Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jsem alchymista, tvrdí Pohlreich a připraví karibské vepřové koleno

Pohlreich se pouští do exotiky a připraví několik jídel z karibské oblasti. V praxi to znamená, že využije mořské potvory, ananas, med, chilli koření i tuny čerstvého koriandru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

D77a75v72i17d 49S16c69h26n62e79b50e33r46g64e59r 9535408293163

Tak ona se podstata alchymie od gastronomie moc neliší, jen nechápu jak se tu plno diskutujících může zbláznit že o sobě řekl je "alchymista" nenapadlo někoho že je to třeba vtip? A on musí být kuchař zároveň i "alchymista" to k tomu prostě patří.

0/0
3.6.2014 3:18

M31o12n27i71k23a 44R64o82l17l71o37v92á 5843812716345

Ono to zní tak trochu velkohubě,jakože nad něj není,tak asi proto se to lidem nelíbilo.

0/0
3.6.2014 12:15

P31a53v78e29l 52O13d57r76a86z63i83l 6794899457910

Hm, mě to tak nezní, asi proto, že nemám z Pohlreicha komplex.

+1/0
3.6.2014 13:46

M92o54n52i33k63a 43R20o88l98l77o77v76á 5413802176265

To já taky ne,ale hodně záleží na vystupování.V jeho podání to tak působí.A divte se,nelíbí se více lidem,než kolika se líbí.

0/−1
3.6.2014 13:53

M11i92l84a39n 11P37r70o38u44z47a 6432904328977

Já jsem ho slyšel jak to řekl, no a můžu říct že mne tímto rozesmál.

Proč je vlastně vysvětleno níže, vždyť je to prakticky každý kdo vaří.

Spíš jsou bouráci ti kdo mají stále chuťově stejnou bramborovou polévku nebo jakékoli jídlo, aby chutnalo skutečně naprosto stejně. To je pro mne dost velké umění. Protože já si připadám vic alchymista jak ON.

0/0
3.6.2014 18:43

P71a89v61e28l 14O38d50r70a81z34i53l 6754129877710

To je zřejmě dáno také tím, jak vnímáte pojem alchymie, pro mě je to nevědecká chemie.

0/0
4.6.2014 14:31

A94l41e74x93a78n53d78r 61K73o63s58t16k19a 5419406459486

Alchymista těžko, ale že je to dobré věřím.

0/0
2.6.2014 12:43

E98l46i59š73k48a 89K19u34č91e57r26o82v50á 7399412393623

alchymista? to je štráchů kvůli žvanci...

+2/−2
1.6.2014 21:12

A50n68d88r22e70a 33Č18i40e55r19n71a 5966157310810

Alchymista! Tak to by byl potom každej druhej...panebože., chtít kapku sebereflexe, to by asi bylo moc. Pan Pohlreichdělá sám na sebe  zbytečně moc dobrý dojem.

+6/−1
1.6.2014 20:58

M86i92l11a63n 96P61r69o49u27z76a 6942134498297

Ták, ták. Ten už je jak politik.

+3/0
1.6.2014 21:32

J44i10ř18í 47M29i29c69h21á40l68e90k 3502112500845

kohout pěkně vojel slepici...

+2/0
1.6.2014 18:00

M86i51l14a63n 24P29r52o76u71z89a 6452724728857

Jaký alchymista? Stačí projít YouTbe, coocing portály a eventuelně TV Paprika a z každého bude alchimista a určitě se to bude jíst a chutnat.

+8/−9
1.6.2014 10:46

M71i50l88a17n 32P17r88o52u36z93a 6902234948527

opr. druhý alchymista.

0/0
1.6.2014 10:47

M10i22l22a73n 28P44r62o61u75z59a 6722574538647

Ještě jedna chyba se mi vloudila opr. cooking.

To je tak když je kvap a ještě neumí po sobě číst, no a ještě jedno, ale to již si určitě domyslíte sami.

0/0
1.6.2014 17:36

M44i74l43a56n 29P31r33o46u83z60a 6582234908957

You Tube, ach jo. Již nad sebou pláču.

0/0
1.6.2014 18:26

M38i18l20a24n 16P40r12o52u54z81a 6202954358987

Ještě se nenašel jediný mínusář, který by řekl proč nesouhlasí, nebo jestli je to kvůli těm chybám.

0/0
1.6.2014 19:46

P91e44t51r 86M41o55t94y17č71k66a 2762218910519

Tak jo, já mínusy nedávám, ale nesouhlasím s vámi, pokud jde o ten YT a další zdroje. Skutečný kuchař z vás opravdu nebude, pokud se podíváte na nějaká videa, na televizi, popřípadě přečtete pár receptů. Recepty a postupy zdaleka nestačí. Musíte znát technologie, vědět, jak se která surovina chová při různých úpravách a to jsme teprve na začátku - jakmile se budete snažit uvařit něco složitějšího, budete navíc potřebovat velmi dobrý time management. Když to budete chtít dělat ve velkém, zjistíte, že potřebujete být hodně dobrý v ekonomice a nakonec i v manažerských dovednostech.

Mezi námi - ani chvíli jsem nerozporoval to, že nedůvěřujete Pohlreichovi - toho komentovat nebudu, je to docela obyčejný televizní hvězdička, která si vydělává na svůj chleba, dělá si PR a přitom provozuje pár podniků, které by velmi pravděpodobně zdaleka neměly to jméno, kdyby nebyl "tváří" lidových televizních kanálů.

