Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti Cheque Dejeuner. Hlavně ženy tvrdily, že dávají přednost lehkým jídlům, ale z provozních dat vyplývá, že také dávají přednost „klasice“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M90i23c78h74a26l 45M91i17l45l35e53r 9166822729272

pro Jirku Vanourka - promin, ale ze "zadna kanadska kuchyne neexistuje" musim  s tebou silne nesouhlasit, trebaze tam zijes a vidis to svyma ocima. Mozna, ze prave to "svyma ocima" te zavadi. Dve rodile Kanadanky v mem okoli by si to s tebou vyrikaly a presvedcily o opaku. (+ nase vlastni zkusenosti)

Manzelka jednoho z mych bratrancu je Franko- z Quebecu a manzelcina davna kamoska je Anglo- z Thunder Bay. Tak jednak je tu Poutine, Tourtière, Montrealske uzene hovezi, Bagely, Butter Tarts =maslove kosicky z listkoveho testa (mame jejich jednodussi obdobu v Australii - rika se jim pro zmenu Portugalske kosicky), atlanticky losos v ruznych obmenach, jidla s kanadskymi boruvkami vcetne vybornych boruvkovych livancu (praskovych, ne drozdovych) prelitych javorovym syrupem, pak prima kanadska slanina (bacon), ktera ten javorovy syryp take snese...My mame porad ve spajzu original kanadsky javorovy syrup a dokonce i jeho verzi s boruvkovym vytazkem.

Kanadani radi do jidla michaji sladke, nekdy trochu necekane. Manzelcina kamoska nas naucila jejich mistni coleslaw s hroznovymi zrny, pak je znama kandska laska pro cheese macaroni, neboli zapecne makarony se syrovou omackou.

Podobne jako u jinych statu, jejichz populace se vytvorila generacemi pristehovalcu, do kanadske kychyne patri i to, co tam privezli sebou pristehovalci z ruznych zemi, co zdomacnelo, postupem casu se zpopularizovalo a rozsirilo. Tak uz jsou dnes normalne soucasti kanadske kuchyne nektera puvodne cinska, italska, indicka a samozrejme francouzska jidla upravena podle mistnich podminek a chuti. Jako treba ten vas donair, po kanadsku sladsi verze tureckeho donner kebab.

Jedine co nase Kanadanky nepovazuji za typickou kanadskou kuchyni jsou laskominky vasi pani GG Michaelle Jean, kdyz jeste pred odchodem z uradu se sla bratrit s First Nations na eskymacke hody ze syroveho, cerstve zabiteho tulene.;-)

0/0
17.7.2014 4:53

M93i29c81h88a33l 13M79i87l69l22e74r 9176452939812

PS. dalsi odpovedi dole

0/0
17.7.2014 5:49

P64a43v24e51l 40O81d37r58a98z25i88l 6734849147640

No takže ne Češi, ale stravenkáři, což je dost svébytná odrůda.

0/0
15.7.2014 23:23

T31o43m54á70š 61T37a38t78í33č52e12k 5530662980198

A jiná poznámka: Co je nezdravýho na řízku s bramborovým salátem? Pořádné bramborové salát je zdravé je mana z nebes, dnes už to snad nepřeplácá majonézou ani Halina Pawlowská. A šnycl? Co je špatnýho na šnyclu? Maso, nenasáknuté nijak tukem, neb napůl udušené v trojobalu, no a ta trocha tuku v tom trojobalu určitě k obezitě jen tak nevede.

+2/0
15.7.2014 20:24
Foto

J10i96r35k80a 90V38a63n52o90u89r45e29k 6667984588280

To jste doooost vedle ;-D ... brambory jsou snad horsi, nez pecivo nebo testoviny a smazeny rizek snad ani netreba komentovat ... ale take si to obcas rad dam, to zase jo ... ale nesnazim se tvarit, ze to je zdrave

0/−1
16.7.2014 2:38

T74o33m48á78š 30T45a82t66í52č84e20k 5700492850258

No, Juro, to si teda toho výtlema někde nech nebo někam strč. Tvrzení, že brambory jsou nevhodné jídlo, je úlet, nebudu rozvádět a odkazovat proč, je to prostě úlet. A malování čerta na zeď se smažením zrovna tak. Když to děláš pořádně, tak v kombinaci s tím bramborovým salátem je řízek bez chyby.

