- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Brambor v obchodě vybírám a neberu viditelně špatné, ale když si představím, kolik je občas potřeba oškrabat kvůli černošedým flekům pod slupkou, tak dobrou chuť. Jinak mám také dojem, že solanin se nalézá pod slupkou každé starší brambory (ten nazelenalý brambor co byl vystaven světlu ho jen obsahuje více), takže ještě jednou dobrou chuť.
to je zajimavý, když jsou podle těch šašků v popelnicích u hyprů takové lahůdky, tak že na pultech je takový humus....
Asi by bylo dobré do článku doplnit, že především u déle skladovaných brambor se pod slupkou ukládá jedovatý solanin a chaconin, které se teplotní úpravou nezničí. To je důvod, proč nové brambory klidně sníme i se slupkou, ale déle uskladněné oloupeme. Takže z nových brambor klidně, ale ze starých bych si to rozmyslel.
Připravit chipsy ze ZBYTKŮ BRAMBOR, tomu bych rozuměl. Ale ZE SLUPEK? To opravdu nemohou myslet vážně.
Já brambory neloupu, proč si přidělávat práci? A když je slupka špatná tak ji vyhazuju protože nežeru solanin.
Jen připomínám... použitý toaletní papír nevyhazujte, bude se hodit místo ubrousků v příštím dílu Zachran-odpadky.cz
iniciativa zachraň jídlo? a co s tím olejem v utěrce? vymačkat a zpátky nakapat do fritézy...?
Nařežeš tu utěrku a uděláš chutnou utěrkovou polévku.
A když nemáte slupky, tak tam dejte nehty. A když nemáte ani nehty, tak si bramborové chipsy udělejte třeba z much.
Jinak mě dost překvapuje loupání brambor nožem. Slušný oddíl. Ostatní použijí škrabku.
Naše morče běžně konzumuje veškerý odpad z ovoce a zeleniny, který se nezpracuje. Ale bramborové slupky obchází obloukem. Asi mu vynadám že plítvá jídlem
napřed vynadejte sobě, plýtvat je správně
ještě chybí polévka z rybích očí, kočičích pracek, psích řitních otvorů, kuřecích hlav a kloak. škoda to vyhazovat, když to může ještě posloužit.
Čím tenčí slupky, tím lepší! Tak to čumím:)