Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

V učení u sládka aneb uvařte si pod dohledem vlastní pivo sami

Pro pivaře je to skvělý dárek, uvaří si vlastní pivo a sám si ho i vypije. Proto jsem se vydal do jednoho z minipivovarů a pod dohledem zkušeného sládka vytvořil světlou dvanáctku. Ač se zdá postup jednoduchý, je to alchymie. „Moje“ pivo se bude čepovat začátkem září.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J82a33n 96S76o43u18k68u39p 1154734346215

Fajn, dává to smysl, ne jak nedávné oslavné články o poctivosti G.

+2/0
10.8.2014 20:39
Foto

P42e37t53r 66Š22r80a67i57e63r 9953232942417

Kdybych to chtěl zkusit, nejprve bych se domlouval se sladkém nebo s majiteli podniku...

+1/0
10.8.2014 16:35
Foto

P28e17t72r 26Š98r34a71i68e93r 9793492812357

Proč platit nějaký zbytečný mezičlánek "zazitky.cz"...??

0/0
10.8.2014 16:36

J59a96r49o67s80l14a95v 54J46a23k34e23š 6891381222671

asi tak, tento zatizek je bezny v mnoha pivovarech jizn ekolik roku, staci hledat.

+1/0
10.8.2014 16:56

E24v86a 19J12e45n24í10č94k22o15v49á 2621510481569

Kruci, tohle by byl perfektní dárek pro mého muže, až bude mít kulatiny nebo něco významného. Musím si to někam uložit. Díky za tip. :-)

0/0
10.8.2014 16:26

A14l84e86x30a69n18d94r 24K19o98s86t80k93a 5479136199946

Povšimněte si toho, že opravdový sládek dělá pivo ze sladu a chmele.. Ne z vloček a extraktu. Také tam nepřidává chemii atd.

+1/0
10.8.2014 13:13

L58i11b78o92r 39K78e89j45í96k 3530544744641

Extrakt je zlo, pivo je pak sice hořké, ale bez silic a vůně.

Bohužel málokomu to vadí, protože neví jak takový chmel voní. Už jsem několikrát zažil jak pivo pomlouvali, protože "tak divně smrdělo". Po přivonění jsem cítil krásnou chmelovou vůni...........:-/

+2/0
10.8.2014 15:00

L43i13b97o65r 30K37e13j18í51k 3590284714101

K té chemii: zatím jsem na ni v českém pivu nenarazil. Jediným aditivem bývá občas cukr, nebo v nealkoholickém pivu kyselina mléčná.

0/0
10.8.2014 15:01
Foto

P12e57t42r 15Š56r18a95i53e13r 9503682622737

No zase přímo z hlávek chmele se většinou nevaří ani v mikropivovarech, spíše z granulí....;-)

0/0
10.8.2014 16:38

P15a95v83e72l 63S50o49b53o65t83k82a 5380274

Ovšem jak vidíte, i zde nakupují slad v hypermarketu....

0/−1
10.8.2014 19:23

J74a15r86o16s51l60a30v 38J75a41k12e90š 6951461772211

to tezko

0/−1
10.8.2014 19:36

P39a61v39e12l 55S32o16b33o77t94k77a 5320554

Kde v článku jste četl něco o přípravě sladovnického ječmene, o jeho klíčení a pražení? Začíná to až mletím dvou druhů sladu, světlého a tmavého, a to opravdu není začátek.

0/−1
10.8.2014 23:15

J46a73r59o76s39l43a89v 65J95a97k17e42š 6451381642811

a co jako?

bezne se nakupuje v sladovnach ci velkych pivovarech, co natom je spatneho, vyroba sladu neni jen tak, mozna v malym mnozstvi to jeste jde, ale vysledek neni jisty a hlavne neznate vlastnosti takhle podomacku vyroboeneho sladu, musite si udelat rozbory apod.

Tyto rozbovy v sladovnach jiz maji hotove, vite ze ma takovy vlastnosti.

Ukazte mi na nejaky minipivovar ktery si dela svuj vlastni slad.

0/0
11.8.2014 7:40

M81a66t13ě70j 42C35h31l52á35d 3707526985621

Koliba je krásný pivovar s výborným pivem a skvělým gulášem :-)

Musím doporučit. Chystáme se tam zase i když je to víc jak 100 km daleko :o)

+1/0
10.8.2014 11:40







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.