Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá francouzskou klasiku: králíka s dijonskou omáčkou a filety ze hřbetu se salátem jako fitness variantu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L11u20c41i86e 20M42a97c53h85a40r61t82o83v74á 6286733154730

Králík může být také domácí mazlíček :-))

0/0
3.11.2014 11:23

T32o12m10á55š 61T61a59t57í93č80e96k 5640652170728

Na paprice taky suché není. :-)

+2/0
3.11.2014 2:29

P30a96v51e49l 77S79ý32k24o46r76a 7317932897281

Jak vy sušit? Zakryté pekař druhým pekacem, nebo pečeť ve skleněné nádobě s po klopem.

+1/−1
2.11.2014 22:02

T39o60m10á39š 71V54e13s70e11l64ý 2793353601841

Pokud tam dáš jenom králíka (a že takové lidi znám), tak to bude suché i kdyby ses na hlavu postavil.

+1/0
2.11.2014 22:43

P13a71v88e75l 95S75o20b54o30t32k64a 5940514

Jo, a ještě jedna poznámka ke kupovaným králíkům

NIKDY NEKUPUJTE KRÁLÍKA BEZ HLAVY!!!

protože

pak nepoznáte, jestli jste si koupili králíka nebo kočku.

+5/0
2.11.2014 21:56

T79o84m19á84š 40V65e67s75e51l45ý 2633353451281

Kočka chutná jinak. Měl jsem;) Takže to poznáš při jídle.

+1/0
2.11.2014 22:44

P26a36v50e84l 97S54o70b39o43t15k42a 5280924

pooozdě, kočku nebrat, v predátorech se koncentrují škodliviny z celého potravního řetězce.

+1/0
2.11.2014 23:14

J52a29r16o78s17l16a58v 60F90r25a55n93t93i93š27e37k 29B52r21ü69m40m90e37r 1931816793960

Ve vnitřnostech. Normální maso je OK.

0/0
6.11.2014 13:53

Z18u54z74a79n97a 46V73l32a32c39h84o28v39á 8686642440

U nás teda nikdo králíka s bůčkem v životě nepekl. Ale na zelenině, na smetaně, smažený a dalších asi pět receptů a nikdy nebyl vysušený. Jestli to někdo umí jen vysušit, tak problém není v receptu, ale v rukách a hlavě.

+5/−1
2.11.2014 19:54

T34o39m13á60š 76V22e16s84e88l17ý 2333213371771

No třeba se lidé konečně naučí dělat jídla tak, že zpracují všechno a nevyhazují zbytky....Jinak pečeného králíka na česneku mám rád, ale ty recepty, co dneska byly v tv, mě lákají více minimálně vyzkoušet.

+1/0
2.11.2014 19:17

Z83l34a35t61u64š81e 69J79e24l95í56n53k14o96v22á 1355512117312

A vy jste dosud z nedostatku osvěty něco vyhazoval?

Vždyť už naše babičky využívaly jek kosti, tak i odřezky, tehdy se žádné extra rozbourané maso jako dnes neprodávalo. Ještě dnes by vám babička naplácala za koupená kuřecí prsíčka či stehýnka. Stejně jako pan Pohlreich by koupily celé koře a rozbouraly si ho. Co by hned nevařily by šlo do lednice či na mrazák a bylo by to.

0/0
2.11.2014 19:22

T71o58m56á49š 92V45e41s41e68l93ý 2183393491211

Já ne. Ale znám spoustu lidí, co koupí kuře a polovina věcí se vyhodí. Nebo lidi, co jediné, co s králíkem umí, tak že ho obloží bůčkem a narvou do trouby. No já se přiznám, že třeba kuřecí prsa kupuji zvlášť. Kupuji jednoho motýlka, co mě vyjde cca na 40 Kč. Kdybych kupoval celé kuře, tak se pod 60 Kč nikdy nedostanu. U nás jsou "mutanti" od 1,5 do 3,5 kg a když kupujeme na sváteční kuřata od chovatelů, tak jsou na tom +- stejně. Ono záleží, co chcete dělat. Když jsem minulý týden dělal grilovaná křidélka na medu, tak by se mi asi nevyplatilo koupit dvacet kuřat a z nich udělat křídla:-D Ono záleží jaké jídlo chcete dělat. Není vždy vhodné koupit celé kuře.

