Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je potom radost dívat se, případně si rovnou zavařit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M45i82c80h83a17e92l 80G43o60t73z 5304808203

Pizza nebyla, ale aspon ten dezert vypada pekne. Zdenda je borec ;-)

0/0
29.6.2014 23:17
Foto

M14i15r14o21s60l59a43v 30S38t74e83i20n59e22r 1135645728923

Lískové ořechy se syrové špatně loupají. Opražené se loupou skoro samy, pokud jsou opravdu upražené.

Nu a čekuláda zabije jakýkoliv dobrý projekt- vezme mu chuť a říz.

0/0
23.6.2014 21:19

Z30l83a31t56u53š66e 22J44e28l33í24n97k75o44v91á 1865452747412

Ach božínku a co posekat ty ořechy předem, pak je opražit.

Ona je to klasika Maillardova reakce - smrtící s vraždícími akrylamidy, ale každý, kdo má alespoň poslední chuťovou buňku za ni dá život.

Pak bych rád zmínil možnost předložit panu Pohlreichovi kvalitní, tučný tvaroh se smetanou. Protože opravdu dobrý tvaroh (poctivý, žádné 0% tuku) když našleháte je od ricotty jen kousek a stojí většinou jen polovinu ceny za snobismus.

Dobrý tvaroh, prokáplý skladkou smetanou nepoznáte od ricotty. 

(mé názory jsou částečně nadsázka a částečně modlitba, aby byly užívány domácí suroviny a konečně se přestalo učurávat obdivem před tím, co má svět).

Nikomu to nenutím, jen vím, jak na co a kdo reaguje - řekněte světové jméno suroviny a máte potlesk, přiznejte barvu a dočkáte se leda ...

+1/−1
23.6.2014 0:06

Z71l29a34t72u71š52e 68J76e62l70í67n17k14o43v71á 1745272517562

Mimochodem o tom, o čem je titulek je v článku minimum a ve videu, ehm, ono ve videu o předmětu titulku není nic. 

Ono to fakt smrdí reklamou, aneb jak vytvořit celebritu (či ji udržet při životě když už moc nepředvede  / Ricardo a Ramsay předvádějí praktičtější a lepší výkony na na Prime Love).

+1/0
23.6.2014 0:21

H60o46n97z26a 40K20o16z40e98l 8484289712764

To nesmrdi,to je reklama.

0/0
23.6.2014 11:17

M93a73r13t92i62n65a 21T69r37o44j98a90n78o80v43á 5973778175

"Pak bych rád zmínil..." - Zlatuše, že ty jsi chlap...?:-)

+1/0
23.6.2014 9:08

E39v36a 69J12e56n92í91č24k62o25v73á 2691460381309

Já si teda myslím, že dobrý tvaroh od ricotty poznáte - je mnohem lepší. :-)

+1/0
23.6.2014 11:13

M59i60l93a33n 77P19r56o66u54z89a 6852844828517

Vzhledem k tomu, že jsem našel domácí recept na výrobu ricotty. Takže jestliže skutečně použijete kvalitní tvaroh a smícháte s tučnou smetanou, tak je to to samé. Jen to dochutit k obrazu svému, moř. sůl, eventuelně citron.

0/0
23.6.2014 15:51

H81o86n23z76a 26K17o53z85e86l 8524119812144

Tak on proste pouzil Ricottu,no.

+2/0
23.6.2014 11:15

M83i71l15a88n 60K88e59s15l 2286866703748

To ji bude paplat na stole,kde se mu rozvaluje ta kočka.Dobrou chuť.

0/−7
22.6.2014 20:22

E98v75a 52J74e79n40í23č69k76o39v65á 2871480101379

Taky jsem nestačila koukat. Nejen, že se mu tam rozvalovala, ale i mu do toho suga strčila čumák. A to ještě konstatoval, že je to venkovní "lovec".

Aneb dobrou chuť, toxoplazmóza zdarma navíc jako bonus.

0/−6
22.6.2014 21:15

B82á76r30a 66T65e40s28n23e15r92o36v18á 5575380464779

Ježíšmarjá, prý toxoplazmóza z toho, že vám kočka čuchne k jídlu... Zjistěte si o tom něco, než plácnete takovou hovadinu.

+4/0
22.6.2014 21:37

Z83l76a62t11u16š61e 46J32e58l69í12n37k58o94v11á 1215142907132

Svatá pravda, ta bude z výkalů. 

Ale neudrží se jejich zbytky na prdelce v kožíšku sladké kočičky a nemohou opadat / kontaminovat pracovní plochu?

Ach asi ne, vy věříte ve svatého Pohlreicha.

0/−3
23.6.2014 0:26

B93á54r44a 53T58e80s62n46e81r52o31v64á 5415400604819

V žádného svatého Pohlreicha nevěřím, ale kočky mám doma celý život a od nich nebezpečí toxy vážně skoro vůbec nehrozí. Tedy pokud člověk není totální čuně.

+2/0
23.6.2014 0:40

E20v84a 97J30e31n40í97č18k94o38v89á 2631200901259

No co, toxoplazma je z výkalů, a čím si ta kočka ten zadek asi olizuje, že...

