- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Králík může být také domácí mazlíček :-))
Jak vy sušit? Zakryté pekař druhým pekacem, nebo pečeť ve skleněné nádobě s po klopem.
Pokud tam dáš jenom králíka (a že takové lidi znám), tak to bude suché i kdyby ses na hlavu postavil.
Jo, a ještě jedna poznámka ke kupovaným králíkům
NIKDY NEKUPUJTE KRÁLÍKA BEZ HLAVY!!!
protože
pak nepoznáte, jestli jste si koupili králíka nebo kočku.
Kočka chutná jinak. Měl jsem;) Takže to poznáš při jídle.
U nás teda nikdo králíka s bůčkem v životě nepekl. Ale na zelenině, na smetaně, smažený a dalších asi pět receptů a nikdy nebyl vysušený. Jestli to někdo umí jen vysušit, tak problém není v receptu, ale v rukách a hlavě.
No třeba se lidé konečně naučí dělat jídla tak, že zpracují všechno a nevyhazují zbytky....Jinak pečeného králíka na česneku mám rád, ale ty recepty, co dneska byly v tv, mě lákají více minimálně vyzkoušet.
A vy jste dosud z nedostatku osvěty něco vyhazoval?
Vždyť už naše babičky využívaly jek kosti, tak i odřezky, tehdy se žádné extra rozbourané maso jako dnes neprodávalo. Ještě dnes by vám babička naplácala za koupená kuřecí prsíčka či stehýnka. Stejně jako pan Pohlreich by koupily celé koře a rozbouraly si ho. Co by hned nevařily by šlo do lednice či na mrazák a bylo by to.
jaký je rozdíl mezi ostravákem a králíkem?
žádný, oba se dusí pod pokličkou
je to blbý fór, ale inverze je tu za chvilku. Nicméně králík byl jídlem řady chudých rodin, nezřídka po dlouhé měsíce jedno z mála masa které si rodiny dovolily. Vypravovala mi jednou jedna paní, že kdyžsi chtěli koupit auto (za bolševika), tak několik let doma měli králíky a drůbež. Prostě to co si doma vychovali. Zdánlivě úsměvné, ale jen pro toho, kdo se o králíky nestaral. Navíc v době, kdy nebyly granule, takže každý den po práci na trávu, sušit seno a stále se bát, aby se do králíkárny nedostala nějaká škodná (čtyř i dvounohá) nemoci apod. A když chataři za to, že si u něj mohli posekat a usušit trávu dali králíka, tak se ještě ofrńoval, co, že mu to dali za maso.
A vidíte - uběhne pár desítek let, a králík je jídle finančně lépe zajištěných.
Zajímavá teorie, ale o tom, že by králík byl kdy jídlo chudých jsem za pár desítek let neslyšela...to spíše kuře
Tupě upečené...no, když si uvědomím, jak bystrý má Pohlreich pohled i řeči, tak jeho sebedůvěra je jen typický Dunning- kruger.
Do Pohlreicha zřejmě nikdo neuměl vařit,ještě že se nám zvěstovatel objevil. ale už zas aby zašel.
Ona si redakce moc práce s tím titulkem nedala.Bylo to myšleno tak,že se dá udělat asi 5 chodů a ne celého fláknout do trouby.
Mě dost chutnala svíčková z králíka, mňam
Králíka jsem jedl naposledy ještě jako děcko u babky s dědkem, a nebyl jsem z toho teda zrovna odvařenej. Pokud nemusím, tak ho zkrátka nejím. Dám si radši kuře, které je i podstatně levnější.
zjevně vám králíka mizerně připravovali...