Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Domácí nanuky, po kterých neztloustnete. Osvěžující letní svačinka

Kvalitní křupavá čokoláda ukrývající banánovou dužninu, která má po zmrznutí příjemně krémovitou konzistenci, a k tomu bonus v podobě čerstvé maliny, mletého kokosu, sušené kustovnice, sezamových semínek či nasekaných oříšků. Fantazii a chutím se meze nekladou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M97a68r39i63e 22B33a37u41e16r92o98v83á 3115599203648

Hmmm, to vypada hodne dobre :) Ja si ted v posledni dobe oblibila tenhle recept na domaci nanuk: http://j.mp/Domácí_nanuk V tehle horkych dnech fakt bodne. Doporucuju! Ale urcite zkusim i s bananem! Diky za recept :)

0/0
24.7.2014 18:25

M40a22r77i36e 11V36o98l35f20o95v68a 5983659142529

Nevim, jestli nekteri z diskutujicich nekdy zkouseli zmrazit banan, ale nikdy neztvrdne tak, aby byl jako kamen.

0/0
19.7.2014 2:00
Foto

R92a25d76e76k 39H13a60n66k82a 8756387629293

Díky, ale nevím, proč bych měl lízat černou mambu...

+1/0
18.7.2014 20:53

O83l94d24ř97i21c80h 27H32o41r30á30k 2954419391375

Problém možná také je, že ta vaši ultra kvalitní čokoláda může být stokrát kvalitní, ale nemusí chutnat. Její hořká chuť je i v porovnání s hořkou klasik tak hořká, že najdete opravdu hodně dětí a i dospělých, že je neosloví (z hořké kávy místo kakaa děti štěstím také neomdlí i i kdyby byla cibetková či sloní).

A muset si rychle ukousnout i kus sladké zmrzky abyste to maskovali?

Použijte prostě čokoládu, co dětem chutná, zkoušejte jim nabízet i silnější, ale neházejte je zbytečně drahé peníze do oblasti extrému. Dopadli byste tak, že vám podobný nanuk dítě rovnou odmítne a bude chtít míšu z obchodu.

Ani nemluvím o radosti do nekonečna lízat zmrzlý banán. To už je raději pomačkat či pomlít jako v receptu na Lidovkách (banánová zmrzlina) a po zatuhnutí v tvořítku namočit v čokoládě a posypat sekanými oříšky či kokosem.

+3/0
18.7.2014 17:55

V11e36r67o42n50i88k55a 89V84e81s42e35l37á 7605207524343

Tak jsem rada, ze nejsem jedina, koho pri pohledu na nanuk s malinou na spici napadla podobnost ciste nahodna necemu jinemu, po cem se ale obravdu nepribere ani gram, naopak;-D

+8/0
18.7.2014 15:40

D96o46m16i35n10i54k11a 53S32e34d70l82á56č55k42o70v31á 4390818487

Taky jsem si říkala, jestli jsem jediná prase a mám radost, že ne! :-D Ještě to se mnou není tak zlé... :-D

+2/0
18.7.2014 21:17

M69i30r77o94s48l34a22v 39S47t90a94s80t19n77y 7714433926311

Ještě malá, ale důležitá rada pro dámy a slečny, pokud budete tento nanuk budete jíst na veřejnosti, tak doporučuji nenavazovat s přítomnými chlapci a pány oční kontakt.

+10/0
18.7.2014 13:21

M74i36r23o40s96l65a30v 29S12t35a85s92t65n39y 7804703856361

Která zastydlá stará panna ty nanuky "designovala"? ;-D Když se podívám na ten nadpis tak přemýšlím, jestli to je opravdu o nanucích ;-D

+3/0
18.7.2014 13:13

L26u37d39v60í30k 88G23a84j43d74o12š46í77k 2695363374182

Hmm. Vypadá to ale dost nechutně...

Jinak opět prima bulvární titulek - "nanuk po kterém neztlostnete". Načež následuje dlouhý výčet zdravý prospěšných látek od výživářky, ale ani zmínka o tom, že by to bylo nějaké dietní. To totiž není ANI NÁHODOU. Naopak je to celkem slušná klaorická bomba. ;-D

0/0
18.7.2014 12:56

J16a22n55a 88B80o39u28l14o20v14á 7600976381501

Postupovala bych dvoufázově. Banány bych raději rozmixovala a naplnila jimi formičky na nanuky. Až by byla náplň zmrzlá, vyndala bych nanuky z formiček a zrmzlé namáčela do čokoládové polevy. Pravděpodobně by se to dalo jíst už rovnou, stejně jako když u stánku polévají čokoládou točenou zmrzlinu. Určitě by se to ale dalo dát znovu do mrazáku a uchovat.

