Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Nejlepší kachna v Česku se nadívá lokšemi a zelím

Žebříček restaurací S.Pellegrino je zajímavý tím, že se nevěnuje jen „hóch“ podnikům, ale dokáže ocenit i poctivou českou hospodu. To je případ pražské restaurace U Bansethů, která je vyhlášená pečenou kachnou, kterou navíc prodávají za hříšně levných 99 korun za porci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J81a17n 82M42a37j74z46n57e47r 1486827956742

chodíme tam a ta kachna NEMÁ CHYBU! :) Plzeň taky ne :)

víc takových hospod...

0/0
26.8.2014 13:22

A98l41e40x31a47n64d81r 52K60o14s57t20k11a 5979766249776

Nádherný příklad toho, že jídlo v hospodě nemusí být smrtelně předražené a přitom se hospodskému vyplácí. Pokud je dobré, dveře se tam netrhnou (přesně tento případ) a náklady na kuchyň se rozředí do tolika porcí, že stačí mít na jednom každém jídle pár korun "čistého". Ps, vaří tam fakt slušně :)

0/0
25.8.2014 15:51

J22a51r56o14s39l78a94v 45D97r14o59b89n77ý 6726798697157

občas dám do kachny i zelí, ale dám ji do trouby přes noc tak na 80°C. Přikrytá druhou půlkou pekáče se nemusí ani podlévat a stačí se na ni tak za 6 hodin jen mrknout jak vypadá

0/0
23.8.2014 14:30

F12r28a16n69t26i57š25e63k 30L12u35f31t 5367759694426

Kachnička výborná a jsme na prvním místě v rakovině tlustého střeva. Riziko představuje tučné jídlo a jídlo upravené za vysokých teplot - pečení, grilování, smažení a týká se to hlavně masa. Doporučuji chodit na preventivní vyšetření okultního krvácení, po 50tce hradí pojišťovna a přeji dobrou chuť

0/−3
23.8.2014 14:12

O69l36g40a 48P70o68l61á44č85k48o59v32á 4624813404778

Každou drůbež přes noc namočím do solného roztoku, maso je pak prosolené po celé tloušťce. Sádlo odebírám a použiji jinak, nemám ráda moc mastný výpek. Lokše děláme z brambor, mouky a vejce, bez mléka. Ale tuto variantu ráda vyzkouším. Jednou jsem zkusila kachnu na pomerančích a chutnala nám také. Ale to už není česká tradice.:-)

0/0
23.8.2014 10:24

V50l94a94d57i18m17í94r 92L40ö49b18l 1754697238717

Hrůza!

Tak to Vám pane Burza pěkné děkuji za tip: sotva jsem si včera krátce před polednem přečetl Váš příspěvek, vyrazil jsem přes půl Prahy do Nuslí, abych ochutnal ten zázrak.

Našel jsem přeplněný lokál s více než stem hostů (odhad) a pouhými třemi beznadějně přetíženými číšníky.

Nejdřív jsem tam seděl asi 20 minut bez povšimnutí (hosté u vedlejšího stolu čekali podle vlastních slov na zaplacení už přes půl hodiny) a když jsem na sebe začal upozorňovat, vzal mě jeden z okolo pádících pinglů konečně na milost a přijal mou objednávku (kachnu a pivo). Po dalších asi 10 minutách marného čekání -ani to pivo mi nedonesli- mi zmiňovaný číšník sdělil, že lituje, ale "kachnička už není".

V této restaraci už mě v živozě neuvidí a o ostatní důrazně před její návštěvou varuji!

+2/−6
23.8.2014 7:28

J88a56r18o46s49l30a43v 43S66t70e82r76n97w92a11l47d 2707565

Nezvládli PR by iDnes :-)

+3/0
23.8.2014 13:50

T80o40m79á22š 34T62a40t46í17č30e59k 5840732720768

Hm, ten recept zní zajímavě. Je uložen v ŠK, přijde na řadu. :-)

0/0
23.8.2014 3:41

T31o42m16á73š 93K37r29a61t61o90c46h33v28í94l 1474482692150

Kachnu tam mají výbornou, když se povede, což je tak 7 z 10ti případů. Už jsem jí tam měl i přesolenou a tuhou (prsíčka). Mám odzkoušený, že nejlepší bývá od toho brýlatého kuchaře. Tomu vysokému s kloboukem na hlavě se občas nepovede. Né tak dobrou jsme paradoxně dostali vždycky, když jsem tam někoho vzal na nejlepší kachnu v Praze a nakonec to nebylo ono :) Ale za 99 korun je hřích si jí tam nedat. Jinak za zmínku stojí ještě guláš a smažený hermelín a pro řízky mají řízek zvaný sloní ucho, kterému to na talíři jednoznačně sluší :) A pak samozřejmě vynikající Plzeň s vypsanou teplotou a datem natankování. Jejich vlastní piva z pivnice, co mají vedle, mi přijdou hodně sladký.

