Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích tančit, prý to má být veselé, svěží a dynamické. Ve zbytku pořadu už vás nikdo do skoku nutit nebude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M58a57r52t96i13n79a 83T18r22o91j97a26n72o61v65á 5963718905

Fáš je ta a ne ten. Plní se fáší a ne fášem.

A pak nechápu jednu věc - proč sbírat pěnu na vývaru. Pěna jsou vysrážené bílkoviny, tak není proč je vyhazovat, naopak, je to hodnotná část. Vaří-li se vývar dlouho, pěna sama "zmizí", udělá takové v podstatě neviditelné cucky, a vývar nikdy kalný nemám.

0/0
23.9.2014 14:24

P57a54v55e78l 50O50d73r12a84z38i71l 6214899977300

Vývar se filtruje, takže je jedno, jestli to seberete hned, nebo později.

0/0
25.9.2014 11:04

L92a56d89i86s79l36a91v24a 90S28t84r23n17a49d28o49v73a 3108964711562

Koukala jsem včera na nový pořad . Kuřata byla  kukuřičná (zřejmě francouzská) pan Pohlreich  je tuším i(zprostředkovatel) prodává ...byla krásná a jsou i pěkně drahá  -ale chutná .

Jediné co mne zaujalo byla právě ta plněná křídla. Omáčka česneková , to je vlastně základ na krémovou  česnečku , kreolské kuře, de factro kuře na leču...vývar OK, to maso a ta zelenina mi tam nesedí , dělám klasickou polévku pak ....zkusím ta křídla , nic víc mne nezaujalo , neb podobně vařím už dlouho. Ale oceńuji  NÁDHERNOU prezentaci jídla , to byla špička

+2/0
22.9.2014 8:52

T32o79m17á11š 33L11u94d55v45í10k 5120108943786

Polozit usmazenou topinku na prkynko, kde pred chvili krajel syrova jatra, mi prijde znacne eklhaft.

+3/−2
21.9.2014 21:22

D15a75g20m90a64r 65N39o64v60o64t37n65á 4611650878973

Řekla bych, že to prkénko bylo opláchnuté nebo vyměněné.

+3/−1
22.9.2014 7:06

T20o91m36á73š 69L76u81d84v56í34k 5950688553276

Nebylo. Podívejte se na to video - je na webu Primy.

+2/0
22.9.2014 11:23

T82o22m22á69š 23L73u63d19v42í15k 5260678293516

Nejen pro paní Novotnou, pana Zahradila a další, kterým to přijde naprosto normální tu mám jeden obrázek: http://www.imgup.cz/image/gUh

Krev a zbytky z jater po celém prkénku, nejvíce viděl (spolu s cibulí) v drážce samotného prkénka. Prý "vyměněné"! ;-D Jste stejná čuňata, nebo proč ho hájíte? Jak vaří se mi líbí, ale tohle je prostě za hranou.

+2/0
22.9.2014 11:39

D73a66g49m38a66r 47N89o19v73o30t18n37á 4921340448393

Chacha, tatarák se vaří nebo jí syrový? A také se nikdo  nepohoršuje. A jestliže zbytky krve bylo v drážce, tak proto od toho tam ta drážka je ;-D. No, a my se známe, že jste o mě řekl, že jsem čuně???? HULVÁTE!!

0/−2
22.9.2014 12:49

T68o69m19á42š 81L24u53d90v52í23k 5440118593306

Na to, jestli jste stejné čuně, jsem se vás ptal - neodpověděla jste. Tatarák se především nedělá z drůbežího masa, to jste nevěděla? Drážka tam je proto, aby neodtékala tekutina na zem, kdybyste vařila, tak to víte. Nic to nemění na tom, že prkénko bylo od syrových drůbežích jater a profesionální kuchař na to položil usmažené topinky - zajímavé je v tomto ohledu také připomenout, že se ve svých pořadech pozastavuje nad mizernou hygienou gastronomických provozů. Tuhle prasárnu, kterou si dovolil on před kamerou, bych já neudělal ani doma v koutě.

+1/0
22.9.2014 13:11

D56a12g57m40a21r 89N84o66v12o17t37n72á 4481900618853

Samozřejmě, že vím, že tatarák není z drůbežího masa (i když může být i z lososa ...), ale jen jsem tím chtěla poukázat na to, že člověk jí syrové maso, ale na druhou stranu poukazuje na prkénko, kde se připravovalo zase čerstvé maso, v tomto případě vnitřnosti. Jinak, na Vaší otázku jsem odpověděla, vařím a na co je drážka na prkénku vím. Evidentně nemáte tohoto člověka rád, tak poukazujete na prkénko;-) - holt Babica byl Babica, že?

