Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v restauracích. Tu nejlepší se právě snaží vybrat server Nejvpraze.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P93e14t52r 55S45e96d45l27á21k 3674345801864

Koření - v supermarketech toho moc kvalitního neseženete. Jediný, kdo má pár zajímavých věcí, je TESCO. Prodávají koriandr, římský kmín, kurkumu, garam masalu a kardamom v opravdu dobré kvalitě, ale jsou to malá balení za celkem dost peněz (skleněné čtyřhranné kořenky) jedena kořenka kolem 60kč. Ale kvalita fakt stojí za to. Ovšem musíte jít do velkého Tesca. V malých to nemají.

Nepokoušejte se kupovat koření v pytlících od Podravky a nebo od Vitany. Jsou nekvalitní a vyvanuté. (kavlita odpovídá ceně)

Koření i potraviny na indická jídla nakupuju tady - http://www.chanar.cz/www-chanar-cz/eshop/2-1-Khusboo-Cizokrajne-potraviny

+1/0
1.7.2014 13:38

P45e98t27r 83S75e84d83l72á24k 3264845321594

Pokud se chcete naučit vařit indická a pákistánská jídla od domorodců, zkuste tento web.

http://www.wahrehwah.com/

0/0
1.7.2014 13:24

P29e47t53r 30S47e47d28l32á33k 3104205471654

Další skvělý web s recepty od domorodců. Odkaz je na recept, jak vyrobit paneer. Je to oblíbená ingredience a není zase tak složité jej vyrobit. Chce to jen chvilku času.

http://www.manjulaskitchen.com/2008/05/24/how-to-make-paneer/

0/0
1.7.2014 13:44

P63e39t41r 51S24e90d81l95á55k 3344985351174

Naan je z kynutého těsta a peče se v troubě. Pravda, ne každý má doma tandoor (indická trouba). Proto je v domácích podmínkách dost těžké upéct naan, protože naše trouby mají maximálně 250 stupňů. Zatímco tandoor má 400 - 500. Placka je tak upečená opravdu bleskurychle a je na povrchu křupavá a přitom je velmi tenká a s charakteristickými bublinami.

To, co nám tu v článku podstrkují jako naan, je ve skutečnosti chapati. Placka z nekynutého těsta (výhoda je rychlajší příprava). Indové, nebo pákistánci ji pečou na věci podobné naší pánvičce. Jmenuje se to tava. Je to tlustý kus železa ve tvaru pánvičky. Dobře to rozvádí teplo.

+1/0
1.7.2014 13:04

J85a28n 90R78a86m67b32o85u77s97e73k 4895295865617

Není tento recept náhodou na Chapati? Naan se dělá z těsta kynutého.....

+3/0
30.6.2014 9:12
Foto

H64a22n97a 17A46n20t31o53n41o71v12á 6937509634734

Z těsta se vypracuje těsto - to je věta měsíce.

+3/0
30.6.2014 0:03

M22i53c94h40a60e10l 40G53o23t52z 5244788853

Aaa, dalsi ,, skryta reklama" na iDnesu :-)

+1/0
29.6.2014 23:00

J41o66s61e94f 13P29a41l43a36t90a 1873962631735

anketa na damejidlo, akorát sbírají kontaktyRv do toho článek na placebo vaginální plastiku, asi už ten idnes nebudu číst;-D

+1/0
29.6.2014 17:36

H59e17l84e72n81a 32V13e85v29e94r87k36o60v33a 3679847

Tohle není vůbec špatné,cizrna je u nás opomíjená,ale dobrá.Koření Tandori masala skvělé,používám běžně na kuře v jogurtu.Recept jednoduchý,všechny ingredience dostupné i cenově.R^

+5/0
29.6.2014 11:14

A63l32e40x44a22n73d20r 16K89o30s32t39k84a 5629166439956

Na jednu stranu ano, je to dobré. Na stranu druhou, hodně mi vadí ta nenápadná (či spíše velmi nápadná) manipulace masami, že mají být vegetariány či jíst červy. Přípomíná mi sto přípravu na návrat středověku, kdy měl "prostý lid" prakticky zakázané ujídat maso vrchnosti.

+1/−7
29.6.2014 5:24

M36i79c46h37a78e41l56a 81D55v46o65ř17á76k67o17v74á 8515369655654

;-D Navrát nad ránem?

+6/0
29.6.2014 10:30

J29a61r85o96s77l82a61v 10R73o10u66b87a53l 6391341529318

No tak indická kuchyně se určitě nerovná vegetariánská kuchyně. Na své si tam přijdou i masozřouti;-)

+5/0
29.6.2014 11:49

Z56d84e89n83e62k 65B36o53h98a22c61e24k 1638437357499

A nejen indicka; JV Asie dtto; masa vsak bezni konzumenti pouzivaji malo, resp. oproti nam male porce.

+2/0
29.6.2014 15:00

M77a76r73t93i49n 59N94o79v55o18t54n79ý 7763625470425

Ve středověku měl prostý lid zakázáno ujídat maso vrchnosti? A to jste vyčetl kde?

+3/0
29.6.2014 15:31

T63o53m93á51š 75L81u65d94v58í52k 5780708983846

Asi mu utkvěla ta pasáž z pohádky o Zlatovlásce - "ať ji ani na jazyk nevezmeš, sic mi to svou hlavou zaplatíš!" :-)

+5/0
29.6.2014 18:01

M19i66c41h48a75l 61T59e57s81a96ř 4888202370541

A tu manipulaci organizujou ilumináti, nebo bilderberg?

+3/0
29.6.2014 17:41

P20e56t75r 46S73e29d59l20á48k 3824735941214

Naopak, díky za takové články. Indická kuchyně je skvělá v tom, že na vegetariány hodně myslí. Zajděte si do české hospody na beznasé jídlo. V lepším případě vypotí smažák. V tom horším máte smůlu.

Když si zajdete do indické restaurace, tak máte jako vegetarián na výběr více jídel, jak masožrout. Podotýkám, že vegetarán nejsem a maso si dám rád. Ale některá jídla mají indové bez masa fakt lepší...

0/0
1.7.2014 13:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.