Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreich ugriloval prima maso. Jenže obyčejný smrtelník ho nesežene

Zdeněk Pohlreich vaří ve čtvrtém díle své grilovací show pro dobrovolné hasiče. A protože jsou to tvrdí hoši, vypustil sladké dezertíky a výrazně se orientoval na maso. Ale také ukáže, jak lze obyčejné brambory vařené ve slupce povýšit na umění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M62a28r21i66e 30B42u89r21i90a98n82o49v93á 5349797194355

spíše mi vadí "grilování" na kameni, nebo na pánvi, to můžu dělat na sporáku. Podle mě je správná grilovačka přímo na roštu

0/0
13.6.2014 16:17

P18a31v49e24l 95O16d70r51a80z30i96l 6764379137590

No, tak jsem dal do vyhledávače "rib eye s kostí" a měli ho v mikrofarmě. Čili jsou.

0/0
11.6.2014 12:46

O22n36d18ř57e24j 20M61a95l48ý 3834593753643

"Normální" odleželý rib eye steak stojí kolem 600 korun za kilo, variantu s kostí na českém internetu v podstatě nelze dohledat. Zkuste si zadat do vyhledávače Prime rib a se zlou se setkáte."

Cca minuta hledání a našel jsem toto. http://eshop.amaso.cz/ Řeznictví ml. Kšány. Sice to stojí skoro 1000,-/kilo, ale sehnat se dá. Nevím, proč se v článku píší nepravdy.

0/0
10.6.2014 18:51

M33i18l62a58n 73P87r51o46u74z38a 6652214498257

Tak on je to i Eshop což dává větší naději pro získání kvalitního masa i když, tak trochu zajíc v pytli.

0/0
10.6.2014 19:54

M49i22l92a43n 62P94r32o37u66z25a 6322944258567

Mne by zajímalo kde (nebo kdo) u nás maso dozrává měsíc. Je li to jen u řezníka, nebo to má někdo ve své podnikatelské činosti. Třeba jatka. Totiž jedině to zrání tomu masu dává cenu.

0/0
10.6.2014 13:19

O34n10d39ř45e39j 15M27a71l66ý 3474133493613

Třeba u Kšány. Mají pobočku třeba v Dlouhé v Praze 1. Tohle maso tam zraje od 30-60 dnů. Cena je vyšší, ale když to srovnám s cenou běžné pravé svíčkové, tak to stařené maso není zas o tolik dražší.

0/0
10.6.2014 18:54

M22i46l97a52n 45P73r94o21u83z54a 6492964808417

Fajn. Děkuji. Ovšem jakmile bydlíte cca.100 km od Prahy je problém. Ale jo, někdy se může zadařit.

0/0
10.6.2014 19:41

P95a51v46e35l 77O72d94r22a73z97i29l 6804439967760

Tak mají to i v Brně a řek bych, že to bude všude, kde to někdo kupuje v rentabilních obratech.

0/0
11.6.2014 12:46

P40e23t43r 20S89o67k72o86l 8312291447491

No nevím, na heuréce jsem maso ještě nesháněl. Já normálně zajdu do makra a mám hovězí roštěnec i s kostí za 3 minuty u pokladny a na krájení žádného experta z USA nepotřebuji. :-P

+4/−1
9.6.2014 18:16

M54a89r48e58k 73B30r30a29d22á34č 8766655989715

Vážený pane redaktore, když tomu nerozumíte, neumíte vyhledávata ani nevíte o čem píšete, tak o tom raději nepište. Naprosto nesmyslný název článku, např. AMaso v Dlouhé to má. Ano je to dražší, ale to si radši koupím jednou dobré maso, než 2x hnusné maso. Za ten zážitek to stojí ....

0/0
9.6.2014 18:16

P98e32t63r 39C96e43r38v10e19n82y 1473310165

trms.cz ho ma celkem bezne.

