Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich ugriloval prima maso. Jenže obyčejný smrtelník ho nesežene

Zdeněk Pohlreich vaří ve čtvrtém díle své grilovací show pro dobrovolné hasiče. A protože jsou to tvrdí hoši, vypustil sladké dezertíky a výrazně se orientoval na maso. Ale také ukáže, jak lze obyčejné brambory vařené ve slupce povýšit na umění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M63a24r79i97e 89B44u57r33i90a95n17o57v85á 5449517914745

spíše mi vadí "grilování" na kameni, nebo na pánvi, to můžu dělat na sporáku. Podle mě je správná grilovačka přímo na roštu

0/0
13.6.2014 16:17

P50a31v80e29l 74O85d12r26a76z84i48l 6774819207630

No, tak jsem dal do vyhledávače "rib eye s kostí" a měli ho v mikrofarmě. Čili jsou.

0/0
11.6.2014 12:46

O63n15d87ř69e83j 92M26a17l16ý 3634413353423

"Normální" odleželý rib eye steak stojí kolem 600 korun za kilo, variantu s kostí na českém internetu v podstatě nelze dohledat. Zkuste si zadat do vyhledávače Prime rib a se zlou se setkáte."

Cca minuta hledání a našel jsem toto. http://eshop.amaso.cz/ Řeznictví ml. Kšány. Sice to stojí skoro 1000,-/kilo, ale sehnat se dá. Nevím, proč se v článku píší nepravdy.

0/0
10.6.2014 18:51

M41i20l10a38n 17P96r41o92u38z41a 6882384768817

Tak on je to i Eshop což dává větší naději pro získání kvalitního masa i když, tak trochu zajíc v pytli.

0/0
10.6.2014 19:54

M22i58l19a54n 18P85r53o93u80z56a 6802174818347

Mne by zajímalo kde (nebo kdo) u nás maso dozrává měsíc. Je li to jen u řezníka, nebo to má někdo ve své podnikatelské činosti. Třeba jatka. Totiž jedině to zrání tomu masu dává cenu.

0/0
10.6.2014 13:19

O24n74d65ř42e59j 69M83a66l83ý 3194703843773

Třeba u Kšány. Mají pobočku třeba v Dlouhé v Praze 1. Tohle maso tam zraje od 30-60 dnů. Cena je vyšší, ale když to srovnám s cenou běžné pravé svíčkové, tak to stařené maso není zas o tolik dražší.

0/0
10.6.2014 18:54

M70i34l73a97n 41P16r20o13u57z95a 6192324498887

Fajn. Děkuji. Ovšem jakmile bydlíte cca.100 km od Prahy je problém. Ale jo, někdy se může zadařit.

0/0
10.6.2014 19:41

P47a39v53e57l 98O24d17r77a63z74i55l 6774179967550

Tak mají to i v Brně a řek bych, že to bude všude, kde to někdo kupuje v rentabilních obratech.

0/0
11.6.2014 12:46

P73e10t83r 33S17o81k68o16l 8582481117701

No nevím, na heuréce jsem maso ještě nesháněl. Já normálně zajdu do makra a mám hovězí roštěnec i s kostí za 3 minuty u pokladny a na krájení žádného experta z USA nepotřebuji. :-P

+4/−1
9.6.2014 18:16

M30a65r77e55k 20B20r80a46d37á40č 8606715699705

Vážený pane redaktore, když tomu nerozumíte, neumíte vyhledávata ani nevíte o čem píšete, tak o tom raději nepište. Naprosto nesmyslný název článku, např. AMaso v Dlouhé to má. Ano je to dražší, ale to si radši koupím jednou dobré maso, než 2x hnusné maso. Za ten zážitek to stojí ....

0/0
9.6.2014 18:16

P91e70t97r 51C62e98r22v57e82n95y 1343970415

trms.cz ho ma celkem bezne.

