Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako dezert také ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R50o60m72a77n 71P25ř47i72c86h35y93s97t44a52l 6449631239841

Rozdíl je velký,ne v chuti ale telecí kosti obsahují více kolagenu.Omáčka lépe želíruje

+1/0
26.5.2014 21:04

B86e57n 39P50a72v59k28a 1357713307921

Si tam hoďte želatinu. Vždyť je to to samé. Nežijeme v 16. století probůh... A teď to schytám.

0/−1
28.5.2014 23:31

P16a90v42e28l 45O42d49r11a21z92i88l 6524419377730

No to není důvod, ale zase není úplně jednoduché koupit ty telecí kosti, aby to nestálo majlant, protože ta cena je jaksi taky důležitá, nebudu si dělat základ tak, aby mě jedna porce vyšla na kilo, to fakt sorry. Spíš bych tam dal klasickej šlachovej ořez. Nedávno jsem bral přes sousedku rošťáky a z ořezu byla polívka, která ztuhla jako, no jako želatina ;-)

0/0
29.5.2014 9:27

P67a37v84e66l 33O94d96r79a84z43i66l 6104879237580

To bylo asi na mně - to jo, to beru.

0/0
29.5.2014 9:25

P46a52v27e79l 80O43d61r79a98z20i93l 6614119907960

Zajímalo by mne, kolik % gurmetů skutečně dokáže poznat rozdíl v omáčce z kostí zvířete starého 12 měsíců (telecí) a 18 měsíců (hovězí).;-)

+2/0
26.5.2014 8:20

J15a96r23o98s90l90a49v 15B95r97ü18m20m56e83r 7774413616

Tak v mase je rozdíl velký, předpokládám i v demiglace, ale je to celkem jedno, i z obyčejných hovězích je lepší, než nějaký Masox.

+1/0
27.5.2014 12:28

H87e62l55e45n34a 61V55e39v16e56r85k55o38v42a 3949887

Nechápu co se tady řeší.Demi glace je základní šťáva pod každé maso.Dělá se z kořenové zeleniny,kostí a koření.Peče či dusí se min.6 hodin.Pak se propásíruje a používá se dál.Nechápu v čem je problém.

0/−6
25.5.2014 13:08

R86o38m69a85n 87F32i67š96e47r 5315808716330

v těch šesti hodinách?

+4/0
25.5.2014 13:23

P14a94v30e77l 41O73d47r44a60z80i44l 6664689847430

?Při nejhorším to večer nachystám, ráno podpálím, mezitím to funguje až na pár chvil samo, a odpoledne to je hotové.

+1/0
26.5.2014 8:14

H63e58l66e64n22a 31V69e55v18e54r72k64o94v58a 3979137

Pardon,v restauraci to dělají i dva dny,já jsem to brala doma.

0/0
26.5.2014 9:52

M79a82r16t11i61n 64K77o95v67á56ř 2532350573342

No nevím, ale demi glace se vaří minimálně 24 hodin.

0/0
26.5.2014 9:37

O28s29k47a33r 43K88o63v26a58ř11í44k 8497223326687

Už se tenhle kuchtík naučil "míč"? A co řízek se špagetama?

+2/−7
25.5.2014 10:56

O19s52k84a62r 77K63o83v61a82ř81í97k 8797693956657

To ty mínusy dává Jirka B? Nebo pět lidí nepochopilo ironii ;-D

+3/0
25.5.2014 20:46

P77a43v96l82a 35N52o27v70á 3255193488635

Ta ironie z toho moc neleze.

0/0
27.5.2014 8:28

P33e15t66r 22T52l55o37u58k14a68l 7724795692445

Nebo se ti to pouze nepovedlo.. :-/

+1/0
27.5.2014 9:54

J67a63n 51J44a18r92o29s 1929337100518

Ve vsi ucte k ZP, demi glace v grilu je naprosta uchylnost. Gril je primarne urceny na rychlou upravu jidla. Mit zapnuty kilowatovy elektricky gril ctyri-sest hodin? Nebo hlidat po stejnou dobu teplotu u jineho typ grilu?

Ano, jde to, ale naprosto to postrada smysl. Nemluve o tom, ze litr spickoveho demi glace koupite za nejake tri stovky. Priprava doma vas vyjde minimalne na stejnou cenu, pri zapocitani ceny jinak vyuzitelneho casu a energii spis na dvounasobek.

+10/0
25.5.2014 8:17

M38a95r25e90k 80B68u53r38z10a 7607551262687

Myslim, ze mu slo spis o to ukazat, ze vyrobit to neni zase az takovy problem, jak se často o tom mluvi a poklada se to za vrchol spickove gastronomie. A kdyz mate na menu v hospode neco s omackou demi-glace, tak to hned musi stat o stovku vic :-)

+2/−2
25.5.2014 9:13

M54a34r42t46a 60S18o70u27k23u90p84o63v29á 9796106540440

Poraďte, kde koupit demi glace?:-)

0/0
25.5.2014 10:06

J39a81n 65J70a24r58o21s 1679327980288

Ja si jednou za cas zajedu na Brevnov

http://www.demiglace.cz/koupit-demiglace.php

0/0
25.5.2014 10:20

R50o69m83a22n 47P81ř89i83c60h81y42s24t39a33l 6249141409371

Makro

0/0
26.5.2014 21:05
Foto

M60a88t52e82j 64S30u72k59e97n40i74k 9304782381195

Elektricky gril samozrejme na to nie je to prave orechove. Ale Ked mas napr brikety tak to je celkom dobrý nápad a dokonca ak budeš dávať len drevo tak aj lacnejšie ako iný spôsob. Ja toto určite skúsim.

+1/0
25.5.2014 19:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.