Diskuze
Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich
Děkujeme za pochopení.
L15u55c48i78e 44M11a25c55h33a48r14t65o20v39á
Králík může být také domácí mazlíček :-))
P96a92v69e37l 41S87ý97k41o76r91a
Jak vy sušit? Zakryté pekař druhým pekacem, nebo pečeť ve skleněné nádobě s po klopem.
T28o58m33á95š 36V73e91s95e16l10ý
Pokud tam dáš jenom králíka (a že takové lidi znám), tak to bude suché i kdyby ses na hlavu postavil.
P69a79v14e30l 94S81o32b67o44t30k15a
Jo, a ještě jedna poznámka ke kupovaným králíkům
NIKDY NEKUPUJTE KRÁLÍKA BEZ HLAVY!!!
protože
pak nepoznáte, jestli jste si koupili králíka nebo kočku.
T13o63m47á17š 55V28e91s60e16l34ý
Kočka chutná jinak. Měl jsem;) Takže to poznáš při jídle.
Z76u78z13a56n90a 53V38l23a37c22h64o17v45á
U nás teda nikdo králíka s bůčkem v životě nepekl. Ale na zelenině, na smetaně, smažený a dalších asi pět receptů a nikdy nebyl vysušený. Jestli to někdo umí jen vysušit, tak problém není v receptu, ale v rukách a hlavě.
T16o74m72á41š 70V38e24s93e84l87ý
No třeba se lidé konečně naučí dělat jídla tak, že zpracují všechno a nevyhazují zbytky....Jinak pečeného králíka na česneku mám rád, ale ty recepty, co dneska byly v tv, mě lákají více minimálně vyzkoušet.
Z79l54a10t45u98š75e 36J42e82l61í92n14k52o63v87á
A vy jste dosud z nedostatku osvěty něco vyhazoval?
Vždyť už naše babičky využívaly jek kosti, tak i odřezky, tehdy se žádné extra rozbourané maso jako dnes neprodávalo. Ještě dnes by vám babička naplácala za koupená kuřecí prsíčka či stehýnka. Stejně jako pan Pohlreich by koupily celé koře a rozbouraly si ho. Co by hned nevařily by šlo do lednice či na mrazák a bylo by to.
P39a61v73e50l 19J93e89ř21á55b53e41k
jaký je rozdíl mezi ostravákem a králíkem?
žádný, oba se dusí pod pokličkou
je to blbý fór, ale inverze je tu za chvilku. Nicméně králík byl jídlem řady chudých rodin, nezřídka po dlouhé měsíce jedno z mála masa které si rodiny dovolily. Vypravovala mi jednou jedna paní, že kdyžsi chtěli koupit auto (za bolševika), tak několik let doma měli králíky a drůbež. Prostě to co si doma vychovali. Zdánlivě úsměvné, ale jen pro toho, kdo se o králíky nestaral. Navíc v době, kdy nebyly granule, takže každý den po práci na trávu, sušit seno a stále se bát, aby se do králíkárny nedostala nějaká škodná (čtyř i dvounohá) nemoci apod. A když chataři za to, že si u něj mohli posekat a usušit trávu dali králíka, tak se ještě ofrńoval, co, že mu to dali za maso.
A vidíte - uběhne pár desítek let, a králík je jídle finančně lépe zajištěných.
P60e10t76r90a 52M17a90l90a32k11o90v18a
Zajímavá teorie, ale o tom, že by králík byl kdy jídlo chudých jsem za pár desítek let neslyšela...to spíše kuře
A38n46d11r79e81a 54Č52i11e31r19n52a
Tupě upečené...no, když si uvědomím, jak bystrý má Pohlreich pohled i řeči, tak jeho sebedůvěra je jen typický Dunning- kruger.
Do Pohlreicha zřejmě nikdo neuměl vařit,ještě že se nám zvěstovatel objevil. ale už zas aby zašel.
H41e76l50e52n75a 92V89e43v54e90r67k25o35v64a
Ona si redakce moc práce s tím titulkem nedala.Bylo to myšleno tak,že se dá udělat asi 5 chodů a ne celého fláknout do trouby.
R90o18b85e23r61t 40A86k47a53i
Mě dost chutnala svíčková z králíka, mňam
P44e14p18e24k 18V65y13s52k19o50č
Králíka jsem jedl naposledy ještě jako děcko u babky s dědkem, a nebyl jsem z toho teda zrovna odvařenej. Pokud nemusím, tak ho zkrátka nejím. Dám si radši kuře, které je i podstatně levnější.
P56e45t24r12a 63M25a96l42a66k46o26v70a
zjevně vám králíka mizerně připravovali...
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít
Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...