Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá francouzskou klasiku: králíka s dijonskou omáčkou a filety ze hřbetu se salátem jako fitness variantu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L34u35c61i51e 22M25a13c65h15a83r81t42o82v27á 6636503954320

Králík může být také domácí mazlíček :-))

0/0
3.11.2014 11:23

T18o77m25á13š 72T68a90t27í80č32e91k 5770642290848

Na paprice taky suché není. :-)

+2/0
3.11.2014 2:29

P53a18v13e79l 16S75ý94k91o25r14a 7707782897381

Jak vy sušit? Zakryté pekař druhým pekacem, nebo pečeť ve skleněné nádobě s po klopem.

+1/−1
2.11.2014 22:02

T26o44m19á34š 84V39e25s15e61l66ý 2693333411911

Pokud tam dáš jenom králíka (a že takové lidi znám), tak to bude suché i kdyby ses na hlavu postavil.

+1/0
2.11.2014 22:43

P21a87v50e63l 95S88o74b24o82t44k29a 5360264

Jo, a ještě jedna poznámka ke kupovaným králíkům

NIKDY NEKUPUJTE KRÁLÍKA BEZ HLAVY!!!

protože

pak nepoznáte, jestli jste si koupili králíka nebo kočku.

+5/0
2.11.2014 21:56

T62o21m41á92š 77V62e11s45e23l67ý 2923343141791

Kočka chutná jinak. Měl jsem;) Takže to poznáš při jídle.

+1/0
2.11.2014 22:44

P91a50v42e56l 74S82o83b13o74t49k74a 5890254

pooozdě, kočku nebrat, v predátorech se koncentrují škodliviny z celého potravního řetězce.

+1/0
2.11.2014 23:14

J23a42r10o88s96l67a76v 14F72r67a88n17t31i94š77e52k 94B25r59ü25m95m33e80r 1361686463520

Ve vnitřnostech. Normální maso je OK.

0/0
6.11.2014 13:53

Z22u86z70a66n13a 62V48l67a44c34h70o34v57á 8986162330

U nás teda nikdo králíka s bůčkem v životě nepekl. Ale na zelenině, na smetaně, smažený a dalších asi pět receptů a nikdy nebyl vysušený. Jestli to někdo umí jen vysušit, tak problém není v receptu, ale v rukách a hlavě.

+5/−1
2.11.2014 19:54

T61o35m34á78š 15V40e17s59e89l58ý 2923903411161

No třeba se lidé konečně naučí dělat jídla tak, že zpracují všechno a nevyhazují zbytky....Jinak pečeného králíka na česneku mám rád, ale ty recepty, co dneska byly v tv, mě lákají více minimálně vyzkoušet.

+1/0
2.11.2014 19:17

Z41l52a53t55u88š42e 16J63e36l67í62n60k53o80v70á 1665592187722

A vy jste dosud z nedostatku osvěty něco vyhazoval?

Vždyť už naše babičky využívaly jek kosti, tak i odřezky, tehdy se žádné extra rozbourané maso jako dnes neprodávalo. Ještě dnes by vám babička naplácala za koupená kuřecí prsíčka či stehýnka. Stejně jako pan Pohlreich by koupily celé koře a rozbouraly si ho. Co by hned nevařily by šlo do lednice či na mrazák a bylo by to.

0/0
2.11.2014 19:22

T71o55m12á89š 40V22e14s37e80l18ý 2193703161611

Já ne. Ale znám spoustu lidí, co koupí kuře a polovina věcí se vyhodí. Nebo lidi, co jediné, co s králíkem umí, tak že ho obloží bůčkem a narvou do trouby. No já se přiznám, že třeba kuřecí prsa kupuji zvlášť. Kupuji jednoho motýlka, co mě vyjde cca na 40 Kč. Kdybych kupoval celé kuře, tak se pod 60 Kč nikdy nedostanu. U nás jsou "mutanti" od 1,5 do 3,5 kg a když kupujeme na sváteční kuřata od chovatelů, tak jsou na tom +- stejně. Ono záleží, co chcete dělat. Když jsem minulý týden dělal grilovaná křidélka na medu, tak by se mi asi nevyplatilo koupit dvacet kuřat a z nich udělat křídla:-D Ono záleží jaké jídlo chcete dělat. Není vždy vhodné koupit celé kuře.

