- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pane Dohnal, copak je to za nový systém HACPP?? Ten ještě neznám
Co to musí být za hnus, když to dalším hnusem dochucují, aby to nějak chutnalo...
Nevím co se komu na tom nelíbí - vždyť je to pravda. Vždy jde uvařit dobré jídlo bez polotovarů, ale to je jen o tom, co kuchař (v tomto případě spíš "kuchař") umí.
Pratele jen si nestezujte, my jsme meli obed(v letech 1959-1964) za 2.60 Kcs,jednu polevku a jedno jidlo-dost otres, rano ke snidani dva rohliky a ledove mleko z mlekarny a prezili jsme to, v kolonkach na Letne jsme v zime topili uhlim ktere jsme skladovali ve skrini, ale rad na to vzpominam.
V Brně by toto byl zřejmě neřešitelný problém
Chodím tam a můžu prohlásit, že to je první jídelna/menza, kam chodím opravdu rád. Vaří výborně, výběr je tak pestrý, jak jsem zatím nikde v jídelně nezažil a ceny jsou bezkonkurenční. Zaměstnanci mají můj obdiv, že ten nápor lidí zvládají většinou ještě ke všemu s úsměvem a rádi přidají. No a že je menza i při těch cenách v plusu, to už vážně nevím, jak to dělají - prostě kouzelníci. Je vidět, že když se chce, tak to opravdu jde.
Docela me prekvapily ty ceny, v brnenskych meznach jsou tak o 10 az 25 korun drazsi, kolikrat i vic. Pro cizi stravniky pak neni problem za jidlo s polivkou i 90 korun. Docela by me zajimalo, kde se bere ten rozdil, suroviny budou stat stejne.
víc polotovarů, tedy dražší suroviny. V podstatě je to vždy o tom, kdo tu menzu vede a jak moc mu do toho kecá vrchnost (to bylo krásně vidět kdysi na tom Pohlreichově pořadu, když jeden díl vařil ve školní jídelně). Dotace, výživové normy atd. jsou jinak stejné a je to ze zákona nevýdělečná organizace, takže ani marží to nebude. Ještě teda by mohl být problém ve velikosti menzy, resp. počtu porcí - udělat půlku porcí vyžaduje totiž prakticky stejný personál, vybavení ... tj. fixní náklady jsou pak dvojnásobné
Běžte se podívat do Zlínské menzy na FAI, to vás přejde chuť k jídlu a pokud se skutečně odvážíte, tak je všechno fritované nebo smažené...
I ta oblíbená polévka s celestýnskýma nudlema?
Věren ? nějaké nové jméno ?
Ne, úplně obyčejné české přídavné jméno v krátkém tvaru