+1/0
9.6.2014 15:24

T77o32m93á19š 96Š52a86p21o84v29a45l66o35v 2604274429481

Možná by pane autore stačilo místo Prime rib to hledat česky a možná byste uspěl.

Ovšem pokud pro Vás "normální smrtelník" = "trouba co neumí hledat", pak asi ano ...

+10/0
9.6.2014 1:31

J22a62n 46L88a97k18o16m85ý 7121585725814

Vždyť dnes jde sehnat cokoliv, stačí přijít do obchodu, kde by to mohli mít a pokud nemají, oni to někde objednají.

Pak je to jen otázka ceny.

Kdybych chtěl onen vysoký roštěnec s kostí, za hodinu ho mám, ovšem za 459 za kilo - to si radši koupím kapra

+5/−1
8.6.2014 16:39

J81a30n 21J78a74r67o15s 1459517730268

Nomen omen

+8/−1
8.6.2014 17:41

V82á80c84l78a16v 94K72a60f39t49a56n 7225449933266

:D

0/0
8.6.2014 19:08

M79a23r87t33i94n 93F23r38a12n97t33i87š60e92k 7225960963475

by mě zajímalo, jak se za hodinu měsíc odleží...

0/0
8.6.2014 19:51

T46o62m18á22š 39Š98a89p38o96v42a41l35o17v 2754834579861

Pan Lakomý to myslel tak, že za hodinu sežene ten odleželý. Ale kdo je neschopnej, ten nesežene nic a bude brečet na diskuzi jako autor ...

+5/0
9.6.2014 1:32

V90o57j28t77a 32S69u51k 3817795827171

Zase to potvrzuje ze kopirovani texaskeho steaku uz doslo I tam.Ale celkem nikdo to neumi ;pripravit v surovem stavu.I malo kdy jsou prave rostenky na pulte podle me zkusenosti.V[>-]

+3/−2
8.6.2014 16:16

B22o67h26u52m59i74l 97M40ü17l67l83e87r 6423665955803

Obyčejný smrtelník ho sežene - třeba u pana Kšány: Řeznictví Kšána a syn, Břevnov - Patočkova ulice (č.p. nevím), Praha. A dnes má každý ve svém okolí (městě) soukromého řezníka, kde se může domluvit co má zákazníkovi a ny kdy připravit.

+13/−1
8.6.2014 13:30

J96i76r89k56a 13V12o15j31v48o77d69i24n 6921667397585

Mladej Ksana má amaso.cz. Kousek od kotvy tuším.

+1/0
8.6.2014 13:51

M26i81l25a39n 26K88l74o42u77č53e50k 3290165698847

A tento vyzrálý roštěnec s kostí tam stojí cca 900 za kilo, ale bude to asi vyšší kvalita než něco co se sem veze zavakuované z argentiny.

+4/0
8.6.2014 17:17

P20a35v87e54l 14N89o35v14á20k 4613948145801

Zapomente na to, ze neco, co se vypestovalo v cr a lezelo nekde ctyri tydny, bude lepsi nez dva a pul mesice vyzrale maso z jizni ameriky. Zkuste nekdy vysokou rostenou treba z makra, pokud mate moznost, a zjistite, ze ve srovnani s tim je jakekoliv ceske maso gumove, protoze ho nikdy nenechaji opravdu vyzrat...a je jedno, co vam tvrdi v obchode. Lidi stejne kvalitni hovezi nepoznaji, takze neni potreba to komplikovat. A devet stovek za kilo je zlodejna, kterou opet zaplati jen ten, kdo nema paru o tom, kolik ma stat kvalitni hovezi. Kdo trochu pocestoval po JA, ten vi...

+1/−2
8.6.2014 21:29

M15i83l47a49n 37K35l71o60u51č66e64k 3180115568787

Bude lepší, neboť zraje vyvěšené  v suchu v celých čtvrtích , zatímco maso z argentiny zraje zavakuované po cca 2kg balíčcích a to ve vlastní šťávě, která se nemá kam odpařit....

