Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nový nůž namaže máslo ztuhlé z lednice. Staletý problém je vyřešen

Nově se k problému mazání ztuhlého másla postavili zlepšovatelé z Austrálie. Místo nákladných sci-fi řešení vymysleli nůž ButterUp, který stírá drobné „nitky“ másla, které se na vzduchu bleskově rozehřejí, a dají se tím pádem snadno rozetřít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z78d54e36ň53k45a 35H38o94d72a14n81o54v51á 2155503631293

Zdravím  " všechny  nevědoucí " - takovýto nůž jsme už vozívali z  bývalého " východního Německa  " z Martkrewitz už před 35 roky . Stál necelé 2 DM /  tenkrát tedy vyšel na necelých 6 korun ! /.. Ale i u nás se dal  koupit / 46 Kč / V kuchyňských potřebách žádejte " mazací nůž " - tak dlouho jsem u nás ve městě otravovala vedoucího prodejny až ho   začali " vést v běžném sortimentu nožů"... i když tvrdili, že se neujmou. / vyráběla ho známá česká firma na nože - / Já sama jsem tímto nožem vybavila příbuzenstvo, známé, kamarádky...Mám doma 3 " v oběhu " už spoustu let a nejenže s jiným nožem neumím nic namazat, krájí se s ním dobře i salám, bábovka, dort...jen na zmrzlém mase jsem jednou jeden zlikvidovala...:-/  Přeju úspěšnou výpravu za starý dobrým pomocníkem... a dejte vědět jak jste uspěli .V

0/0
22.8.2014 23:25

J11a89n 73M94a34m14l69a11s 1899625438379

Docela by mě zajímalo, kde je ten Martkrewitz:-)

0/0
23.8.2014 19:44

O29l41i60v62e88r 31N93e39u16m32a62n68n 3530876659

Ten co znam ja je v Bavorsku.... to ale nebylo NDR. Mozna je tam nekde jeste jiny, nez Redvice. Nevim.

0/0
24.8.2014 8:36

J93a28n 78M73a97m17l83a58s 1449455648989

No právě, tam(Marktredwitz) se před 35 lety moc nejezdilo a určitě tam nebyla marka za 3 koruny:-)

+1/0
24.8.2014 14:46

D48a98v22i53d 60M52u17n35z73a48r 3228292834626

este ze mu prodali ten Toast Bread uz nakrajen, este by ten jeliman musel vymyslet nuz na krajeni toho nechutnyho sajrajtu...

+1/−1
22.8.2014 16:29

M72i17c59h66a72l 70M45i25l22l34e67r 9246582819302

Toast bread se PRODAVA vetsinou uz krajeny. Nejbeznejsi chleba v Australii, protoze lide maji radi toasty k snidani.

0/0
24.8.2014 15:06

M33i76c14h54a85l 38M39i67l32l50e25r 9916452589682

PS. toastoveho chleba je tu na trhu mnoho druhu, lisicich se typy mouky, prisadami, metodou peceni, zda peceno velkovyrobou nebo malymi pekarnami. Je videt, ze ty znas jen ten nejlevnejsi bily smejd, peceny masove pro nejspodnejsi polici v samosce a domnivas se, ze vsechny jsou takove.;-)

0/0
24.8.2014 15:11

D54a40v60i77d 33M31u84n36z84a97r 3368762634956

za prve, ten chleba, co mladenec pouziva, se nejdrive toastuje….a pak namazani maslem je jiz hracka…kdyz mladenec toastovati nechce, at namaze ten neotoastovany "toast" mayonaisou….zdravejsi nazli maslo a jednodusi zaroven...;-D

+2/−1
22.8.2014 16:21

M40i36c84h91a76l 91M27i88l51l78e17r 9866772299982

v Australii se majoneza, zvana mayonnaise, na toastovy chleba nemaze.

A zdravejsi nez nase prima kvalitni australske maslo od krav pasoucich se na cistych pastvinach, rozhodne neni.

0/0
24.8.2014 15:14

M49a30r30t32i76n 74R97ů69ž27i30č51k98a 9554281278109

no tak ten na videu je teda tupec ... asi bydlel dlouho u maminky :-)

na to jak dlouho už maže by mu to máslo už změklo a ty kusance co krájel

ale hlavně, že je nový nůž

někde byl i vyhřívaný nůž na máslo... taky převratný vynález

0/0
22.8.2014 12:08

P40a13v89e68l 53O83d65r59a66z91i62l 6234719357530

Nápad je to výborný, jenom nerozumím tomu, proč potřebují na rozjezd výroby 70 tisíc dolarů. Přede není problém výrobce nože požádat o dodávku nožů upravených dle dokumentace.

To bude spíš na marketing.

0/0
22.8.2014 10:13

L23u96k58á64š 98O85m55á42č72k62a 5611854321586

To bys nepochopil.