+2/0
2.11.2014 19:31

P13a81v27e77l 68J66e10ř69á35b66e70k 7281612594467

jaký je rozdíl mezi ostravákem a králíkem?

žádný, oba se dusí pod pokličkou

je to blbý fór, ale inverze je tu za chvilku. Nicméně králík byl jídlem řady chudých rodin, nezřídka po dlouhé měsíce jedno z mála masa které si rodiny dovolily. Vypravovala mi jednou jedna paní, že kdyžsi chtěli koupit auto (za bolševika), tak několik let doma měli králíky a drůbež. Prostě to co si doma vychovali. Zdánlivě úsměvné, ale jen pro toho, kdo se o králíky nestaral. Navíc v době, kdy nebyly granule, takže každý den po práci na trávu, sušit seno a stále se bát, aby se do králíkárny nedostala nějaká škodná (čtyř i dvounohá) nemoci apod. A když chataři za to, že si u něj mohli posekat a usušit trávu dali králíka, tak se ještě ofrńoval, co, že mu to dali za maso.

A vidíte - uběhne pár desítek let, a králík je jídle finančně lépe zajištěných.

+2/0
2.11.2014 16:45

P91e39t49r30a 29M85a14l51a21k40o50v60a 1608960530644

Zajímavá teorie, ale o tom, že by králík byl kdy jídlo chudých jsem za pár desítek let neslyšela...to spíše kuře

+2/0
2.11.2014 17:03

R61a11d56i70m 62P91o97l92á17š13e46k 9876403709789

Odchovaná kuřata na jídlo jedině kohouti, ale slepice se nechávaly jako nosnice.

Pokrm chudších byly obojí, protože slepice a králíci se výtečně doplňovali ve zpracovávání odpadů z domácnosti a produktů zahrady. Slepice futrovaly odpady z obilí, pečiva, brambor,  s obsahem bílkovin , tuků neboli spíš živočišné odpady atd.  Králíci futrovali rostlinné , odpady ze zeleniny, z ovoce, trávu a všechno nejedovaté zelené a rostlinné.

Dohromady pak byla taková domácnost z hlediska biomasy v podstatě bezodpadová, téměř všechny odpady  byly přepracovány na králičí maso a vajíčka od slepic a potom nějaký hnůj na hnojení záhonů.

+4/0
2.11.2014 17:28

D62i67t45a 51S67m88í51t30a57l61o70v85á 7361179155139

Tak. Za minulýho režimu jsem byla ještě malá, ale králík byl na jídlo proto, že to bylo prostě doma... Kdo neměl a musel kupovat, bylo to zatraceně drahý maso. Levněj vyšla kolikrát i kačena(zvlášť v létě, kdy si lidi brali i na chaty a chalupy pár brojlerů na dokrm), nejen to kuře.

My jsme měli králíky doma hlavně proto, že zrýt celou zahradu na záhonky nebylo možné a kam s trávou, tak králíkům a králíky sníst.

