Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Nejlepší kachna v Česku se nadívá lokšemi a zelím

Žebříček restaurací S.Pellegrino je zajímavý tím, že se nevěnuje jen „hóch“ podnikům, ale dokáže ocenit i poctivou českou hospodu. To je případ pražské restaurace U Bansethů, která je vyhlášená pečenou kachnou, kterou navíc prodávají za hříšně levných 99 korun za porci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J92a33n 47M94a24j11z34n63e49r 1226937336542

chodíme tam a ta kachna NEMÁ CHYBU! :) Plzeň taky ne :)

víc takových hospod...

0/0
26.8.2014 13:22

A37l96e88x70a95n18d17r 26K82o13s30t47k41a 5159866839616

Nádherný příklad toho, že jídlo v hospodě nemusí být smrtelně předražené a přitom se hospodskému vyplácí. Pokud je dobré, dveře se tam netrhnou (přesně tento případ) a náklady na kuchyň se rozředí do tolika porcí, že stačí mít na jednom každém jídle pár korun "čistého". Ps, vaří tam fakt slušně :)

0/0
25.8.2014 15:51

J91a98r81o32s76l96a33v 73D98r67o96b73n87ý 6486378797117

občas dám do kachny i zelí, ale dám ji do trouby přes noc tak na 80°C. Přikrytá druhou půlkou pekáče se nemusí ani podlévat a stačí se na ni tak za 6 hodin jen mrknout jak vypadá

0/0
23.8.2014 14:30

F15r89a78n93t28i51š15e28k 20L29u27f57t 5827959474786

Kachnička výborná a jsme na prvním místě v rakovině tlustého střeva. Riziko představuje tučné jídlo a jídlo upravené za vysokých teplot - pečení, grilování, smažení a týká se to hlavně masa. Doporučuji chodit na preventivní vyšetření okultního krvácení, po 50tce hradí pojišťovna a přeji dobrou chuť

0/−3
23.8.2014 14:12

O86l30g93a 50P32o59l10á64č96k96o49v20á 4514933644928

Každou drůbež přes noc namočím do solného roztoku, maso je pak prosolené po celé tloušťce. Sádlo odebírám a použiji jinak, nemám ráda moc mastný výpek. Lokše děláme z brambor, mouky a vejce, bez mléka. Ale tuto variantu ráda vyzkouším. Jednou jsem zkusila kachnu na pomerančích a chutnala nám také. Ale to už není česká tradice.:-)

0/0
23.8.2014 10:24

V66l39a98d96i15m67í73r 57L76ö14b66l 1764167268267

Hrůza!

Tak to Vám pane Burza pěkné děkuji za tip: sotva jsem si včera krátce před polednem přečetl Váš příspěvek, vyrazil jsem přes půl Prahy do Nuslí, abych ochutnal ten zázrak.

Našel jsem přeplněný lokál s více než stem hostů (odhad) a pouhými třemi beznadějně přetíženými číšníky.

Nejdřív jsem tam seděl asi 20 minut bez povšimnutí (hosté u vedlejšího stolu čekali podle vlastních slov na zaplacení už přes půl hodiny) a když jsem na sebe začal upozorňovat, vzal mě jeden z okolo pádících pinglů konečně na milost a přijal mou objednávku (kachnu a pivo). Po dalších asi 10 minutách marného čekání -ani to pivo mi nedonesli- mi zmiňovaný číšník sdělil, že lituje, ale "kachnička už není".

V této restaraci už mě v živozě neuvidí a o ostatní důrazně před její návštěvou varuji!

+2/−6
23.8.2014 7:28

J71a58r93o10s28l42a39v 78S55t88e24r95n31w11a94l75d 2257645

Nezvládli PR by iDnes :-)

+3/0
23.8.2014 13:50

T34o89m52á95š 50T73a29t55í45č73e28k 5910322580808

Hm, ten recept zní zajímavě. Je uložen v ŠK, přijde na řadu. :-)

0/0
23.8.2014 3:41

T79o76m60á57š 92K46r59a37t60o52c17h90v70í51l 1554812372500

Kachnu tam mají výbornou, když se povede, což je tak 7 z 10ti případů. Už jsem jí tam měl i přesolenou a tuhou (prsíčka). Mám odzkoušený, že nejlepší bývá od toho brýlatého kuchaře. Tomu vysokému s kloboukem na hlavě se občas nepovede. Né tak dobrou jsme paradoxně dostali vždycky, když jsem tam někoho vzal na nejlepší kachnu v Praze a nakonec to nebylo ono :) Ale za 99 korun je hřích si jí tam nedat. Jinak za zmínku stojí ještě guláš a smažený hermelín a pro řízky mají řízek zvaný sloní ucho, kterému to na talíři jednoznačně sluší :) A pak samozřejmě vynikající Plzeň s vypsanou teplotou a datem natankování. Jejich vlastní piva z pivnice, co mají vedle, mi přijdou hodně sladký.

