Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první kopřivy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M27a86r18t89i92n89a 30T16r24o47j32a33n59o15v22á 5603238595

Nenadchne. Škoda ovoce.

A "rum v horkém prostředí působí jako rozbuška"? Ale jděte... Vařil/a autor/ka článku někdy grog?

+1/0
19.2.2015 9:45

O37l45i25v36e33r 71N50e84u57m64a48n29n 3150136549

pridam par kousku bucku a morkovou kost. At to ma grady !R^;-)

+3/0
18.2.2015 20:56

E71v37a 77C45h58y74ť10o22v41á 5508195918480

tak tohle sem zkusila vloni, také z čerstvého ovoce a byl to velký hnus. Barva i konzistence nic moc, skončilo to v záchodu :-(

0/0
18.2.2015 13:16

M90a34r52i29e 47B13u98r79i79a90n62o45v49á 5189427654675

pečený čaj jsem vyrobila vloni z čerstvého ovoce, zapekla s rumem až bude těch minus 20 bude jak najitej, ale letošní zima tomu zatím moc nenahrává...

0/0
18.2.2015 11:05

J94i42t29k77a 87Č76e43r25n64á 2843376332829

Pečený čaj mám ještě ve sklepě zavařený 4 roky starý a nikomu to moc nechutná. Asi skončí v kompostu a to byl vyroben z čerstvého ovoce, přesto žádný zázrak. Tak raději na ten koláč, škoda ovoce.

+3/−1
18.2.2015 7:48
Foto

I84v24o 79C11h92u33d21o28b80a 9110136741904

nic nového,znám to jednoduší a snad i lepší,kubáský rum se tam nehodí a jiný díky EU neznám!!česnek do mražáku nepatříRv

+2/−2
18.2.2015 3:45

Š45á24r10k19a 65M67a55t73y54á75š72o70v13á 1561185142829

z mraženého ovoce jsou teď nejlepší koláče nebo rozvary...a česnek mrazit jde, podrcenej,s trochou soli,ve tvaru tabulkové čokolády, aby šel odlamovat... do pomazánek dávám čerstvej..tenhle stačí do omáček,polévek,na maso....

+1/0
18.2.2015 7:21
Foto

H28a71n56a 95A15n48t65o48n25o18v54á 6487249404254

My děláme česnekovou pastu - česnek nadrtit, prosolit, vydrží dlouho.

+2/0
18.2.2015 10:23
Foto

J12i95ř41í 29B25r55a28b69e76c 5189398472163

Přesně tak. Nesmíte dát celý česnek. Ale dát si tu práci, namačkat si ho. My sůl nepřidáváme. Jednu lžíci vždy do alobalu a ještě to schovávám do krabičky od Ramy třeba. A šup s tím do mrazáku. Máme 3 krabičky a vystačí to na hodně dlouho. A je to domácí česnek. Chuť a vůni vůbec neztrácí :-)

+1/0
18.2.2015 12:39

J39a88n75a 13N24o96v82á41k28o93v40á 7757430699508

Medvědí česnek ovšem není česnek. :-)

+1/0
18.2.2015 23:24

P58a11v35l40a 45C56t68i16b25o87r88o37v10á 2110783877

Jak už tu napsala paní Nováková - medvědí česnek není česnek, ale zelená bylinka .. račte se poučit třeba tady - http://www.lidovky.cz/medvedi-cesnek-kde-roste-a-co-s-nim-dlb-/dobra-chut.aspx?c=A120404_141102_dobra-chut_glu - přímo se DOPORUČUJE dát si ho do mrazáku...

0/0
20.2.2015 6:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.