Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé pálivé papričky, džbánek čerstvě vymačkané citrusové šťávy a snítky bylinek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O75l61d25ř81i14c41h 86H62o68r94á27k 2414989961665

Kdeže jsou ty časy, kdy ryba bývala jídlem chudých. Dnes i nejlevnější mražená ryba je dražší než chlazené vepřové (oblast bůček, krkovička, někdy i libovější).

Dnes je drahý i kdysi levný sýr.

Takže zkoušejte to klidně i dál s recepty stylu kupte drahé rybí maso a zkuste drahý experiment. Ono opravdu ne každému sedne Mexická či thajská pálivost, to jsou opravdu extrémy a i když mám pálivé rád, tak podobných jídel si dám leda pár soust.

Ono třeba mnohem méně pálí suši s wasabi než podobný mexiko mix. V sushi je totiž báječně jemná rýže co to srazí.

(suši a sushi jsem zkusil záměrně, ale oboje mi Chrome podtrhuje jako nespisovné)

+2/0
23.10.2014 13:25

P28a17v15e86l 72O48d11r65a77z14i29l 6594979237360

No asi záleží na tom, kolik si tam toho wasabi nacpete, že.

0/0
23.10.2014 14:08

H34e60l24e68n98a 29V37e68v56e37r62k86o86v86a 3609727

Ty časy,kdy jsme chodili do Rybeny na svačiny a obědy,aniž by nás to finančně zruinovalo,tak ty jsou pryč.Ale vzpomínáme.:-)

+2/0
23.10.2014 14:19

H54a48n95u29š 97H57o62r73á68k 9561114266683

Zname a moc dobry. A prekvapive dobra ryba na ceviche je obycejnej ceskej kapr. Da se sehnat opravdu cerstvej a zatim to jako uprava kapra u me vede, jinak ho povazuju za dost mizernou rybu.

BTW: rocoto jsou stredne palivy papriky se zajimavou chuti a mekci konzistenci, s cernejma seminkama. Mohutna a chlupata rostlina. I ty lze jenom doporucit k pestovani.

+3/0
23.10.2014 9:57

H76e17l35e48n10a 94V96e13v39e50r39k65o30v28a 3109217

Souhlas,až na to,že kapr není mizerná ryba.Čerstvě ulovený kapr je luxus.Aspoň pro mě.:-)

+2/0
23.10.2014 11:09

H74a56n27u81š 84H31o12r45á48k 9661774596963

Jak odkud vyloveny. Ricni, nebo z hluboky a chudy vody je docela dobrej. Cerstve vylovenej z rybnika je hnusnej. Tak jako tak, chutove je to jedna z nejslabsich ryb co se u nas chovaj, jenze je nenarocna, rychle rostouci a vsezrava.

0/0
23.10.2014 12:28

H98e32l22e11n30a 55V42e64v82e56r46k31o17v33a 3309957

Ŕíční,čerstvě ulovený.Na másle připravený.Mám ryby moc ráda,vyzkoušené co je dostupné,ale kapr je vítěz.:-)

0/0
23.10.2014 13:12

M17a32r10t45i91n83a 35T97r80o30j19a38n75o51v10á 5723848115

Zkusila bych to s nějakou mořskou rybou. Souhlasím, že kapr je mizerná ryba.

Jen těch 15 vymačkaných limetek mi připadá jako sakra drahá sranda. Ale dobrý to asi je.

0/0
23.10.2014 11:43

H19a93n96u10š 46H71o62r89á67k 9321954856773

15 je podle me trochu prestreleny, 10-12 by mohlo stacit, v kazdym pripade to musi plavat. Limetky jsou dneska levnejsi nez citrony. I tak, limetka stoji 4kc, takze 15ks je za 60Kc. To neni tak hrozny, ne? Kdyz uvazim cenu ryby...

0/0
23.10.2014 12:26

H97e11l98e55n82a 51V60e25v78e22r82k35o78v55a 3689797

Kdysi jsem viděla pořad,kde kuchař místo limetek nebo citronů na vaření ryby doporučoval šťávu z červeného grepu.Byl to profesionál,tak by to mohlo vyjít.

0/0
23.10.2014 13:26

B80e47n 51P33a16v86k57a 1427263647771

V krámech se dají koupit litrovky citronové či limetkové šťávy kolem 60,-. Chce to jen hledat. Kupovat na to limetky či citróny normálně v zelenině, se mně zdá jako mrhání peněz. Kor dneska, kdy jsou ceny přepálené až hanba.

0/0
23.10.2014 14:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.