+5/0
2.11.2014 17:29

R25a69d15i68m 71P89o95l53á93š46e41k 9276823969729

No, ono tehdy jednak  bylo jaksi samozdřejmé, že se koukalo využít všecko včetně trávy, co na vesnici na zahradě vyrostlo. My jsme třeba králíky krmili skoro vším, vytrhanými plevely, olistěnými větvičkami ovocných stromů a hroznového vína z letních prořezávek, výtlačky z lisování jablek, odpady ze zeleniny atd. To všechno dneska lidi vyhazují a ještě si stěžují na místní technické služby, že na tento "odpad" nepřistavují kontejnery. Druhák taky se maso v obchodě shánělo špatně. Kdo se neobtěžoval do řeznictví v ony 2  - 4 "královské" hodiny, kdy tam maso bylo , neměl nic kromě nějakých konzerv. Kdo se neobtěžoval na tu jednu - 2 hodiny, kdy tam byl výběr tak maximálně z 5 druhů masa, sehnal jen tlustý bůček a k tomu maximálně nějakou kostnatou lojovatou kližku na polévku. A kdo měl známého řezníka, mohl sehnat tak do 10 druhů masa, vepřového, hovězího, ale víc ne. To není jak dneska, kdy v každém řeznictví se kdykoliv od 8 ráno do 18 večer koupí takových 30 druhů masa a k tomu takových 50 druhů salámů a dalších masných výrobků.  Takže tehdy získat další druh masa chovem králíků bylo mnohem jednodušší než ho shánět po obchodech.

Co se týká Ostravy, tak to s tou pokličkou už dávno neplatí. Dneska se to dělá tak, že když je v Ostravě obyčejná mlha, úplně stejná jako někde na Vysočině v lese, přijedou televizní štáby ráno nebo k večeru, kdy je napůl tma a ta mlha je tak dobře vidět, a točí, jak v té mlze jezdí auta.  A pak v televizi k těm záběrům hlasatelé v Praze žvaní, jak je v Ostravě špatné ovzduší;-D;-D;-D. Propaganda jak vyšitá.

+1/0
2.11.2014 17:19

P79a41v77e82l 25S19o39b64o23t40k53a 5930104

Souhlas, například proti smogu ve Žďáře nad Sázavou je Ostrava ráj. I Praha je na tom líp.

Jenže nikoho nenapadne měřit zrovna ve Žďáře a místní úřady zřejmě moc dobře vědí proč po znečišťovatelích nejdou. A není to jen doprava -  když zafouká od Žďasu tak víte kde se ten jemný prach a smog bere.

0/0
2.11.2014 18:02

P76a65v89e86l 14J86e75ř82á71b98e88k 7651232514147

Zkusili jste hygienickou stanici, inspekci životního prostředí apod.? Ono to stejně moc nepomůže, zdůvodní se, že zrovna byl výpadek technologie apod. Potom začne žhavá diskuse o pracovních místech, o příspěvcích do rozpočtu města na kulturní a další akce a ten kdo podnět k šetření podá se stane černou skvrnou rozvoje města, ... Ale za dvacet, třicet let trpělivé práce se některá ta změna povede.

U nás je to podobné. Naštěstí velká fabrika prozatím skončila, ale objevují se nové aktivity. Radnice dostala finanční příslib, a tak s námi hraje dvojí hru - na oko je proti a nenápadně čeká co udělají úřady nahoře, aby mohla říci to my ne, to ti nahoře.

Ale ke králíkům - pro řadu dětí  z vesnice to bylo nejvíc nenáviděné zvíře na dvorku. Místo aby si šly čutat s míčem s těmi, kdo z rodiny měl čas stát frontu na řízky a podobné flákoty, tak ony musely na trávu, vyčistit kotce apod. A potom skoro každou neděli králík k obědu (asi tak jako ve Slunce, seno, jahody).

Ale zas na druhou stranu, okolí vesnic bylo celkem udržované, ještě některé meze a malé loučky posečeny (i díky akci "zlatá kosa") a čas od času na vesnici přijel chlap s orezlou dodávkou a přes amplión vyřvával "kůže, kůže, ...". a babky se seběhly a zas na dva tři měsíce měly co do diskusí, že ten či onen dostal za kožky víc či míň.

+2/0
3.11.2014 0:48

R36a71d68i32m 83P80o38l18á53š90e94k 9726593569739

Ono s tím taky souvisí to, že jak na vesnicích v 50 a 60 letech minulého století vznikala družstva, byla drůbež, králíci a potom ještě trochu  kozy a ovce jediná zvířata, která zemědělci nemuseli dávat do společného chovu do vznikajících družstev. A která komunisti povolili chovat soukromě doma pro vlastní potřebu. A taky včely.

