Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

U vaření přemýšlejte a ušetříte čas i peníze. Domácí strava je základ

Poctivé domácí jídlo je přesně to, co vám kdykoliv udělá dobře. Naše prababičky to dobře věděly, my se to znovu učíme. A hlavně bychom to měli naučit svoje děti. Hlavní fór je v tom, že když koupíte kus masa, ať už hovězího, kuře, nebo lososa, neznamená to, že jste vyřešili jeden oběd nebo večeři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M93a24r64i13á96n 62V31o91j36t13e46k 2984347879568

Ach, Lupo, Lupo: "50 g najemno nastrouhaného křene"... křene je 5. pád, oslovujeme, voláme.. :-P

+3/0
1.2.2015 11:40

M25i18l15o19š 69K17o53v65a10č 7745568516270

ted se varí huspenina,to je jídlo ,veprové kolena už seženete ale paprčky težko,to je ted nejlepší jídlo a úsporné.

0/0
30.1.2015 22:45

M94i29c41h95a25e36l 91D33o57u52c73h21a 2428892191340

Paprčky neseženete ani náhodou, když už, tak všude mají jenom nožičky ;-D

0/0
31.1.2015 10:52
Foto

L22a58d39i38s48l28a65v 34A62n61t91o49š 7588633378504

Zaklad ekonomickeho vareni je papinak. :-P Mne zmenil zivot.

+3/−2
30.1.2015 20:23

P21a14v96e16l 70S49o83b96o95t32k67a 5650414

Hovězí nebrat - je předražené a nekvalitní.

Daleko lepší službu udělá vepřové koleno nebo krkovice.

+3/−13
30.1.2015 18:11

M97o37n27i44k40a 86R26o27l22l77o75v62á 5173432626435

Můžu se zeptat jak z vepřového kolene uvaříte třeba rajskou nebo svíčkovou?

+4/0
31.1.2015 11:52

R51o74m92a25n 33Č98e37c92h12u63r72a 6732419417269

Lehce, když nemáš hovězí, dáš tam koleno...

+4/0
1.2.2015 14:17

I60v10a 92K63r33i74s15t27o75f20o32v97á 7355303522632

A když nemáš koleno poslouží lopatka.

+3/0
1.2.2015 19:30

J16a30n 63Š54p57e73c50i18á97n 2100340419769

Ta plastová na kočkolit samozřejmě ;-D

0/0
2.2.2015 11:05

J24i52t85k80a 61C25h62u23d78í39k68o46v56á 8261149109117

Pro tyto zimní dny doporučuji všem vařit třeba výborné KAŠE, které prohřejí organismus. Jáhelnou, ovesnou, pohankovou. Klidně s jablíčky, banány. Je to levné, výživné a rychlou a vždy čerstvou večeři máte pro rodinu za pár minut. Nejsem zastánce tři dny přihřívaného jídla z mikrovlnky...

+8/0
30.1.2015 17:30

S11t71a58n98i65s52l77a86v67a 85Z59a84p64l33e49t72a50l61o67v46a 6276739149898

kaše jdou i na slano s vejcem a zeleninou jsou vynikající

+6/0
30.1.2015 18:34

J49i36t90k93a 17C10h56u45d17í96k97o61v81á 8761579989187

Ano! A já na slano ještě velmi ráda vařím třeba celozrnný bulgur nebo kuskus. S vařenou zeleninou zdravý pokrm za pár minutek. Určitě doporučuji maminkám pro děti, místo namazaného chleba s uzeninou.

+5/0
30.1.2015 20:11

P92e92t38r 13F38r24ý15d28e72k 7169641469633

A jakou ma mikrovlnka souvislost? Jidlo se da prihrat v rendliku, v troube atd.

+3/0
30.1.2015 20:10

J82i37t67k68a 58C39h61u82d78í66k38o23v76á 8671359869897

To dělám já. Nikdo v mém okolí. Dokonce někteří z mladších neví ani co je pařáček.

+1/0
30.1.2015 20:25

M72i13c67h38a33l 79M75i86l21l21e85r 9746442939912

paracek se da pouzivat i v mikrovlnce.

+1/−1
31.1.2015 10:09

M97i53c24h70a93e23l 27D27o47u34c24h35a 2988882611560

jo - ale nesmí bejt kovovej ;-)

+1/0
31.1.2015 10:54

M79i41c81h42a60l 78M34i58l56l91e81r 9476272749172

8-o no to by mne fakt nenapadlo .....

;-);-);-);-)

 plastove paracky pro mikrovlnky se delaji uz hodne dlouho

0/0
31.1.2015 19:37

J44i72t46k24a 32C52h64u92d76í54k85o29v13á 8191549759967

Ano, já myslela ale využití nerezového pařáku do hrnce, abych se vyhla vystavení jídla mikrovlnému záření.

