- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V USA se tyhle "microwave pressure cooker" prodavaji take, na Amazon snad uz od $8 i s naberackou, ale vetsina je ohodnocena 3.5 * z 5, jakoze nic moc. Tak se mi to taky moc nezda ... :)
Vaření pod tlakem a ještě v mikrovlnce přenechám Britům...já zůstanu u klasiky
A kolik tech brambor se za tech pet minut udela? Nejak mi to nesedi energeticky. Kdyz budu delat treba pul kila brambor v pul litru vody, tak potrebu 0.12 kWh jenom na to, abych to vsechno ohral na tech +/- 110 stupnu. Uz jenom tohle mi pri 700W vychazi na 10 minut. V pate minute bude mit ten muj vytvor teplotu kolem sedesati stupnu. Za tech 5 minut se udela maximalne tak 100 gramu najemno nakrajenych brambor.
Je to samozřejmě tak, že počítají jen dobu varu. Čas na ohřev do toho v rámci zázračnosti zprávy raději nezapočítali...
Mikrovlnka je určena především na ohřívání pokrmů. Vařit mikrovlnami je samo o sobě spíš nouzovka než něco výhodného. Natož pak vaření v plastikové nádobě.
V tomto případě bych měl vážnou obavu, co plast bombardovaný mikrovlnami za vysoké teploty a tlaku udělá. Minimálně životnost takového hrnce je diskutabilní o bezpečnosti ani nemluvě.
Máme origoš plastové nádobí na vaření v páře v mikrovlnce od whirlpoolu, používáme ho několikrát týdně (těstoviny, brambory, zelenina...) a ani po šesti letech nejeví známky degradace.
Jakpak to udělá vypečenou kůžičku na drůbeži ? Nemám ráda vařené slizské kůže bez barvy a zápachu, drůbež je nejlepší pečená pomalu, stejně jako pomalu dušený guláš.
A obyčejný papiňák vám snad vypečenou kůrčičku udělá?
Vaření v plastu, to musí být ňamka.
Kov dává jídlu nějakou lepší chuť?
Zmražený hrášek stačí přilít horkou vodou.
Není to žádná novinka. Používám to už kolik let. Jen v článku nezmínili jednu důležitou věc - nevaří se ve vodě, ale v páře. Brambory stačí opláchnout a dát mokré do mikrovlnky. Tu trochu vody mikrovlnka ohřeje na bod varu během chvilky a to těsnící víko zajistí, že pára zůstane uvnitř. A na uvaření to bohatě stačí. ;-)
Přesně tak, a za pět - šest minut jsou brambory hotové. Oproti hrnci neskutečná úspora času.
už vidím ty uvařené brambory za 5 minut, když je blbou studenou polévku v talíři trouba ohřívá 3 - 4 minuty, tak to může stihnout...jedině, že by se před tím ohřála voda v rychlovarné konvici...a vůbec, nechci spěchat, nechci plastový papiňák