Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích tančit, prý to má být veselé, svěží a dynamické. Ve zbytku pořadu už vás nikdo do skoku nutit nebude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M12a18r24t71i43n74a 53T59r66o51j43a47n52o57v80á 5173138555

Fáš je ta a ne ten. Plní se fáší a ne fášem.

A pak nechápu jednu věc - proč sbírat pěnu na vývaru. Pěna jsou vysrážené bílkoviny, tak není proč je vyhazovat, naopak, je to hodnotná část. Vaří-li se vývar dlouho, pěna sama "zmizí", udělá takové v podstatě neviditelné cucky, a vývar nikdy kalný nemám.

0/0
23.9.2014 14:24

P16a88v72e81l 37O78d89r46a43z21i61l 6654899587390

Vývar se filtruje, takže je jedno, jestli to seberete hned, nebo později.

0/0
25.9.2014 11:04

L31a20d60i52s25l53a66v83a 59S79t81r74n19a32d21o33v84a 3438384961422

Koukala jsem včera na nový pořad . Kuřata byla  kukuřičná (zřejmě francouzská) pan Pohlreich  je tuším i(zprostředkovatel) prodává ...byla krásná a jsou i pěkně drahá  -ale chutná .

Jediné co mne zaujalo byla právě ta plněná křídla. Omáčka česneková , to je vlastně základ na krémovou  česnečku , kreolské kuře, de factro kuře na leču...vývar OK, to maso a ta zelenina mi tam nesedí , dělám klasickou polévku pak ....zkusím ta křídla , nic víc mne nezaujalo , neb podobně vařím už dlouho. Ale oceńuji  NÁDHERNOU prezentaci jídla , to byla špička

+2/0
22.9.2014 8:52

T45o55m12á34š 97L61u46d74v69í29k 5180318843856

Polozit usmazenou topinku na prkynko, kde pred chvili krajel syrova jatra, mi prijde znacne eklhaft.

+3/−2
21.9.2014 21:22

D66a31g76m81a45r 55N45o56v37o70t93n40á 4661610468513

Řekla bych, že to prkénko bylo opláchnuté nebo vyměněné.

+3/−1
22.9.2014 7:06

T42o78m35á54š 87L80u62d20v79í97k 5630598603286

Nebylo. Podívejte se na to video - je na webu Primy.

+2/0
22.9.2014 11:23

T44o10m49á12š 13L12u98d56v71í74k 5640638203566

Nejen pro paní Novotnou, pana Zahradila a další, kterým to přijde naprosto normální tu mám jeden obrázek: http://www.imgup.cz/image/gUh

Krev a zbytky z jater po celém prkénku, nejvíce viděl (spolu s cibulí) v drážce samotného prkénka. Prý "vyměněné"! ;-D Jste stejná čuňata, nebo proč ho hájíte? Jak vaří se mi líbí, ale tohle je prostě za hranou.

+2/0
22.9.2014 11:39

D88a50g33m75a79r 38N62o55v84o43t52n86á 4951320928633

Chacha, tatarák se vaří nebo jí syrový? A také se nikdo  nepohoršuje. A jestliže zbytky krve bylo v drážce, tak proto od toho tam ta drážka je ;-D. No, a my se známe, že jste o mě řekl, že jsem čuně???? HULVÁTE!!

0/−2
22.9.2014 12:49

T91o35m76á38š 16L44u78d47v26í45k 5110398753326

Na to, jestli jste stejné čuně, jsem se vás ptal - neodpověděla jste. Tatarák se především nedělá z drůbežího masa, to jste nevěděla? Drážka tam je proto, aby neodtékala tekutina na zem, kdybyste vařila, tak to víte. Nic to nemění na tom, že prkénko bylo od syrových drůbežích jater a profesionální kuchař na to položil usmažené topinky - zajímavé je v tomto ohledu také připomenout, že se ve svých pořadech pozastavuje nad mizernou hygienou gastronomických provozů. Tuhle prasárnu, kterou si dovolil on před kamerou, bych já neudělal ani doma v koutě.

+1/0
22.9.2014 13:11

D54a40g19m87a54r 25N86o17v69o19t93n68á 4291200498563

Samozřejmě, že vím, že tatarák není z drůbežího masa (i když může být i z lososa ...), ale jen jsem tím chtěla poukázat na to, že člověk jí syrové maso, ale na druhou stranu poukazuje na prkénko, kde se připravovalo zase čerstvé maso, v tomto případě vnitřnosti. Jinak, na Vaší otázku jsem odpověděla, vařím a na co je drážka na prkénku vím. Evidentně nemáte tohoto člověka rád, tak poukazujete na prkénko;-) - holt Babica byl Babica, že?

