Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V70í37ť77a 27N32o69v87á98k 1278463845391

A ti největší remcalové pak bez mrknutí daji 6 € za instantní gulášovku na benzince v Alpách:-))

0/0
14.3.2014 23:12

M49a44r48e80k 96V29e63s20e67l26ý 1407408680804

A co jim zbyva. Taky jsem si dal v Alpach ve Francii v bufetu na sjezdovce prumerne lasagne za 12,5€. Nic levnejsiho tam totiz nebylo.

0/0
15.3.2014 1:29

A15l92e53x58a65n36d45r 33K24o24s61t96k89a 5199426989206

Alpská přirážka? Na horách neznám, jsem člověk rovinný, ale běžně jsem si v Německu dával u benzínek třeba porci eintopfu za 6.50. (Prostě maso, zelenina, brambory, udušené v hrnci.)

0/0
15.3.2014 5:15

P19a21t54r86i42k 19S60v95o18b96o70d60a 3779821296605

zásadně ve stejnou dobu přidané do hrnce....

0/0
14.5.2014 15:08

P95a34v64e84l 12O84d87r48a40z11i48l 6704879187190

To je škoda, za 6.5 je normální jídlo v normální hospodě.

0/0
14.5.2014 19:59

A32n34d17r78e43a 59Č82i44e42r75n74a 5466747480970

Tak tato umělecká díla přímo nesnáším, rozčiluje mě to, tyhle kreace ne. Tak trochu jako " Kostka ve skluzu".

+2/−1
14.3.2014 21:51

P59a39v58e21l 12O69d11r96a70z47i32l 6454779197830

Nesnášíte? Někdo vám je jako nutí, či čo?

0/0
14.5.2014 20:01

V53l27a73d46i87m26i44r 17Z54a24b30l84o65u34d72i36l 6757451699100

To tam nechat tak pět litrů, aby se člověk pořádně nadlábnul, ňáký to pivko, aperitívek a hurá domu bez šestky se sklopenou hlavou... Jo, zlatá nádražka ;-D

+1/0
14.3.2014 21:36

M50i10l49o84s 72B54r25e32j35c26h85a 7454552265407

Čekal bych, že zkušený novinář bude vědět, že kamera nahrává lépe zvuk, když se vyndá z vodotěsného pouzdra :) Zejména u toho předchozího videa z michelinské vývařovny je to hodně znát..

+2/0
14.3.2014 19:26

M67a91r60e28k 22V92e14s84e84l36ý 1347418960294

No uz to bylo lepsi a na treti pokus se vam to snad povede :-) Chapu ze dobra specialita nemuze stat stejne jako poledni menu, ktere se bezne prodava za 65 - 80Kc. Ovsem tak do 250 - 300Kc uz by mel umet kuchar neco vykouzlit. Pokud je 850Kc dobry pomer cena/vykon, tak kolik proboha stoji najist se v te restauraci, kterou jste ukazovali vcera ???

+4/0
14.3.2014 16:00

M47i81r60o14s64l68a31v 90K56y60s51i69l28k75a 4869328690663

2000-3000kč....

0/0
14.3.2014 21:57

J52a41k68u50b 89M18l45y68n53á79r 7125125228497

nejdražší je 7-chodové menu za 1900

+1/0
14.3.2014 23:14

P59a62v13e34l 39O84d14r55a21z90i15l 6384579547490

Žejó? Já to jako taki furt řikam, že u těch Ferarů sou ňáký pitomci, že neumijó udělat auto za rozumný prachy, tak sto koliků, a navíc to ani nemá kufr, trapácy"!

0/0
14.5.2014 20:03

O72s26k44a46r 25K94o38v75a67ř79í57k 8917243196677

Dělají i pečenou kachnu s červeným zelím?V

+1/0
14.3.2014 14:39

R87e31n30é 66Š65r71ů63t94e26k 8408185966908

ne

0/0
14.3.2014 16:43

O95s34k54a71r 30K72o25v14a44ř32í64k 8567443536447

Škoda, ale i přesto bych ji navštívil.

