Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Slavné kuchařce od Childové trvalo padesát let, než vyšla. Stojí za to

Nejslavnější francouzská kuchařka od Julie Childové vyšla poprvé v roce 1961, ale u nás až v loňském roce. Je (jako ostatně většina kuchařek) drahá. Prolistovali jsme za vás těch 900 nabitých stránek, abychom se nakonec ujistili, že koupě knihy Umění francouzské kuchyně není vyhazováním peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L39u79c92i27e 77S31m45o75l98í48k52o56v87á 9971424933893

Dostala jsem ji k vanocum je naprosto paradni! Vysvetluje vsechno jasne, prehled o veskerych potrebach k vareni... myslim ze si v ni sve najde zacatecnik i pokrocily, nedivim se ze ma takovy uspech uz tolik let :)

+1/0
20.1.2015 18:38

P13a33v24l74a 22N20o66v27á 3915758259310

Koupila jsem kuchařku za necelých pět stovek. Takovou bichli plnou úžasných receptů bych drahou tedy rozhodně nenazývala.

+2/0
20.1.2015 12:14

R28a57d19m86i70l82a 77S50i33m17č49á62k80o89v53á 5715943335945

Koupila jsem si ji k vánocům a jsem z ní nadšená! Všechno, co jsme z této kuchařky doposud uvařili, bylo skvělé, dokonce začal vařit i manžel ;-D je fakt, že tohle poctivé vaření je dost náročné na čas, ale výsledek opravdu stojí za to... no, taky jsem zjistila, že mám málo hrnců ;-D

+2/0
20.1.2015 11:40

E81v93a 79S57e93m94e24r27á68k36o98v85á 2549292533

Mám ji už asi deset let v AJ, a je opravdu skvělá, často se k ní vracím. Jsou tam úplné základy - od správného vaření vajec až po velmi složité recepty. Když už nikde jinde, tak tady poctivou klasiku vždycky najdu podrobně popsanou. Není úplně bez obrázků, i když osobně bych v některých případech přivítala podrobněji nafocený postup, alespoň ty základní fotky tam jsou - člověk s vizuální pamětí to vždy ocení. Před spaním si jí ovšem nečtu, jen když opravdu hledám něco konkrétního.

+2/0
20.1.2015 11:02

P80a89v42l69a 26N25o63v53á 3665958839610

Také ji mám v angličtině, ale koupila jsem si i českou verzi.

0/0
20.1.2015 12:18

K92a32r65e93l 31M67a79t42o37u48š98e25k 2903555653

děkuji za stručné shrnutí, jdu pro ni ;-)

+1/−1
20.1.2015 16:00

T19e24r33e30z93a 42H37a19j63k38o35v16a 5797282504220

V ukazkovych strankach je hned kardinalni chyba, v diskuzi na to nekdo hned upozornil (cokoladova pena neni fondant, to je neco jineho) a navic u nas se neda koupit vyvar?????? n To se dalo koupit vzdycky. kdo tohle pise???

0/0
20.1.2015 10:53

P61a20v43l31a 93N12o41v76á 3285748869260

Vývarem myslíte kostku bujonu?

0/0
20.1.2015 12:19

B41l89a27n77k70a 58F54a38j42k75u88s29o65v23á 8125641959604

http://www.konecnevyvar.cz/#nasevyvary

0/0
20.1.2015 12:33

J98a24n 85J36a47r15o57s 1349707160818

Hm, nevedel jsem o nich. Trosku drazsi, ale urcite zkusim. Nevydrzi moc dlouho, ale mozna by slo zamrazit, mrazim i svuj vlastni a bez problemu, klidne i par mesicu.

0/0
20.1.2015 12:58

P55a11v29l54a 21N76o73v21á 3565458309720

Jj, viděla jsem v jednom časopise. Ale začali s tím teprve docela nedávno.Určitě bezva nápad, ale já si vývar vařím doma ve velkém a nechám zamrazit. A po pravdě by mi bylo trochu blbý koupit si hotový vývar. Stejně jako si koupit třeba ghí... :-)

+2/0
21.1.2015 8:52







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.