Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti Cheque Dejeuner. Hlavně ženy tvrdily, že dávají přednost lehkým jídlům, ale z provozních dat vyplývá, že také dávají přednost „klasice“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M64i83c81h22a43l 80M21i62l65l50e81r 9106842669272

pro Jirku Vanourka - promin, ale ze "zadna kanadska kuchyne neexistuje" musim  s tebou silne nesouhlasit, trebaze tam zijes a vidis to svyma ocima. Mozna, ze prave to "svyma ocima" te zavadi. Dve rodile Kanadanky v mem okoli by si to s tebou vyrikaly a presvedcily o opaku. (+ nase vlastni zkusenosti)

Manzelka jednoho z mych bratrancu je Franko- z Quebecu a manzelcina davna kamoska je Anglo- z Thunder Bay. Tak jednak je tu Poutine, Tourtière, Montrealske uzene hovezi, Bagely, Butter Tarts =maslove kosicky z listkoveho testa (mame jejich jednodussi obdobu v Australii - rika se jim pro zmenu Portugalske kosicky), atlanticky losos v ruznych obmenach, jidla s kanadskymi boruvkami vcetne vybornych boruvkovych livancu (praskovych, ne drozdovych) prelitych javorovym syrupem, pak prima kanadska slanina (bacon), ktera ten javorovy syryp take snese...My mame porad ve spajzu original kanadsky javorovy syrup a dokonce i jeho verzi s boruvkovym vytazkem.

Kanadani radi do jidla michaji sladke, nekdy trochu necekane. Manzelcina kamoska nas naucila jejich mistni coleslaw s hroznovymi zrny, pak je znama kandska laska pro cheese macaroni, neboli zapecne makarony se syrovou omackou.

Podobne jako u jinych statu, jejichz populace se vytvorila generacemi pristehovalcu, do kanadske kychyne patri i to, co tam privezli sebou pristehovalci z ruznych zemi, co zdomacnelo, postupem casu se zpopularizovalo a rozsirilo. Tak uz jsou dnes normalne soucasti kanadske kuchyne nektera puvodne cinska, italska, indicka a samozrejme francouzska jidla upravena podle mistnich podminek a chuti. Jako treba ten vas donair, po kanadsku sladsi verze tureckeho donner kebab.

Jedine co nase Kanadanky nepovazuji za typickou kanadskou kuchyni jsou laskominky vasi pani GG Michaelle Jean, kdyz jeste pred odchodem z uradu se sla bratrit s First Nations na eskymacke hody ze syroveho, cerstve zabiteho tulene.;-)

0/0
17.7.2014 4:53

M90i43c78h31a50l 87M64i11l67l91e73r 9446332809742

PS. dalsi odpovedi dole

0/0
17.7.2014 5:49

P54a71v70e98l 97O95d40r44a72z66i49l 6634819497690

No takže ne Češi, ale stravenkáři, což je dost svébytná odrůda.

0/0
15.7.2014 23:23

T13o47m21á36š 71T85a36t96í17č25e81k 5820962540258

A jiná poznámka: Co je nezdravýho na řízku s bramborovým salátem? Pořádné bramborové salát je zdravé je mana z nebes, dnes už to snad nepřeplácá majonézou ani Halina Pawlowská. A šnycl? Co je špatnýho na šnyclu? Maso, nenasáknuté nijak tukem, neb napůl udušené v trojobalu, no a ta trocha tuku v tom trojobalu určitě k obezitě jen tak nevede.

+2/0
15.7.2014 20:24
Foto

J89i76r82k43a 10V92a44n82o97u35r27e98k 6557494748430

To jste doooost vedle ;-D ... brambory jsou snad horsi, nez pecivo nebo testoviny a smazeny rizek snad ani netreba komentovat ... ale take si to obcas rad dam, to zase jo ... ale nesnazim se tvarit, ze to je zdrave

0/−1
16.7.2014 2:38

T92o40m67á92š 76T14a88t18í18č15e18k 5880592370928

No, Juro, to si teda toho výtlema někde nech nebo někam strč. Tvrzení, že brambory jsou nevhodné jídlo, je úlet, nebudu rozvádět a odkazovat proč, je to prostě úlet. A malování čerta na zeď se smažením zrovna tak. Když to děláš pořádně, tak v kombinaci s tím bramborovým salátem je řízek bez chyby.

