Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako dezert také ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R42o76m15a50n 37P20ř79i73c92h96y72s41t63a56l 6559701169221

Rozdíl je velký,ne v chuti ale telecí kosti obsahují více kolagenu.Omáčka lépe želíruje

+1/0
26.5.2014 21:04

B27e91n 85P89a51v42k59a 1727753117901

Si tam hoďte želatinu. Vždyť je to to samé. Nežijeme v 16. století probůh... A teď to schytám.

0/−1
28.5.2014 23:31

P54a77v61e18l 88O74d98r77a60z92i13l 6354929647370

No to není důvod, ale zase není úplně jednoduché koupit ty telecí kosti, aby to nestálo majlant, protože ta cena je jaksi taky důležitá, nebudu si dělat základ tak, aby mě jedna porce vyšla na kilo, to fakt sorry. Spíš bych tam dal klasickej šlachovej ořez. Nedávno jsem bral přes sousedku rošťáky a z ořezu byla polívka, která ztuhla jako, no jako želatina ;-)

0/0
29.5.2014 9:27

P15a44v64e48l 17O30d71r57a96z53i88l 6144439917870

To bylo asi na mně - to jo, to beru.

0/0
29.5.2014 9:25

P65a57v25e74l 84O54d69r27a18z38i68l 6314379667750

Zajímalo by mne, kolik % gurmetů skutečně dokáže poznat rozdíl v omáčce z kostí zvířete starého 12 měsíců (telecí) a 18 měsíců (hovězí).;-)

+2/0
26.5.2014 8:20

J82a67r83o79s30l47a91v 48B68r71ü96m79m18e29r 7834403166

Tak v mase je rozdíl velký, předpokládám i v demiglace, ale je to celkem jedno, i z obyčejných hovězích je lepší, než nějaký Masox.

+1/0
27.5.2014 12:28

H89e93l44e86n60a 17V19e67v87e36r36k79o85v92a 3159817

Nechápu co se tady řeší.Demi glace je základní šťáva pod každé maso.Dělá se z kořenové zeleniny,kostí a koření.Peče či dusí se min.6 hodin.Pak se propásíruje a používá se dál.Nechápu v čem je problém.

0/−6
25.5.2014 13:08

R74o57m25a90n 92F21i21š62e75r 5665258656320

v těch šesti hodinách?

+4/0
25.5.2014 13:23

P24a59v27e62l 93O76d56r44a81z12i72l 6274559587150

?Při nejhorším to večer nachystám, ráno podpálím, mezitím to funguje až na pár chvil samo, a odpoledne to je hotové.

+1/0
26.5.2014 8:14

H11e59l10e35n65a 48V37e88v42e29r42k83o63v22a 3849617

Pardon,v restauraci to dělají i dva dny,já jsem to brala doma.

0/0
26.5.2014 9:52

M47a23r35t81i58n 68K83o58v45á44ř 2422720833972

No nevím, ale demi glace se vaří minimálně 24 hodin.

0/0
26.5.2014 9:37

O45s43k16a20r 13K75o41v58a27ř93í34k 8277973296207

Už se tenhle kuchtík naučil "míč"? A co řízek se špagetama?

+2/−7
25.5.2014 10:56

O23s44k58a29r 63K59o90v73a10ř45í26k 8107633896337

To ty mínusy dává Jirka B? Nebo pět lidí nepochopilo ironii ;-D

+3/0
25.5.2014 20:46

P75a52v89l96a 84N36o72v60á 3455523138305

Ta ironie z toho moc neleze.

0/0
27.5.2014 8:28

P28e11t63r 60T48l72o45u11k84a22l 7184345162705

Nebo se ti to pouze nepovedlo.. :-/

+1/0
27.5.2014 9:54

J12a21n 50J34a51r51o43s 1309227910468

Ve vsi ucte k ZP, demi glace v grilu je naprosta uchylnost. Gril je primarne urceny na rychlou upravu jidla. Mit zapnuty kilowatovy elektricky gril ctyri-sest hodin? Nebo hlidat po stejnou dobu teplotu u jineho typ grilu?

Ano, jde to, ale naprosto to postrada smysl. Nemluve o tom, ze litr spickoveho demi glace koupite za nejake tri stovky. Priprava doma vas vyjde minimalne na stejnou cenu, pri zapocitani ceny jinak vyuzitelneho casu a energii spis na dvounasobek.

+10/0
25.5.2014 8:17

M61a97r15e26k 43B40u89r20z48a 7967531642627

Myslim, ze mu slo spis o to ukazat, ze vyrobit to neni zase az takovy problem, jak se často o tom mluvi a poklada se to za vrchol spickove gastronomie. A kdyz mate na menu v hospode neco s omackou demi-glace, tak to hned musi stat o stovku vic :-)

+2/−2
25.5.2014 9:13

M15a20r67t28a 83S35o50u66k79u58p34o11v77á 9786766660430

Poraďte, kde koupit demi glace?:-)

0/0
25.5.2014 10:06

J48a55n 35J82a13r78o95s 1739937260608

Ja si jednou za cas zajedu na Brevnov

http://www.demiglace.cz/koupit-demiglace.php

0/0
25.5.2014 10:20

R94o71m49a46n 58P45ř23i83c32h59y93s70t35a66l 6139721149471

Makro

0/0
26.5.2014 21:05
Foto

M64a62t32e75j 10S50u27k80e58n35i24k 9924342661745

Elektricky gril samozrejme na to nie je to prave orechove. Ale Ked mas napr brikety tak to je celkom dobrý nápad a dokonca ak budeš dávať len drevo tak aj lacnejšie ako iný spôsob. Ja toto určite skúsim.

+1/0
25.5.2014 19:01





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.