Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nový nůž namaže máslo ztuhlé z lednice. Staletý problém je vyřešen

Nově se k problému mazání ztuhlého másla postavili zlepšovatelé z Austrálie. Místo nákladných sci-fi řešení vymysleli nůž ButterUp, který stírá drobné „nitky“ másla, které se na vzduchu bleskově rozehřejí, a dají se tím pádem snadno rozetřít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z83d47e70ň83k20a 42H55o50d53a89n21o20v76á 2365713191263

Zdravím  " všechny  nevědoucí " - takovýto nůž jsme už vozívali z  bývalého " východního Německa  " z Martkrewitz už před 35 roky . Stál necelé 2 DM /  tenkrát tedy vyšel na necelých 6 korun ! /.. Ale i u nás se dal  koupit / 46 Kč / V kuchyňských potřebách žádejte " mazací nůž " - tak dlouho jsem u nás ve městě otravovala vedoucího prodejny až ho   začali " vést v běžném sortimentu nožů"... i když tvrdili, že se neujmou. / vyráběla ho známá česká firma na nože - / Já sama jsem tímto nožem vybavila příbuzenstvo, známé, kamarádky...Mám doma 3 " v oběhu " už spoustu let a nejenže s jiným nožem neumím nic namazat, krájí se s ním dobře i salám, bábovka, dort...jen na zmrzlém mase jsem jednou jeden zlikvidovala...:-/  Přeju úspěšnou výpravu za starý dobrým pomocníkem... a dejte vědět jak jste uspěli .V

0/0
22.8.2014 23:25

J62a73n 21M64a25m98l79a30s 1489785338529

Docela by mě zajímalo, kde je ten Martkrewitz:-)

0/0
23.8.2014 19:44

O60l61i28v46e49r 26N67e59u78m28a49n37n 3590476329

Ten co znam ja je v Bavorsku.... to ale nebylo NDR. Mozna je tam nekde jeste jiny, nez Redvice. Nevim.

0/0
24.8.2014 8:36

J53a72n 55M53a21m28l66a62s 1119975688479

No právě, tam(Marktredwitz) se před 35 lety moc nejezdilo a určitě tam nebyla marka za 3 koruny:-)

+1/0
24.8.2014 14:46

D90a63v70i62d 32M96u91n37z92a72r 3368202134596

este ze mu prodali ten Toast Bread uz nakrajen, este by ten jeliman musel vymyslet nuz na krajeni toho nechutnyho sajrajtu...

+1/−1
22.8.2014 16:29

M47i44c33h83a15l 76M75i41l76l75e32r 9796402429942

Toast bread se PRODAVA vetsinou uz krajeny. Nejbeznejsi chleba v Australii, protoze lide maji radi toasty k snidani.

0/0
24.8.2014 15:06

M64i45c50h56a30l 67M25i56l86l15e61r 9546942549792

PS. toastoveho chleba je tu na trhu mnoho druhu, lisicich se typy mouky, prisadami, metodou peceni, zda peceno velkovyrobou nebo malymi pekarnami. Je videt, ze ty znas jen ten nejlevnejsi bily smejd, peceny masove pro nejspodnejsi polici v samosce a domnivas se, ze vsechny jsou takove.;-)

0/0
24.8.2014 15:11

D45a45v50i60d 80M31u39n27z92a91r 3708582864946

za prve, ten chleba, co mladenec pouziva, se nejdrive toastuje….a pak namazani maslem je jiz hracka…kdyz mladenec toastovati nechce, at namaze ten neotoastovany "toast" mayonaisou….zdravejsi nazli maslo a jednodusi zaroven...;-D

+2/−1
22.8.2014 16:21

M39i51c65h59a41l 38M37i84l62l81e90r 9316872459782

v Australii se majoneza, zvana mayonnaise, na toastovy chleba nemaze.

A zdravejsi nez nase prima kvalitni australske maslo od krav pasoucich se na cistych pastvinach, rozhodne neni.

0/0
24.8.2014 15:14

M52a31r80t86i95n 39R86ů38ž79i60č72k34a 9274571648589

no tak ten na videu je teda tupec ... asi bydlel dlouho u maminky :-)

na to jak dlouho už maže by mu to máslo už změklo a ty kusance co krájel

ale hlavně, že je nový nůž

někde byl i vyhřívaný nůž na máslo... taky převratný vynález

0/0
22.8.2014 12:08

P18a38v60e57l 62O94d93r62a25z51i60l 6824679697590

Nápad je to výborný, jenom nerozumím tomu, proč potřebují na rozjezd výroby 70 tisíc dolarů. Přede není problém výrobce nože požádat o dodávku nožů upravených dle dokumentace.

To bude spíš na marketing.

0/0
22.8.2014 10:13

L43u93k48á49š 69O89m71á89č65k52a 5221854981676

To bys nepochopil.