Jo, "děláš pořádně" - k tomu musíš ovšem umět. A to znamená nejprv vědět. A ne se smát od ucha k uchu vlastní fanatické blbosti, která někde na raj-na-svete.cz vyčetla, že jsou brambory nevhodná potrava. Prosím o vynechání další reakce, děkuji.

+1/0
16.7.2014 3:14
Foto

J91i33r45k93a 63V36a83n41o54u30r63e23k 6817564958590

Ja se vas take neprosil o reakci typu Brouka Pytlika ... uzivejte si vasi bezvadnou stravu i vase naprosto nesmyslne lzi kolem. Ja rozhodne nejsem clovek, ktery by resil vhodnost ci nevhodnost jakekoliv potraviny, ale doporucuji si nejdriv neco zjistit, nez se pustite do reakce Vaseho typu .. ale mozna jste si jen potreboval ulevit od neceho jineho, kdo vi ;-)

0/0
16.7.2014 3:43

M23i72c25h88a48l 24M56i89l71l77e37r 9936342599512

brambory NEJSOU kaloricky horsi nez pecivo, testoviny. Samy o sobe suche brambory na loupacku jsou prekvapive nizke kaloricky a zdrave obsahem vlaknin.

Ono ale jde predevsim o to, CO se na ne da...nizkotucny tvaroh s pazitkou ujde, ale hory masla, strouhaneho syra, majonezy nebo polite omackami bohatymi na maslovou jisku jsou uz pak jina.

0/0
17.7.2014 5:00

M52i40c41h50a93l 66M41i65l38l84e50r 9176652829222

smazena jidla jsou....smazena jidla.

Osobne se snazim drzet se zasady vseho s mirou. Rizky a smazak miluji.....ale jime doma opravdu jen jednou za cas.

Kdyz se chystam na cestu do Evropy, dam si predem udobi kaloricky snizenych jidel, abych se v Evrope na dovolene nemusel omezovat a nemel vycitky svedomi....francouzske dortiky, uzeniny, foie gras, chleb a na masle pripravovana jidla...stredomorska kuchyne s premirou panenskeho olivoveho oleje....vidensky rizek... ceske oblozene chlebicky, majonezove salaty, kolace, smazak....;-) Vedle toho se ale take snazime byt behem dovolene vic aktivni, nachodime pesky mnohem vic km nez bezne doma a zvyseny pohyb venku pomaha trochu neutralizovat ty pochoutky.

0/0
17.7.2014 5:30

T64o72m24á50š 80T14a28t81í71č37e20k 5630462670768

Tabulka je pěkná, ale mohli jste ty jídla pořádně přeložit a tróšičku se informovat resp. vzít rozum do hrsti atd. atp. Vydržel jsem to po 3. místo v Portugalsku, kde je bacalhau přeloženo jako cod fish nasolená. Cod fish není nic jinýho než treska, a ta se prodává nasolená. Nasolená se ale fakt nejí. Když se koupí nasolená treska, tak se nejdřív odsolí, než se začne připravovat jedno z mnoha jídel z tresky. ;-)

+2/0
15.7.2014 20:19

V70e68r39o41n25i97k35a 66V33e80s85e78l89á 7385967714253

No, dle meho nazoru, pokud jsou jidla z kvalitnich surovin, nemuzou byt nezdrava, mohou byt jen neumerne kaloricka aktualni situaci a potrebe cloveka. Ja treba ted v lete vetsinou o poledni pauze obedvam zeleninove salaty, za mrazu si klidne dam rizek se salatem nebo smazak. Chutna mi oboje, proste ve vedru mam jine chute nez za mrazu. Hodne zalezi na telesne aktivite. Kdyz se cely den sedi v kanclu, je potreba mene energie nez kdyz se clovek hybe, at uz pri praci nebo ve volnem case. Takze je spis otazka, jaka jidla kdy zaradit. Pro mne osobne je dulezite si jidlo hezky v klidu uzit nez do sebe dostat nejaky objem.

