Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v restauracích. Tu nejlepší se právě snaží vybrat server Nejvpraze.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P18e70t45r 88S93e95d37l18á30k 3264855491834

Koření - v supermarketech toho moc kvalitního neseženete. Jediný, kdo má pár zajímavých věcí, je TESCO. Prodávají koriandr, římský kmín, kurkumu, garam masalu a kardamom v opravdu dobré kvalitě, ale jsou to malá balení za celkem dost peněz (skleněné čtyřhranné kořenky) jedena kořenka kolem 60kč. Ale kvalita fakt stojí za to. Ovšem musíte jít do velkého Tesca. V malých to nemají.

Nepokoušejte se kupovat koření v pytlících od Podravky a nebo od Vitany. Jsou nekvalitní a vyvanuté. (kavlita odpovídá ceně)

Koření i potraviny na indická jídla nakupuju tady - http://www.chanar.cz/www-chanar-cz/eshop/2-1-Khusboo-Cizokrajne-potraviny

+1/0
1.7.2014 13:38

P12e82t65r 19S16e34d54l19á75k 3244895931934

Pokud se chcete naučit vařit indická a pákistánská jídla od domorodců, zkuste tento web.

http://www.wahrehwah.com/

0/0
1.7.2014 13:24

P81e87t71r 60S39e61d71l25á65k 3544485111924

Další skvělý web s recepty od domorodců. Odkaz je na recept, jak vyrobit paneer. Je to oblíbená ingredience a není zase tak složité jej vyrobit. Chce to jen chvilku času.

http://www.manjulaskitchen.com/2008/05/24/how-to-make-paneer/

0/0
1.7.2014 13:44

P21e38t50r 95S12e37d28l76á79k 3114715451414

Naan je z kynutého těsta a peče se v troubě. Pravda, ne každý má doma tandoor (indická trouba). Proto je v domácích podmínkách dost těžké upéct naan, protože naše trouby mají maximálně 250 stupňů. Zatímco tandoor má 400 - 500. Placka je tak upečená opravdu bleskurychle a je na povrchu křupavá a přitom je velmi tenká a s charakteristickými bublinami.

To, co nám tu v článku podstrkují jako naan, je ve skutečnosti chapati. Placka z nekynutého těsta (výhoda je rychlajší příprava). Indové, nebo pákistánci ji pečou na věci podobné naší pánvičce. Jmenuje se to tava. Je to tlustý kus železa ve tvaru pánvičky. Dobře to rozvádí teplo.

+1/0
1.7.2014 13:04

J68a69n 40R97a94m31b97o98u11s55e29k 4585655555867

Není tento recept náhodou na Chapati? Naan se dělá z těsta kynutého.....

+3/0
30.6.2014 9:12
Foto

H21a69n15a 41A43n79t34o28n87o66v75á 6157179694874

Z těsta se vypracuje těsto - to je věta měsíce.

+3/0
30.6.2014 0:03

M93i30c12h55a35e55l 53G79o94t21z 5374948753

Aaa, dalsi ,, skryta reklama" na iDnesu :-)

+1/0
29.6.2014 23:00

J53o70s71e88f 67P25a55l34a70t63a 1383952281705

anketa na damejidlo, akorát sbírají kontaktyRv do toho článek na placebo vaginální plastiku, asi už ten idnes nebudu číst;-D

+1/0
29.6.2014 17:36

H35e50l21e88n76a 61V66e19v40e89r64k25o35v45a 3319527

Tohle není vůbec špatné,cizrna je u nás opomíjená,ale dobrá.Koření Tandori masala skvělé,používám běžně na kuře v jogurtu.Recept jednoduchý,všechny ingredience dostupné i cenově.R^

+5/0
29.6.2014 11:14

A38l51e44x94a13n25d49r 53K42o68s58t48k26a 5389376829756

Na jednu stranu ano, je to dobré. Na stranu druhou, hodně mi vadí ta nenápadná (či spíše velmi nápadná) manipulace masami, že mají být vegetariány či jíst červy. Přípomíná mi sto přípravu na návrat středověku, kdy měl "prostý lid" prakticky zakázané ujídat maso vrchnosti.

+1/−7
29.6.2014 5:24

M83i78c11h54a64e64l93a 19D32v57o84ř65á69k54o38v91á 8745759415614

;-D Navrát nad ránem?

+6/0
29.6.2014 10:30

J75a46r31o34s70l44a44v 91R17o70u23b60a36l 6421581609518

No tak indická kuchyně se určitě nerovná vegetariánská kuchyně. Na své si tam přijdou i masozřouti;-)

+5/0
29.6.2014 11:49

Z86d79e11n92e91k 91B68o76h98a13c19e33k 1638617507249

A nejen indicka; JV Asie dtto; masa vsak bezni konzumenti pouzivaji malo, resp. oproti nam male porce.

+2/0
29.6.2014 15:00

M30a92r29t58i26n 25N85o70v14o42t22n78ý 7403325340585

Ve středověku měl prostý lid zakázáno ujídat maso vrchnosti? A to jste vyčetl kde?

+3/0
29.6.2014 15:31

T73o95m45á37š 41L78u74d67v92í13k 5610898953746

Asi mu utkvěla ta pasáž z pohádky o Zlatovlásce - "ať ji ani na jazyk nevezmeš, sic mi to svou hlavou zaplatíš!" :-)

+5/0
29.6.2014 18:01

M90i44c52h19a70l 62T93e59s51a75ř 4768152970711

A tu manipulaci organizujou ilumináti, nebo bilderberg?

+3/0
29.6.2014 17:41

P66e90t39r 91S41e36d91l49á22k 3954515871234

Naopak, díky za takové články. Indická kuchyně je skvělá v tom, že na vegetariány hodně myslí. Zajděte si do české hospody na beznasé jídlo. V lepším případě vypotí smažák. V tom horším máte smůlu.

Když si zajdete do indické restaurace, tak máte jako vegetarián na výběr více jídel, jak masožrout. Podotýkám, že vegetarán nejsem a maso si dám rád. Ale některá jídla mají indové bez masa fakt lepší...

0/0
1.7.2014 13:50





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.