Jo, "děláš pořádně" - k tomu musíš ovšem umět. A to znamená nejprv vědět. A ne se smát od ucha k uchu vlastní fanatické blbosti, která někde na raj-na-svete.cz vyčetla, že jsou brambory nevhodná potrava. Prosím o vynechání další reakce, děkuji.

+1/0
16.7.2014 3:14
Foto

J37i49r98k27a 62V91a92n75o10u77r52e63k 6357424708380

Ja se vas take neprosil o reakci typu Brouka Pytlika ... uzivejte si vasi bezvadnou stravu i vase naprosto nesmyslne lzi kolem. Ja rozhodne nejsem clovek, ktery by resil vhodnost ci nevhodnost jakekoliv potraviny, ale doporucuji si nejdriv neco zjistit, nez se pustite do reakce Vaseho typu .. ale mozna jste si jen potreboval ulevit od neceho jineho, kdo vi ;-)

0/0
16.7.2014 3:43

M29i15c77h77a15l 87M78i72l26l40e82r 9946802669232

brambory NEJSOU kaloricky horsi nez pecivo, testoviny. Samy o sobe suche brambory na loupacku jsou prekvapive nizke kaloricky a zdrave obsahem vlaknin.

Ono ale jde predevsim o to, CO se na ne da...nizkotucny tvaroh s pazitkou ujde, ale hory masla, strouhaneho syra, majonezy nebo polite omackami bohatymi na maslovou jisku jsou uz pak jina.

0/0
17.7.2014 5:00

M65i75c62h94a30l 48M46i65l34l98e32r 9696352659202

smazena jidla jsou....smazena jidla.

Osobne se snazim drzet se zasady vseho s mirou. Rizky a smazak miluji.....ale jime doma opravdu jen jednou za cas.

Kdyz se chystam na cestu do Evropy, dam si predem udobi kaloricky snizenych jidel, abych se v Evrope na dovolene nemusel omezovat a nemel vycitky svedomi....francouzske dortiky, uzeniny, foie gras, chleb a na masle pripravovana jidla...stredomorska kuchyne s premirou panenskeho olivoveho oleje....vidensky rizek... ceske oblozene chlebicky, majonezove salaty, kolace, smazak....;-) Vedle toho se ale take snazime byt behem dovolene vic aktivni, nachodime pesky mnohem vic km nez bezne doma a zvyseny pohyb venku pomaha trochu neutralizovat ty pochoutky.

0/0
17.7.2014 5:30

T50o95m23á65š 15T92a71t80í36č58e76k 5810862790968

Tabulka je pěkná, ale mohli jste ty jídla pořádně přeložit a tróšičku se informovat resp. vzít rozum do hrsti atd. atp. Vydržel jsem to po 3. místo v Portugalsku, kde je bacalhau přeloženo jako cod fish nasolená. Cod fish není nic jinýho než treska, a ta se prodává nasolená. Nasolená se ale fakt nejí. Když se koupí nasolená treska, tak se nejdřív odsolí, než se začne připravovat jedno z mnoha jídel z tresky. ;-)

+2/0
15.7.2014 20:19

V22e18r86o22n76i11k39a 21V31e91s62e79l78á 7545457614223

No, dle meho nazoru, pokud jsou jidla z kvalitnich surovin, nemuzou byt nezdrava, mohou byt jen neumerne kaloricka aktualni situaci a potrebe cloveka. Ja treba ted v lete vetsinou o poledni pauze obedvam zeleninove salaty, za mrazu si klidne dam rizek se salatem nebo smazak. Chutna mi oboje, proste ve vedru mam jine chute nez za mrazu. Hodne zalezi na telesne aktivite. Kdyz se cely den sedi v kanclu, je potreba mene energie nez kdyz se clovek hybe, at uz pri praci nebo ve volnem case. Takze je spis otazka, jaka jidla kdy zaradit. Pro mne osobne je dulezite si jidlo hezky v klidu uzit nez do sebe dostat nejaky objem.

