Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je potom radost dívat se, případně si rovnou zavařit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M75i98c49h38a75e83l 43G47o53t17z 5254598553

Pizza nebyla, ale aspon ten dezert vypada pekne. Zdenda je borec ;-)

0/0
29.6.2014 23:17
Foto

M24i46r14o94s56l30a91v 20S58t90e98i78n50e95r 6748934573275

Lískové ořechy se syrové špatně loupají. Opražené se loupou skoro samy, pokud jsou opravdu upražené.

Nu a čekuláda zabije jakýkoliv dobrý projekt- vezme mu chuť a říz.

0/0
23.6.2014 21:19

Z67l57a36t12u98š79e 50J80e36l44í89n94k18o88v79á 1445672437682

Ach božínku a co posekat ty ořechy předem, pak je opražit.

Ona je to klasika Maillardova reakce - smrtící s vraždícími akrylamidy, ale každý, kdo má alespoň poslední chuťovou buňku za ni dá život.

Pak bych rád zmínil možnost předložit panu Pohlreichovi kvalitní, tučný tvaroh se smetanou. Protože opravdu dobrý tvaroh (poctivý, žádné 0% tuku) když našleháte je od ricotty jen kousek a stojí většinou jen polovinu ceny za snobismus.

Dobrý tvaroh, prokáplý skladkou smetanou nepoznáte od ricotty. 

(mé názory jsou částečně nadsázka a částečně modlitba, aby byly užívány domácí suroviny a konečně se přestalo učurávat obdivem před tím, co má svět).

Nikomu to nenutím, jen vím, jak na co a kdo reaguje - řekněte světové jméno suroviny a máte potlesk, přiznejte barvu a dočkáte se leda ...

+1/−1
23.6.2014 0:06

Z97l69a77t24u75š30e 98J41e11l88í85n30k85o59v88á 1575562447942

Mimochodem o tom, o čem je titulek je v článku minimum a ve videu, ehm, ono ve videu o předmětu titulku není nic. 

Ono to fakt smrdí reklamou, aneb jak vytvořit celebritu (či ji udržet při životě když už moc nepředvede  / Ricardo a Ramsay předvádějí praktičtější a lepší výkony na na Prime Love).

+1/0
23.6.2014 0:21

H33o67n21z40a 96K11o68z20e64l 8204169372744

To nesmrdi,to je reklama.

0/0
23.6.2014 11:17

M95a86r48t52i80n15a 13T67r77o60j93a16n57o39v15á 5603428455

"Pak bych rád zmínil..." - Zlatuše, že ty jsi chlap...?:-)

+1/0
23.6.2014 9:08

E48v44a 74J56e69n11í68č18k13o21v19á 2911130361929

Já si teda myslím, že dobrý tvaroh od ricotty poznáte - je mnohem lepší. :-)

+1/0
23.6.2014 11:13

M98i80l42a78n 82P53r87o66u43z38a 6612624108907

Vzhledem k tomu, že jsem našel domácí recept na výrobu ricotty. Takže jestliže skutečně použijete kvalitní tvaroh a smícháte s tučnou smetanou, tak je to to samé. Jen to dochutit k obrazu svému, moř. sůl, eventuelně citron.

0/0
23.6.2014 15:51

H49o36n74z26a 74K40o80z14e93l 8274399492684

Tak on proste pouzil Ricottu,no.

+2/0
23.6.2014 11:15

M94i21l64a51n 67K93e34s25l 2606326163538

To ji bude paplat na stole,kde se mu rozvaluje ta kočka.Dobrou chuť.

0/−7
22.6.2014 20:22

E77v14a 16J23e92n68í20č28k81o37v94á 2441610311319

Taky jsem nestačila koukat. Nejen, že se mu tam rozvalovala, ale i mu do toho suga strčila čumák. A to ještě konstatoval, že je to venkovní "lovec".

Aneb dobrou chuť, toxoplazmóza zdarma navíc jako bonus.

0/−6
22.6.2014 21:15

B97á80r50a 92T19e86s42n33e24r75o43v36á 5475490674429

Ježíšmarjá, prý toxoplazmóza z toho, že vám kočka čuchne k jídlu... Zjistěte si o tom něco, než plácnete takovou hovadinu.

+4/0
22.6.2014 21:37

Z81l95a21t68u27š87e 45J83e98l57í21n73k60o58v42á 1295682237832

Svatá pravda, ta bude z výkalů. 

Ale neudrží se jejich zbytky na prdelce v kožíšku sladké kočičky a nemohou opadat / kontaminovat pracovní plochu?

Ach asi ne, vy věříte ve svatého Pohlreicha.

0/−3
23.6.2014 0:26

B31á50r44a 73T30e63s38n71e85r54o28v51á 5845980414829

V žádného svatého Pohlreicha nevěřím, ale kočky mám doma celý život a od nich nebezpečí toxy vážně skoro vůbec nehrozí. Tedy pokud člověk není totální čuně.

+2/0
23.6.2014 0:40

E75v44a 43J85e24n81í91č81k44o36v82á 2891940161309

No co, toxoplazma je z výkalů, a čím si ta kočka ten zadek asi olizuje, že...

