Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

V učení u sládka aneb uvařte si pod dohledem vlastní pivo sami

Pro pivaře je to skvělý dárek, uvaří si vlastní pivo a sám si ho i vypije. Proto jsem se vydal do jednoho z minipivovarů a pod dohledem zkušeného sládka vytvořil světlou dvanáctku. Ač se zdá postup jednoduchý, je to alchymie. „Moje“ pivo se bude čepovat začátkem září.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J72a23n 49S24o35u31k17u62p 1484224706495

Fajn, dává to smysl, ne jak nedávné oslavné články o poctivosti G.

+2/0
10.8.2014 20:39
Foto

P67e41t83r 87Š37r51a48i78e60r 9293682892307

Kdybych to chtěl zkusit, nejprve bych se domlouval se sladkém nebo s majiteli podniku...

+1/0
10.8.2014 16:35
Foto

P76e30t98r 47Š41r46a20i68e21r 9693142912897

Proč platit nějaký zbytečný mezičlánek "zazitky.cz"...??

0/0
10.8.2014 16:36

J76a73r88o62s55l15a18v 63J41a40k21e64š 6641701522331

asi tak, tento zatizek je bezny v mnoha pivovarech jizn ekolik roku, staci hledat.

+1/0
10.8.2014 16:56

E19v52a 53J58e93n58í11č18k24o17v74á 2601790561719

Kruci, tohle by byl perfektní dárek pro mého muže, až bude mít kulatiny nebo něco významného. Musím si to někam uložit. Díky za tip. :-)

0/0
10.8.2014 16:26

A79l95e46x74a74n89d97r 72K63o81s65t44k89a 5869826759756

Povšimněte si toho, že opravdový sládek dělá pivo ze sladu a chmele.. Ne z vloček a extraktu. Také tam nepřidává chemii atd.

+1/0
10.8.2014 13:13

L66i44b11o26r 59K42e95j27í71k 3800484484401

Extrakt je zlo, pivo je pak sice hořké, ale bez silic a vůně.

Bohužel málokomu to vadí, protože neví jak takový chmel voní. Už jsem několikrát zažil jak pivo pomlouvali, protože "tak divně smrdělo". Po přivonění jsem cítil krásnou chmelovou vůni...........:-/

+2/0
10.8.2014 15:00

L56i82b84o67r 41K67e27j95í77k 3430214794891

K té chemii: zatím jsem na ni v českém pivu nenarazil. Jediným aditivem bývá občas cukr, nebo v nealkoholickém pivu kyselina mléčná.

0/0
10.8.2014 15:01
Foto

P76e37t23r 21Š30r40a40i97e93r 9453542552307

No zase přímo z hlávek chmele se většinou nevaří ani v mikropivovarech, spíše z granulí....;-)

0/0
10.8.2014 16:38

P63a50v56e12l 18S59o34b33o34t81k59a 5310554

Ovšem jak vidíte, i zde nakupují slad v hypermarketu....

0/−1
10.8.2014 19:23

J24a57r79o87s10l89a46v 68J64a67k13e60š 6591171172411

to tezko

0/−1
10.8.2014 19:36

P62a47v40e22l 21S14o76b48o75t35k60a 5540664

Kde v článku jste četl něco o přípravě sladovnického ječmene, o jeho klíčení a pražení? Začíná to až mletím dvou druhů sladu, světlého a tmavého, a to opravdu není začátek.

0/−1
10.8.2014 23:15

J52a55r63o88s74l26a81v 28J15a44k63e19š 6601971812521

a co jako?

bezne se nakupuje v sladovnach ci velkych pivovarech, co natom je spatneho, vyroba sladu neni jen tak, mozna v malym mnozstvi to jeste jde, ale vysledek neni jisty a hlavne neznate vlastnosti takhle podomacku vyroboeneho sladu, musite si udelat rozbory apod.

Tyto rozbovy v sladovnach jiz maji hotove, vite ze ma takovy vlastnosti.

Ukazte mi na nejaky minipivovar ktery si dela svuj vlastni slad.

0/0
11.8.2014 7:40

M50a57t52ě27j 90C70h43l29á19d 3447196805411

Koliba je krásný pivovar s výborným pivem a skvělým gulášem :-)

Musím doporučit. Chystáme se tam zase i když je to víc jak 100 km daleko :o)

+1/0
10.8.2014 11:40







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.