+2/0
2.11.2014 19:31

P93a61v10e92l 13J17e10ř62á63b59e88k 7641292684127

jaký je rozdíl mezi ostravákem a králíkem?

žádný, oba se dusí pod pokličkou

je to blbý fór, ale inverze je tu za chvilku. Nicméně králík byl jídlem řady chudých rodin, nezřídka po dlouhé měsíce jedno z mála masa které si rodiny dovolily. Vypravovala mi jednou jedna paní, že kdyžsi chtěli koupit auto (za bolševika), tak několik let doma měli králíky a drůbež. Prostě to co si doma vychovali. Zdánlivě úsměvné, ale jen pro toho, kdo se o králíky nestaral. Navíc v době, kdy nebyly granule, takže každý den po práci na trávu, sušit seno a stále se bát, aby se do králíkárny nedostala nějaká škodná (čtyř i dvounohá) nemoci apod. A když chataři za to, že si u něj mohli posekat a usušit trávu dali králíka, tak se ještě ofrńoval, co, že mu to dali za maso.

A vidíte - uběhne pár desítek let, a králík je jídle finančně lépe zajištěných.

+2/0
2.11.2014 16:45

P86e76t80r81a 20M15a15l34a77k85o67v28a 1508370210294

Zajímavá teorie, ale o tom, že by králík byl kdy jídlo chudých jsem za pár desítek let neslyšela...to spíše kuře

+2/0
2.11.2014 17:03

R86a26d13i91m 13P60o35l58á96š24e70k 9956923899149

Odchovaná kuřata na jídlo jedině kohouti, ale slepice se nechávaly jako nosnice.

Pokrm chudších byly obojí, protože slepice a králíci se výtečně doplňovali ve zpracovávání odpadů z domácnosti a produktů zahrady. Slepice futrovaly odpady z obilí, pečiva, brambor,  s obsahem bílkovin , tuků neboli spíš živočišné odpady atd.  Králíci futrovali rostlinné , odpady ze zeleniny, z ovoce, trávu a všechno nejedovaté zelené a rostlinné.

Dohromady pak byla taková domácnost z hlediska biomasy v podstatě bezodpadová, téměř všechny odpady  byly přepracovány na králičí maso a vajíčka od slepic a potom nějaký hnůj na hnojení záhonů.

+4/0
2.11.2014 17:28

D80i21t72a 65S16m41í58t67a10l87o55v74á 7251269485809

Tak. Za minulýho režimu jsem byla ještě malá, ale králík byl na jídlo proto, že to bylo prostě doma... Kdo neměl a musel kupovat, bylo to zatraceně drahý maso. Levněj vyšla kolikrát i kačena(zvlášť v létě, kdy si lidi brali i na chaty a chalupy pár brojlerů na dokrm), nejen to kuře.

My jsme měli králíky doma hlavně proto, že zrýt celou zahradu na záhonky nebylo možné a kam s trávou, tak králíkům a králíky sníst.

