Diskuze

V budějovické menze můžete dostat čerstvé jídlo za rozumnou cenu

Věren úsloví "Jednou tam musíme všichni…" zavítá do velkokapacitního stravovacího zařízení - tedy do menzy - každý student. Nakolik se tam vaří z předvařených surovin a polotovarů? Vyzkoušeli jsme menzu při Jihočeské univerzitě, která sice nepatří mezi ty největší, přesto jen loni naservírovala strávníkům milion a čtvrt jídel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Pane Dohnal, copak je to za nový systém HACPP?? Ten ještě neznám ;-D

0 0
možnosti
HR

Co to musí být za hnus, když to dalším hnusem dochucují, aby to nějak chutnalo... :-P

0 4
možnosti
HR

Nevím co se komu na tom nelíbí - vždyť je to pravda. Vždy jde uvařit dobré jídlo bez polotovarů, ale to je jen o tom, co kuchař (v tomto případě spíš "kuchař") umí.

0 0
možnosti
FM

Pratele jen si nestezujte, my jsme meli obed(v letech 1959-1964) za 2.60 Kcs,jednu polevku a jedno jidlo-dost otres, rano ke snidani dva rohliky a ledove mleko z mlekarny a prezili jsme to, v kolonkach na Letne jsme v zime topili uhlim ktere jsme skladovali ve skrini, ale rad na to vzpominam.;-)

0 0
možnosti
PT

V Brně by toto byl zřejmě neřešitelný problém :-(

2 0
možnosti
Foto

Chodím tam a můžu prohlásit, že to je první jídelna/menza, kam chodím opravdu rád. Vaří výborně, výběr je tak pestrý, jak jsem zatím nikde v jídelně nezažil a ceny jsou bezkonkurenční. Zaměstnanci mají můj obdiv, že ten nápor lidí zvládají většinou ještě ke všemu s úsměvem a rádi přidají. No a že je menza i při těch cenách v plusu, to už vážně nevím, jak to dělají - prostě kouzelníci. R^ Je vidět, že když se chce, tak to opravdu jde. :-)

7 1
možnosti

Docela me prekvapily ty ceny, v brnenskych meznach jsou tak o 10 az 25 korun drazsi, kolikrat i vic. Pro cizi stravniky pak neni problem za jidlo s polivkou i 90 korun. Docela by me zajimalo, kde se bere ten rozdil, suroviny budou stat stejne.

5 0
možnosti
TK

víc polotovarů, tedy dražší suroviny. V podstatě je to vždy o tom, kdo tu menzu vede a jak moc mu do toho kecá vrchnost (to bylo krásně vidět kdysi na tom Pohlreichově pořadu, když jeden díl vařil ve školní jídelně). Dotace, výživové normy atd. jsou jinak stejné a je to ze zákona nevýdělečná organizace, takže ani marží to nebude. Ještě teda by mohl být problém ve velikosti menzy, resp. počtu porcí - udělat půlku porcí vyžaduje totiž prakticky stejný personál, vybavení ... tj. fixní náklady jsou pak dvojnásobné

3 0
možnosti
JZ

Běžte se podívat do Zlínské menzy na FAI, to vás přejde chuť k jídlu a pokud se skutečně odvážíte, tak je všechno fritované nebo smažené...

2 1
možnosti
RT

I ta oblíbená polévka s celestýnskýma nudlema?

0 0
možnosti
JC

J58a90n 25C12t47i93b68o91r

5. 5. 2014 9:33

Ne, úplně obyčejné české přídavné jméno v krátkém tvaru ;-)

4 0
možnosti