+1/0
9.6.2014 15:24

T82o73m48á56š 52Š59a71p28o18v79a32l69o75v 2564354419151

Možná by pane autore stačilo místo Prime rib to hledat česky a možná byste uspěl.

Ovšem pokud pro Vás "normální smrtelník" = "trouba co neumí hledat", pak asi ano ...

+10/0
9.6.2014 1:31

J46a76n 20L27a68k50o32m90ý 7311105215544

Vždyť dnes jde sehnat cokoliv, stačí přijít do obchodu, kde by to mohli mít a pokud nemají, oni to někde objednají.

Pak je to jen otázka ceny.

Kdybych chtěl onen vysoký roštěnec s kostí, za hodinu ho mám, ovšem za 459 za kilo - to si radši koupím kapra

+5/−1
8.6.2014 16:39

J79a65n 21J51a24r46o55s 1739777330158

Nomen omen

+8/−1
8.6.2014 17:41

V37á53c90l51a41v 68K30a85f12t67a14n 7465699203876

:D

0/0
8.6.2014 19:08

M24a32r25t64i30n 58F59r73a37n24t21i27š61e20k 7795670373225

by mě zajímalo, jak se za hodinu měsíc odleží...

0/0
8.6.2014 19:51

T70o82m73á77š 97Š89a32p11o24v19a85l75o28v 2504414359321

Pan Lakomý to myslel tak, že za hodinu sežene ten odleželý. Ale kdo je neschopnej, ten nesežene nic a bude brečet na diskuzi jako autor ...

+5/0
9.6.2014 1:32

V32o57j22t12a 55S76u78k 3627365307501

Zase to potvrzuje ze kopirovani texaskeho steaku uz doslo I tam.Ale celkem nikdo to neumi ;pripravit v surovem stavu.I malo kdy jsou prave rostenky na pulte podle me zkusenosti.V[>-]

+3/−2
8.6.2014 16:16

B68o75h31u10m76i34l 98M37ü24l46l34e35r 6423295445503

Obyčejný smrtelník ho sežene - třeba u pana Kšány: Řeznictví Kšána a syn, Břevnov - Patočkova ulice (č.p. nevím), Praha. A dnes má každý ve svém okolí (městě) soukromého řezníka, kde se může domluvit co má zákazníkovi a ny kdy připravit.

+13/−1
8.6.2014 13:30

J87i61r95k70a 85V35o86j57v19o24d19i24n 6151937247705

Mladej Ksana má amaso.cz. Kousek od kotvy tuším.

+1/0
8.6.2014 13:51

M68i80l41a47n 86K84l98o93u50č13e21k 3850975328787

A tento vyzrálý roštěnec s kostí tam stojí cca 900 za kilo, ale bude to asi vyšší kvalita než něco co se sem veze zavakuované z argentiny.

+4/0
8.6.2014 17:17

P82a20v35e90l 10N40o59v64á43k 4873738895611

Zapomente na to, ze neco, co se vypestovalo v cr a lezelo nekde ctyri tydny, bude lepsi nez dva a pul mesice vyzrale maso z jizni ameriky. Zkuste nekdy vysokou rostenou treba z makra, pokud mate moznost, a zjistite, ze ve srovnani s tim je jakekoliv ceske maso gumove, protoze ho nikdy nenechaji opravdu vyzrat...a je jedno, co vam tvrdi v obchode. Lidi stejne kvalitni hovezi nepoznaji, takze neni potreba to komplikovat. A devet stovek za kilo je zlodejna, kterou opet zaplati jen ten, kdo nema paru o tom, kolik ma stat kvalitni hovezi. Kdo trochu pocestoval po JA, ten vi...

+1/−2
8.6.2014 21:29

M24i83l32a29n 31K62l65o60u87č96e63k 3120625118297

Bude lepší, neboť zraje vyvěšené  v suchu v celých čtvrtích , zatímco maso z argentiny zraje zavakuované po cca 2kg balíčcích a to ve vlastní šťávě, která se nemá kam odpařit....

