Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje z čerstvých surovin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P65a68v84e40l 51H57e68k 8567146373461

Je to dobrej žvanec, ale za hodinu to nepřipravíte ani náhodou.

0/0
13.2.2015 7:23

M66a82r71i40e 71V20a97š51í83č87k46o33v48á 3701423902418

A co teprve skotský haggis, ten je opravdu ze zbytků... :)

0/0
12.2.2015 20:24

P96e12t96r 59M74u79r52č59e26k 3668796610

Halušky s brynzou bylo jídlo chudých za pár šupů,dnes tomu napařili cenu a je to hned gurmánská pochoutka ale jenom cenová...

0/−4
12.2.2015 14:54

M35i10c95h67a87l 41F23r45a83n92z 7813373391582

a představte si, že my si to vaříme i doma a chutná nám to :-)

+3/0
12.2.2015 14:59

J37a28r44o45s68l18a66v37a 58B12o40ž86í90k12o28v80á 5541528288

Tak halušky s bryndzou jsou u nás na jídelničku poměrně běžně, zrovna tak pirohy s bryndzovou náplní, jen vždy, když na to kupuji bryndzu, jdou na mě mrákoty, je už fakt hodně drahá :-/. A pak takový oběd, halušky s bryndzou, cibulka s uzenou slaninou, s kopem kysané smetany nahoře, no to už levněji vyjde i řízek 8-o. Jenže, je to boží dobrota ;-D.

+4/0
12.2.2015 16:36

H88e58l86e50n64a 59V38e29v54e57r14k30o68v30a 3259527

Nojo,ony ty jídla bez masa,když se vaří poctivě,tak levná nejsou.:-(

0/0
12.2.2015 21:20

A34l24e79x96a71n94d97r 50K93o37s11t50k20a 8272138476384

Bryndza holt je drahá, protože jí nevyrábí chemička.  Podobně jako poctivě uzený špek, klobásky a takové. Všechno poctivě udělané je drahé.

0/0
13.2.2015 6:45

A19n49n10a 49L76o78s84o40v87á 8215787543805

Vynikající recept, který jsem si přivezla s Anglie ale do brambor přidávám podle anglického receptu pastiňák.

+2/0
12.2.2015 12:42

D70a65n74i58e93l65a 73U55r55b93a60n45o56v37á 2574870195376

Znám, je to dobrota, ale časově je to přeci jen jeden z "delších" receptů, protože už máte uvařenou přílohu i maso a ještě je dáte zapékat.

+1/0
12.2.2015 11:12

P53e65t90r 58J79u25r13i56k 7440940652825

Je to opravdu dobre jidlo, jen je potreba rict, ze toto jidlo se dela vyhradne z jehneciho masa. Pokud je to z hoveziho, tak je to Cottage Pie.

+2/0
12.2.2015 10:36

R82o28m95a22n 65D44o74r60s33k46ý 1726814620558

Tak ten typek me bavil. Vecne, rychle, strucne........ jen bych nesouhlasil moc s tim "ze zbytku". Copak kdyz mam maso, cibuli, mrkev, koreni, brambory, vino tak to jsou zbytky ?

+1/−2
12.2.2015 9:56

H49o13n29z51a 36Z52e78m82a35n 6878898222855

A článek jste četl?

+3/0
12.2.2015 11:10

H59e55l46e30n78a 88V71e20v41e49r44k70o22v22a 3579147

Dík,dobrá inspirace,vyzkouším.:-)

+1/0
12.2.2015 8:20

S17t92e18p95a34n74k98a 37B92e67c23v14a10r92o17v32a 9531582257159

Zrovna o vikendu jsme ho měli. Naše oblíbené jídlo.

+1/0
12.2.2015 7:36

M85i26r92o92s89l44a17v63a 84P80e23š39o30v78á 8273941809254

Kdo neochutnal pravý anglický, neví o čem je řeč. Naprostá delikatesa. Nobelovka za gastro zážitek.

0/0
12.2.2015 4:01

R61e83n56é 19B37o21b74r67o20v48s41k22ý 1273630960

Pečení při 16 stupních bude asi dlouho doba záležitost

+5/0
12.2.2015 1:19

P52a27v90e98l 25J15i88r66á44n51e22k 6535839839306

Ještě lepší je, když má každý vlastní pekáček. Neponičí se krusta :-)

+3/0
12.2.2015 0:15

J74a22n 50J37a96r40o57s 1769877810278

Jak vidim krustu, ztracim o pekacek zajem.

+4/0
12.2.2015 15:39

M32i34c68h32a72e62l 59M42e76n60s36i95k 3653206710

Kdoví jakej pekáček máš na mysli:-)

+1/0
12.2.2015 17:10





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.