Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu kuchařské školy Teď vaří šéf! v neděli v podvečer na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B40e48n 83P27a57v47k41a 1397343597521

"Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“.

Bohužel mistře, toto již neplatí. Je tam nějaká tržní deformace. Takže jestliže to zvířete nespotřebujete pomalu i s ploutvemi či pacičkami, tak to vychází naprosto stejně, jako když se to nakoupí již rozbourané.

+3/0
19.10.2014 19:59

P22a46v27e87l 36N31o57v94á64k 4573948335701

Celeho vykuchaneho lososa lze poridit do 300kc v maloobchode. Za filet date klido 450. Nekde v makru by to melo vyjit jeste levneji. Jasne, z celeho lososa je nejaky odpad, ale tezko tretina.

+1/0
19.10.2014 21:34

B86e55n 83P40a66v71k91a 1627263627821

Tak to Makro je losos celý 182,-, filet 278,- (např. Lidl 330,-).

Těch 30 % tak nějak jako zbytek vychází, když se to vyfiletuje. Záleží na zručnosti. To máme 182,- je 70 %. 100 % je tudíž za 260,- (což je mimochodem akční cena, jak tak koukám na akční leták).

To nemá smysl, jestliže člověk fakt nepotřebuje tu hlavu, atd. Nebo to nedělá třeba jako odreagovávačku.

Bohužel to dnes platí prakticky u všeho. Důvod neznám.

+3/0
19.10.2014 22:42

A16l89e89x10a92n54d35r 35K13o48s29t87k81a 8692838196614

Jenže rozumný člověk ten zbytek spotřebuje. Rybí polévka je dobrota.

+1/0
20.10.2014 23:30

B22e58n 60P77a32v30k44a 1517563507381

Rybí polévka je fakt super. Akorát na ni potřebujete to maso. Jen s vývarem žádnou parádu neuděláte. Nepopírám, že i po extravuřty filetování na té kostře něco nezůstane. Na žebrech vždy. Ale že by to bylo nějaké velké množství, to ne. Prostě je to tak na vývar.

Oni to dělají s tím lososem jednoduše. Ten zbytek se namele do kočičích konzerv a finito. To doma dělat nebudete, tak si tu hlavu můžete akorát tak dát nad postel vlastně.

Prostě fabrika dokáže zužitkovat vše a proto může být ten filet v téhle cenové relaci. Tak jsem to zatím pochopil já.

0/0
21.10.2014 16:00

H41e14l26e86n42a 78V67e48v49e86r21k55o95v82a 3749197

Teď trošku odbočím-Kapr.Do vývaru vše,včetně hlavy.Takže z lososa nejde použít hlava do vývaru?

0/0
21.10.2014 17:54

B18e33n 62P95a25v24k51a 1337843577651

Ale jasně. Jenom prostě nikomu nebudete servírovat kapří hlavu či oči místo kaviáru. Dají se ty hlavy obrat, to jo. Ale většinou do té polévky prostě dáte i kus filetu. Nebo prostě takhle to znám já.

0/0
22.10.2014 19:37

H29e57l21e42n53a 15V47e24v57e52r45k23o71v60a 3609557

Tak to známe stejně.

0/0
22.10.2014 20:20

H64e95l43e19n53a 46V71e77v32e98r38k95o86v98a 3779717

Tohle je luxusní oběd.Ono vlastně nezdravé listové těsto je dobré vždycky.

+8/0
19.10.2014 12:33







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.