Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého jihu Evropy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A14l75e72n63a 15B83i90n75d12r46o56v13á 8256574555851

Jj, u nás v rodině se taky traduje recept z uzeného, s rajčatovým pyré a rýží, která se balí neuvařená. Naplněné zelí se navrství do velkého hrnce a pomalu vaří, dokud není rýže měkká. Je to lahůdka, u které platilo víc než kde jinde, že "babička uměla plněné zelí nejlíp". Vždy, když jsme přijeli na prázdniny, měla připravený plný 10 l hrnec a my jen chodili a brali a brali....:-)

+1/0
26.1.2015 12:24

I50v27a 33K73r86i52s41t87o92f52o70v74á 7145393452902

To vypadá výborně. Mňam!

0/0
26.1.2015 18:45

K42a96r22o37l53i28n68a 54B35a88d25i79n12o71v12á 8409311811895

takhle nakladame zeli uz cela leta a je to vyborne, jen nezalevame slanou vodou, pouze normalni

0/0
25.1.2015 17:37

J26i89r12i 86S61m44i83t69e61k 7231265701

U nas se do toho pridavalo uzene maso, zelne hlavky byli cerstve a uvarene, potom se do hrnce pridava rajcatova stava a cele se to vari.Mimochodem ta rize se micha s masem syrova, potom se to vari dohromady.

Take se to zapeka a nekteri to delaji na kyselo, kazdy to dela po svem, hodne jsem jich ochutnal, ale moje mama byla v tomhle neprekonatelna dodnes!!!

+5/0
24.1.2015 18:04

V72á10c65l69a27v 44K27r42a32u58s 9779472963367

Moje máma to dělá stejně už řadu let. Vaří to v rajčatové šťávě, je to skvělé. Takto jak je ve videu určitě bude intenzivnější na chuť a takové hutnější!

0/0
25.1.2015 10:18

P60a84v31e50l 40P53r31i48b28y10l 3404190593928

A když se to při vaření prohází kousky uzeného masa, je to mana nebeská :-)R^

+3/0
24.1.2015 15:02

V68r57a16t41i19s28l51a78v 46K11a83l95i13c49h 3676675215631

Moh by si tam pan Srb v kuchyni zlikvidovat ten prisernej hrnec na zemi :-)

0/−1
24.1.2015 14:59
Foto

P89a35v82e97l 47P21o81d72e48š33v80a 5649397189

Doufám, že to chutná líp, jak to vypadá.

+3/−1
24.1.2015 11:58

A83l33e72x73a51n46d38r 78K83o80s48t30k65a 8442498816804

Chutná to výborně. Masorýžová směs zabalená v listu defakto kysného zelí. Ale pozor, takhle domácky dělané nemá naprosto nic společného s tím, co prodává supermarket krouhané v pytlíku za 12 kč. (například není tak kyselé. Ono ani tamto, mám velmi vážné podezření, že dokyselují, nebo úmyslně řídí kvasný kroces, aby to bylo kyselé jak pes)

+2/0
24.1.2015 13:56

N60i88k75o28l34a 20O69n20d93r58á45š78k28o97v81á 6709748229784

Jedla jsem to celý minulý víkend, je to výborný!V

+6/0
24.1.2015 0:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.