Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako dezert také ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R32o39m88a92n 38P72ř92i68c30h79y68s51t27a83l 6119891209571

Rozdíl je velký,ne v chuti ale telecí kosti obsahují více kolagenu.Omáčka lépe želíruje

+1/0
26.5.2014 21:04

B97e52n 72P24a74v41k43a 1927603717821

Si tam hoďte želatinu. Vždyť je to to samé. Nežijeme v 16. století probůh... A teď to schytám.

0/−1
28.5.2014 23:31

P91a14v79e85l 13O38d55r92a12z23i83l 6724359947320

No to není důvod, ale zase není úplně jednoduché koupit ty telecí kosti, aby to nestálo majlant, protože ta cena je jaksi taky důležitá, nebudu si dělat základ tak, aby mě jedna porce vyšla na kilo, to fakt sorry. Spíš bych tam dal klasickej šlachovej ořez. Nedávno jsem bral přes sousedku rošťáky a z ořezu byla polívka, která ztuhla jako, no jako želatina ;-)

0/0
29.5.2014 9:27

P92a74v92e58l 28O91d21r41a12z93i45l 6594249247610

To bylo asi na mně - to jo, to beru.

0/0
29.5.2014 9:25

P94a79v41e96l 47O87d64r71a40z79i71l 6434279547840

Zajímalo by mne, kolik % gurmetů skutečně dokáže poznat rozdíl v omáčce z kostí zvířete starého 12 měsíců (telecí) a 18 měsíců (hovězí).;-)

+2/0
26.5.2014 8:20

J68a98r88o78s19l49a27v 66B23r64ü10m92m47e83r 7184913956

Tak v mase je rozdíl velký, předpokládám i v demiglace, ale je to celkem jedno, i z obyčejných hovězích je lepší, než nějaký Masox.

+1/0
27.5.2014 12:28

H77e87l61e87n92a 92V97e84v15e20r31k27o47v29a 3769247

Nechápu co se tady řeší.Demi glace je základní šťáva pod každé maso.Dělá se z kořenové zeleniny,kostí a koření.Peče či dusí se min.6 hodin.Pak se propásíruje a používá se dál.Nechápu v čem je problém.

0/−6
25.5.2014 13:08

R56o19m76a60n 35F45i51š55e61r 5735828816870

v těch šesti hodinách?

+4/0
25.5.2014 13:23

P70a33v56e71l 79O47d48r66a32z79i16l 6954799337430

?Při nejhorším to večer nachystám, ráno podpálím, mezitím to funguje až na pár chvil samo, a odpoledne to je hotové.

+1/0
26.5.2014 8:14

H17e45l94e26n79a 25V32e36v97e25r45k52o51v19a 3429407

Pardon,v restauraci to dělají i dva dny,já jsem to brala doma.

0/0
26.5.2014 9:52

M28a24r12t27i48n 96K69o75v48á39ř 2742890863952

No nevím, ale demi glace se vaří minimálně 24 hodin.

0/0
26.5.2014 9:37

O53s39k64a28r 22K54o38v87a65ř17í55k 8107303726647

Už se tenhle kuchtík naučil "míč"? A co řízek se špagetama?

+2/−7
25.5.2014 10:56

O12s95k24a22r 47K74o76v64a31ř25í67k 8477343506417

To ty mínusy dává Jirka B? Nebo pět lidí nepochopilo ironii ;-D

+3/0
25.5.2014 20:46

P84a57v46l21a 28N90o23v85á 3905293858885

Ta ironie z toho moc neleze.

0/0
27.5.2014 8:28

P46e20t91r 96T49l12o83u37k77a74l 7734575772615

Nebo se ti to pouze nepovedlo.. :-/

+1/0
27.5.2014 9:54

J10a95n 95J85a90r62o24s 1759707520838

Ve vsi ucte k ZP, demi glace v grilu je naprosta uchylnost. Gril je primarne urceny na rychlou upravu jidla. Mit zapnuty kilowatovy elektricky gril ctyri-sest hodin? Nebo hlidat po stejnou dobu teplotu u jineho typ grilu?

Ano, jde to, ale naprosto to postrada smysl. Nemluve o tom, ze litr spickoveho demi glace koupite za nejake tri stovky. Priprava doma vas vyjde minimalne na stejnou cenu, pri zapocitani ceny jinak vyuzitelneho casu a energii spis na dvounasobek.

+10/0
25.5.2014 8:17

M61a45r21e82k 37B30u27r88z86a 7387831142757

Myslim, ze mu slo spis o to ukazat, ze vyrobit to neni zase az takovy problem, jak se často o tom mluvi a poklada se to za vrchol spickove gastronomie. A kdyz mate na menu v hospode neco s omackou demi-glace, tak to hned musi stat o stovku vic :-)

+2/−2
25.5.2014 9:13

M57a78r70t46a 70S22o60u85k94u33p98o96v72á 9316446310530

Poraďte, kde koupit demi glace?:-)

0/0
25.5.2014 10:06

J65a50n 48J26a94r46o53s 1399887740718

Ja si jednou za cas zajedu na Brevnov

http://www.demiglace.cz/koupit-demiglace.php

0/0
25.5.2014 10:20

R21o90m20a50n 77P75ř28i23c72h22y24s73t97a31l 6519351939891

Makro

0/0
26.5.2014 21:05
Foto

M56a94t55e25j 18S79u53k35e73n27i73k 9944272451975

Elektricky gril samozrejme na to nie je to prave orechove. Ale Ked mas napr brikety tak to je celkom dobrý nápad a dokonca ak budeš dávať len drevo tak aj lacnejšie ako iný spôsob. Ja toto určite skúsim.

+1/0
25.5.2014 19:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.