Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá francouzskou klasiku: králíka s dijonskou omáčkou a filety ze hřbetu se salátem jako fitness variantu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L70u32c61i31e 69M88a86c98h67a82r73t79o60v59á 6456403284910

Králík může být také domácí mazlíček :-))

0/0
3.11.2014 11:23

T43o51m60á79š 65T53a32t12í63č87e50k 5580672790698

Na paprice taky suché není. :-)

+2/0
3.11.2014 2:29

P98a22v15e44l 37S24ý51k88o64r35a 7677422217241

Jak vy sušit? Zakryté pekař druhým pekacem, nebo pečeť ve skleněné nádobě s po klopem.

+1/−1
2.11.2014 22:02

T61o50m27á12š 24V20e95s90e65l17ý 2973673351971

Pokud tam dáš jenom králíka (a že takové lidi znám), tak to bude suché i kdyby ses na hlavu postavil.

+1/0
2.11.2014 22:43

P57a18v25e92l 19S61o47b40o94t90k77a 5900624

Jo, a ještě jedna poznámka ke kupovaným králíkům

NIKDY NEKUPUJTE KRÁLÍKA BEZ HLAVY!!!

protože

pak nepoznáte, jestli jste si koupili králíka nebo kočku.

+5/0
2.11.2014 21:56

T94o53m97á21š 20V87e80s35e10l40ý 2643653591121

Kočka chutná jinak. Měl jsem;) Takže to poznáš při jídle.

+1/0
2.11.2014 22:44

P31a48v37e38l 56S26o89b17o27t52k49a 5120624

pooozdě, kočku nebrat, v predátorech se koncentrují škodliviny z celého potravního řetězce.

+1/0
2.11.2014 23:14

J44a31r54o36s34l33a57v 10F46r67a95n86t78i54š71e56k 76B59r37ü59m58m26e90r 1671626303740

Ve vnitřnostech. Normální maso je OK.

0/0
6.11.2014 13:53

Z55u70z18a35n45a 14V54l14a40c42h11o12v83á 8806412500

U nás teda nikdo králíka s bůčkem v životě nepekl. Ale na zelenině, na smetaně, smažený a dalších asi pět receptů a nikdy nebyl vysušený. Jestli to někdo umí jen vysušit, tak problém není v receptu, ale v rukách a hlavě.

+5/−1
2.11.2014 19:54

T76o71m27á59š 50V91e22s51e13l28ý 2403863731131

No třeba se lidé konečně naučí dělat jídla tak, že zpracují všechno a nevyhazují zbytky....Jinak pečeného králíka na česneku mám rád, ale ty recepty, co dneska byly v tv, mě lákají více minimálně vyzkoušet.

+1/0
2.11.2014 19:17

Z57l85a21t20u22š34e 77J53e18l67í11n71k29o94v58á 1565412197352

A vy jste dosud z nedostatku osvěty něco vyhazoval?

Vždyť už naše babičky využívaly jek kosti, tak i odřezky, tehdy se žádné extra rozbourané maso jako dnes neprodávalo. Ještě dnes by vám babička naplácala za koupená kuřecí prsíčka či stehýnka. Stejně jako pan Pohlreich by koupily celé koře a rozbouraly si ho. Co by hned nevařily by šlo do lednice či na mrazák a bylo by to.

0/0
2.11.2014 19:22

T53o12m53á37š 84V62e58s66e31l26ý 2733673401361

Já ne. Ale znám spoustu lidí, co koupí kuře a polovina věcí se vyhodí. Nebo lidi, co jediné, co s králíkem umí, tak že ho obloží bůčkem a narvou do trouby. No já se přiznám, že třeba kuřecí prsa kupuji zvlášť. Kupuji jednoho motýlka, co mě vyjde cca na 40 Kč. Kdybych kupoval celé kuře, tak se pod 60 Kč nikdy nedostanu. U nás jsou "mutanti" od 1,5 do 3,5 kg a když kupujeme na sváteční kuřata od chovatelů, tak jsou na tom +- stejně. Ono záleží, co chcete dělat. Když jsem minulý týden dělal grilovaná křidélka na medu, tak by se mi asi nevyplatilo koupit dvacet kuřat a z nich udělat křídla:-D Ono záleží jaké jídlo chcete dělat. Není vždy vhodné koupit celé kuře.