0/0
9.6.2014 11:44

J82a23k11u59b 86F45e36i14f78a12r 7239399196269

k vakuování porcí dochází až po vyzrání, před expedicí.

0/0
9.6.2014 11:50

M97i58l22a94n 46K79l66o79u90č63e44k 3650275948237

To nevadí, ale než se to dostane zákazníkovi a stůl, je to v té šťávě klidně 2 měsíce, když takto zavakuované maso rozbalíte, tak tu šťávu uvidíte. To maso vypadá naprosto jinak, než to co prodávají v amaso.

0/0
9.6.2014 12:00

P71a88v46e39l 40O80d29r86a24z12i25l 6864799527260

Ono je taky pitomost porovnávat maso staré 75 dní a 28 dní, to vás napadlo jak? Kdo trochu pocestoval JA, tak ví, že tam se s masem dvaapůl měsíce nedrbou.

0/0
11.6.2014 12:49

O17s32k56a44r 88K48o51v16a25ř31í61k 8127323476247

naivo ;-D

0/0
8.6.2014 19:20

D17a23v75i10d 78H44u78r71k97a 3910303921861

Jsem rád, že tedy nejsem obyčejný smrtelník. Sice mne dodnes nenapadlo shánět maso na internetu, ale u nás ve městě je řeznictví, kde to mívají. Většinou ve čtvrtek a je dobré si o to říct dva dny dopředu. Většinou to tam kupují restaurace, hotely atd. Někdy je to volně v prodeji, jindy na běžné zákazníky nezbude. Ale každopádně se dá prohlásit, že kvalita toho masa je jedinečná a ta cena se i vyplatí. Kupujeme ho za "grilovací sezonu" cca 5 - 8 krát a nikdy ne pod dvě kila a nají se z toho hodně lidí.

+1/0
8.6.2014 12:16

J73o55s21e19f 82D15a74n30ě82k 1316174778

Přesně tak. I když já myslel spíš zaměstnání. ale kdo chce, ten to sežene.

0/0
8.6.2014 12:15

R78a95d49e98k 80B97o54r 2886453134405

A proč neukázali ten výsledek??? Jak se říká jí se i očima...

0/0
8.6.2014 12:06

P31e76t98r 20J75a52n23d93a 9383747744571

Protože to je reklama na pořad co bude dnes večer?

+10/0
8.6.2014 13:24

J90o12s21e44f 36D25a85n40ě54k 1926104658

Většina těch surovin sehnatelných je, ale to chce právě čas, a hodně lidí ho nemá, protože má na starosti důležitější věci.

+1/−7
8.6.2014 11:55

J81a31r97o21m32í47r 96F90o70b25e89r 3418821934977

Třeba sedět na iDnesu a drmolit něco o tom, že Pohlreich vaří pro snoby ;-D

+15/−3
8.6.2014 11:57

A76n68n36a 78J13a14v48o58r96s68k62á 8282725594726

a on snad pro snoby a bohaté nevaří? Suroviny se dají sehnat, ale čtyřčlenné rodině to vyčerpá výdaje na jídlo minimálně na 14 dní.Tím nemyslím opravdu chudé rodině:-/

+3/0
9.6.2014 16:51

J84a38r76o43s38l53a54v 12B71r89ü76m83m86e74r 7224783606

Vaří jak pro obyčejné , tak i pro snoby. a hlavně to opravdu není žádná kostka na ledu.

+2/0
9.6.2014 17:40

M41a27r19t70i28n 23Ř96e60h43á72k 9112519681295

Času máš tolik, kolik si ho uděláš.

+12/0
8.6.2014 15:15

J34a40r97o39m60í64r 49F65o53b31e66r 3648871354307

Teď přemýšlím, kdo z těch dvou je horší, ale nemůžu se rozhodnout.;-D

0/0
8.6.2014 11:35

J60a82r83o88m11í85r 55F50o11b66e25r 3788811934807

jej to bylo pod příspěvek s Babicou a Ládou Hruškou

0/0
8.6.2014 11:40

P53e59t12r 70J52a52n88d45a 9613247214741

Řekl bych, že jednoznačně Hruška. U Babicy by se dalo něco vybrat, ale Hruškův smažák z hrnku, smažený kuřecí kůžičky nebo bramborák z chleba je prostě něco naprosto šílenýho.