+3/0
22.8.2014 11:38

P70e74t88r 95B60o88x86a46n 1261183800764

Me se ten napad libi. A 200 bude pocatecni cena. Az padne tak na pade, tak si to poridim. Jen me pobavila diskuze, kde vsichni jen remcaji a to zejmena proto, ze je stve, ze na tak jednoduchou vec neprisli sami :-P

+1/0
18.8.2014 21:29

L45a66d27a 18N16o17v14a58k 4252553417

o tomhle "nápadu" jsem četl možná zrovna tady asi tak před pěti lety...

+1/0
18.8.2014 22:25
Foto

Z30b68y44n41ě27k 43M35e79l31i13c72h44a42r 9905477815399

tohle řešit nemusím, jelikož máslo nedávám do lednice, nýbrž do stolní máselnice...

0/−2
18.8.2014 18:31
Foto

Z92b34y20n21ě48k 89M14e78l96i16c44h53a79r 9245537225589

fakt mě zajímá, co je na tom k minusování...? :-)

0/0
22.8.2014 14:43

D43a63v39i30d 51M15u98n73z54a96r 3238632534736

podivejte…je zde volba…"+" a nebo "-", tak cemu nerozumite? ;-D

+2/0
22.8.2014 16:24

S72t25a66n75i85s61l17a19v 56H95o50r22á64k 5380732

Pravé máslo nikdy úplně ztuhnout nemůže...

+1/−7
18.8.2014 17:49

L85u59k92á29š 87O78m88á48č75k63a 5141684161486

;-D;-D

0/0
22.8.2014 11:36

J82a52n 90N78o16v98á86k 8457726806

To si pletete s vodkou. ;-)

+2/0
23.8.2014 10:03

J56i29ř72í 54K63v85ě18š 1263326362131

Od malička si máslo roztírám vroubkovaným příborákem a nikdy žádný problém. Škoda, že naše tehdy nenapadlo ten nůž přebarvit na červeno a nechat si to patentovat jako nůž na máslo, mohli z nás být milionáři. :-)

+9/−1
18.8.2014 12:41

A59r53n83o45š77t 36P20á97t12e50k 4507566345627

Stačí máslo nekrájet, ale škrabat tenké plátky nožem nakomo. Dělám to tak celej život a máslo z lednice tak nebyl nikdy "problém"...

+5/0
18.8.2014 10:58

R83o55m31a94n 79D86o30r11s43k25ý 1666284430418

No a nebo staci ten nuz nahrat. A i to uz jsem videl prodavat. Jako mali jsme si nuz vzdy strcili na chvili do variciho caje a to pak slo krasne roztirat maslo.

+2/0
18.8.2014 10:42

F23r51a61n17t42i57š55e48k 40Š34i31n62d19e18l62á82ř 1537781315

Vždyť je to také pěkná blbost roztírat ztuhlé máslo. Stačí chvilku počkat a pak to jde výborně i s obyčejným nožem.

+3/−1
18.8.2014 9:13

J33a34n 70K11a41r32e72l 33N82o12v61a69k 5906634708366

zeru ciste maslo.. na co je ta pripecena obylovina?

+7/−1
18.8.2014 9:02

T98o94m27á30š 35F98i81r63b54a64c67h90e34r 9620830744640

Kdyby byla z obilí tak nebude připečená ;-)

0/0
18.8.2014 10:33

L20u26m22í38r 82V71i56t24h26a 2677117476592

ale ona je z obylí, a to asi může být připečená. A dost možná i přypečená...

+4/−1
18.8.2014 14:27

T57o48m70á28š 81S51e31d12m21i12h98r70a29d76s76k17ý 7654919777979

Teda to muselo dát příšernou práci, a přitom taková blbost, co?

+13/0
18.8.2014 7:38

V85l26a98d60i20m86í65r 44G58o77n84d65á95š 5535261177437

Poviem to takto, pred 40 rokmi sme mali ešte kravu a maslo sa robilo doma, nedávalo sa do chladničky ale do nádoby zo studenou vodou, ktorá sa denne menila. Nebolo treba špeciálnych nožov na natieranie a tieto terajšie tzv. maslá majú veľmi ďaleko k maslu na ktoré sa ja pamätám z detských čias... Nie je to nostalgia ale niet nad domáci produkt !!

+12/−1
18.8.2014 7:15

J85o91s64e91f 22V87o23m10á36č82k10a 5373464483594

Já tedy nevím, ale vyměňovat každý den vodu mslu by mě neskutečně prudilo. To si raději ty dvě minuty po vyndání másla z lednice počkám.

+1/−1
18.8.2014 22:23

J44o55s80e58f 62V54o29l31f41í44k 4468765539303

Taky si čistíte zuby jednou za týden, že?

