Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

U vaření přemýšlejte a ušetříte čas i peníze. Domácí strava je základ

Poctivé domácí jídlo je přesně to, co vám kdykoliv udělá dobře. Naše prababičky to dobře věděly, my se to znovu učíme. A hlavně bychom to měli naučit svoje děti. Hlavní fór je v tom, že když koupíte kus masa, ať už hovězího, kuře, nebo lososa, neznamená to, že jste vyřešili jeden oběd nebo večeři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M30a20r50i84á20n 55V67o58j53t83e97k 2844117639728

Ach, Lupo, Lupo: "50 g najemno nastrouhaného křene"... křene je 5. pád, oslovujeme, voláme.. :-P

+3/0
1.2.2015 11:40

M43i40l71o51š 51K26o38v89a81č 7115578506540

ted se varí huspenina,to je jídlo ,veprové kolena už seženete ale paprčky težko,to je ted nejlepší jídlo a úsporné.

0/0
30.1.2015 22:45

M18i22c90h35a34e57l 11D44o38u17c69h40a 2688822151440

Paprčky neseženete ani náhodou, když už, tak všude mají jenom nožičky ;-D

0/0
31.1.2015 10:52

L31a39d67i13s15l90a75v 38A25n68t45o90š 7298683838614

Zaklad ekonomickeho vareni je papinak. :-P Mne zmenil zivot.

+3/−2
30.1.2015 20:23

P15a23v50e40l 92S72o59b53o62t37k14a 5330114

Hovězí nebrat - je předražené a nekvalitní.

Daleko lepší službu udělá vepřové koleno nebo krkovice.

+3/−13
30.1.2015 18:11

M21o81n43i33k55a 59R70o89l46l49o26v46á 5613202656215

Můžu se zeptat jak z vepřového kolene uvaříte třeba rajskou nebo svíčkovou?

+4/0
31.1.2015 11:52

R20o24m69a33n 17Č35e55c41h73u50r58a 6782239507769

Lehce, když nemáš hovězí, dáš tam koleno...

+4/0
1.2.2015 14:17

I85v51a 36K14r85i11s66t72o19f22o71v67á 7725343932402

A když nemáš koleno poslouží lopatka.

+3/0
1.2.2015 19:30

J61a93n 42Š52p22e44c10i93á84n 2350120599149

Ta plastová na kočkolit samozřejmě ;-D

0/0
2.2.2015 11:05

J10i91t75k94a 72C39h93u34d16í78k19o52v51á 8591219449667

Pro tyto zimní dny doporučuji všem vařit třeba výborné KAŠE, které prohřejí organismus. Jáhelnou, ovesnou, pohankovou. Klidně s jablíčky, banány. Je to levné, výživné a rychlou a vždy čerstvou večeři máte pro rodinu za pár minut. Nejsem zastánce tři dny přihřívaného jídla z mikrovlnky...

+8/0
30.1.2015 17:30

S82t16a78n19i95s84l80a97v63a 51Z51a42p28l60e98t17a67l19o30v95a 6716109939108

kaše jdou i na slano s vejcem a zeleninou jsou vynikající

+6/0
30.1.2015 18:34

J15i55t24k32a 98C70h83u88d58í27k52o95v79á 8931139169937

Ano! A já na slano ještě velmi ráda vařím třeba celozrnný bulgur nebo kuskus. S vařenou zeleninou zdravý pokrm za pár minutek. Určitě doporučuji maminkám pro děti, místo namazaného chleba s uzeninou.

+5/0
30.1.2015 20:11

P96e19t86r 51F91r86ý28d20e44k 7829501909483

A jakou ma mikrovlnka souvislost? Jidlo se da prihrat v rendliku, v troube atd.

+3/0
30.1.2015 20:10

J94i82t21k78a 14C50h69u57d97í91k66o62v82á 8111189129377

To dělám já. Nikdo v mém okolí. Dokonce někteří z mladších neví ani co je pařáček.

+1/0
30.1.2015 20:25

M72i16c23h12a74l 89M17i57l23l67e95r 9226632879432

paracek se da pouzivat i v mikrovlnce.

+1/−1
31.1.2015 10:09

M97i20c32h68a83e10l 89D61o45u45c97h27a 2308882181850

jo - ale nesmí bejt kovovej ;-)

+1/0
31.1.2015 10:54

M20i17c17h19a44l 76M46i29l91l14e31r 9896812739452

8-o no to by mne fakt nenapadlo .....

;-);-);-);-)

 plastove paracky pro mikrovlnky se delaji uz hodne dlouho

0/0
31.1.2015 19:37

J44i13t32k64a 72C77h48u28d36í81k53o76v65á 8751729859687

Ano, já myslela ale využití nerezového pařáku do hrnce, abych se vyhla vystavení jídla mikrovlnému záření.

