Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nový nůž namaže máslo ztuhlé z lednice. Staletý problém je vyřešen

Nově se k problému mazání ztuhlého másla postavili zlepšovatelé z Austrálie. Místo nákladných sci-fi řešení vymysleli nůž ButterUp, který stírá drobné „nitky“ másla, které se na vzduchu bleskově rozehřejí, a dají se tím pádem snadno rozetřít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z51d97e80ň16k95a 63H95o62d98a43n97o98v93á 2415563911913

Zdravím  " všechny  nevědoucí " - takovýto nůž jsme už vozívali z  bývalého " východního Německa  " z Martkrewitz už před 35 roky . Stál necelé 2 DM /  tenkrát tedy vyšel na necelých 6 korun ! /.. Ale i u nás se dal  koupit / 46 Kč / V kuchyňských potřebách žádejte " mazací nůž " - tak dlouho jsem u nás ve městě otravovala vedoucího prodejny až ho   začali " vést v běžném sortimentu nožů"... i když tvrdili, že se neujmou. / vyráběla ho známá česká firma na nože - / Já sama jsem tímto nožem vybavila příbuzenstvo, známé, kamarádky...Mám doma 3 " v oběhu " už spoustu let a nejenže s jiným nožem neumím nic namazat, krájí se s ním dobře i salám, bábovka, dort...jen na zmrzlém mase jsem jednou jeden zlikvidovala...:-/  Přeju úspěšnou výpravu za starý dobrým pomocníkem... a dejte vědět jak jste uspěli .V

0/0
22.8.2014 23:25

J32a41n 20M74a69m50l45a17s 1359115178509

Docela by mě zajímalo, kde je ten Martkrewitz:-)

0/0
23.8.2014 19:44

O71l91i52v96e64r 76N25e51u89m78a89n22n 3450216399

Ten co znam ja je v Bavorsku.... to ale nebylo NDR. Mozna je tam nekde jeste jiny, nez Redvice. Nevim.

0/0
24.8.2014 8:36

J48a19n 43M17a30m18l44a45s 1379105608809

No právě, tam(Marktredwitz) se před 35 lety moc nejezdilo a určitě tam nebyla marka za 3 koruny:-)

+1/0
24.8.2014 14:46

D56a44v97i69d 61M88u22n36z50a54r 3118392644406

este ze mu prodali ten Toast Bread uz nakrajen, este by ten jeliman musel vymyslet nuz na krajeni toho nechutnyho sajrajtu...

+1/−1
22.8.2014 16:29

M50i11c52h51a96l 39M57i20l95l97e91r 9936852419372

Toast bread se PRODAVA vetsinou uz krajeny. Nejbeznejsi chleba v Australii, protoze lide maji radi toasty k snidani.

0/0
24.8.2014 15:06

M55i25c95h13a94l 67M16i91l19l37e33r 9336842889932

PS. toastoveho chleba je tu na trhu mnoho druhu, lisicich se typy mouky, prisadami, metodou peceni, zda peceno velkovyrobou nebo malymi pekarnami. Je videt, ze ty znas jen ten nejlevnejsi bily smejd, peceny masove pro nejspodnejsi polici v samosce a domnivas se, ze vsechny jsou takove.;-)

0/0
24.8.2014 15:11

D17a14v51i89d 67M42u92n84z12a31r 3328452474106

za prve, ten chleba, co mladenec pouziva, se nejdrive toastuje….a pak namazani maslem je jiz hracka…kdyz mladenec toastovati nechce, at namaze ten neotoastovany "toast" mayonaisou….zdravejsi nazli maslo a jednodusi zaroven...;-D

+2/−1
22.8.2014 16:21

M77i67c13h80a98l 93M39i15l35l69e71r 9446192429242

v Australii se majoneza, zvana mayonnaise, na toastovy chleba nemaze.

A zdravejsi nez nase prima kvalitni australske maslo od krav pasoucich se na cistych pastvinach, rozhodne neni.

0/0
24.8.2014 15:14

M73a15r72t31i12n 89R86ů51ž94i73č93k62a 9404921818719

no tak ten na videu je teda tupec ... asi bydlel dlouho u maminky :-)

na to jak dlouho už maže by mu to máslo už změklo a ty kusance co krájel

ale hlavně, že je nový nůž

někde byl i vyhřívaný nůž na máslo... taky převratný vynález

0/0
22.8.2014 12:08

P32a67v91e41l 68O30d52r85a93z64i12l 6774819277320

Nápad je to výborný, jenom nerozumím tomu, proč potřebují na rozjezd výroby 70 tisíc dolarů. Přede není problém výrobce nože požádat o dodávku nožů upravených dle dokumentace.

To bude spíš na marketing.

0/0
22.8.2014 10:13

L33u59k69á38š 25O59m23á45č20k89a 5251174171156

To bys nepochopil.