Všechna ostatní hospodářská zvířata, skot, koně, částečně prasata a ovce museli při vstupu do družstva odevzdat. Lidi z vesnice byli zvyklí chovat vždy nějaké zvířectvo, soukromě chovaným  králíkům a slepicím komunisté věnovali nejméně pozornosti a tak se vesničané soustředili na ně.

0/0
2.11.2014 17:48

D25i76t88a 29S87m13í58t36a39l16o24v11á 7801519215699

Taky není úplně pravda. Jen na dědině kde bydlela babička bylo hned devět krav v soukromých rukách. Jediné, co v té době vzniklo, byl zákon o tom, kolik jakýh zvířat je možno chovat v obytných zástavbách. Myslím, že tehdy to bylo stejné, jako zůstává i dnes, maximálně dvě velká hospodářská zvířata na domácnost uprostřed zástavby, ovšem za předpokladu souhlasu všech sousedů... Na rozdíl od tehdy se dnes tohle ve velkém nedodržuje a zákonné dovolání nikde. Lidi mají klidně tři krávy, dva koně a kdovíkolik prasat uprostřed obci a když náhodou některé uteče a způsobí nehodu, jsou "nepostihnutelní". Asi ne všechno bývalo horší než je dnes. Škoda, to špatné se nezměnilo, spíš zhoršilo.

0/0
2.11.2014 18:00

R73a15d13i92m 54P18o68l23á70š67e21k 9986913419369

To si pletete s hygienickým a podobnými předpisy. Já mám ale na mysli vznik zemědělských družstev v 50 a 60 letech, kdy povinně všechna tyto zvířata musela být do družstva odevzdána.

Maximálně potom v 70 a 80 letech soukromníci vykrmovali pro místní zemědělská družstva býky na žír.

0/0
2.11.2014 18:17

D29i18t55a 32S98m46í35t47a55l98o41v61á 7181829105859

Fakt ne. Když jsme byly všechyn děcka u babičky na prázdninách, normálně jsme si chodili s konvičkou pro mlíko ke kravce, kterou chovali lidi doma... Je teda fakt, že tihle konkrétní odevzdávali část mlíka o družstva. Nedostávali prej za to peníze, ale v naturáliích všechno co taková kravka potřebuje, ať to byla sůl na liz, vitamíny nebo veterinární péči... Vlastně proto tam část toho mlíka dávali, vyplácelo se jim to tak... Kdo to nechtěl dělat, nedělal to, ale taky za to nic neměl.

0/0
2.11.2014 20:28

R95a83d27i89m 69P66o12l65á55š62e27k 9606753149669

Asi záleží jak kde a jak u koho a kdy. V 50 letech to asi bylo jednoznačné. V 70 letech už nejspíš leckomu tu kravku mohli dovolit. Ekonomická konkurence družstev - soukromí zemědělci byli dávno pryč a jedna kravka nejspíš nějaké vyřazená z družstevního kravína na dožití u soukromníka  a za odměnu  je už ekonomicky nemohla ohrozit.

0/0
3.11.2014 9:02

A94n12d86r15e54a 57Č52i74e43r35n58a 5136607910980

8-oTupě upečené...no, když si uvědomím, jak bystrý má Pohlreich pohled i řeči, tak  jeho sebedůvěra je jen typický Dunning- kruger.

Do Pohlreicha zřejmě nikdo neuměl vařit,ještě že se nám zvěstovatel objevil. ale už zas aby zašel.

+2/−6
2.11.2014 15:21

H85e22l84e71n37a 80V11e70v69e27r51k10o68v81a 3859587

Ona si  redakce moc práce s tím titulkem nedala.Bylo to myšleno tak,že se dá udělat asi 5 chodů  a ne celého fláknout do trouby.:-)

+1/0
2.11.2014 19:06

R43o87b13e38r74t 13A37k51a43i 6315495906408

Mě dost chutnala svíčková z králíka, mňam

+3/0
2.11.2014 15:04

M65a15r19t66i68n 50H42r88o48u32d64n34ý 6428687622546

Králíka jsem jedl naposledy ještě jako děcko u babky s dědkem, a nebyl jsem z toho teda zrovna odvařenej. Pokud nemusím, tak ho zkrátka nejím. Dám si radši kuře, které je i podstatně levnější.

