Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti Cheque Dejeuner. Hlavně ženy tvrdily, že dávají přednost lehkým jídlům, ale z provozních dat vyplývá, že také dávají přednost „klasice“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M10i98c56h34a87l 67M83i29l69l20e87r 9226612439432

pro Jirku Vanourka - promin, ale ze "zadna kanadska kuchyne neexistuje" musim  s tebou silne nesouhlasit, trebaze tam zijes a vidis to svyma ocima. Mozna, ze prave to "svyma ocima" te zavadi. Dve rodile Kanadanky v mem okoli by si to s tebou vyrikaly a presvedcily o opaku. (+ nase vlastni zkusenosti)

Manzelka jednoho z mych bratrancu je Franko- z Quebecu a manzelcina davna kamoska je Anglo- z Thunder Bay. Tak jednak je tu Poutine, Tourtière, Montrealske uzene hovezi, Bagely, Butter Tarts =maslove kosicky z listkoveho testa (mame jejich jednodussi obdobu v Australii - rika se jim pro zmenu Portugalske kosicky), atlanticky losos v ruznych obmenach, jidla s kanadskymi boruvkami vcetne vybornych boruvkovych livancu (praskovych, ne drozdovych) prelitych javorovym syrupem, pak prima kanadska slanina (bacon), ktera ten javorovy syryp take snese...My mame porad ve spajzu original kanadsky javorovy syrup a dokonce i jeho verzi s boruvkovym vytazkem.

Kanadani radi do jidla michaji sladke, nekdy trochu necekane. Manzelcina kamoska nas naucila jejich mistni coleslaw s hroznovymi zrny, pak je znama kandska laska pro cheese macaroni, neboli zapecne makarony se syrovou omackou.

Podobne jako u jinych statu, jejichz populace se vytvorila generacemi pristehovalcu, do kanadske kychyne patri i to, co tam privezli sebou pristehovalci z ruznych zemi, co zdomacnelo, postupem casu se zpopularizovalo a rozsirilo. Tak uz jsou dnes normalne soucasti kanadske kuchyne nektera puvodne cinska, italska, indicka a samozrejme francouzska jidla upravena podle mistnich podminek a chuti. Jako treba ten vas donair, po kanadsku sladsi verze tureckeho donner kebab.

Jedine co nase Kanadanky nepovazuji za typickou kanadskou kuchyni jsou laskominky vasi pani GG Michaelle Jean, kdyz jeste pred odchodem z uradu se sla bratrit s First Nations na eskymacke hody ze syroveho, cerstve zabiteho tulene.;-)

0/0
17.7.2014 4:53

M93i81c71h19a45l 16M46i65l23l38e74r 9536322319492

PS. dalsi odpovedi dole

0/0
17.7.2014 5:49

P50a19v87e25l 42O16d53r29a17z19i84l 6294879557280

No takže ne Češi, ale stravenkáři, což je dost svébytná odrůda.

0/0
15.7.2014 23:23

T81o96m76á36š 30T72a98t20í35č50e43k 5850272580448

A jiná poznámka: Co je nezdravýho na řízku s bramborovým salátem? Pořádné bramborové salát je zdravé je mana z nebes, dnes už to snad nepřeplácá majonézou ani Halina Pawlowská. A šnycl? Co je špatnýho na šnyclu? Maso, nenasáknuté nijak tukem, neb napůl udušené v trojobalu, no a ta trocha tuku v tom trojobalu určitě k obezitě jen tak nevede.

+2/0
15.7.2014 20:24
Foto

J44i62r79k28a 11V10a96n29o37u89r73e74k 6617334258280

To jste doooost vedle ;-D ... brambory jsou snad horsi, nez pecivo nebo testoviny a smazeny rizek snad ani netreba komentovat ... ale take si to obcas rad dam, to zase jo ... ale nesnazim se tvarit, ze to je zdrave

0/−1
16.7.2014 2:38

T90o47m40á40š 97T26a11t58í49č39e82k 5470802550878

No, Juro, to si teda toho výtlema někde nech nebo někam strč. Tvrzení, že brambory jsou nevhodné jídlo, je úlet, nebudu rozvádět a odkazovat proč, je to prostě úlet. A malování čerta na zeď se smažením zrovna tak. Když to děláš pořádně, tak v kombinaci s tím bramborovým salátem je řízek bez chyby.