0/0
9.6.2014 11:44

J59a61k85u25b 78F92e58i87f14a22r 7349679896769

k vakuování porcí dochází až po vyzrání, před expedicí.

0/0
9.6.2014 11:50

M14i76l31a83n 93K37l92o15u10č90e80k 3960335688677

To nevadí, ale než se to dostane zákazníkovi a stůl, je to v té šťávě klidně 2 měsíce, když takto zavakuované maso rozbalíte, tak tu šťávu uvidíte. To maso vypadá naprosto jinak, než to co prodávají v amaso.

0/0
9.6.2014 12:00

P33a45v12e42l 56O54d58r75a78z34i86l 6554949427370

Ono je taky pitomost porovnávat maso staré 75 dní a 28 dní, to vás napadlo jak? Kdo trochu pocestoval JA, tak ví, že tam se s masem dvaapůl měsíce nedrbou.

0/0
11.6.2014 12:49

O12s66k80a82r 46K89o43v33a17ř29í84k 8537603936437

naivo ;-D

0/0
8.6.2014 19:20

D80a68v89i29d 80H75u32r35k43a 3320553101511

Jsem rád, že tedy nejsem obyčejný smrtelník. Sice mne dodnes nenapadlo shánět maso na internetu, ale u nás ve městě je řeznictví, kde to mívají. Většinou ve čtvrtek a je dobré si o to říct dva dny dopředu. Většinou to tam kupují restaurace, hotely atd. Někdy je to volně v prodeji, jindy na běžné zákazníky nezbude. Ale každopádně se dá prohlásit, že kvalita toho masa je jedinečná a ta cena se i vyplatí. Kupujeme ho za "grilovací sezonu" cca 5 - 8 krát a nikdy ne pod dvě kila a nají se z toho hodně lidí.

+1/0
8.6.2014 12:16

J59o17s81e96f 72D72a87n23ě26k 1506314778

Přesně tak. I když já myslel spíš zaměstnání. ale kdo chce, ten to sežene.

0/0
8.6.2014 12:15

R89a22d94e23k 70B11o96r 2806443534275

A proč neukázali ten výsledek??? Jak se říká jí se i očima...

0/0
8.6.2014 12:06

P65e75t61r 60J79a40n47d60a 9893887904731

Protože to je reklama na pořad co bude dnes večer?

+10/0
8.6.2014 13:24

J98o47s87e79f 87D15a30n64ě28k 1676514898

Většina těch surovin sehnatelných je, ale to chce právě čas, a hodně lidí ho nemá, protože má na starosti důležitější věci.

+1/−7
8.6.2014 11:55

J63a36r22o71m31í57r 28F16o16b88e25r 3318211214187

Třeba sedět na iDnesu a drmolit něco o tom, že Pohlreich vaří pro snoby ;-D

+15/−3
8.6.2014 11:57

A81n78n88a 41J87a97v48o94r75s82k30á 8192745244886

a on snad pro snoby a bohaté nevaří? Suroviny se dají sehnat, ale čtyřčlenné rodině to vyčerpá výdaje na jídlo minimálně na 14 dní.Tím nemyslím opravdu chudé rodině:-/

+3/0
9.6.2014 16:51

J98a97r33o70s96l53a28v 74B39r41ü69m84m66e20r 7314653676

Vaří jak pro obyčejné , tak i pro snoby. a hlavně to opravdu není žádná kostka na ledu.

+2/0
9.6.2014 17:40

M75a96r47t84i39n 36Ř62e90h24á40k 9462889101485

Času máš tolik, kolik si ho uděláš.

+12/0
8.6.2014 15:15

J53a90r27o88m27í96r 49F24o64b63e14r 3598981274237

Teď přemýšlím, kdo z těch dvou je horší, ale nemůžu se rozhodnout.;-D

0/0
8.6.2014 11:35

J80a84r53o26m61í42r 77F76o13b69e70r 3708791824227

jej to bylo pod příspěvek s Babicou a Ládou Hruškou

0/0
8.6.2014 11:40

P81e84t38r 92J26a92n49d30a 9133677284611

Řekl bych, že jednoznačně Hruška. U Babicy by se dalo něco vybrat, ale Hruškův smažák z hrnku, smažený kuřecí kůžičky nebo bramborák z chleba je prostě něco naprosto šílenýho.

