Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé a měla pečení tak v malíku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M56i91l64o82š 84K93o86v15a25č 7785368306200

mne ten chleba neudrží tvar -rozlije se na plech a nemá bublinky ,tak tam ješte pridávam kvasnice

0/0
19.11.2014 21:49

L25u97d52v66í32k 34G56a85j36d44o23š94í36k 2235373104502

Kvasnice netřeba. Klíčová je ale přesná konzistence těsta. Příliš řídké neudrží tvar jak říkáte. Příliš tuhé zase nevyběhne. Krom toho je podstatná správná doba kynutí. Ani moc dlouho ani příliš krátce.

Je třeba experimentovat. Zde se velmi vyplácí nedělat nic "od oka" ale pečlivě vážit a zaznamenávat.

0/0
26.11.2014 10:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.