+5/0
2.11.2014 17:29

R21a35d47i68m 76P12o65l19á83š25e55k 9326223899439

No, ono tehdy jednak  bylo jaksi samozdřejmé, že se koukalo využít všecko včetně trávy, co na vesnici na zahradě vyrostlo. My jsme třeba králíky krmili skoro vším, vytrhanými plevely, olistěnými větvičkami ovocných stromů a hroznového vína z letních prořezávek, výtlačky z lisování jablek, odpady ze zeleniny atd. To všechno dneska lidi vyhazují a ještě si stěžují na místní technické služby, že na tento "odpad" nepřistavují kontejnery. Druhák taky se maso v obchodě shánělo špatně. Kdo se neobtěžoval do řeznictví v ony 2  - 4 "královské" hodiny, kdy tam maso bylo , neměl nic kromě nějakých konzerv. Kdo se neobtěžoval na tu jednu - 2 hodiny, kdy tam byl výběr tak maximálně z 5 druhů masa, sehnal jen tlustý bůček a k tomu maximálně nějakou kostnatou lojovatou kližku na polévku. A kdo měl známého řezníka, mohl sehnat tak do 10 druhů masa, vepřového, hovězího, ale víc ne. To není jak dneska, kdy v každém řeznictví se kdykoliv od 8 ráno do 18 večer koupí takových 30 druhů masa a k tomu takových 50 druhů salámů a dalších masných výrobků.  Takže tehdy získat další druh masa chovem králíků bylo mnohem jednodušší než ho shánět po obchodech.

Co se týká Ostravy, tak to s tou pokličkou už dávno neplatí. Dneska se to dělá tak, že když je v Ostravě obyčejná mlha, úplně stejná jako někde na Vysočině v lese, přijedou televizní štáby ráno nebo k večeru, kdy je napůl tma a ta mlha je tak dobře vidět, a točí, jak v té mlze jezdí auta.  A pak v televizi k těm záběrům hlasatelé v Praze žvaní, jak je v Ostravě špatné ovzduší;-D;-D;-D. Propaganda jak vyšitá.

+1/0
2.11.2014 17:19

P38a84v95e63l 47S38o64b54o23t54k67a 5440914

Souhlas, například proti smogu ve Žďáře nad Sázavou je Ostrava ráj. I Praha je na tom líp.

Jenže nikoho nenapadne měřit zrovna ve Žďáře a místní úřady zřejmě moc dobře vědí proč po znečišťovatelích nejdou. A není to jen doprava -  když zafouká od Žďasu tak víte kde se ten jemný prach a smog bere.

0/0
2.11.2014 18:02

P24a15v59e43l 80J75e89ř84á66b51e45k 7131192164567

Zkusili jste hygienickou stanici, inspekci životního prostředí apod.? Ono to stejně moc nepomůže, zdůvodní se, že zrovna byl výpadek technologie apod. Potom začne žhavá diskuse o pracovních místech, o příspěvcích do rozpočtu města na kulturní a další akce a ten kdo podnět k šetření podá se stane černou skvrnou rozvoje města, ... Ale za dvacet, třicet let trpělivé práce se některá ta změna povede.

U nás je to podobné. Naštěstí velká fabrika prozatím skončila, ale objevují se nové aktivity. Radnice dostala finanční příslib, a tak s námi hraje dvojí hru - na oko je proti a nenápadně čeká co udělají úřady nahoře, aby mohla říci to my ne, to ti nahoře.

Ale ke králíkům - pro řadu dětí  z vesnice to bylo nejvíc nenáviděné zvíře na dvorku. Místo aby si šly čutat s míčem s těmi, kdo z rodiny měl čas stát frontu na řízky a podobné flákoty, tak ony musely na trávu, vyčistit kotce apod. A potom skoro každou neděli králík k obědu (asi tak jako ve Slunce, seno, jahody).

Ale zas na druhou stranu, okolí vesnic bylo celkem udržované, ještě některé meze a malé loučky posečeny (i díky akci "zlatá kosa") a čas od času na vesnici přijel chlap s orezlou dodávkou a přes amplión vyřvával "kůže, kůže, ...". a babky se seběhly a zas na dva tři měsíce měly co do diskusí, že ten či onen dostal za kožky víc či míň.

+2/0
3.11.2014 0:48

R31a25d13i44m 86P96o21l46á40š30e84k 9436813709919

Ono s tím taky souvisí to, že jak na vesnicích v 50 a 60 letech minulého století vznikala družstva, byla drůbež, králíci a potom ještě trochu  kozy a ovce jediná zvířata, která zemědělci nemuseli dávat do společného chovu do vznikajících družstev. A která komunisti povolili chovat soukromě doma pro vlastní potřebu. A taky včely.

