Diskuze
Kompoty z mikrovlnky jsou jednodušší. Nepotřebujete cukerný roztok
Děkujeme za pochopení.
L17u52d63v41í55k 44G97a56j87d89o21š43í18k
> A. Doskočilová, A. Nová
Na rozdíl od jiných si nemyslím, že portaviny z mirovlnky jsou nějaké závadné. Spíš jde o to, že způsob jak se potraviny zahřívají je pro to čeho chceme dosáhnout velmi nešťastný. Od doby vynálezu mikrovlnky se vlastně stále řeší, jak odstranit nebo aspoň zmírnit všechny nectnosti, nevýhody a problémy které při tomto způsobu tepelné přípravy vznikají.
Proto tvrdím, že mikrovlny jsou výhodné pouze pro ohřev (do 50° C) již hotových jídel. Ve všech ostatních případech včetně vaření převažují nevýhody nad výhodami, takže nemá moc smysl tento způsob přípravy využívat. S nástupem indukcí pak padla i poslední výhoda - úspora energie.
M95i34l49o36š 23K82o93v39a54č
toto je ješte náročnejší jako klasické zavarování
K36a47r40o96l19i52n16a 76B66a43d35i82n43o95v77á
není nad klasicky zavarovaci hrnec a s teplomerem...
P35a47v18e98l 35F58o29l32t12á75n
Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je zkvašení a následné vypálení.
Výsledek skvost. :-)
(doporučuje 11 z deseti doktorů)
A28u55g35u18s43t 56F30o91r62m25á26n11e58k
Tomu se říká, využívat moderní technologii za každou cenu. Zavařujeme podstatně jednodušeji a bez cukru.
P35a54v49e21l 32S76o18b35o61t37k71a
Mikrovlnku NEBRAT!!!!
A nepište mi tu že nemám pravdu, dokud si neuděláte tento velmi jednoduchý experiment:
Vezměte porcelánový hrnek (nebo jakýkoli, sklo,...), do něj nalejte vodu a vložte syrové vejce. Podle množství vody nastavte výkon a nechte motat cca 10 - 20 minut... zkrátka aby bylo na tvrdo. Nezoufejte když se netrefíte na poprvé, jen bacha pokud to přeženete s výkonem, pak vejce pukne a zasviní (nebo zničí) vám mikrovlnku. Tak hezky piánko.
No a pokud se vám podaří trefit to vajíčko na tvrdo...., tak vidíte - ouha - JE CELÉ ČERNÉ. Ano,toto dělají mikrovlny i přes vrstvu vody s bílkovinami. Takže pokud někdo neradi přepálené tuky a smažené, věřte, že z mikrovlnky jich dostáváte opravdu hodně.
P10e74t74r 94K14o94v17a25ř37í30k
Co má zavařování ovoce (tj. cukry) společného s bílkovinami, ba dokonce s přepálenými tuky?
L89u96d79v67í32k 85G14a89j80d80o61š34í87k
Paní redaktorce bych doporučil ještě jednodušší postup:
Naplňte sklenice čím chcete, zavíčkujte je kovovými víčky a dejte do mikrovlnky na plný výkon. Bude stačit tak maximálně na minutu.
Lepší zavařeninu jste v životě nejedla. Navíc to má tu výhodu, že sklenice nemusíte před použitím otvírat. Dokonce možná nebudete muset otvírat ani mikrovlnku...
L81u53d84v47í95k 54G93a50j65d27o63š17í68k
"Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je kompotování a navíc se při něm přidává nejméně cukru..."
To je lež a naprostý nesmysl, protože nejšetrnější způsob konzervace ovoce je sušení kdy navíc nemusíte přidávat cukr vůbec žádný.
S takovou větou na úvod jsem dál vážně už nečetl.
M69a52r10t90i13n44a 79T55r20o75j85a91n50o28v57á
Nějak mi uniká výhoda toho, matlat se s tím nadvakrát a zejména jahody týrat zbytečným vařením v mikrovlnce..
Dle receptu získáte skleničku rozvařených nesladkých jahod (ovšem za dvojnásobné množství práce a času, to je velká výhoda...) a nikoliv jahodový kompot.
L20u70d43v79í34k 78G25a60j63d13o78š11í24k
A dvojnásobné množství energie.
V72ě60r60a 60B46a95t24r94y95n63i89u15k84o70v53á
Na to, abych takhle zavařovala, nepotřebuju žádnou mikrovlku, jahody jsem občas takhle předvářela v normálním hrnci, ony se jahody rády rychle kazí, a taky se jich do sklenice vejde o něco ví a udrží si také pěknou barvičku, ale matlat se s tím v mikrošce je fakt blbost a nadpis článku je hlavně dost nadnesený....ale má hlavně upoutat, aby ho četlo co nejvíc lidí, což se jim viditelně podařilo....
V belgické zoo lev zardousil lvici Mayu z Česka, měl se s ní původně pářit
V zoologické zahradě Bellewaerde Park na západě Belgie lev Nestor zardousil lvici Mayu, která...
KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?
Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Nadšenec pro grilování nic nevyhodí. Co najde, přetvoří na gril nebo udírnu
Dan Kordula je fanda grilování. A nejen to, většinu svých grilů, udíren a dalších prostředků k...
Hlasujte pro nejroztomilejší mazlíčky, vyhrají krmivo pro gurmány za 10 tisíc
Rozběhlo se hlasování v březnové anketě, z níž vzejdou nejroztomilejší mazlíci měsíce a tři...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Za socíku jsme hodně pletli i háčkovali. Abychom ušetřili a měli co na sebe
Mnoho z nás si jistě ještě dnes vzpomene na dobu, kdy moderního oblečení nebylo v obchodech tolik...
Otevře sklenice, očistí spáry, nabrousí boty. To všechno svede brusný papír
Kousek ho najdete snad v každé dílně nebo garáži. A to je dobře, nikdy nevíte, kdy budete brusný...
Bydlí u vás třeba chluponožka? Samotářky jsou hmyzem roku, sčítejte hotely
Včely samotářky jsou volně žijící opylovači, jejichž svět je naprosto fascinující. Zůstávají v...
KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?
Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...
Grimasy, úšklebky: Při natáčení pořadu Pohlreich neudržel obličej na uzdě
Baví vás grimasy Zdeňka Pohlreicha? Tentokrát, v pořadu Česko na grilu, bude mít vedle sebe zdatné...
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...