- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tedy v životě jsem neviděla, že by moje babička dávala do škvarkových placek prášek do pečiva, zrovna tak mamka a já. Patří tam droždí. Vyzkoušený recept je:
500 hl. mouky, 250 škvarků, část mletá část na kousky asi 1/3, vajíčko, sůl, kostka droždí, 250 ml mléka. Vymíchat a nechat kynout. Udělat bochánky, nechat zase chvíli kynout a pak dlaní vytlačit kolečka, zase kynout a pak péct...posypat sezamem je vynikající.
To druhé těsto na vánoční škvarkáče děláme na sladko, mleté škvarky plus trošku vlašských ořechů.
moje babicka take zasadne pouzivala drozdi
" placky z bramborového těsta a mouky, do kterých se škvarky přidávaly "
Nějak v tom receptu postrádám to Bramborové těsto.
Nase babi na skvarkove placky davala slunecnicova seminka. Mnamka. Asi udelam...
Moje babička dělala dokonalé.Bez prášku do pečiva,bez kmínu nebo máku./Ten mák nechápu./K bramborové polévce.Jaké byly pár dnů uleželé nevím,protože mizely ještě horké.
Chutnější jsou škvarkáče bez prášku do pečiva, ke gulášové polévce není nic lepšího.
Proč by to měl být pořádný pašík.
Dřív se prasata chovali na sádlo a ne jako dneska!!
asi proto, ze libove veprove je podstatne zdravejsi nez kila sadla