+2/−3
31.1.2015 11:11

M14i81c85h15a56l 78M98i30l72l12e76r 9786782109792

"vystavení jídla mikrovlnému záření."8-o8-o8-o8-o Neveril bych, ze jeste dnes takhle nekdo uvazuje.

Ty mas doma mikrovlnku s nejakym nuklearnim magnetronem namisto elektromagnetickym?8-o

A kolik myslis toho "zareni "v jidle zustane, kdyz se mikrovlnka zastavi?

0.0000000000

+3/−3
31.1.2015 19:45

J71i10t63k23a 96C33h45u17d71í87k79o36v89á 8101799529287

Už nemám žádnou!

+1/0
31.1.2015 20:08

M28i62c85h10a86l 40M86i34l32l43e98r 9756702489572

vidim, ze tady je par "technolopgicky nedovzdelanych" osob, ktere doposud veri na myty z dob bab korenarek;-D

+2/−1
1.2.2015 13:47

M81i72c14h65a22l 59M87i44l67l74e24r 9266752519182

jiste da prihrat, ale ohrati v rendliku na sporaku nebo v troube dele trva a spotrebuje vic energie.

+2/−1
31.1.2015 10:11

M30i92c58h57a60l 26M23i79l84l68e75r 9886732899452

Marie Peckova, diky, rozesmala jsi me.;-D

+1/0
1.2.2015 13:48

M41i10c48h31a53l 27M94i24l40l68e39r 9276272359722

na ohrati v zime jsou nejlepsi polevky- pekne, huste, nesizene, domaci, nic z kostky nebo sacku.

+5/0
31.1.2015 10:09

P23e20t81r24a 23B16a26j23e87r41o68v92á 7295957463700

No, já bych takovou kaši ještě snědla (mám ráda třeba krupicovou), ale do přítele bych to nedostala. Takže se doma vaří většinou omáčky a polévky na 3dny. Pak se peče chleba, dělá šunka, marmelády ... ale hlavně domácí paštika, která vás vyjde levněji, protože šetříte hlavně své zdraví (bez éček).  :-)

+1/0
31.1.2015 18:45

T24o54m32á42š 23J76u54r97e90č35k77a 3283872319973

Až mi vypadaj zuby, tak si těch kaší ještě užiju. Já např. udělám z jednoho kuřete čtyři obědy(samostatné, ne pro ohřívání) pro dva lidi a to včetně polívky. Oproti jáhelné kaši to má jednu zásadní výhodu, nemusím pak co dvě hodiny trůnit na záchodě.;-)

+1/0
2.2.2015 7:37

T94o54m21á55š 64T16a59t75í38č24e86k 5600892830338

Třetina jídla že se vyhodí? Kde ten průzkum dělali?

+8/0
30.1.2015 13:45

M74i27c93h97a25e72l 94D91o58u45c65h82a 2328872371960

Koukněte někdy na sídlištích do kontejneru... Bezdomovci by o těch hostinách mohli vyprávět ;-)

+3/0
31.1.2015 10:55

I72v48a17n50a 80Z63b63u77b92n28o36v25á 8636238678

Taky si myslím, že je to nesmysl. U nás se nevyhazuje prakticky nic, babička dokázala královsky uvařit z mála a všechny nás to naučila, takže "revoluční" rada autorů přemýšlet u nakupování a využívat co je v lednici mi přijde směšná, všichni to dávno víme a řídíme se tím. A  kromě občasného vyhození něčeho co se zkazí (celkem výjimečně)  nevyhazuje  při dnešní drahotě jídlo jen tak nikdo koho znám. Někdo musí v tomto směru makat za nás, nebo si ten údaj spíš novináři vycucali z prstu.

0/0
24.2.2015 4:47

E59l59i34š89k16a 34S10v61o62b19o97d32o37v87á 6111272611940

Ne každý má v neděli volno. Ono lze zdravě uvařit poměrně rychlá a chutná jídla každý den. Samozřejmě, jídla na úpravu náročnější, necháme na volné dny. A určitě nevyhazuji třetinu potravin. Tak bohatá nejsem...

+6/−1
30.1.2015 13:18

A56l20e83x67a76n22d44r 60K94o12s73t32k30a 8112698646384

Naše babičky si dělaly jídelníček, vždy tak týden dopředu. Vřele doporučuji, udělejte si to také tak. Práce je s tím minimální a naopak přínos veliký. (Třeba už jen vhodné prostřídání příloh a případně udělat rýži, těstoviny či tak něco i na druhý den velmi šetří práci.)

+7/−2
30.1.2015 12:11

J76a72n 44P59a18z72d85e54r40a 7817404359881

těstoviny se vaří 8 minut

+2/0
30.1.2015 13:58

P91a11v73e30l 17O12d82r90a82z22i54l 6544399977870

A rýže 10-15. Ohřívaná rýže je už slabší.