Všechna ostatní hospodářská zvířata, skot, koně, částečně prasata a ovce museli při vstupu do družstva odevzdat. Lidi z vesnice byli zvyklí chovat vždy nějaké zvířectvo, soukromě chovaným  králíkům a slepicím komunisté věnovali nejméně pozornosti a tak se vesničané soustředili na ně.

0/0
2.11.2014 17:48

D55i31t44a 30S27m69í20t94a88l41o24v53á 7521289535289

Taky není úplně pravda. Jen na dědině kde bydlela babička bylo hned devět krav v soukromých rukách. Jediné, co v té době vzniklo, byl zákon o tom, kolik jakýh zvířat je možno chovat v obytných zástavbách. Myslím, že tehdy to bylo stejné, jako zůstává i dnes, maximálně dvě velká hospodářská zvířata na domácnost uprostřed zástavby, ovšem za předpokladu souhlasu všech sousedů... Na rozdíl od tehdy se dnes tohle ve velkém nedodržuje a zákonné dovolání nikde. Lidi mají klidně tři krávy, dva koně a kdovíkolik prasat uprostřed obci a když náhodou některé uteče a způsobí nehodu, jsou "nepostihnutelní". Asi ne všechno bývalo horší než je dnes. Škoda, to špatné se nezměnilo, spíš zhoršilo.

0/0
2.11.2014 18:00

R44a29d58i97m 90P39o63l98á14š26e92k 9226133599909

To si pletete s hygienickým a podobnými předpisy. Já mám ale na mysli vznik zemědělských družstev v 50 a 60 letech, kdy povinně všechna tyto zvířata musela být do družstva odevzdána.

Maximálně potom v 70 a 80 letech soukromníci vykrmovali pro místní zemědělská družstva býky na žír.

0/0
2.11.2014 18:17

D55i13t94a 58S88m80í73t84a39l61o14v17á 7551559825669

Fakt ne. Když jsme byly všechyn děcka u babičky na prázdninách, normálně jsme si chodili s konvičkou pro mlíko ke kravce, kterou chovali lidi doma... Je teda fakt, že tihle konkrétní odevzdávali část mlíka o družstva. Nedostávali prej za to peníze, ale v naturáliích všechno co taková kravka potřebuje, ať to byla sůl na liz, vitamíny nebo veterinární péči... Vlastně proto tam část toho mlíka dávali, vyplácelo se jim to tak... Kdo to nechtěl dělat, nedělal to, ale taky za to nic neměl.

0/0
2.11.2014 20:28

R93a22d76i65m 98P61o22l92á63š91e80k 9306223539279

Asi záleží jak kde a jak u koho a kdy. V 50 letech to asi bylo jednoznačné. V 70 letech už nejspíš leckomu tu kravku mohli dovolit. Ekonomická konkurence družstev - soukromí zemědělci byli dávno pryč a jedna kravka nejspíš nějaké vyřazená z družstevního kravína na dožití u soukromníka  a za odměnu  je už ekonomicky nemohla ohrozit.

0/0
3.11.2014 9:02

A82n85d81r33e97a 49Č32i93e38r62n54a 5726687390340

8-oTupě upečené...no, když si uvědomím, jak bystrý má Pohlreich pohled i řeči, tak  jeho sebedůvěra je jen typický Dunning- kruger.

Do Pohlreicha zřejmě nikdo neuměl vařit,ještě že se nám zvěstovatel objevil. ale už zas aby zašel.

+2/−6
2.11.2014 15:21

H55e53l58e42n36a 27V89e82v34e56r50k82o64v35a 3889927

Ona si  redakce moc práce s tím titulkem nedala.Bylo to myšleno tak,že se dá udělat asi 5 chodů  a ne celého fláknout do trouby.:-)

+1/0
2.11.2014 19:06

R64o26b17e86r34t 68A72k58a68i 6545885816378

Mě dost chutnala svíčková z králíka, mňam

+3/0
2.11.2014 15:04

M46a16r49t34i34n 66H34r75o62u20d89n65ý 6948977972506

Králíka jsem jedl naposledy ještě jako děcko u babky s dědkem, a nebyl jsem z toho teda zrovna odvařenej. Pokud nemusím, tak ho zkrátka nejím. Dám si radši kuře, které je i podstatně levnější.

