Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu kuchařské školy Teď vaří šéf! v neděli v podvečer na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B88e18n 90P22a39v48k82a 1787753567541

"Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“.

Bohužel mistře, toto již neplatí. Je tam nějaká tržní deformace. Takže jestliže to zvířete nespotřebujete pomalu i s ploutvemi či pacičkami, tak to vychází naprosto stejně, jako když se to nakoupí již rozbourané.

+3/0
19.10.2014 19:59

P39a22v65e81l 55N44o75v29á53k 4643588825581

Celeho vykuchaneho lososa lze poridit do 300kc v maloobchode. Za filet date klido 450. Nekde v makru by to melo vyjit jeste levneji. Jasne, z celeho lososa je nejaky odpad, ale tezko tretina.

+1/0
19.10.2014 21:34

B90e88n 19P34a10v92k80a 1427593277771

Tak to Makro je losos celý 182,-, filet 278,- (např. Lidl 330,-).

Těch 30 % tak nějak jako zbytek vychází, když se to vyfiletuje. Záleží na zručnosti. To máme 182,- je 70 %. 100 % je tudíž za 260,- (což je mimochodem akční cena, jak tak koukám na akční leták).

To nemá smysl, jestliže člověk fakt nepotřebuje tu hlavu, atd. Nebo to nedělá třeba jako odreagovávačku.

Bohužel to dnes platí prakticky u všeho. Důvod neznám.

+3/0
19.10.2014 22:42

A49l60e38x31a84n58d31r 57K56o93s57t76k72a 8802128476374

Jenže rozumný člověk ten zbytek spotřebuje. Rybí polévka je dobrota.

+1/0
20.10.2014 23:30

B30e87n 88P40a35v42k31a 1497393587781

Rybí polévka je fakt super. Akorát na ni potřebujete to maso. Jen s vývarem žádnou parádu neuděláte. Nepopírám, že i po extravuřty filetování na té kostře něco nezůstane. Na žebrech vždy. Ale že by to bylo nějaké velké množství, to ne. Prostě je to tak na vývar.

Oni to dělají s tím lososem jednoduše. Ten zbytek se namele do kočičích konzerv a finito. To doma dělat nebudete, tak si tu hlavu můžete akorát tak dát nad postel vlastně.

Prostě fabrika dokáže zužitkovat vše a proto může být ten filet v téhle cenové relaci. Tak jsem to zatím pochopil já.

0/0
21.10.2014 16:00

H81e75l21e79n93a 86V41e93v15e53r43k94o42v10a 3359637

Teď trošku odbočím-Kapr.Do vývaru vše,včetně hlavy.Takže z lososa nejde použít hlava do vývaru?

0/0
21.10.2014 17:54

B42e22n 45P53a96v55k52a 1227703387471

Ale jasně. Jenom prostě nikomu nebudete servírovat kapří hlavu či oči místo kaviáru. Dají se ty hlavy obrat, to jo. Ale většinou do té polévky prostě dáte i kus filetu. Nebo prostě takhle to znám já.

0/0
22.10.2014 19:37

H24e28l16e80n55a 98V52e75v80e81r76k81o85v48a 3179417

Tak to známe stejně.

0/0
22.10.2014 20:20

H82e85l92e55n39a 98V77e87v36e92r15k80o35v32a 3989187

Tohle je luxusní oběd.Ono vlastně nezdravé listové těsto je dobré vždycky.

+8/0
19.10.2014 12:33







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.