Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Nejlepší kachna v Česku se nadívá lokšemi a zelím

Žebříček restaurací S.Pellegrino je zajímavý tím, že se nevěnuje jen „hóch“ podnikům, ale dokáže ocenit i poctivou českou hospodu. To je případ pražské restaurace U Bansethů, která je vyhlášená pečenou kachnou, kterou navíc prodávají za hříšně levných 99 korun za porci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J23a26n 94M36a40j30z60n68e43r 1206887416602

chodíme tam a ta kachna NEMÁ CHYBU! :) Plzeň taky ne :)

víc takových hospod...

0/0
26.8.2014 13:22

A93l85e96x10a56n23d54r 96K82o39s85t82k32a 5309856329586

Nádherný příklad toho, že jídlo v hospodě nemusí být smrtelně předražené a přitom se hospodskému vyplácí. Pokud je dobré, dveře se tam netrhnou (přesně tento případ) a náklady na kuchyň se rozředí do tolika porcí, že stačí mít na jednom každém jídle pár korun "čistého". Ps, vaří tam fakt slušně :)

0/0
25.8.2014 15:51

J51a21r27o67s34l49a44v 45D75r58o21b33n81ý 6956508767367

občas dám do kachny i zelí, ale dám ji do trouby přes noc tak na 80°C. Přikrytá druhou půlkou pekáče se nemusí ani podlévat a stačí se na ni tak za 6 hodin jen mrknout jak vypadá

0/0
23.8.2014 14:30

F20r62a90n69t29i71š88e84k 40L86u19f53t 5177989744466

Kachnička výborná a jsme na prvním místě v rakovině tlustého střeva. Riziko představuje tučné jídlo a jídlo upravené za vysokých teplot - pečení, grilování, smažení a týká se to hlavně masa. Doporučuji chodit na preventivní vyšetření okultního krvácení, po 50tce hradí pojišťovna a přeji dobrou chuť

0/−3
23.8.2014 14:12

O84l68g76a 24P92o69l45á62č63k80o64v43á 4724103434448

Každou drůbež přes noc namočím do solného roztoku, maso je pak prosolené po celé tloušťce. Sádlo odebírám a použiji jinak, nemám ráda moc mastný výpek. Lokše děláme z brambor, mouky a vejce, bez mléka. Ale tuto variantu ráda vyzkouším. Jednou jsem zkusila kachnu na pomerančích a chutnala nám také. Ale to už není česká tradice.:-)

0/0
23.8.2014 10:24

V15l94a19d32i41m87í31r 48L37ö82b92l 1624347918677

Hrůza!

Tak to Vám pane Burza pěkné děkuji za tip: sotva jsem si včera krátce před polednem přečetl Váš příspěvek, vyrazil jsem přes půl Prahy do Nuslí, abych ochutnal ten zázrak.

Našel jsem přeplněný lokál s více než stem hostů (odhad) a pouhými třemi beznadějně přetíženými číšníky.

Nejdřív jsem tam seděl asi 20 minut bez povšimnutí (hosté u vedlejšího stolu čekali podle vlastních slov na zaplacení už přes půl hodiny) a když jsem na sebe začal upozorňovat, vzal mě jeden z okolo pádících pinglů konečně na milost a přijal mou objednávku (kachnu a pivo). Po dalších asi 10 minutách marného čekání -ani to pivo mi nedonesli- mi zmiňovaný číšník sdělil, že lituje, ale "kachnička už není".

V této restaraci už mě v živozě neuvidí a o ostatní důrazně před její návštěvou varuji!

+2/−6
23.8.2014 7:28

J59a45r86o96s36l73a62v 43S50t26e38r15n48w17a55l21d 2407525

Nezvládli PR by iDnes :-)

+3/0
23.8.2014 13:50

T73o47m22á88š 51T14a95t46í37č86e20k 5750822370708

Hm, ten recept zní zajímavě. Je uložen v ŠK, přijde na řadu. :-)

0/0
23.8.2014 3:41

T22o14m96á85š 13K16r69a52t61o67c16h12v82í82l 1414802702620

Kachnu tam mají výbornou, když se povede, což je tak 7 z 10ti případů. Už jsem jí tam měl i přesolenou a tuhou (prsíčka). Mám odzkoušený, že nejlepší bývá od toho brýlatého kuchaře. Tomu vysokému s kloboukem na hlavě se občas nepovede. Né tak dobrou jsme paradoxně dostali vždycky, když jsem tam někoho vzal na nejlepší kachnu v Praze a nakonec to nebylo ono :) Ale za 99 korun je hřích si jí tam nedat. Jinak za zmínku stojí ještě guláš a smažený hermelín a pro řízky mají řízek zvaný sloní ucho, kterému to na talíři jednoznačně sluší :) A pak samozřejmě vynikající Plzeň s vypsanou teplotou a datem natankování. Jejich vlastní piva z pivnice, co mají vedle, mi přijdou hodně sladký.