+2/0
2.11.2014 14:20

P48e38t13r72a 60M17a51l31a46k31o84v84a 1838670720114

zjevně vám králíka mizerně připravovali...

+3/0
2.11.2014 17:03
Foto

S10t96á20ň43a 43K40o10m31o68r87o63u95s96o67v72á 3745593277569

Otec dělával králíka - 1 králík pečený s 1 kostkou másla, po upečení polít 1 šlehačkou - s knedlíky a brusinkami. Bylo to strašně dobré a tak syté, že 2 dny nikdo nedostal hlad;-D;-D;-D

0/0
2.11.2014 13:54

P50a53v34e72l 55S41ý81k13o30r13a 7907762367321

Už zase kralik

+1/−1
2.11.2014 13:21

M91o93n97i11k40a 63R14o96l13l51o91v29á 5873342496625

Spíš už zase Pohlreich.Ten titulek je docela urážlivý,to jako generace chudáků neochutnaly pořádného králíka,až teprve když přijde mistr a ukáže národu jak ho udělat:-/

+1/−4
2.11.2014 14:09

M22a20r33t50i26n 59K56o72v47á87ř 2122580953112

To nic nemění na tom, že tento recept je vynikající. Dělal jsem jej takto několikrát pro rodinu i známé a mělo to vždy úspěch.

+1/0
2.11.2014 19:01

V65e96r86a 69F74o74r77e75j58t85o91v45a 8552302305629

Ano, králík je drahý, jenže si musíte uvědomit, že pokud krmíte klasicky (bez krmných směsí), trvá 6 měsíců než ho vykrmíte na jateční váhu - to se samozřejmě musí odrazit na ceně, ale naštěstí přibývá lidí, kteří nechtějí koupit kuře za 50 a králíka za 100, protože si moc dobře uvědomují, že za kvalitu je třeba zaplatit. Není nad to, když vím, co jím. Jak potom takové maso chutná to už si jistě dovedete představit a králíka lze připravit na mnoho chutných způsobů...

+3/−1
2.11.2014 11:20

R21a93d77i79m 49P77o65l13á81š75e43k 9516383929749

Králíci z marketu jsou všichni z velkochovů a taky vykrmení granulemi za 3 měsíce. Cena vyšší než u kuřecích brojlerů odráží dražší množení králíků než kuřat a přece jen o něco dražší výkrm než u kuřecích brojlerů. A trošku lepší chuť a maso než u kuřecích brojlerů. Jinak to je prakticky totéž jako ti brojleři.

Skutečného kvalitního  tradičního králíka je třeba nakupovat od soukromých chovatelů, co ho chovají tradičním způsobem a na přírodních krmivech, trávě atd.

+4/0
2.11.2014 11:30

B12e48n 16P50a36v32k10a 1647743867431

Si nemyslím, že u těch konzumních zvířat, která se nechovají extrémně intenzivně jako třeba kuřata, jde zase tak moc o tu dobu výkrmu. Skot se vykrmuje na jateční váhu kolem 2 let třeba, že. Naopak mladší zvířata jsou dražší. A vlastně to platí i pro ta kuřata. Kohout a slepice jsou také levnější než kuřata. To je všechno jenom otázkou odložené reprodukce kapitálu. Nebo jak to nazvat. Prostě dostanete na začátku peníze později, to je vše. Za chvilku se to srovná.

Domnívám se, že tam je prostě primární "problém" v tom, že s králíky nemůžete rozjet konzumní masakr jako třeba s kuřaty. A fixní náklady máte furt stejné. Odběr hapruje.

Důkazem budiž, že málokdy spadnou kuřata do slevy kvůli tomu, že prochází spotřeba. Králíci běžně.

Hmmmm... králičí farma.