+2/0
2.11.2014 19:31

P68a16v71e33l 62J59e58ř78á72b27e92k 7561862304607

jaký je rozdíl mezi ostravákem a králíkem?

žádný, oba se dusí pod pokličkou

je to blbý fór, ale inverze je tu za chvilku. Nicméně králík byl jídlem řady chudých rodin, nezřídka po dlouhé měsíce jedno z mála masa které si rodiny dovolily. Vypravovala mi jednou jedna paní, že kdyžsi chtěli koupit auto (za bolševika), tak několik let doma měli králíky a drůbež. Prostě to co si doma vychovali. Zdánlivě úsměvné, ale jen pro toho, kdo se o králíky nestaral. Navíc v době, kdy nebyly granule, takže každý den po práci na trávu, sušit seno a stále se bát, aby se do králíkárny nedostala nějaká škodná (čtyř i dvounohá) nemoci apod. A když chataři za to, že si u něj mohli posekat a usušit trávu dali králíka, tak se ještě ofrńoval, co, že mu to dali za maso.

A vidíte - uběhne pár desítek let, a králík je jídle finančně lépe zajištěných.

+2/0
2.11.2014 16:45

P73e39t53r16a 77M75a37l82a16k48o19v40a 1608110700644

Zajímavá teorie, ale o tom, že by králík byl kdy jídlo chudých jsem za pár desítek let neslyšela...to spíše kuře

+2/0
2.11.2014 17:03

R59a58d28i41m 87P87o29l76á38š63e68k 9206353229829

Odchovaná kuřata na jídlo jedině kohouti, ale slepice se nechávaly jako nosnice.

Pokrm chudších byly obojí, protože slepice a králíci se výtečně doplňovali ve zpracovávání odpadů z domácnosti a produktů zahrady. Slepice futrovaly odpady z obilí, pečiva, brambor,  s obsahem bílkovin , tuků neboli spíš živočišné odpady atd.  Králíci futrovali rostlinné , odpady ze zeleniny, z ovoce, trávu a všechno nejedovaté zelené a rostlinné.

Dohromady pak byla taková domácnost z hlediska biomasy v podstatě bezodpadová, téměř všechny odpady  byly přepracovány na králičí maso a vajíčka od slepic a potom nějaký hnůj na hnojení záhonů.

+4/0
2.11.2014 17:28

D63i46t31a 44S12m30í49t96a21l52o19v24á 7861839625339

Tak. Za minulýho režimu jsem byla ještě malá, ale králík byl na jídlo proto, že to bylo prostě doma... Kdo neměl a musel kupovat, bylo to zatraceně drahý maso. Levněj vyšla kolikrát i kačena(zvlášť v létě, kdy si lidi brali i na chaty a chalupy pár brojlerů na dokrm), nejen to kuře.

My jsme měli králíky doma hlavně proto, že zrýt celou zahradu na záhonky nebylo možné a kam s trávou, tak králíkům a králíky sníst.

