Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Slavné kuchařce od Childové trvalo padesát let, než vyšla. Stojí za to

Nejslavnější francouzská kuchařka od Julie Childové vyšla poprvé v roce 1961, ale u nás až v loňském roce. Je (jako ostatně většina kuchařek) drahá. Prolistovali jsme za vás těch 900 nabitých stránek, abychom se nakonec ujistili, že koupě knihy Umění francouzské kuchyně není vyhazováním peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L39u39c10i91e 45S38m27o66l92í29k90o41v39á 9321474443473

Dostala jsem ji k vanocum je naprosto paradni! Vysvetluje vsechno jasne, prehled o veskerych potrebach k vareni... myslim ze si v ni sve najde zacatecnik i pokrocily, nedivim se ze ma takovy uspech uz tolik let :)

+1/0
20.1.2015 18:38

P97a78v43l21a 92N54o84v22á 3615608929500

Koupila jsem kuchařku za necelých pět stovek. Takovou bichli plnou úžasných receptů bych drahou tedy rozhodně nenazývala.

+2/0
20.1.2015 12:14

R48a30d79m18i70l28a 68S86i83m73č38á20k79o35v70á 5735983155335

Koupila jsem si ji k vánocům a jsem z ní nadšená! Všechno, co jsme z této kuchařky doposud uvařili, bylo skvělé, dokonce začal vařit i manžel ;-D je fakt, že tohle poctivé vaření je dost náročné na čas, ale výsledek opravdu stojí za to... no, taky jsem zjistila, že mám málo hrnců ;-D

+2/0
20.1.2015 11:40

E78v73a 98S75e56m22e17r28á46k55o16v32á 2759652723

Mám ji už asi deset let v AJ, a je opravdu skvělá, často se k ní vracím. Jsou tam úplné základy - od správného vaření vajec až po velmi složité recepty. Když už nikde jinde, tak tady poctivou klasiku vždycky najdu podrobně popsanou. Není úplně bez obrázků, i když osobně bych v některých případech přivítala podrobněji nafocený postup, alespoň ty základní fotky tam jsou - člověk s vizuální pamětí to vždy ocení. Před spaním si jí ovšem nečtu, jen když opravdu hledám něco konkrétního.

+2/0
20.1.2015 11:02

P52a79v70l61a 31N61o28v75á 3595238159140

Také ji mám v angličtině, ale koupila jsem si i českou verzi.

0/0
20.1.2015 12:18

K11a22r28e24l 47M61a54t69o71u74š31e13k 2613585213

děkuji za stručné shrnutí, jdu pro ni ;-)

+1/−1
20.1.2015 16:00

T49e50r38e67z15a 43H24a62j28k93o37v53a 5127262544320

V ukazkovych strankach je hned kardinalni chyba, v diskuzi na to nekdo hned upozornil (cokoladova pena neni fondant, to je neco jineho) a navic u nas se neda koupit vyvar?????? n To se dalo koupit vzdycky. kdo tohle pise???

0/0
20.1.2015 10:53

P26a42v17l12a 27N34o36v90á 3835248209130

Vývarem myslíte kostku bujonu?

0/0
20.1.2015 12:19

B79l15a49n57k68a 13F17a35j19k84u47s98o67v97á 8655951539334

http://www.konecnevyvar.cz/#nasevyvary

0/0
20.1.2015 12:33

J11a66n 54J29a97r86o29s 1519187320268

Hm, nevedel jsem o nich. Trosku drazsi, ale urcite zkusim. Nevydrzi moc dlouho, ale mozna by slo zamrazit, mrazim i svuj vlastni a bez problemu, klidne i par mesicu.

0/0
20.1.2015 12:58

P12a75v31l28a 13N59o47v87á 3875948429230

Jj, viděla jsem v jednom časopise. Ale začali s tím teprve docela nedávno.Určitě bezva nápad, ale já si vývar vařím doma ve velkém a nechám zamrazit. A po pravdě by mi bylo trochu blbý koupit si hotový vývar. Stejně jako si koupit třeba ghí... :-)

+2/0
21.1.2015 8:52







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.