+3/0
22.8.2014 16:11

L22u41b41o56m76í31r 54G15a13b22r22i82e80l 3966206108765

Chtěl jsem napsat obdobný příspěvek, jen doplňuji zajít tam na kachničku večer po 19 hod., když jsou pěkně vypečené a masíčko se rozpadá ne na jazyku, ale už na vidličce ....:-P:-PNavíc je dobré si koupit domů naložené játýrka či maso v sádílku, no prostě mňam mňam R^

+3/0
22.8.2014 16:19

B60a94r73b76o29r60a 78B28ä30u87c39h22e51l69o81v88á 1797605406442

"a teď se podívejte na video, jak Máslo kachnu nacpává". Šéfkuchař Máslo. Já se picnu. Nomen omen ;-D

+1/0
22.8.2014 13:00

P73a64v83e28l 88V34r16b48a 3789191492236

a majitel restaurace je Bašta ;-D

+1/0
22.8.2014 13:57

B28a28r86b52o95r37a 92B79ä61u38c55h42e25l91o60v52á 1407925116452

Ježiš, a jo. Toho už jsem si přes to Máslo ani nevšimla ;-D

+1/0
22.8.2014 15:05

J78a64k12u94b 20C54i86g93l53e40r 9485217485258

;-D;-D;-D"Pak ptáka jen posolíte, pokmínujete a podlijete";-D;-D;-D

+2/0
22.8.2014 16:15

P93a33v81e38l 92V51r66b60a 3829441192516

jo, to mě taky oddělalo ;-DR^

0/0
22.8.2014 22:00

M13i95l72o63š 17K85o18v14a43č 7625258906420

kdo chodí do restaurace podporuje mafiu,a ješte vám tam mužou neco nasypat do jídla jako Litvinenkovi

0/−19
22.8.2014 11:49

P50a50v98e35l 31D89o44l93n98í97č37e69k 3118983584771

Nejste náhodou lehce paranoidní?

+4/0
22.8.2014 21:24

M28i81l66o85š 68K51o90v30a89č 7325628126440

tak to je ,estebe je tady porád

0/0
23.8.2014 8:57
Foto

V81l40a17d89i95m52í11r 66K34r60o54u73p56a 8137968451922

...a pro vás je tu pořád psychiatrická pohotovost...;-D

+3/0
23.8.2014 9:26

M16i85l58o35š 25K80o57v15a73č 7975598786450

i tam strkají estebáci nepohodlné lidi

0/0
23.8.2014 18:40

D98o36r41i59a27n 67N30o79v14o56t57n20ý 9923307228212

nejsi ty nahodou dement'

0/0
23.8.2014 22:49

M21a48r92t84i96n 25V75o52j18á65č58e59k 9842328538507

je vám jasný ,že vás podle připojení k internetu mohou vystopovat a pak na vás poslat vraždící komando;-€;-D

0/0
26.8.2014 15:26

F87i88l61i27p 42K96r84a39u24s 9239118396117

Lepsi kachnu nez u Bansethu jsem jeste nemel. Cela ta hospoda je jeden veliky kulinarsky zazrak, jsou o nekolik trid jinde nez vse ostatni v sirem okoli, co nema cenovou kategorii alespon o tri tridy vyse...

+4/0
22.8.2014 11:39

P24e31t60r 45C93v61i59k65l 7939474827593

sakra, takovejhle článek před obědem... to mi neměli dělat!!!