+3/0
22.8.2014 11:38

P13e20t37r 97B33o81x92a36n 1871263570374

Me se ten napad libi. A 200 bude pocatecni cena. Az padne tak na pade, tak si to poridim. Jen me pobavila diskuze, kde vsichni jen remcaji a to zejmena proto, ze je stve, ze na tak jednoduchou vec neprisli sami :-P

+1/0
18.8.2014 21:29

L27a70d54a 77N14o70v20a11k 4392403787

o tomhle "nápadu" jsem četl možná zrovna tady asi tak před pěti lety...

+1/0
18.8.2014 22:25
Foto

Z17b94y68n46ě47k 94M14e49l18i94c93h21a40r 9335837435869

tohle řešit nemusím, jelikož máslo nedávám do lednice, nýbrž do stolní máselnice...

0/−2
18.8.2014 18:31
Foto

Z65b16y15n32ě91k 41M71e10l44i86c48h51a75r 9975387725409

fakt mě zajímá, co je na tom k minusování...? :-)

0/0
22.8.2014 14:43

D29a12v63i45d 55M41u82n75z48a42r 3338582234546

podivejte…je zde volba…"+" a nebo "-", tak cemu nerozumite? ;-D

+2/0
22.8.2014 16:24

S29t36a32n44i32s34l56a25v 62H96o45r12á17k 5650972

Pravé máslo nikdy úplně ztuhnout nemůže...

+1/−7
18.8.2014 17:49

L42u95k65á48š 10O13m81á79č50k20a 5741324551526

;-D;-D

0/0
22.8.2014 11:36

J98a47n 51N31o41v28á24k 8527626156

To si pletete s vodkou. ;-)

+2/0
23.8.2014 10:03

J14i48ř66í 10K52v33ě26š 1773166452661

Od malička si máslo roztírám vroubkovaným příborákem a nikdy žádný problém. Škoda, že naše tehdy nenapadlo ten nůž přebarvit na červeno a nechat si to patentovat jako nůž na máslo, mohli z nás být milionáři. :-)

+9/−1
18.8.2014 12:41

A10r26n97o42š22t 50P67á50t15e76k 4467636805407

Stačí máslo nekrájet, ale škrabat tenké plátky nožem nakomo. Dělám to tak celej život a máslo z lednice tak nebyl nikdy "problém"...

+5/0
18.8.2014 10:58

R17o88m81a66n 69D37o56r45s81k42ý 1846184150708

No a nebo staci ten nuz nahrat. A i to uz jsem videl prodavat. Jako mali jsme si nuz vzdy strcili na chvili do variciho caje a to pak slo krasne roztirat maslo.

+2/0
18.8.2014 10:42

F57r78a93n26t11i16š19e96k 53Š14i44n41d66e17l95á33ř 1347981775

Vždyť je to také pěkná blbost roztírat ztuhlé máslo. Stačí chvilku počkat a pak to jde výborně i s obyčejným nožem.

+3/−1
18.8.2014 9:13

J62a72n 85K64a26r28e16l 13N64o43v65a56k 5146444958926

zeru ciste maslo.. na co je ta pripecena obylovina?

+7/−1
18.8.2014 9:02

T35o81m30á62š 73F31i20r45b77a31c38h70e49r 9480570174850

Kdyby byla z obilí tak nebude připečená ;-)

0/0
18.8.2014 10:33

L39u52m96í70r 24V76i96t94h12a 2547627866562

ale ona je z obylí, a to asi může být připečená. A dost možná i přypečená...

+4/−1
18.8.2014 14:27

T40o96m70á23š 70S51e13d46m13i41h62r50a86d94s89k44ý 7634269847579

Teda to muselo dát příšernou práci, a přitom taková blbost, co?

+13/0
18.8.2014 7:38

V70l73a90d97i32m21í14r 33G66o70n76d56á58š 5315901417987

Poviem to takto, pred 40 rokmi sme mali ešte kravu a maslo sa robilo doma, nedávalo sa do chladničky ale do nádoby zo studenou vodou, ktorá sa denne menila. Nebolo treba špeciálnych nožov na natieranie a tieto terajšie tzv. maslá majú veľmi ďaleko k maslu na ktoré sa ja pamätám z detských čias... Nie je to nostalgia ale niet nad domáci produkt !!

+12/−1
18.8.2014 7:15

J35o77s16e14f 48V35o20m44á30č36k81a 5173594483374

Já tedy nevím, ale vyměňovat každý den vodu mslu by mě neskutečně prudilo. To si raději ty dvě minuty po vyndání másla z lednice počkám.

+1/−1
18.8.2014 22:23

J77o38s84e65f 15V71o90l58f46í79k 4788425649153

Taky si čistíte zuby jednou za týden, že?

