Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení luštěnin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M15a93r90i11e 29B25u63r63i94a17n31o35v67á 5179697114895

bude vařit- péct i nějaké dezerty? nebo to neumí?  připadá mi že většina TV kuchařů  jen aranžují do kopečka na talíř a kolem to pocákají karamelovým dipem z flašky. Tím nechci říct že pan Pohlreich  neumí péct jen se ptám zda to taky předvede.

0/0
10.11.2014 10:51

M59a90r94e29k 15Z45a80h88r81a78d64i95l 6194769585671

Ona cukrařina je trochu jiný obor, Pohlreich několikrát upozorňoval, že to neni jeho silná stránka, ale tuším, že v jednom z předešlých dílů nějaký koláč dělal...

+3/0
10.11.2014 11:53

M66a70r10e72k 30Z54a16h42r89a36d59i65l 6804549765121

Ve 4.dílu konkrétně...

0/0
10.11.2014 11:56

M59a76r27t81i40n 67V19o74j84á65č48e36k 9812838408207

na inspiraci pro dezerty mě vyhovuje Ital v kuchyni R^

+3/0
10.11.2014 13:22

M22a58r18t49a 12S40o88u85k69u50p23o71v54á 9536396250960

Měl pěkný tričkoR^R^

+4/0
9.11.2014 21:05

H19e29l16e26n81a 49V83e40v42e63r55k68o49v93a 3639547

A pěknou kuchyň,pěkné nádobí a pěkný haus.Luštěniny byly určitě taky dobré.:-)

0/0
9.11.2014 22:57

M74i35r69o41s27l92a19v 73P86r92o53c96h67á60z22k20a 4932965658857

Vejpečky? To snad ne...

+2/0
9.11.2014 20:57

P30e90t16r 41H36a98n27á98k 8551324246807

taky jsem nevedel jestli se smat nebo brecet. Asi dobrej oddil tenhle " redachtor "

+1/0
11.11.2014 6:15

M72i77l90o98š 63K88o36v76a11č 7225168186620

Fazole ,šošovica ,nejaká zelenina ,do toho dát vykostené predné koleno nakrájené,neuzené,varit 2,5 hodiny ,to je polévka ,to je žrádlo.

0/0
9.11.2014 20:14

M90i85l44o94š 93K56o39v98a66č 7875878156780

porád jenom vypek,vypek,ale jak se delá ten šoulek ty strukoviny,nic jsem se nedozvedel

+2/−2
9.11.2014 16:23

P35a84v66e20l 55S86o46b31o81t86k86a 5430294

Pohlreich je jednička, vaří z běžných surovin jednoduše běžná jídla.

To je základ, nesmyslné lanýže nebo chobotnice nemají v Česku význam, důležité je aby jídlo bylo z dostupných surovin, rychle, s minimální pracností, zdravé a chutné.

Doporučuji video Rozpal to šéfe - je to klasika českého vaření.

+6/−2
9.11.2014 16:22

O94l42d75ř58i52c88h 92H35o28r46á36k 2224219361305

Paradoxně máte i nemáte pravdu. Kdysi býval losos dosti běžnou rybou i v zemích českých, ale pokud dnes pan Pohlreich věnuje celý díl lososovi, tak je to jen zajímavé, ale ne praktické a typicky české. Co třeba díl o rybách typicky českých i dnes a nezaměřit se jen na jednu jedinou.

Takže nemám na mysli jen kapra jak někoho napadne.

Hodně lidí považuje lososa za naprosto fádní rybu (něco jako klecové kuře) a uvědomují si že i letadlem dovezená nebude čerstvá nikdy dokonale jako rybu co koupíte na sádkách živé, nebo je zabijí a vyvrhnou před vámi.

+4/0
9.11.2014 16:45

P34e43t78r34a 20N74o83v57á51k25o55v95á 7618746544648

Když je zabijí a vyvrhnou přede mnou, tak to ale bude jíst někdo jiný, já už na to nebudu mít žaludek. Zachraňuje mě jenom to, že losos nesmrdí a je to prostě kus něčeho, co by teoreticky mohla být i kytka.

0/−3
9.11.2014 22:25

L61a18d16i22s20l13a33v 22P39r62o88t42i59v48a 7726286744354

Pohlreicha nemohu ani vidět. Je to zrovna takový hulvát jako pan Zeman !!!!!!!!!!!!!!!!

+1/−30
9.11.2014 11:47

H94e61l61e52n64a 93V84e67v91e11r11k73o46v38a 3659717

Lehká pomoc-nedívat se.

+8/0
9.11.2014 12:52

J81a57n 58J27a23r22o33s 1749107970458

Kdybyste tech vykricniku udelal vic, byl by z toho takovy pekny plutek a hned byste se citil jak doma, v ohrade.

+13/−1
9.11.2014 13:02

V31á67c18l64a17v 33F43i10e28d69l10e56r 7623568258286

Nomen omen ;-D

0/0
9.11.2014 20:36

M65a30r37t60i25n 94V31o82j11á46č26e75k 9762478498297

k vašemu příjmení ten příspěvek sedí ;-D;-D příště používejte tyto vykřičníky !!!! dáte tomu větší důraz

+1/0
10.11.2014 13:24

M88i92c85h31a69l 42S91l18a39v15í31č71e62k 1879588702599

Ono to jde i jinak. Prvou zásadou je, že při pečení maso podléváme jen nezbytným množstvím vody (lépe vývaru). Má se péci a ne vařit v  páře či dokonce vodě! Důležité je vžy za pomoci vařečky seškrábat při podlévání "připečeninu" ze stěn nádoby do výpeku. Po dopečení masa můžeme výpek přiředit vodou, popř. dochutit. U silně mastných výpeků pak odebrat část tuku, což se ale mělo dít už během pečení. Do šťávy žádná jíška nepatří!!! Neděláme přeci nechvalně známé UHO (univerzální hnědá omáčka).

I pečení masa chce prostě svůj čas a příslušnou péči, ne "to" vrazit do trouby a za přiměřenou dobu je hotovo.

+3/−2
9.11.2014 8:20

B64o18r56e44k 76T17o69m52i22s 2436333319958

Povedal by som, že zaprášiť niečo vodou je dosť divné. Ale múku by som prijal.

0/0
9.11.2014 8:15

M82a51r92e61k 16B43u67r31z41a 7437591942677

Omlouvam se za chybku, jasne ze mouku :-D, opraveno

+1/0
9.11.2014 9:29
Foto

P17a65v25e60l 38B82l38á27h15a 1866836208428

„Vyjmeme maso, pekáč postavíme na sporák, výpek vyrestujeme na tuk, odvaříme vodu, zaprášíme vodou a orestujeme dozlatova.

Zdroj:http://hobby.idnes.cz/pohlreich-uci-soulet-pritom-mimodek-utrousi-recept-na-zrzavy-sos-1cg-/hobby-domov.aspx?c=A141107_155441_hobby-domov_bma#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

0/0
9.11.2014 8:11
Foto

P58a19v24e10l 89B79l73á15h82a 1356876208938

taky vám na tom receptu něco nesedí?

+1/0
9.11.2014 8:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.