+3/0
22.8.2014 16:11

L19u59b54o54m69í92r 81G10a88b46r75i33e74l 3436106448355

Chtěl jsem napsat obdobný příspěvek, jen doplňuji zajít tam na kachničku večer po 19 hod., když jsou pěkně vypečené a masíčko se rozpadá ne na jazyku, ale už na vidličce ....:-P:-PNavíc je dobré si koupit domů naložené játýrka či maso v sádílku, no prostě mňam mňam R^

+3/0
22.8.2014 16:19

B13a58r35b36o45r14a 94B60ä30u45c11h23e63l95o15v48á 1227725766262

"a teď se podívejte na video, jak Máslo kachnu nacpává". Šéfkuchař Máslo. Já se picnu. Nomen omen ;-D

+1/0
22.8.2014 13:00

P66a44v13e13l 13V26r33b75a 3379921722126

a majitel restaurace je Bašta ;-D

+1/0
22.8.2014 13:57

B48a56r37b32o45r36a 72B55ä58u93c48h57e80l86o35v50á 1697835626692

Ježiš, a jo. Toho už jsem si přes to Máslo ani nevšimla ;-D

+1/0
22.8.2014 15:05

J33a27k67u67b 54C31i33g29l80e28r 9325377715988

;-D;-D;-D"Pak ptáka jen posolíte, pokmínujete a podlijete";-D;-D;-D

+2/0
22.8.2014 16:15

P74a16v67e82l 12V85r98b31a 3669721942556

jo, to mě taky oddělalo ;-DR^

0/0
22.8.2014 22:00

M32i25l90o81š 15K53o39v13a77č 7305888696770

kdo chodí do restaurace podporuje mafiu,a ješte vám tam mužou neco nasypat do jídla jako Litvinenkovi

0/−19
22.8.2014 11:49

P23a12v53e74l 40D70o20l84n80í21č28e82k 3868803764691

Nejste náhodou lehce paranoidní?

+4/0
22.8.2014 21:24

M11i60l94o72š 98K98o17v37a97č 7225788966680

tak to je ,estebe je tady porád

0/0
23.8.2014 8:57
Foto

V30l54a27d96i14m88í82r 55K56r35o11u83p69a 8507138711982

...a pro vás je tu pořád psychiatrická pohotovost...;-D

+3/0
23.8.2014 9:26

M28i71l62o42š 75K68o92v96a78č 7235948256750

i tam strkají estebáci nepohodlné lidi

0/0
23.8.2014 18:40

D27o91r22i26a59n 66N11o84v81o91t92n24ý 9543347938872

nejsi ty nahodou dement'

0/0
23.8.2014 22:49

M38a58r13t64i97n 93V17o44j36á54č84e33k 9102358748877

je vám jasný ,že vás podle připojení k internetu mohou vystopovat a pak na vás poslat vraždící komando;-€;-D

0/0
26.8.2014 15:26

F39i79l18i18p 70K53r90a46u70s 9249458786687

Lepsi kachnu nez u Bansethu jsem jeste nemel. Cela ta hospoda je jeden veliky kulinarsky zazrak, jsou o nekolik trid jinde nez vse ostatni v sirem okoli, co nema cenovou kategorii alespon o tri tridy vyse...

+4/0
22.8.2014 11:39

P27e30t44r 98C18v49i64k90l 7599764337843

sakra, takovejhle článek před obědem... to mi neměli dělat!!!