+1/−1
2.11.2014 11:35

M44a74r63t33i24n 10H51r26o35u90d64n28ý 6308257282306

O dobu výkrmu jde prioritně. Je rozdíl, jestli v jedné hale otočíte za rok 4 tisíce kuřat (domácí výkrm v omezených podmínkách) a nebo 10 tisíc kuřat (průmyslový výkrm)...

0/0
2.11.2014 14:23

R66a91d98i44m 34P29o91l27á43š16e24k 9796363889929

Přesně tak.

Případně ještě trochu hruběji, kolik kila průmyslových granulí se do toho za rok vrazí a kolik kilo masa v podobě kuřat mebo králíků z toho za rok vyjde.

Protože není kuře jako kuře ani králík jako králík. Ti vyšlechtění pro velkochovy mají až polovinu víc svaloviny.

+1/0
2.11.2014 14:44

B23e15n 61P44a31v37k27a 1527293507861

No jo, ale to tam prostě zase mícháte investiční náklady. Ale takhle to v tom businessu nefunguje, přestože se tady v ČR lidi snaží nabulíkovat opak. Buď vám ty investice na průmyslovou výrobu ve své produkci dorovná množství na stejné ceně nebo je to pitomost. A ona to samozřejmě pitomost je. Proto tu také máme žrádlo drahý a zemědělci bečí. Tj. 100 malofarem může být v klidu efektivnějších, než jedna megavýkrmna s proinvestovaným kamionem peněz.

0/0
2.11.2014 15:10

R76a49d21i83m 86P30o20l13á78š96e81k 9876983199559

Malofarmy mohou být zdánlivě efektivnější než velkofarmy jen tehdy, pokud se do výsledné ceny nezapočítá práce. Nebo maximálně i kvalifikovaná práce započítá jen za minimální mzdu. Nebo nějaké základní investice, například se dojíždí starý chlév získaný po předcích v restituci nebo koupený za pakatel, dokud nespadne. Nebo se chovatelské zařízení vyrobí coby kutilské, tudíž zdarma.

Nebo je ještě jedna možnost, pokud se před název produktu dá předpona Bio a prodá se to třikrát dráž nějakým naivním neznalým měšťákům.

Jinak veškeré náklady na odchované zvíře vycházejí v malochovu vždy dráž než ve velkochovu.

+1/0
2.11.2014 17:02

B70e16n 80P92a36v45k97a 1117703147241

No mně z vás bouchne. Tak to je jasné, že ten, kdo v Hordní Dolní maká na malofarmě, tak nebude mít mzdu jak bankéř v Praglu či lékař. Kolik myslíte, že mají ty holky, co ve fabrikách strkají kuřata na tácky či omývají krávám cecky? Se vzpamatujte. To, co vy konstruujete je jak někde z Kambodže.

0/0
2.11.2014 18:05

R62a82d98i38m 74P55o24l82á41š25e76k 9316323369599

je vidět, že jste měl k takovému chovu nejblíž , když jste o tom smolil něco na PC. Nebo jel kolem v linkovém autobuse nebo ve vlaku.

0/0
2.11.2014 18:19

B25e84n 23P26a33v73k45a 1217813557461

Víte, já už těhlech keců mám už trochu dost. Protože jídlo je v ČR fakt dneska dost drahé a každý má plnou pusu nesmyslů. Vytáhl jsem účetní závěrku Vodňanských kuřátek pána Babíše a budu číst. Rok 2013:

Celkové tržby 872 milionů ročně.

Mzdové náklady 52 milionů na asi 100 zaměstnanců ročně

Zvířata v oběžných aktivech za 52 milionů

Nerozdělený zisk minulých let asi 400 milionů

Proinvestováno 361 milionů ve stavbách a 110 milionů v ostatním

Odpisy 20 milionů

Výsledek hospodaření 5,7 milionu

A teď to začneme skládat. Zisk před zdaněním a bez odpisů je asi 3 %. A vrátíme se k celkovým tržbám. Ty by měly být za přibližně 40 milionů kuřat. Kua, kuře za dvacku!

