Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení luštěnin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M15a24r19i73e 39B76u31r23i54a36n77o56v52á 5979637814135

bude vařit- péct i nějaké dezerty? nebo to neumí?  připadá mi že většina TV kuchařů  jen aranžují do kopečka na talíř a kolem to pocákají karamelovým dipem z flašky. Tím nechci říct že pan Pohlreich  neumí péct jen se ptám zda to taky předvede.

0/0
10.11.2014 10:51

M88a88r68e72k 38Z32a98h66r58a75d98i83l 6624749115571

Ona cukrařina je trochu jiný obor, Pohlreich několikrát upozorňoval, že to neni jeho silná stránka, ale tuším, že v jednom z předešlých dílů nějaký koláč dělal...

+3/0
10.11.2014 11:53

M44a47r74e18k 51Z16a94h31r91a93d36i52l 6174469865331

Ve 4.dílu konkrétně...

0/0
10.11.2014 11:56

M88a85r61t22i94n 63V76o91j20á16č80e10k 9312398918617

na inspiraci pro dezerty mě vyhovuje Ital v kuchyni R^

+3/0
10.11.2014 13:22

M75a97r18t59a 87S73o61u81k93u46p80o44v94á 9556586210870

Měl pěkný tričkoR^R^

+4/0
9.11.2014 21:05

H75e93l75e23n88a 61V79e70v82e96r45k35o93v10a 3629117

A pěknou kuchyň,pěkné nádobí a pěkný haus.Luštěniny byly určitě taky dobré.:-)

0/0
9.11.2014 22:57

M74i75r19o38s37l45a25v 34P79r27o58c82h42á96z63k57a 4682215558447

Vejpečky? To snad ne...

+2/0
9.11.2014 20:57

P25e47t86r 46H37a88n15á75k 8261554106467

taky jsem nevedel jestli se smat nebo brecet. Asi dobrej oddil tenhle " redachtor "

+1/0
11.11.2014 6:15

M28i42l29o79š 49K82o60v39a78č 7515428706130

Fazole ,šošovica ,nejaká zelenina ,do toho dát vykostené predné koleno nakrájené,neuzené,varit 2,5 hodiny ,to je polévka ,to je žrádlo.

0/0
9.11.2014 20:14

M95i38l85o43š 86K66o81v54a27č 7855368886710

porád jenom vypek,vypek,ale jak se delá ten šoulek ty strukoviny,nic jsem se nedozvedel

+2/−2
9.11.2014 16:23

P10a47v40e48l 18S33o27b22o64t10k76a 5830174

Pohlreich je jednička, vaří z běžných surovin jednoduše běžná jídla.

To je základ, nesmyslné lanýže nebo chobotnice nemají v Česku význam, důležité je aby jídlo bylo z dostupných surovin, rychle, s minimální pracností, zdravé a chutné.

Doporučuji video Rozpal to šéfe - je to klasika českého vaření.

+6/−2
9.11.2014 16:22

O85l60d25ř65i72c15h 25H42o40r60á29k 2414389871275

Paradoxně máte i nemáte pravdu. Kdysi býval losos dosti běžnou rybou i v zemích českých, ale pokud dnes pan Pohlreich věnuje celý díl lososovi, tak je to jen zajímavé, ale ne praktické a typicky české. Co třeba díl o rybách typicky českých i dnes a nezaměřit se jen na jednu jedinou.

Takže nemám na mysli jen kapra jak někoho napadne.

Hodně lidí považuje lososa za naprosto fádní rybu (něco jako klecové kuře) a uvědomují si že i letadlem dovezená nebude čerstvá nikdy dokonale jako rybu co koupíte na sádkách živé, nebo je zabijí a vyvrhnou před vámi.

+4/0
9.11.2014 16:45

P90e10t55r91a 89N76o81v22á98k39o42v19á 7538896414378

Když je zabijí a vyvrhnou přede mnou, tak to ale bude jíst někdo jiný, já už na to nebudu mít žaludek. Zachraňuje mě jenom to, že losos nesmrdí a je to prostě kus něčeho, co by teoreticky mohla být i kytka.

0/−3
9.11.2014 22:25

L18a58d79i80s31l38a61v 22P31r72o39t68i86v20a 7176796444984

Pohlreicha nemohu ani vidět. Je to zrovna takový hulvát jako pan Zeman !!!!!!!!!!!!!!!!

+1/−30
9.11.2014 11:47

H30e63l53e84n92a 40V13e47v25e35r40k94o71v51a 3989327

Lehká pomoc-nedívat se.

+8/0
9.11.2014 12:52

J20a81n 58J17a94r62o48s 1429697270478

Kdybyste tech vykricniku udelal vic, byl by z toho takovy pekny plutek a hned byste se citil jak doma, v ohrade.

+13/−1
9.11.2014 13:02

V23á34c87l32a62v 73F53i69e77d82l32e65r 7493768828226

Nomen omen ;-D

0/0
9.11.2014 20:36

M35a81r35t10i86n 69V64o98j34á31č37e14k 9672248218247

k vašemu příjmení ten příspěvek sedí ;-D;-D příště používejte tyto vykřičníky !!!! dáte tomu větší důraz

+1/0
10.11.2014 13:24

M74i91c89h23a36l 12S76l31a27v81í31č48e87k 1269198402229

Ono to jde i jinak. Prvou zásadou je, že při pečení maso podléváme jen nezbytným množstvím vody (lépe vývaru). Má se péci a ne vařit v  páře či dokonce vodě! Důležité je vžy za pomoci vařečky seškrábat při podlévání "připečeninu" ze stěn nádoby do výpeku. Po dopečení masa můžeme výpek přiředit vodou, popř. dochutit. U silně mastných výpeků pak odebrat část tuku, což se ale mělo dít už během pečení. Do šťávy žádná jíška nepatří!!! Neděláme přeci nechvalně známé UHO (univerzální hnědá omáčka).

I pečení masa chce prostě svůj čas a příslušnou péči, ne "to" vrazit do trouby a za přiměřenou dobu je hotovo.

+3/−2
9.11.2014 8:20

B49o23r59e43k 26T60o52m69i88s 2976413469498

Povedal by som, že zaprášiť niečo vodou je dosť divné. Ale múku by som prijal.

0/0
9.11.2014 8:15

M12a62r71e18k 89B56u86r69z85a 7337141142817

Omlouvam se za chybku, jasne ze mouku :-D, opraveno

+1/0
9.11.2014 9:29
Foto

P14a47v26e21l 17B22l96á90h27a 1116606798578

„Vyjmeme maso, pekáč postavíme na sporák, výpek vyrestujeme na tuk, odvaříme vodu, zaprášíme vodou a orestujeme dozlatova.

Zdroj:http://hobby.idnes.cz/pohlreich-uci-soulet-pritom-mimodek-utrousi-recept-na-zrzavy-sos-1cg-/hobby-domov.aspx?c=A141107_155441_hobby-domov_bma#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

0/0
9.11.2014 8:11
Foto

P41a46v53e47l 14B45l84á77h79a 1676756798358

taky vám na tom receptu něco nesedí?

+1/0
9.11.2014 8:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.