Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Nejlepší kachna v Česku se nadívá lokšemi a zelím

Žebříček restaurací S.Pellegrino je zajímavý tím, že se nevěnuje jen „hóch“ podnikům, ale dokáže ocenit i poctivou českou hospodu. To je případ pražské restaurace U Bansethů, která je vyhlášená pečenou kachnou, kterou navíc prodávají za hříšně levných 99 korun za porci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J68a57n 86M36a46j24z24n55e57r 1956697526522

chodíme tam a ta kachna NEMÁ CHYBU! :) Plzeň taky ne :)

víc takových hospod...

0/0
26.8.2014 13:22

A20l18e23x96a54n14d83r 27K75o31s32t70k60a 5269126519636

Nádherný příklad toho, že jídlo v hospodě nemusí být smrtelně předražené a přitom se hospodskému vyplácí. Pokud je dobré, dveře se tam netrhnou (přesně tento případ) a náklady na kuchyň se rozředí do tolika porcí, že stačí mít na jednom každém jídle pár korun "čistého". Ps, vaří tam fakt slušně :)

0/0
25.8.2014 15:51

J67a47r65o30s58l75a14v 27D61r45o69b28n93ý 6306948417847

občas dám do kachny i zelí, ale dám ji do trouby přes noc tak na 80°C. Přikrytá druhou půlkou pekáče se nemusí ani podlévat a stačí se na ni tak za 6 hodin jen mrknout jak vypadá

0/0
23.8.2014 14:30

F24r59a16n92t82i15š69e82k 91L35u64f65t 5847979214146

Kachnička výborná a jsme na prvním místě v rakovině tlustého střeva. Riziko představuje tučné jídlo a jídlo upravené za vysokých teplot - pečení, grilování, smažení a týká se to hlavně masa. Doporučuji chodit na preventivní vyšetření okultního krvácení, po 50tce hradí pojišťovna a přeji dobrou chuť

0/−3
23.8.2014 14:12

O93l38g32a 86P32o60l42á19č78k91o67v23á 4984803104378

Každou drůbež přes noc namočím do solného roztoku, maso je pak prosolené po celé tloušťce. Sádlo odebírám a použiji jinak, nemám ráda moc mastný výpek. Lokše děláme z brambor, mouky a vejce, bez mléka. Ale tuto variantu ráda vyzkouším. Jednou jsem zkusila kachnu na pomerančích a chutnala nám také. Ale to už není česká tradice.:-)

0/0
23.8.2014 10:24

V38l75a11d52i44m69í83r 41L95ö47b65l 1494487618767

Hrůza!

Tak to Vám pane Burza pěkné děkuji za tip: sotva jsem si včera krátce před polednem přečetl Váš příspěvek, vyrazil jsem přes půl Prahy do Nuslí, abych ochutnal ten zázrak.

Našel jsem přeplněný lokál s více než stem hostů (odhad) a pouhými třemi beznadějně přetíženými číšníky.

Nejdřív jsem tam seděl asi 20 minut bez povšimnutí (hosté u vedlejšího stolu čekali podle vlastních slov na zaplacení už přes půl hodiny) a když jsem na sebe začal upozorňovat, vzal mě jeden z okolo pádících pinglů konečně na milost a přijal mou objednávku (kachnu a pivo). Po dalších asi 10 minutách marného čekání -ani to pivo mi nedonesli- mi zmiňovaný číšník sdělil, že lituje, ale "kachnička už není".

V této restaraci už mě v živozě neuvidí a o ostatní důrazně před její návštěvou varuji!

+2/−6
23.8.2014 7:28

J47a57r24o10s91l72a54v 61S63t27e95r24n89w46a55l82d 2217345

Nezvládli PR by iDnes :-)

+3/0
23.8.2014 13:50

T36o18m96á68š 68T34a53t89í90č83e93k 5910692260258

Hm, ten recept zní zajímavě. Je uložen v ŠK, přijde na řadu. :-)

0/0
23.8.2014 3:41

T30o65m83á80š 18K64r83a23t47o34c48h54v92í93l 1494632542240

Kachnu tam mají výbornou, když se povede, což je tak 7 z 10ti případů. Už jsem jí tam měl i přesolenou a tuhou (prsíčka). Mám odzkoušený, že nejlepší bývá od toho brýlatého kuchaře. Tomu vysokému s kloboukem na hlavě se občas nepovede. Né tak dobrou jsme paradoxně dostali vždycky, když jsem tam někoho vzal na nejlepší kachnu v Praze a nakonec to nebylo ono :) Ale za 99 korun je hřích si jí tam nedat. Jinak za zmínku stojí ještě guláš a smažený hermelín a pro řízky mají řízek zvaný sloní ucho, kterému to na talíři jednoznačně sluší :) A pak samozřejmě vynikající Plzeň s vypsanou teplotou a datem natankování. Jejich vlastní piva z pivnice, co mají vedle, mi přijdou hodně sladký.