+3/0
1.6.2014 23:59

M98i31l77a88n 35P51r47o69u29z69a 6142984818347

Děkuji za odpověď. A nyní Vám vysvětlím, jak je to s tím alchymistou neboli jak to myslím. Právě po zhlédnutí uváděných typů zdrojů se z vás stává ten alchymista, jelikož vlastně začínáte vařit stylem patlámo, patlámo. (Převzato z filmu) takže stačí se jen držet receptů. Pak něco vytvoříte dochucujete atd. a sníte to. Samozřejmě nepřipálit a jiné zhovadilosti. Jestliže vás to chytne, to vaření, tak se sám zdokonalujete, jak v technice, tak i ve výběru receptů a zkoušíte jiné složitější věci. Takže se dá říct, že jste opět takový alchymista. Já nejsem profesionální kuchař a také zkouším různé receptůry (vlastní obměny) a se i koukám, dá se říci i se zájmem, na jeho pořady s tím, že se něco nového dozvím a tak celkově.

To co jste popsal dále to se týká řízení podniku, v tom s Vámi naprosto souhlasím.

A v jednom TV pořadu vlastně práskli, že je vlastně bratranec nějaké VIP hvězdy, tak se tam dostal. Budíš mu přáno !!!

Ještě přidám takovou maličkost která mne velmi mile překvapila a to v pořadu "Kluci v akci". Náš mistrovský tým, který vyhrál na mezinárodním poli. Velmi mladí kluci a předváděli zvěřinu. Moc se mi to líbilo.

+1/0
2.6.2014 3:05

T78e17r57e37z86a 80N58o51v15o62t16n29á 7389603967287

jámalalicha, patlála, paprťála...

+1/0
2.6.2014 10:41

M72i17l18a33n 63P28r39o72u35z16a 6382864458687

A budem tomu říkat Slivovice.

0/0
2.6.2014 15:44

J62a62n 47S47o79u83k85u27p 1684854876915

Budu den předem zapalovat gril, abych na něm na pánvi opekl rajčata na pár minut, ne? Jako, chápu proč je to tak udělané a natočené, ale vypadá to už hodně samoúčelně.

+7/0
1.6.2014 10:03

J12i49ř37í 38Ř32í73h62a 2203454505791

Takto vaří 80% kuchařů a 60% kuchařů amatérů. Nevím, proč mu ty keci lidi žerou. Snad se odlišuje tím vole, vole.

+7/−7
1.6.2014 11:28

O52s61k52a11r 28K49o51v21a95ř88í67k 8247353446517

Zdenda je pro většinu národa modlou. Drtivá většina nikoho jiného neuznává. :-/

+2/−11
1.6.2014 14:42

P43e38t42r 83K24u16l83d35a 2892161978729

nepochopím, ale když jdu do hospody tak jsem neslyšel na tohoto všeumělce jediné pochvalné slovo

+5/−1
1.6.2014 17:05

J94a92r45o65s26l10a20v 45B29r39ü42m73m31e79r 7284723656

Hmm to o těch hospodách dost vypovídá, asi bych tam být raději V8ma nechodil..

0/−1
2.6.2014 14:14

M66i96l93a10n 89T88a48n14c60o25š 1885454621798

Nevím, nevím. Rád se podívám. Ale modla? Neznám ani nikoho, pro koho by modla byl. Akorát mi v diskusích přijde vtipné, jak na něho všichni nadávají :)

+6/0
1.6.2014 17:08

J15a34n 13S84o93u94k77u31p 1944954116765

Jo, je pár lidí, kteří mu to fakt žerou, vím o nich.

+3/−1
1.6.2014 18:13

H21e57l23e21n57a 48V86e40v89e25r18k34o90v41a 3309757

Já na něj taky nadávám.To když začne v 10 večer vařit dostávám obrovský hlad.Ale jinak se ráda podívám,vždycky se dá něco přiučit.:-)

+1/0
1.6.2014 19:09

J80i47ř40í 40Ř93í35h56a 2793354115961

V každém národě se najdou užiteční idioti, je ale pravdou, že u nás jich je trochu moc...

+2/0
1.6.2014 17:34

P77a69v65e29l 81Š51e76b77e89s64t73a 4832978295548

A tady na ýHojte je spousta těch neužitečných, co všude byli a všechno ví nejlíp...

0/0
1.6.2014 19:33

J54i24ř92í 82Ř19í23h57a 2473894115691

Pane Šebesta, čistá pravda, čistá pravda...

0/0
1.6.2014 19:42

A53n96d85r56e25a 43Č86i82e67r57n48a 5486397430360

To by nmusela být ta většina úplně vypatlaná...takové lidi naživo nepotkávám, že by adorovali tohoto pána..

+1/0
1.6.2014 21:00

S67t45a76n61i91s84l25a10v 52M47a66l76i63n16a 2757104213317

asi je jasný, že nebudeš rozpalovat gril kuli pár rajčatům, že na tom budeš dělat asi i něco jinýho, ty "inteligente".. spíš mi příde že si tady musí dycky někdo za každou cenu rejpnout.. IQ candát

0/0
2.6.2014 17:09

J95a94n 60S44o13u81k15u36p 1594794246215

Jo, dycky se musí najít někdo, kdo si rýpne. Že, Malino?

0/−1
4.6.2014 15:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.