Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení luštěnin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M83a75r49i23e 29B18u12r19i22a30n10o69v62á 5449967634505

bude vařit- péct i nějaké dezerty? nebo to neumí?  připadá mi že většina TV kuchařů  jen aranžují do kopečka na talíř a kolem to pocákají karamelovým dipem z flašky. Tím nechci říct že pan Pohlreich  neumí péct jen se ptám zda to taky předvede.

0/0
10.11.2014 10:51

M23a70r50e86k 57Z82a40h24r75a39d26i71l 6214219215591

Ona cukrařina je trochu jiný obor, Pohlreich několikrát upozorňoval, že to neni jeho silná stránka, ale tuším, že v jednom z předešlých dílů nějaký koláč dělal...

+3/0
10.11.2014 11:53

M94a97r67e39k 19Z96a49h68r70a24d61i79l 6884489985321

Ve 4.dílu konkrétně...

0/0
10.11.2014 11:56

M84a81r27t15i20n 78V10o45j34á46č88e91k 9392968108197

na inspiraci pro dezerty mě vyhovuje Ital v kuchyni R^

+3/0
10.11.2014 13:22

M50a74r63t75a 66S53o53u72k12u79p72o95v13á 9506756760160

Měl pěkný tričkoR^R^

+4/0
9.11.2014 21:05

H41e88l93e15n10a 79V93e61v43e91r30k15o20v71a 3699157

A pěknou kuchyň,pěkné nádobí a pěkný haus.Luštěniny byly určitě taky dobré.:-)

0/0
9.11.2014 22:57

M20i15r34o72s41l78a40v 18P24r35o47c82h96á94z58k69a 4812595498127

Vejpečky? To snad ne...

+2/0
9.11.2014 20:57

P94e19t70r 79H11a41n74á33k 8471624406197

taky jsem nevedel jestli se smat nebo brecet. Asi dobrej oddil tenhle " redachtor "

+1/0
11.11.2014 6:15

M66i84l97o25š 12K45o37v10a79č 7785788616950

Fazole ,šošovica ,nejaká zelenina ,do toho dát vykostené predné koleno nakrájené,neuzené,varit 2,5 hodiny ,to je polévka ,to je žrádlo.

0/0
9.11.2014 20:14

M96i66l83o32š 47K55o69v68a73č 7945498346330

porád jenom vypek,vypek,ale jak se delá ten šoulek ty strukoviny,nic jsem se nedozvedel

+2/−2
9.11.2014 16:23

P40a65v54e92l 55S83o26b80o97t97k78a 5550334

Pohlreich je jednička, vaří z běžných surovin jednoduše běžná jídla.

To je základ, nesmyslné lanýže nebo chobotnice nemají v Česku význam, důležité je aby jídlo bylo z dostupných surovin, rychle, s minimální pracností, zdravé a chutné.

Doporučuji video Rozpal to šéfe - je to klasika českého vaření.

+6/−2
9.11.2014 16:22

O54l58d68ř33i26c57h 73H81o44r56á51k 2854919921715

Paradoxně máte i nemáte pravdu. Kdysi býval losos dosti běžnou rybou i v zemích českých, ale pokud dnes pan Pohlreich věnuje celý díl lososovi, tak je to jen zajímavé, ale ne praktické a typicky české. Co třeba díl o rybách typicky českých i dnes a nezaměřit se jen na jednu jedinou.

Takže nemám na mysli jen kapra jak někoho napadne.

Hodně lidí považuje lososa za naprosto fádní rybu (něco jako klecové kuře) a uvědomují si že i letadlem dovezená nebude čerstvá nikdy dokonale jako rybu co koupíte na sádkách živé, nebo je zabijí a vyvrhnou před vámi.

+4/0
9.11.2014 16:45

P44e70t44r72a 91N71o78v81á17k34o94v62á 7808976984868

Když je zabijí a vyvrhnou přede mnou, tak to ale bude jíst někdo jiný, já už na to nebudu mít žaludek. Zachraňuje mě jenom to, že losos nesmrdí a je to prostě kus něčeho, co by teoreticky mohla být i kytka.

0/−3
9.11.2014 22:25

L38a97d91i95s10l45a57v 47P74r52o87t82i23v68a 7116626214804

Pohlreicha nemohu ani vidět. Je to zrovna takový hulvát jako pan Zeman !!!!!!!!!!!!!!!!

+1/−30
9.11.2014 11:47

H19e62l35e86n83a 54V71e51v44e37r62k76o75v82a 3569287

Lehká pomoc-nedívat se.

+8/0
9.11.2014 12:52

J53a92n 94J91a36r85o33s 1689307130878

Kdybyste tech vykricniku udelal vic, byl by z toho takovy pekny plutek a hned byste se citil jak doma, v ohrade.

+13/−1
9.11.2014 13:02

V64á23c16l71a82v 80F70i44e72d10l53e52r 7303548658176

Nomen omen ;-D

0/0
9.11.2014 20:36

M94a70r98t68i40n 63V69o74j15á70č84e94k 9852928148827

k vašemu příjmení ten příspěvek sedí ;-D;-D příště používejte tyto vykřičníky !!!! dáte tomu větší důraz

+1/0
10.11.2014 13:24

M95i88c58h44a71l 53S81l15a40v19í56č74e10k 1729508352289

Ono to jde i jinak. Prvou zásadou je, že při pečení maso podléváme jen nezbytným množstvím vody (lépe vývaru). Má se péci a ne vařit v  páře či dokonce vodě! Důležité je vžy za pomoci vařečky seškrábat při podlévání "připečeninu" ze stěn nádoby do výpeku. Po dopečení masa můžeme výpek přiředit vodou, popř. dochutit. U silně mastných výpeků pak odebrat část tuku, což se ale mělo dít už během pečení. Do šťávy žádná jíška nepatří!!! Neděláme přeci nechvalně známé UHO (univerzální hnědá omáčka).

I pečení masa chce prostě svůj čas a příslušnou péči, ne "to" vrazit do trouby a za přiměřenou dobu je hotovo.

+3/−2
9.11.2014 8:20

B90o61r69e60k 72T33o94m47i10s 2116973859848

Povedal by som, že zaprášiť niečo vodou je dosť divné. Ale múku by som prijal.

0/0
9.11.2014 8:15

M50a68r26e56k 62B70u19r92z62a 7227651682597

Omlouvam se za chybku, jasne ze mouku :-D, opraveno

+1/0
9.11.2014 9:29
Foto

P82a88v68e12l 64B44l65á13h33a 1336536208718

„Vyjmeme maso, pekáč postavíme na sporák, výpek vyrestujeme na tuk, odvaříme vodu, zaprášíme vodou a orestujeme dozlatova.

Zdroj:http://hobby.idnes.cz/pohlreich-uci-soulet-pritom-mimodek-utrousi-recept-na-zrzavy-sos-1cg-/hobby-domov.aspx?c=A141107_155441_hobby-domov_bma#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

0/0
9.11.2014 8:11
Foto

P93a21v44e70l 55B95l29á88h50a 1406276468128

taky vám na tom receptu něco nesedí?

+1/0
9.11.2014 8:11





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.