Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich ugriloval prima maso. Jenže obyčejný smrtelník ho nesežene

Zdeněk Pohlreich vaří ve čtvrtém díle své grilovací show pro dobrovolné hasiče. A protože jsou to tvrdí hoši, vypustil sladké dezertíky a výrazně se orientoval na maso. Ale také ukáže, jak lze obyčejné brambory vařené ve slupce povýšit na umění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M47a55r55i55e 61B97u39r49i61a88n82o32v79á 5979617124805

spíše mi vadí "grilování" na kameni, nebo na pánvi, to můžu dělat na sporáku. Podle mě je správná grilovačka přímo na roštu

0/0
13.6.2014 16:17

P55a92v81e38l 84O37d90r14a81z66i83l 6964289347720

No, tak jsem dal do vyhledávače "rib eye s kostí" a měli ho v mikrofarmě. Čili jsou.

0/0
11.6.2014 12:46

O86n73d51ř19e48j 72M58a69l20ý 3494783183603

"Normální" odleželý rib eye steak stojí kolem 600 korun za kilo, variantu s kostí na českém internetu v podstatě nelze dohledat. Zkuste si zadat do vyhledávače Prime rib a se zlou se setkáte."

Cca minuta hledání a našel jsem toto. http://eshop.amaso.cz/ Řeznictví ml. Kšány. Sice to stojí skoro 1000,-/kilo, ale sehnat se dá. Nevím, proč se v článku píší nepravdy.

0/0
10.6.2014 18:51

M73i55l66a93n 45P13r85o67u85z25a 6192644508727

Tak on je to i Eshop což dává větší naději pro získání kvalitního masa i když, tak trochu zajíc v pytli.

0/0
10.6.2014 19:54

M93i23l42a31n 37P26r95o58u37z88a 6232394318847

Mne by zajímalo kde (nebo kdo) u nás maso dozrává měsíc. Je li to jen u řezníka, nebo to má někdo ve své podnikatelské činosti. Třeba jatka. Totiž jedině to zrání tomu masu dává cenu.

0/0
10.6.2014 13:19

O81n41d59ř76e75j 26M57a25l72ý 3484923413653

Třeba u Kšány. Mají pobočku třeba v Dlouhé v Praze 1. Tohle maso tam zraje od 30-60 dnů. Cena je vyšší, ale když to srovnám s cenou běžné pravé svíčkové, tak to stařené maso není zas o tolik dražší.

0/0
10.6.2014 18:54

M85i70l64a86n 68P75r77o44u37z88a 6222624218127

Fajn. Děkuji. Ovšem jakmile bydlíte cca.100 km od Prahy je problém. Ale jo, někdy se může zadařit.

0/0
10.6.2014 19:41

P46a66v53e64l 24O28d14r35a36z48i42l 6474919567310

Tak mají to i v Brně a řek bych, že to bude všude, kde to někdo kupuje v rentabilních obratech.

0/0
11.6.2014 12:46

P74e48t88r 70S39o34k93o50l 8302461607851

No nevím, na heuréce jsem maso ještě nesháněl. Já normálně zajdu do makra a mám hovězí roštěnec i s kostí za 3 minuty u pokladny a na krájení žádného experta z USA nepotřebuji. :-P

+4/−1
9.6.2014 18:16

M57a92r28e95k 64B73r79a89d71á17č 8336745379405

Vážený pane redaktore, když tomu nerozumíte, neumíte vyhledávata ani nevíte o čem píšete, tak o tom raději nepište. Naprosto nesmyslný název článku, např. AMaso v Dlouhé to má. Ano je to dražší, ale to si radši koupím jednou dobré maso, než 2x hnusné maso. Za ten zážitek to stojí ....

0/0
9.6.2014 18:16

P59e32t31r 48C75e28r56v69e87n98y 1513320855

trms.cz ho ma celkem bezne.

