Diskuze

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým pečivem. Možná vám tato lahůdka připomene časy dětství a vůni škvarkových placek, jaké s oblibou pekly naše prababičky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tedy v životě jsem neviděla, že by moje babička dávala do škvarkových placek prášek do pečiva, zrovna tak mamka a já. Patří tam droždí. Vyzkoušený recept je:

500 hl. mouky, 250 škvarků, část mletá část na kousky asi 1/3, vajíčko, sůl, kostka droždí, 250 ml mléka. Vymíchat a nechat kynout. Udělat bochánky, nechat zase chvíli kynout a pak dlaní vytlačit kolečka, zase kynout a pak péct...posypat sezamem je vynikající.

To druhé těsto na vánoční škvarkáče děláme na sladko, mleté škvarky plus trošku vlašských ořechů.

1 0
možnosti

moje babicka take zasadne pouzivala drozdi

1 0
možnosti

" placky z bramborového těsta a mouky, do kterých se škvarky přidávaly "

Nějak v tom receptu postrádám to Bramborové těsto.;-(;-(;-(

3 0
možnosti

Nase babi na skvarkove placky davala slunecnicova seminka. Mnamka. Asi udelam...

0 0
možnosti

Moje babička dělala dokonalé.Bez prášku do pečiva,bez kmínu nebo máku./Ten mák nechápu./K bramborové polévce.Jaké byly pár dnů uleželé nevím,protože mizely ještě horké.R^

3 0
možnosti

Chutnější jsou škvarkáče bez prášku do pečiva, ke gulášové polévce není nic lepšího.

3 0
možnosti

Proč by to měl být pořádný pašík.

Dřív se prasata chovali na sádlo a ne jako dneska!!

0 0
možnosti

asi proto, ze libove veprove je podstatne zdravejsi nez kila sadla

0 1
možnosti