+3/0
22.8.2014 11:38

P41e97t21r 53B97o49x76a26n 1111543530624

Me se ten napad libi. A 200 bude pocatecni cena. Az padne tak na pade, tak si to poridim. Jen me pobavila diskuze, kde vsichni jen remcaji a to zejmena proto, ze je stve, ze na tak jednoduchou vec neprisli sami :-P

+1/0
18.8.2014 21:29

L86a37d47a 86N19o69v77a50k 4692133697

o tomhle "nápadu" jsem četl možná zrovna tady asi tak před pěti lety...

+1/0
18.8.2014 22:25
Foto

Z64b65y21n18ě32k 81M50e53l23i45c80h61a65r 9905347825769

tohle řešit nemusím, jelikož máslo nedávám do lednice, nýbrž do stolní máselnice...

0/−2
18.8.2014 18:31
Foto

Z55b17y57n25ě83k 62M72e85l96i32c80h55a38r 9655447385389

fakt mě zajímá, co je na tom k minusování...? :-)

0/0
22.8.2014 14:43

D55a86v85i41d 54M44u60n11z40a27r 3168752814956

podivejte…je zde volba…"+" a nebo "-", tak cemu nerozumite? ;-D

+2/0
22.8.2014 16:24

S83t85a11n93i62s54l54a79v 12H48o32r34á58k 5690972

Pravé máslo nikdy úplně ztuhnout nemůže...

+1/−7
18.8.2014 17:49

L83u78k45á33š 36O44m47á96č44k11a 5711964241536

;-D;-D

0/0
22.8.2014 11:36

J65a19n 24N35o95v68á37k 8707816826

To si pletete s vodkou. ;-)

+2/0
23.8.2014 10:03

J83i75ř83í 46K19v29ě84š 1903136552481

Od malička si máslo roztírám vroubkovaným příborákem a nikdy žádný problém. Škoda, že naše tehdy nenapadlo ten nůž přebarvit na červeno a nechat si to patentovat jako nůž na máslo, mohli z nás být milionáři. :-)

+9/−1
18.8.2014 12:41

A69r51n54o61š46t 88P65á92t89e57k 4397366665817

Stačí máslo nekrájet, ale škrabat tenké plátky nožem nakomo. Dělám to tak celej život a máslo z lednice tak nebyl nikdy "problém"...

+5/0
18.8.2014 10:58

R22o19m32a72n 38D56o17r62s49k52ý 1686624600348

No a nebo staci ten nuz nahrat. A i to uz jsem videl prodavat. Jako mali jsme si nuz vzdy strcili na chvili do variciho caje a to pak slo krasne roztirat maslo.

+2/0
18.8.2014 10:42

F80r85a15n20t96i96š94e66k 69Š73i59n79d70e77l91á35ř 1537481265

Vždyť je to také pěkná blbost roztírat ztuhlé máslo. Stačí chvilku počkat a pak to jde výborně i s obyčejným nožem.

+3/−1
18.8.2014 9:13

J63a96n 19K61a28r73e98l 40N17o12v12a91k 5836374408216

zeru ciste maslo.. na co je ta pripecena obylovina?

+7/−1
18.8.2014 9:02

T13o51m28á38š 69F86i54r49b58a23c58h84e39r 9700240984290

Kdyby byla z obilí tak nebude připečená ;-)

0/0
18.8.2014 10:33

L45u95m37í71r 34V86i46t97h65a 2877647666802

ale ona je z obylí, a to asi může být připečená. A dost možná i přypečená...

+4/−1
18.8.2014 14:27

T74o51m40á65š 87S82e34d20m56i76h52r68a13d14s25k23ý 7114459867139

Teda to muselo dát příšernou práci, a přitom taková blbost, co?

+13/0
18.8.2014 7:38

V72l47a41d13i49m78í63r 81G40o14n97d88á82š 5765471167547

Poviem to takto, pred 40 rokmi sme mali ešte kravu a maslo sa robilo doma, nedávalo sa do chladničky ale do nádoby zo studenou vodou, ktorá sa denne menila. Nebolo treba špeciálnych nožov na natieranie a tieto terajšie tzv. maslá majú veľmi ďaleko k maslu na ktoré sa ja pamätám z detských čias... Nie je to nostalgia ale niet nad domáci produkt !!

+12/−1
18.8.2014 7:15

J72o82s40e73f 19V88o29m84á12č30k81a 5303834633514

Já tedy nevím, ale vyměňovat každý den vodu mslu by mě neskutečně prudilo. To si raději ty dvě minuty po vyndání másla z lednice počkám.

+1/−1
18.8.2014 22:23

J77o63s18e37f 20V37o26l18f28í51k 4798515779623

Taky si čistíte zuby jednou za týden, že?

