Diskuze
Vaření sous-vide na doma tak, aby vás náklady na techniku nezruinovaly
Děkujeme za pochopení.
M54i70c32h39a45l 58S94l90a66v44í84č96e50k
Vždyť je to zase jen reklama! Technologie, určená pro restaurace. A to nikoliv z gurmánských, ale ekonomických důvodů. Prostě možnost, jak si vyrobit z nakoupených surovin polotovary a tak je pokud možno beze zbytku prodat. A to je to celé. Ono "vaření" při nízkých teplotách je vlastně jen pasterizace, umožňující uchovat původní surovinu delší dobu. Viz příspěvek pana Blažka.
Pokud chci steak, pak z kvalitního masa a připravený klasicky, jak to dělaly předcházející generace mistrů kuchařského umění. Takový pan Brillat-Savarin by zmíněný pytlík použil tak maximálně při nevolnosti. Steak z hovězí plece je kravininum, jak by řekl mistr Werich. Prostě všechno chce své, z Trabanta monopost F-1 neuděláte!
D31a97v12i14d 69S75c85h30n64e51b64e46r34g81e13r
Já jako kuchař jsem byl taky rozladen když nam to přivezli do kuchyně, nicméně má toto opravdu velmi dobré využití a nejedná se jen o steaky z hovězího, ale i panenku tam uděláte krásně do růžová, prsa šťavnaté atd.. Nebuďte takový skeptik k této technologii.
R85o68m10a30n 40K42o51n22e91č88n81ý
No vidite,koupim veci za necelych 10000,abych si mohl udelat jednou tydne krkovicku:-)
P82a28v67l92a 41N50o55v24á
Kdybych měla přebytečných 10 tyček a velkou kuchyň, koupila bych si to.
V89á41c29l97a78v 41B23l13a15ž84e15k
Popsaná technologie není "vaření" ve vakuu. Při teplotě 58,4 stupně Celsia je tenze vodní páry 0,185 baru (139 mmHg), což zdaleka není vakuum. Ve "vakuu" (tj. tlaku dejme tomu pod 1% atmosférického tlaku - tedy 99% evakuace) by voda v mase vřela při 10 stupních Celsia.
P62a54v10l15a 97N44o64v65á
Teď jste mě pobavil. Ve vakuu je zabalené to maso, které se poté "koupe" ve vodní lázni.
P17a79v84e20l 25S87o92b66o61t71k19a
Přátelé, tepelnou úpravou na necelých 60 stupňů si koledujete leda tak o toxoplasmosu nebo ještě o nějakého horšího parazita!!
A věřte, že když toxoplasmu chytnete, už ji máte nadosmrti!
P24a89v20e91l 70S73ý87k88o67r17a
Již jsem dohodnut s místním myslivcem. Budu s ním směňovat 2 x 5,- Kg kapr za 1 srnku.
To je jiná kvalita, přirodní, masa.
P37a65v17e38l 43S80ý77k30o33r38a
Jestli ono spíše nezáleží na kvalitě masa ? Čuník doma pichnutý, čerstvý, měl vždy 2. den užasnou chuť řízků.
Neopakovatelné.
Je dnes domácí zabijačka legální ?
P74e42t75r 38J78i26l41e15k
proč by nebyla? jen nesmíte nosit výslužku sousedům, za to hrozí pokuta až 10 000.
P21a78v50e92l 89S94ý93k70o83r35a
Mohu použít firemní vakuovačku, kterou používáme na vakuování chladivových okruhů tepelných čerpadel ?
S27o18f75i56a 38H78r24a77d81c80o17v25á
Nejsem si jista, jestli chci techniku sous-vide, molekularni kuchyni a fine dining provozovat doma. Na to se snad chodi do jednou za cas restauraci. Jsou samozrejme mezi name kutilove, kteri si i jaderny reaktor na zahradce za domkem postavi...tuhle byl navod tusim v Technetu. Pro nas, kteri varime radi a denne bude opet biftek cerstvy, z dobre stareneho masa, drubez pecena pres noc a na kralika, skopove, hovezi a veprove se dobre hodi litinovy hrnec a plotynka na stupen 1. A chut to bude mit paradni, hlavne pokud to behalo cely bozi den po venku. Pytliku netreba!
E46l38i42š44k80a 24S80v23o54b42o82d77o88v65á
Tak tenhle blivajz si s chutí odpustím...
P81a46v63e61l 60N96o44v34á88k
Vakuovacka neni treba, staci i zip bag a brcko. Pokud to teda nechcete skladovat 14 dni. Ale to neni pointa teto metody a specialne ne v domacim vareni.
Jen mi neni jasne, proc bych vlastne cekat na maso x hodin, kdyz ho muzu mit za tri minuty. Cele mi to prijde pro domaci vareni prilis komplikovane.
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...