Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

U pravého sacheru musíte hlídat polevu, korpus i meruňky, říká cukrář

Ochutnat pravý Sacher se považuje za důvod udělat si výlet do Vídně. Originální recepturu si chrání licenčně hotel Sacher a recepturu jen tak nepustí do světa. Je však možné zajet se „vyučit“ do Vídně a získat práva na vídeňskou kopii a použít označení Sacher a Vídeňská receptura.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L83u71k88a94s 73N83e36m50e61c 7649560362804

Dobrovolně přiznávám, že mně sachr nechutná. Je to suchá buchta.

0/0
21.10.2014 23:07

M56a41r15e50k 15Z42a94h16r95a79d91i64l 6154339825631

Zajímavá je ta světlá skvrna uprostřed na dortech ve fotogalerii, která není na dortu v dřevěné krabici. Zajímalo by mě, čím vznikne. Jinak celý mi to přijde jako reklama na Globus, i když proti jejich výrobkům rozhodně nic nemám...

+1/0
21.10.2014 7:19

J89i73ř30í 16Z92ý52k15a 9109683341950

nejspíše špatná teplota čokoládové polevy při polití a roztírání. Pokud tedy budu předpokládat, že ta čokoláda není říznutá nějakým levnějším tukem.

Ty skvrny jsou totiž vystouplý tuk ...

0/0
21.10.2014 7:50

I49r43e39n96a 58P47e89l93h18r57i84m11o12v23s19k77a 3381921870

V pulce 90. let jsem jela s ex (velkym gurmanem) do tohoto hotelu na pravy sachr, vubec me nechutnal (na sladke nejsem), byla jsem schopna spolknout jen 2 sousta, muj ex okamzite prohlasil "tvuj sachr je 1000x lepsi) a ja naprosto souhlasim, nekolik let jsem ho nedelala, ale pouzivala jsem rodinny recept z konce 19. stoleti a musim rici, ze za ty roky, kazdy, kdo ho u nas doma ochutnal, byl totalne unesen....zasadne jsem davala visnovou marmeladu (pekne se to muselo prolezet), kterou jsem si vzdy sama vyrobila, kdyz nektery rok nebyly visne, tak nebyl ani sachr.

Corpus je z orechu, zloutku, cukru, kakaa a vyslehaneho bilku. Poleva z masla, cukru, kakaa a trochu slehacky. (Nic vic, nic min - ani zrnko soli nebo neceho jineho). Zasadne jsem to delala od oka a s pouzitim nejkvalitnejsich surovin. Jednoduchy a neuveritelne lahodny sachr!

+2/0
21.10.2014 4:51

H76e14l43e84n56a 41V73e71v89e81r21k98o57v61a 3379947

Vy nám ale děláte chutě!R^

0/0
21.10.2014 10:10

M47a70r83t51i31n 75B35o34u26s98k79a 4218570174513

verim, ze vas dort je vyborny, ale bohuzel porovnavate 2 ruzne dorty, tak jako se do sacheru nedvaji orechy a visnova marmelada, tak se take nepridava tuk ani slehacka do sachrove galzury. Glazura je docela slozita na pripravu, ne z pohledu ingridenci, to je jen cukr, voda a cokolada, ale z pohledu teploty a delky vareni a spravneho zachazeni...ale opravdu zalezi na chuti kazdeho :)

+3/0
21.10.2014 11:24

I13r85e59n55a 66P56e55l61h92r24i61m43o62v44s84k94a 3281901240

To je me trosku jasny, moji predkove mu rikali Sachr a z pohledu chuti je to Sachr gurmana, ten Vidensky je obycejny....

Jo, a na povch jsem vzdy placla cerstve uslehanou slehacku bez cukru. Vazne neuveritelna lahoda.

0/0
21.10.2014 15:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.