+2/0
2.11.2014 14:20

P88e70t87r84a 90M70a10l32a27k95o58v69a 1508500870894

zjevně vám králíka mizerně připravovali...

+3/0
2.11.2014 17:03

S69t14á63ň17a 84K40o27m48o96r20o21u32s78o94v15á 3495813627729

Otec dělával králíka - 1 králík pečený s 1 kostkou másla, po upečení polít 1 šlehačkou - s knedlíky a brusinkami. Bylo to strašně dobré a tak syté, že 2 dny nikdo nedostal hlad;-D;-D;-D

0/0
2.11.2014 13:54

P42a63v98e69l 65S82ý91k69o20r79a 7907482597411

Už zase kralik

+1/−1
2.11.2014 13:21

M93o29n78i61k77a 24R70o31l90l74o78v47á 5303372216555

Spíš už zase Pohlreich.Ten titulek je docela urážlivý,to jako generace chudáků neochutnaly pořádného králíka,až teprve když přijde mistr a ukáže národu jak ho udělat:-/

+1/−4
2.11.2014 14:09

M76a17r77t17i33n 89K10o48v80á25ř 2242300473572

To nic nemění na tom, že tento recept je vynikající. Dělal jsem jej takto několikrát pro rodinu i známé a mělo to vždy úspěch.

+1/0
2.11.2014 19:01

V58e59r79a 37F59o25r53e71j67t90o50v50a 8882292315459

Ano, králík je drahý, jenže si musíte uvědomit, že pokud krmíte klasicky (bez krmných směsí), trvá 6 měsíců než ho vykrmíte na jateční váhu - to se samozřejmě musí odrazit na ceně, ale naštěstí přibývá lidí, kteří nechtějí koupit kuře za 50 a králíka za 100, protože si moc dobře uvědomují, že za kvalitu je třeba zaplatit. Není nad to, když vím, co jím. Jak potom takové maso chutná to už si jistě dovedete představit a králíka lze připravit na mnoho chutných způsobů...

+3/−1
2.11.2014 11:20

R55a79d23i43m 72P22o40l36á50š93e80k 9976453629939

Králíci z marketu jsou všichni z velkochovů a taky vykrmení granulemi za 3 měsíce. Cena vyšší než u kuřecích brojlerů odráží dražší množení králíků než kuřat a přece jen o něco dražší výkrm než u kuřecích brojlerů. A trošku lepší chuť a maso než u kuřecích brojlerů. Jinak to je prakticky totéž jako ti brojleři.

Skutečného kvalitního  tradičního králíka je třeba nakupovat od soukromých chovatelů, co ho chovají tradičním způsobem a na přírodních krmivech, trávě atd.

+4/0
2.11.2014 11:30

B33e73n 42P24a98v19k69a 1217673837181

Si nemyslím, že u těch konzumních zvířat, která se nechovají extrémně intenzivně jako třeba kuřata, jde zase tak moc o tu dobu výkrmu. Skot se vykrmuje na jateční váhu kolem 2 let třeba, že. Naopak mladší zvířata jsou dražší. A vlastně to platí i pro ta kuřata. Kohout a slepice jsou také levnější než kuřata. To je všechno jenom otázkou odložené reprodukce kapitálu. Nebo jak to nazvat. Prostě dostanete na začátku peníze později, to je vše. Za chvilku se to srovná.

Domnívám se, že tam je prostě primární "problém" v tom, že s králíky nemůžete rozjet konzumní masakr jako třeba s kuřaty. A fixní náklady máte furt stejné. Odběr hapruje.

Důkazem budiž, že málokdy spadnou kuřata do slevy kvůli tomu, že prochází spotřeba. Králíci běžně.

Hmmmm... králičí farma.