+3/0
22.8.2014 16:11

L22u81b35o73m74í18r 29G80a71b96r65i60e62l 3666646258505

Chtěl jsem napsat obdobný příspěvek, jen doplňuji zajít tam na kachničku večer po 19 hod., když jsou pěkně vypečené a masíčko se rozpadá ne na jazyku, ale už na vidličce ....:-P:-PNavíc je dobré si koupit domů naložené játýrka či maso v sádílku, no prostě mňam mňam R^

+3/0
22.8.2014 16:19

B34a43r27b31o28r73a 62B90ä53u42c82h57e13l88o90v89á 1517195766542

"a teď se podívejte na video, jak Máslo kachnu nacpává". Šéfkuchař Máslo. Já se picnu. Nomen omen ;-D

+1/0
22.8.2014 13:00

P16a11v51e37l 22V73r62b71a 3109881502356

a majitel restaurace je Bašta ;-D

+1/0
22.8.2014 13:57

B54a11r31b47o19r28a 93B17ä72u81c31h75e46l33o67v17á 1737695216562

Ježiš, a jo. Toho už jsem si přes to Máslo ani nevšimla ;-D

+1/0
22.8.2014 15:05

J87a70k44u32b 91C89i19g53l21e89r 9895637915568

;-D;-D;-D"Pak ptáka jen posolíte, pokmínujete a podlijete";-D;-D;-D

+2/0
22.8.2014 16:15

P12a12v66e53l 79V32r25b68a 3809331792756

jo, to mě taky oddělalo ;-DR^

0/0
22.8.2014 22:00

M90i88l16o54š 97K39o77v92a47č 7835658986550

kdo chodí do restaurace podporuje mafiu,a ješte vám tam mužou neco nasypat do jídla jako Litvinenkovi

0/−19
22.8.2014 11:49

P29a19v50e95l 81D91o67l82n88í30č64e49k 3298893884411

Nejste náhodou lehce paranoidní?

+4/0
22.8.2014 21:24

M29i88l21o52š 26K97o30v47a65č 7915608856970

tak to je ,estebe je tady porád

0/0
23.8.2014 8:57
Foto

V19l28a46d67i97m59í22r 73K71r97o40u21p91a 8127678501142

...a pro vás je tu pořád psychiatrická pohotovost...;-D

+3/0
23.8.2014 9:26

M77i49l87o61š 27K93o53v55a39č 7315878136390

i tam strkají estebáci nepohodlné lidi

0/0
23.8.2014 18:40

D88o41r81i83a78n 12N28o81v31o40t75n66ý 9563907798402

nejsi ty nahodou dement'

0/0
23.8.2014 22:49

M33a94r62t95i60n 24V20o96j46á90č34e91k 9212688378347

je vám jasný ,že vás podle připojení k internetu mohou vystopovat a pak na vás poslat vraždící komando;-€;-D

0/0
26.8.2014 15:26

F70i41l19i98p 39K17r33a65u31s 9329558186217

Lepsi kachnu nez u Bansethu jsem jeste nemel. Cela ta hospoda je jeden veliky kulinarsky zazrak, jsou o nekolik trid jinde nez vse ostatni v sirem okoli, co nema cenovou kategorii alespon o tri tridy vyse...

+4/0
22.8.2014 11:39

P93e70t13r 73C25v15i36k35l 7169774747303

sakra, takovejhle článek před obědem... to mi neměli dělat!!!