+3/0
15.7.2014 17:46

M61i75c43h68a39l 74M73i51l84l48e13r 9286472609652

jednoho si vzdycky vsimnu, kdyz prijedu do Evropy: v Cesku se ponekud dost soli.

0/0
17.7.2014 13:47
Foto

J68i22r89k45a 56V58a64n79o38u73r30e12k 6347244278440

Jinak receno, v prumeru jime stejne nezdrave jako vetsina ostatnich narodu ;-D ... u nas mylne pretrvavajici nazor, ze ryze ci testoviny jsou zdravejsi, nez treba knedliky je usmevny, stejne jako kritika Coca Coly a vyzdvihovani dzusu nebo nedejboze ochucenych mineralek ;-)

+3/0
15.7.2014 1:22

J73i45ř24í 16N53o20v66á46k 6434452369371

To jste ale zjednodusil, velmi hloupe. Opravdu nejime zdrave jako ostatni narody.

+1/−2
15.7.2014 4:30
Foto

J96i21r73k70a 36V93a66n87o18u87r12e57k 6817464688480

OK .. tak dejte priklad, ktere narody to podle vas jsou ..... mozna Japonsko, Vietnam ... urcite ne Italie, Francie, Nemecko, Anglie, Kanada ci Spojene Staty .... vazne marne premyslim, kdo

+1/0
15.7.2014 5:52

M37i49c59h33a49l 73M66i14l41l17e55r 9116752569102

kazdy, kdo ji vic zeleniny, ovoce a liboveho masa, nez Cesi, mene smazenych nebo uzenych potravina a mene majonezy....;-)

0/0
15.7.2014 7:06
Foto

P30ř31e66m68y64s13l 93Č18e67j35p 8188567708876

No, a to jsou které Evropské země? Třeba vyzdvihovaná Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf :o))

+1/−3
15.7.2014 9:03

J41a68k83u71b 39K95a83m21i85n63s40k16y 9418626800913

z me zkusenosti Skandinavie, ale treba taky Polsko.

0/0
15.7.2014 9:28
Foto

P90ř41e18m67y80s89l 23Č80e64j53p 8288817338256

Tak třeba severské země nic moc. Takové nemastné všechno sladké. Je zajímavé, že když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka ... No, a jestli jímě zdravě? Já si myslím, že toho ovoce a zeleniny sežerem více než statistiky vidí, neb je to hodně z vlastní produkce ...

+4/−1
15.7.2014 9:43

M92i12c77h71a71l 32M82i70l78l71e87r 9436672369612

"když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. ..."

To je nesmysl. Ziji uz dlouho trvale v cizine, do Ceska jezdim na navstevu a znam hodne spoluobcanu tady odtud, kteri Cesko navstivili. Prahu kazdy chvali, ale o kuchyni vetsinou rekli je "prilis tezka a moucna", kratkodobe se to jist da, ale dlouhodobe by to nesnesli.

Napsat o francouzske kuchyni, ze to je " jeden velký usmažený umixovaný blaf" muze jenom nejaky ignoramus gastronomicky vandalRvRvRv, ktery nikdy ve Francii nebyl anebo pokud byl, zivil se leda z konzerv dovezenych z domova, protoze nemel dost penez si zajit na jidlo ani do regulerniho francouzskeho bistra, natoz do restaurace.

Podobne tak "Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"Rv dokazuje, ze nemas o gastronomii jako takove ani sajna. Mam za sebou zkusenost s jidly v ruznych zemich Evropy, Asie, znam kuchyni Tichomori, Australie, Noveho Zelandu, Kanady a mohu te ujistit, ze vim co je co chutove a co kde jist. Stejne jako spousty dalsich lidi, kteri nesedi za peci a cestuji.

Mam pochybnosti o tvych znalostech cizich jazyku. Pokud cestujes, pak zrejme nejsi schopny si ani precist turistickou prirucku a informovat se z ni o zemi, kterou nchces navstivit ani se na miste zeptat o jake jidlo se jedna. Nebo je mozne, ze mas utazeny rozpocet, z jidelnicku vyberes jen tu nejlevnejsi polozku a jazykova neznalost ti nedovoli vedet co sis objednal. Psat neco o nejakem "designu" v souvislosti s jidly je smesne na kvadrat. Proste jenom KYDY!