Ono je rozdíl mezi hýčkaným bytovým polštářem - tam nějaké riziko nákazy opravdu není a může se vám klidně procházet po lince, a normální venkovní kočkou, co s nějakou tou myší nebo ptákem do styku přijde běžně. Tam by bylo záhodno aspoň minimální pravidla hygieny dodržovat.

+1/0
23.6.2014 11:12

M52i33l48a32n 13P30r52o24u64z78a 6362154708967

Jistě, ještě podotkl že to je lovec.

Jinak to sugo z těch umělohmotných rajčat to tedy nevím, nevím. A pozor nesladit, aby si děti zvikli na přirozenou chuť rajských.

V tomto pořadu popřel vše co hlásal dříve. Ani ten kečup mu nevadil.

0/0
23.6.2014 15:24

M97i23l89a35n 15P69r80o63u56z36a 6572304898987

zvykli - omluva

0/0
23.6.2014 16:13

M36o89n36i27k96a 16R87o37l42l87o81v76á 5763172746285

Zas tak to neprožívejte,co oči nevidí,žaludek nebolí a zbytek těla netrápí.Tušíte co se děje v pekárnách,masnách,celkově tam,kde jsou potraviny?Ještě byste byla vděčná za kočku na stole.

+1/0
23.6.2014 15:57

M80i89l67a91n 64P96r10o89u97z96a 6532874758217

To máte samozřejmě pravdu. Je to jiný pořad, tak si to může dovolit.

0/0
23.6.2014 16:02

B73á81r40a 53T86e73s51n18e17r64o19v70á 5795120524389

Ježíšikriste... Toxa je z kočičích výkalů přenosná pouze velmi omezenou dobu, a navíc až poté, co daný výkal nějakou chvíli "leží ladem". Takže to, že si kočka omyje po použití záchoda zadek, fakt neznamená, že pokud vás pak olízne nebo vám dokonce "naplive" do jídla, chytíte od ní toxu...

+1/0
23.6.2014 19:12

H91o73n87z37a 54K67o62z96e43l 8384889462294

No,ale nebylo to v restauraci,ze?Vam se nikdy kolem grilu nemotalo zvire?

+1/0
23.6.2014 11:19

H10e61l98e60n31a 23V98e46v33e29r10k75o72v82a 3129827

Rustikální ručně hnětená pizza.Pro jistotu je na videu dezert.??

+16/0
22.6.2014 7:07

P93e27t97r47a 69N15o79v10á48k65o16v29á 7428206584848

A pro vás existují jenom videa? Nečtete?

0/−7
22.6.2014 8:40

L12u19k19a57s 87S53u90c68h53a86n61e81k 5836597243480

Nevím jak vy, ale já v tom článku moc o těstě neobjevil ... rozhodně ne o mnoho víc, než kolik je v nadpisu.

+14/0
22.6.2014 9:13

M94a81r98t22i64n 17H79o14r22ň70á25k 7691821752

Těsto na pizzu dělám z trocha droždí, rozpustit/rozmíchat v plnotučným mlíce s trochou soli/koření a pak přidávat hladkou bílou mouku, a hnětu až se to přestane lepit. Někdo dává místo mlíka vodu, ale pak není těsto tak křupavý. taky se mi neosvědčilo nechat těsto po hnětení odstát, obvykle to chce pak přidat mouku a ještě zapracovat, co se týče celozrnný mouky, jde to, ale musí se jí přidat víc než bílé, míň saje. lidi kolem mě mají moji pizzu rádi, protože používám kvalitní domácí ingredience, takže cenově je to taky někde úplně jinde než v restauraci :) , ale stojí to za to

+1/−7
22.6.2014 9:59

L10a73d83a 68N19o93v77a45k 4352223867

podle mého to děláš dost špatně...

+6/0
22.6.2014 16:35

M18i59l49a63n 51P81r14o79u58z55a 6852344808847

Dělá to po svém, také alchimista/tka.

0/0
22.6.2014 22:19

P20e85t51r 33J31a62n52d63a 9793627864751

Správně po Vašem by to mělo být alchimysta.

0/0
23.6.2014 13:32

M30i90l89a52n 51P94r84o22u19z77a 6162944218127

Děkuji, omlouvám se.

0/0
23.6.2014 16:32

M34i71r21a 95L62o10v14e 3584480378564

V oblasti italske Verony pouzivaji take mleko, tak jako vy pane Hornak a ne vodu, to me neprekvapuje ...ale co olej, ten tam nedavate vubec zadny a nebo jste to sem zapomel napsat?

0/0
23.6.2014 0:05

H78e86l76e74n53a 83V87e68v12e44r39k95o71v10a 3179447

Ale samozřejmě že čteme.Ale chtěla jsem se podívat na video,protože se s těstem moc nekamarádím a čekala jsem nějakou Zdeňovu vychytávku.

+2/0
22.6.2014 9:56

M20a60r91e10k 15B37u24r63z41a 7667901852937

Ja tomu rikam pridana hodnota 2v1 a jeste zbyde chut na to mrknout v TV

0/−1
22.6.2014 9:59

M12i66c38h67a40l 89M38l29y67n27e70k 7931704891425

ja tomu rikam reklama. Rv

+1/0
22.6.2014 17:20





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.