Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je potom radost dívat se, případně si rovnou zavařit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M51i97c27h79a53e62l 50G37o69t56z 5394588753

Pizza nebyla, ale aspon ten dezert vypada pekne. Zdenda je borec ;-)

0/0
29.6.2014 23:17
Foto

M73i32r32o57s78l73a18v 38S35t75e28i69n58e18r 6458954763215

Lískové ořechy se syrové špatně loupají. Opražené se loupou skoro samy, pokud jsou opravdu upražené.

Nu a čekuláda zabije jakýkoliv dobrý projekt- vezme mu chuť a říz.

0/0
23.6.2014 21:19

Z52l21a78t70u85š60e 97J97e16l31í60n22k83o15v92á 1455262807792

Ach božínku a co posekat ty ořechy předem, pak je opražit.

Ona je to klasika Maillardova reakce - smrtící s vraždícími akrylamidy, ale každý, kdo má alespoň poslední chuťovou buňku za ni dá život.

Pak bych rád zmínil možnost předložit panu Pohlreichovi kvalitní, tučný tvaroh se smetanou. Protože opravdu dobrý tvaroh (poctivý, žádné 0% tuku) když našleháte je od ricotty jen kousek a stojí většinou jen polovinu ceny za snobismus.

Dobrý tvaroh, prokáplý skladkou smetanou nepoznáte od ricotty. 

(mé názory jsou částečně nadsázka a částečně modlitba, aby byly užívány domácí suroviny a konečně se přestalo učurávat obdivem před tím, co má svět).

Nikomu to nenutím, jen vím, jak na co a kdo reaguje - řekněte světové jméno suroviny a máte potlesk, přiznejte barvu a dočkáte se leda ...

+1/−1
23.6.2014 0:06

Z94l85a19t57u49š74e 79J56e30l45í27n53k60o58v14á 1275792147862

Mimochodem o tom, o čem je titulek je v článku minimum a ve videu, ehm, ono ve videu o předmětu titulku není nic. 

Ono to fakt smrdí reklamou, aneb jak vytvořit celebritu (či ji udržet při životě když už moc nepředvede  / Ricardo a Ramsay předvádějí praktičtější a lepší výkony na na Prime Love).

+1/0
23.6.2014 0:21

H71o34n58z72a 51K56o26z50e69l 8344349422374

To nesmrdi,to je reklama.

0/0
23.6.2014 11:17

M64a10r89t11i94n71a 13T89r39o40j61a80n62o70v12á 5173658345

"Pak bych rád zmínil..." - Zlatuše, že ty jsi chlap...?:-)

+1/0
23.6.2014 9:08

E87v57a 53J55e30n32í44č61k40o97v14á 2551320861179

Já si teda myslím, že dobrý tvaroh od ricotty poznáte - je mnohem lepší. :-)

+1/0
23.6.2014 11:13

M61i52l70a56n 19P55r76o23u57z40a 6712774208807

Vzhledem k tomu, že jsem našel domácí recept na výrobu ricotty. Takže jestliže skutečně použijete kvalitní tvaroh a smícháte s tučnou smetanou, tak je to to samé. Jen to dochutit k obrazu svému, moř. sůl, eventuelně citron.

0/0
23.6.2014 15:51

H54o18n84z45a 46K75o87z80e44l 8774559492634

Tak on proste pouzil Ricottu,no.

+2/0
23.6.2014 11:15

M73i97l44a16n 52K54e28s19l 2106556973208

To ji bude paplat na stole,kde se mu rozvaluje ta kočka.Dobrou chuť.

0/−7
22.6.2014 20:22

E57v73a 10J22e83n51í22č62k17o32v22á 2681180561979

Taky jsem nestačila koukat. Nejen, že se mu tam rozvalovala, ale i mu do toho suga strčila čumák. A to ještě konstatoval, že je to venkovní "lovec".

Aneb dobrou chuť, toxoplazmóza zdarma navíc jako bonus.

0/−6
22.6.2014 21:15

B36á27r74a 25T16e54s81n77e78r51o87v27á 5595100804989

Ježíšmarjá, prý toxoplazmóza z toho, že vám kočka čuchne k jídlu... Zjistěte si o tom něco, než plácnete takovou hovadinu.

+4/0
22.6.2014 21:37

Z20l74a86t71u74š74e 96J91e64l91í42n41k60o38v35á 1595532277102

Svatá pravda, ta bude z výkalů. 

Ale neudrží se jejich zbytky na prdelce v kožíšku sladké kočičky a nemohou opadat / kontaminovat pracovní plochu?

Ach asi ne, vy věříte ve svatého Pohlreicha.

0/−3
23.6.2014 0:26

B44á83r48a 52T37e78s94n58e34r65o90v22á 5815180224479

V žádného svatého Pohlreicha nevěřím, ale kočky mám doma celý život a od nich nebezpečí toxy vážně skoro vůbec nehrozí. Tedy pokud člověk není totální čuně.

+2/0
23.6.2014 0:40

E81v46a 80J33e38n35í20č33k73o23v31á 2491520911439

No co, toxoplazma je z výkalů, a čím si ta kočka ten zadek asi olizuje, že...

