Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích tančit, prý to má být veselé, svěží a dynamické. Ve zbytku pořadu už vás nikdo do skoku nutit nebude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M64a30r75t88i14n12a 17T60r39o74j50a53n97o26v35á 5723408855

Fáš je ta a ne ten. Plní se fáší a ne fášem.

A pak nechápu jednu věc - proč sbírat pěnu na vývaru. Pěna jsou vysrážené bílkoviny, tak není proč je vyhazovat, naopak, je to hodnotná část. Vaří-li se vývar dlouho, pěna sama "zmizí", udělá takové v podstatě neviditelné cucky, a vývar nikdy kalný nemám.

0/0
23.9.2014 14:24

P90a25v69e86l 57O45d18r50a40z43i72l 6374979567480

Vývar se filtruje, takže je jedno, jestli to seberete hned, nebo později.

0/0
25.9.2014 11:04

L44a35d64i78s72l79a85v69a 31S49t68r41n88a20d31o76v69a 3788764821562

Koukala jsem včera na nový pořad . Kuřata byla  kukuřičná (zřejmě francouzská) pan Pohlreich  je tuším i(zprostředkovatel) prodává ...byla krásná a jsou i pěkně drahá  -ale chutná .

Jediné co mne zaujalo byla právě ta plněná křídla. Omáčka česneková , to je vlastně základ na krémovou  česnečku , kreolské kuře, de factro kuře na leču...vývar OK, to maso a ta zelenina mi tam nesedí , dělám klasickou polévku pak ....zkusím ta křídla , nic víc mne nezaujalo , neb podobně vařím už dlouho. Ale oceńuji  NÁDHERNOU prezentaci jídla , to byla špička

+2/0
22.9.2014 8:52

T62o34m43á84š 72L43u25d58v24í31k 5340208203346

Polozit usmazenou topinku na prkynko, kde pred chvili krajel syrova jatra, mi prijde znacne eklhaft.

+3/−2
21.9.2014 21:22

D87a37g26m90a51r 64N59o89v24o76t59n48á 4291890748403

Řekla bych, že to prkénko bylo opláchnuté nebo vyměněné.

+3/−1
22.9.2014 7:06

T86o35m71á73š 55L86u95d26v27í61k 5350458763346

Nebylo. Podívejte se na to video - je na webu Primy.

+2/0
22.9.2014 11:23

T26o39m94á10š 52L59u68d51v93í28k 5460428913296

Nejen pro paní Novotnou, pana Zahradila a další, kterým to přijde naprosto normální tu mám jeden obrázek: http://www.imgup.cz/image/gUh

Krev a zbytky z jater po celém prkénku, nejvíce viděl (spolu s cibulí) v drážce samotného prkénka. Prý "vyměněné"! ;-D Jste stejná čuňata, nebo proč ho hájíte? Jak vaří se mi líbí, ale tohle je prostě za hranou.

+2/0
22.9.2014 11:39

D23a52g11m81a64r 81N15o29v44o93t50n49á 4891290768193

Chacha, tatarák se vaří nebo jí syrový? A také se nikdo  nepohoršuje. A jestliže zbytky krve bylo v drážce, tak proto od toho tam ta drážka je ;-D. No, a my se známe, že jste o mě řekl, že jsem čuně???? HULVÁTE!!

0/−2
22.9.2014 12:49

T71o93m96á59š 97L22u82d23v49í24k 5180918353286

Na to, jestli jste stejné čuně, jsem se vás ptal - neodpověděla jste. Tatarák se především nedělá z drůbežího masa, to jste nevěděla? Drážka tam je proto, aby neodtékala tekutina na zem, kdybyste vařila, tak to víte. Nic to nemění na tom, že prkénko bylo od syrových drůbežích jater a profesionální kuchař na to položil usmažené topinky - zajímavé je v tomto ohledu také připomenout, že se ve svých pořadech pozastavuje nad mizernou hygienou gastronomických provozů. Tuhle prasárnu, kterou si dovolil on před kamerou, bych já neudělal ani doma v koutě.

+1/0
22.9.2014 13:11

D24a86g45m12a96r 79N28o42v26o63t80n24á 4571390278463

Samozřejmě, že vím, že tatarák není z drůbežího masa (i když může být i z lososa ...), ale jen jsem tím chtěla poukázat na to, že člověk jí syrové maso, ale na druhou stranu poukazuje na prkénko, kde se připravovalo zase čerstvé maso, v tomto případě vnitřnosti. Jinak, na Vaší otázku jsem odpověděla, vařím a na co je drážka na prkénku vím. Evidentně nemáte tohoto člověka rád, tak poukazujete na prkénko;-) - holt Babica byl Babica, že?

