Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem. Medovník je pak dokonce ještě vláčnější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

E15l24i26š45k57a 54K39u57č72e55r79o43v17á 1696428387659

upéct to fakt není těžké. problém je, že pak máte doma celý medovník k sežrání :-D

+6/0
18.4.2014 13:08

A96l33e78x36a75n93d15r 97K18o49s59t52k68a 5439776309886

Tak vemte třeba do práce ne? Víte jak bylo milé, když prostě komu takhle něco přebývalo tak přinesl? Tu dort, tam koláč, někdo slané..

+2/0
18.4.2014 17:25

E57l40i76š75k39a 21K35u91č51e64r79o84v81á 1146178627529

pracuju doma jako osvč :-) ale pravda, narozeninové dorty strkám do práce manželovi :-D

0/0
18.4.2014 18:03

R39a30d20k47a 48V14á78c14l14o21v11á 6238284212123

Nenatírají se některé pláty i marmeládou?

0/0
18.4.2014 10:10

T60e88r67e22z53i44č34k38a 35S22v36a44t51á 8897252225670

Myslím, že ne. To už je jiný recept...

0/0
18.4.2014 10:40
Foto

I17v96a28n19a 65S37l89a17b55i86h47o53u77d71k63o92v15á 8115624622

Pocházím se severní Moravy a už babička pekla medovník podle místního tradičního receptu, který se v každé 2.vrstvě promazával rybízovou marmeládou.Chuť medovníku to výborně oživí. Žádná čokoláda ani nic jiného nahoru, jen mouč.cukr. Dělal se ve tvaru obdélníku podle vel.plechu, krájel se na malé čtverečky. Dělám to také tak a chutná nám víc než tento "moderní" zahraniční recept.

0/0
22.5.2014 13:47

P97a67v56e14l 90J84e35ř22á68b37e23k 7871972434157

To je článek za trest - jedu si medovník koupit, protože u mne medovník je už diagnóza.

Divím se mladým - kdyby raději za "jontíka" si koupil medovník, tak jsou ještě veselejší.

+3/−1
18.4.2014 9:45

A31l91e91x94a61n76d14r 97K56o86s83t57k49a 5719516469886

Skuste to kombinovat. Třeba takové paličky kandované v medu, to je veselá dobrota :)

+4/0
18.4.2014 13:06

P61a58v68e48l 49J23e27ř80á11b77e47k 7281722584547

Podívám se k sousedům - měli by tam mít starý buben a paličky k němu.

0/0
18.4.2014 14:10

K43a65r42e10l 22S15o11c85h92ů69r10e27k 2160366859495

Tak hlavně, že napíší teplotu a zapomenou na dobu pečení. Ta je opravdu krátká, protože těsto je tenoulinké. Já dělám víc supertenkých vrstev a peču cca 3 minuty, kdo to má silnější, tak asi 7 minut. Pak mi tam rozhodně chybí potírání plátů, protože pouze samotným krémem to nebude ono. Já používám javorový sirup na každý plát a teprve potom dávám krém. Na čokoládu bych se vykašlal úplně, patří tam ořechy, které smíchám z rozdrobenými upečenými okrojky a pak už je to jen o pár tajných tricích :-)

+11/0
18.4.2014 9:43

J27o89s34e36f 48M73i66k80u78l73í24k 8594987656

Já jim dám sádlo místo másla. Zase kur.vit takové dobroty, tak je tam snad napsáno máslo, tak tam má být máslo a ne že se tady budou zase oje-bávat recepty. Pak si kdekdo stěžuje, jak se oje-bávaj složení párků, šunky atd. , když právě tady to už začíná ojebáv-áním receptů.

+12/0
18.4.2014 9:11

M79i82r38a 38L23o83v39e 3504330828594

V originalnim receptu  "Starocesky medovnik" to sadlo opravdu uvedene je a zrejme se tam tedy i pouzivalo. 

Sadlo se jinak dava take napul s maslem do kynutych kolacku. Je videt, ze se v tom moc nevyznate pane Mikulik ...to sadlo se pridava kvuli krehkosti a citit tam vubec neni, ovsem pokud je to sadlo kvalitni a ne jen nejaka imitace.:-)

+4/0
18.4.2014 14:11

J72i75ř77í 49S95o20u53č25e37k 5306377489319

Sádlo se do některých druhů pečiva přidává kvůli křehkosti, ale těsto medovníku nemá být křehké, ale vláčné. Kdyby mělo být křehké, nenechává se několik dní protáhnout. Nevím, co je "originální recept na staročeský medovník" - medovník pochází z východu, je to tradiční recept oblasti ukrajinsko-ruského pohraničí a v tamních receptech nenajdete o sádle ani čárku.

+2/0
18.4.2014 17:01

O16s68k98a61r 31K47o90v51a85ř37í89k 8267883766227

Co je na sádle špatného odborníku? Sádlo je snad nějaká levná, zdraví škodlivá náhražka? Sádlo je mnohem menší zlo, než různé margaríny apod.

+5/0
18.4.2014 16:49

M12a20r75k66é50t75a 75Ž97e87m40l82i63č69k43o70v44á 1514440163323

Sádlo jedině pod maso. Tuto šílenost dělala tchýně a s medovníkem to mělo společný jen název.

+1/−2
18.4.2014 8:17

M54i83r77a 28L84o91v17e 3854480878334

;-D

+1/0
18.4.2014 14:12





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.