Jo, "děláš pořádně" - k tomu musíš ovšem umět. A to znamená nejprv vědět. A ne se smát od ucha k uchu vlastní fanatické blbosti, která někde na raj-na-svete.cz vyčetla, že jsou brambory nevhodná potrava. Prosím o vynechání další reakce, děkuji.

+1/0
16.7.2014 3:14
Foto

J93i83r71k56a 15V10a86n55o30u62r69e85k 6617544208740

Ja se vas take neprosil o reakci typu Brouka Pytlika ... uzivejte si vasi bezvadnou stravu i vase naprosto nesmyslne lzi kolem. Ja rozhodne nejsem clovek, ktery by resil vhodnost ci nevhodnost jakekoliv potraviny, ale doporucuji si nejdriv neco zjistit, nez se pustite do reakce Vaseho typu .. ale mozna jste si jen potreboval ulevit od neceho jineho, kdo vi ;-)

0/0
16.7.2014 3:43

M94i17c59h95a55l 86M60i28l43l14e39r 9876272629262

brambory NEJSOU kaloricky horsi nez pecivo, testoviny. Samy o sobe suche brambory na loupacku jsou prekvapive nizke kaloricky a zdrave obsahem vlaknin.

Ono ale jde predevsim o to, CO se na ne da...nizkotucny tvaroh s pazitkou ujde, ale hory masla, strouhaneho syra, majonezy nebo polite omackami bohatymi na maslovou jisku jsou uz pak jina.

0/0
17.7.2014 5:00

M73i48c95h89a13l 15M28i24l40l44e26r 9776702219632

smazena jidla jsou....smazena jidla.

Osobne se snazim drzet se zasady vseho s mirou. Rizky a smazak miluji.....ale jime doma opravdu jen jednou za cas.

Kdyz se chystam na cestu do Evropy, dam si predem udobi kaloricky snizenych jidel, abych se v Evrope na dovolene nemusel omezovat a nemel vycitky svedomi....francouzske dortiky, uzeniny, foie gras, chleb a na masle pripravovana jidla...stredomorska kuchyne s premirou panenskeho olivoveho oleje....vidensky rizek... ceske oblozene chlebicky, majonezove salaty, kolace, smazak....;-) Vedle toho se ale take snazime byt behem dovolene vic aktivni, nachodime pesky mnohem vic km nez bezne doma a zvyseny pohyb venku pomaha trochu neutralizovat ty pochoutky.

0/0
17.7.2014 5:30

T56o47m73á44š 74T86a84t10í11č42e65k 5380522740218

Tabulka je pěkná, ale mohli jste ty jídla pořádně přeložit a tróšičku se informovat resp. vzít rozum do hrsti atd. atp. Vydržel jsem to po 3. místo v Portugalsku, kde je bacalhau přeloženo jako cod fish nasolená. Cod fish není nic jinýho než treska, a ta se prodává nasolená. Nasolená se ale fakt nejí. Když se koupí nasolená treska, tak se nejdřív odsolí, než se začne připravovat jedno z mnoha jídel z tresky. ;-)

+2/0
15.7.2014 20:19

V69e92r14o87n31i88k71a 51V14e56s79e76l24á 7785767254493

No, dle meho nazoru, pokud jsou jidla z kvalitnich surovin, nemuzou byt nezdrava, mohou byt jen neumerne kaloricka aktualni situaci a potrebe cloveka. Ja treba ted v lete vetsinou o poledni pauze obedvam zeleninove salaty, za mrazu si klidne dam rizek se salatem nebo smazak. Chutna mi oboje, proste ve vedru mam jine chute nez za mrazu. Hodne zalezi na telesne aktivite. Kdyz se cely den sedi v kanclu, je potreba mene energie nez kdyz se clovek hybe, at uz pri praci nebo ve volnem case. Takze je spis otazka, jaka jidla kdy zaradit. Pro mne osobne je dulezite si jidlo hezky v klidu uzit nez do sebe dostat nejaky objem.

