Diskuze

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé pálivé papričky, džbánek čerstvě vymačkané citrusové šťávy a snítky bylinek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdeže jsou ty časy, kdy ryba bývala jídlem chudých. Dnes i nejlevnější mražená ryba je dražší než chlazené vepřové (oblast bůček, krkovička, někdy i libovější).

Dnes je drahý i kdysi levný sýr.

Takže zkoušejte to klidně i dál s recepty stylu kupte drahé rybí maso a zkuste drahý experiment. Ono opravdu ne každému sedne Mexická či thajská pálivost, to jsou opravdu extrémy a i když mám pálivé rád, tak podobných jídel si dám leda pár soust.

Ono třeba mnohem méně pálí suši s wasabi než podobný mexiko mix. V sushi je totiž báječně jemná rýže co to srazí.

(suši a sushi jsem zkusil záměrně, ale oboje mi Chrome podtrhuje jako nespisovné)

2 0
možnosti

No asi záleží na tom, kolik si tam toho wasabi nacpete, že.

0 0
možnosti

Zname a moc dobry. A prekvapive dobra ryba na ceviche je obycejnej ceskej kapr. Da se sehnat opravdu cerstvej a zatim to jako uprava kapra u me vede, jinak ho povazuju za dost mizernou rybu.

BTW: rocoto jsou stredne palivy papriky se zajimavou chuti a mekci konzistenci, s cernejma seminkama. Mohutna a chlupata rostlina. I ty lze jenom doporucit k pestovani.

3 0
možnosti

Souhlas,až na to,že kapr není mizerná ryba.Čerstvě ulovený kapr je luxus.Aspoň pro mě.:-)

2 0
možnosti