil já, ale vaše formulace "krapet" převrací to co jsem napsal:

"Určitě nečekám porce jako pro hladového horníka či dřevorubce, ale tohle je výsměch, umělecky zašpiněný talíř." Takže já talíř pro horníka nečekal a vzal jsem ho jako extrém z druhé strany spektra.

Ale díky za informaci, že je lépe jíst tam, kde nemají hvězdu, ale "Bib Gourmand", ten jak vidno zachovává původní myšlenku přílohy autoatlasů firmy Michelin - kde se dobře najíst po cestách, nebo mít pěkný zážitek a nepřipadat si jako úplný hlupák.

Ono mimochodem proč asi už i reklamy si dělají legraci z podobného typu restaurací?

Miluji více chodová jídla, třeba i zvěřinové hody - výborný vývar, předkrm jedna paštička, pak další, hlavní jídlo, moučníček a nakonec kávička s koňakem a doutníkem. Vše vyvážené tak, abyste na účet nehleděl hladový s vytřeštěnýma očima, ale ve stavu nirvány, chuťové naplněnosti a sytosti tak akorát, to pak přenesete přes srdce i rozumnou vyšší částku.

+8/0
14.3.2014 11:24

M71a20r83t61i95n 27K15o53p16e35c98k59ý 3678897249194

Miluju znalce hovořící o výsměchu a umělecky zašpiněném talíři. Jedl jste to někdy? Pohrdáte špičkovým kuchařským uměním? A víte, že je to jen jeden z vícero chodů, takže dosyta by se v Alcronu najedl určitě i ten váš horník? A pokud by byl navíc milovníkem dobrého jídla, patrně by konstatoval jako každý, kdo měl tu čest, že to byl jeho životní gurmánský zážitek. Pokud někdo nechápe, že nejlepší restaurace v zemi patří zároveň k nejdražším, já na druhou stranu nechápu, že podobné peníze někdo utratí třeba za přátelský fotbalový zápas naší reprezentace, který často stojí úplně za starou belu, natož životní zážitek. O mnohých koncertech ani nemluvě, ani o tom, že podobnou cenu jako stojí jedno velké menu zaplatí dnes čtyřčlenná rodina za jedno kino s kolou a blbým popcornem.

+5/−2
14.3.2014 12:02

O45l72d83ř28i72c40h 42H91o14r56á40k 2304269791665

Ano jedl a jsem (od dětství) aktivním průzkumníkem různých podniků. Vím že jsou to menu o více chodech.

Vám ale doporučuji, přečíst si, co jsem psal v té zmíněné diskusi, tam jsem už na podobné otázky odpovídal a postupně se více rozepsal.

Mimochodem srovnejte porce z minulého a tohoto videa a srovnejte, že v předchozím podniku se "najíte" za cca 2000 Kč a v tomto si pochutnáte pod 1000 Kč. Tolik rozdíl mezi hvězdou a Bibem.

+2/−3
14.3.2014 12:17

M67i51c24h89a15l 83T27o43m29á53n39e84k 9227809516

chapu ze nejlepesi restaurace bude nejdrazsi, ale nechapu proc to musi znamenat s nejmensimi porcemi a bez najezeni se, to uz proste neni pro me restaurace, ale nejaky nafinteny umelecky spolek

+2/0
14.3.2014 14:51

A77n63d32r17e94a 80Č71i57e34r41n77a 5906567490850

Je to pro snoby, pár jich znám, co tam chodí. Už jen jako klientela mě to odpuzuje, a ten umělecky zašpiněný talíř je přesný....;-€

0/0
14.3.2014 21:54

P84a36v36e68l 40T17u52l10a18c34h 8272395641736

nevíte o čem mluvíte, ale stejně vás to rozčiluje - smutné

0/0
15.3.2014 16:22

M43i54l29a21n 61K77l76o96u18č83e84k 3940925898587

Také mám rád více chodů, ale pokud bych měl sníst třeba předkrm, polévku, hlavní chod a desert z takových porcí, které nerozčilují lidi, tak bych asi praskl.

+4/0
14.3.2014 12:29

J37o91s69e92f 43Š68e12m57e53l49í43k 7349631240827

Jo bibem - já si původně říkal, kterej blb tu restauraci ocenil.

+1/0
14.3.2014 11:15

K76u50b17a 82B90u85r58e79š 5931701197

To se teda museli opravdu najíst. Rv

+1/−3
14.3.2014 11:00

P87a28v52e82l 44R24ý62d51l 5805419570454

No to více, češi jsou zvyklý se nažrat z jednoho talíče až k prasknutí. Je mnohem příjemnější se najíst menších porcí o vícero chodech.

+2/−1
14.3.2014 14:48







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.