+3/0
15.7.2014 17:46

M64i85c65h64a53l 51M74i41l72l46e63r 9346742629522

jednoho si vzdycky vsimnu, kdyz prijedu do Evropy: v Cesku se ponekud dost soli.

0/0
17.7.2014 13:47
Foto

J12i70r50k22a 88V48a31n90o15u43r27e64k 6977724158320

Jinak receno, v prumeru jime stejne nezdrave jako vetsina ostatnich narodu ;-D ... u nas mylne pretrvavajici nazor, ze ryze ci testoviny jsou zdravejsi, nez treba knedliky je usmevny, stejne jako kritika Coca Coly a vyzdvihovani dzusu nebo nedejboze ochucenych mineralek ;-)

+3/0
15.7.2014 1:22

J84i91ř10í 51N86o20v67á27k 6284722249831

To jste ale zjednodusil, velmi hloupe. Opravdu nejime zdrave jako ostatni narody.

+1/−2
15.7.2014 4:30
Foto

J35i47r75k51a 13V76a15n72o66u87r76e27k 6727804328460

OK .. tak dejte priklad, ktere narody to podle vas jsou ..... mozna Japonsko, Vietnam ... urcite ne Italie, Francie, Nemecko, Anglie, Kanada ci Spojene Staty .... vazne marne premyslim, kdo

+1/0
15.7.2014 5:52

M88i53c12h35a50l 60M70i33l33l75e42r 9446532329492

kazdy, kdo ji vic zeleniny, ovoce a liboveho masa, nez Cesi, mene smazenych nebo uzenych potravina a mene majonezy....;-)

0/0
15.7.2014 7:06
Foto

P73ř64e95m53y38s90l 24Č86e91j98p 8488447188746

No, a to jsou které Evropské země? Třeba vyzdvihovaná Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf :o))

+1/−3
15.7.2014 9:03

J37a69k63u72b 78K73a26m46i73n33s64k24y 9528756700413

z me zkusenosti Skandinavie, ale treba taky Polsko.

0/0
15.7.2014 9:28
Foto

P61ř50e26m23y21s31l 29Č52e40j32p 8118607138866

Tak třeba severské země nic moc. Takové nemastné všechno sladké. Je zajímavé, že když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka ... No, a jestli jímě zdravě? Já si myslím, že toho ovoce a zeleniny sežerem více než statistiky vidí, neb je to hodně z vlastní produkce ...

+4/−1
15.7.2014 9:43

M16i51c94h94a62l 21M68i65l78l16e12r 9106402409382

"když přijedou turisté do Čech, sežerou tady kde co, od svíčkové, přes smažák až po bábovku. ..."

To je nesmysl. Ziji uz dlouho trvale v cizine, do Ceska jezdim na navstevu a znam hodne spoluobcanu tady odtud, kteri Cesko navstivili. Prahu kazdy chvali, ale o kuchyni vetsinou rekli je "prilis tezka a moucna", kratkodobe se to jist da, ale dlouhodobe by to nesnesli.

Napsat o francouzske kuchyni, ze to je " jeden velký usmažený umixovaný blaf" muze jenom nejaky ignoramus gastronomicky vandalRvRvRv, ktery nikdy ve Francii nebyl anebo pokud byl, zivil se leda z konzerv dovezenych z domova, protoze nemel dost penez si zajit na jidlo ani do regulerniho francouzskeho bistra, natoz do restaurace.

Podobne tak "Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"Rv dokazuje, ze nemas o gastronomii jako takove ani sajna. Mam za sebou zkusenost s jidly v ruznych zemich Evropy, Asie, znam kuchyni Tichomori, Australie, Noveho Zelandu, Kanady a mohu te ujistit, ze vim co je co chutove a co kde jist. Stejne jako spousty dalsich lidi, kteri nesedi za peci a cestuji.

Mam pochybnosti o tvych znalostech cizich jazyku. Pokud cestujes, pak zrejme nejsi schopny si ani precist turistickou prirucku a informovat se z ni o zemi, kterou nchces navstivit ani se na miste zeptat o jake jidlo se jedna. Nebo je mozne, ze mas utazeny rozpocet, z jidelnicku vyberes jen tu nejlevnejsi polozku a jazykova neznalost ti nedovoli vedet co sis objednal. Psat neco o nejakem "designu" v souvislosti s jidly je smesne na kvadrat. Proste jenom KYDY!