+3/0
15.7.2014 17:46

M57i31c82h70a61l 68M31i66l11l32e74r 9666812119682

jednoho si vzdycky vsimnu, kdyz prijedu do Evropy: v Cesku se ponekud dost soli.

0/0
17.7.2014 13:47
Foto

J51i86r13k46a 88V82a20n83o54u18r76e82k 6147434588520

Jinak receno, v prumeru jime stejne nezdrave jako vetsina ostatnich narodu ;-D ... u nas mylne pretrvavajici nazor, ze ryze ci testoviny jsou zdravejsi, nez treba knedliky je usmevny, stejne jako kritika Coca Coly a vyzdvihovani dzusu nebo nedejboze ochucenych mineralek ;-)

+3/0
15.7.2014 1:22

J40i21ř21í 38N79o43v94á83k 6894482139281

To jste ale zjednodusil, velmi hloupe. Opravdu nejime zdrave jako ostatni narody.

+1/−2
15.7.2014 4:30
Foto

J35i19r18k11a 97V24a26n31o16u39r70e91k 6817634108690

OK .. tak dejte priklad, ktere narody to podle vas jsou ..... mozna Japonsko, Vietnam ... urcite ne Italie, Francie, Nemecko, Anglie, Kanada ci Spojene Staty .... vazne marne premyslim, kdo

+1/0
15.7.2014 5:52

M92i26c44h62a64l 43M91i55l96l55e59r 9736132979122

kazdy, kdo ji vic zeleniny, ovoce a liboveho masa, nez Cesi, mene smazenych nebo uzenych potravina a mene majonezy....;-)

0/0
15.7.2014 7:06
Foto

P39ř40e79m72y43s79l 95Č49e18j58p 8688147378916

No, a to jsou které Evropské země? Třeba vyzdvihovaná Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf :o))

+1/−3
15.7.2014 9:03

J84a28k70u41b 95K69a72m27i95n87s64k26y 9368476960543

z me zkusenosti Skandinavie, ale treba taky Polsko.

0/0
15.7.2014 9:28
Foto

P32ř14e71m75y15s58l 89Č18e13j24p 8438517418636

Tak třeba severské země nic moc. Takové nemastné všechno sladké. Je zajímavé, že když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka ... No, a jestli jímě zdravě? Já si myslím, že toho ovoce a zeleniny sežerem více než statistiky vidí, neb je to hodně z vlastní produkce ...

+4/−1
15.7.2014 9:43

M61i14c60h75a34l 21M78i77l62l89e52r 9696362529792

"když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. ..."

To je nesmysl. Ziji uz dlouho trvale v cizine, do Ceska jezdim na navstevu a znam hodne spoluobcanu tady odtud, kteri Cesko navstivili. Prahu kazdy chvali, ale o kuchyni vetsinou rekli je "prilis tezka a moucna", kratkodobe se to jist da, ale dlouhodobe by to nesnesli.

Napsat o francouzske kuchyni, ze to je " jeden velký usmažený umixovaný blaf" muze jenom nejaky ignoramus gastronomicky vandalRvRvRv, ktery nikdy ve Francii nebyl anebo pokud byl, zivil se leda z konzerv dovezenych z domova, protoze nemel dost penez si zajit na jidlo ani do regulerniho francouzskeho bistra, natoz do restaurace.

Podobne tak "Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"Rv dokazuje, ze nemas o gastronomii jako takove ani sajna. Mam za sebou zkusenost s jidly v ruznych zemich Evropy, Asie, znam kuchyni Tichomori, Australie, Noveho Zelandu, Kanady a mohu te ujistit, ze vim co je co chutove a co kde jist. Stejne jako spousty dalsich lidi, kteri nesedi za peci a cestuji.

Mam pochybnosti o tvych znalostech cizich jazyku. Pokud cestujes, pak zrejme nejsi schopny si ani precist turistickou prirucku a informovat se z ni o zemi, kterou nchces navstivit ani se na miste zeptat o jake jidlo se jedna. Nebo je mozne, ze mas utazeny rozpocet, z jidelnicku vyberes jen tu nejlevnejsi polozku a jazykova neznalost ti nedovoli vedet co sis objednal. Psat neco o nejakem "designu" v souvislosti s jidly je smesne na kvadrat. Proste jenom KYDY!

