Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Konečně gril, který nekouří. Pohání ho ventilátor na baterky

Do redakce nám přišel gril, jehož prodejce se dušuje, že tento kousek neprodukuje žádný kouř. S chutí jsme se rozhodli jej vyzkoušet. Vždyť kdo kdy viděl, aby gril na obyčejné dřevěné uhlí nevydával alespoň trochu kouře?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J48i72ř12í 19V23á77c33l95a98v37o42v88i30č 1868641350720

No já bych spíš doporučil gril Muurikka. Je elektrický, ale vypaluje se tam dřevní štěpka, takže vůně je přítomna. Nějaký ten kouř z toho jde, ale je toho minimum - rozhodně ale propéká rovnoměrně a nic se nepálí.

0/0
1.9.2014 15:20

L37u15d96v60í89k 75G25a12j38d47o71š58í83k 2605253644872

Prostě gril s větrákem. Asiatům ke stejnému efektu poslouží v ruce kus kartonu. :-)

Kouřit to bude skoro stejně jako normální gril.

Ukázka natočená na fungl novém, poprvé použitém grilu...hmm...docela rád bych viděl jak asi vypadá po deseti použitích. ;-)

0/0
27.8.2014 19:15
Foto

P40e39t88r 55Š91r63a15i81e28r 9203212812247

No nevím... na zahradě / terase domu možná jako rychlovka ano ale že by to tady (Praha 7) někdo v okolí zkoušel na balkóně, to bych mu asi něco dost něpěkného vzkázal...:-P

0/0
27.8.2014 16:51

P66e68t44r 38J42a61n59o73u51š 7319182202930

uzasny gril... a ta africka flakota plna karcinogenu, mnam!

+1/0
27.8.2014 15:46

F56r39a32n97t15i88š81e63k 39N29o80v96á87k 9443565830294

Pěkně dočerna - Polreichova škola....;-D

0/0
27.8.2014 14:08

J14o23s28e13f 34Č93t70v52r85t57n60í17č72e92k 8680902919509

Karcinogeny ňam ;-)

0/0
27.8.2014 14:04

J47a97k15u29b 35R87ý87d36l 1495622415530

Mám přesně tento gril od jara a celkové hodnocení bych dal jako ve škole - dvojku.

Je skvělý v tom, že když si chcete k večeru něco rychle hodit na gril, tak to opravdu za 10 minut máte... A není potřeba vytahovat a roztápět v komínovým podpalovači 60cm Weber... Je potřeba vychytat ty tepelný místa, což se nám podařilo po asi měsíci... hrstka uhlí vyhoří asi tak za 20 minut, takže tento gril rozhodně nenahradí gigantické grilovací mašiny pro celou 20členou famílii, ale je parádní na rychlou nečekanou grilovačku... Skvělý jsou na něm předem odpocený a naložený v oliváči lilky na kolečka...

+1/0
27.8.2014 12:40

K27a13r89e31l 26S93o90c90h31ů45r60e54k 2290416309565

Zázrak! Ten gril opravdu nekouří. Akorát kouří to uhlí a taky maso a spálený tuk, ale gril vůbec.

+12/0
27.8.2014 11:16

R66u35d21a 16S94l92a18v84í24k 5833878406251

Stejk z poloviny připálený, z druhé půlky skoro syrový...hm, lahoda :-P

0/0
27.8.2014 10:59

M97i53c17h21a41l 40R57e26j50z75e73k 5986117285121

Asi mnozi nepochopili. Ten gril nekouri, ale nikde se neuvadi, ze nesmrdi. Takze i na balkone s elektrikou, plynem, rakletem je to pro sousedy hruza. Smrad spaleneho masa je nechutnejsi nez prijemny kour horiciho dreva.

+3/−2
27.8.2014 10:01

M46a60r10t93i66n 41M68a23c51e35k 6585336943147

na ohni grilují a pak to jedí pouze sebevrazi. Rv

0/−15
27.8.2014 9:44

K17a41r16e60l 74N33a90s53t42o86u10p72i39l 3260591470161

Jsem tedy sebevrah a rád se zabíjím...