+5/0
2.11.2014 17:29

R10a41d11i47m 53P35o20l38á19š49e59k 9586183369739

No, ono tehdy jednak  bylo jaksi samozdřejmé, že se koukalo využít všecko včetně trávy, co na vesnici na zahradě vyrostlo. My jsme třeba králíky krmili skoro vším, vytrhanými plevely, olistěnými větvičkami ovocných stromů a hroznového vína z letních prořezávek, výtlačky z lisování jablek, odpady ze zeleniny atd. To všechno dneska lidi vyhazují a ještě si stěžují na místní technické služby, že na tento "odpad" nepřistavují kontejnery. Druhák taky se maso v obchodě shánělo špatně. Kdo se neobtěžoval do řeznictví v ony 2  - 4 "královské" hodiny, kdy tam maso bylo , neměl nic kromě nějakých konzerv. Kdo se neobtěžoval na tu jednu - 2 hodiny, kdy tam byl výběr tak maximálně z 5 druhů masa, sehnal jen tlustý bůček a k tomu maximálně nějakou kostnatou lojovatou kližku na polévku. A kdo měl známého řezníka, mohl sehnat tak do 10 druhů masa, vepřového, hovězího, ale víc ne. To není jak dneska, kdy v každém řeznictví se kdykoliv od 8 ráno do 18 večer koupí takových 30 druhů masa a k tomu takových 50 druhů salámů a dalších masných výrobků.  Takže tehdy získat další druh masa chovem králíků bylo mnohem jednodušší než ho shánět po obchodech.

Co se týká Ostravy, tak to s tou pokličkou už dávno neplatí. Dneska se to dělá tak, že když je v Ostravě obyčejná mlha, úplně stejná jako někde na Vysočině v lese, přijedou televizní štáby ráno nebo k večeru, kdy je napůl tma a ta mlha je tak dobře vidět, a točí, jak v té mlze jezdí auta.  A pak v televizi k těm záběrům hlasatelé v Praze žvaní, jak je v Ostravě špatné ovzduší;-D;-D;-D. Propaganda jak vyšitá.

+1/0
2.11.2014 17:19

P51a75v62e97l 78S60o24b55o96t90k89a 5750754

Souhlas, například proti smogu ve Žďáře nad Sázavou je Ostrava ráj. I Praha je na tom líp.

Jenže nikoho nenapadne měřit zrovna ve Žďáře a místní úřady zřejmě moc dobře vědí proč po znečišťovatelích nejdou. A není to jen doprava -  když zafouká od Žďasu tak víte kde se ten jemný prach a smog bere.

0/0
2.11.2014 18:02

P70a89v88e84l 78J66e48ř33á84b83e71k 7851842134557

Zkusili jste hygienickou stanici, inspekci životního prostředí apod.? Ono to stejně moc nepomůže, zdůvodní se, že zrovna byl výpadek technologie apod. Potom začne žhavá diskuse o pracovních místech, o příspěvcích do rozpočtu města na kulturní a další akce a ten kdo podnět k šetření podá se stane černou skvrnou rozvoje města, ... Ale za dvacet, třicet let trpělivé práce se některá ta změna povede.

U nás je to podobné. Naštěstí velká fabrika prozatím skončila, ale objevují se nové aktivity. Radnice dostala finanční příslib, a tak s námi hraje dvojí hru - na oko je proti a nenápadně čeká co udělají úřady nahoře, aby mohla říci to my ne, to ti nahoře.

Ale ke králíkům - pro řadu dětí  z vesnice to bylo nejvíc nenáviděné zvíře na dvorku. Místo aby si šly čutat s míčem s těmi, kdo z rodiny měl čas stát frontu na řízky a podobné flákoty, tak ony musely na trávu, vyčistit kotce apod. A potom skoro každou neděli králík k obědu (asi tak jako ve Slunce, seno, jahody).

Ale zas na druhou stranu, okolí vesnic bylo celkem udržované, ještě některé meze a malé loučky posečeny (i díky akci "zlatá kosa") a čas od času na vesnici přijel chlap s orezlou dodávkou a přes amplión vyřvával "kůže, kůže, ...". a babky se seběhly a zas na dva tři měsíce měly co do diskusí, že ten či onen dostal za kožky víc či míň.

+2/0
3.11.2014 0:48

R58a43d69i94m 71P74o12l16á24š33e42k 9486423709519

Ono s tím taky souvisí to, že jak na vesnicích v 50 a 60 letech minulého století vznikala družstva, byla drůbež, králíci a potom ještě trochu  kozy a ovce jediná zvířata, která zemědělci nemuseli dávat do společného chovu do vznikajících družstev. A která komunisti povolili chovat soukromě doma pro vlastní potřebu. A taky včely.

