Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé pálivé papričky, džbánek čerstvě vymačkané citrusové šťávy a snítky bylinek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O92l56d23ř40i93c34h 79H52o35r47á35k 2984279561705

Kdeže jsou ty časy, kdy ryba bývala jídlem chudých. Dnes i nejlevnější mražená ryba je dražší než chlazené vepřové (oblast bůček, krkovička, někdy i libovější).

Dnes je drahý i kdysi levný sýr.

Takže zkoušejte to klidně i dál s recepty stylu kupte drahé rybí maso a zkuste drahý experiment. Ono opravdu ne každému sedne Mexická či thajská pálivost, to jsou opravdu extrémy a i když mám pálivé rád, tak podobných jídel si dám leda pár soust.

Ono třeba mnohem méně pálí suši s wasabi než podobný mexiko mix. V sushi je totiž báječně jemná rýže co to srazí.

(suši a sushi jsem zkusil záměrně, ale oboje mi Chrome podtrhuje jako nespisovné)

+2/0
23.10.2014 13:25

P30a82v21e44l 76O13d19r13a15z75i89l 6904289377140

No asi záleží na tom, kolik si tam toho wasabi nacpete, že.

0/0
23.10.2014 14:08

H22e12l88e14n92a 59V15e80v16e36r37k87o95v82a 3419587

Ty časy,kdy jsme chodili do Rybeny na svačiny a obědy,aniž by nás to finančně zruinovalo,tak ty jsou pryč.Ale vzpomínáme.:-)

+2/0
23.10.2014 14:19

H33a53n95u59š 90H92o51r85á76k 9701824426433

Zname a moc dobry. A prekvapive dobra ryba na ceviche je obycejnej ceskej kapr. Da se sehnat opravdu cerstvej a zatim to jako uprava kapra u me vede, jinak ho povazuju za dost mizernou rybu.

BTW: rocoto jsou stredne palivy papriky se zajimavou chuti a mekci konzistenci, s cernejma seminkama. Mohutna a chlupata rostlina. I ty lze jenom doporucit k pestovani.

+3/0
23.10.2014 9:57

H68e31l65e89n43a 69V40e38v61e12r46k70o76v40a 3379507

Souhlas,až na to,že kapr není mizerná ryba.Čerstvě ulovený kapr je luxus.Aspoň pro mě.:-)

+2/0
23.10.2014 11:09

H75a31n17u32š 43H41o66r73á40k 9531314196473

Jak odkud vyloveny. Ricni, nebo z hluboky a chudy vody je docela dobrej. Cerstve vylovenej z rybnika je hnusnej. Tak jako tak, chutove je to jedna z nejslabsich ryb co se u nas chovaj, jenze je nenarocna, rychle rostouci a vsezrava.

0/0
23.10.2014 12:28

H28e26l87e32n48a 71V66e15v31e15r49k71o28v93a 3919937

Ŕíční,čerstvě ulovený.Na másle připravený.Mám ryby moc ráda,vyzkoušené co je dostupné,ale kapr je vítěz.:-)

0/0
23.10.2014 13:12

M22a29r25t20i57n35a 94T61r34o21j34a89n97o26v12á 5253198295

Zkusila bych to s nějakou mořskou rybou. Souhlasím, že kapr je mizerná ryba.

Jen těch 15 vymačkaných limetek mi připadá jako sakra drahá sranda. Ale dobrý to asi je.

0/0
23.10.2014 11:43

H23a82n30u81š 54H90o64r82á69k 9981124826713

15 je podle me trochu prestreleny, 10-12 by mohlo stacit, v kazdym pripade to musi plavat. Limetky jsou dneska levnejsi nez citrony. I tak, limetka stoji 4kc, takze 15ks je za 60Kc. To neni tak hrozny, ne? Kdyz uvazim cenu ryby...

0/0
23.10.2014 12:26

H23e72l81e46n41a 11V92e36v69e89r92k69o23v60a 3429257

Kdysi jsem viděla pořad,kde kuchař místo limetek nebo citronů na vaření ryby doporučoval šťávu z červeného grepu.Byl to profesionál,tak by to mohlo vyjít.

0/0
23.10.2014 13:26

B32e87n 46P55a18v73k77a 1207903467701

V krámech se dají koupit litrovky citronové či limetkové šťávy kolem 60,-. Chce to jen hledat. Kupovat na to limetky či citróny normálně v zelenině, se mně zdá jako mrhání peněz. Kor dneska, kdy jsou ceny přepálené až hanba.

0/0
23.10.2014 14:47





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.