+2/0
21.8.2014 14:54

D85a36v66i18d 68M37u62n55z38a63r 3578212274466

vite, zalevate kvetiny amenite vodu v aqariu a maslu

0/0
22.8.2014 16:26

Š57á80r60k55a 49M55a21t28y67á19š95o27v56á 1731225312389

zlatá porcelánová nebo keramická máslenka a máslo mající pokojovou teplotu.....

+2/0
18.8.2014 7:12

M47a50r31t26i93n 25M22a24i35k88s31n34a54r 3784973198782

V létě když je ve stínu 30°C :)

+2/0
18.8.2014 11:56

Z60d47e90n33ě11k 32J51o67n67á57k 5215503808881

I tak máslo dva týdny vydrží

+3/−1
18.8.2014 16:02

S43t17a34n20i70s94l30a63v 65H48o41r23á66k 5890922

Jenže ne to, co se prodává jako máslo v obchodě :-)

+2/0
18.8.2014 17:50

L23u40k97á17š 77O23m73á40č15k45a 5281794581366

Dobrou chuť po pár dnech. ;-D

+2/0
22.8.2014 11:37

M67a10r72t54i98n 86J27i29r67o37u24s57e95k 7806515915878

Zajímavý nožík. Nicméně! To, na co to natírá, to není chleba! Je to toust. Na normální chleba se i tuhé máslo dá rozetřít. Na toust ne!

+4/0
18.8.2014 1:02

S64t60a73n53i26s23l43a13v 75H68a75v28r74a51n 9240715378977

Nicméně!!! To zvolání!!! Ty musíš být inteligent.

0/−10
18.8.2014 22:08

L48u67k68á66š 12O75m92á71č69k92a 5291264921876

A ty ještě větší.

+1/0
22.8.2014 11:37
Foto

V23l56a62d29i83m81í50r 85V39o51l33k27o 6500112917849

Konečně článek o něčem zásadním.....už měsíce nás taky rozptylují nějakými válkami kdovíkde.....a o noži na máslo víme až teď;-)

+15/0
17.8.2014 23:48

J98o85s68e82f 13R33u28z96i57c97k60a 2543523496

no mam pocit ze kdyby maslo nesidili melo ten spravny obsah tuku tak by se ruztiralo bez problemu, sam beru maslo os farmare mam ho v lednici a roztira se tak jak ma

0/−14
17.8.2014 23:38

M82i58l75a87n 15K27l87o94u86č54e57k 3610375268437

Už to tu někdo říkal, v lednici tuhne tuk, né voda, proto se margaríny lépe roztírají, protože obsahují hodně vody a takže pokud vám máslo od farmáře netuhne, tak vám farmář prodáva místo tuku vodu.

+21/0
18.8.2014 0:01

W84a34l91t78e84r 93D43i56v20i84š 6887382652702

Ta farmářská másla jsou často nedočištěná, nemají dokonale oddělené máslo od syrovátky, takže se opravdu snadněji mažou. A máte pochopitelně pravdu v tom, že tam je více vody a je to de facto šizení.

+1/0
21.8.2014 23:11

I85v31o 94Č42á89n 5678733

"Na serveru Kickstarter píšou tvůrci o tom..."

Akorát, že spousta čtenářů neví, co je to za server a k čemu slouží...!!

+1/−2
17.8.2014 22:43

V50l62a95s74t95i13m97i23l 35S50v95o11b63o72d72a 7673758675544

Tak hlavně že jsi jim to vysvětlil ;-).

+6/−1
18.8.2014 3:48

B49l11a65n12k25a 88F32a34j10k33u61s29o46v58á 8685431719954

onlouvam se, melo byt plus.... ;-(

+2/0
18.8.2014 10:41

I14v88o 89Č44á43n 5848433

Nesmutněte, já mu to plus dal za vás a vám další.:-)

Jen si myslím, že to, co je samozřejmé pro redakotra, nemusí být známé všem čtenářům... a tak mají hledat vysvětlení (u mě) v diskusi? To už mohou rovnou použít vyhledávač na netu, jako to často dělám já... jenže něktěří jsou holt líní a ani to neudělají.

0/0
18.8.2014 17:32

I36v11o 97Č23á62n 5298743

A to tu mám suplovat jeho práci? On to bere jako samozřejmost, já to hápu, jsou ale lidé, kteří o tom stále ještě neslyšeli...

No tak jo... Stručně: Lidé přispívají na to, aby projekt vznikl, resp. došlo k výrobě tohoto nože, a tak se stávají sponzory.

0/0
18.8.2014 17:28

J44a28n 72M84i59c79h84á72l78e96k 3880725313585

Já si krájim z másla tenký plátky. Je pak sice rychle pryč, no zase si dam o něco míň salámu třebas na to.

+7/0
17.8.2014 21:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.