Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje z čerstvých surovin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P73a71v45e27l 54H28e65k 8487556483941

Je to dobrej žvanec, ale za hodinu to nepřipravíte ani náhodou.

0/0
13.2.2015 7:23

M27a11r13i11e 72V44a75š50í46č59k25o85v14á 3791693262478

A co teprve skotský haggis, ten je opravdu ze zbytků... :)

0/0
12.2.2015 20:24

P68e69t82r 89M10u79r74č79e95k 3578346920

Halušky s brynzou bylo jídlo chudých za pár šupů,dnes tomu napařili cenu a je to hned gurmánská pochoutka ale jenom cenová...

0/−4
12.2.2015 14:54

M27i94c22h42a56l 55F24r79a85n36z 7573853401462

a představte si, že my si to vaříme i doma a chutná nám to :-)

+3/0
12.2.2015 14:59

J84a11r27o28s24l76a37v58a 40B29o21ž72í64k10o69v50á 5111898928

Tak halušky s bryndzou jsou u nás na jídelničku poměrně běžně, zrovna tak pirohy s bryndzovou náplní, jen vždy, když na to kupuji bryndzu, jdou na mě mrákoty, je už fakt hodně drahá :-/. A pak takový oběd, halušky s bryndzou, cibulka s uzenou slaninou, s kopem kysané smetany nahoře, no to už levněji vyjde i řízek 8-o. Jenže, je to boží dobrota ;-D.

+4/0
12.2.2015 16:36

H42e61l73e13n15a 72V83e56v86e82r43k34o14v69a 3429887

Nojo,ony ty jídla bez masa,když se vaří poctivě,tak levná nejsou.:-(

0/0
12.2.2015 21:20

A78l77e39x20a25n43d68r 63K91o30s83t90k23a 8202448356664

Bryndza holt je drahá, protože jí nevyrábí chemička.  Podobně jako poctivě uzený špek, klobásky a takové. Všechno poctivě udělané je drahé.

0/0
13.2.2015 6:45

A92n96n84a 21L96o22s55o39v30á 8505747963945

Vynikající recept, který jsem si přivezla s Anglie ale do brambor přidávám podle anglického receptu pastiňák.

+2/0
12.2.2015 12:42

D17a12n31i21e90l71a 71U79r76b98a92n20o21v83á 2874920425766

Znám, je to dobrota, ale časově je to přeci jen jeden z "delších" receptů, protože už máte uvařenou přílohu i maso a ještě je dáte zapékat.

+1/0
12.2.2015 11:12

P18e66t21r 72J57u77r80i65k 7820790942925

Je to opravdu dobre jidlo, jen je potreba rict, ze toto jidlo se dela vyhradne z jehneciho masa. Pokud je to z hoveziho, tak je to Cottage Pie.

+2/0
12.2.2015 10:36

R66o96m23a80n 69D12o29r72s62k86ý 1256974900118

Tak ten typek me bavil. Vecne, rychle, strucne........ jen bych nesouhlasil moc s tim "ze zbytku". Copak kdyz mam maso, cibuli, mrkev, koreni, brambory, vino tak to jsou zbytky ?

+1/−2
12.2.2015 9:56

H85o38n67z46a 86Z72e37m87a37n 6958398732425

A článek jste četl?

+3/0
12.2.2015 11:10

H20e16l87e98n81a 15V10e52v24e69r16k33o40v57a 3749547

Dík,dobrá inspirace,vyzkouším.:-)

+1/0
12.2.2015 8:20

S79t94e74p65a76n93k37a 25B43e17c29v64a77r68o26v51a 7943687186669

Zrovna o vikendu jsme ho měli. Naše oblíbené jídlo.

+1/0
12.2.2015 7:36

M74i86r43o91s90l57a70v67a 60P23e55š25o62v43á 8563111649184

Kdo neochutnal pravý anglický, neví o čem je řeč. Naprostá delikatesa. Nobelovka za gastro zážitek.

0/0
12.2.2015 4:01

R64e25n77é 71B65o73b85r44o74v54s52k64ý 1373700480

Pečení při 16 stupních bude asi dlouho doba záležitost

+5/0
12.2.2015 1:19

P17a79v91e61l 81J73i29r33á69n64e30k 6605149129446

Ještě lepší je, když má každý vlastní pekáček. Neponičí se krusta :-)

+3/0
12.2.2015 0:15

J21a25n 85J86a13r92o87s 1129317680168

Jak vidim krustu, ztracim o pekacek zajem.

+4/0
12.2.2015 15:39

M56i82c26h24a95e84l 84M76e54n63s64i48k 3813436450

Kdoví jakej pekáček máš na mysli:-)

+1/0
12.2.2015 17:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.