Ono je rozdíl mezi hýčkaným bytovým polštářem - tam nějaké riziko nákazy opravdu není a může se vám klidně procházet po lince, a normální venkovní kočkou, co s nějakou tou myší nebo ptákem do styku přijde běžně. Tam by bylo záhodno aspoň minimální pravidla hygieny dodržovat.

+1/0
23.6.2014 11:12

M98i59l65a95n 59P66r46o17u76z26a 6502404108517

Jistě, ještě podotkl že to je lovec.

Jinak to sugo z těch umělohmotných rajčat to tedy nevím, nevím. A pozor nesladit, aby si děti zvikli na přirozenou chuť rajských.

V tomto pořadu popřel vše co hlásal dříve. Ani ten kečup mu nevadil.

0/0
23.6.2014 15:24

M19i34l29a22n 56P88r77o30u88z74a 6342604738397

zvykli - omluva

0/0
23.6.2014 16:13

M16o39n51i66k89a 66R41o56l84l57o54v11á 5733692646825

Zas tak to neprožívejte,co oči nevidí,žaludek nebolí a zbytek těla netrápí.Tušíte co se děje v pekárnách,masnách,celkově tam,kde jsou potraviny?Ještě byste byla vděčná za kočku na stole.

+1/0
23.6.2014 15:57

M96i34l67a23n 49P93r19o92u63z23a 6232204838417

To máte samozřejmě pravdu. Je to jiný pořad, tak si to může dovolit.

0/0
23.6.2014 16:02

B45á84r37a 39T77e34s59n59e73r68o94v33á 5755730204819

Ježíšikriste... Toxa je z kočičích výkalů přenosná pouze velmi omezenou dobu, a navíc až poté, co daný výkal nějakou chvíli "leží ladem". Takže to, že si kočka omyje po použití záchoda zadek, fakt neznamená, že pokud vás pak olízne nebo vám dokonce "naplive" do jídla, chytíte od ní toxu...

+1/0
23.6.2014 19:12

H29o23n47z90a 50K65o47z34e44l 8964459872524

No,ale nebylo to v restauraci,ze?Vam se nikdy kolem grilu nemotalo zvire?

+1/0
23.6.2014 11:19

H76e55l56e24n49a 71V27e70v94e44r14k32o33v65a 3719887

Rustikální ručně hnětená pizza.Pro jistotu je na videu dezert.??

+16/0
22.6.2014 7:07

P72e29t97r20a 43N10o74v28á43k74o96v60á 7918426414458

A pro vás existují jenom videa? Nečtete?

0/−7
22.6.2014 8:40

L17u81k28a21s 79S83u14c55h48a85n83e18k 5246677843930

Nevím jak vy, ale já v tom článku moc o těstě neobjevil ... rozhodně ne o mnoho víc, než kolik je v nadpisu.

+14/0
22.6.2014 9:13

M57a60r25t97i35n 53H51o12r36ň22á49k 7511201352

Těsto na pizzu dělám z trocha droždí, rozpustit/rozmíchat v plnotučným mlíce s trochou soli/koření a pak přidávat hladkou bílou mouku, a hnětu až se to přestane lepit. Někdo dává místo mlíka vodu, ale pak není těsto tak křupavý. taky se mi neosvědčilo nechat těsto po hnětení odstát, obvykle to chce pak přidat mouku a ještě zapracovat, co se týče celozrnný mouky, jde to, ale musí se jí přidat víc než bílé, míň saje. lidi kolem mě mají moji pizzu rádi, protože používám kvalitní domácí ingredience, takže cenově je to taky někde úplně jinde než v restauraci :) , ale stojí to za to

+1/−7
22.6.2014 9:59

L38a63d98a 96N50o15v53a90k 4152683737

podle mého to děláš dost špatně...

+6/0
22.6.2014 16:35

M58i33l59a91n 60P60r58o80u49z98a 6762434168907

Dělá to po svém, také alchimista/tka.

0/0
22.6.2014 22:19

P64e79t90r 98J40a41n92d30a 9203327844211

Správně po Vašem by to mělo být alchimysta.

0/0
23.6.2014 13:32

M73i62l40a12n 52P91r50o49u11z93a 6592504758627

Děkuji, omlouvám se.

0/0
23.6.2014 16:32

M68i12r20a 58L93o56v17e 3424700238544

V oblasti italske Verony pouzivaji take mleko, tak jako vy pane Hornak a ne vodu, to me neprekvapuje ...ale co olej, ten tam nedavate vubec zadny a nebo jste to sem zapomel napsat?

0/0
23.6.2014 0:05

H60e73l74e52n47a 10V74e80v85e97r28k77o95v17a 3359937

Ale samozřejmě že čteme.Ale chtěla jsem se podívat na video,protože se s těstem moc nekamarádím a čekala jsem nějakou Zdeňovu vychytávku.

+2/0
22.6.2014 9:56

M14a96r14e38k 24B45u70r38z81a 7717261742767

Ja tomu rikam pridana hodnota 2v1 a jeste zbyde chut na to mrknout v TV

0/−1
22.6.2014 9:59

M78i13c48h85a50l 77M27l97y11n11e28k 7781644771445

ja tomu rikam reklama. Rv

+1/0
22.6.2014 17:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.