Všechna ostatní hospodářská zvířata, skot, koně, částečně prasata a ovce museli při vstupu do družstva odevzdat. Lidi z vesnice byli zvyklí chovat vždy nějaké zvířectvo, soukromě chovaným  králíkům a slepicím komunisté věnovali nejméně pozornosti a tak se vesničané soustředili na ně.

0/0
2.11.2014 17:48

D67i87t92a 36S11m10í90t95a11l74o52v98á 7711389355649

Taky není úplně pravda. Jen na dědině kde bydlela babička bylo hned devět krav v soukromých rukách. Jediné, co v té době vzniklo, byl zákon o tom, kolik jakýh zvířat je možno chovat v obytných zástavbách. Myslím, že tehdy to bylo stejné, jako zůstává i dnes, maximálně dvě velká hospodářská zvířata na domácnost uprostřed zástavby, ovšem za předpokladu souhlasu všech sousedů... Na rozdíl od tehdy se dnes tohle ve velkém nedodržuje a zákonné dovolání nikde. Lidi mají klidně tři krávy, dva koně a kdovíkolik prasat uprostřed obci a když náhodou některé uteče a způsobí nehodu, jsou "nepostihnutelní". Asi ne všechno bývalo horší než je dnes. Škoda, to špatné se nezměnilo, spíš zhoršilo.

0/0
2.11.2014 18:00

R15a80d66i77m 91P31o40l90á95š86e82k 9706553349989

To si pletete s hygienickým a podobnými předpisy. Já mám ale na mysli vznik zemědělských družstev v 50 a 60 letech, kdy povinně všechna tyto zvířata musela být do družstva odevzdána.

Maximálně potom v 70 a 80 letech soukromníci vykrmovali pro místní zemědělská družstva býky na žír.

0/0
2.11.2014 18:17

D90i24t41a 14S96m91í76t53a62l67o47v68á 7301299755399

Fakt ne. Když jsme byly všechyn děcka u babičky na prázdninách, normálně jsme si chodili s konvičkou pro mlíko ke kravce, kterou chovali lidi doma... Je teda fakt, že tihle konkrétní odevzdávali část mlíka o družstva. Nedostávali prej za to peníze, ale v naturáliích všechno co taková kravka potřebuje, ať to byla sůl na liz, vitamíny nebo veterinární péči... Vlastně proto tam část toho mlíka dávali, vyplácelo se jim to tak... Kdo to nechtěl dělat, nedělal to, ale taky za to nic neměl.

0/0
2.11.2014 20:28

R76a87d67i37m 67P75o91l58á46š57e12k 9396233279309

Asi záleží jak kde a jak u koho a kdy. V 50 letech to asi bylo jednoznačné. V 70 letech už nejspíš leckomu tu kravku mohli dovolit. Ekonomická konkurence družstev - soukromí zemědělci byli dávno pryč a jedna kravka nejspíš nějaké vyřazená z družstevního kravína na dožití u soukromníka  a za odměnu  je už ekonomicky nemohla ohrozit.

0/0
3.11.2014 9:02

A50n75d74r61e83a 40Č34i38e71r37n36a 5146207540610

8-oTupě upečené...no, když si uvědomím, jak bystrý má Pohlreich pohled i řeči, tak  jeho sebedůvěra je jen typický Dunning- kruger.

Do Pohlreicha zřejmě nikdo neuměl vařit,ještě že se nám zvěstovatel objevil. ale už zas aby zašel.

+2/−6
2.11.2014 15:21

H57e16l81e86n95a 40V24e32v81e67r48k89o46v40a 3449477

Ona si  redakce moc práce s tím titulkem nedala.Bylo to myšleno tak,že se dá udělat asi 5 chodů  a ne celého fláknout do trouby.:-)

+1/0
2.11.2014 19:06

R66o90b98e51r59t 94A98k40a71i 6805145836478

Mě dost chutnala svíčková z králíka, mňam

+3/0
2.11.2014 15:04

M21a47r63t79i44n 46H61r57o66u88d80n90ý 6958687722586

Králíka jsem jedl naposledy ještě jako děcko u babky s dědkem, a nebyl jsem z toho teda zrovna odvařenej. Pokud nemusím, tak ho zkrátka nejím. Dám si radši kuře, které je i podstatně levnější.

