Diskuze

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako dezert také ne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Rozdíl je velký,ne v chuti ale telecí kosti obsahují více kolagenu.Omáčka lépe želíruje

1 0
možnosti
BP

B56e15n 12P22a80v32k76a

28. 5. 2014 23:31

Si tam hoďte želatinu. Vždyť je to to samé. Nežijeme v 16. století probůh... A teď to schytám.

0 1
možnosti
PO

Zajímalo by mne, kolik % gurmetů skutečně dokáže poznat rozdíl v omáčce z kostí zvířete starého 12 měsíců (telecí) a 18 měsíců (hovězí).;-)

2 0
možnosti
JB

Tak v mase je rozdíl velký, předpokládám i v demiglace, ale je to celkem jedno, i z obyčejných hovězích je lepší, než nějaký Masox.

1 0
možnosti
HV

Nechápu co se tady řeší.Demi glace je základní šťáva pod každé maso.Dělá se z kořenové zeleniny,kostí a koření.Peče či dusí se min.6 hodin.Pak se propásíruje a používá se dál.Nechápu v čem je problém.

0 6
možnosti
RF

R17o22m63a41n 23F76i88š65e51r

25. 5. 2014 13:23

v těch šesti hodinách?

4 0
možnosti
OK

Už se tenhle kuchtík naučil "míč"? A co řízek se špagetama?

2 7
možnosti
OK

To ty mínusy dává Jirka B? Nebo pět lidí nepochopilo ironii ;-D

3 0
možnosti
JJ

J26a35n 80J29a28r33o80s

25. 5. 2014 8:17

Ve vsi ucte k ZP, demi glace v grilu je naprosta uchylnost. Gril je primarne urceny na rychlou upravu jidla. Mit zapnuty kilowatovy elektricky gril ctyri-sest hodin? Nebo hlidat po stejnou dobu teplotu u jineho typ grilu?

Ano, jde to, ale naprosto to postrada smysl. Nemluve o tom, ze litr spickoveho demi glace koupite za nejake tri stovky. Priprava doma vas vyjde minimalne na stejnou cenu, pri zapocitani ceny jinak vyuzitelneho casu a energii spis na dvounasobek.

10 0
možnosti
MB

Myslim, ze mu slo spis o to ukazat, ze vyrobit to neni zase az takovy problem, jak se často o tom mluvi a poklada se to za vrchol spickove gastronomie. A kdyz mate na menu v hospode neco s omackou demi-glace, tak to hned musi stat o stovku vic :-)

2 2
možnosti