Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu kuchařské školy Teď vaří šéf! v neděli v podvečer na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B37e48n 22P21a41v13k40a 1967513727101

"Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“.

Bohužel mistře, toto již neplatí. Je tam nějaká tržní deformace. Takže jestliže to zvířete nespotřebujete pomalu i s ploutvemi či pacičkami, tak to vychází naprosto stejně, jako když se to nakoupí již rozbourané.

+3/0
19.10.2014 19:59

P28a43v21e33l 17N59o90v38á58k 4763528605621

Celeho vykuchaneho lososa lze poridit do 300kc v maloobchode. Za filet date klido 450. Nekde v makru by to melo vyjit jeste levneji. Jasne, z celeho lososa je nejaky odpad, ale tezko tretina.

+1/0
19.10.2014 21:34

B30e30n 31P56a51v56k27a 1347943477321

Tak to Makro je losos celý 182,-, filet 278,- (např. Lidl 330,-).

Těch 30 % tak nějak jako zbytek vychází, když se to vyfiletuje. Záleží na zručnosti. To máme 182,- je 70 %. 100 % je tudíž za 260,- (což je mimochodem akční cena, jak tak koukám na akční leták).

To nemá smysl, jestliže člověk fakt nepotřebuje tu hlavu, atd. Nebo to nedělá třeba jako odreagovávačku.

Bohužel to dnes platí prakticky u všeho. Důvod neznám.

+3/0
19.10.2014 22:42

A84l80e62x47a94n30d61r 70K13o48s31t65k73a 8952988426534

Jenže rozumný člověk ten zbytek spotřebuje. Rybí polévka je dobrota.

+1/0
20.10.2014 23:30

B47e69n 60P94a61v58k20a 1817193507981

Rybí polévka je fakt super. Akorát na ni potřebujete to maso. Jen s vývarem žádnou parádu neuděláte. Nepopírám, že i po extravuřty filetování na té kostře něco nezůstane. Na žebrech vždy. Ale že by to bylo nějaké velké množství, to ne. Prostě je to tak na vývar.

Oni to dělají s tím lososem jednoduše. Ten zbytek se namele do kočičích konzerv a finito. To doma dělat nebudete, tak si tu hlavu můžete akorát tak dát nad postel vlastně.

Prostě fabrika dokáže zužitkovat vše a proto může být ten filet v téhle cenové relaci. Tak jsem to zatím pochopil já.

0/0
21.10.2014 16:00

H25e82l66e32n94a 88V47e35v95e53r43k37o24v81a 3569237

Teď trošku odbočím-Kapr.Do vývaru vše,včetně hlavy.Takže z lososa nejde použít hlava do vývaru?

0/0
21.10.2014 17:54

B98e63n 57P59a51v24k72a 1867353867361

Ale jasně. Jenom prostě nikomu nebudete servírovat kapří hlavu či oči místo kaviáru. Dají se ty hlavy obrat, to jo. Ale většinou do té polévky prostě dáte i kus filetu. Nebo prostě takhle to znám já.

0/0
22.10.2014 19:37

H33e31l51e64n84a 78V61e54v30e81r97k69o83v57a 3729457

Tak to známe stejně.

0/0
22.10.2014 20:20

H10e13l42e45n22a 15V45e20v27e61r90k57o10v19a 3789957

Tohle je luxusní oběd.Ono vlastně nezdravé listové těsto je dobré vždycky.

+8/0
19.10.2014 12:33







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.