+6/0
27.8.2014 9:52

V92l74a15d47i63m83í92r 72K83o38n40e65č85n82ý 6165620228439

troufnu si tvrdit ze je to zdravejsi nez voda z pet lahve

+7/0
27.8.2014 10:43

L43i67b48o36r 93H21e92g27l23a92s 5939116525639

Pro balkóňáky a obdobné párty do 6 lidí asi jo - já bych ještě ocenil místo nerezové mřížky ze 4 mm kulatiny spíš nějakou masívnější litinovou, ale to už bych chtěl asi moc. Ale je to pohled člověka, kterej na zahradě nikdy pod 20 lidí nejde :))

0/0
27.8.2014 7:07

M13a29r64t58i88n 65K52a57r22á86s90e94k 9608863568138

No na zahradni grilovani pro 20 lidi jsou trochu jine stroje, tohle je dobre, jak pisete, tak na ten balkon, ze clovek nevykouri sousedy...

0/0
27.8.2014 15:43

L93a19d27a 82N25o78v66a66k 4792923547

to zatim fakt nikoho nenapadlo, dát do grilu ventilátor....;-(

0/0
27.8.2014 0:33

M46i70r10e78k 81T84u75r61e65č28e56k 4723552890842

Grilovat bez koure? To same jako udit maso bez koure.

+1/−1
26.8.2014 22:59

K54a61r44e98l 60N15a69s19t97o83u83p69i47l 3340611970771

No hloupější srovnání jsi asi vymyslet nemohl....

+3/−2
27.8.2014 9:36

S94t21a16n86i22s17l19a19v 83P35ř89i84b46y46l 1719918391346

líbí se mi titulky s muzikou - připomíná mi to staré grotesky :-)

+10/0
26.8.2014 15:41

J31a80r42o48s75l60a11v 94S96z25p37a37k 6142293788770

co to učmoudili?;-D;-D;-D;-DR^

+1/0
26.8.2014 15:15

D43a83n97y 42S53c35o88t76t 8794791333618

taky jsem si všiml toho velmi nerovnoměrného propečení - někde ohřáté, jinde spálený pruh - asi to není náhoda když je totéž na klobáse i na mase... to mi nepřijde kvalitní grilování :-/ ... jinak tvrdé uhlí a zbavené mouru opravdu markantně méně kouří, ale to i brikety jakmile se rozhoří. A na rychlé rozhoření lze použít stejný princip jako u toho jejich ventilátoru - ale stačí kus komínové roury s vhodným dnem, nasypat dovnitř a komínový efekt horkého stoupajícího vzduchu si sám odspodu táhne dostatek kyslíku a natěsnané brikety se koncentrovaným teplem velmi rychle rozhoří do požadované svítivé ;-)

+2/0
27.8.2014 9:46

J76i95ř17í 61J28i40r38o24u85d35e79k 8816509754454

Tak trochu jako ,,americký kamna", co určitě nekouří, která nabízeli mistru Vojtovi jeho ,,dobráčci" kolegové. A když se jich ptal: ,,Mládenci, kam de ten kouř?" , odpověděli: ,,No přece do p....e, pane Vojta!" Ale nekupte to, že8-o;-)

+4/0
26.8.2014 11:44

T17o35m11á52š 92R20y51š94a58v50ý 6725462210475

Zdravím predošlích diskutujúcich a redakciu. Mám tento grill od května a som sním spokojný. To že sa "aroma"  uhlia nedostane na mäso nie je pravda. Keď si poriadne preštudujete konštrukciu a zostavenie grillu,zistíte,že dym z tlejúceho uhlia sa dostáva ku grilovanému mäsu a je ho aj cítiť. Ďalej vyvraciam, čo popisuje redakcia , že nedymí. Dym z uhlia je odohnaný slabým vánkom z ventilátoru tak ho nie je vidieť ako u štandartných griloch kde dym ustupuje samovolne. Ďalej keď sa nerez vaňa (deflektor) pod mäsom rozpálí a kvapká tam olej, tak to dymí ako z fabriky :-P. Mimochodom nemáme zatiaľ strechu nad teráskou , tak si veľmi cením premiestňovanie grillu (holými rukami) pri daždi do vnútra pod digestor v kuchyni. Na jedno grilovanie cca 1,5 mäsa a  veľa zeleniny spotrebujem 1 dávku uhlia , čo je asi tak 3 až 4  dcl pohár. Tak sa už teším na zimu ako si budem grilovať vnútri (samozrejme pod digestorom !) alebo prípadne na piknikoch v lete;-D