0/−3
22.9.2014 14:14

T27o65m13á83š 77L42u69d55v63í62k 5730948693456

To jste právě těžce mimo, vůbec to není osobní, projděte si schválně pár článků o něm tady a diskuzi k nim - tohle je snad vůbec první kritika na něj. Právě proto, že si ho jako profesionála vážím, mne to zarazilo. Měl jsem za to, že některé principy má profík prostě zažité a nejede přes ně vlak.

+3/0
22.9.2014 16:19

D59a24g39m48a41r 23N21o73v77o62t54n13á 4791600518973

OK. Z mé strany konec diskuse.

+1/0
22.9.2014 16:51

M73a68r53t57i26n90a 89T29r15o87j36a34n19o22v54á 5413538165

Myslím, že po první salmonelóze paní změní názor.:-)

+1/0
23.9.2014 14:26

O45s98k97a82r 60K34o27v77a34ř89í71k 8147643176117

klasika.... kdo upozorní na chybu i ZP je automaticky fanoušek Babicy.

Velmi ubohé Rv

+2/0
22.9.2014 20:24

J59i82ř22í 52P71a71ť89a70v80a 1326506321

argumentovat tatarákem je docela úlet

+3/0
22.9.2014 13:17

O91l68d88ř36i29c93h 67H16o20r54á66k 2334549591425

Pokud nepoznáte rozdíl mezi syrovým drůbežím a hovězím na tatarák a pro vás je vsjo róvno, tak mne zařaďte rovnou k hulvátům také. 

Vy byste v restauraci byla pohroma, krev v drážce po rizikovém kuřecím a uprostřed hotové jídlo? Nevaříte vy někde ve škole či závodce?

+1/0
22.9.2014 20:21

V39e64n11d36u63l45a 62F15a57i47f39e92r33o32v55á 4368211703639

To je zas nepřehledný návod. Piště ty recepty krok po kroku, přesně, jednoznačně, srozumitelně, sákriš.

0/0
21.9.2014 11:11

P45e55t83r 67R79o45m74á80n80e65k 8244167424264

Čemu nerozumíte?

+2/0
21.9.2014 13:38

V15l66a25s31t88i20m66i89l 42T35e89n66c87e20r 4670790617420

Recepty najdete na stránkách TV Prima.

0/0
22.9.2014 7:58

P10e98t32r 31J68a11n65o79u78š 7779812692810

A nejlepsi na tom celem je, ze ani mistr kuchtik nepoznal, ze to co vykostuje nejsou kureci kridla.

Kazdy nemuze byt svetovy no... i kdyz po tom tak touzi.

http://www.tomfridaysmarket.com/Know%20Your%20Cuts%20of%20Poultry.html

0/0
21.9.2014 9:09

B66á57r36a 19T26e22s19n16e14r48o23v65á 5725100884139

To, co Pohlreich vaří, jsou skutečně křídla, byť ne celá, ale pouze jedna jejich část. Nicméně u nás (tj. v ČR) se to prostě takto označuje, v každé restauraci, kde si objednáte křidýlka, dostanete právě toto. Má tomu tedy Pohlreich jenom kvůli vám říkat jinak, abyste měl pokoj v duši?

+7/0
21.9.2014 16:34

M49o89n24i77k14a 47R62o64l71l65o26v97á 5673512656345

Jako fakt nám musí někdo poradit,že levněji vyjde koupit celé kuře než si ho koupit po částech?8-o

0/−2
21.9.2014 8:41

H61e55l22e83n28a 37V11e31v34e33r83k85o23v25a 3649617

No nám to nemusí nikdo radit.Ale je spousta mladých kuchařek,které to ani nenapadne nebo nezajímá.

+3/0
21.9.2014 9:03

M51o23n15i77k91a 66R42o75l43l58o14v77á 5593532436475

No a ony ty mladé neumějí počítat a číst?A když je to nezajímá,tak ani Pohlreich nepomůže;-D

0/−3
21.9.2014 9:15

H31e24l97e31n43a 64V50e92v77e39r59k75o46v40a 3409487

Většinou ne.Pokud chodíte nakupovat do marketu,tak si toho nejde nevšimnut. S klidem kupují tyhle křidélka za 75-80Kč/kg.Vedle je celé kuře za 65Kč/kg.

+3/0
21.9.2014 10:18

V81á40c84l52a86v 13P81o48u50s44t90k60a 3940341872

To je hezké, ale když chcete grilovat dvacet křidýlek, těžko budete kupovat deset celých kuřat.

