Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje z čerstvých surovin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P91a54v10e96l 95H16e58k 8437126373721

Je to dobrej žvanec, ale za hodinu to nepřipravíte ani náhodou.

0/0
13.2.2015 7:23

M60a42r28i69e 39V58a94š42í70č18k76o71v91á 3831723942888

A co teprve skotský haggis, ten je opravdu ze zbytků... :)

0/0
12.2.2015 20:24

P21e41t24r 32M40u56r58č38e74k 3158896790

Halušky s brynzou bylo jídlo chudých za pár šupů,dnes tomu napařili cenu a je to hned gurmánská pochoutka ale jenom cenová...

0/−4
12.2.2015 14:54

M79i83c69h49a71l 34F13r89a69n89z 7163763911432

a představte si, že my si to vaříme i doma a chutná nám to :-)

+3/0
12.2.2015 14:59

J67a83r76o37s15l21a42v63a 53B90o95ž57í37k12o70v20á 5101838898

Tak halušky s bryndzou jsou u nás na jídelničku poměrně běžně, zrovna tak pirohy s bryndzovou náplní, jen vždy, když na to kupuji bryndzu, jdou na mě mrákoty, je už fakt hodně drahá :-/. A pak takový oběd, halušky s bryndzou, cibulka s uzenou slaninou, s kopem kysané smetany nahoře, no to už levněji vyjde i řízek 8-o. Jenže, je to boží dobrota ;-D.

+4/0
12.2.2015 16:36

H51e89l37e92n12a 51V21e47v90e98r51k51o18v55a 3479237

Nojo,ony ty jídla bez masa,když se vaří poctivě,tak levná nejsou.:-(

0/0
12.2.2015 21:20

A89l54e96x76a84n67d46r 29K26o57s75t75k75a 8872978786154

Bryndza holt je drahá, protože jí nevyrábí chemička.  Podobně jako poctivě uzený špek, klobásky a takové. Všechno poctivě udělané je drahé.

0/0
13.2.2015 6:45

A91n12n90a 76L55o83s35o62v98á 8945717543495

Vynikající recept, který jsem si přivezla s Anglie ale do brambor přidávám podle anglického receptu pastiňák.

+2/0
12.2.2015 12:42

D54a49n81i63e57l29a 55U85r22b65a32n90o72v84á 2924450715256

Znám, je to dobrota, ale časově je to přeci jen jeden z "delších" receptů, protože už máte uvařenou přílohu i maso a ještě je dáte zapékat.

+1/0
12.2.2015 11:12

P20e52t71r 12J62u44r31i23k 7970230502325

Je to opravdu dobre jidlo, jen je potreba rict, ze toto jidlo se dela vyhradne z jehneciho masa. Pokud je to z hoveziho, tak je to Cottage Pie.

+2/0
12.2.2015 10:36

R67o51m57a70n 18D31o35r92s33k50ý 1596584150888

Tak ten typek me bavil. Vecne, rychle, strucne........ jen bych nesouhlasil moc s tim "ze zbytku". Copak kdyz mam maso, cibuli, mrkev, koreni, brambory, vino tak to jsou zbytky ?

+1/−2
12.2.2015 9:56

H35o54n64z20a 50Z68e63m32a56n 6438958812475

A článek jste četl?

+3/0
12.2.2015 11:10

H28e29l35e16n57a 72V71e43v63e48r25k23o84v24a 3459317

Dík,dobrá inspirace,vyzkouším.:-)

+1/0
12.2.2015 8:20

S85t12e21p52a56n54k95a 67B42e12c10v62a14r28o10v37a 7223487876749

Zrovna o vikendu jsme ho měli. Naše oblíbené jídlo.

+1/0
12.2.2015 7:36

M14i24r53o11s42l27a90v90a 26P93e36š83o48v86á 8353561939694

Kdo neochutnal pravý anglický, neví o čem je řeč. Naprostá delikatesa. Nobelovka za gastro zážitek.

0/0
12.2.2015 4:01

R93e70n73é 38B48o24b69r70o79v58s30k25ý 1853710750

Pečení při 16 stupních bude asi dlouho doba záležitost

+5/0
12.2.2015 1:19

P56a56v81e86l 67J50i24r37á15n75e26k 6185739789656

Ještě lepší je, když má každý vlastní pekáček. Neponičí se krusta :-)

+3/0
12.2.2015 0:15

J40a74n 79J27a77r92o13s 1409847150868

Jak vidim krustu, ztracim o pekacek zajem.

+4/0
12.2.2015 15:39

M71i56c20h41a94e78l 49M21e71n40s78i74k 3173126520

Kdoví jakej pekáček máš na mysli:-)

+1/0
12.2.2015 17:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.