Diskuze

Pohlreichův trénink na bramborový salát, to nejtěžší z vánočního vaření

„V kuchyni je vždycky nejlepší, ať už vaříte, co vaříte, začínat těma nejtěžšíma věcma na začátku. Dokud máte energii a nemáte chuť s tím praštit,“ radí Zdeněk Pohlreich, když popisuje, jak probíhá jeho Štědrý den. Vstane okolo šesté, udělá si kafe a pustí se do loupání brambor. Samozřejmě na salát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J93a36n21a 52D25u41k22o19v63a

22. 12. 2014 14:00

Pane Miller nemate nejaky super recept na morske potvoryJa je miluju,jsem byvala kucharka a rada bych vyzkousela neco co u nas neni samozrejmost,a co je u protinozcu za narodni jidlo,u nas pored figuruje na 1.miste knedlo,zelo,vepro,i v men veku a s 35 letou praxi se rada priucim diky

0 0
možnosti

:-)

Narodni jidlo je v prvni rade steak. Vetsina Australanu ma rada poradny kus masa na taliri. Ackoliv kvalitni steak neni nejlevnejsi, prijde v porovnani s platy podstatne levneji nez v Cesku. Tudiz i porce jsou vetsi. Pouzivaji se ruzne casti hoveziho od bifteku po kytu, od ruznych typu zvirat, vcetne Angus nebo Wagyu. Eye Fillet steak (biftek), Porterhouse, Rump steak, Scotch fillet... (neznam preklad do cestiny, protoze se to boura trochu jinak),  o ruzne tlousce a delce odlezenosti masa.

Nekdo steak marinuje predem (pri vyrobe marinady se fantazii meze nekladou), pak griluje pod grilem, na BBQ nebo smazi/pece na panvi (nejlepe ta s ryzkovanym dnem). Jiny steak jen lehce opepri, osoli, potre olejem a dodava prichute az na konci pred servirovanim.

Muj syn si jako studak privydelaval v jedne restauraci a pouziva recept od jejich sefkuchare. Steak delal na plotne s grilem i pevnym platem (tedy podobny BBQ) a v teple plotny udrzoval misku s marinadou a stetcem, kterym steak potiral z propecene strany jakmile ho obratil a po dokonceni take z druhe strany. Pak nechal steak par minut odstat na predehratem taliri v teple pod lampami (doma v troube predehrate na nejakych 80C). Pokud se steak nepodaval s nejakou omackou podle objednavky hosta -nejcastejsi jednoducha houbova, peprova, Diane apod., daval na nej kus bylinkoveho nebo cesnekoveho masla a serviroval. Serviruje se po australsku nejtradicneji s bramborem (pecenym nebo hranolky) a 3 druhy seleniny, dusene nebo varene, ale nejlepe jeste trosku kroupajici: brokolice, zelene lusky, cervene papriky, cukety, hrasek, kolecka mrkve, kvetak anebo misto toho michany salat.

Dalsi v popularite jsou pecena ci grillovana kurata, kureci rizky. Nezridka ve forme a la Parmiggiana (pro jemnocitnost Cechu a stredoevropske rizkove kultury nebudu radsi ani popisovat. Vyvinulo se to z rizku a la Cordon Bleu).

1 0
možnosti

Mě stačí samotná ryba kapr ;-D salát je směs různých bejkáren a všichni mají tu svou ;-D a tak ať se na vánoce s chutí přežerou ;-D

0 0
možnosti

J72a64n79a 28D88u51k54o60v32a

21. 12. 2014 12:34

At jde pan POHLREICH s tim jeho salatem do haje ,pan Puncochar dela bezkonkurencni salat. Kdyz vary tak bez nadavek, u toho placala musite nejdriv odehnat deti od televize a to si mysli buhvi jakej neni borec.Je v TV uz 5 let bylo by na case odejit a dat moznost mladym sikovnym kucharum,jako je pan Kasparek nebo ital Ridi,nez tenhle nafoukany plesoun.

0 6
možnosti
Foto

Hrášek, celer a mrkev do salátu ? To bych nesnesl ...

0 9
možnosti

Když si zeleninu nakrájíte na docela miniaturní kostoičky, tak to chuťově ani nepoznáte. Takové ty kvádry, ty bych též nesnesla.

4 1
možnosti
Foto

Trapny kecy...

Udelat salat neni zas tak velky umeni... Krom toho, piylat se s tou vsi zeleninou nozem dela jen hlupak. :-P

0 14
možnosti

L58u42k40a73s 82N60e86m57e12c

18. 12. 2014 22:36

Jasně, inteligent napíše příspěvek, kterému není vůbec rozumět.

7 1
možnosti

néééééééééééééééééé, hrášek néééééééééééééé!;-D

3 3
možnosti
Foto

Jak vidím, česká tradice žije. Tak přeji všem, aby se jim ten "babiččin salát" povedl a žádná kůstka se nezapíchla do jejich žíznivých hrdel!

9 0
možnosti
Foto

Tak to bych mu poradil ruční kráječ na brambory, na vajíčka, na zeleninu :o) Přeci jenom tlačit třeba 5kg brambor skrze nůž, je docela vopruz :o)

A celer? Ani náhodou :o)

5 3
možnosti

nic proti bramborovému salátu, ale co by byl bez pořádného kusu masa :D

2 5
možnosti

Rozhodne doufam, ze myslis maso VEDLE salatu, ne V salatu ... ;-D

7 0
možnosti

Tak holátka, letos žádnej salát, jasný??!! Není to žádnej bramborovej, ale  ruskej a všechno ruský je špatný, ba nejšpatnější na světě. Jo a až budete vařit guláš, neříkejte tomu guláš, když uvaříte perkelt. ;-D

2 13
možnosti
Foto

Ach jo, perklelt je z vepřového, ale my vaříme gulyasz z hovězí klížky, s pálivou paprikou, mletým kmínem a množstvím cibule. Patří do něho i kousky brambor a nakonec na proužky nakrájená pálivá paprika. V Čechách to sotva někde dostanete- musíte si udělat výlet do Debrecína a zastavit v některé csárdě. V Blatné na náměstí však ty pravé maďarské papriky v zelenině dostanete.

3 0
možnosti