- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Fáš je ta a ne ten. Plní se fáší a ne fášem.
A pak nechápu jednu věc - proč sbírat pěnu na vývaru. Pěna jsou vysrážené bílkoviny, tak není proč je vyhazovat, naopak, je to hodnotná část. Vaří-li se vývar dlouho, pěna sama "zmizí", udělá takové v podstatě neviditelné cucky, a vývar nikdy kalný nemám.
Vývar se filtruje, takže je jedno, jestli to seberete hned, nebo později.
Koukala jsem včera na nový pořad . Kuřata byla kukuřičná (zřejmě francouzská) pan Pohlreich je tuším i(zprostředkovatel) prodává ...byla krásná a jsou i pěkně drahá -ale chutná .
Jediné co mne zaujalo byla právě ta plněná křídla. Omáčka česneková , to je vlastně základ na krémovou česnečku , kreolské kuře, de factro kuře na leču...vývar OK, to maso a ta zelenina mi tam nesedí , dělám klasickou polévku pak ....zkusím ta křídla , nic víc mne nezaujalo , neb podobně vařím už dlouho. Ale oceńuji NÁDHERNOU prezentaci jídla , to byla špička
Polozit usmazenou topinku na prkynko, kde pred chvili krajel syrova jatra, mi prijde znacne eklhaft.
Řekla bych, že to prkénko bylo opláchnuté nebo vyměněné.
To je zas nepřehledný návod. Piště ty recepty krok po kroku, přesně, jednoznačně, srozumitelně, sákriš.
A nejlepsi na tom celem je, ze ani mistr kuchtik nepoznal, ze to co vykostuje nejsou kureci kridla.
Kazdy nemuze byt svetovy no... i kdyz po tom tak touzi.
http://www.tomfridaysmarket.com/Know%20Your%20Cuts%20of%20Poultry.html
To, co Pohlreich vaří, jsou skutečně křídla, byť ne celá, ale pouze jedna jejich část. Nicméně u nás (tj. v ČR) se to prostě takto označuje, v každé restauraci, kde si objednáte křidýlka, dostanete právě toto. Má tomu tedy Pohlreich jenom kvůli vám říkat jinak, abyste měl pokoj v duši?
Jako fakt nám musí někdo poradit,že levněji vyjde koupit celé kuře než si ho koupit po částech?
No nám to nemusí nikdo radit.Ale je spousta mladých kuchařek,které to ani nenapadne nebo nezajímá.
Na jednu porci servíruje 3 křidélka. Kuře má však pouze 2 křidélka. Odkud vezme zbytek křidélek?
Dneska ty jatecni mutanti vypadaji tak, ze bych se fakt nedivil ani tem trem kridylkum.
A ted - co proti tomu postavi Lada Hruska??
Poradi se u Babici.. a sup, hned mame hotovo. Osolenou vodu muzete pit rovnou z hrnce nebo nalit detem a babicce do sklenicek. A kdyz vam ukapne na zem, pes si pochutná s vámi. . (pacienti)
Fáš, neboli drůbeží separát v domácích podmínkách. Tahle úprava masa mi k srdci nikdy nepřiroste. Ve výsledku mě stejně víc baví ohlodat kost, než martyrium vypreparovávat čerstvé kuře, mixovat, dávat hmotu do pytlíku, tlačit hmotu do kůže a pak jíst něco jako sekanou.
Víte, co se dává do separátu?? Odpad! A Pohlreich tam dal odřezky masa, které vy normálně šoupnete do trouby!!
To je tedy nadpis, "kuře rozebere na prvočinitele." Já se picnu!