Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako dezert také ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R30o75m50a62n 12P48ř13i25c56h51y43s89t14a77l 6869841139441

Rozdíl je velký,ne v chuti ale telecí kosti obsahují více kolagenu.Omáčka lépe želíruje

+1/0
26.5.2014 21:04

B36e26n 81P36a53v41k77a 1167123557501

Si tam hoďte želatinu. Vždyť je to to samé. Nežijeme v 16. století probůh... A teď to schytám.

0/−1
28.5.2014 23:31

P58a37v66e13l 85O73d76r36a40z19i94l 6314989747870

No to není důvod, ale zase není úplně jednoduché koupit ty telecí kosti, aby to nestálo majlant, protože ta cena je jaksi taky důležitá, nebudu si dělat základ tak, aby mě jedna porce vyšla na kilo, to fakt sorry. Spíš bych tam dal klasickej šlachovej ořez. Nedávno jsem bral přes sousedku rošťáky a z ořezu byla polívka, která ztuhla jako, no jako želatina ;-)

0/0
29.5.2014 9:27

P39a13v18e19l 78O25d10r80a33z68i95l 6924319187830

To bylo asi na mně - to jo, to beru.

0/0
29.5.2014 9:25

P95a45v56e73l 97O23d76r86a27z13i19l 6574729357410

Zajímalo by mne, kolik % gurmetů skutečně dokáže poznat rozdíl v omáčce z kostí zvířete starého 12 měsíců (telecí) a 18 měsíců (hovězí).;-)

+2/0
26.5.2014 8:20

J93a82r61o64s12l74a97v 91B76r35ü57m56m42e43r 7894803556

Tak v mase je rozdíl velký, předpokládám i v demiglace, ale je to celkem jedno, i z obyčejných hovězích je lepší, než nějaký Masox.

+1/0
27.5.2014 12:28

H27e55l23e59n74a 34V76e74v62e26r89k16o68v66a 3379547

Nechápu co se tady řeší.Demi glace je základní šťáva pod každé maso.Dělá se z kořenové zeleniny,kostí a koření.Peče či dusí se min.6 hodin.Pak se propásíruje a používá se dál.Nechápu v čem je problém.

0/−6
25.5.2014 13:08

R91o74m23a41n 65F16i19š97e52r 5795488496650

v těch šesti hodinách?

+4/0
25.5.2014 13:23

P43a52v37e31l 63O40d26r22a81z29i57l 6834899487570

?Při nejhorším to večer nachystám, ráno podpálím, mezitím to funguje až na pár chvil samo, a odpoledne to je hotové.

+1/0
26.5.2014 8:14

H17e85l18e67n30a 11V49e68v75e48r88k21o46v25a 3169937

Pardon,v restauraci to dělají i dva dny,já jsem to brala doma.

0/0
26.5.2014 9:52

M84a37r18t28i72n 61K83o14v36á21ř 2422200543652

No nevím, ale demi glace se vaří minimálně 24 hodin.

0/0
26.5.2014 9:37

O56s75k66a60r 89K66o71v80a28ř64í93k 8837613816747

Už se tenhle kuchtík naučil "míč"? A co řízek se špagetama?

+2/−7
25.5.2014 10:56

O29s78k96a74r 34K71o55v80a30ř83í54k 8117133416187

To ty mínusy dává Jirka B? Nebo pět lidí nepochopilo ironii ;-D

+3/0
25.5.2014 20:46

P67a39v23l20a 90N22o53v84á 3345493328145

Ta ironie z toho moc neleze.

0/0
27.5.2014 8:28

P18e53t34r 88T10l11o38u17k41a45l 7444305932105

Nebo se ti to pouze nepovedlo.. :-/

+1/0
27.5.2014 9:54

J94a46n 75J44a65r67o49s 1209957630698

Ve vsi ucte k ZP, demi glace v grilu je naprosta uchylnost. Gril je primarne urceny na rychlou upravu jidla. Mit zapnuty kilowatovy elektricky gril ctyri-sest hodin? Nebo hlidat po stejnou dobu teplotu u jineho typ grilu?

Ano, jde to, ale naprosto to postrada smysl. Nemluve o tom, ze litr spickoveho demi glace koupite za nejake tri stovky. Priprava doma vas vyjde minimalne na stejnou cenu, pri zapocitani ceny jinak vyuzitelneho casu a energii spis na dvounasobek.

+10/0
25.5.2014 8:17

M51a89r62e74k 93B71u35r11z66a 7477361952947

Myslim, ze mu slo spis o to ukazat, ze vyrobit to neni zase az takovy problem, jak se často o tom mluvi a poklada se to za vrchol spickove gastronomie. A kdyz mate na menu v hospode neco s omackou demi-glace, tak to hned musi stat o stovku vic :-)

+2/−2
25.5.2014 9:13

M54a98r73t33a 75S32o94u92k26u89p27o16v18á 9886826640640

Poraďte, kde koupit demi glace?:-)

0/0
25.5.2014 10:06

J97a57n 69J28a58r20o75s 1419477720188

Ja si jednou za cas zajedu na Brevnov

http://www.demiglace.cz/koupit-demiglace.php

0/0
25.5.2014 10:20

R28o36m62a67n 50P80ř89i65c92h25y43s72t68a76l 6359981459671

Makro

0/0
26.5.2014 21:05
Foto

M84a81t52e46j 11S49u77k35e75n94i87k 9974912381585

Elektricky gril samozrejme na to nie je to prave orechove. Ale Ked mas napr brikety tak to je celkom dobrý nápad a dokonca ak budeš dávať len drevo tak aj lacnejšie ako iný spôsob. Ja toto určite skúsim.

+1/0
25.5.2014 19:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.