0/−2
15.7.2014 17:48
Foto

P33ř50e23m25y75s93l 98Č88e88j97p 8288867298276

Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte :o)) Jinak jste se hezky vykydal :o))

+1/−1
15.7.2014 20:02

P20a23v59e94l 92O60d61r44a68z39i96l 6304229687300

Pan Miller totiž zdrhl do Austrálie, pročež má pocit, že je nejchytřejší na planetě a všichni musí mít stejné názory jako on, jinak se jim pokusí "zle vyčinit.";-)

0/0
15.7.2014 23:26
Foto

J33i23r63k60a 57V24a40n13o16u39r26e14k 6227794528830

Jiz pri zmince o kanadske kuchyni bylo jasne jaka bije ;-D .. ona zadna neni .. verte mi, ziji tady mnoho let .. jedina snad ciste kanadska vec je pridani majonezy do hamburgeru .. to zrejme Michal myslel ;-D

+1/−1
16.7.2014 3:56

M13i65c59h64a21l 92M49i16l74l26e63r 9206252949622

nesouhlasim a dal jsem ti odpoved nahore.

Jinak co se tyce topice Pavky Odrazilova a jeho hlasek, ten nestoji za komentar, protoze jeho nesympatie vuci mne jsou osobniho razu, zalozene na odlisne politicke orientaci.;-)

0/0
17.7.2014 5:05
Foto

J34i78r64k74a 43V67a39n15o86u17r17e30k 6787874478800

Tak Michale, proste jen KYDY jsem se docetyl ve tvem prispevku ... vez, ze maloktery jiny narod je tak zcestovaly a mlsny zaroven :-) .. Vazne v tom valcujeme skoro cely zbytek sveta ... vase plky o znalosti jazyku a konzervach jiz jsou jen takovou kreci .. mozna kreci vzpominek na vase mladi nebo ja vazne nevim :-P ... a k tem cizincum u nas .. on si malokdo z nich da tu svickovou .. rizek znaji vsude po svete, koneckoncu na nem nic ceskeho neni .. daji si z valne vetsiny co znaji a hotovo ;-)

0/−1
16.7.2014 3:55

M90i84c36h41a69l 57M57i36l82l17e87r 9436932139242

!!stojim na tom, co jsem napsal: ze Cejp tady kyda nemozne KYDY a dodavam, ze buranskeho zamereni,!!

Kdyz nekdo napise "Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf"......"Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"....."Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte"... normalnim lidem dojde s kym maji tu cest.

Kdyby opravdu ochutnal francouzskou kuchyni, nikdy by ji nemohl nazvat usmazenym umixovanym blafem i kdyby mu jeji styl nesedl. Francouzska kuchyne neni prevazne smazena, natoz prevazne umixovana. 

Kdyby se podival dal nez za vlastni humna o ochutnal jidla venku, nemohl by tvrdit ho. vadiny ze jeden nepotrebuje jezdit po svete, aby skutecne poznal jidla cizich narodu. Kdyby se zajimal o neco malo ze zakladu gastronomie, znal by zakladni pojmy a to by mu napovedelo, co si z menu objednava. A pokud nevi, kazdy normalni clovek se snazi domluvit s cisnikem co to je. V cizine ovsem pomaha umet trochu vyrazu z mistniho jazyka.;-)

0/0
17.7.2014 5:20

J18i52ř14í 47N49o46v45á84k 6544972779521

Pokud tohle tvrdíte a navíc myslíte vázne, o jídle nevíte nic, jste hlupák a nemá cenu s Vámi na toto tema diskutovat.

0/0
15.7.2014 19:24
Foto

P56ř90e24m60y68s93l 35Č78e83j83p 8348157768516

A co krémové polévky, jaký máte na ně názor? A co Vám vázne? Ztratil jste rodnou řeč?