+2/−3
31.1.2015 11:11

M58i64c15h43a61l 60M41i29l28l64e24r 9126412789982

"vystavení jídla mikrovlnému záření."8-o8-o8-o8-o Neveril bych, ze jeste dnes takhle nekdo uvazuje.

Ty mas doma mikrovlnku s nejakym nuklearnim magnetronem namisto elektromagnetickym?8-o

A kolik myslis toho "zareni "v jidle zustane, kdyz se mikrovlnka zastavi?

0.0000000000

+3/−3
31.1.2015 19:45

J71i27t78k62a 62C74h38u13d25í47k15o86v74á 8581319499127

Už nemám žádnou!

+1/0
31.1.2015 20:08

M25i83c88h61a69l 72M82i22l15l93e13r 9876492899452

vidim, ze tady je par "technolopgicky nedovzdelanych" osob, ktere doposud veri na myty z dob bab korenarek;-D

+2/−1
1.2.2015 13:47

M74i85c56h85a39l 90M22i32l29l61e89r 9946562729652

jiste da prihrat, ale ohrati v rendliku na sporaku nebo v troube dele trva a spotrebuje vic energie.

+2/−1
31.1.2015 10:11

M70i96c24h22a85l 56M89i46l12l53e95r 9506572799342

Marie Peckova, diky, rozesmala jsi me.;-D

+1/0
1.2.2015 13:48

M24i74c57h68a21l 88M11i45l20l20e13r 9616682109782

na ohrati v zime jsou nejlepsi polevky- pekne, huste, nesizene, domaci, nic z kostky nebo sacku.

+5/0
31.1.2015 10:09

P76e35t48r48a 33B16a73j37e13r88o84v48á 7545417423500

No, já bych takovou kaši ještě snědla (mám ráda třeba krupicovou), ale do přítele bych to nedostala. Takže se doma vaří většinou omáčky a polévky na 3dny. Pak se peče chleba, dělá šunka, marmelády ... ale hlavně domácí paštika, která vás vyjde levněji, protože šetříte hlavně své zdraví (bez éček).  :-)

+1/0
31.1.2015 18:45

T64o51m93á47š 25J47u86r60e76č68k61a 3143112829933

Až mi vypadaj zuby, tak si těch kaší ještě užiju. Já např. udělám z jednoho kuřete čtyři obědy(samostatné, ne pro ohřívání) pro dva lidi a to včetně polívky. Oproti jáhelné kaši to má jednu zásadní výhodu, nemusím pak co dvě hodiny trůnit na záchodě.;-)

+1/0
2.2.2015 7:37

T31o46m33á75š 70T11a19t55í28č50e46k 5530792360498

Třetina jídla že se vyhodí? Kde ten průzkum dělali?

+8/0
30.1.2015 13:45

M56i13c76h68a47e19l 73D62o62u39c48h87a 2708642531690

Koukněte někdy na sídlištích do kontejneru... Bezdomovci by o těch hostinách mohli vyprávět ;-)

+3/0
31.1.2015 10:55

I36v29a93n62a 11Z30b65u71b48n55o95v75á 8956788928

Taky si myslím, že je to nesmysl. U nás se nevyhazuje prakticky nic, babička dokázala královsky uvařit z mála a všechny nás to naučila, takže "revoluční" rada autorů přemýšlet u nakupování a využívat co je v lednici mi přijde směšná, všichni to dávno víme a řídíme se tím. A  kromě občasného vyhození něčeho co se zkazí (celkem výjimečně)  nevyhazuje  při dnešní drahotě jídlo jen tak nikdo koho znám. Někdo musí v tomto směru makat za nás, nebo si ten údaj spíš novináři vycucali z prstu.

0/0
24.2.2015 4:47

E17l33i37š22k58a 36S41v45o84b57o83d70o46v31á 6231472901730

Ne každý má v neděli volno. Ono lze zdravě uvařit poměrně rychlá a chutná jídla každý den. Samozřejmě, jídla na úpravu náročnější, necháme na volné dny. A určitě nevyhazuji třetinu potravin. Tak bohatá nejsem...

+6/−1
30.1.2015 13:18

A80l19e33x85a73n48d35r 46K15o30s90t23k96a 8652828456404

Naše babičky si dělaly jídelníček, vždy tak týden dopředu. Vřele doporučuji, udělejte si to také tak. Práce je s tím minimální a naopak přínos veliký. (Třeba už jen vhodné prostřídání příloh a případně udělat rýži, těstoviny či tak něco i na druhý den velmi šetří práci.)