0/0
14.3.2014 16:50

A46l17e63x46a89n48d36r 19K21o26s46t51k80a 5299206909526

Tu dělají "za rohem" u Básníka Pánve. A mohu vřele doporučit, člověk se tam nadlábne (abych nekecal, tak před 2 roky, později jsem nebyl) výborně.

0/0
15.3.2014 5:17

O74s65k59a62r 45K34o37v67a73ř24í52k 8837223126287

díky za tipR^

0/0
15.3.2014 9:02

M81i24l68u17š29e 90R60a48a24b14o44v80á 1765962592537

no 850 Kč za menu, nevím. Pro 4 člennou rodinu 3400 Kč to je víc než  třetina platu pro velkou část této populace od důchodců po dělníky apod. Průměrný plat to je jako když já mám rohlík a vy nic, pak oba máme půlku a jsme najezení.;-D

+2/−3
14.3.2014 12:07

O80l86d39ř29i76c79h 30H92o32r50á44k 2714669211505

Na děti zapomeňte, to vyjde levněji zaplatit chůvě a dětem přinést Mek Menu s hračkou;-).

Ale vy si užijete (v minulém případě byste to měla ještě dražší).

+3/−1
14.3.2014 12:19

M13i96l54a90n 42K15l16o56u71č96e67k 3100195638477

Tak pro takovou rodinu, kde dva lidé vydělávají každý 9000 prostě tato restaurace asi není, nemůžete se zalíbit prostě všem a pokud se o to pokusíte, obvykle zkrachujete.

+9/0
14.3.2014 12:23

J96a47k95u43b 32M90l88y60n83á19r 7575565668257

1) Do těchto restaurací moc rodiny s dětmi nechodí (děti přeci jen tolik nedocení kvalitu podniku a jídla)

2) 3400=víc než třetina platu pro velkou část populace je pěkná blbost. Pod 10 tisíc má příjem asi 5% zaměstnaných

+4/0
14.3.2014 12:28

A93l16e57x81a98n38d33r 14K10o91s52t71k32a 5919316399826

Vyjádřil to poněkud nešťastně. Ale je fakt, že pro spoustu rodin je to víc než 50% toho, co mohou dát měsíčně za jídlo.

0/0
15.3.2014 5:19

T85o70m41a61s 82C87e57n63e92k 6467804590833

Proč má někdo furt potřebu všechno přepočítávat na 4 členné rodiny? Tohle není výlet do akvaparku ve slevomatu. Domluvte se s kamarády, zkuste, plaťte každý za sebe. Vyjde Vás to na 850. A o tom ten článek je.

+13/−1
14.3.2014 12:33

L84u32k17a28s 47N92e67m18e66c 7919240152254

ti kdo to hodnoti, maji proste 4 clenou rodinu. Jim zase vadi, kdyz to nekdo hodnoti z opacne strany = 35 single cloveka zijiciho u rodicu nebo v 1+1

0/0
14.3.2014 16:32

O66l59d45ř29i56c98h 10H30o98r92á72k 2774229561725

Příměr s porcemi pro horníka jsem použil já, ale vaše formulace "krapet" převrací to co jsem napsal:

"Určitě nečekám porce jako pro hladového horníka či dřevorubce, ale tohle je výsměch, umělecky zašpiněný talíř." Takže já talíř pro horníka nečekal a vzal jsem ho jako extrém z druhé strany spektra.

Ale díky za informaci, že je lépe jíst tam, kde nemají hvězdu, ale "Bib Gourmand", ten jak vidno zachovává původní myšlenku přílohy autoatlasů firmy Michelin - kde se dobře najíst po cestách, nebo mít pěkný zážitek a nepřipadat si jako úplný hlupák.

Ono mimochodem proč asi už i reklamy si dělají legraci z podobného typu restaurací?