+2/0
30.1.2015 15:09

A40l88e96x62a72n59d33r 53K27o44s48t47k97a 8222458396134

Jenže třeba brambory jsou fajn na bramborové placky. Jak říkám, je to v první řadě o uvažování.

0/0
30.1.2015 15:18

J35i15t20k72a 57C98h93u66d80í46k93o59v88á 8141779749977

Kdo chce žít zdravě a moc neutratit, tak je to opravdu základ. Jídelníček vám pomůže neztrácet čas v marketu přemýšlením co koupit a určitě se nevyhazuje tolik potravin které koupíte bez rozmyslu.

+3/0
30.1.2015 20:18

A24l51e84x77a62n39d68r 56K56o84s68t64k84a 8782468816514

To také. Člověk pak v krámě nepodléhá "akci" a nekoupí to, co nepotřebuje. A neplatí to jen o velkých obchodech, ono už to dělají i sámošky.

+2/0
30.1.2015 21:07

A29l33e87š 25V82o89d13i95č90k23a 4382923378408

Nemam nic proti placene inzerci, ale mela by byt oznacena, ne???

+3/−1
30.1.2015 10:46

J69a71n 98H97l93a54v34a71t75ý 7509262107238

Já nevím jak vy, ale třetinu vyhozených potravin mají možná tak v USA. U nás se vyhodí max. šlupky od brambor. A okoralý chleba vozíme prasátku a slepicím ke tchyni - to nejsou vyhozené potraviny, jen recyklované. A když se toho uvaří moc, jde to na mrazák, člověk jak když najde po celodenní práci.

+21/0
30.1.2015 9:25

J34i11n95d66r57i77c46h 84K53o86l81a41r 7610810815703

Taky mi nevadi jist 3 dny za sebou to, co bylo v nedeli. Je to uspora casu varit ve velkym. A vyhazovani jidla nesnasim.

+6/−1
30.1.2015 10:55

J25a39r62o29s54l97a91v 84L80e51b37e27d57a 3576469987810

No, dělám to tak, že vařím záměrně větší množství a porce navíc uložím do mrazáku. U valného množtví jídel to nemá podstatný vliv na chuť. A příloha jako rýže nebo těstoviny se dá zmáknout za pár minut..

+7/0
30.1.2015 12:55

P75a77v93e94l 55O80d25r89a55z25i84l 6274659427710

Hm, jíst 3 dny za sebou ohřívaný od neděle, to je otřesná představa.

+1/0
30.1.2015 15:09

T52o10m59á21š 62H80o68r36a 2199205858155

Proč? Jsou jídla u nichž se chuť po několika dnech uležení zkvalitňuje...například většina omáček, guláš nebo třeba boršč... boršče vařím tak 3-4 litry a jíme ho s dětma obden večer třeba týden, a po týdnu je nejlepší.

+4/0
30.1.2015 21:54

M50i29c36h95a50l 82M58i84l14l86e75r 9696582479382

lide jen trochu premyslivi neohrivaji cele navarene jidlo kazdy vecer, ale jenom tu cast, ktera se ten vecer sni.

0/−1
31.1.2015 10:16

M98i81c17h67a24l 19M64i73l56l97e35r 9456112179512

zatimco Michaela Ticha zrejme veri na ohrivani vsech porci jidla najednou, i kdyz se vsechny ten vecer nesni, treba 3 vecery za sebou.

Proti gustu zadny disputat.;-)

0/0
1.2.2015 13:50

F84i84l68i74p 73V70o28k29u43r44k16a 8565672640344

Šlupky nevyhazovat, ale usmažit: http://hobby.idnes.cz/bramborove-lupinky-ze-slupek-djy-/hobby-domov.aspx?c=A140317_121200_hobby-domov_bma  ;-D

0/0
30.1.2015 11:43

P88a61v25e51l 68O53d11r52a71z95i85l 6544799977250

... aneb jak do sebe dostat co nejvíce solaninu ;-)

+4/0
30.1.2015 15:10

K62a12t90e10ř83i72n66a 79H62a72l32a17š61k95o19v31á 1185725303597

asi Babis koupil podil v IKEA :D

+2/−1
30.1.2015 8:31

R47i96c82h41a96r78d 87K25á47b31a 8289978580780

Co je tohle za BS zase?

0/0
30.1.2015 7:52

J15a62n 43P88a77z52d83e87r90a 7377294639441

to je PP

0/0
30.1.2015 13:59

L88u45k57a88s 51N26e97m39e64c 7289580132154

Další neoznačený reklamní článek.

+9/−1
30.1.2015 5:32





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.