+12/0
8.6.2014 13:27

P42a82v80e78l 36O44d77r42a55z91i72l 6474159747240

Naopak, je to vtipné. Babica se pasuje na kuchaře, na což nemá.

0/0
11.6.2014 12:50

J23a29r55o36m69í41r 51F80o28b31e16r 3108291404637

Vše, po čem bude poptávka, půjde koupit a nemusíte být zrovna nesmrtelní. Obchodníci nejsou blbí.

V supermarketu to samozřejmě nekoupíte, ale pokud někdo chove býčky a kravičky pouze na maso, tak proč by to při poptávce takto nenaporcoval? Jenže, kdo by chtěl koupit kus flákoty obalené tukem a ještě s kostí, když neví, co s ní, že? Teďka to bude vědět aspoň ten, co si to přečte nebo uvidí v TV :-)

Lidi mají mlsné jazýčky a pokud jim to bude chutnat, tak se to ujme, pokud ne, bude to vařit pouze Pohlreich v TV.

+1/0
8.6.2014 11:33

J49a57n 43K80a44m92l 8327892444356

Kdo dneska negriluje, jako by nebyl.

+2/−3
8.6.2014 11:04

P12e49t66r 89J22a89n86d50a 9783367114561

Jako právě dneska? Nebo všeobecně v této době? :-)

0/0
8.6.2014 13:28

L41u57d29v90í12k 61G57a30j43d57o11š90í51k 2245143344392

Tohle mě na Pohlreichovi hodně vadí. Vařit ze surovin, které jsou pro 99% lidí zcela nedostupné je naprosto k ničemu.

To může opravdu zaujmout maximálně majitele restaurací, který má na to lidi. kteří suroviny celé dny shání. Kdyby si to všechno měl obstarávat sám Pohlreich (a to naví on ví kde), tak mu na vaření už nezbyde čas. Natož ještě na něco jiného. :-/

+4/−16
8.6.2014 10:56

S30t90a38n21i10s67l90a83v 90M16a40l28i59n49a 2147624913257

a pak zas vaří babica s kukurmou alias japonskym šafránem nebo s nějakejma hovadinama kerý seženeš v albertu ve slevách a držkuješ stejně jako většina dalších, že to je patlal a kdo ví co..

+2/−1
8.6.2014 13:06

P84e60t53r 90J70a42n23d90a 9533477744471

S kukurmou nevaří ani Babica. Myslím že používal kurkumu.

Kukurma je totiž strašně vzácná.

+2/−6
8.6.2014 13:31

S96t84a62n20i58s44l71a45v 40M89a38l16i20n54a 2267114833177

bohužel seš z řady dalších zdejších zbytečnejch chytrolínu, strejda Jirka totiž řiká "Kukurma" místo Kurkuma, někdy je lepší se nesnažit bejt za každou cenu ajnštajn

+4/−1
8.6.2014 19:08

A96n38d59r97e28a 72Č85i38e30r95n97a 5196237530180

Chápu, že vy se asi nesnažíte...:-/

0/−1
8.6.2014 20:21

S53t18a54n65i48s90l68a89v 56M84a94l32i47n79a 2257264213167

nemám potřebu se přetvařovat :) myslim si že je lepší psát normálně než dělat přehnaně chytrýho velkejma písmenama, spisovnou mluvou atd.. to totiž vůbec o ničem nevypovídá :)))) V

0/0
8.6.2014 22:08

S46t50a45n87i98s66l88a34v 29A24u75g46u31s75t83i96n 2666464702450

A když nesežeme maso, dáme tam piliny.

+9/0
8.6.2014 10:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.