Miluji více chodová jídla, třeba i zvěřinové hody - výborný vývar, předkrm jedna paštička, pak další, hlavní jídlo, moučníček a nakonec kávička s koňakem a doutníkem. Vše vyvážené tak, abyste na účet nehleděl hladový s vytřeštěnýma očima, ale ve stavu nirvány, chuťové naplněnosti a sytosti tak akorát, to pak přenesete přes srdce i rozumnou vyšší částku.

+8/0
14.3.2014 11:24

M96a75r30t15i65n 16K34o43p14e39c76k26ý 3238267359354

Miluju znalce hovořící o výsměchu a umělecky zašpiněném talíři. Jedl jste to někdy? Pohrdáte špičkovým kuchařským uměním? A víte, že je to jen jeden z vícero chodů, takže dosyta by se v Alcronu najedl určitě i ten váš horník? A pokud by byl navíc milovníkem dobrého jídla, patrně by konstatoval jako každý, kdo měl tu čest, že to byl jeho životní gurmánský zážitek. Pokud někdo nechápe, že nejlepší restaurace v zemi patří zároveň k nejdražším, já na druhou stranu nechápu, že podobné peníze někdo utratí třeba za přátelský fotbalový zápas naší reprezentace, který často stojí úplně za starou belu, natož životní zážitek. O mnohých koncertech ani nemluvě, ani o tom, že podobnou cenu jako stojí jedno velké menu zaplatí dnes čtyřčlenná rodina za jedno kino s kolou a blbým popcornem.

+5/−2
14.3.2014 12:02

O22l14d82ř86i36c63h 10H73o12r46á37k 2214359411965

Ano jedl a jsem (od dětství) aktivním průzkumníkem různých podniků. Vím že jsou to menu o více chodech.

Vám ale doporučuji, přečíst si, co jsem psal v té zmíněné diskusi, tam jsem už na podobné otázky odpovídal a postupně se více rozepsal.

Mimochodem srovnejte porce z minulého a tohoto videa a srovnejte, že v předchozím podniku se "najíte" za cca 2000 Kč a v tomto si pochutnáte pod 1000 Kč. Tolik rozdíl mezi hvězdou a Bibem.

+2/−3
14.3.2014 12:17

M42i36c60h83a32l 86T83o38m98á52n43e19k 9927449946

chapu ze nejlepesi restaurace bude nejdrazsi, ale nechapu proc to musi znamenat s nejmensimi porcemi a bez najezeni se, to uz proste neni pro me restaurace, ale nejaky nafinteny umelecky spolek

+2/0
14.3.2014 14:51

A27n43d72r38e71a 14Č19i19e45r84n49a 5886187330790

Je to pro snoby, pár jich znám, co tam chodí. Už jen jako klientela mě to odpuzuje, a ten umělecky zašpiněný talíř je přesný....;-€

0/0
14.3.2014 21:54

P72a58v81e52l 91T86u24l73a91c26h 8292695861696

nevíte o čem mluvíte, ale stejně vás to rozčiluje - smutné

0/0
15.3.2014 16:22

M92i90l70a11n 97K36l27o74u49č90e17k 3340125798207

Také mám rád více chodů, ale pokud bych měl sníst třeba předkrm, polévku, hlavní chod a desert z takových porcí, které nerozčilují lidi, tak bych asi praskl.

+4/0
14.3.2014 12:29

J72o15s41e46f 21Š38e69m26e76l24í35k 7399731780477

Jo bibem - já si původně říkal, kterej blb tu restauraci ocenil.

+1/0
14.3.2014 11:15

K11u13b21a 81B27u19r10e97š 5101981777

To se teda museli opravdu najíst. Rv

+1/−3
14.3.2014 11:00

P92a47v18e47l 59R50ý12d44l 5325989510544

No to více, češi jsou zvyklý se nažrat z jednoho talíče až k prasknutí. Je mnohem příjemnější se najíst menších porcí o vícero chodech.

+2/−1
14.3.2014 14:48







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.