0/−2
15.7.2014 17:48
Foto

P58ř60e35m17y21s88l 95Č85e40j14p 8298127448936

Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte :o)) Jinak jste se hezky vykydal :o))

+1/−1
15.7.2014 20:02

P98a24v50e22l 34O21d58r66a45z38i93l 6394879617400

Pan Miller totiž zdrhl do Austrálie, pročež má pocit, že je nejchytřejší na planetě a všichni musí mít stejné názory jako on, jinak se jim pokusí "zle vyčinit.";-)

0/0
15.7.2014 23:26
Foto

J22i52r54k38a 41V77a12n64o73u77r73e19k 6437344328540

Jiz pri zmince o kanadske kuchyni bylo jasne jaka bije ;-D .. ona zadna neni .. verte mi, ziji tady mnoho let .. jedina snad ciste kanadska vec je pridani majonezy do hamburgeru .. to zrejme Michal myslel ;-D

+1/−1
16.7.2014 3:56

M62i27c51h55a77l 62M73i49l21l75e38r 9586902229222

nesouhlasim a dal jsem ti odpoved nahore.

Jinak co se tyce topice Pavky Odrazilova a jeho hlasek, ten nestoji za komentar, protoze jeho nesympatie vuci mne jsou osobniho razu, zalozene na odlisne politicke orientaci.;-)

0/0
17.7.2014 5:05
Foto

J73i54r73k16a 91V69a44n97o64u14r84e61k 6597934988160

Tak Michale, proste jen KYDY jsem se docetyl ve tvem prispevku ... vez, ze maloktery jiny narod je tak zcestovaly a mlsny zaroven :-) .. Vazne v tom valcujeme skoro cely zbytek sveta ... vase plky o znalosti jazyku a konzervach jiz jsou jen takovou kreci .. mozna kreci vzpominek na vase mladi nebo ja vazne nevim :-P ... a k tem cizincum u nas .. on si malokdo z nich da tu svickovou .. rizek znaji vsude po svete, koneckoncu na nem nic ceskeho neni .. daji si z valne vetsiny co znaji a hotovo ;-)

0/−1
16.7.2014 3:55

M22i16c96h25a37l 33M86i61l47l43e20r 9146192339482

!!stojim na tom, co jsem napsal: ze Cejp tady kyda nemozne KYDY a dodavam, ze buranskeho zamereni,!!

Kdyz nekdo napise "Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf"......"Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"....."Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte"... normalnim lidem dojde s kym maji tu cest.

Kdyby opravdu ochutnal francouzskou kuchyni, nikdy by ji nemohl nazvat usmazenym umixovanym blafem i kdyby mu jeji styl nesedl. Francouzska kuchyne neni prevazne smazena, natoz prevazne umixovana. 

Kdyby se podival dal nez za vlastni humna o ochutnal jidla venku, nemohl by tvrdit ho. vadiny ze jeden nepotrebuje jezdit po svete, aby skutecne poznal jidla cizich narodu. Kdyby se zajimal o neco malo ze zakladu gastronomie, znal by zakladni pojmy a to by mu napovedelo, co si z menu objednava. A pokud nevi, kazdy normalni clovek se snazi domluvit s cisnikem co to je. V cizine ovsem pomaha umet trochu vyrazu z mistniho jazyka.;-)

0/0
17.7.2014 5:20

J46i32ř31í 95N55o69v84á20k 6774342689601

Pokud tohle tvrdíte a navíc myslíte vázne, o jídle nevíte nic, jste hlupák a nemá cenu s Vámi na toto tema diskutovat.

0/0
15.7.2014 19:24
Foto

P42ř64e88m28y74s15l 82Č67e23j91p 8578177888926

A co krémové polévky, jaký máte na ně názor? A co Vám vázne? Ztratil jste rodnou řeč?

