Diskuze

Jak na řez jabloní, hrušní, angreštu či rybízu, aby byla bohatá úroda

Kvůli dobré úrodě musíte ovocné dřeviny nejen hnojit, zalévat či chránit před zimou a okusem zvěří, ale také tvarovat řezem. Nejčastěji v předjaří, v době vegetačního klidu, za předpokladu, že nemrzne. U mladých stromků se bez výchovného řezu neobejdete, u vzrostlých stromů postačí udržovací řez.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemůžete mi prosím někdo poradit, kde bych sehnala zahradníka, který by mi správně ořezal 2 jabloně (stáří cca 20 let) a 1 švestku? Děkuji

0 0
možnosti

"Abyste" a větná stavba bez sloves mě děsí. To se gramatika za posledních 20 let tak změnila?

0 8
možnosti

Co přesně vás děsí na slově "abyste"?:-)

15 0
možnosti
Foto

I když řežu přes 30 let, stále vím že nic nevím. Problém je v tom, že se chyba projeví třeba až za 5 let, někdy i za víc.

9 0
možnosti

V80l21a65d43a 21M90u53s24i65l

14. 3. 2015 13:19

Ono je dilema řezat a nebo neřerzat.Tvarovací řez na korunku  se u meruněk leckdy nevyplatí...

0 0
možnosti
Foto

Ve škole jsme se učili rozdělení na malvice a peckovice. To už neplatí? Teď se tomu říká jádroviny?  Je pravda, že já chodil do školy před víc než 30lety...

1 1
možnosti

Malvice a peckovice jsou typy plodů, nikoli druhy stromů. Jádroviny jsou sadařsky nebo zahradnicky významné dřeviny, na kterých rostou malvice. Co jste se učil, platí stále, jen se to týká něčeho trošku jiného.

8 0
možnosti

Dobře, tak to bylo o jádrovinách, tak teď peckoviny...

0 0
možnosti

Peckoviny se prořezávají před zimou ;-)

0 0
možnosti