Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Slavné kuchařce od Childové trvalo padesát let, než vyšla. Stojí za to

Nejslavnější francouzská kuchařka od Julie Childové vyšla poprvé v roce 1961, ale u nás až v loňském roce. Je (jako ostatně většina kuchařek) drahá. Prolistovali jsme za vás těch 900 nabitých stránek, abychom se nakonec ujistili, že koupě knihy Umění francouzské kuchyně není vyhazováním peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L74u49c55i59e 17S62m34o61l27í71k94o27v46á 9491314493513

Dostala jsem ji k vanocum je naprosto paradni! Vysvetluje vsechno jasne, prehled o veskerych potrebach k vareni... myslim ze si v ni sve najde zacatecnik i pokrocily, nedivim se ze ma takovy uspech uz tolik let :)

+1/0
20.1.2015 18:38

P88a33v54l16a 62N11o45v52á 3785358509150

Koupila jsem kuchařku za necelých pět stovek. Takovou bichli plnou úžasných receptů bych drahou tedy rozhodně nenazývala.

+2/0
20.1.2015 12:14

R39a71d94m64i62l54a 28S72i60m20č73á59k46o54v15á 5285233135165

Koupila jsem si ji k vánocům a jsem z ní nadšená! Všechno, co jsme z této kuchařky doposud uvařili, bylo skvělé, dokonce začal vařit i manžel ;-D je fakt, že tohle poctivé vaření je dost náročné na čas, ale výsledek opravdu stojí za to... no, taky jsem zjistila, že mám málo hrnců ;-D

+2/0
20.1.2015 11:40

E20v48a 58S67e57m84e64r21á48k19o16v38á 2369832553

Mám ji už asi deset let v AJ, a je opravdu skvělá, často se k ní vracím. Jsou tam úplné základy - od správného vaření vajec až po velmi složité recepty. Když už nikde jinde, tak tady poctivou klasiku vždycky najdu podrobně popsanou. Není úplně bez obrázků, i když osobně bych v některých případech přivítala podrobněji nafocený postup, alespoň ty základní fotky tam jsou - člověk s vizuální pamětí to vždy ocení. Před spaním si jí ovšem nečtu, jen když opravdu hledám něco konkrétního.

+2/0
20.1.2015 11:02

P86a10v10l62a 83N93o13v75á 3895778589940

Také ji mám v angličtině, ale koupila jsem si i českou verzi.

0/0
20.1.2015 12:18

K69a18r94e26l 39M74a28t40o66u80š14e46k 2793965433

děkuji za stručné shrnutí, jdu pro ni ;-)

+1/−1
20.1.2015 16:00

T79e62r53e81z47a 75H90a67j15k28o59v29a 5227172724670

V ukazkovych strankach je hned kardinalni chyba, v diskuzi na to nekdo hned upozornil (cokoladova pena neni fondant, to je neco jineho) a navic u nas se neda koupit vyvar?????? n To se dalo koupit vzdycky. kdo tohle pise???

0/0
20.1.2015 10:53

P88a97v89l94a 13N52o92v76á 3625178529880

Vývarem myslíte kostku bujonu?

0/0
20.1.2015 12:19

B16l94a62n81k85a 60F32a22j46k95u21s28o78v49á 8895971789554

http://www.konecnevyvar.cz/#nasevyvary

0/0
20.1.2015 12:33

J16a32n 92J22a25r48o89s 1129407370698

Hm, nevedel jsem o nich. Trosku drazsi, ale urcite zkusim. Nevydrzi moc dlouho, ale mozna by slo zamrazit, mrazim i svuj vlastni a bez problemu, klidne i par mesicu.

0/0
20.1.2015 12:58

P76a28v39l32a 11N60o20v64á 3765438609830

Jj, viděla jsem v jednom časopise. Ale začali s tím teprve docela nedávno.Určitě bezva nápad, ale já si vývar vařím doma ve velkém a nechám zamrazit. A po pravdě by mi bylo trochu blbý koupit si hotový vývar. Stejně jako si koupit třeba ghí... :-)

+2/0
21.1.2015 8:52





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.