0/0
15.7.2014 20:05
Foto

J23i22r91k63a 31V91a67n88o56u38r71e41k 6617714128120

Zelenina mozna .. ovoce urcite ne obecne ... libove maso .. hmm .. mozna hovezi ... majoneza ... hmm, asi ano ...... takze dejme tomu odpovida USA, Kanada a urcite casti Jizni Ameriky ;-)

0/0
16.7.2014 2:42

E86d90u87a85r64d 39B50l87a49z28e97k 1543240775705

Češi... http://hledej.idnes.cz/clanky.aspx?q=%E8e%9Ai To je opět hloupé zobecňování, navíc nacionalistické...;-€ Bulvární...:-( Prostě proč nenapsat objektivněji a nacionálně nezaujatě: někteří! lidé!!! z Česka se chlubí....., někteří!!! ne. Někdo!!! si dá rád guláš... někdo!!! raději rýži s kuřecím :-) Co jste měli ze slohu, páni "nivináři"? ;-O Nebo šíříte nacionalismus v domění že šíříte vlastenectví... , schválně???8-o :-/ Rv

0/0
14.7.2014 23:36

E88d41u66a51r19d 15B93l65a54z67e84k 1563980345615

"novináři"

0/0
14.7.2014 23:39

Ř91e90h13o90ř 10V88l28a41s64á50k 2804394911296

Se šesti? To má asi někdo štěstí na hospodu s poctivými knedlíky.

0/0
14.7.2014 22:36

M88i79l96o68š 51K17o11l21m83a61n 6836883457722

Protože občas cestuji po vlastech Českých, tak se taky stravuji po restauracích. Dost dlouho mi trvalo, než jsem odhalil tajemství kuchařů, proč je oblíbená svíčková  chuťově všude stejná.Nakonec mi to bylo prozrazeno. A není to nic jiného než omáčka "z pytlíku", koupená od velkododavatele jako je třeba Makro. Stejně dělají i polévky a knedlík už málokterý kuchař dovede udělat. Přesto se ale může vyskytnout výjimka a někde opravdu vaří.

0/0
14.7.2014 22:32

M17i92l50a19n 30T97a18n91c60o57š 1335134141838

tak oni to asi udělat umí, ale ze sáčku je to rychlejší a levnější. Proto jím jen doma a v osvědčených restauracích :-)

0/0
15.7.2014 9:16

M67i26l57o23š 13N61e62r67a94d 4385668693207

Žasnu na co všechno se dělají průzkumy a jaké z toho pak vycházejí "objevy".

Když má člověk na oběd hodinu i z cestou tam a zpět a stravenku v hodnotě 71,-Kč těžko si dá k obědu steak z argentinského hovězího v romantickém hotýlku pár kilometrů za městem v němž pracuje. Patrně zvolí blízkou restauraci v níž meníčko i s nápojem na zapití pořídí do stovky. Je samozřejmé, že v takové hospůdce vaří převážně domácí klasiku a kuchař ji umí nejlépe připravit. Dát si v podobném zařízení těstoviny, je téměř jisté že budou mírně rozvařené protože je kuchař prostě neuhlídá.  Objednávka ryby by byla téměř sebevraždou jelikož patrně leží již půl roku v mrazáku a kuchař ji připravuje maximálně tak desetkrát do roka, čemuž odpovídá i výsledná chuť pokrmu. Krátce a stručně řečeno když se chci levně, rychle a dobře najíst, nemohu personál kuchyně tlačit do žádných experimentů ale musím si vybrat z toho co je jim vlastní. Budu-li pracovat na lodi někde v Karibiku, také nebudu očekávat že lodní kuchař vyšvihne perfektně moravského vrabce se špenátem a bramborovým knedlíkem a to i bez odborné studie.

+3/0
14.7.2014 22:25

J21i61ř21í 71N20o18v30á72k 6224432789281

Strucne receno, kdyz se chcete najist rychle a levne, nikdy se nenajite dobre. Zaprve levne lze podnikat v pohostinstvi pouze na ukor kvality, tedy extreme levne myslim a jime-li rychle, nemuze to byt dobre. Ten zbytek jsou jen vymluvi, kdo chce, dokaze si najit cest, jak jist zdrave a dobre (s obcasnym hrichem ovsem, proc ne).