+2/0
22.8.2014 11:07

P87a50v60e19l 70V94r81b12a 3169321142686

pořád lepší, než třeba před spaním :-)

+2/0
22.8.2014 13:57

M93i77l24o62š 63K69o83v24a46č 7515938436970

dnes v pátek jste to sem nemeli dávat ,je pust ,jen provokujete

0/0
22.8.2014 11:05

T23o89m69á93š 84T92a50t77í66č53e55k 5340292530288

Však co, ptáci jsou v postní dny povolení. ;-)

0/0
23.8.2014 3:44

M28i36l94o90š 26K90o51v25a47č 7955128346630

leda tak vrabci

0/0
23.8.2014 9:00
Foto

V68l23a46d56i27m21í56r 14K22r18o31u39p63a 8897368341682

Každej co se postí je můj kamarád - on se postí, na mě toho zbude víc...

+1/0
23.8.2014 9:27

M38i43l25o65š 94K19o56v12a26č 7165718736310

kachna a husa jedine s bramborama, a kachnu ani husu nepodlévam ,mají tuku dost,nikdy je nepeču déle jako hodinu a pul,jinak lokše se delají jenom s brambor a mouky

0/−13
22.8.2014 11:03

T96o81m68á85š 19T53a16t97í17č18e96k 5230162280728

Sice nechápu to hofo mínusů, ale musím si répnót: že jseš líné na to, abys udělal domácí knedlíček? Klidně aji bramborové. ;-)

+1/0
23.8.2014 3:46

M61i62l11o24š 90K78o67v67a19č 7975728136890

to musí být lehká príloha ,varené brambory ,nakrájené a omaštené tým tukem s paprikou a cibulí

0/0
23.8.2014 8:55

J53a10n14a 83M39r89á20z48k70o77v79á 8816270693310

Jasně, lokše: nastrouhané vařené brambory, hladká mouka a sůl, rychle zpracovat. Na sucho opéci ručně udělané placičkyi v pánvi nebo původně na tálech. Určitě je nervat do kachny!

A taky - nepodlévat, hlavně - kachní sádlo odebírat, snadno se přepaluje.

0/0
23.8.2014 8:40

R28i51c87h90a82r50d 63T15r56e82f52i39l 4231585879450

Tohle by snad mělo být trestné. Mám v sobě tři kafe dva rohlíky oběd v nedohlednu a hned jak otevřu stránku vykoukne na mně tohle.:-)

+5/0
22.8.2014 10:03

J49i26r53i 17P14e22c83h 7265184337902

Tak proti chuti žádný dišputát.Ale dle mého je nejlepší kachna grilovaná plněná žampióny,rozmarýnem a česnekem.Jak se krásně otáčí tuk z ní odkapává a ta vůně.

Hospodu znám chodím tam na tankovou plzeň tu mají taky supr.Vedle mají nějaký výčep a tam prodávají ty jejich piva a ještě nějaké Irské či co.To jejich pivo jsem jednou zkusil no plzeň to není ale pít se to dá.

+1/0
22.8.2014 8:28
Foto

I84v30o 41C72h18u46d42o90b56a 9840226171134

kachna plněná syrečkama s jabkama toje žůžo;-D

0/0
22.8.2014 8:50

J45a97k37u55b 46R80y35š21á88n44e42k 5115256245305

JJ tam je to fajn - jen na meníčka člověk musí brzo (vždycky je tam plno a rychle vyprodaj - ale to se není co divit)

0/0
22.8.2014 10:31
Foto

R15i67c71h81a58r59d 78P84o25l20á44š91e79k 9674403600379

to vedle není výčep, ale normální hospoda a jmenuje se Bašta, kupodivu stejně jako její majitel. Kuchyně je pochopitelně společná.

0/0
22.8.2014 13:14

J19a50n70a 15L84e37š78k37o97v78á 7944857984705

Ale vypadá to dobře!!!

0/0
22.8.2014 8:18

Z91d32e21n84e87k 22B39o57h53a65c23e21k 1458127877549

Kdo doma nespecha, proc ne. Cena kachny je nekdy v prodejne skoro stejna jako cena rohliku.

0/0
22.8.2014 8:11

T52o58m82á14š 91L74u52d25v30í40k 5910548593796

Když spěchám, tak si udělám míchaná vejce a ne kachnu. ;-)

+3/0
22.8.2014 8:24

Z83d98e25n48e51k 69B68o82h52a47c96e60k 1968147907729

Njn; u vajec musim stat a michat; pak hned jist. Kachnu okminuji osolim, priklopenou dam do trouby a jdu neco delat. Ale jo, mate recht; prichazim tak /nekdy/ o to mazleni. A nez se to upece, tak treba zatim ta vejce.

0/0
22.8.2014 9:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.