0/0
15.7.2014 20:05
Foto

J44i11r71k98a 63V26a40n48o10u44r16e39k 6387624278100

Zelenina mozna .. ovoce urcite ne obecne ... libove maso .. hmm .. mozna hovezi ... majoneza ... hmm, asi ano ...... takze dejme tomu odpovida USA, Kanada a urcite casti Jizni Ameriky ;-)

0/0
16.7.2014 2:42

E22d31u47a93r18d 25B29l40a82z47e37k 1943680785895

Češi... http://hledej.idnes.cz/clanky.aspx?q=%E8e%9Ai To je opět hloupé zobecňování, navíc nacionalistické...;-€ Bulvární...:-( Prostě proč nenapsat objektivněji a nacionálně nezaujatě: někteří! lidé!!! z Česka se chlubí....., někteří!!! ne. Někdo!!! si dá rád guláš... někdo!!! raději rýži s kuřecím :-) Co jste měli ze slohu, páni "nivináři"? ;-O Nebo šíříte nacionalismus v domění že šíříte vlastenectví... , schválně???8-o :-/ Rv

0/0
14.7.2014 23:36

E60d19u95a16r52d 92B74l82a22z67e58k 1283480555305

"novináři"

0/0
14.7.2014 23:39

Ř16e15h20o38ř 58V29l60a25s29á81k 2414254261876

Se šesti? To má asi někdo štěstí na hospodu s poctivými knedlíky.

0/0
14.7.2014 22:36

M44i79l31o53š 55K29o41l56m73a16n 6916393197792

Protože občas cestuji po vlastech Českých, tak se taky stravuji po restauracích. Dost dlouho mi trvalo, než jsem odhalil tajemství kuchařů, proč je oblíbená svíčková  chuťově všude stejná.Nakonec mi to bylo prozrazeno. A není to nic jiného než omáčka "z pytlíku", koupená od velkododavatele jako je třeba Makro. Stejně dělají i polévky a knedlík už málokterý kuchař dovede udělat. Přesto se ale může vyskytnout výjimka a někde opravdu vaří.

0/0
14.7.2014 22:32

M75i73l19a75n 41T26a66n19c58o39š 1455894241738

tak oni to asi udělat umí, ale ze sáčku je to rychlejší a levnější. Proto jím jen doma a v osvědčených restauracích :-)

0/0
15.7.2014 9:16

M37i75l85o47š 41N46e15r71a28d 4235738423977

Žasnu na co všechno se dělají průzkumy a jaké z toho pak vycházejí "objevy".

Když má člověk na oběd hodinu i z cestou tam a zpět a stravenku v hodnotě 71,-Kč těžko si dá k obědu steak z argentinského hovězího v romantickém hotýlku pár kilometrů za městem v němž pracuje. Patrně zvolí blízkou restauraci v níž meníčko i s nápojem na zapití pořídí do stovky. Je samozřejmé, že v takové hospůdce vaří převážně domácí klasiku a kuchař ji umí nejlépe připravit. Dát si v podobném zařízení těstoviny, je téměř jisté že budou mírně rozvařené protože je kuchař prostě neuhlídá.  Objednávka ryby by byla téměř sebevraždou jelikož patrně leží již půl roku v mrazáku a kuchař ji připravuje maximálně tak desetkrát do roka, čemuž odpovídá i výsledná chuť pokrmu. Krátce a stručně řečeno když se chci levně, rychle a dobře najíst, nemohu personál kuchyně tlačit do žádných experimentů ale musím si vybrat z toho co je jim vlastní. Budu-li pracovat na lodi někde v Karibiku, také nebudu očekávat že lodní kuchař vyšvihne perfektně moravského vrabce se špenátem a bramborovým knedlíkem a to i bez odborné studie.

+3/0
14.7.2014 22:25

J28i98ř48í 49N24o34v52á18k 6314482839711

Strucne receno, kdyz se chcete najist rychle a levne, nikdy se nenajite dobre. Zaprve levne lze podnikat v pohostinstvi pouze na ukor kvality, tedy extreme levne myslim a jime-li rychle, nemuze to byt dobre. Ten zbytek jsou jen vymluvi, kdo chce, dokaze si najit cest, jak jist zdrave a dobre (s obcasnym hrichem ovsem, proc ne).

