Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

U pravého sacheru musíte hlídat polevu, korpus i meruňky, říká cukrář

Ochutnat pravý Sacher se považuje za důvod udělat si výlet do Vídně. Originální recepturu si chrání licenčně hotel Sacher a recepturu jen tak nepustí do světa. Je však možné zajet se „vyučit“ do Vídně a získat práva na vídeňskou kopii a použít označení Sacher a Vídeňská receptura.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L20u37k87a89s 80N52e67m24e28c 7769410402744

Dobrovolně přiznávám, že mně sachr nechutná. Je to suchá buchta.

0/0
21.10.2014 23:07

M44a29r69e53k 91Z33a79h75r63a46d92i52l 6204519255721

Zajímavá je ta světlá skvrna uprostřed na dortech ve fotogalerii, která není na dortu v dřevěné krabici. Zajímalo by mě, čím vznikne. Jinak celý mi to přijde jako reklama na Globus, i když proti jejich výrobkům rozhodně nic nemám...

+1/0
21.10.2014 7:19

J59i67ř16í 66Z82ý27k76a 9579813841350

nejspíše špatná teplota čokoládové polevy při polití a roztírání. Pokud tedy budu předpokládat, že ta čokoláda není říznutá nějakým levnějším tukem.

Ty skvrny jsou totiž vystouplý tuk ...

0/0
21.10.2014 7:50

I92r33e42n97a 82P18e49l15h47r76i70m18o91v87s78k73a 3431451780

V pulce 90. let jsem jela s ex (velkym gurmanem) do tohoto hotelu na pravy sachr, vubec me nechutnal (na sladke nejsem), byla jsem schopna spolknout jen 2 sousta, muj ex okamzite prohlasil "tvuj sachr je 1000x lepsi) a ja naprosto souhlasim, nekolik let jsem ho nedelala, ale pouzivala jsem rodinny recept z konce 19. stoleti a musim rici, ze za ty roky, kazdy, kdo ho u nas doma ochutnal, byl totalne unesen....zasadne jsem davala visnovou marmeladu (pekne se to muselo prolezet), kterou jsem si vzdy sama vyrobila, kdyz nektery rok nebyly visne, tak nebyl ani sachr.

Corpus je z orechu, zloutku, cukru, kakaa a vyslehaneho bilku. Poleva z masla, cukru, kakaa a trochu slehacky. (Nic vic, nic min - ani zrnko soli nebo neceho jineho). Zasadne jsem to delala od oka a s pouzitim nejkvalitnejsich surovin. Jednoduchy a neuveritelne lahodny sachr!

+2/0
21.10.2014 4:51

H39e36l93e64n60a 70V73e57v57e67r71k86o67v66a 3399567

Vy nám ale děláte chutě!R^

0/0
21.10.2014 10:10

M42a65r62t83i13n 15B13o48u12s50k75a 4288870184823

verim, ze vas dort je vyborny, ale bohuzel porovnavate 2 ruzne dorty, tak jako se do sacheru nedvaji orechy a visnova marmelada, tak se take nepridava tuk ani slehacka do sachrove galzury. Glazura je docela slozita na pripravu, ne z pohledu ingridenci, to je jen cukr, voda a cokolada, ale z pohledu teploty a delky vareni a spravneho zachazeni...ale opravdu zalezi na chuti kazdeho :)

+3/0
21.10.2014 11:24

I41r77e52n58a 40P38e72l71h33r34i60m80o42v59s18k14a 3771451540

To je me trosku jasny, moji predkove mu rikali Sachr a z pohledu chuti je to Sachr gurmana, ten Vidensky je obycejny....

Jo, a na povch jsem vzdy placla cerstve uslehanou slehacku bez cukru. Vazne neuveritelna lahoda.

0/0
21.10.2014 15:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.