0/−8
14.7.2014 22:43

O17l66d15ř90i60c94h 44H23o60r11á62k 2634749961845

No nevím nevím, šetřit se dá třeba i tím, že přestanete vše kupovat v Makru. Tam je hodně věcí dražších než různé akce a některé dražší i než běžná cena. Stejně tak když se domluvíte s lokálními producenty zeleniny či masa, tak se dostanete na lepší ceny. Jen to chce schopného nákupčího (provozního) a kuchaře, co omí vařit od píky a ne jen z polotovaru (ten bývá dražší, ale šetří čas).

0/0
14.7.2014 23:44

J24i83ř89í 45N35o62v80á59k 6784562949691

Ok a co to ma spolecneho s tim co jsem psal? Pokud chce nekdo za 15 minut zdlabnout menicko za 65Kc, tak se dobre nenaji. Pokud je v tom menicku navic pokazdy knedlik nebo smazak apod. tak ani zdrave.

0/0
14.7.2014 23:46

M44a19r54e10k 55K47r11o51l50l 5901562850170

Tělo si samo řekne co potřebuje a žádného dietologa k tomu nepotřebuje. Jak může někdo napsat, že svíčková s knedlíkem nebo guláš jsou nezdravá jídla ovšem nechápu. Podle mě je to spíše o tom, že se lidé přejídají.

+4/−2
14.7.2014 22:25

J92i57ř75í 41N42o13v14á15k 6274682769761

Aha takze problem s obezitou v CR je v cem tedy? Ze se prejidame, tedy ze si telo o ty bucky, knedliky a pivo rika neustale?

+2/−5
14.7.2014 22:44
Foto

J30i28r26k54a 13V39a93n75o80u60r32e24k 6757984818250

Obezita souvisi v CR predevsim s naprostou absenci jakehokoliv aktivniho pohybu a podle meho skutecne i neumernym prejidanim ..... ona svickova se sesti je na tom totiz velice podobne jako stejny objem pizzy, o testovinach nemluve

+1/0
15.7.2014 1:25

J27i37ř29í 23N55o36v79á61k 6344222769151

Je na tom rovnez stejne jako zelenina na jakykoliv zpusob, ryby ci morske plody apod?

0/0
15.7.2014 4:32
Foto

J54i78r86k32a 47V16a97n70o69u18r46e85k 6517674488260

Nez nektera zelenina ne a vetsina ryb a morskych plodu je sice "tabulkove" zdravejsi .. zrazuje je ovsem vysoke procento olova a podobne ... a ryby z farem jsou na tom snad jeste hure, nez treba bezne veprove

0/−1
15.7.2014 5:55

J79i55ř23í 26N58o10v74á33k 6924952269961

Slušný blábol opravdu.

0/0
15.7.2014 19:25

J13a50r54o30s24l75a47v 60B46r76ü87m95m47e57r 7124503326

Svíčková je jedno z nejzdravějších jídel. Obrovské množství zeleniny, kvalitní libové maso. A ano, smetana. Takže je zdravá, ale kalorická.

+1/0
15.7.2014 12:23
Foto

J73i43r67k14a 42V55a36n50o17u96r17e91k 6447634988890

Koukam, ze celkove bude tedy problem spise v chapani, co je zdrave

0/0
16.7.2014 22:13

P27a25v55e91l 87J85e76ř44á54b29e63k 7571202744137

Když si dám řízek z biomasa, který obalím v biostrouhance a vajíčku z biochovu, osmažím ho na biooleji (odskočit si půjdu na bioWC (česky kadibudky u hnojiště) - tak to není zdravé, když je to všechno z bio?

0/−2
14.7.2014 22:25

J79i59ř57í 55N44o78v30á25k 6544172729211

Na urovne 5.tridy ZS tento prizpevek.

+5/−3
14.7.2014 22:45

V34á25c86l13a18v 82J62o91n30á61š 8432343662503

Zpivani?

+1/0
14.7.2014 23:21

J33i49ř43í 64N19o35v60á15k 6284162679291

Proto ten prispevek jako oprava hned pod tim? Problem s chapanim?

0/0
14.7.2014 23:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.