Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první kopřivy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M41a11r42t95i76n94a 17T21r54o27j41a40n80o72v22á 5143308595

Nenadchne. Škoda ovoce.

A "rum v horkém prostředí působí jako rozbuška"? Ale jděte... Vařil/a autor/ka článku někdy grog?

+1/0
19.2.2015 9:45

O90l36i10v89e16r 55N13e28u93m82a55n81n 3550196309

pridam par kousku bucku a morkovou kost. At to ma grady !R^;-)

+3/0
18.2.2015 20:56

E71v33a 74C46h20y40ť28o85v72á 5668825448490

tak tohle sem zkusila vloni, také z čerstvého ovoce a byl to velký hnus. Barva i konzistence nic moc, skončilo to v záchodu :-(

0/0
18.2.2015 13:16

M20a39r21i12e 47B69u36r65i22a51n93o86v91á 5579117344655

pečený čaj jsem vyrobila vloni z čerstvého ovoce, zapekla s rumem až bude těch minus 20 bude jak najitej, ale letošní zima tomu zatím moc nenahrává...

0/0
18.2.2015 11:05

J72i71t31k19a 18Č48e46r67n20á 2293726492369

Pečený čaj mám ještě ve sklepě zavařený 4 roky starý a nikomu to moc nechutná. Asi skončí v kompostu a to byl vyroben z čerstvého ovoce, přesto žádný zázrak. Tak raději na ten koláč, škoda ovoce.

+3/−1
18.2.2015 7:48
Foto

I33v32o 21C62h18u63d70o52b43a 9840816641584

nic nového,znám to jednoduší a snad i lepší,kubáský rum se tam nehodí a jiný díky EU neznám!!česnek do mražáku nepatříRv

+2/−2
18.2.2015 3:45

Š81á79r59k27a 81M27a61t17y93á20š22o39v11á 1901745442379

z mraženého ovoce jsou teď nejlepší koláče nebo rozvary...a česnek mrazit jde, podrcenej,s trochou soli,ve tvaru tabulkové čokolády, aby šel odlamovat... do pomazánek dávám čerstvej..tenhle stačí do omáček,polévek,na maso....

+1/0
18.2.2015 7:21
Foto

H50a63n25a 85A27n71t75o39n49o46v62á 6227389864494

My děláme česnekovou pastu - česnek nadrtit, prosolit, vydrží dlouho.

+2/0
18.2.2015 10:23
Foto

J54i58ř65í 65B17r91a46b55e87c 5299388222983

Přesně tak. Nesmíte dát celý česnek. Ale dát si tu práci, namačkat si ho. My sůl nepřidáváme. Jednu lžíci vždy do alobalu a ještě to schovávám do krabičky od Ramy třeba. A šup s tím do mrazáku. Máme 3 krabičky a vystačí to na hodně dlouho. A je to domácí česnek. Chuť a vůni vůbec neztrácí :-)

+1/0
18.2.2015 12:39

J32a16n72a 95N17o15v44á28k48o72v63á 7187830879428

Medvědí česnek ovšem není česnek. :-)

+1/0
18.2.2015 23:24

P79a97v93l64a 33C72t84i52b34o18r37o45v13á 2170373667

Jak už tu napsala paní Nováková - medvědí česnek není česnek, ale zelená bylinka .. račte se poučit třeba tady - http://www.lidovky.cz/medvedi-cesnek-kde-roste-a-co-s-nim-dlb-/dobra-chut.aspx?c=A120404_141102_dobra-chut_glu - přímo se DOPORUČUJE dát si ho do mrazáku...

0/0
20.2.2015 6:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.