Provedeme kontrolní výpočet z oběžných aktiv, což by měla být by voko kuřata měsíční štace. Tj. 40M/12=kuřat měsíčně*20 za kuře= 66 mega na kuřatech. Což jsem se sekl o 6 mega proti závěrce, zanedbatelné. Ano, je to tak, kuře z Vodňan jde do bourárny za dvacku. Nikoliv kilo! Ale kuře!

+2/0
2.11.2014 23:03

B48e56n 60P40a50v19k22a 1827153567301

Takže já když vyhodím ten řetězec krmení s Babiš krmením, Babiš bouráním a marži řetězců, tak těm kuřatům můžu koupit chůvu na drbání zádíček, paraplíčka a celý den jim pouštět Pohlreicha v TV, prodávat za normálních 80,- jako kuře od farmíka a být naprosto vychechtaný. Co že? Že to je blbost? Ne, ten český maso průmysl je blbost. Z Vodňan lezou průmyslová kuřata za dvacku.

A teď si mě najdou:-/

0/0
2.11.2014 23:08

B79e67n 16P42a83v36k23a 1557383587701

A spešl pro vás pane Poláčku jsem právě dokázal, že cena kuřete má pramálo společného s krmením. Krmení je fakt zanedbatelné na výsledné ceně na krámu. To samé platí pro králíky. Nepřímým důkazem budič, že ceny výrobců krmiv jsou konstantní a nebo klesají.

+1/0
2.11.2014 23:22

H98e85l82e26n57a 87V90e88v46e87r56k28o18v75a 3369807

U nás kuřata ve slevě úplně běžně.Králík vyjímečně.Teď jsem se slevám masa věnovala,protože jsem potřebovala maso pro psa.Nakonec jsem chodila do řeznictví,kde byly čerstvé čtvrtky levnější jak stehna v marketu,kterým dochází záruka.

0/0
2.11.2014 20:03

B83e35n 22P20a53v53k67a 1637433577261

Dneska bych si dal něco dietního. Třeba králíka! Králíka s bůčkem! :-)

Jinak králík je fajn. U mě zatím vede na divoko. Prostě na červeném víně. Akorát teda jeho cena na krámě je dost vysoká a málokdo má zásobitele na vesnici. Ale koukal jsem se do ceníků a mražená stehna vychází kolem 130,-/kilo. To už jde. Akorát jsem je nikde neviděl:-)

0/0
2.11.2014 11:18
Foto

I41v61o 84C68h10u18d88o85b60a 9530676911644

jako malé dítko jsem u babičky jedl králíka pečeného v kachlové peci byl krásně vysušený ale vždy jsem se na něj hrozně těšil;-D:-P;-D

+1/0
2.11.2014 11:11

R93a23d67i82m 90P21o87l33á17š98e41k 9706123459599

Na kilo králíka se dávalo při pečení tak půl kila bůčku. Nyní, kdy je bůček mnohem víc libový než za socíku, by to chtělo tak 3/4 kila až kilo bůčku. Plus ještě se přidalo tak půl kostky vyškvařeného vepřového sádla

Peklo se pomalu a králík se převracel. Ke konci bylo v pekáči z vyškvařeného bůčku, přidaného sádla a tekutiny z masa a přidané zeleniny tak 3 - 4 cm vysoká hladinka tuku a šťávy.

Králík byl potom na nedělní oběd, pečený bůček na obědy v týdnu nebo studený s chlebem, vyškvařené sádlo s chutí králíka ideální na namazání na chleba stejně tak jako vychlazené odloupnuté sádlo kolem ledvinek králíka s ledvinou taky ideální k chlebu. Šťáva potom na ochucení brambor nebo knedlíku a zbytek se zbytkem masa ideální základ na omáčku.

Jeden velký pekáč s jedním králíkem tak vydržel na obědy na celý týden.

+3/0
2.11.2014 11:01

B55e42n 24P61a23v40k74a 1577843137861

Bůček je libovější než za socíku. Zatracení kapitalisti! Že oni nutí ty prasata sportovat:-(

+2/−2
2.11.2014 11:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.