Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého jihu Evropy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A71l78e12n45a 27B95i51n27d48r81o36v17á 8636144435771

Jj, u nás v rodině se taky traduje recept z uzeného, s rajčatovým pyré a rýží, která se balí neuvařená. Naplněné zelí se navrství do velkého hrnce a pomalu vaří, dokud není rýže měkká. Je to lahůdka, u které platilo víc než kde jinde, že "babička uměla plněné zelí nejlíp". Vždy, když jsme přijeli na prázdniny, měla připravený plný 10 l hrnec a my jen chodili a brali a brali....:-)

+1/0
26.1.2015 12:24

I59v65a 47K29r74i39s75t45o24f59o26v33á 7655753782252

To vypadá výborně. Mňam!

0/0
26.1.2015 18:45

K17a33r49o43l54i59n29a 94B91a94d29i37n19o11v26á 8329401221855

takhle nakladame zeli uz cela leta a je to vyborne, jen nezalevame slanou vodou, pouze normalni

0/0
25.1.2015 17:37

J69i26r78i 75S52m13i71t68e81k 7801915101

U nas se do toho pridavalo uzene maso, zelne hlavky byli cerstve a uvarene, potom se do hrnce pridava rajcatova stava a cele se to vari.Mimochodem ta rize se micha s masem syrova, potom se to vari dohromady.

Take se to zapeka a nekteri to delaji na kyselo, kazdy to dela po svem, hodne jsem jich ochutnal, ale moje mama byla v tomhle neprekonatelna dodnes!!!

+5/0
24.1.2015 18:04

V24á26c59l38a48v 96K19r38a25u20s 9879982783477

Moje máma to dělá stejně už řadu let. Vaří to v rajčatové šťávě, je to skvělé. Takto jak je ve videu určitě bude intenzivnější na chuť a takové hutnější!

0/0
25.1.2015 10:18

P80a25v86e49l 25P17r42i44b65y38l 3464160703678

A když se to při vaření prohází kousky uzeného masa, je to mana nebeská :-)R^

+3/0
24.1.2015 15:02

V12r55a56t35i20s23l36a37v 93K84a65l93i91c25h 3756415115671

Moh by si tam pan Srb v kuchyni zlikvidovat ten prisernej hrnec na zemi :-)

0/−1
24.1.2015 14:59
Foto

P87a52v34e34l 86P65o93d51e83š17v83a 5249717199

Doufám, že to chutná líp, jak to vypadá.

+3/−1
24.1.2015 11:58

A59l12e66x56a18n41d52r 52K36o67s87t58k55a 8402508486524

Chutná to výborně. Masorýžová směs zabalená v listu defakto kysného zelí. Ale pozor, takhle domácky dělané nemá naprosto nic společného s tím, co prodává supermarket krouhané v pytlíku za 12 kč. (například není tak kyselé. Ono ani tamto, mám velmi vážné podezření, že dokyselují, nebo úmyslně řídí kvasný kroces, aby to bylo kyselé jak pes)

+2/0
24.1.2015 13:56

N49i62k14o15l12a 79O59n31d31r48á54š28k84o52v85á 6109508319824

Jedla jsem to celý minulý víkend, je to výborný!V

+6/0
24.1.2015 0:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.