+1/0
9.6.2014 15:24

T18o95m46á16š 14Š37a69p21o16v39a82l68o67v 2124844239501

Možná by pane autore stačilo místo Prime rib to hledat česky a možná byste uspěl.

Ovšem pokud pro Vás "normální smrtelník" = "trouba co neumí hledat", pak asi ano ...

+10/0
9.6.2014 1:31

J73a61n 40L79a12k71o11m53ý 7271145265694

Vždyť dnes jde sehnat cokoliv, stačí přijít do obchodu, kde by to mohli mít a pokud nemají, oni to někde objednají.

Pak je to jen otázka ceny.

Kdybych chtěl onen vysoký roštěnec s kostí, za hodinu ho mám, ovšem za 459 za kilo - to si radši koupím kapra

+5/−1
8.6.2014 16:39

J92a76n 73J77a65r83o53s 1649137950148

Nomen omen

+8/−1
8.6.2014 17:41

V26á33c30l49a62v 80K73a42f42t28a23n 7475219523836

:D

0/0
8.6.2014 19:08

M45a93r91t87i10n 21F10r27a39n65t14i12š82e57k 7305200543685

by mě zajímalo, jak se za hodinu měsíc odleží...

0/0
8.6.2014 19:51

T45o16m59á61š 19Š30a79p84o70v96a55l55o64v 2314934299881

Pan Lakomý to myslel tak, že za hodinu sežene ten odleželý. Ale kdo je neschopnej, ten nesežene nic a bude brečet na diskuzi jako autor ...

+5/0
9.6.2014 1:32

V60o75j13t83a 14S97u93k 3647445597961

Zase to potvrzuje ze kopirovani texaskeho steaku uz doslo I tam.Ale celkem nikdo to neumi ;pripravit v surovem stavu.I malo kdy jsou prave rostenky na pulte podle me zkusenosti.V[>-]

+3/−2
8.6.2014 16:16

B25o22h32u73m54i11l 15M92ü31l35l73e22r 6133385245533

Obyčejný smrtelník ho sežene - třeba u pana Kšány: Řeznictví Kšána a syn, Břevnov - Patočkova ulice (č.p. nevím), Praha. A dnes má každý ve svém okolí (městě) soukromého řezníka, kde se může domluvit co má zákazníkovi a ny kdy připravit.

+13/−1
8.6.2014 13:30

J71i73r43k20a 82V93o96j53v17o70d63i47n 6221937277595

Mladej Ksana má amaso.cz. Kousek od kotvy tuším.

+1/0
8.6.2014 13:51

M32i64l71a48n 33K11l53o59u37č71e92k 3250485728747

A tento vyzrálý roštěnec s kostí tam stojí cca 900 za kilo, ale bude to asi vyšší kvalita než něco co se sem veze zavakuované z argentiny.

+4/0
8.6.2014 17:17

P68a59v35e29l 30N34o75v12á27k 4683258125891

Zapomente na to, ze neco, co se vypestovalo v cr a lezelo nekde ctyri tydny, bude lepsi nez dva a pul mesice vyzrale maso z jizni ameriky. Zkuste nekdy vysokou rostenou treba z makra, pokud mate moznost, a zjistite, ze ve srovnani s tim je jakekoliv ceske maso gumove, protoze ho nikdy nenechaji opravdu vyzrat...a je jedno, co vam tvrdi v obchode. Lidi stejne kvalitni hovezi nepoznaji, takze neni potreba to komplikovat. A devet stovek za kilo je zlodejna, kterou opet zaplati jen ten, kdo nema paru o tom, kolik ma stat kvalitni hovezi. Kdo trochu pocestoval po JA, ten vi...

+1/−2
8.6.2014 21:29

M91i97l14a75n 50K56l41o88u90č52e28k 3240165478887

Bude lepší, neboť zraje vyvěšené  v suchu v celých čtvrtích , zatímco maso z argentiny zraje zavakuované po cca 2kg balíčcích a to ve vlastní šťávě, která se nemá kam odpařit....