+12/0
8.6.2014 13:27

P73a86v14e63l 34O71d40r81a89z26i61l 6674429787890

Naopak, je to vtipné. Babica se pasuje na kuchaře, na což nemá.

0/0
11.6.2014 12:50

J95a72r45o84m66í70r 72F76o16b62e27r 3828761714477

Vše, po čem bude poptávka, půjde koupit a nemusíte být zrovna nesmrtelní. Obchodníci nejsou blbí.

V supermarketu to samozřejmě nekoupíte, ale pokud někdo chove býčky a kravičky pouze na maso, tak proč by to při poptávce takto nenaporcoval? Jenže, kdo by chtěl koupit kus flákoty obalené tukem a ještě s kostí, když neví, co s ní, že? Teďka to bude vědět aspoň ten, co si to přečte nebo uvidí v TV :-)

Lidi mají mlsné jazýčky a pokud jim to bude chutnat, tak se to ujme, pokud ne, bude to vařit pouze Pohlreich v TV.

+1/0
8.6.2014 11:33

J32a74n 89K21a81m62l 8957122894176

Kdo dneska negriluje, jako by nebyl.

+2/−3
8.6.2014 11:04

P50e22t89r 37J97a44n38d73a 9613917714251

Jako právě dneska? Nebo všeobecně v této době? :-)

0/0
8.6.2014 13:28

L38u54d14v11í19k 97G11a17j87d63o20š52í93k 2865763304952

Tohle mě na Pohlreichovi hodně vadí. Vařit ze surovin, které jsou pro 99% lidí zcela nedostupné je naprosto k ničemu.

To může opravdu zaujmout maximálně majitele restaurací, který má na to lidi. kteří suroviny celé dny shání. Kdyby si to všechno měl obstarávat sám Pohlreich (a to naví on ví kde), tak mu na vaření už nezbyde čas. Natož ještě na něco jiného. :-/

+4/−16
8.6.2014 10:56

S36t10a69n54i77s26l58a81v 49M18a28l87i19n24a 2787744163467

a pak zas vaří babica s kukurmou alias japonskym šafránem nebo s nějakejma hovadinama kerý seženeš v albertu ve slevách a držkuješ stejně jako většina dalších, že to je patlal a kdo ví co..

+2/−1
8.6.2014 13:06

P45e16t80r 52J97a11n81d28a 9863117474431

S kukurmou nevaří ani Babica. Myslím že používal kurkumu.

Kukurma je totiž strašně vzácná.

+2/−6
8.6.2014 13:31

S21t66a17n76i34s91l12a70v 59M37a54l28i69n89a 2827294783487

bohužel seš z řady dalších zdejších zbytečnejch chytrolínu, strejda Jirka totiž řiká "Kukurma" místo Kurkuma, někdy je lepší se nesnažit bejt za každou cenu ajnštajn

+4/−1
8.6.2014 19:08

A86n49d41r23e25a 83Č11i68e72r58n39a 5566437160960

Chápu, že vy se asi nesnažíte...:-/

0/−1
8.6.2014 20:21

S60t79a42n88i85s72l45a85v 17M61a61l82i17n28a 2627494473697

nemám potřebu se přetvařovat :) myslim si že je lepší psát normálně než dělat přehnaně chytrýho velkejma písmenama, spisovnou mluvou atd.. to totiž vůbec o ničem nevypovídá :)))) V

0/0
8.6.2014 22:08

S69t55a70n34i92s60l50a89v 42A96u11g97u97s84t62i92n 2316484462580

A když nesežeme maso, dáme tam piliny.

+9/0
8.6.2014 10:30





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.