Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje z čerstvých surovin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P42a68v39e76l 59H54e35k 8617976663601

Je to dobrej žvanec, ale za hodinu to nepřipravíte ani náhodou.

0/0
13.2.2015 7:23

M71a16r15i84e 96V70a97š92í26č74k69o52v32á 3311333842668

A co teprve skotský haggis, ten je opravdu ze zbytků... :)

0/0
12.2.2015 20:24

P31e91t82r 42M38u26r44č83e96k 3588566330

Halušky s brynzou bylo jídlo chudých za pár šupů,dnes tomu napařili cenu a je to hned gurmánská pochoutka ale jenom cenová...

0/−4
12.2.2015 14:54

M84i28c20h86a37l 26F25r72a91n50z 7213153191832

a představte si, že my si to vaříme i doma a chutná nám to :-)

+3/0
12.2.2015 14:59

J36a72r25o17s55l36a69v67a 40B15o82ž27í42k88o70v10á 5981218508

Tak halušky s bryndzou jsou u nás na jídelničku poměrně běžně, zrovna tak pirohy s bryndzovou náplní, jen vždy, když na to kupuji bryndzu, jdou na mě mrákoty, je už fakt hodně drahá :-/. A pak takový oběd, halušky s bryndzou, cibulka s uzenou slaninou, s kopem kysané smetany nahoře, no to už levněji vyjde i řízek 8-o. Jenže, je to boží dobrota ;-D.

+4/0
12.2.2015 16:36

H68e41l55e58n65a 93V14e17v21e74r80k79o77v33a 3549897

Nojo,ony ty jídla bez masa,když se vaří poctivě,tak levná nejsou.:-(

0/0
12.2.2015 21:20

A70l68e89x13a30n63d26r 87K14o14s20t82k36a 8122918506104

Bryndza holt je drahá, protože jí nevyrábí chemička.  Podobně jako poctivě uzený špek, klobásky a takové. Všechno poctivě udělané je drahé.

0/0
13.2.2015 6:45

A50n52n79a 23L59o23s50o28v57á 8925597353145

Vynikající recept, který jsem si přivezla s Anglie ale do brambor přidávám podle anglického receptu pastiňák.

+2/0
12.2.2015 12:42

D93a87n97i98e41l18a 17U30r15b24a67n54o61v82á 2314800195826

Znám, je to dobrota, ale časově je to přeci jen jeden z "delších" receptů, protože už máte uvařenou přílohu i maso a ještě je dáte zapékat.

+1/0
12.2.2015 11:12

P39e79t24r 81J12u20r57i19k 7760620112155

Je to opravdu dobre jidlo, jen je potreba rict, ze toto jidlo se dela vyhradne z jehneciho masa. Pokud je to z hoveziho, tak je to Cottage Pie.

+2/0
12.2.2015 10:36

R33o38m77a98n 25D94o37r12s59k41ý 1916424450378

Tak ten typek me bavil. Vecne, rychle, strucne........ jen bych nesouhlasil moc s tim "ze zbytku". Copak kdyz mam maso, cibuli, mrkev, koreni, brambory, vino tak to jsou zbytky ?

+1/−2
12.2.2015 9:56

H21o68n97z39a 29Z47e48m20a29n 6558898212855

A článek jste četl?

+3/0
12.2.2015 11:10

H87e50l32e41n54a 28V98e90v39e75r61k66o35v53a 3169327

Dík,dobrá inspirace,vyzkouším.:-)

+1/0
12.2.2015 8:20

S97t87e80p46a73n97k88a 20B47e43c63v66a22r18o32v18a 7143187486619

Zrovna o vikendu jsme ho měli. Naše oblíbené jídlo.

+1/0
12.2.2015 7:36

M37i10r47o24s46l46a81v92a 45P71e92š92o42v87á 8313671199744

Kdo neochutnal pravý anglický, neví o čem je řeč. Naprostá delikatesa. Nobelovka za gastro zážitek.

0/0
12.2.2015 4:01

R21e89n61é 21B93o20b63r41o77v30s52k52ý 1623260140

Pečení při 16 stupních bude asi dlouho doba záležitost

+5/0
12.2.2015 1:19

P54a94v97e49l 66J10i37r25á94n74e75k 6505699349346

Ještě lepší je, když má každý vlastní pekáček. Neponičí se krusta :-)

+3/0
12.2.2015 0:15

J86a64n 98J38a96r58o98s 1259167360598

Jak vidim krustu, ztracim o pekacek zajem.

+4/0
12.2.2015 15:39

M14i67c61h49a91e18l 75M88e86n92s33i27k 3513746830

Kdoví jakej pekáček máš na mysli:-)

+1/0
12.2.2015 17:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.