- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ja pouzivam dlouhozrnnou ryzi, kterou oprazim do bela na oleji a na 1 hrnek ryze naleju 2 hrnky vody. Pouzivejte zasadne sirsi a nizsi hrnec. Jakmile se ryze zacne varit, tak dam tu nejnizsi teplotu a za 15 min vypnu a necham chvili dojit.
toto není pilaf ale rizoto ,pilaf je jako hustá polévka ,pilaf je rídky,puvodem turecký pilaf
babiccina nejlepsi ryze byla dovarovana v perinach
O těch peřinách jsem slyšela a vždycky mi to přišlo na hlavu. Mám elektrický sporák, stačí dát rýži a vodu v poměru 1:2 a až se voda začne vařit tak vypnout a nechat být. Za 20 minut hotovo. Nevím proč bych měla 2 hodiny čekat.
Až teď mi docvaklo, proč šmejdi ke kastrolům prodávají i různé deky a peřiny. Je to kvůli vaření rýže.
Ach Zdeňku, jak hluboko jsi klesl - rejže z pytlíků.
kdyz jsme prvne prijeli na navstevu do Ceska po mnoha letech v cizine, nasli jsme spajzku pri kuchynce zasobenou ochotnymi pribuznymi a mezi tim byly sacky ryze. Divili se, ze manzelka sacky s diky vratila darci a sla do samosky koupit normalni syrovou ryzi, "ze se s tim chce varit, kdyz je na dovolene".
Inu... rýže je jen a pouze o tom mít vyzkoušenou tu správnou ploténku, hrnec a stupeň na kterým ji děláte a jak má být zalitá.
Pak se o ni nemusíte starat, nemusíte míchat nebo dodatečně podlévat a máte ji za 25 minut (pod pokličkou) přesně jak má být.
Vyplatí se zaexperimentovat, pár nepovedených várek se vám bohatě zúročí na úspoře času a na chutném jídle kdykoli pak v budoucnu budete dělat rýži.
Zdenda je trošku čuně. Syrový maso krájí na jednom prkénku se zeleninou atd., vařečku vaří s jídlem, asi dřevěný vývar.
Basmati rýži jen solím, žádný řebíček, žádná cibule. A proplachuji, vždy.
V tom případě děkuji za poklonu, protože jsem stejné čuně.
Cibule s hřebíčkem v rýži je vcelku běžná věc, i když osobně většinou volím variantu bez.
Naprosto dokonalá příprava, kdo to zkusil, nedělá to jinak.