Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého jihu Evropy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A18l64e93n40a 57B57i93n31d49r60o20v69á 8586384345281

Jj, u nás v rodině se taky traduje recept z uzeného, s rajčatovým pyré a rýží, která se balí neuvařená. Naplněné zelí se navrství do velkého hrnce a pomalu vaří, dokud není rýže měkká. Je to lahůdka, u které platilo víc než kde jinde, že "babička uměla plněné zelí nejlíp". Vždy, když jsme přijeli na prázdniny, měla připravený plný 10 l hrnec a my jen chodili a brali a brali....:-)

+1/0
26.1.2015 12:24

I96v42a 82K64r24i61s73t58o61f63o29v43á 7685623792182

To vypadá výborně. Mňam!

0/0
26.1.2015 18:45

K33a27r14o21l49i86n60a 37B93a64d36i74n60o95v32á 8429281741985

takhle nakladame zeli uz cela leta a je to vyborne, jen nezalevame slanou vodou, pouze normalni

0/0
25.1.2015 17:37

J64i81r40i 41S56m90i44t77e93k 7381605611

U nas se do toho pridavalo uzene maso, zelne hlavky byli cerstve a uvarene, potom se do hrnce pridava rajcatova stava a cele se to vari.Mimochodem ta rize se micha s masem syrova, potom se to vari dohromady.

Take se to zapeka a nekteri to delaji na kyselo, kazdy to dela po svem, hodne jsem jich ochutnal, ale moje mama byla v tomhle neprekonatelna dodnes!!!

+5/0
24.1.2015 18:04

V85á80c11l46a41v 34K23r78a19u81s 9559692583357

Moje máma to dělá stejně už řadu let. Vaří to v rajčatové šťávě, je to skvělé. Takto jak je ve videu určitě bude intenzivnější na chuť a takové hutnější!

0/0
25.1.2015 10:18

P97a97v65e41l 85P24r93i63b25y36l 3914840573298

A když se to při vaření prohází kousky uzeného masa, je to mana nebeská :-)R^

+3/0
24.1.2015 15:02

V14r19a65t98i43s12l49a92v 58K59a89l18i15c95h 3886815355691

Moh by si tam pan Srb v kuchyni zlikvidovat ten prisernej hrnec na zemi :-)

0/−1
24.1.2015 14:59
Foto

P81a30v91e46l 21P62o51d45e67š31v65a 5749537569

Doufám, že to chutná líp, jak to vypadá.

+3/−1
24.1.2015 11:58

A75l93e73x10a25n56d36r 55K84o15s48t16k50a 8772198976734

Chutná to výborně. Masorýžová směs zabalená v listu defakto kysného zelí. Ale pozor, takhle domácky dělané nemá naprosto nic společného s tím, co prodává supermarket krouhané v pytlíku za 12 kč. (například není tak kyselé. Ono ani tamto, mám velmi vážné podezření, že dokyselují, nebo úmyslně řídí kvasný kroces, aby to bylo kyselé jak pes)

+2/0
24.1.2015 13:56

N42i10k32o13l36a 36O67n96d13r56á96š44k27o37v83á 6159438419204

Jedla jsem to celý minulý víkend, je to výborný!V

+6/0
24.1.2015 0:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.