Diskuze

Kompoty z mikrovlnky jsou jednodušší. Nepotřebujete cukerný roztok

Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je kompotování a navíc se při něm přidává nejméně cukru. O estetické hodnotě barevných sklenic ani nemluvě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

> A. Doskočilová, A. Nová

Na rozdíl od jiných si nemyslím, že portaviny z mirovlnky jsou nějaké závadné. Spíš jde o to, že způsob jak se potraviny zahřívají je pro to čeho chceme dosáhnout velmi nešťastný. Od doby vynálezu mikrovlnky se vlastně stále řeší, jak odstranit nebo aspoň zmírnit všechny nectnosti, nevýhody a problémy které při tomto způsobu tepelné přípravy vznikají.

Proto tvrdím, že mikrovlny jsou výhodné pouze pro ohřev (do 50° C) již hotových jídel. Ve všech ostatních případech včetně vaření převažují nevýhody nad výhodami, takže nemá moc smysl tento způsob přípravy využívat. S nástupem indukcí pak padla i poslední výhoda - úspora energie.

0 0
možnosti

toto je ješte náročnejší jako klasické zavarování

3 0
možnosti

není nad klasicky zavarovaci hrnec a s teplomerem...:-)

6 0
možnosti

Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je zkvašení a následné vypálení.

Výsledek skvost.  :-)

(doporučuje 11 z deseti doktorů)

12 0
možnosti

Tomu se říká, využívat moderní technologii za každou cenu. Zavařujeme podstatně jednodušeji a bez cukru.

0 0
možnosti

Mikrovlnku NEBRAT!!!!

A nepište mi tu že nemám pravdu, dokud si neuděláte tento velmi jednoduchý experiment:

Vezměte porcelánový hrnek (nebo jakýkoli, sklo,...), do něj nalejte vodu a vložte syrové vejce. Podle množství vody nastavte výkon a nechte motat cca 10 - 20 minut... zkrátka aby bylo na tvrdo. Nezoufejte když se netrefíte na poprvé, jen bacha pokud to přeženete s výkonem, pak vejce pukne a zasviní (nebo zničí) vám mikrovlnku. Tak hezky piánko.

No a pokud se vám podaří trefit to vajíčko na tvrdo...., tak vidíte - ouha - JE CELÉ ČERNÉ. Ano,toto dělají mikrovlny i přes vrstvu vody s bílkovinami. Takže pokud někdo neradi přepálené tuky a smažené, věřte, že z mikrovlnky jich dostáváte opravdu hodně.

2 6
možnosti

Co má zavařování ovoce (tj. cukry) společného s bílkovinami, ba dokonce s přepálenými tuky? 8-o

2 0
možnosti

Paní redaktorce bych doporučil ještě jednodušší postup:

Naplňte sklenice čím chcete, zavíčkujte je kovovými víčky a dejte do mikrovlnky na plný výkon. Bude stačit tak maximálně na minutu.

Lepší zavařeninu jste v životě nejedla. Navíc to má tu výhodu, že sklenice nemusíte před použitím otvírat. Dokonce možná nebudete muset otvírat ani mikrovlnku...

4 2
možnosti

"Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je kompotování a navíc se při něm přidává nejméně cukru..."

To je lež a naprostý nesmysl, protože nejšetrnější způsob konzervace ovoce je sušení kdy navíc nemusíte přidávat cukr vůbec žádný.

S takovou větou na úvod jsem dál vážně už nečetl. :-/

5 0
možnosti

Takové sušené jahody...

2 0
možnosti

Nějak mi uniká výhoda toho, matlat se s tím nadvakrát a zejména jahody týrat zbytečným vařením v mikrovlnce..

Dle receptu získáte skleničku rozvařených nesladkých jahod (ovšem za dvojnásobné množství práce a času, to je velká výhoda...) a nikoliv jahodový kompot.

9 0
možnosti

A dvojnásobné množství energie. :-)

1 0
možnosti

Na to, abych takhle zavařovala, nepotřebuju žádnou mikrovlku, jahody jsem občas takhle předvářela v normálním hrnci, ony se jahody rády rychle kazí, a taky se jich do sklenice vejde o něco ví a udrží si také pěknou barvičku, ale matlat se s tím v mikrošce je fakt blbost a nadpis článku je hlavně dost nadnesený....ale má hlavně upoutat, aby ho četlo co nejvíc lidí, což se jim viditelně podařilo....R^

0 0
možnosti