+2/0
22.8.2014 11:07

P83a47v86e77l 36V69r62b12a 3519951242806

pořád lepší, než třeba před spaním :-)

+2/0
22.8.2014 13:57

M79i10l25o71š 96K73o38v68a12č 7855528306300

dnes v pátek jste to sem nemeli dávat ,je pust ,jen provokujete

0/0
22.8.2014 11:05

T28o95m62á11š 97T63a62t43í78č55e69k 5460862940618

Však co, ptáci jsou v postní dny povolení. ;-)

0/0
23.8.2014 3:44

M92i16l69o97š 56K31o92v24a88č 7645388416490

leda tak vrabci

0/0
23.8.2014 9:00
Foto

V16l28a96d94i65m56í18r 73K98r11o52u41p60a 8477118541552

Každej co se postí je můj kamarád - on se postí, na mě toho zbude víc...

+1/0
23.8.2014 9:27

M34i19l78o75š 74K94o25v53a73č 7985348806730

kachna a husa jedine s bramborama, a kachnu ani husu nepodlévam ,mají tuku dost,nikdy je nepeču déle jako hodinu a pul,jinak lokše se delají jenom s brambor a mouky

0/−13
22.8.2014 11:03

T46o69m32á23š 37T60a57t74í79č40e86k 5860922150268

Sice nechápu to hofo mínusů, ale musím si répnót: že jseš líné na to, abys udělal domácí knedlíček? Klidně aji bramborové. ;-)

+1/0
23.8.2014 3:46

M66i94l83o90š 69K43o39v29a62č 7725408326810

to musí být lehká príloha ,varené brambory ,nakrájené a omaštené tým tukem s paprikou a cibulí

0/0
23.8.2014 8:55

J50a91n56a 82M92r35á63z82k19o47v19á 8496950793540

Jasně, lokše: nastrouhané vařené brambory, hladká mouka a sůl, rychle zpracovat. Na sucho opéci ručně udělané placičkyi v pánvi nebo původně na tálech. Určitě je nervat do kachny!

A taky - nepodlévat, hlavně - kachní sádlo odebírat, snadno se přepaluje.

0/0
23.8.2014 8:40

R77i90c87h81a89r97d 86T77r25e43f21i39l 4171495689490

Tohle by snad mělo být trestné. Mám v sobě tři kafe dva rohlíky oběd v nedohlednu a hned jak otevřu stránku vykoukne na mně tohle.:-)

+5/0
22.8.2014 10:03

J96i38r75i 34P86e82c14h 7935664507432

Tak proti chuti žádný dišputát.Ale dle mého je nejlepší kachna grilovaná plněná žampióny,rozmarýnem a česnekem.Jak se krásně otáčí tuk z ní odkapává a ta vůně.

Hospodu znám chodím tam na tankovou plzeň tu mají taky supr.Vedle mají nějaký výčep a tam prodávají ty jejich piva a ještě nějaké Irské či co.To jejich pivo jsem jednou zkusil no plzeň to není ale pít se to dá.

+1/0
22.8.2014 8:28
Foto

I57v57o 74C51h72u62d83o50b71a 9830576411824

kachna plněná syrečkama s jabkama toje žůžo;-D

0/0
22.8.2014 8:50

J62a24k41u49b 81R94y56š42á49n96e21k 5215306555675

JJ tam je to fajn - jen na meníčka člověk musí brzo (vždycky je tam plno a rychle vyprodaj - ale to se není co divit)

0/0
22.8.2014 10:31
Foto

R94i86c93h24a49r64d 39P29o50l90á47š76e32k 9984963650489

to vedle není výčep, ale normální hospoda a jmenuje se Bašta, kupodivu stejně jako její majitel. Kuchyně je pochopitelně společná.

0/0
22.8.2014 13:14

J95a91n70a 72L51e64š22k71o92v11á 7174607624395

Ale vypadá to dobře!!!

0/0
22.8.2014 8:18

Z52d16e25n55e83k 89B43o91h28a33c93e90k 1578437287339

Kdo doma nespecha, proc ne. Cena kachny je nekdy v prodejne skoro stejna jako cena rohliku.

0/0
22.8.2014 8:11

T42o52m40á71š 25L37u84d94v53í32k 5800528553636

Když spěchám, tak si udělám míchaná vejce a ne kachnu. ;-)

+3/0
22.8.2014 8:24

Z32d68e86n61e93k 70B17o53h22a74c15e13k 1738467777599

Njn; u vajec musim stat a michat; pak hned jist. Kachnu okminuji osolim, priklopenou dam do trouby a jdu neco delat. Ale jo, mate recht; prichazim tak /nekdy/ o to mazleni. A nez se to upece, tak treba zatim ta vejce.

0/0
22.8.2014 9:03





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.