0/0
9.6.2014 11:44

J78a58k80u41b 11F13e21i92f73a91r 7829299466139

k vakuování porcí dochází až po vyzrání, před expedicí.

0/0
9.6.2014 11:50

M33i30l20a88n 67K39l67o27u73č90e41k 3840775178177

To nevadí, ale než se to dostane zákazníkovi a stůl, je to v té šťávě klidně 2 měsíce, když takto zavakuované maso rozbalíte, tak tu šťávu uvidíte. To maso vypadá naprosto jinak, než to co prodávají v amaso.

0/0
9.6.2014 12:00

P15a23v86e86l 33O68d86r82a11z85i51l 6984339217920

Ono je taky pitomost porovnávat maso staré 75 dní a 28 dní, to vás napadlo jak? Kdo trochu pocestoval JA, tak ví, že tam se s masem dvaapůl měsíce nedrbou.

0/0
11.6.2014 12:49

O30s19k38a65r 70K42o38v55a75ř78í71k 8157663496567

naivo ;-D

0/0
8.6.2014 19:20

D33a95v14i87d 59H15u95r95k77a 3250503281331

Jsem rád, že tedy nejsem obyčejný smrtelník. Sice mne dodnes nenapadlo shánět maso na internetu, ale u nás ve městě je řeznictví, kde to mívají. Většinou ve čtvrtek a je dobré si o to říct dva dny dopředu. Většinou to tam kupují restaurace, hotely atd. Někdy je to volně v prodeji, jindy na běžné zákazníky nezbude. Ale každopádně se dá prohlásit, že kvalita toho masa je jedinečná a ta cena se i vyplatí. Kupujeme ho za "grilovací sezonu" cca 5 - 8 krát a nikdy ne pod dvě kila a nají se z toho hodně lidí.

+1/0
8.6.2014 12:16

J47o68s15e55f 33D52a80n13ě28k 1176734778

Přesně tak. I když já myslel spíš zaměstnání. ale kdo chce, ten to sežene.

0/0
8.6.2014 12:15

R58a46d17e24k 28B11o47r 2356773884475

A proč neukázali ten výsledek??? Jak se říká jí se i očima...

0/0
8.6.2014 12:06

P20e72t16r 96J34a41n22d24a 9513187904861

Protože to je reklama na pořad co bude dnes večer?

+10/0
8.6.2014 13:24

J70o33s47e61f 84D46a37n25ě32k 1356394238

Většina těch surovin sehnatelných je, ale to chce právě čas, a hodně lidí ho nemá, protože má na starosti důležitější věci.

+1/−7
8.6.2014 11:55

J96a80r76o75m76í25r 50F44o98b57e42r 3498361274497

Třeba sedět na iDnesu a drmolit něco o tom, že Pohlreich vaří pro snoby ;-D

+15/−3
8.6.2014 11:57

A89n14n64a 65J86a70v75o83r76s65k25á 8112965614666

a on snad pro snoby a bohaté nevaří? Suroviny se dají sehnat, ale čtyřčlenné rodině to vyčerpá výdaje na jídlo minimálně na 14 dní.Tím nemyslím opravdu chudé rodině:-/

+3/0
9.6.2014 16:51

J22a80r59o19s25l56a65v 45B98r11ü72m90m39e37r 7834203446

Vaří jak pro obyčejné , tak i pro snoby. a hlavně to opravdu není žádná kostka na ledu.

+2/0
9.6.2014 17:40

M45a55r33t60i65n 47Ř67e46h23á13k 9212599741275

Času máš tolik, kolik si ho uděláš.

+12/0
8.6.2014 15:15

J87a76r86o75m81í39r 21F69o82b53e14r 3638911944407

Teď přemýšlím, kdo z těch dvou je horší, ale nemůžu se rozhodnout.;-D

0/0
8.6.2014 11:35

J48a10r65o31m78í54r 72F11o11b73e23r 3238941214457

jej to bylo pod příspěvek s Babicou a Ládou Hruškou

0/0
8.6.2014 11:40

P15e69t80r 22J95a14n63d55a 9533987734611

Řekl bych, že jednoznačně Hruška. U Babicy by se dalo něco vybrat, ale Hruškův smažák z hrnku, smažený kuřecí kůžičky nebo bramborák z chleba je prostě něco naprosto šílenýho.

