Diskuze

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v restauracích. Tu nejlepší se právě snaží vybrat server Nejvpraze.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Koření - v supermarketech toho moc kvalitního neseženete. Jediný, kdo má pár zajímavých věcí, je TESCO. Prodávají koriandr, římský kmín, kurkumu, garam masalu a kardamom v opravdu dobré kvalitě, ale jsou to malá balení za celkem dost peněz (skleněné čtyřhranné kořenky) jedena kořenka kolem 60kč. Ale kvalita fakt stojí za to. Ovšem musíte jít do velkého Tesca. V malých to nemají.

Nepokoušejte se kupovat koření v pytlících od Podravky a nebo od Vitany. Jsou nekvalitní a vyvanuté. (kavlita odpovídá ceně)

Koření i potraviny na indická jídla nakupuju tady - http://www.chanar.cz/www-chanar-cz/eshop/2-1-Khusboo-Cizokrajne-potraviny

1 0
možnosti

Pokud se chcete naučit vařit indická a pákistánská jídla od domorodců, zkuste tento web.

http://www.wahrehwah.com/

0 0
možnosti

Další skvělý web s recepty od domorodců. Odkaz je na recept, jak vyrobit paneer. Je to oblíbená ingredience a není zase tak složité jej vyrobit. Chce to jen chvilku času.

http://www.manjulaskitchen.com/2008/05/24/how-to-make-paneer/

0 0
možnosti

Naan je z kynutého těsta a peče se v troubě. Pravda, ne každý má doma tandoor (indická trouba). Proto je v domácích podmínkách dost těžké upéct naan, protože naše trouby mají maximálně 250 stupňů. Zatímco tandoor má 400 - 500. Placka je tak upečená opravdu bleskurychle a je na povrchu křupavá a přitom je velmi tenká a s charakteristickými bublinami.

To, co nám tu v článku podstrkují jako naan, je ve skutečnosti chapati. Placka z nekynutého těsta (výhoda je rychlajší příprava). Indové, nebo pákistánci ji pečou na věci podobné naší pánvičce. Jmenuje se to tava. Je to tlustý kus železa ve tvaru pánvičky. Dobře to rozvádí teplo.

1 0
možnosti

Není tento recept náhodou na Chapati? Naan se dělá z těsta kynutého.....

3 0
možnosti
Foto

Z těsta se vypracuje těsto - to je věta měsíce.

3 0
možnosti

Aaa, dalsi ,, skryta reklama" na iDnesu :-)

1 0
možnosti

anketa na damejidlo, akorát sbírají kontaktyRv do toho článek na placebo vaginální plastiku, asi už ten idnes nebudu číst;-D

1 0
možnosti

Tohle není vůbec špatné,cizrna je u nás opomíjená,ale dobrá.Koření Tandori masala skvělé,používám běžně na kuře v jogurtu.Recept jednoduchý,všechny ingredience dostupné i cenově.R^

5 0
možnosti

Na jednu stranu ano, je to dobré. Na stranu druhou, hodně mi vadí ta nenápadná (či spíše velmi nápadná) manipulace masami, že mají být vegetariány či jíst červy. Přípomíná mi sto přípravu na návrat středověku, kdy měl "prostý lid" prakticky zakázané ujídat maso vrchnosti.

1 7
možnosti