+1/−1
2.11.2014 11:35

M25a37r66t43i70n 78H12r35o44u10d85n74ý 6448277332386

O dobu výkrmu jde prioritně. Je rozdíl, jestli v jedné hale otočíte za rok 4 tisíce kuřat (domácí výkrm v omezených podmínkách) a nebo 10 tisíc kuřat (průmyslový výkrm)...

0/0
2.11.2014 14:23

R43a78d26i17m 19P72o67l76á17š74e30k 9216753439229

Přesně tak.

Případně ještě trochu hruběji, kolik kila průmyslových granulí se do toho za rok vrazí a kolik kilo masa v podobě kuřat mebo králíků z toho za rok vyjde.

Protože není kuře jako kuře ani králík jako králík. Ti vyšlechtění pro velkochovy mají až polovinu víc svaloviny.

+1/0
2.11.2014 14:44

B39e34n 56P84a73v91k79a 1257773727111

No jo, ale to tam prostě zase mícháte investiční náklady. Ale takhle to v tom businessu nefunguje, přestože se tady v ČR lidi snaží nabulíkovat opak. Buď vám ty investice na průmyslovou výrobu ve své produkci dorovná množství na stejné ceně nebo je to pitomost. A ona to samozřejmě pitomost je. Proto tu také máme žrádlo drahý a zemědělci bečí. Tj. 100 malofarem může být v klidu efektivnějších, než jedna megavýkrmna s proinvestovaným kamionem peněz.

0/0
2.11.2014 15:10

R61a17d58i39m 25P89o69l75á90š93e59k 9746453579599

Malofarmy mohou být zdánlivě efektivnější než velkofarmy jen tehdy, pokud se do výsledné ceny nezapočítá práce. Nebo maximálně i kvalifikovaná práce započítá jen za minimální mzdu. Nebo nějaké základní investice, například se dojíždí starý chlév získaný po předcích v restituci nebo koupený za pakatel, dokud nespadne. Nebo se chovatelské zařízení vyrobí coby kutilské, tudíž zdarma.

Nebo je ještě jedna možnost, pokud se před název produktu dá předpona Bio a prodá se to třikrát dráž nějakým naivním neznalým měšťákům.

Jinak veškeré náklady na odchované zvíře vycházejí v malochovu vždy dráž než ve velkochovu.

+1/0
2.11.2014 17:02

B58e67n 49P66a36v90k31a 1707613277581

No mně z vás bouchne. Tak to je jasné, že ten, kdo v Hordní Dolní maká na malofarmě, tak nebude mít mzdu jak bankéř v Praglu či lékař. Kolik myslíte, že mají ty holky, co ve fabrikách strkají kuřata na tácky či omývají krávám cecky? Se vzpamatujte. To, co vy konstruujete je jak někde z Kambodže.

0/0
2.11.2014 18:05

R53a40d58i28m 10P53o16l56á64š19e47k 9916833599459

je vidět, že jste měl k takovému chovu nejblíž , když jste o tom smolil něco na PC. Nebo jel kolem v linkovém autobuse nebo ve vlaku.

0/0
2.11.2014 18:19

B83e48n 62P63a87v98k35a 1257333397571

Víte, já už těhlech keců mám už trochu dost. Protože jídlo je v ČR fakt dneska dost drahé a každý má plnou pusu nesmyslů. Vytáhl jsem účetní závěrku Vodňanských kuřátek pána Babíše a budu číst. Rok 2013:

Celkové tržby 872 milionů ročně.

Mzdové náklady 52 milionů na asi 100 zaměstnanců ročně

Zvířata v oběžných aktivech za 52 milionů

Nerozdělený zisk minulých let asi 400 milionů

Proinvestováno 361 milionů ve stavbách a 110 milionů v ostatním

Odpisy 20 milionů

Výsledek hospodaření 5,7 milionu

A teď to začneme skládat. Zisk před zdaněním a bez odpisů je asi 3 %. A vrátíme se k celkovým tržbám. Ty by měly být za přibližně 40 milionů kuřat. Kua, kuře za dvacku!

