- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jj, u nás v rodině se taky traduje recept z uzeného, s rajčatovým pyré a rýží, která se balí neuvařená. Naplněné zelí se navrství do velkého hrnce a pomalu vaří, dokud není rýže měkká. Je to lahůdka, u které platilo víc než kde jinde, že "babička uměla plněné zelí nejlíp". Vždy, když jsme přijeli na prázdniny, měla připravený plný 10 l hrnec a my jen chodili a brali a brali....
takhle nakladame zeli uz cela leta a je to vyborne, jen nezalevame slanou vodou, pouze normalni
U nas se do toho pridavalo uzene maso, zelne hlavky byli cerstve a uvarene, potom se do hrnce pridava rajcatova stava a cele se to vari.Mimochodem ta rize se micha s masem syrova, potom se to vari dohromady.
Take se to zapeka a nekteri to delaji na kyselo, kazdy to dela po svem, hodne jsem jich ochutnal, ale moje mama byla v tomhle neprekonatelna dodnes!!!
Moje máma to dělá stejně už řadu let. Vaří to v rajčatové šťávě, je to skvělé. Takto jak je ve videu určitě bude intenzivnější na chuť a takové hutnější!
A když se to při vaření prohází kousky uzeného masa, je to mana nebeská
Moh by si tam pan Srb v kuchyni zlikvidovat ten prisernej hrnec na zemi :-)
Doufám, že to chutná líp, jak to vypadá.
Chutná to výborně. Masorýžová směs zabalená v listu defakto kysného zelí. Ale pozor, takhle domácky dělané nemá naprosto nic společného s tím, co prodává supermarket krouhané v pytlíku za 12 kč. (například není tak kyselé. Ono ani tamto, mám velmi vážné podezření, že dokyselují, nebo úmyslně řídí kvasný kroces, aby to bylo kyselé jak pes)
Jedla jsem to celý minulý víkend, je to výborný!