- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
My raději boucháme a podle důlků ve stropu je to poznat. Jen se pak musí umět víno rychle nalévat. A ty blbinky o teplotách nežerte. Každé víno je jiné, nehledě na růžová, červená, a každému chotná jiná teplota. A jsou zastánci i širokých skleniček, údajně lépe vynikne vůně. Dost komentářů, pijme s mírou a ve zdraví.
Nemelo by se tocit spis korkem, tj. lahev je v klidu? Nebo by to bylo prilis obtizne? Nebo sektu/sampanskemu naopak pomuze, pokud se "promicha"?
5. Uchopíme korek do dlaně levé ruky a pravou rukou točíme lahví jedním směrem až do uvolnění korku.
Já jsem sice pravák, ale přesto bych na tuhle operaci ruce zaměnil, zátku chytil pravou a flaškou otáčel levou.
Taky jsem u čtení takto přemýšlel. Ono to má svojí logiku. Pokud potom chcete nalévat z pravé ruky, musíte si láhev přehodit. Ale kdo z nás je profesionální pingl?
I pokud druhotne kvaseni probiha v lahvich, pak se ne vzdy jedna o sampanske... Za sampanske se smi oznacovavet jen to, ktere bylo touto metodou vyrobeno pouze ve francouzskem kraji Champagne..
V CR se daji koupit skvele sekty, ktere byly vyrobeny druhotnym kvasenim v lahvi, ale porad to bude "jen" sekt (sumive vino)... Viz treba Chateau Radyne od Bohemia sektu...
Autor by si mel informace ze zdroju overovat - odstavec opsan temer doslova z druheho odkazu, ktery nasel google....
Přesně tak. Mám doma několik lahví výborného Riva di Franciacorta, které se také vyrábí metodou Champenois, ale výrobce ho pochopitelně nemůže nazývat šampaňským. Je to stále "jen" sekt.