+12/0
8.6.2014 13:27

P12a28v95e72l 51O36d97r22a47z89i79l 6294539867750

Naopak, je to vtipné. Babica se pasuje na kuchaře, na což nemá.

0/0
11.6.2014 12:50

J22a62r68o43m98í33r 77F83o32b50e95r 3908761914567

Vše, po čem bude poptávka, půjde koupit a nemusíte být zrovna nesmrtelní. Obchodníci nejsou blbí.

V supermarketu to samozřejmě nekoupíte, ale pokud někdo chove býčky a kravičky pouze na maso, tak proč by to při poptávce takto nenaporcoval? Jenže, kdo by chtěl koupit kus flákoty obalené tukem a ještě s kostí, když neví, co s ní, že? Teďka to bude vědět aspoň ten, co si to přečte nebo uvidí v TV :-)

Lidi mají mlsné jazýčky a pokud jim to bude chutnat, tak se to ujme, pokud ne, bude to vařit pouze Pohlreich v TV.

+1/0
8.6.2014 11:33

J66a56n 26K52a54m14l 8377322854256

Kdo dneska negriluje, jako by nebyl.

+2/−3
8.6.2014 11:04

P82e73t55r 34J49a36n35d29a 9903107854191

Jako právě dneska? Nebo všeobecně v této době? :-)

0/0
8.6.2014 13:28

L10u49d83v27í94k 55G76a60j59d15o65š79í43k 2635763984822

Tohle mě na Pohlreichovi hodně vadí. Vařit ze surovin, které jsou pro 99% lidí zcela nedostupné je naprosto k ničemu.

To může opravdu zaujmout maximálně majitele restaurací, který má na to lidi. kteří suroviny celé dny shání. Kdyby si to všechno měl obstarávat sám Pohlreich (a to naví on ví kde), tak mu na vaření už nezbyde čas. Natož ještě na něco jiného. :-/

+4/−16
8.6.2014 10:56

S48t89a75n53i60s34l77a53v 43M95a25l75i98n75a 2167474663167

a pak zas vaří babica s kukurmou alias japonskym šafránem nebo s nějakejma hovadinama kerý seženeš v albertu ve slevách a držkuješ stejně jako většina dalších, že to je patlal a kdo ví co..

+2/−1
8.6.2014 13:06

P42e34t58r 58J60a70n36d19a 9263927224701

S kukurmou nevaří ani Babica. Myslím že používal kurkumu.

Kukurma je totiž strašně vzácná.

+2/−6
8.6.2014 13:31

S72t36a52n80i11s34l42a57v 74M71a40l83i98n39a 2107604823987

bohužel seš z řady dalších zdejších zbytečnejch chytrolínu, strejda Jirka totiž řiká "Kukurma" místo Kurkuma, někdy je lepší se nesnažit bejt za každou cenu ajnštajn

+4/−1
8.6.2014 19:08

A28n23d37r30e51a 50Č33i86e28r49n43a 5436417650810

Chápu, že vy se asi nesnažíte...:-/

0/−1
8.6.2014 20:21

S70t68a72n94i96s51l72a88v 90M43a11l50i58n28a 2607204533207

nemám potřebu se přetvařovat :) myslim si že je lepší psát normálně než dělat přehnaně chytrýho velkejma písmenama, spisovnou mluvou atd.. to totiž vůbec o ničem nevypovídá :)))) V

0/0
8.6.2014 22:08

S97t79a83n49i30s85l28a92v 81A83u98g23u43s15t57i23n 2406664142620

A když nesežeme maso, dáme tam piliny.

+9/0
8.6.2014 10:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.