Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé a měla pečení tak v malíku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M42i92l87o79š 33K72o90v41a38č 7865718826480

mne ten chleba neudrží tvar -rozlije se na plech a nemá bublinky ,tak tam ješte pridávam kvasnice

0/0
19.11.2014 21:49

L20u69d12v31í37k 51G40a72j54d89o21š24í80k 2205513964162

Kvasnice netřeba. Klíčová je ale přesná konzistence těsta. Příliš řídké neudrží tvar jak říkáte. Příliš tuhé zase nevyběhne. Krom toho je podstatná správná doba kynutí. Ani moc dlouho ani příliš krátce.

Je třeba experimentovat. Zde se velmi vyplácí nedělat nic "od oka" ale pečlivě vážit a zaznamenávat.

0/0
26.11.2014 10:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.