+3/0
22.8.2014 16:11

L22u34b68o49m87í54r 74G47a81b63r77i68e35l 3366966748265

Chtěl jsem napsat obdobný příspěvek, jen doplňuji zajít tam na kachničku večer po 19 hod., když jsou pěkně vypečené a masíčko se rozpadá ne na jazyku, ale už na vidličce ....:-P:-PNavíc je dobré si koupit domů naložené játýrka či maso v sádílku, no prostě mňam mňam R^

+3/0
22.8.2014 16:19

B89a97r39b26o70r52a 93B58ä44u30c78h59e94l50o29v49á 1767565916562

"a teď se podívejte na video, jak Máslo kachnu nacpává". Šéfkuchař Máslo. Já se picnu. Nomen omen ;-D

+1/0
22.8.2014 13:00

P79a76v39e15l 70V82r30b45a 3789981212566

a majitel restaurace je Bašta ;-D

+1/0
22.8.2014 13:57

B28a77r58b64o24r97a 50B81ä73u89c53h34e95l87o85v22á 1577285576782

Ježiš, a jo. Toho už jsem si přes to Máslo ani nevšimla ;-D

+1/0
22.8.2014 15:05

J15a28k45u23b 68C34i54g87l31e58r 9795447195318

;-D;-D;-D"Pak ptáka jen posolíte, pokmínujete a podlijete";-D;-D;-D

+2/0
22.8.2014 16:15

P41a27v91e64l 34V77r16b19a 3819881322156

jo, to mě taky oddělalo ;-DR^

0/0
22.8.2014 22:00

M19i82l95o17š 86K59o50v41a51č 7985418456940

kdo chodí do restaurace podporuje mafiu,a ješte vám tam mužou neco nasypat do jídla jako Litvinenkovi

0/−19
22.8.2014 11:49

P89a52v61e60l 24D20o18l25n73í55č68e30k 3928923784721

Nejste náhodou lehce paranoidní?

+4/0
22.8.2014 21:24

M94i45l55o90š 63K25o71v91a23č 7705298936760

tak to je ,estebe je tady porád

0/0
23.8.2014 8:57
Foto

V79l42a84d55i68m44í35r 53K58r67o78u23p88a 8447368371862

...a pro vás je tu pořád psychiatrická pohotovost...;-D

+3/0
23.8.2014 9:26

M93i65l70o68š 55K62o85v53a41č 7735798686460

i tam strkají estebáci nepohodlné lidi

0/0
23.8.2014 18:40

D52o89r24i48a92n 23N82o73v33o58t53n28ý 9463777768772

nejsi ty nahodou dement'

0/0
23.8.2014 22:49

M73a79r45t64i36n 75V62o32j17á34č78e98k 9122368698547

je vám jasný ,že vás podle připojení k internetu mohou vystopovat a pak na vás poslat vraždící komando;-€;-D

0/0
26.8.2014 15:26

F83i22l24i87p 97K50r50a22u54s 9229698176267

Lepsi kachnu nez u Bansethu jsem jeste nemel. Cela ta hospoda je jeden veliky kulinarsky zazrak, jsou o nekolik trid jinde nez vse ostatni v sirem okoli, co nema cenovou kategorii alespon o tri tridy vyse...

+4/0
22.8.2014 11:39

P50e18t84r 18C75v66i92k44l 7149194757363

sakra, takovejhle článek před obědem... to mi neměli dělat!!!

