Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

U pravého sacheru musíte hlídat polevu, korpus i meruňky, říká cukrář

Ochutnat pravý Sacher se považuje za důvod udělat si výlet do Vídně. Originální recepturu si chrání licenčně hotel Sacher a recepturu jen tak nepustí do světa. Je však možné zajet se „vyučit“ do Vídně a získat práva na vídeňskou kopii a použít označení Sacher a Vídeňská receptura.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L60u59k69a42s 40N16e62m80e45c 7809600752334

Dobrovolně přiznávám, že mně sachr nechutná. Je to suchá buchta.

0/0
21.10.2014 23:07

M40a90r76e60k 64Z20a47h96r88a34d72i49l 6934579835511

Zajímavá je ta světlá skvrna uprostřed na dortech ve fotogalerii, která není na dortu v dřevěné krabici. Zajímalo by mě, čím vznikne. Jinak celý mi to přijde jako reklama na Globus, i když proti jejich výrobkům rozhodně nic nemám...

+1/0
21.10.2014 7:19

J48i22ř24í 90Z42ý80k29a 9399443881660

nejspíše špatná teplota čokoládové polevy při polití a roztírání. Pokud tedy budu předpokládat, že ta čokoláda není říznutá nějakým levnějším tukem.

Ty skvrny jsou totiž vystouplý tuk ...

0/0
21.10.2014 7:50

I73r75e67n68a 15P14e40l36h21r82i31m33o72v68s11k62a 3691451680

V pulce 90. let jsem jela s ex (velkym gurmanem) do tohoto hotelu na pravy sachr, vubec me nechutnal (na sladke nejsem), byla jsem schopna spolknout jen 2 sousta, muj ex okamzite prohlasil "tvuj sachr je 1000x lepsi) a ja naprosto souhlasim, nekolik let jsem ho nedelala, ale pouzivala jsem rodinny recept z konce 19. stoleti a musim rici, ze za ty roky, kazdy, kdo ho u nas doma ochutnal, byl totalne unesen....zasadne jsem davala visnovou marmeladu (pekne se to muselo prolezet), kterou jsem si vzdy sama vyrobila, kdyz nektery rok nebyly visne, tak nebyl ani sachr.

Corpus je z orechu, zloutku, cukru, kakaa a vyslehaneho bilku. Poleva z masla, cukru, kakaa a trochu slehacky. (Nic vic, nic min - ani zrnko soli nebo neceho jineho). Zasadne jsem to delala od oka a s pouzitim nejkvalitnejsich surovin. Jednoduchy a neuveritelne lahodny sachr!

+2/0
21.10.2014 4:51

H89e21l15e96n92a 41V47e60v42e97r19k56o30v30a 3309797

Vy nám ale děláte chutě!R^

0/0
21.10.2014 10:10

M33a23r65t13i44n 89B26o56u39s65k89a 4908270724793

verim, ze vas dort je vyborny, ale bohuzel porovnavate 2 ruzne dorty, tak jako se do sacheru nedvaji orechy a visnova marmelada, tak se take nepridava tuk ani slehacka do sachrove galzury. Glazura je docela slozita na pripravu, ne z pohledu ingridenci, to je jen cukr, voda a cokolada, ale z pohledu teploty a delky vareni a spravneho zachazeni...ale opravdu zalezi na chuti kazdeho :)

+3/0
21.10.2014 11:24

I66r69e98n30a 75P61e70l70h74r72i65m79o93v23s72k73a 3131521480

To je me trosku jasny, moji predkove mu rikali Sachr a z pohledu chuti je to Sachr gurmana, ten Vidensky je obycejny....

Jo, a na povch jsem vzdy placla cerstve uslehanou slehacku bez cukru. Vazne neuveritelna lahoda.

0/0
21.10.2014 15:19





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.