Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem. Medovník je pak dokonce ještě vláčnější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

E86l51i43š93k70a 96K94u42č63e16r42o46v43á 7989372713403

upéct to fakt není těžké. problém je, že pak máte doma celý medovník k sežrání :-D

+6/0
18.4.2014 13:08

A84l83e59x44a53n58d72r 18K82o37s63t11k19a 5809816299746

Tak vemte třeba do práce ne? Víte jak bylo milé, když prostě komu takhle něco přebývalo tak přinesl? Tu dort, tam koláč, někdo slané..

+2/0
18.4.2014 17:25

E72l94i98š15k41a 72K78u37č50e87r88o90v65á 7449262403623

pracuju doma jako osvč :-) ale pravda, narozeninové dorty strkám do práce manželovi :-D

0/0
18.4.2014 18:03

R14a17d26k51a 97V84á31c61l23o66v77á 6628964612643

Nenatírají se některé pláty i marmeládou?

0/0
18.4.2014 10:10

T34e64r75e41z46i53č20k80a 16S13v70a82t26á 8277922465700

Myslím, že ne. To už je jiný recept...

0/0
18.4.2014 10:40
Foto

I55v75a74n13a 32S74l20a77b52i27h16o10u74d53k35o34v76á 8405794492

Pocházím se severní Moravy a už babička pekla medovník podle místního tradičního receptu, který se v každé 2.vrstvě promazával rybízovou marmeládou.Chuť medovníku to výborně oživí. Žádná čokoláda ani nic jiného nahoru, jen mouč.cukr. Dělal se ve tvaru obdélníku podle vel.plechu, krájel se na malé čtverečky. Dělám to také tak a chutná nám víc než tento "moderní" zahraniční recept.

0/0
22.5.2014 13:47

P98a26v60e95l 44J45e94ř23á47b45e95k 7731412904507

To je článek za trest - jedu si medovník koupit, protože u mne medovník je už diagnóza.

Divím se mladým - kdyby raději za "jontíka" si koupil medovník, tak jsou ještě veselejší.

+3/−1
18.4.2014 9:45

A84l88e20x12a89n64d62r 92K36o13s79t41k58a 5449586499866

Skuste to kombinovat. Třeba takové paličky kandované v medu, to je veselá dobrota :)

+4/0
18.4.2014 13:06

P95a71v39e25l 77J67e86ř78á96b40e17k 7301422684837

Podívám se k sousedům - měli by tam mít starý buben a paličky k němu.

0/0
18.4.2014 14:10

K94a19r60e44l 29S21o69c21h51ů25r20e67k 2320846169705

Tak hlavně, že napíší teplotu a zapomenou na dobu pečení. Ta je opravdu krátká, protože těsto je tenoulinké. Já dělám víc supertenkých vrstev a peču cca 3 minuty, kdo to má silnější, tak asi 7 minut. Pak mi tam rozhodně chybí potírání plátů, protože pouze samotným krémem to nebude ono. Já používám javorový sirup na každý plát a teprve potom dávám krém. Na čokoládu bych se vykašlal úplně, patří tam ořechy, které smíchám z rozdrobenými upečenými okrojky a pak už je to jen o pár tajných tricích :-)

+11/0
18.4.2014 9:43

J34o83s91e86f 10M51i96k11u85l64í75k 8854137676

Já jim dám sádlo místo másla. Zase kur.vit takové dobroty, tak je tam snad napsáno máslo, tak tam má být máslo a ne že se tady budou zase oje-bávat recepty. Pak si kdekdo stěžuje, jak se oje-bávaj složení párků, šunky atd. , když právě tady to už začíná ojebáv-áním receptů.

+12/0
18.4.2014 9:11

M89i80r90a 46L24o73v78e 3414530628384

V originalnim receptu  "Starocesky medovnik" to sadlo opravdu uvedene je a zrejme se tam tedy i pouzivalo. 

Sadlo se jinak dava take napul s maslem do kynutych kolacku. Je videt, ze se v tom moc nevyznate pane Mikulik ...to sadlo se pridava kvuli krehkosti a citit tam vubec neni, ovsem pokud je to sadlo kvalitni a ne jen nejaka imitace.:-)

+4/0
18.4.2014 14:11

J95i98ř31í 15S64o93u53č18e48k 5516767839989

Sádlo se do některých druhů pečiva přidává kvůli křehkosti, ale těsto medovníku nemá být křehké, ale vláčné. Kdyby mělo být křehké, nenechává se několik dní protáhnout. Nevím, co je "originální recept na staročeský medovník" - medovník pochází z východu, je to tradiční recept oblasti ukrajinsko-ruského pohraničí a v tamních receptech nenajdete o sádle ani čárku.

+2/0
18.4.2014 17:01

O57s53k61a73r 91K29o10v85a56ř21í26k 8557953756927

Co je na sádle špatného odborníku? Sádlo je snad nějaká levná, zdraví škodlivá náhražka? Sádlo je mnohem menší zlo, než různé margaríny apod.

+5/0
18.4.2014 16:49

M39a38r57k13é52t75a 95Ž31e70m32l76i64č26k22o96v90á 1894400353303

Sádlo jedině pod maso. Tuto šílenost dělala tchýně a s medovníkem to mělo společný jen název.

+1/−2
18.4.2014 8:17

M87i90r87a 46L76o98v45e 3574520768964

;-D

+1/0
18.4.2014 14:12







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.