Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem. Medovník je pak dokonce ještě vláčnější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

E22l53i88š41k25a 23K80u64č20e83r31o34v87á 7489662863283

upéct to fakt není těžké. problém je, že pak máte doma celý medovník k sežrání :-D

+6/0
18.4.2014 13:08

A85l95e53x42a37n59d12r 38K89o56s27t78k81a 5839126759466

Tak vemte třeba do práce ne? Víte jak bylo milé, když prostě komu takhle něco přebývalo tak přinesl? Tu dort, tam koláč, někdo slané..

+2/0
18.4.2014 17:25

E33l53i50š58k83a 70K39u46č65e59r47o48v81á 7159742183233

pracuju doma jako osvč :-) ale pravda, narozeninové dorty strkám do práce manželovi :-D

0/0
18.4.2014 18:03

R61a14d71k87a 89V28á10c91l57o35v62á 6788234392883

Nenatírají se některé pláty i marmeládou?

0/0
18.4.2014 10:10

T95e37r46e37z96i70č67k27a 71S58v35a83t64á 8157462165680

Myslím, že ne. To už je jiný recept...

0/0
18.4.2014 10:40
Foto

I94v21a54n64a 20S85l85a14b67i52h18o62u25d83k60o87v58á 8575634152

Pocházím se severní Moravy a už babička pekla medovník podle místního tradičního receptu, který se v každé 2.vrstvě promazával rybízovou marmeládou.Chuť medovníku to výborně oživí. Žádná čokoláda ani nic jiného nahoru, jen mouč.cukr. Dělal se ve tvaru obdélníku podle vel.plechu, krájel se na malé čtverečky. Dělám to také tak a chutná nám víc než tento "moderní" zahraniční recept.

0/0
22.5.2014 13:47

P81a59v87e98l 35J57e58ř11á31b71e55k 7291382904207

To je článek za trest - jedu si medovník koupit, protože u mne medovník je už diagnóza.

Divím se mladým - kdyby raději za "jontíka" si koupil medovník, tak jsou ještě veselejší.

+3/−1
18.4.2014 9:45

A95l66e40x70a53n81d32r 60K64o97s32t60k13a 5699726789286

Skuste to kombinovat. Třeba takové paličky kandované v medu, to je veselá dobrota :)

+4/0
18.4.2014 13:06

P41a47v26e85l 57J38e80ř58á97b36e56k 7141462364127

Podívám se k sousedům - měli by tam mít starý buben a paličky k němu.

0/0
18.4.2014 14:10

K37a83r35e39l 10S56o41c42h36ů39r59e18k 2240616909705

Tak hlavně, že napíší teplotu a zapomenou na dobu pečení. Ta je opravdu krátká, protože těsto je tenoulinké. Já dělám víc supertenkých vrstev a peču cca 3 minuty, kdo to má silnější, tak asi 7 minut. Pak mi tam rozhodně chybí potírání plátů, protože pouze samotným krémem to nebude ono. Já používám javorový sirup na každý plát a teprve potom dávám krém. Na čokoládu bych se vykašlal úplně, patří tam ořechy, které smíchám z rozdrobenými upečenými okrojky a pak už je to jen o pár tajných tricích :-)

+11/0
18.4.2014 9:43

J60o27s73e96f 77M35i22k73u16l36í10k 8794127146

Já jim dám sádlo místo másla. Zase kur.vit takové dobroty, tak je tam snad napsáno máslo, tak tam má být máslo a ne že se tady budou zase oje-bávat recepty. Pak si kdekdo stěžuje, jak se oje-bávaj složení párků, šunky atd. , když právě tady to už začíná ojebáv-áním receptů.

+12/0
18.4.2014 9:11

M27i80r45a 12L74o88v24e 3804900848434

V originalnim receptu  "Starocesky medovnik" to sadlo opravdu uvedene je a zrejme se tam tedy i pouzivalo. 

Sadlo se jinak dava take napul s maslem do kynutych kolacku. Je videt, ze se v tom moc nevyznate pane Mikulik ...to sadlo se pridava kvuli krehkosti a citit tam vubec neni, ovsem pokud je to sadlo kvalitni a ne jen nejaka imitace.:-)

+4/0
18.4.2014 14:11

J58i55ř11í 96S33o67u36č10e71k 5136107719769

Sádlo se do některých druhů pečiva přidává kvůli křehkosti, ale těsto medovníku nemá být křehké, ale vláčné. Kdyby mělo být křehké, nenechává se několik dní protáhnout. Nevím, co je "originální recept na staročeský medovník" - medovník pochází z východu, je to tradiční recept oblasti ukrajinsko-ruského pohraničí a v tamních receptech nenajdete o sádle ani čárku.

+2/0
18.4.2014 17:01

O74s20k77a18r 84K80o25v61a42ř81í81k 8127863836437

Co je na sádle špatného odborníku? Sádlo je snad nějaká levná, zdraví škodlivá náhražka? Sádlo je mnohem menší zlo, než různé margaríny apod.

+5/0
18.4.2014 16:49

M59a46r70k91é58t18a 40Ž37e14m61l20i65č31k22o43v83á 1114850563723

Sádlo jedině pod maso. Tuto šílenost dělala tchýně a s medovníkem to mělo společný jen název.

+1/−2
18.4.2014 8:17

M91i90r22a 63L84o70v75e 3584820338314

;-D

+1/0
18.4.2014 14:12







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.