+2/0
22.8.2014 11:07

P77a88v15e81l 76V83r56b27a 3159841742266

pořád lepší, než třeba před spaním :-)

+2/0
22.8.2014 13:57

M84i26l84o66š 66K93o83v58a37č 7745188336500

dnes v pátek jste to sem nemeli dávat ,je pust ,jen provokujete

0/0
22.8.2014 11:05

T33o91m85á19š 95T78a12t83í33č92e63k 5850632920398

Však co, ptáci jsou v postní dny povolení. ;-)

0/0
23.8.2014 3:44

M87i60l63o42š 55K27o24v91a63č 7975338656920

leda tak vrabci

0/0
23.8.2014 9:00
Foto

V74l56a13d80i81m40í52r 91K70r18o18u16p71a 8417618331312

Každej co se postí je můj kamarád - on se postí, na mě toho zbude víc...

+1/0
23.8.2014 9:27

M80i12l10o53š 69K75o21v75a76č 7325198986310

kachna a husa jedine s bramborama, a kachnu ani husu nepodlévam ,mají tuku dost,nikdy je nepeču déle jako hodinu a pul,jinak lokše se delají jenom s brambor a mouky

0/−13
22.8.2014 11:03

T20o72m22á19š 19T75a89t82í14č33e49k 5470272520548

Sice nechápu to hofo mínusů, ale musím si répnót: že jseš líné na to, abys udělal domácí knedlíček? Klidně aji bramborové. ;-)

+1/0
23.8.2014 3:46

M36i82l85o62š 68K42o27v31a64č 7485158806900

to musí být lehká príloha ,varené brambory ,nakrájené a omaštené tým tukem s paprikou a cibulí

0/0
23.8.2014 8:55

J14a14n18a 43M91r48á96z45k92o62v32á 8846430483750

Jasně, lokše: nastrouhané vařené brambory, hladká mouka a sůl, rychle zpracovat. Na sucho opéci ručně udělané placičkyi v pánvi nebo původně na tálech. Určitě je nervat do kachny!

A taky - nepodlévat, hlavně - kachní sádlo odebírat, snadno se přepaluje.

0/0
23.8.2014 8:40

R78i59c16h51a33r65d 49T93r46e56f40i87l 4921505579700

Tohle by snad mělo být trestné. Mám v sobě tři kafe dva rohlíky oběd v nedohlednu a hned jak otevřu stránku vykoukne na mně tohle.:-)

+5/0
22.8.2014 10:03

J14i94r97i 77P98e25c16h 7555784557192

Tak proti chuti žádný dišputát.Ale dle mého je nejlepší kachna grilovaná plněná žampióny,rozmarýnem a česnekem.Jak se krásně otáčí tuk z ní odkapává a ta vůně.

Hospodu znám chodím tam na tankovou plzeň tu mají taky supr.Vedle mají nějaký výčep a tam prodávají ty jejich piva a ještě nějaké Irské či co.To jejich pivo jsem jednou zkusil no plzeň to není ale pít se to dá.

+1/0
22.8.2014 8:28
Foto

I43v30o 63C76h35u93d50o51b15a 9420626561354

kachna plněná syrečkama s jabkama toje žůžo;-D

0/0
22.8.2014 8:50

J64a20k70u86b 61R60y13š93á45n91e27k 5895446695765

JJ tam je to fajn - jen na meníčka člověk musí brzo (vždycky je tam plno a rychle vyprodaj - ale to se není co divit)

0/0
22.8.2014 10:31
Foto

R63i53c60h72a77r56d 16P72o82l78á15š93e52k 9974523380509

to vedle není výčep, ale normální hospoda a jmenuje se Bašta, kupodivu stejně jako její majitel. Kuchyně je pochopitelně společná.

0/0
22.8.2014 13:14

J47a71n22a 88L53e28š92k27o51v24á 7964387454855

Ale vypadá to dobře!!!

0/0
22.8.2014 8:18

Z89d33e73n87e60k 81B89o78h78a58c46e87k 1188557657609

Kdo doma nespecha, proc ne. Cena kachny je nekdy v prodejne skoro stejna jako cena rohliku.

0/0
22.8.2014 8:11

T91o62m76á52š 72L57u86d20v34í66k 5540358413186

Když spěchám, tak si udělám míchaná vejce a ne kachnu. ;-)

+3/0
22.8.2014 8:24

Z44d47e91n24e69k 78B20o90h56a59c67e92k 1628517657209

Njn; u vajec musim stat a michat; pak hned jist. Kachnu okminuji osolim, priklopenou dam do trouby a jdu neco delat. Ale jo, mate recht; prichazim tak /nekdy/ o to mazleni. A nez se to upece, tak treba zatim ta vejce.

0/0
22.8.2014 9:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.