Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé pálivé papričky, džbánek čerstvě vymačkané citrusové šťávy a snítky bylinek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O53l30d54ř56i49c27h 38H81o50r57á38k 2664589801905

Kdeže jsou ty časy, kdy ryba bývala jídlem chudých. Dnes i nejlevnější mražená ryba je dražší než chlazené vepřové (oblast bůček, krkovička, někdy i libovější).

Dnes je drahý i kdysi levný sýr.

Takže zkoušejte to klidně i dál s recepty stylu kupte drahé rybí maso a zkuste drahý experiment. Ono opravdu ne každému sedne Mexická či thajská pálivost, to jsou opravdu extrémy a i když mám pálivé rád, tak podobných jídel si dám leda pár soust.

Ono třeba mnohem méně pálí suši s wasabi než podobný mexiko mix. V sushi je totiž báječně jemná rýže co to srazí.

(suši a sushi jsem zkusil záměrně, ale oboje mi Chrome podtrhuje jako nespisovné)

+2/0
23.10.2014 13:25

P89a59v59e51l 40O87d92r51a10z17i13l 6454819427230

No asi záleží na tom, kolik si tam toho wasabi nacpete, že.

0/0
23.10.2014 14:08

H61e95l78e22n94a 98V78e10v21e30r51k72o34v75a 3719417

Ty časy,kdy jsme chodili do Rybeny na svačiny a obědy,aniž by nás to finančně zruinovalo,tak ty jsou pryč.Ale vzpomínáme.:-)

+2/0
23.10.2014 14:19

H63a22n54u79š 94H87o41r43á88k 9591784536483

Zname a moc dobry. A prekvapive dobra ryba na ceviche je obycejnej ceskej kapr. Da se sehnat opravdu cerstvej a zatim to jako uprava kapra u me vede, jinak ho povazuju za dost mizernou rybu.

BTW: rocoto jsou stredne palivy papriky se zajimavou chuti a mekci konzistenci, s cernejma seminkama. Mohutna a chlupata rostlina. I ty lze jenom doporucit k pestovani.

+3/0
23.10.2014 9:57

H45e80l56e48n36a 95V42e87v46e84r90k21o59v48a 3309887

Souhlas,až na to,že kapr není mizerná ryba.Čerstvě ulovený kapr je luxus.Aspoň pro mě.:-)

+2/0
23.10.2014 11:09

H25a67n74u38š 75H49o33r37á62k 9281734636453

Jak odkud vyloveny. Ricni, nebo z hluboky a chudy vody je docela dobrej. Cerstve vylovenej z rybnika je hnusnej. Tak jako tak, chutove je to jedna z nejslabsich ryb co se u nas chovaj, jenze je nenarocna, rychle rostouci a vsezrava.

0/0
23.10.2014 12:28

H32e45l30e34n60a 74V49e94v34e97r79k39o52v27a 3369627

Ŕíční,čerstvě ulovený.Na másle připravený.Mám ryby moc ráda,vyzkoušené co je dostupné,ale kapr je vítěz.:-)

0/0
23.10.2014 13:12

M68a44r49t20i54n73a 90T13r25o72j95a56n29o85v18á 5313778525

Zkusila bych to s nějakou mořskou rybou. Souhlasím, že kapr je mizerná ryba.

Jen těch 15 vymačkaných limetek mi připadá jako sakra drahá sranda. Ale dobrý to asi je.

0/0
23.10.2014 11:43

H23a48n69u85š 97H72o80r93á90k 9691944976323

15 je podle me trochu prestreleny, 10-12 by mohlo stacit, v kazdym pripade to musi plavat. Limetky jsou dneska levnejsi nez citrony. I tak, limetka stoji 4kc, takze 15ks je za 60Kc. To neni tak hrozny, ne? Kdyz uvazim cenu ryby...

0/0
23.10.2014 12:26

H31e95l73e93n82a 33V52e90v58e54r27k19o87v78a 3919747

Kdysi jsem viděla pořad,kde kuchař místo limetek nebo citronů na vaření ryby doporučoval šťávu z červeného grepu.Byl to profesionál,tak by to mohlo vyjít.

0/0
23.10.2014 13:26

B47e88n 57P60a10v14k87a 1917813467751

V krámech se dají koupit litrovky citronové či limetkové šťávy kolem 60,-. Chce to jen hledat. Kupovat na to limetky či citróny normálně v zelenině, se mně zdá jako mrhání peněz. Kor dneska, kdy jsou ceny přepálené až hanba.

0/0
23.10.2014 14:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.