Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první kopřivy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M32a76r57t29i69n36a 18T27r21o24j69a78n34o20v41á 5963538925

Nenadchne. Škoda ovoce.

A "rum v horkém prostředí působí jako rozbuška"? Ale jděte... Vařil/a autor/ka článku někdy grog?

+1/0
19.2.2015 9:45

O20l84i84v50e82r 78N49e46u17m87a37n15n 3330266139

pridam par kousku bucku a morkovou kost. At to ma grady !R^;-)

+3/0
18.2.2015 20:56

E41v58a 43C18h82y36ť29o83v58á 5898205888950

tak tohle sem zkusila vloni, také z čerstvého ovoce a byl to velký hnus. Barva i konzistence nic moc, skončilo to v záchodu :-(

0/0
18.2.2015 13:16

M29a51r97i85e 23B28u64r74i55a81n92o77v79á 5339297294885

pečený čaj jsem vyrobila vloni z čerstvého ovoce, zapekla s rumem až bude těch minus 20 bude jak najitej, ale letošní zima tomu zatím moc nenahrává...

0/0
18.2.2015 11:05

J16i89t53k74a 91Č61e96r88n70á 2663906102359

Pečený čaj mám ještě ve sklepě zavařený 4 roky starý a nikomu to moc nechutná. Asi skončí v kompostu a to byl vyroben z čerstvého ovoce, přesto žádný zázrak. Tak raději na ten koláč, škoda ovoce.

+3/−1
18.2.2015 7:48
Foto

I59v71o 88C52h26u65d89o51b91a 9150606371844

nic nového,znám to jednoduší a snad i lepší,kubáský rum se tam nehodí a jiný díky EU neznám!!česnek do mražáku nepatříRv

+2/−2
18.2.2015 3:45

Š75á50r39k12a 12M10a63t68y83á29š44o30v36á 1891105962519

z mraženého ovoce jsou teď nejlepší koláče nebo rozvary...a česnek mrazit jde, podrcenej,s trochou soli,ve tvaru tabulkové čokolády, aby šel odlamovat... do pomazánek dávám čerstvej..tenhle stačí do omáček,polévek,na maso....

+1/0
18.2.2015 7:21
Foto

H60a73n73a 30A32n30t87o36n16o62v39á 6477249844914

My děláme česnekovou pastu - česnek nadrtit, prosolit, vydrží dlouho.

+2/0
18.2.2015 10:23
Foto

J16i84ř56í 58B67r64a89b46e65c 5749528542323

Přesně tak. Nesmíte dát celý česnek. Ale dát si tu práci, namačkat si ho. My sůl nepřidáváme. Jednu lžíci vždy do alobalu a ještě to schovávám do krabičky od Ramy třeba. A šup s tím do mrazáku. Máme 3 krabičky a vystačí to na hodně dlouho. A je to domácí česnek. Chuť a vůni vůbec neztrácí :-)

+1/0
18.2.2015 12:39

J88a74n89a 54N49o53v86á63k64o53v29á 7507750959468

Medvědí česnek ovšem není česnek. :-)

+1/0
18.2.2015 23:24

P34a31v69l43a 51C82t30i14b52o47r82o95v82á 2370633567

Jak už tu napsala paní Nováková - medvědí česnek není česnek, ale zelená bylinka .. račte se poučit třeba tady - http://www.lidovky.cz/medvedi-cesnek-kde-roste-a-co-s-nim-dlb-/dobra-chut.aspx?c=A120404_141102_dobra-chut_glu - přímo se DOPORUČUJE dát si ho do mrazáku...

0/0
20.2.2015 6:53





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.