0/0
21.9.2014 23:35

D75a28g15m36a69r 80N26o40v36o25t83n43á 4371250498973

Ani v článku ani v pořadu nebyl způsob úpravy grilování ...

+1/0
22.9.2014 7:07

P13a97v37e40l 28O22d93r65a90z39i54l 6444399827120

Ježišikriste to je snad úplně jedno, Poustka vám vysvětluje, k čemu může být nákup samotných křidýlek.

0/0
25.9.2014 11:08

P52a43v47e97l 80O22d52r64a29z75i13l 6254709697720

Umějí číst a přečtou si třeba tento článek. Chápu, že se potřebujete nad někoho povyšovat, ale vysoký věk není zásluha.

0/0
25.9.2014 11:07

R54a32d65e10k 63L44u55k35á83š 6763899738178

Na jednu porci servíruje 3 křidélka. Kuře má však pouze 2 křidélka. Odkud vezme zbytek  křidélek?

+3/−3
20.9.2014 19:48

O56l86i60v49e95r 69N48e14u53m23a95n64n 3650106569

Dneska ty jatecni mutanti vypadaji tak, ze bych se fakt nedivil ani tem trem kridylkum.

+2/−2
20.9.2014 22:04

M28a75r57k74é88t86a 24Ž82e73m65l37i78č85k42o82v62á 1354850673863

Vařil dvě kuřata, takže měl 4 ;-)

+3/0
21.9.2014 19:26

P38e12t95r 67H83o19l33e57č62e26k 7948193305584

A ted - co proti tomu postavi Lada Hruska??

+2/0
20.9.2014 16:06

T70o28m76á43š 55L41í97p21a 8715616810853

Poradi se u Babici.. a sup, hned mame hotovo. Osolenou vodu muzete pit rovnou z hrnce nebo nalit detem a babicce do sklenicek. A kdyz vam ukapne na zem, pes si pochutná s vámi. . (pacienti)

+5/0
20.9.2014 18:14

O74l47i26v44e20r 31N81e46u30m41a18n70n 3450856909

Kdo nema rad sul, muze si dat vodu bez ni ;-)

+6/0
20.9.2014 22:05

T55o98m63á42š 78L26í68p47a 8725426760253

:) presne tak :) a kdo nema rad ani vodu, muze si ohrat vzduch. .

+5/0
20.9.2014 22:07

P48e20t93r 55R64o69m71á47n70e75k 8754517574924

Fáš, neboli drůbeží separát v domácích podmínkách. Tahle úprava masa mi k srdci nikdy nepřiroste. Ve výsledku mě stejně víc baví ohlodat kost, než martyrium vypreparovávat čerstvé kuře, mixovat, dávat hmotu do pytlíku, tlačit hmotu do kůže a pak jíst něco jako sekanou.

+6/0
20.9.2014 14:28

D85a48g49m46a39r 23N23o33v36o75t84n70á 4351860218143

Víte, co se dává do separátu?? Odpad! A Pohlreich tam dal odřezky masa, které vy normálně šoupnete do trouby!!

+2/−1
22.9.2014 7:14

P46e27t50r 83N18o14v52o26t68n59y 3509402369842

Jaký odpad?

+1/0
23.9.2014 11:53

Z36b26y71n13ě49k 27Š88a79f55a38r74č12í79k 5797428405424

To je tedy nadpis, "kuře rozebere na prvočinitele." Já se picnu! ;-D

+3/−1
20.9.2014 14:15
Foto

L95u61b98o49š 88H39a52n56u68s 4967647371352

Vždycky jsem si myslel, že "fáš" je rodu ženského.

+2/0
20.9.2014 11:39

Z69d96e64n76e34k 54K44r49a59u93s 6421428774338

Křidýlka? Snad křidélka, ne? !!!![>-]

+2/−6
20.9.2014 10:58

T93o38m58á24š 50M65i78c70h97á94l52e40k 3634711631608

Přečtěte si článek pozorně, případně se podívejte na video a fotogalerii. Pan Pohlreich tam totiž připravuje jídlo z kuřete, nikoliv z letadla, jak jste si možná nedopatřením mohl myslet. Použití výrazu "křidýlka" je tedy ve článku v pořádku.

+11/−1
20.9.2014 11:35
Foto

I86v45o 32C86h40u19d73o54b19a 9440756651704

to nejsou always;-D;-D;-D

+11/0
20.9.2014 11:37

D17a64g98m39a45r 20N23o90v73o70t98n76á 4551550978963

To je ale enteligentní fotka ....;-D

+1/0
22.9.2014 9:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.