Diskuze

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá francouzskou klasiku: králíka s dijonskou omáčkou a filety ze hřbetu se salátem jako fitness variantu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Králík může být také domácí mazlíček :-))

0 0
možnosti

Na paprice taky suché není. :-)

2 0
možnosti

Jak vy sušit? Zakryté pekař druhým pekacem, nebo pečeť ve skleněné nádobě s po klopem.

1 1
možnosti

Pokud tam dáš jenom králíka (a že takové lidi znám), tak to bude suché i kdyby ses na hlavu postavil.

1 0
možnosti

Jo, a ještě jedna poznámka ke kupovaným králíkům

NIKDY NEKUPUJTE KRÁLÍKA BEZ HLAVY!!!

protože

pak nepoznáte, jestli jste si koupili králíka nebo kočku.

5 0
možnosti

Kočka chutná jinak. Měl jsem;) Takže to poznáš při jídle.

1 0
možnosti

U nás teda nikdo králíka s bůčkem v životě nepekl. Ale na zelenině, na smetaně, smažený a dalších asi pět receptů a nikdy nebyl vysušený. Jestli to někdo umí jen vysušit, tak problém není v receptu, ale v rukách a hlavě.

5 1
možnosti

No třeba se lidé konečně naučí dělat jídla tak, že zpracují všechno a nevyhazují zbytky....Jinak pečeného králíka na česneku mám rád, ale ty recepty, co dneska byly v tv, mě lákají více minimálně vyzkoušet.

1 0
možnosti

A vy jste dosud z nedostatku osvěty něco vyhazoval?

Vždyť už naše babičky využívaly jek kosti, tak i odřezky, tehdy se žádné extra rozbourané maso jako dnes neprodávalo. Ještě dnes by vám babička naplácala za koupená kuřecí prsíčka či stehýnka. Stejně jako pan Pohlreich by koupily celé koře a rozbouraly si ho. Co by hned nevařily by šlo do lednice či na mrazák a bylo by to.

0 0
možnosti

jaký je rozdíl mezi ostravákem a králíkem?

žádný, oba se dusí pod pokličkou

je to blbý fór, ale inverze je tu za chvilku. Nicméně králík byl jídlem řady chudých rodin, nezřídka po dlouhé měsíce jedno z mála masa které si rodiny dovolily. Vypravovala mi jednou jedna paní, že kdyžsi chtěli koupit auto (za bolševika), tak několik let doma měli králíky a drůbež. Prostě to co si doma vychovali. Zdánlivě úsměvné, ale jen pro toho, kdo se o králíky nestaral. Navíc v době, kdy nebyly granule, takže každý den po práci na trávu, sušit seno a stále se bát, aby se do králíkárny nedostala nějaká škodná (čtyř i dvounohá) nemoci apod. A když chataři za to, že si u něj mohli posekat a usušit trávu dali králíka, tak se ještě ofrńoval, co, že mu to dali za maso.

A vidíte - uběhne pár desítek let, a králík je jídle finančně lépe zajištěných.

2 0
možnosti

Zajímavá teorie, ale o tom, že by králík byl kdy jídlo chudých jsem za pár desítek let neslyšela...to spíše kuře

2 0
možnosti

8-oTupě upečené...no, když si uvědomím, jak bystrý má Pohlreich pohled i řeči, tak  jeho sebedůvěra je jen typický Dunning- kruger.

Do Pohlreicha zřejmě nikdo neuměl vařit,ještě že se nám zvěstovatel objevil. ale už zas aby zašel.

2 6
možnosti

Ona si  redakce moc práce s tím titulkem nedala.Bylo to myšleno tak,že se dá udělat asi 5 chodů  a ne celého fláknout do trouby.:-)

1 0
možnosti

R69o45b18e14r11t 83A44k17a80i

2. 11. 2014 15:04

Mě dost chutnala svíčková z králíka, mňam

3 0
možnosti

Králíka jsem jedl naposledy ještě jako děcko u babky s dědkem, a nebyl jsem z toho teda zrovna odvařenej. Pokud nemusím, tak ho zkrátka nejím. Dám si radši kuře, které je i podstatně levnější.

2 0
možnosti

zjevně vám králíka mizerně připravovali...

3 0
možnosti