+4/0
18.7.2014 10:03

A38n16d84r17e75a 92Č44i74e92r51n82a 5796867530980

Na kokosovém tuku je nesympatické, že je to cévní ucpavač číslo jedna. Kokosový, palmový a palmojádrový...výživářko, vrať diplom, jestli nějaký máš!

+6/−5
18.7.2014 7:58

M87a18r32e39k 11Z71a63h73r79a36d56i10l 6424259785191

No, kokosový bych rozhodně do stejný kategorie s palmovým nedával...

+4/0
18.7.2014 8:30

M33a44r46t61i18n70a 84Č29e61r25m70á46k62o47v96á58, 40i59D20N26E52S74.98c48z 3656524208361

Reakce Margit Slimákové, která se momentálně nemůže přihlásit a reagovat, ale požádala mě o to emailem: "Nesouhlasím. Posuzování tuků podle nasycenosti je velmi zjednodušené. Dnes už víme, že je třeba všímat si i délky řetězce mastné kyseliny, která rozhoduje o tom, jak se tuk v organismu použije. Teorie o škodlivosti nasycených tuků je v tomto směru zastaralá, a i proto byly nedávno rehabilitovány vejce a máslo."

Viz: Natural coconut oil is made of 90 percent saturated fat (butter, a distant second, contains a comparatively puny 64 percent saturated fat), but the kind of saturated fat matters just as much as the amount. About half of virgin coconut oil's saturated fat is lauric acid, a medium-chain triglyceride that turns out to have a number of health-promoting properties, including the ability to improve levels of "good" HDL cholesterol. People can also more easily digest medium-chain triglycerides andconvert them to energy, according to The Wall Street Journal, making coconut oil a good choice for athletes.

http://www.huffingtonpost.com/2014/04/22/coconut-oil-healthy_n_5167057.html

+4/0
18.7.2014 9:14

L48e46n44k41a 77N71o73v56á 1516176478785

A co máte za diplom Vy? Dávno se ví, že kokosový olej je doporučován dietology, protože se déle tráví a dodává tak tělu energii postupně. Na rozdíl od jiných tuků se v těle neusazuje, protože se rozkládá na glukózu a neobsahuje cholesterol!

+2/0
18.7.2014 11:20

L46u47d19v49í56k 92G36a27j88d58o50š12í64k 2675923804692

Výživářka žádný diplom nepotřebuje. Na certifikát stačí asi týdenní kurz. :-)

+2/0
18.7.2014 12:57

M47a22r51t28i73n 92R22o78h35á15č 6839746336127

Tradiční domorodci v přímořských oblastech v jihovýchodní asii nepoužívají nic jiného a na infarkt neumírají. Takže je třeba se trochu zamyslet nad vědou a realitou.

+1/0
18.7.2014 16:53

E87l52i72š46k16a 37K88u98č18e58r83o18v59á 1866938387229

menší potíž je, že nanuk můžete lízat. tohle musíte kousat, takže si vaše zuby užijí.

+3/0
18.7.2014 7:53

A14n79d75r81e69a 34Č37i27e72r26n37a 5776667310430

Zmrzlý banán musí být pochoutka.

+1/0
18.7.2014 7:58

M24i34r48o24s22l93a56v 73S41t57a23s43t68n89y 7834623906411

Paní Kučerová, myslím, že mluvím za všechny pány, když řeknu, že lepší bude opravdu jen lízat, když zuby tak jenom jemně !

+2/0
18.7.2014 13:19

M75a71r69e53k 36Z15a81h48r19a87d63i72l 6704409915621

No, tak zmrzlej banán se musí jíst fakt dobře :-/ ...

+5/0
18.7.2014 7:28

M74a44r62t54i24n 98C19e33r11v50e21n20y 2933578826418

Kdyby jedla zmrzly banan, tak 1) nekousat, 2) bych na jidlo vubec nemyslel ;-D

0/0
18.7.2014 9:17

A74l86e34š 54Z70e53l80i22n18k39a 1554472856

Ten nanuk s tou malinou co vypadá jak jahoda je určen především pro dámy asi ;-D

+19/0
18.7.2014 1:24

J76i83ř51í 13P76e36l19n27á37ř 6855613716609

Vypadá to jako afropinďour, ale nechápu proč se autorka drží s velkostí takhle při zemi... ;-D

+10/0
18.7.2014 6:25

M29i34c64h69a37l 24V39e80r41n95e52r 8677186137904

To jo, já bych si to do pusy v životě nestrčil;-D

+2/0
18.7.2014 7:25

M81a42r16t68i63n 85C24e72r37v68e90n80y 2553328566588

Jedine co me pri pohledu na to napada, ze ta spejle musela desne bolet :-)

0/0
18.7.2014 9:19





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.