Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tvrdé sýry jsou obvykle tučnější než smetanové, boří mýty technoložka

Obvykle hledáme na potravinách údaj o celkovém obsahu tuku, jenže u mléčných výrobků převládá značení obsahu tuku v sušině, což je pro mnohé spotřebitele trochu matoucí. Od poloviny prosince by mohl mít jasno každý, protože na výrobcích bychom měli najít energetické tabulky v přepočtu na 100 gramů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O44l36d45ř61i29c86h 52H55o17r13á27k 2794349371505

Ono se to opravdu těžko v obchodě poznává co znamená obsah tuku v sušině když nevíte kolik sušiny je ve výrobku.

Normální by byla informace obsah sušiny v sýru X a z toho Y tuku.

0/0
28.10.2014 8:50

K70a54t56e79ř13i63n49a 50V62a30š79á53k14o16v80á 5161132319785

ja mam pocit, ze na tvrdych syrech,ktere kupuju obsah susiny prave je...ale stejne spis jedu stylem radej mensi kousek kvalitniho tucneho nez hafo tech nizkotucnych umelin :-)

+1/0
28.10.2014 9:28

P77e49t95r 87M70u84r24č53e46k 3258566930

Pak přijde jiný technolog všechno obrátí ale to už dávno víme.Musím se tomu smát,máslo je nezdravé,zdravé jsou stužené tuky pak zas obraceně a pod.Chce to používat selský rozum a je klid.

+1/0
28.10.2014 0:32







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.