+2/0
2.11.2014 14:20

P91e96t10r52a 50M77a82l10a59k36o74v33a 1988420220204

zjevně vám králíka mizerně připravovali...

+3/0
2.11.2014 17:03
Foto

S30t39á50ň84a 69K23o18m43o13r18o55u24s82o35v80á 3165563247709

Otec dělával králíka - 1 králík pečený s 1 kostkou másla, po upečení polít 1 šlehačkou - s knedlíky a brusinkami. Bylo to strašně dobré a tak syté, že 2 dny nikdo nedostal hlad;-D;-D;-D

0/0
2.11.2014 13:54

P81a43v92e20l 79S82ý87k31o63r31a 7447722257561

Už zase kralik

+1/−1
2.11.2014 13:21

M78o62n77i88k65a 49R42o32l68l27o33v54á 5673762836705

Spíš už zase Pohlreich.Ten titulek je docela urážlivý,to jako generace chudáků neochutnaly pořádného králíka,až teprve když přijde mistr a ukáže národu jak ho udělat:-/

+1/−4
2.11.2014 14:09

M75a36r29t70i11n 80K91o53v21á67ř 2442390673382

To nic nemění na tom, že tento recept je vynikající. Dělal jsem jej takto několikrát pro rodinu i známé a mělo to vždy úspěch.

+1/0
2.11.2014 19:01

V52e82r98a 77F61o92r92e77j53t76o56v23a 8702962185639

Ano, králík je drahý, jenže si musíte uvědomit, že pokud krmíte klasicky (bez krmných směsí), trvá 6 měsíců než ho vykrmíte na jateční váhu - to se samozřejmě musí odrazit na ceně, ale naštěstí přibývá lidí, kteří nechtějí koupit kuře za 50 a králíka za 100, protože si moc dobře uvědomují, že za kvalitu je třeba zaplatit. Není nad to, když vím, co jím. Jak potom takové maso chutná to už si jistě dovedete představit a králíka lze připravit na mnoho chutných způsobů...

+3/−1
2.11.2014 11:20

R67a87d54i25m 77P55o78l45á77š80e84k 9456533809969

Králíci z marketu jsou všichni z velkochovů a taky vykrmení granulemi za 3 měsíce. Cena vyšší než u kuřecích brojlerů odráží dražší množení králíků než kuřat a přece jen o něco dražší výkrm než u kuřecích brojlerů. A trošku lepší chuť a maso než u kuřecích brojlerů. Jinak to je prakticky totéž jako ti brojleři.

Skutečného kvalitního  tradičního králíka je třeba nakupovat od soukromých chovatelů, co ho chovají tradičním způsobem a na přírodních krmivech, trávě atd.

+4/0
2.11.2014 11:30

B92e11n 87P80a71v67k98a 1317763467971

Si nemyslím, že u těch konzumních zvířat, která se nechovají extrémně intenzivně jako třeba kuřata, jde zase tak moc o tu dobu výkrmu. Skot se vykrmuje na jateční váhu kolem 2 let třeba, že. Naopak mladší zvířata jsou dražší. A vlastně to platí i pro ta kuřata. Kohout a slepice jsou také levnější než kuřata. To je všechno jenom otázkou odložené reprodukce kapitálu. Nebo jak to nazvat. Prostě dostanete na začátku peníze později, to je vše. Za chvilku se to srovná.

Domnívám se, že tam je prostě primární "problém" v tom, že s králíky nemůžete rozjet konzumní masakr jako třeba s kuřaty. A fixní náklady máte furt stejné. Odběr hapruje.

Důkazem budiž, že málokdy spadnou kuřata do slevy kvůli tomu, že prochází spotřeba. Králíci běžně.

Hmmmm... králičí farma.