+10/−1
26.8.2014 11:29

M52a83r69i45o 80P84e77t69r65ů 9467793451441

Díky za příspěvěk. Mám terasu a používám raclette gril abych nesmrděl sousedům, ale maso nemá tu potřebnou vůni uhlí. Tenhle gril zvažuji přesně z těch důvodů, které uvádíte.

0/0
26.8.2014 13:38

V89o60j66t22ě71c88h 20R11y98c24h63e24c37k34ý 2100577216549

Shrnu to:

1) Griluje to stejně jako elektrický nebo plynový gril (nepřímé  grilování)

2) Je to dražší (při stejné velikosti) než elektricky nebo plynový gril.

3) Má to dražší provoz

4) Není to jednodušší na používání  

Takže se ptám, proč to koupit? 

Neporovnávám to s klasickými grily na dřevěné uhlí, protože to principem, má blíže k těm plynovým nebo elektrickým.

+11/−4
26.8.2014 11:10

J93a26k76u43b 50R20ý45d68l 1905672465690

Výhoda je v tý rychlosti, skladnosti a přenositelnosti ihned...

0/0
27.8.2014 12:42

M63a71r56t74i61n 44K91a37r11á57s10e45k 9528693158308

Rychlejsi, skladnejsi a prenositelnejsi nez elektricky gril?

+3/0
27.8.2014 15:44

J53i59ř76í 22S53t91e84j29s66k55a20l 8562759138973

Výhoda jen tam, kde není elektřina.

0/0
28.8.2014 0:00

J52a64n 38K59a90r67e61l 71N65o65v82a53k 5456254408896

tak kdyz tam neni el. tak snad tam bude super gel :D

0/0
8.9.2014 22:35
Foto

D80a14v25i24d 40K89o33m26á71r86e37k 3173160340448

Určitě užitečná věc, třeba na balkon ale já mám stejně nejraději,když grilované jídlo natáhne trošku té kouřové chuti. Griluju většinou jen na dobrém dřevě,které dá jídlu nenapodobitelný šmak. Uhlí mi smrdí,to téměř nepoužívám. Grilování na dřevě je sice pracnější než na uhlí a musí se to víc hlídat, aby to někde nehořelo atd. ale já si s grilováním rád vyhraju. Prostě si grilování bez ohně a trochy toho kouře představit nedokážu.

+12/0
26.8.2014 6:57
Foto

M60i97c59h57a80l 24V19o23j62á90č87e21k 9551692477485

Gril není grilem, když do masa z něj neprostoupí žádné množství těch lahodnejch jedů. To už rovnou možu hodit maso do trouby. :-P

+27/−4
26.8.2014 0:41

Z13d35e65n38ě51k 60W87e66r61n40h22a87r14t 6397545652408

Přesně tak, koneckonců i ten zvuk omastku kapajícího do ohně působí na chuťové buňky extrémně povzbudivě. Kdo chce mít zdravou stravu, ať si opeče na suché pánvi mrkev a nezdržuje nás u ohně :-)

+32/0
26.8.2014 7:17

B30ě32l54a 85H67o59r75á71k90o61v33á 1518782779550

:-)R^

+1/0
27.8.2014 10:43

M33a47r33e80k 49V94o92k10á20l 1916944505119

naprosto přesně. To to můžete klidně dát na plech ohřívaný zespoda plynem Rv (a že jsem takových "grilů" viděl¨)

+7/0
26.8.2014 10:08





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.