0/−2
15.7.2014 17:48
Foto

P84ř25e53m54y40s57l 31Č30e96j52p 8188277338506

Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte :o)) Jinak jste se hezky vykydal :o))

+1/−1
15.7.2014 20:02

P77a23v23e59l 67O80d68r28a89z64i11l 6754819447240

Pan Miller totiž zdrhl do Austrálie, pročež má pocit, že je nejchytřejší na planetě a všichni musí mít stejné názory jako on, jinak se jim pokusí "zle vyčinit.";-)

0/0
15.7.2014 23:26
Foto

J23i80r89k89a 66V25a78n55o29u54r64e84k 6547514868450

Jiz pri zmince o kanadske kuchyni bylo jasne jaka bije ;-D .. ona zadna neni .. verte mi, ziji tady mnoho let .. jedina snad ciste kanadska vec je pridani majonezy do hamburgeru .. to zrejme Michal myslel ;-D

+1/−1
16.7.2014 3:56

M86i28c86h65a92l 52M41i59l71l20e94r 9596512789572

nesouhlasim a dal jsem ti odpoved nahore.

Jinak co se tyce topice Pavky Odrazilova a jeho hlasek, ten nestoji za komentar, protoze jeho nesympatie vuci mne jsou osobniho razu, zalozene na odlisne politicke orientaci.;-)

0/0
17.7.2014 5:05
Foto

J23i17r17k25a 62V28a59n17o71u32r92e67k 6947824368260

Tak Michale, proste jen KYDY jsem se docetyl ve tvem prispevku ... vez, ze maloktery jiny narod je tak zcestovaly a mlsny zaroven :-) .. Vazne v tom valcujeme skoro cely zbytek sveta ... vase plky o znalosti jazyku a konzervach jiz jsou jen takovou kreci .. mozna kreci vzpominek na vase mladi nebo ja vazne nevim :-P ... a k tem cizincum u nas .. on si malokdo z nich da tu svickovou .. rizek znaji vsude po svete, koneckoncu na nem nic ceskeho neni .. daji si z valne vetsiny co znaji a hotovo ;-)

0/−1
16.7.2014 3:55

M41i53c76h82a88l 25M50i71l81l30e28r 9796712649372

!!stojim na tom, co jsem napsal: ze Cejp tady kyda nemozne KYDY a dodavam, ze buranskeho zamereni,!!

Kdyz nekdo napise "Francouzská kuchyně je jeden velký usmažený umixovaný blaf"......"Na rozdíl od jiných zemích, kde nevíte, co je co a chuťove, designově je to spíše odpor, než chuťovka"....."Na to, aby člověk poznal jídla cizích národů. Nepotřebujete jezdit po světě. Tím tady nikoho neoslníte"... normalnim lidem dojde s kym maji tu cest.

Kdyby opravdu ochutnal francouzskou kuchyni, nikdy by ji nemohl nazvat usmazenym umixovanym blafem i kdyby mu jeji styl nesedl. Francouzska kuchyne neni prevazne smazena, natoz prevazne umixovana. 

Kdyby se podival dal nez za vlastni humna o ochutnal jidla venku, nemohl by tvrdit ho. vadiny ze jeden nepotrebuje jezdit po svete, aby skutecne poznal jidla cizich narodu. Kdyby se zajimal o neco malo ze zakladu gastronomie, znal by zakladni pojmy a to by mu napovedelo, co si z menu objednava. A pokud nevi, kazdy normalni clovek se snazi domluvit s cisnikem co to je. V cizine ovsem pomaha umet trochu vyrazu z mistniho jazyka.;-)

0/0
17.7.2014 5:20

J76i71ř40í 56N76o38v88á67k 6854792569641

Pokud tohle tvrdíte a navíc myslíte vázne, o jídle nevíte nic, jste hlupák a nemá cenu s Vámi na toto tema diskutovat.

0/0
15.7.2014 19:24
Foto

P72ř34e56m58y33s54l 77Č50e82j67p 8898417718456

A co krémové polévky, jaký máte na ně názor? A co Vám vázne? Ztratil jste rodnou řeč?