0/−8
14.7.2014 22:43

O77l69d72ř23i19c39h 27H81o46r40á15k 2904779421395

No nevím nevím, šetřit se dá třeba i tím, že přestanete vše kupovat v Makru. Tam je hodně věcí dražších než různé akce a některé dražší i než běžná cena. Stejně tak když se domluvíte s lokálními producenty zeleniny či masa, tak se dostanete na lepší ceny. Jen to chce schopného nákupčího (provozního) a kuchaře, co omí vařit od píky a ne jen z polotovaru (ten bývá dražší, ale šetří čas).

0/0
14.7.2014 23:44

J27i57ř59í 45N43o43v97á66k 6704182249201

Ok a co to ma spolecneho s tim co jsem psal? Pokud chce nekdo za 15 minut zdlabnout menicko za 65Kc, tak se dobre nenaji. Pokud je v tom menicku navic pokazdy knedlik nebo smazak apod. tak ani zdrave.

0/0
14.7.2014 23:46

M47a15r51e87k 91K23r69o70l73l 5901622880950

Tělo si samo řekne co potřebuje a žádného dietologa k tomu nepotřebuje. Jak může někdo napsat, že svíčková s knedlíkem nebo guláš jsou nezdravá jídla ovšem nechápu. Podle mě je to spíše o tom, že se lidé přejídají.

+4/−2
14.7.2014 22:25

J94i67ř22í 17N70o16v84á17k 6934582859141

Aha takze problem s obezitou v CR je v cem tedy? Ze se prejidame, tedy ze si telo o ty bucky, knedliky a pivo rika neustale?

+2/−5
14.7.2014 22:44
Foto

J50i73r20k98a 63V97a98n90o21u39r57e47k 6917314168680

Obezita souvisi v CR predevsim s naprostou absenci jakehokoliv aktivniho pohybu a podle meho skutecne i neumernym prejidanim ..... ona svickova se sesti je na tom totiz velice podobne jako stejny objem pizzy, o testovinach nemluve

+1/0
15.7.2014 1:25

J47i64ř67í 62N53o47v75á84k 6594982119391

Je na tom rovnez stejne jako zelenina na jakykoliv zpusob, ryby ci morske plody apod?

0/0
15.7.2014 4:32
Foto

J12i52r56k65a 82V51a49n58o71u19r92e62k 6967844618460

Nez nektera zelenina ne a vetsina ryb a morskych plodu je sice "tabulkove" zdravejsi .. zrazuje je ovsem vysoke procento olova a podobne ... a ryby z farem jsou na tom snad jeste hure, nez treba bezne veprove

0/−1
15.7.2014 5:55

J29i30ř85í 63N47o46v52á36k 6944422659731

Slušný blábol opravdu.

0/0
15.7.2014 19:25

J87a60r98o61s67l95a48v 63B73r74ü95m51m71e44r 7594543116

Svíčková je jedno z nejzdravějších jídel. Obrovské množství zeleniny, kvalitní libové maso. A ano, smetana. Takže je zdravá, ale kalorická.

+1/0
15.7.2014 12:23
Foto

J70i76r90k10a 55V64a72n44o63u92r59e26k 6607324268760

Koukam, ze celkove bude tedy problem spise v chapani, co je zdrave

0/0
16.7.2014 22:13

P60a97v71e57l 34J65e57ř31á87b71e32k 7771232294877

Když si dám řízek z biomasa, který obalím v biostrouhance a vajíčku z biochovu, osmažím ho na biooleji (odskočit si půjdu na bioWC (česky kadibudky u hnojiště) - tak to není zdravé, když je to všechno z bio?

0/−2
14.7.2014 22:25

J90i50ř64í 28N51o64v27á33k 6864632969741

Na urovne 5.tridy ZS tento prizpevek.

+5/−3
14.7.2014 22:45

V46á32c12l51a57v 29J89o73n72á12š 8292453222553

Zpivani?

+1/0
14.7.2014 23:21

J13i38ř33í 86N59o25v75á11k 6194602429801

Proto ten prispevek jako oprava hned pod tim? Problem s chapanim?

0/0
14.7.2014 23:22





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.