Ono je rozdíl mezi hýčkaným bytovým polštářem - tam nějaké riziko nákazy opravdu není a může se vám klidně procházet po lince, a normální venkovní kočkou, co s nějakou tou myší nebo ptákem do styku přijde běžně. Tam by bylo záhodno aspoň minimální pravidla hygieny dodržovat.

+1/0
23.6.2014 11:12

M51i26l97a33n 68P61r42o82u96z40a 6422264418237

Jistě, ještě podotkl že to je lovec.

Jinak to sugo z těch umělohmotných rajčat to tedy nevím, nevím. A pozor nesladit, aby si děti zvikli na přirozenou chuť rajských.

V tomto pořadu popřel vše co hlásal dříve. Ani ten kečup mu nevadil.

0/0
23.6.2014 15:24

M58i79l90a84n 24P98r43o53u41z90a 6492164188897

zvykli - omluva

0/0
23.6.2014 16:13

M39o67n31i50k43a 38R29o28l25l46o97v10á 5773132116685

Zas tak to neprožívejte,co oči nevidí,žaludek nebolí a zbytek těla netrápí.Tušíte co se děje v pekárnách,masnách,celkově tam,kde jsou potraviny?Ještě byste byla vděčná za kočku na stole.

+1/0
23.6.2014 15:57

M82i67l43a12n 53P51r67o90u60z61a 6882594768917

To máte samozřejmě pravdu. Je to jiný pořad, tak si to může dovolit.

0/0
23.6.2014 16:02

B24á78r32a 73T60e55s95n13e95r22o96v21á 5805900164219

Ježíšikriste... Toxa je z kočičích výkalů přenosná pouze velmi omezenou dobu, a navíc až poté, co daný výkal nějakou chvíli "leží ladem". Takže to, že si kočka omyje po použití záchoda zadek, fakt neznamená, že pokud vás pak olízne nebo vám dokonce "naplive" do jídla, chytíte od ní toxu...

+1/0
23.6.2014 19:12

H96o73n70z72a 57K46o61z66e31l 8474179692604

No,ale nebylo to v restauraci,ze?Vam se nikdy kolem grilu nemotalo zvire?

+1/0
23.6.2014 11:19

H82e61l37e14n46a 24V33e48v32e17r96k72o69v69a 3319307

Rustikální ručně hnětená pizza.Pro jistotu je na videu dezert.??

+16/0
22.6.2014 7:07

P44e56t93r86a 90N26o12v39á39k57o56v83á 7668906934228

A pro vás existují jenom videa? Nečtete?

0/−7
22.6.2014 8:40

L50u68k18a60s 96S57u51c83h13a98n10e11k 5126357263980

Nevím jak vy, ale já v tom článku moc o těstě neobjevil ... rozhodně ne o mnoho víc, než kolik je v nadpisu.

+14/0
22.6.2014 9:13

M31a73r53t29i77n 44H80o32r96ň55á88k 7391651572

Těsto na pizzu dělám z trocha droždí, rozpustit/rozmíchat v plnotučným mlíce s trochou soli/koření a pak přidávat hladkou bílou mouku, a hnětu až se to přestane lepit. Někdo dává místo mlíka vodu, ale pak není těsto tak křupavý. taky se mi neosvědčilo nechat těsto po hnětení odstát, obvykle to chce pak přidat mouku a ještě zapracovat, co se týče celozrnný mouky, jde to, ale musí se jí přidat víc než bílé, míň saje. lidi kolem mě mají moji pizzu rádi, protože používám kvalitní domácí ingredience, takže cenově je to taky někde úplně jinde než v restauraci :) , ale stojí to za to

+1/−7
22.6.2014 9:59

L37a94d56a 13N60o19v34a72k 4202603537

podle mého to děláš dost špatně...

+6/0
22.6.2014 16:35

M93i85l88a23n 75P22r40o35u81z40a 6462224598407

Dělá to po svém, také alchimista/tka.

0/0
22.6.2014 22:19

P28e71t62r 70J66a90n93d55a 9183527954501

Správně po Vašem by to mělo být alchimysta.

0/0
23.6.2014 13:32

M92i10l53a87n 69P30r58o43u88z31a 6142194658307

Děkuji, omlouvám se.

0/0
23.6.2014 16:32

M16i97r29a 44L76o63v38e 3414970478674

V oblasti italske Verony pouzivaji take mleko, tak jako vy pane Hornak a ne vodu, to me neprekvapuje ...ale co olej, ten tam nedavate vubec zadny a nebo jste to sem zapomel napsat?

0/0
23.6.2014 0:05

H81e26l14e45n51a 88V48e30v75e68r51k64o61v80a 3139337

Ale samozřejmě že čteme.Ale chtěla jsem se podívat na video,protože se s těstem moc nekamarádím a čekala jsem nějakou Zdeňovu vychytávku.

+2/0
22.6.2014 9:56

M38a36r18e15k 41B63u67r71z59a 7787531242647

Ja tomu rikam pridana hodnota 2v1 a jeste zbyde chut na to mrknout v TV

0/−1
22.6.2014 9:59

M51i54c42h71a71l 64M84l17y53n50e10k 7381504241645

ja tomu rikam reklama. Rv

+1/0
22.6.2014 17:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.