0/0
15.7.2014 20:05
Foto

J35i93r43k48a 86V52a43n55o30u36r47e15k 6967364728670

Zelenina mozna .. ovoce urcite ne obecne ... libove maso .. hmm .. mozna hovezi ... majoneza ... hmm, asi ano ...... takze dejme tomu odpovida USA, Kanada a urcite casti Jizni Ameriky ;-)

0/0
16.7.2014 2:42

E96d36u33a52r26d 24B32l96a73z11e30k 1803680855395

Češi... http://hledej.idnes.cz/clanky.aspx?q=%E8e%9Ai To je opět hloupé zobecňování, navíc nacionalistické...;-€ Bulvární...:-( Prostě proč nenapsat objektivněji a nacionálně nezaujatě: někteří! lidé!!! z Česka se chlubí....., někteří!!! ne. Někdo!!! si dá rád guláš... někdo!!! raději rýži s kuřecím :-) Co jste měli ze slohu, páni "nivináři"? ;-O Nebo šíříte nacionalismus v domění že šíříte vlastenectví... , schválně???8-o :-/ Rv

0/0
14.7.2014 23:36

E68d21u51a43r55d 29B97l36a22z19e52k 1963190525355

"novináři"

0/0
14.7.2014 23:39

Ř27e14h82o85ř 40V65l88a55s31á12k 2964694461666

Se šesti? To má asi někdo štěstí na hospodu s poctivými knedlíky.

0/0
14.7.2014 22:36

M70i74l68o90š 67K36o62l62m79a53n 6686693247232

Protože občas cestuji po vlastech Českých, tak se taky stravuji po restauracích. Dost dlouho mi trvalo, než jsem odhalil tajemství kuchařů, proč je oblíbená svíčková  chuťově všude stejná.Nakonec mi to bylo prozrazeno. A není to nic jiného než omáčka "z pytlíku", koupená od velkododavatele jako je třeba Makro. Stejně dělají i polévky a knedlík už málokterý kuchař dovede udělat. Přesto se ale může vyskytnout výjimka a někde opravdu vaří.

0/0
14.7.2014 22:32

M98i28l14a78n 71T55a96n46c94o37š 1305494221888

tak oni to asi udělat umí, ale ze sáčku je to rychlejší a levnější. Proto jím jen doma a v osvědčených restauracích :-)

0/0
15.7.2014 9:16

M49i46l85o82š 41N65e46r50a61d 4385818893727

Žasnu na co všechno se dělají průzkumy a jaké z toho pak vycházejí "objevy".

Když má člověk na oběd hodinu i z cestou tam a zpět a stravenku v hodnotě 71,-Kč těžko si dá k obědu steak z argentinského hovězího v romantickém hotýlku pár kilometrů za městem v němž pracuje. Patrně zvolí blízkou restauraci v níž meníčko i s nápojem na zapití pořídí do stovky. Je samozřejmé, že v takové hospůdce vaří převážně domácí klasiku a kuchař ji umí nejlépe připravit. Dát si v podobném zařízení těstoviny, je téměř jisté že budou mírně rozvařené protože je kuchař prostě neuhlídá.  Objednávka ryby by byla téměř sebevraždou jelikož patrně leží již půl roku v mrazáku a kuchař ji připravuje maximálně tak desetkrát do roka, čemuž odpovídá i výsledná chuť pokrmu. Krátce a stručně řečeno když se chci levně, rychle a dobře najíst, nemohu personál kuchyně tlačit do žádných experimentů ale musím si vybrat z toho co je jim vlastní. Budu-li pracovat na lodi někde v Karibiku, také nebudu očekávat že lodní kuchař vyšvihne perfektně moravského vrabce se špenátem a bramborovým knedlíkem a to i bez odborné studie.

+3/0
14.7.2014 22:25

J47i60ř23í 26N26o52v88á36k 6264322349231

Strucne receno, kdyz se chcete najist rychle a levne, nikdy se nenajite dobre. Zaprve levne lze podnikat v pohostinstvi pouze na ukor kvality, tedy extreme levne myslim a jime-li rychle, nemuze to byt dobre. Ten zbytek jsou jen vymluvi, kdo chce, dokaze si najit cest, jak jist zdrave a dobre (s obcasnym hrichem ovsem, proc ne).