+1/−1
2.11.2014 11:35

M82a51r23t86i20n 94H44r57o10u56d84n51ý 6608957132626

O dobu výkrmu jde prioritně. Je rozdíl, jestli v jedné hale otočíte za rok 4 tisíce kuřat (domácí výkrm v omezených podmínkách) a nebo 10 tisíc kuřat (průmyslový výkrm)...

0/0
2.11.2014 14:23

R10a80d17i57m 33P71o79l63á22š81e26k 9466953689659

Přesně tak.

Případně ještě trochu hruběji, kolik kila průmyslových granulí se do toho za rok vrazí a kolik kilo masa v podobě kuřat mebo králíků z toho za rok vyjde.

Protože není kuře jako kuře ani králík jako králík. Ti vyšlechtění pro velkochovy mají až polovinu víc svaloviny.

+1/0
2.11.2014 14:44

B76e78n 78P71a36v32k89a 1697893107951

No jo, ale to tam prostě zase mícháte investiční náklady. Ale takhle to v tom businessu nefunguje, přestože se tady v ČR lidi snaží nabulíkovat opak. Buď vám ty investice na průmyslovou výrobu ve své produkci dorovná množství na stejné ceně nebo je to pitomost. A ona to samozřejmě pitomost je. Proto tu také máme žrádlo drahý a zemědělci bečí. Tj. 100 malofarem může být v klidu efektivnějších, než jedna megavýkrmna s proinvestovaným kamionem peněz.

0/0
2.11.2014 15:10

R37a83d67i15m 98P50o69l88á74š21e71k 9596733379789

Malofarmy mohou být zdánlivě efektivnější než velkofarmy jen tehdy, pokud se do výsledné ceny nezapočítá práce. Nebo maximálně i kvalifikovaná práce započítá jen za minimální mzdu. Nebo nějaké základní investice, například se dojíždí starý chlév získaný po předcích v restituci nebo koupený za pakatel, dokud nespadne. Nebo se chovatelské zařízení vyrobí coby kutilské, tudíž zdarma.

Nebo je ještě jedna možnost, pokud se před název produktu dá předpona Bio a prodá se to třikrát dráž nějakým naivním neznalým měšťákům.

Jinak veškeré náklady na odchované zvíře vycházejí v malochovu vždy dráž než ve velkochovu.

+1/0
2.11.2014 17:02

B97e61n 41P89a17v72k80a 1347753407191

No mně z vás bouchne. Tak to je jasné, že ten, kdo v Hordní Dolní maká na malofarmě, tak nebude mít mzdu jak bankéř v Praglu či lékař. Kolik myslíte, že mají ty holky, co ve fabrikách strkají kuřata na tácky či omývají krávám cecky? Se vzpamatujte. To, co vy konstruujete je jak někde z Kambodže.

0/0
2.11.2014 18:05

R21a27d56i37m 90P39o55l62á54š41e77k 9906683259179

je vidět, že jste měl k takovému chovu nejblíž , když jste o tom smolil něco na PC. Nebo jel kolem v linkovém autobuse nebo ve vlaku.

0/0
2.11.2014 18:19

B88e14n 60P64a71v25k41a 1217123447481

Víte, já už těhlech keců mám už trochu dost. Protože jídlo je v ČR fakt dneska dost drahé a každý má plnou pusu nesmyslů. Vytáhl jsem účetní závěrku Vodňanských kuřátek pána Babíše a budu číst. Rok 2013:

Celkové tržby 872 milionů ročně.

Mzdové náklady 52 milionů na asi 100 zaměstnanců ročně

Zvířata v oběžných aktivech za 52 milionů

Nerozdělený zisk minulých let asi 400 milionů

Proinvestováno 361 milionů ve stavbách a 110 milionů v ostatním

Odpisy 20 milionů

Výsledek hospodaření 5,7 milionu

A teď to začneme skládat. Zisk před zdaněním a bez odpisů je asi 3 %. A vrátíme se k celkovým tržbám. Ty by měly být za přibližně 40 milionů kuřat. Kua, kuře za dvacku!