+2/0
22.8.2014 11:07

P90a40v68e43l 82V71r96b87a 3989431342626

pořád lepší, než třeba před spaním :-)

+2/0
22.8.2014 13:57

M87i78l32o38š 32K20o23v16a55č 7155658256930

dnes v pátek jste to sem nemeli dávat ,je pust ,jen provokujete

0/0
22.8.2014 11:05

T89o35m69á76š 19T79a12t47í60č17e19k 5810782700508

Však co, ptáci jsou v postní dny povolení. ;-)

0/0
23.8.2014 3:44

M72i29l27o17š 83K31o29v96a43č 7645228936950

leda tak vrabci

0/0
23.8.2014 9:00
Foto

V69l80a84d74i53m49í91r 45K36r21o88u62p32a 8257368701222

Každej co se postí je můj kamarád - on se postí, na mě toho zbude víc...

+1/0
23.8.2014 9:27

M56i53l48o72š 42K35o87v57a40č 7725698386350

kachna a husa jedine s bramborama, a kachnu ani husu nepodlévam ,mají tuku dost,nikdy je nepeču déle jako hodinu a pul,jinak lokše se delají jenom s brambor a mouky

0/−13
22.8.2014 11:03

T21o96m84á16š 76T79a31t44í38č38e77k 5140452180388

Sice nechápu to hofo mínusů, ale musím si répnót: že jseš líné na to, abys udělal domácí knedlíček? Klidně aji bramborové. ;-)

+1/0
23.8.2014 3:46

M53i61l15o92š 35K30o17v67a54č 7325378546960

to musí být lehká príloha ,varené brambory ,nakrájené a omaštené tým tukem s paprikou a cibulí

0/0
23.8.2014 8:55

J26a22n75a 31M17r11á98z91k77o26v47á 8566480773280

Jasně, lokše: nastrouhané vařené brambory, hladká mouka a sůl, rychle zpracovat. Na sucho opéci ručně udělané placičkyi v pánvi nebo původně na tálech. Určitě je nervat do kachny!

A taky - nepodlévat, hlavně - kachní sádlo odebírat, snadno se přepaluje.

0/0
23.8.2014 8:40

R24i70c67h95a27r59d 13T78r66e76f12i14l 4141385399820

Tohle by snad mělo být trestné. Mám v sobě tři kafe dva rohlíky oběd v nedohlednu a hned jak otevřu stránku vykoukne na mně tohle.:-)

+5/0
22.8.2014 10:03

J49i34r34i 27P25e62c55h 7965444187452

Tak proti chuti žádný dišputát.Ale dle mého je nejlepší kachna grilovaná plněná žampióny,rozmarýnem a česnekem.Jak se krásně otáčí tuk z ní odkapává a ta vůně.

Hospodu znám chodím tam na tankovou plzeň tu mají taky supr.Vedle mají nějaký výčep a tam prodávají ty jejich piva a ještě nějaké Irské či co.To jejich pivo jsem jednou zkusil no plzeň to není ale pít se to dá.

+1/0
22.8.2014 8:28
Foto

I75v45o 67C45h85u52d88o53b83a 9640406361474

kachna plněná syrečkama s jabkama toje žůžo;-D

0/0
22.8.2014 8:50

J22a43k18u54b 14R95y94š62á47n42e96k 5315246595125

JJ tam je to fajn - jen na meníčka člověk musí brzo (vždycky je tam plno a rychle vyprodaj - ale to se není co divit)

0/0
22.8.2014 10:31
Foto

R24i69c60h19a23r37d 42P98o41l25á61š24e84k 9544273190979

to vedle není výčep, ale normální hospoda a jmenuje se Bašta, kupodivu stejně jako její majitel. Kuchyně je pochopitelně společná.

0/0
22.8.2014 13:14

J86a15n81a 53L11e91š48k23o82v37á 7124697234715

Ale vypadá to dobře!!!

0/0
22.8.2014 8:18

Z86d90e68n93e78k 27B33o84h10a19c22e88k 1438797767919

Kdo doma nespecha, proc ne. Cena kachny je nekdy v prodejne skoro stejna jako cena rohliku.

0/0
22.8.2014 8:11

T25o87m33á36š 54L29u18d23v77í22k 5940398103406

Když spěchám, tak si udělám míchaná vejce a ne kachnu. ;-)

+3/0
22.8.2014 8:24

Z38d28e52n68e37k 93B84o32h39a79c62e29k 1818447887139

Njn; u vajec musim stat a michat; pak hned jist. Kachnu okminuji osolim, priklopenou dam do trouby a jdu neco delat. Ale jo, mate recht; prichazim tak /nekdy/ o to mazleni. A nez se to upece, tak treba zatim ta vejce.

0/0
22.8.2014 9:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.