Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

V učení u sládka aneb uvařte si pod dohledem vlastní pivo sami

Pro pivaře je to skvělý dárek, uvaří si vlastní pivo a sám si ho i vypije. Proto jsem se vydal do jednoho z minipivovarů a pod dohledem zkušeného sládka vytvořil světlou dvanáctku. Ač se zdá postup jednoduchý, je to alchymie. „Moje“ pivo se bude čepovat začátkem září.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J90a79n 37S84o42u17k44u40p 1524264316245

Fajn, dává to smysl, ne jak nedávné oslavné články o poctivosti G.

+2/0
10.8.2014 20:39
Foto

P46e75t52r 96Š31r76a32i67e62r 9273642602767

Kdybych to chtěl zkusit, nejprve bych se domlouval se sladkém nebo s majiteli podniku...

+1/0
10.8.2014 16:35
Foto

P41e82t50r 13Š12r40a23i57e71r 9193372612167

Proč platit nějaký zbytečný mezičlánek "zazitky.cz"...??

0/0
10.8.2014 16:36

J87a85r46o72s84l56a40v 44J77a44k11e13š 6471491112301

asi tak, tento zatizek je bezny v mnoha pivovarech jizn ekolik roku, staci hledat.

+1/0
10.8.2014 16:56

E33v74a 50J45e58n35í15č74k21o41v65á 2801280461459

Kruci, tohle by byl perfektní dárek pro mého muže, až bude mít kulatiny nebo něco významného. Musím si to někam uložit. Díky za tip. :-)

0/0
10.8.2014 16:26

A31l54e29x80a90n94d85r 92K85o60s75t37k55a 5669326209416

Povšimněte si toho, že opravdový sládek dělá pivo ze sladu a chmele.. Ne z vloček a extraktu. Také tam nepřidává chemii atd.

+1/0
10.8.2014 13:13

L80i50b77o36r 76K51e66j79í53k 3350634224981

Extrakt je zlo, pivo je pak sice hořké, ale bez silic a vůně.

Bohužel málokomu to vadí, protože neví jak takový chmel voní. Už jsem několikrát zažil jak pivo pomlouvali, protože "tak divně smrdělo". Po přivonění jsem cítil krásnou chmelovou vůni...........:-/

+2/0
10.8.2014 15:00

L73i47b49o95r 82K51e72j48í89k 3380884564581

K té chemii: zatím jsem na ni v českém pivu nenarazil. Jediným aditivem bývá občas cukr, nebo v nealkoholickém pivu kyselina mléčná.

0/0
10.8.2014 15:01
Foto

P97e82t97r 33Š78r30a20i28e38r 9393292442417

No zase přímo z hlávek chmele se většinou nevaří ani v mikropivovarech, spíše z granulí....;-)

0/0
10.8.2014 16:38

P85a16v26e82l 97S79o29b82o37t81k10a 5920934

Ovšem jak vidíte, i zde nakupují slad v hypermarketu....

0/−1
10.8.2014 19:23

J39a87r68o45s20l92a82v 62J11a29k69e85š 6471911572401

to tezko

0/−1
10.8.2014 19:36

P72a44v10e59l 92S55o77b87o13t62k13a 5400874

Kde v článku jste četl něco o přípravě sladovnického ječmene, o jeho klíčení a pražení? Začíná to až mletím dvou druhů sladu, světlého a tmavého, a to opravdu není začátek.

0/−1
10.8.2014 23:15

J24a54r25o33s85l36a80v 40J68a93k18e50š 6571331142961

a co jako?

bezne se nakupuje v sladovnach ci velkych pivovarech, co natom je spatneho, vyroba sladu neni jen tak, mozna v malym mnozstvi to jeste jde, ale vysledek neni jisty a hlavne neznate vlastnosti takhle podomacku vyroboeneho sladu, musite si udelat rozbory apod.

Tyto rozbovy v sladovnach jiz maji hotove, vite ze ma takovy vlastnosti.

Ukazte mi na nejaky minipivovar ktery si dela svuj vlastni slad.

0/0
11.8.2014 7:40

M22a21t42ě37j 35C96h18l64á91d 3437456425891

Koliba je krásný pivovar s výborným pivem a skvělým gulášem :-)

Musím doporučit. Chystáme se tam zase i když je to víc jak 100 km daleko :o)

+1/0
10.8.2014 11:40





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.