+7/−2
30.1.2015 12:11

J63a43n 52P94a42z93d83e19r14a 7277594299491

těstoviny se vaří 8 minut

+2/0
30.1.2015 13:58

P35a17v15e11l 25O68d68r31a58z87i85l 6214309217530

A rýže 10-15. Ohřívaná rýže je už slabší.

+2/0
30.1.2015 15:09

A71l59e27x86a10n89d58r 14K48o77s47t25k49a 8752698306744

Jenže třeba brambory jsou fajn na bramborové placky. Jak říkám, je to v první řadě o uvažování.

0/0
30.1.2015 15:18

J27i65t93k83a 17C95h49u23d76í19k14o54v65á 8831219819407

Kdo chce žít zdravě a moc neutratit, tak je to opravdu základ. Jídelníček vám pomůže neztrácet čas v marketu přemýšlením co koupit a určitě se nevyhazuje tolik potravin které koupíte bez rozmyslu.

+3/0
30.1.2015 20:18

A46l53e98x72a29n58d76r 13K65o32s77t53k29a 8542888676214

To také. Člověk pak v krámě nepodléhá "akci" a nekoupí to, co nepotřebuje. A neplatí to jen o velkých obchodech, ono už to dělají i sámošky.

+2/0
30.1.2015 21:07

A93l64e27š 69V63o63d76i72č32k80a 4532593828938

Nemam nic proti placene inzerci, ale mela by byt oznacena, ne???

+3/−1
30.1.2015 10:46

J35a42n 18H39l25a30v12a97t16ý 7279802517728

Já nevím jak vy, ale třetinu vyhozených potravin mají možná tak v USA. U nás se vyhodí max. šlupky od brambor. A okoralý chleba vozíme prasátku a slepicím ke tchyni - to nejsou vyhozené potraviny, jen recyklované. A když se toho uvaří moc, jde to na mrazák, člověk jak když najde po celodenní práci.

+21/0
30.1.2015 9:25

J71i69n56d64r25i85c54h 89K56o64l70a82r 7880320985953

Taky mi nevadi jist 3 dny za sebou to, co bylo v nedeli. Je to uspora casu varit ve velkym. A vyhazovani jidla nesnasim.

+6/−1
30.1.2015 10:55

J77a32r52o82s38l51a20v 20L25e72b46e18d94a 3576109887220

No, dělám to tak, že vařím záměrně větší množství a porce navíc uložím do mrazáku. U valného množtví jídel to nemá podstatný vliv na chuť. A příloha jako rýže nebo těstoviny se dá zmáknout za pár minut..

+7/0
30.1.2015 12:55

P90a15v12e75l 25O38d72r38a14z78i76l 6474559357970

Hm, jíst 3 dny za sebou ohřívaný od neděle, to je otřesná představa.

+1/0
30.1.2015 15:09

T12o11m38á93š 37H67o44r30a 2589465498515

Proč? Jsou jídla u nichž se chuť po několika dnech uležení zkvalitňuje...například většina omáček, guláš nebo třeba boršč... boršče vařím tak 3-4 litry a jíme ho s dětma obden večer třeba týden, a po týdnu je nejlepší.

+4/0
30.1.2015 21:54

M49i45c93h97a64l 81M70i97l27l95e29r 9616932799542

lide jen trochu premyslivi neohrivaji cele navarene jidlo kazdy vecer, ale jenom tu cast, ktera se ten vecer sni.

0/−1
31.1.2015 10:16

M33i72c42h71a68l 47M47i15l93l28e15r 9606532569842

zatimco Michaela Ticha zrejme veri na ohrivani vsech porci jidla najednou, i kdyz se vsechny ten vecer nesni, treba 3 vecery za sebou.

Proti gustu zadny disputat.;-)

0/0
1.2.2015 13:50

F53i39l75i85p 32V91o20k79u22r65k83a 8375802150814

Šlupky nevyhazovat, ale usmažit: http://hobby.idnes.cz/bramborove-lupinky-ze-slupek-djy-/hobby-domov.aspx?c=A140317_121200_hobby-domov_bma  ;-D

0/0
30.1.2015 11:43

P76a10v56e22l 20O56d25r73a79z14i11l 6394109797590

... aneb jak do sebe dostat co nejvíce solaninu ;-)

+4/0
30.1.2015 15:10

K30a26t51e42ř52i89n85a 17H56a62l23a92š30k16o84v20á 1665985213517

asi Babis koupil podil v IKEA :D

+2/−1
30.1.2015 8:31

R14i14c41h45a37r37d 65K95á80b31a 8619208100620

Co je tohle za BS zase?

0/0
30.1.2015 7:52

J45a67n 84P48a62z90d90e91r10a 7597964629941

to je PP

0/0
30.1.2015 13:59

L67u94k93a44s 39N87e37m54e26c 7849150142254

Další neoznačený reklamní článek.

+9/−1
30.1.2015 5:32







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.