0/−3
22.9.2014 14:14

T80o38m74á12š 45L56u58d85v69í58k 5220578853526

To jste právě těžce mimo, vůbec to není osobní, projděte si schválně pár článků o něm tady a diskuzi k nim - tohle je snad vůbec první kritika na něj. Právě proto, že si ho jako profesionála vážím, mne to zarazilo. Měl jsem za to, že některé principy má profík prostě zažité a nejede přes ně vlak.

+3/0
22.9.2014 16:19

D13a87g59m52a72r 16N78o61v22o53t54n12á 4671110158183

OK. Z mé strany konec diskuse.

+1/0
22.9.2014 16:51

M74a62r39t65i41n15a 36T56r83o10j52a71n69o61v76á 5363808585

Myslím, že po první salmonelóze paní změní názor.:-)

+1/0
23.9.2014 14:26

O14s48k23a95r 27K54o16v28a25ř30í57k 8437883576797

klasika.... kdo upozorní na chybu i ZP je automaticky fanoušek Babicy.

Velmi ubohé Rv

+2/0
22.9.2014 20:24

J61i82ř59í 28P29a21ť97a61v12a 1676726631

argumentovat tatarákem je docela úlet

+3/0
22.9.2014 13:17

O17l91d60ř76i28c30h 18H95o66r93á78k 2444839591235

Pokud nepoznáte rozdíl mezi syrovým drůbežím a hovězím na tatarák a pro vás je vsjo róvno, tak mne zařaďte rovnou k hulvátům také. 

Vy byste v restauraci byla pohroma, krev v drážce po rizikovém kuřecím a uprostřed hotové jídlo? Nevaříte vy někde ve škole či závodce?

+1/0
22.9.2014 20:21

V88e15n98d50u21l93a 90F18a77i26f17e60r47o16v85á 4208371543899

To je zas nepřehledný návod. Piště ty recepty krok po kroku, přesně, jednoznačně, srozumitelně, sákriš.

0/0
21.9.2014 11:11

P97e36t64r 53R38o22m79á60n23e66k 8144257434684

Čemu nerozumíte?

+2/0
21.9.2014 13:38

V96l19a55s13t27i60m68i26l 83T81e59n21c69e70r 4890790837510

Recepty najdete na stránkách TV Prima.

0/0
22.9.2014 7:58

P89e92t61r 85J33a61n69o37u41š 7439762502730

A nejlepsi na tom celem je, ze ani mistr kuchtik nepoznal, ze to co vykostuje nejsou kureci kridla.

Kazdy nemuze byt svetovy no... i kdyz po tom tak touzi.

http://www.tomfridaysmarket.com/Know%20Your%20Cuts%20of%20Poultry.html

0/0
21.9.2014 9:09

B10á72r90a 49T96e40s17n20e92r31o80v51á 5825920274529

To, co Pohlreich vaří, jsou skutečně křídla, byť ne celá, ale pouze jedna jejich část. Nicméně u nás (tj. v ČR) se to prostě takto označuje, v každé restauraci, kde si objednáte křidýlka, dostanete právě toto. Má tomu tedy Pohlreich jenom kvůli vám říkat jinak, abyste měl pokoj v duši?

+7/0
21.9.2014 16:34

M19o69n43i82k61a 35R50o17l21l84o92v42á 5883292356495

Jako fakt nám musí někdo poradit,že levněji vyjde koupit celé kuře než si ho koupit po částech?8-o

0/−2
21.9.2014 8:41

H43e17l58e47n77a 30V92e49v75e41r95k71o79v44a 3509687

No nám to nemusí nikdo radit.Ale je spousta mladých kuchařek,které to ani nenapadne nebo nezajímá.

+3/0
21.9.2014 9:03

M52o84n32i72k43a 66R21o74l32l83o38v21á 5463732306735

No a ony ty mladé neumějí počítat a číst?A když je to nezajímá,tak ani Pohlreich nepomůže;-D

0/−3
21.9.2014 9:15

H94e41l18e74n43a 78V73e87v75e93r16k30o39v77a 3369757

Většinou ne.Pokud chodíte nakupovat do marketu,tak si toho nejde nevšimnut. S klidem kupují tyhle křidélka za 75-80Kč/kg.Vedle je celé kuře za 65Kč/kg.

+3/0
21.9.2014 10:18

V44á34c89l14a96v 62P15o75u94s83t25k93a 3910811122

To je hezké, ale když chcete grilovat dvacet křidýlek, těžko budete kupovat deset celých kuřat.