Provedeme kontrolní výpočet z oběžných aktiv, což by měla být by voko kuřata měsíční štace. Tj. 40M/12=kuřat měsíčně*20 za kuře= 66 mega na kuřatech. Což jsem se sekl o 6 mega proti závěrce, zanedbatelné. Ano, je to tak, kuře z Vodňan jde do bourárny za dvacku. Nikoliv kilo! Ale kuře!

+2/0
2.11.2014 23:03

B51e81n 78P89a55v40k79a 1707593217571

Takže já když vyhodím ten řetězec krmení s Babiš krmením, Babiš bouráním a marži řetězců, tak těm kuřatům můžu koupit chůvu na drbání zádíček, paraplíčka a celý den jim pouštět Pohlreicha v TV, prodávat za normálních 80,- jako kuře od farmíka a být naprosto vychechtaný. Co že? Že to je blbost? Ne, ten český maso průmysl je blbost. Z Vodňan lezou průmyslová kuřata za dvacku.

A teď si mě najdou:-/

0/0
2.11.2014 23:08

B89e50n 52P27a79v47k22a 1657833897311

A spešl pro vás pane Poláčku jsem právě dokázal, že cena kuřete má pramálo společného s krmením. Krmení je fakt zanedbatelné na výsledné ceně na krámu. To samé platí pro králíky. Nepřímým důkazem budič, že ceny výrobců krmiv jsou konstantní a nebo klesají.

+1/0
2.11.2014 23:22

H51e51l68e16n72a 28V33e38v16e28r69k58o71v37a 3669197

U nás kuřata ve slevě úplně běžně.Králík vyjímečně.Teď jsem se slevám masa věnovala,protože jsem potřebovala maso pro psa.Nakonec jsem chodila do řeznictví,kde byly čerstvé čtvrtky levnější jak stehna v marketu,kterým dochází záruka.

0/0
2.11.2014 20:03

B78e66n 30P34a47v86k93a 1977193467181

Dneska bych si dal něco dietního. Třeba králíka! Králíka s bůčkem! :-)

Jinak králík je fajn. U mě zatím vede na divoko. Prostě na červeném víně. Akorát teda jeho cena na krámě je dost vysoká a málokdo má zásobitele na vesnici. Ale koukal jsem se do ceníků a mražená stehna vychází kolem 130,-/kilo. To už jde. Akorát jsem je nikde neviděl:-)

0/0
2.11.2014 11:18
Foto

I60v22o 58C49h48u36d98o39b19a 9820816211564

jako malé dítko jsem u babičky jedl králíka pečeného v kachlové peci byl krásně vysušený ale vždy jsem se na něj hrozně těšil;-D:-P;-D

+1/0
2.11.2014 11:11

R42a52d91i87m 40P78o25l60á69š68e55k 9446583529439

Na kilo králíka se dávalo při pečení tak půl kila bůčku. Nyní, kdy je bůček mnohem víc libový než za socíku, by to chtělo tak 3/4 kila až kilo bůčku. Plus ještě se přidalo tak půl kostky vyškvařeného vepřového sádla

Peklo se pomalu a králík se převracel. Ke konci bylo v pekáči z vyškvařeného bůčku, přidaného sádla a tekutiny z masa a přidané zeleniny tak 3 - 4 cm vysoká hladinka tuku a šťávy.

Králík byl potom na nedělní oběd, pečený bůček na obědy v týdnu nebo studený s chlebem, vyškvařené sádlo s chutí králíka ideální na namazání na chleba stejně tak jako vychlazené odloupnuté sádlo kolem ledvinek králíka s ledvinou taky ideální k chlebu. Šťáva potom na ochucení brambor nebo knedlíku a zbytek se zbytkem masa ideální základ na omáčku.

Jeden velký pekáč s jedním králíkem tak vydržel na obědy na celý týden.

+3/0
2.11.2014 11:01

B56e53n 59P69a64v67k21a 1787663787421

Bůček je libovější než za socíku. Zatracení kapitalisti! Že oni nutí ty prasata sportovat:-(

+2/−2
2.11.2014 11:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.