Diskuze

Nový britský hit: papiňák do mikrovlnky uvaří dvacetkrát rychleji

V Británii se začal prodávat hrnec, který spojuje rychlost vaření v tlakovém hrnci s úsporou času při použití mikrovln. Brambory uvaří za pět minut, mražený hrášek za dvě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K74v57e78t55a 27V71a95n48e70k

25. 2. 2015 18:32

V USA se tyhle "microwave pressure cooker" prodavaji take, na Amazon snad uz od $8 i s naberackou, ale vetsina je ohodnocena 3.5 * z 5, jakoze nic moc. Tak se mi to taky moc nezda ... :)

0 0
možnosti

jedu do london pro hrnec su zvedav

0 0
možnosti

Vaření pod tlakem a ještě v mikrovlnce přenechám Britům...já zůstanu u klasiky

1 0
možnosti

A kolik tech brambor se za tech pet minut udela? Nejak mi to nesedi energeticky. Kdyz budu delat treba pul kila brambor v pul litru vody, tak potrebu 0.12 kWh jenom na to, abych to vsechno ohral na tech +/- 110 stupnu. Uz jenom tohle mi pri 700W vychazi na 10 minut. V pate minute bude mit ten muj vytvor teplotu kolem sedesati stupnu. Za tech 5 minut se udela maximalne tak 100 gramu najemno nakrajenych brambor.

0 0
možnosti

Je to samozřejmě tak, že počítají jen dobu varu. Čas na ohřev do toho v rámci zázračnosti zprávy raději nezapočítali... ;-)

0 0
možnosti

Mikrovlnka je určena především na ohřívání pokrmů. Vařit mikrovlnami je samo o sobě spíš nouzovka než něco výhodného. Natož pak vaření v plastikové nádobě.

V tomto případě bych měl vážnou obavu, co plast bombardovaný mikrovlnami za vysoké teploty a tlaku udělá. Minimálně životnost takového hrnce je diskutabilní o bezpečnosti ani nemluvě.

2 0
možnosti

Máme origoš plastové nádobí na vaření v páře v mikrovlnce od whirlpoolu, používáme ho několikrát týdně (těstoviny, brambory, zelenina...) a ani po šesti letech nejeví známky degradace.

0 0
možnosti

Jakpak to udělá vypečenou kůžičku na drůbeži ? Nemám ráda vařené slizské kůže bez barvy a zápachu, drůbež je nejlepší pečená pomalu, stejně jako pomalu dušený guláš.

1 1
možnosti

A obyčejný papiňák vám snad vypečenou kůrčičku udělá? 8-o

4 0
možnosti

Vaření v plastu, to musí být ňamka.

2 0
možnosti

Kov dává jídlu nějakou lepší chuť?

0 0
možnosti

D88a82d27a26k 62P42e21t22r

24. 2. 2015 12:45

Zmražený hrášek stačí přilít horkou vodou.

4 0
možnosti
Foto

T20o85m82á23š 70R69o42b51a

24. 2. 2015 0:36

Není to žádná novinka. Používám to už kolik let. Jen v článku nezmínili jednu důležitou věc - nevaří se ve vodě, ale v páře. Brambory stačí opláchnout a dát mokré do mikrovlnky. Tu trochu vody mikrovlnka ohřeje na bod varu během chvilky a to těsnící víko zajistí, že pára zůstane uvnitř. A na uvaření to bohatě stačí. ;-)

8 0
možnosti

Přesně tak, a za pět - šest minut jsou brambory hotové. Oproti hrnci neskutečná úspora času.

0 0
možnosti

už vidím ty uvařené brambory za 5 minut, když je blbou studenou polévku v talíři trouba ohřívá 3 - 4 minuty, tak to může stihnout...jedině, že by se před tím ohřála voda v rychlovarné konvici...a vůbec, nechci spěchat, nechci plastový papiňák

2 6
možnosti

I59v73a90n 95J32i50r56e45š

24. 2. 2015 0:04

Vy už si to prostě Ohlídáte.

0 0
možnosti