Provedeme kontrolní výpočet z oběžných aktiv, což by měla být by voko kuřata měsíční štace. Tj. 40M/12=kuřat měsíčně*20 za kuře= 66 mega na kuřatech. Což jsem se sekl o 6 mega proti závěrce, zanedbatelné. Ano, je to tak, kuře z Vodňan jde do bourárny za dvacku. Nikoliv kilo! Ale kuře!

+2/0
2.11.2014 23:03

B59e10n 85P55a59v90k73a 1887393517411

Takže já když vyhodím ten řetězec krmení s Babiš krmením, Babiš bouráním a marži řetězců, tak těm kuřatům můžu koupit chůvu na drbání zádíček, paraplíčka a celý den jim pouštět Pohlreicha v TV, prodávat za normálních 80,- jako kuře od farmíka a být naprosto vychechtaný. Co že? Že to je blbost? Ne, ten český maso průmysl je blbost. Z Vodňan lezou průmyslová kuřata za dvacku.

A teď si mě najdou:-/

0/0
2.11.2014 23:08

B47e29n 41P13a21v82k46a 1297693717731

A spešl pro vás pane Poláčku jsem právě dokázal, že cena kuřete má pramálo společného s krmením. Krmení je fakt zanedbatelné na výsledné ceně na krámu. To samé platí pro králíky. Nepřímým důkazem budič, že ceny výrobců krmiv jsou konstantní a nebo klesají.

+1/0
2.11.2014 23:22

H10e82l76e72n21a 67V92e78v15e54r91k52o78v55a 3759987

U nás kuřata ve slevě úplně běžně.Králík vyjímečně.Teď jsem se slevám masa věnovala,protože jsem potřebovala maso pro psa.Nakonec jsem chodila do řeznictví,kde byly čerstvé čtvrtky levnější jak stehna v marketu,kterým dochází záruka.

0/0
2.11.2014 20:03

B81e85n 26P79a85v64k56a 1667403327681

Dneska bych si dal něco dietního. Třeba králíka! Králíka s bůčkem! :-)

Jinak králík je fajn. U mě zatím vede na divoko. Prostě na červeném víně. Akorát teda jeho cena na krámě je dost vysoká a málokdo má zásobitele na vesnici. Ale koukal jsem se do ceníků a mražená stehna vychází kolem 130,-/kilo. To už jde. Akorát jsem je nikde neviděl:-)

0/0
2.11.2014 11:18
Foto

I74v81o 73C75h84u98d12o78b85a 9790156941594

jako malé dítko jsem u babičky jedl králíka pečeného v kachlové peci byl krásně vysušený ale vždy jsem se na něj hrozně těšil;-D:-P;-D

+1/0
2.11.2014 11:11

R46a86d54i76m 62P56o44l82á64š43e53k 9916873449369

Na kilo králíka se dávalo při pečení tak půl kila bůčku. Nyní, kdy je bůček mnohem víc libový než za socíku, by to chtělo tak 3/4 kila až kilo bůčku. Plus ještě se přidalo tak půl kostky vyškvařeného vepřového sádla

Peklo se pomalu a králík se převracel. Ke konci bylo v pekáči z vyškvařeného bůčku, přidaného sádla a tekutiny z masa a přidané zeleniny tak 3 - 4 cm vysoká hladinka tuku a šťávy.

Králík byl potom na nedělní oběd, pečený bůček na obědy v týdnu nebo studený s chlebem, vyškvařené sádlo s chutí králíka ideální na namazání na chleba stejně tak jako vychlazené odloupnuté sádlo kolem ledvinek králíka s ledvinou taky ideální k chlebu. Šťáva potom na ochucení brambor nebo knedlíku a zbytek se zbytkem masa ideální základ na omáčku.

Jeden velký pekáč s jedním králíkem tak vydržel na obědy na celý týden.

+3/0
2.11.2014 11:01

B19e41n 87P98a88v30k40a 1717283757921

Bůček je libovější než za socíku. Zatracení kapitalisti! Že oni nutí ty prasata sportovat:-(

+2/−2
2.11.2014 11:20





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.