0/−8
14.7.2014 22:43

O48l29d75ř46i47c50h 54H46o23r25á93k 2704379141765

No nevím nevím, šetřit se dá třeba i tím, že přestanete vše kupovat v Makru. Tam je hodně věcí dražších než různé akce a některé dražší i než běžná cena. Stejně tak když se domluvíte s lokálními producenty zeleniny či masa, tak se dostanete na lepší ceny. Jen to chce schopného nákupčího (provozního) a kuchaře, co omí vařit od píky a ne jen z polotovaru (ten bývá dražší, ale šetří čas).

0/0
14.7.2014 23:44

J71i47ř89í 31N88o97v18á46k 6334782219771

Ok a co to ma spolecneho s tim co jsem psal? Pokud chce nekdo za 15 minut zdlabnout menicko za 65Kc, tak se dobre nenaji. Pokud je v tom menicku navic pokazdy knedlik nebo smazak apod. tak ani zdrave.

0/0
14.7.2014 23:46

M60a85r72e26k 21K71r43o21l88l 5101122200820

Tělo si samo řekne co potřebuje a žádného dietologa k tomu nepotřebuje. Jak může někdo napsat, že svíčková s knedlíkem nebo guláš jsou nezdravá jídla ovšem nechápu. Podle mě je to spíše o tom, že se lidé přejídají.

+4/−2
14.7.2014 22:25

J45i75ř56í 52N88o85v21á49k 6794512459931

Aha takze problem s obezitou v CR je v cem tedy? Ze se prejidame, tedy ze si telo o ty bucky, knedliky a pivo rika neustale?

+2/−5
14.7.2014 22:44
Foto

J43i36r15k12a 95V95a35n69o89u68r73e95k 6137314368250

Obezita souvisi v CR predevsim s naprostou absenci jakehokoliv aktivniho pohybu a podle meho skutecne i neumernym prejidanim ..... ona svickova se sesti je na tom totiz velice podobne jako stejny objem pizzy, o testovinach nemluve

+1/0
15.7.2014 1:25

J24i76ř68í 36N16o85v22á51k 6644562469661

Je na tom rovnez stejne jako zelenina na jakykoliv zpusob, ryby ci morske plody apod?

0/0
15.7.2014 4:32
Foto

J71i96r19k49a 77V82a84n65o40u25r91e73k 6427304248710

Nez nektera zelenina ne a vetsina ryb a morskych plodu je sice "tabulkove" zdravejsi .. zrazuje je ovsem vysoke procento olova a podobne ... a ryby z farem jsou na tom snad jeste hure, nez treba bezne veprove

0/−1
15.7.2014 5:55

J78i52ř31í 62N69o96v71á20k 6244392189301

Slušný blábol opravdu.

0/0
15.7.2014 19:25

J83a50r54o58s39l63a71v 80B28r94ü23m28m65e95r 7104313126

Svíčková je jedno z nejzdravějších jídel. Obrovské množství zeleniny, kvalitní libové maso. A ano, smetana. Takže je zdravá, ale kalorická.

+1/0
15.7.2014 12:23
Foto

J36i16r91k24a 42V97a43n93o76u69r98e86k 6937204698610

Koukam, ze celkove bude tedy problem spise v chapani, co je zdrave

0/0
16.7.2014 22:13

P10a25v84e65l 62J19e69ř49á94b75e65k 7341642654697

Když si dám řízek z biomasa, který obalím v biostrouhance a vajíčku z biochovu, osmažím ho na biooleji (odskočit si půjdu na bioWC (česky kadibudky u hnojiště) - tak to není zdravé, když je to všechno z bio?

0/−2
14.7.2014 22:25

J74i68ř82í 18N46o92v86á85k 6174602819691

Na urovne 5.tridy ZS tento prizpevek.

+5/−3
14.7.2014 22:45

V64á84c85l18a35v 60J27o49n20á43š 8672913662653

Zpivani?

+1/0
14.7.2014 23:21

J95i48ř76í 73N77o37v16á93k 6394142859721

Proto ten prispevek jako oprava hned pod tim? Problem s chapanim?

0/0
14.7.2014 23:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.