0/0
21.9.2014 23:35

D12a20g31m75a48r 35N74o35v72o21t44n95á 4481600908453

Ani v článku ani v pořadu nebyl způsob úpravy grilování ...

+1/0
22.9.2014 7:07

P53a56v61e75l 22O83d26r76a42z35i42l 6794589637790

Ježišikriste to je snad úplně jedno, Poustka vám vysvětluje, k čemu může být nákup samotných křidýlek.

0/0
25.9.2014 11:08

P94a93v90e14l 20O17d11r87a50z69i97l 6274929617650

Umějí číst a přečtou si třeba tento článek. Chápu, že se potřebujete nad někoho povyšovat, ale vysoký věk není zásluha.

0/0
25.9.2014 11:07

R52a68d21e16k 23L65u33k24á76š 6683279748208

Na jednu porci servíruje 3 křidélka. Kuře má však pouze 2 křidélka. Odkud vezme zbytek  křidélek?

+3/−3
20.9.2014 19:48

O92l42i64v87e11r 85N25e61u67m75a57n73n 3320186619

Dneska ty jatecni mutanti vypadaji tak, ze bych se fakt nedivil ani tem trem kridylkum.

+2/−2
20.9.2014 22:04

M23a63r18k68é33t19a 27Ž77e28m97l75i61č69k40o66v52á 1744290643253

Vařil dvě kuřata, takže měl 4 ;-)

+3/0
21.9.2014 19:26

P96e82t23r 56H69o64l75e84č91e62k 7418893565714

A ted - co proti tomu postavi Lada Hruska??

+2/0
20.9.2014 16:06

T10o22m60á58š 51L11í74p64a 8455886340333

Poradi se u Babici.. a sup, hned mame hotovo. Osolenou vodu muzete pit rovnou z hrnce nebo nalit detem a babicce do sklenicek. A kdyz vam ukapne na zem, pes si pochutná s vámi. . (pacienti)

+5/0
20.9.2014 18:14

O55l31i10v33e82r 54N67e92u63m39a50n61n 3970686439

Kdo nema rad sul, muze si dat vodu bez ni ;-)

+6/0
20.9.2014 22:05

T42o84m65á66š 85L14í97p39a 8535906250773

:) presne tak :) a kdo nema rad ani vodu, muze si ohrat vzduch. .

+5/0
20.9.2014 22:07

P63e49t42r 46R33o32m46á19n53e83k 8684797864324

Fáš, neboli drůbeží separát v domácích podmínkách. Tahle úprava masa mi k srdci nikdy nepřiroste. Ve výsledku mě stejně víc baví ohlodat kost, než martyrium vypreparovávat čerstvé kuře, mixovat, dávat hmotu do pytlíku, tlačit hmotu do kůže a pak jíst něco jako sekanou.

+6/0
20.9.2014 14:28

D63a17g69m70a98r 60N81o66v41o79t79n32á 4471280568913

Víte, co se dává do separátu?? Odpad! A Pohlreich tam dal odřezky masa, které vy normálně šoupnete do trouby!!

+2/−1
22.9.2014 7:14

P56e41t66r 75N14o52v31o92t27n38y 3619592889582

Jaký odpad?

+1/0
23.9.2014 11:53

Z25b85y78n63ě50k 90Š68a81f91a64r95č95í18k 5617668105834

To je tedy nadpis, "kuře rozebere na prvočinitele." Já se picnu! ;-D

+3/−1
20.9.2014 14:15
Foto

L27u61b61o37š 37H22a21n27u20s 4857767531692

Vždycky jsem si myslel, že "fáš" je rodu ženského.

+2/0
20.9.2014 11:39

Z97d32e77n82e63k 93K53r83a77u64s 6321738494118

Křidýlka? Snad křidélka, ne? !!!![>-]

+2/−6
20.9.2014 10:58

T79o18m44á68š 35M27i54c44h96á36l30e87k 3724671451408

Přečtěte si článek pozorně, případně se podívejte na video a fotogalerii. Pan Pohlreich tam totiž připravuje jídlo z kuřete, nikoliv z letadla, jak jste si možná nedopatřením mohl myslet. Použití výrazu "křidýlka" je tedy ve článku v pořádku.

+11/−1
20.9.2014 11:35
Foto

I14v90o 38C32h65u72d28o34b97a 9720556981494

to nejsou always;-D;-D;-D

+11/0
20.9.2014 11:37

D95a39g63m87a20r 41N19o74v27o50t36n24á 4631340508613

To je ale enteligentní fotka ....;-D

+1/0
22.9.2014 9:15





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.