+2/0
21.8.2014 14:54

D85a62v79i32d 89M57u57n91z16a30r 3338852724956

vite, zalevate kvetiny amenite vodu v aqariu a maslu

0/0
22.8.2014 16:26

Š85á38r60k57a 50M47a26t46y19á70š36o83v32á 1471445702809

zlatá porcelánová nebo keramická máslenka a máslo mající pokojovou teplotu.....

+2/0
18.8.2014 7:12

M52a76r32t81i61n 24M73a66i25k68s85n97a88r 3524413308432

V létě když je ve stínu 30°C :)

+2/0
18.8.2014 11:56

Z57d44e57n17ě26k 94J78o47n46á42k 5235293318731

I tak máslo dva týdny vydrží

+3/−1
18.8.2014 16:02

S68t68a85n62i14s29l29a63v 56H97o43r76á80k 5100772

Jenže ne to, co se prodává jako máslo v obchodě :-)

+2/0
18.8.2014 17:50

L32u72k46á40š 90O26m11á22č46k94a 5681164861826

Dobrou chuť po pár dnech. ;-D

+2/0
22.8.2014 11:37

M36a33r12t48i64n 33J29i83r55o67u38s38e25k 7936605275618

Zajímavý nožík. Nicméně! To, na co to natírá, to není chleba! Je to toust. Na normální chleba se i tuhé máslo dá rozetřít. Na toust ne!

+4/0
18.8.2014 1:02

S82t30a10n18i87s34l79a19v 90H67a21v90r79a89n 9510425718277

Nicméně!!! To zvolání!!! Ty musíš být inteligent.

0/−10
18.8.2014 22:08

L70u14k64á47š 90O11m94á61č19k47a 5351334181676

A ty ještě větší.

+1/0
22.8.2014 11:37
Foto

V86l42a92d21i65m46í33r 51V67o43l44k56o 6580872867469

Konečně článek o něčem zásadním.....už měsíce nás taky rozptylují nějakými válkami kdovíkde.....a o noži na máslo víme až teď;-)

+15/0
17.8.2014 23:48

J86o57s74e23f 72R40u12z77i65c62k26a 2853393286

no mam pocit ze kdyby maslo nesidili melo ten spravny obsah tuku tak by se ruztiralo bez problemu, sam beru maslo os farmare mam ho v lednici a roztira se tak jak ma

0/−14
17.8.2014 23:38

M10i53l42a87n 82K21l13o18u48č59e60k 3330805238787

Už to tu někdo říkal, v lednici tuhne tuk, né voda, proto se margaríny lépe roztírají, protože obsahují hodně vody a takže pokud vám máslo od farmáře netuhne, tak vám farmář prodáva místo tuku vodu.

+21/0
18.8.2014 0:01

W56a66l47t12e30r 59D87i45v59i91š 6727692622192

Ta farmářská másla jsou často nedočištěná, nemají dokonale oddělené máslo od syrovátky, takže se opravdu snadněji mažou. A máte pochopitelně pravdu v tom, že tam je více vody a je to de facto šizení.

+1/0
21.8.2014 23:11

I87v80o 69Č34á80n 5148263

"Na serveru Kickstarter píšou tvůrci o tom..."

Akorát, že spousta čtenářů neví, co je to za server a k čemu slouží...!!

+1/−2
17.8.2014 22:43

V56l15a55s98t63i75m53i66l 74S22v78o77b96o51d83a 7693298915254

Tak hlavně že jsi jim to vysvětlil ;-).

+6/−1
18.8.2014 3:48

B78l92a53n51k32a 29F40a47j85k50u72s52o20v88á 8965521509904

onlouvam se, melo byt plus.... ;-(

+2/0
18.8.2014 10:41

I96v74o 60Č34á68n 5168353

Nesmutněte, já mu to plus dal za vás a vám další.:-)

Jen si myslím, že to, co je samozřejmé pro redakotra, nemusí být známé všem čtenářům... a tak mají hledat vysvětlení (u mě) v diskusi? To už mohou rovnou použít vyhledávač na netu, jako to často dělám já... jenže něktěří jsou holt líní a ani to neudělají.

0/0
18.8.2014 17:32

I97v56o 82Č40á89n 5388853

A to tu mám suplovat jeho práci? On to bere jako samozřejmost, já to hápu, jsou ale lidé, kteří o tom stále ještě neslyšeli...

No tak jo... Stručně: Lidé přispívají na to, aby projekt vznikl, resp. došlo k výrobě tohoto nože, a tak se stávají sponzory.

0/0
18.8.2014 17:28

J64a60n 22M10i77c21h12á56l40e56k 3230285873705

Já si krájim z másla tenký plátky. Je pak sice rychle pryč, no zase si dam o něco míň salámu třebas na to.

+7/0
17.8.2014 21:53





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.