0/−3
22.9.2014 14:14

T39o33m57á52š 77L56u23d25v20í50k 5580138313666

To jste právě těžce mimo, vůbec to není osobní, projděte si schválně pár článků o něm tady a diskuzi k nim - tohle je snad vůbec první kritika na něj. Právě proto, že si ho jako profesionála vážím, mne to zarazilo. Měl jsem za to, že některé principy má profík prostě zažité a nejede přes ně vlak.

+3/0
22.9.2014 16:19

D68a31g16m93a78r 41N57o63v10o61t32n36á 4901100788783

OK. Z mé strany konec diskuse.

+1/0
22.9.2014 16:51

M79a66r59t68i98n59a 61T18r81o84j62a86n58o28v33á 5143268165

Myslím, že po první salmonelóze paní změní názor.:-)

+1/0
23.9.2014 14:26

O22s32k21a36r 72K57o24v32a38ř77í20k 8307913226637

klasika.... kdo upozorní na chybu i ZP je automaticky fanoušek Babicy.

Velmi ubohé Rv

+2/0
22.9.2014 20:24

J86i23ř66í 13P51a86ť88a64v56a 1356786811

argumentovat tatarákem je docela úlet

+3/0
22.9.2014 13:17

O94l55d28ř76i68c49h 42H80o55r73á62k 2604469451875

Pokud nepoznáte rozdíl mezi syrovým drůbežím a hovězím na tatarák a pro vás je vsjo róvno, tak mne zařaďte rovnou k hulvátům také. 

Vy byste v restauraci byla pohroma, krev v drážce po rizikovém kuřecím a uprostřed hotové jídlo? Nevaříte vy někde ve škole či závodce?

+1/0
22.9.2014 20:21

V33e88n59d66u61l34a 18F47a96i40f90e62r28o98v64á 4188831843689

To je zas nepřehledný návod. Piště ty recepty krok po kroku, přesně, jednoznačně, srozumitelně, sákriš.

0/0
21.9.2014 11:11

P59e75t12r 97R38o34m46á93n85e27k 8734347314944

Čemu nerozumíte?

+2/0
21.9.2014 13:38

V23l35a14s19t89i90m57i16l 94T60e25n44c40e93r 4820240817980

Recepty najdete na stránkách TV Prima.

0/0
22.9.2014 7:58

P41e47t79r 79J48a14n89o17u84š 7319192182720

A nejlepsi na tom celem je, ze ani mistr kuchtik nepoznal, ze to co vykostuje nejsou kureci kridla.

Kazdy nemuze byt svetovy no... i kdyz po tom tak touzi.

http://www.tomfridaysmarket.com/Know%20Your%20Cuts%20of%20Poultry.html

0/0
21.9.2014 9:09

B93á96r76a 10T34e40s85n88e70r42o54v65á 5225170804289

To, co Pohlreich vaří, jsou skutečně křídla, byť ne celá, ale pouze jedna jejich část. Nicméně u nás (tj. v ČR) se to prostě takto označuje, v každé restauraci, kde si objednáte křidýlka, dostanete právě toto. Má tomu tedy Pohlreich jenom kvůli vám říkat jinak, abyste měl pokoj v duši?

+7/0
21.9.2014 16:34

M50o42n70i82k42a 39R47o79l40l36o71v71á 5193202186115

Jako fakt nám musí někdo poradit,že levněji vyjde koupit celé kuře než si ho koupit po částech?8-o

0/−2
21.9.2014 8:41

H14e53l39e23n31a 85V20e30v84e32r41k22o49v92a 3599427

No nám to nemusí nikdo radit.Ale je spousta mladých kuchařek,které to ani nenapadne nebo nezajímá.

+3/0
21.9.2014 9:03

M57o61n28i19k12a 37R54o52l63l15o27v91á 5113482186405

No a ony ty mladé neumějí počítat a číst?A když je to nezajímá,tak ani Pohlreich nepomůže;-D

0/−3
21.9.2014 9:15

H16e82l93e12n95a 71V26e45v87e41r69k21o53v36a 3599547

Většinou ne.Pokud chodíte nakupovat do marketu,tak si toho nejde nevšimnut. S klidem kupují tyhle křidélka za 75-80Kč/kg.Vedle je celé kuře za 65Kč/kg.

+3/0
21.9.2014 10:18

V13á40c59l69a27v 57P68o56u91s20t13k29a 3570651772

To je hezké, ale když chcete grilovat dvacet křidýlek, těžko budete kupovat deset celých kuřat.

