Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v restauracích. Tu nejlepší se právě snaží vybrat server Nejvpraze.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P70e37t57r 82S68e19d48l82á81k 3784865391684

Koření - v supermarketech toho moc kvalitního neseženete. Jediný, kdo má pár zajímavých věcí, je TESCO. Prodávají koriandr, římský kmín, kurkumu, garam masalu a kardamom v opravdu dobré kvalitě, ale jsou to malá balení za celkem dost peněz (skleněné čtyřhranné kořenky) jedena kořenka kolem 60kč. Ale kvalita fakt stojí za to. Ovšem musíte jít do velkého Tesca. V malých to nemají.

Nepokoušejte se kupovat koření v pytlících od Podravky a nebo od Vitany. Jsou nekvalitní a vyvanuté. (kavlita odpovídá ceně)

Koření i potraviny na indická jídla nakupuju tady - http://www.chanar.cz/www-chanar-cz/eshop/2-1-Khusboo-Cizokrajne-potraviny

+1/0
1.7.2014 13:38

P14e76t83r 65S55e56d31l49á61k 3584765911674

Pokud se chcete naučit vařit indická a pákistánská jídla od domorodců, zkuste tento web.

http://www.wahrehwah.com/

0/0
1.7.2014 13:24

P60e62t11r 30S11e77d29l30á24k 3534185111154

Další skvělý web s recepty od domorodců. Odkaz je na recept, jak vyrobit paneer. Je to oblíbená ingredience a není zase tak složité jej vyrobit. Chce to jen chvilku času.

http://www.manjulaskitchen.com/2008/05/24/how-to-make-paneer/

0/0
1.7.2014 13:44

P14e11t25r 27S70e23d67l49á93k 3954675961654

Naan je z kynutého těsta a peče se v troubě. Pravda, ne každý má doma tandoor (indická trouba). Proto je v domácích podmínkách dost těžké upéct naan, protože naše trouby mají maximálně 250 stupňů. Zatímco tandoor má 400 - 500. Placka je tak upečená opravdu bleskurychle a je na povrchu křupavá a přitom je velmi tenká a s charakteristickými bublinami.

To, co nám tu v článku podstrkují jako naan, je ve skutečnosti chapati. Placka z nekynutého těsta (výhoda je rychlajší příprava). Indové, nebo pákistánci ji pečou na věci podobné naší pánvičce. Jmenuje se to tava. Je to tlustý kus železa ve tvaru pánvičky. Dobře to rozvádí teplo.

+1/0
1.7.2014 13:04

J49a63n 48R19a78m80b89o10u58s84e81k 4615765195207

Není tento recept náhodou na Chapati? Naan se dělá z těsta kynutého.....

+3/0
30.6.2014 9:12
Foto

H47a88n33a 75A63n50t51o30n34o44v86á 6627339284654

Z těsta se vypracuje těsto - to je věta měsíce.

+3/0
30.6.2014 0:03

M65i43c33h44a37e64l 81G15o74t37z 5204148553

Aaa, dalsi ,, skryta reklama" na iDnesu :-)

+1/0
29.6.2014 23:00

J25o43s65e92f 14P57a11l15a71t91a 1423252961435

anketa na damejidlo, akorát sbírají kontaktyRv do toho článek na placebo vaginální plastiku, asi už ten idnes nebudu číst;-D

+1/0
29.6.2014 17:36

H24e74l90e27n66a 81V91e28v47e37r42k80o54v65a 3839587

Tohle není vůbec špatné,cizrna je u nás opomíjená,ale dobrá.Koření Tandori masala skvělé,používám běžně na kuře v jogurtu.Recept jednoduchý,všechny ingredience dostupné i cenově.R^

+5/0
29.6.2014 11:14

A47l53e45x94a14n89d78r 93K58o75s26t60k92a 5519896299406

Na jednu stranu ano, je to dobré. Na stranu druhou, hodně mi vadí ta nenápadná (či spíše velmi nápadná) manipulace masami, že mají být vegetariány či jíst červy. Přípomíná mi sto přípravu na návrat středověku, kdy měl "prostý lid" prakticky zakázané ujídat maso vrchnosti.

+1/−7
29.6.2014 5:24

M31i66c40h82a19e53l31a 63D95v94o37ř60á33k12o45v30á 8235539885784

;-D Navrát nad ránem?

+6/0
29.6.2014 10:30

J11a38r33o94s96l68a89v 65R40o34u95b47a22l 6491321979538

No tak indická kuchyně se určitě nerovná vegetariánská kuchyně. Na své si tam přijdou i masozřouti;-)

+5/0
29.6.2014 11:49

Z74d37e10n23e41k 17B94o51h42a35c72e79k 1408797967109

A nejen indicka; JV Asie dtto; masa vsak bezni konzumenti pouzivaji malo, resp. oproti nam male porce.

+2/0
29.6.2014 15:00

M49a38r92t43i44n 85N50o62v65o33t70n97ý 7883485820785

Ve středověku měl prostý lid zakázáno ujídat maso vrchnosti? A to jste vyčetl kde?

+3/0
29.6.2014 15:31

T47o75m48á25š 87L65u69d30v38í53k 5630438273846

Asi mu utkvěla ta pasáž z pohádky o Zlatovlásce - "ať ji ani na jazyk nevezmeš, sic mi to svou hlavou zaplatíš!" :-)

+5/0
29.6.2014 18:01

M10i54c97h46a71l 21T39e64s19a87ř 4868472570181

A tu manipulaci organizujou ilumináti, nebo bilderberg?

+3/0
29.6.2014 17:41

P45e95t61r 93S52e92d42l63á41k 3814225831684

Naopak, díky za takové články. Indická kuchyně je skvělá v tom, že na vegetariány hodně myslí. Zajděte si do české hospody na beznasé jídlo. V lepším případě vypotí smažák. V tom horším máte smůlu.

Když si zajdete do indické restaurace, tak máte jako vegetarián na výběr více jídel, jak masožrout. Podotýkám, že vegetarán nejsem a maso si dám rád. Ale některá jídla mají indové bez masa fakt lepší...

0/0
1.7.2014 13:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.