+2/0
21.8.2014 14:54

D91a65v13i57d 45M38u48n77z53a31r 3478792624126

vite, zalevate kvetiny amenite vodu v aqariu a maslu

0/0
22.8.2014 16:26

Š84á32r26k17a 32M48a78t29y45á35š36o37v43á 1281695332699

zlatá porcelánová nebo keramická máslenka a máslo mající pokojovou teplotu.....

+2/0
18.8.2014 7:12

M92a55r39t37i70n 78M58a24i19k88s98n84a62r 3274343198882

V létě když je ve stínu 30°C :)

+2/0
18.8.2014 11:56

Z73d24e63n71ě19k 26J36o71n30á77k 5315173938291

I tak máslo dva týdny vydrží

+3/−1
18.8.2014 16:02

S18t29a61n54i34s33l73a23v 52H66o91r22á58k 5780442

Jenže ne to, co se prodává jako máslo v obchodě :-)

+2/0
18.8.2014 17:50

L81u17k12á28š 54O54m55á69č96k82a 5391124651506

Dobrou chuť po pár dnech. ;-D

+2/0
22.8.2014 11:37

M11a37r16t25i68n 90J64i11r72o98u84s25e59k 7706955785968

Zajímavý nožík. Nicméně! To, na co to natírá, to není chleba! Je to toust. Na normální chleba se i tuhé máslo dá rozetřít. Na toust ne!

+4/0
18.8.2014 1:02

S66t56a37n47i69s29l88a49v 74H61a59v64r70a93n 9300175728517

Nicméně!!! To zvolání!!! Ty musíš být inteligent.

0/−10
18.8.2014 22:08

L39u85k95á89š 87O79m80á44č12k42a 5381944841736

A ty ještě větší.

+1/0
22.8.2014 11:37
Foto

V27l85a72d55i37m12í40r 18V26o75l93k38o 6140452127149

Konečně článek o něčem zásadním.....už měsíce nás taky rozptylují nějakými válkami kdovíkde.....a o noži na máslo víme až teď;-)

+15/0
17.8.2014 23:48

J64o17s85e28f 65R92u10z76i68c57k66a 2353263566

no mam pocit ze kdyby maslo nesidili melo ten spravny obsah tuku tak by se ruztiralo bez problemu, sam beru maslo os farmare mam ho v lednici a roztira se tak jak ma

0/−14
17.8.2014 23:38

M20i79l76a85n 46K83l31o74u79č70e21k 3310685308947

Už to tu někdo říkal, v lednici tuhne tuk, né voda, proto se margaríny lépe roztírají, protože obsahují hodně vody a takže pokud vám máslo od farmáře netuhne, tak vám farmář prodáva místo tuku vodu.

+21/0
18.8.2014 0:01

W58a74l44t41e96r 76D30i18v66i17š 6337852942852

Ta farmářská másla jsou často nedočištěná, nemají dokonale oddělené máslo od syrovátky, takže se opravdu snadněji mažou. A máte pochopitelně pravdu v tom, že tam je více vody a je to de facto šizení.

+1/0
21.8.2014 23:11

I79v45o 14Č90á69n 5648243

"Na serveru Kickstarter píšou tvůrci o tom..."

Akorát, že spousta čtenářů neví, co je to za server a k čemu slouží...!!

+1/−2
17.8.2014 22:43

V60l28a97s28t82i88m37i25l 16S44v34o78b80o19d81a 7323938295784

Tak hlavně že jsi jim to vysvětlil ;-).

+6/−1
18.8.2014 3:48

B88l70a20n77k23a 96F35a88j98k34u16s39o97v65á 8805971559454

onlouvam se, melo byt plus.... ;-(

+2/0
18.8.2014 10:41

I23v24o 86Č92á91n 5608723

Nesmutněte, já mu to plus dal za vás a vám další.:-)

Jen si myslím, že to, co je samozřejmé pro redakotra, nemusí být známé všem čtenářům... a tak mají hledat vysvětlení (u mě) v diskusi? To už mohou rovnou použít vyhledávač na netu, jako to často dělám já... jenže něktěří jsou holt líní a ani to neudělají.

0/0
18.8.2014 17:32

I97v17o 24Č75á96n 5238203

A to tu mám suplovat jeho práci? On to bere jako samozřejmost, já to hápu, jsou ale lidé, kteří o tom stále ještě neslyšeli...

No tak jo... Stručně: Lidé přispívají na to, aby projekt vznikl, resp. došlo k výrobě tohoto nože, a tak se stávají sponzory.

0/0
18.8.2014 17:28

J71a89n 74M52i50c50h84á30l56e10k 3370895983145

Já si krájim z másla tenký plátky. Je pak sice rychle pryč, no zase si dam o něco míň salámu třebas na to.

+7/0
17.8.2014 21:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.