0/0
21.9.2014 23:35

D31a26g24m30a47r 54N51o12v51o77t34n17á 4151640388173

Ani v článku ani v pořadu nebyl způsob úpravy grilování ...

+1/0
22.9.2014 7:07

P74a73v57e79l 56O21d58r85a12z52i44l 6414789237560

Ježišikriste to je snad úplně jedno, Poustka vám vysvětluje, k čemu může být nákup samotných křidýlek.

0/0
25.9.2014 11:08

P87a95v30e65l 91O94d70r80a33z85i25l 6384319727160

Umějí číst a přečtou si třeba tento článek. Chápu, že se potřebujete nad někoho povyšovat, ale vysoký věk není zásluha.

0/0
25.9.2014 11:07

R66a15d24e85k 95L23u91k37á70š 6553529668498

Na jednu porci servíruje 3 křidélka. Kuře má však pouze 2 křidélka. Odkud vezme zbytek  křidélek?

+3/−3
20.9.2014 19:48

O90l42i92v26e48r 35N89e74u36m51a80n28n 3780526909

Dneska ty jatecni mutanti vypadaji tak, ze bych se fakt nedivil ani tem trem kridylkum.

+2/−2
20.9.2014 22:04

M87a60r50k76é61t25a 36Ž15e19m16l17i89č82k80o44v69á 1774120433203

Vařil dvě kuřata, takže měl 4 ;-)

+3/0
21.9.2014 19:26

P76e43t58r 88H40o39l22e50č65e87k 7958303865504

A ted - co proti tomu postavi Lada Hruska??

+2/0
20.9.2014 16:06

T55o51m75á98š 74L61í39p91a 8265636330973

Poradi se u Babici.. a sup, hned mame hotovo. Osolenou vodu muzete pit rovnou z hrnce nebo nalit detem a babicce do sklenicek. A kdyz vam ukapne na zem, pes si pochutná s vámi. . (pacienti)

+5/0
20.9.2014 18:14

O83l65i29v43e89r 44N96e18u30m19a58n16n 3650836809

Kdo nema rad sul, muze si dat vodu bez ni ;-)

+6/0
20.9.2014 22:05

T76o26m77á75š 93L49í26p91a 8485496890613

:) presne tak :) a kdo nema rad ani vodu, muze si ohrat vzduch. .

+5/0
20.9.2014 22:07

P86e68t11r 43R83o37m11á47n95e85k 8424897214634

Fáš, neboli drůbeží separát v domácích podmínkách. Tahle úprava masa mi k srdci nikdy nepřiroste. Ve výsledku mě stejně víc baví ohlodat kost, než martyrium vypreparovávat čerstvé kuře, mixovat, dávat hmotu do pytlíku, tlačit hmotu do kůže a pak jíst něco jako sekanou.

+6/0
20.9.2014 14:28

D66a16g65m16a77r 90N54o51v80o84t59n78á 4511310678863

Víte, co se dává do separátu?? Odpad! A Pohlreich tam dal odřezky masa, které vy normálně šoupnete do trouby!!

+2/−1
22.9.2014 7:14

P53e49t49r 28N14o69v79o29t95n28y 3969822469922

Jaký odpad?

+1/0
23.9.2014 11:53

Z88b76y38n97ě63k 83Š12a36f85a32r54č31í61k 5327528385854

To je tedy nadpis, "kuře rozebere na prvočinitele." Já se picnu! ;-D

+3/−1
20.9.2014 14:15
Foto

L30u61b45o17š 89H68a53n76u23s 4667267871732

Vždycky jsem si myslel, že "fáš" je rodu ženského.

+2/0
20.9.2014 11:39

Z30d73e32n83e66k 62K95r14a37u77s 6191258504858

Křidýlka? Snad křidélka, ne? !!!![>-]

+2/−6
20.9.2014 10:58

T12o42m93á95š 50M96i45c60h92á63l13e56k 3754611551928

Přečtěte si článek pozorně, případně se podívejte na video a fotogalerii. Pan Pohlreich tam totiž připravuje jídlo z kuřete, nikoliv z letadla, jak jste si možná nedopatřením mohl myslet. Použití výrazu "křidýlka" je tedy ve článku v pořádku.

+11/−1
20.9.2014 11:35
Foto

I43v82o 18C19h86u14d72o58b32a 9640626451944

to nejsou always;-D;-D;-D

+11/0
20.9.2014 11:37

D81a21g85m40a74r 66N97o25v39o53t71n87á 4781360428683

To je ale enteligentní fotka ....;-D

+1/0
22.9.2014 9:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.