Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že už by si to opravdu zasloužila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D87a97v98i69d 31B36o32u87c36h13a19l 8669290609

... "Majonéza, kečup, worchester, dijonská hořčice, sůl a pepř" ...

OMG.  "Koktejlová omáčka"? :-)

+1/0
20.3.2015 23:26

D73a16v15i42d 77B20o55u33c21h13a65l 8329130309

Takhle už jsem se opravdu dlouho nenasmál. Tatarák z válečku, váleček se mele, dává se do toho parmezán a petržel. Pak se to naservíruje tak, že se na to opět nasype parmazán, "zelené" a jí se to s hranolky. A s "koktejlovou" omáčkou. Tak jo. Když to tedy říkáte...

0/0
20.3.2015 23:21

K12a45t68e42ř44i64n47a 32V74a76š48á54k56o25v29á 5251362349395

Ja tam byla dvakrat s klienty a bylo to fajn, ale naposled uz je to pres rok.

Naopak me mile prekvapili, napr. mi donesli vegetariansky starter sami od sebe, poradili pri vyberu atp. Jidlo bylo vyborne

0/0
14.3.2015 15:36

R35a25d50o37s75l98a28v 87K42l74a86u65d64a 5134288674342

Já tam četl: " Česko má nového Blba"

0/0
14.3.2015 15:28

M66a50r34e83k 94T36ů82m39a 4642398656972

Strašně fajn restaurace za rozumnou cenu se tam opravdu slušné najite...

0/0
14.3.2015 13:12

J17a91n 86F39o97r73g93á85č 7944401660453

uvařit pro psa :-D tak to by mně v životě nenapadlo :-D no lidi jsou dneska divní :-)

0/0
14.3.2015 11:18

M46i59l88o98š 89B81r88a53d95í61k 3906689837158

Tuto restauraci jsem navštívil a zmíněný článek mi přijde jako reklama, protože k běžným hostům se chovají jako ve čtvrté cenové. Číšník i servírka byli asi špatně naladěni a jídlo nebylo sice špatné, ale zase nějaká špička to taky nebyla.

+2/−1
14.3.2015 8:39

J50a30n 23S53l45á43m87a 5324432663931

Absolutni souhlas, podobna zkusenost, kdyz jsme premysleli proc tomu tak bylo, tak jsme dosli k zaveru, ze tam nebyl ani majitel, ani provozak.

+1/0
14.3.2015 10:49

M77i35l15o54š 72B48r71a19d66í48k 3586769927398

Taky mají na webu, že hledají zaměstnance, takže asi se tento problém objevil víckrát.

0/0
14.3.2015 11:04

P74a57v75e54l 21S40ý95k69o23r67a 7527652807851

850,- Kč. to jsou stravenky na celý týden ?

+1/−1
13.3.2015 22:26

J30i11ř58í 37K55u41c94h13t62a 6478505879517

na více jak dva týdny !

+2/0
14.3.2015 8:01

J96a74n 48S12l70á46m60a 5154682403551

Z meho emailu kamaradovi, po navsteve zarizeni (22.12.2014): 

Kdyz mi slehlo, tak jsem popremyslel o restauraci Na kopci a porovnavajic tuto navstevu s nasi prvni navstevou, tak musim konstatovat,

byt ovlivnen Tvym nazorem a tim, ze jsem byl plne zaujat vasi pritomnosti, takze jsem vlastne servis moc nesledoval a ani jidlo moc do hloubky nechutnal, 

ze jsi mel uplnou pravdu v souvislosti se zminenym zmenenym pristupem ke klientovi, a dodavam, ze se z Restaurace Na kopci, kde byl kdysi clovek doslova hyckan, stala Hospoda Na kopci, kde maji sice dobryho kuchare, ale to je tak vse, tedy krome toho, ze si toho lepsiho kuchare nechaji dobre zaplatit.

Bylo vlastne 1:30 pm, 2 hodiny po zacatku smeny a obsluha, byt souhlasim mela napilno, jiz asi davno ztratila ten kdysi v nasich luzich a hajich nevidany zajem o hosta - jak jsi pravil, zadne predstaveni, co to tam dnes mame, zadne vino, ktere by nam k jidlu doporucili, vlastne to bylo cele uplne spatne, nebo fakt jak 'normalni' hospoda. 

Zadne predstaveni, doporuceni dle chuti klienta, k domu doporucit vino, eventualne alespon prinest napojovy listek (ten jsme treba vubec na stul nedostali), karafa s vodou, co byla posledne, se take nekonala. 

Pani servirka mela ocividne problem profesni, pani tlusta servirka uz je takovej borec, ze to ma vlastne na haku, a o mladikovi nema smysl psat, tomu jsi jiz vse rekl primo do oci.

+1/−1
13.3.2015 22:00

J87a55n 63S80l64á90m86a 5304822893331

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na Florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to maso proste byla jen cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

0/0
13.3.2015 22:01

J45a47n 98S48l47á96m78a 5534222173701

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale ... muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to mase proste byla cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

+1/0
13.3.2015 22:02

M51a54r72t48i29n 50N93e43č35a24s 8413283803669

Musím se přiznat, že ta skořápka mně taky irituje. Na talíři by měly být věci, co se dají sníst. Jinak podniku přeji všechno dobré :-)

+4/0
13.3.2015 19:12

P85a40v31e97l 55S63ý67k68o16r50a 7127642717961

až poznáte hlad, sníte i skořápku

+3/0
13.3.2015 22:27

P22a18t89r85i43k 80H83r22a36d91i52l 9669782874550

Hlavne jak tu skorapku dat aby se nevylila ta kecupova majda.

0/0
22.3.2015 0:31

J96a30r15o80s67l80a20v 47M31a24j60s17t83r 6846661961264

tak já nevím....všem diskutujícím, kteří hodnotí pivo, se nelíbí Staropramen...ano, je to zátěž dávno minulých let v představách zdejších diskutérů...zaplivaná, zakouřená nádražní resturace se zvětralou desítkou a smradlavými záchody...doporučuji vyjít z ulity a ochutnat někde dobře ošetřenou dvanáctku a neplkat nesmysly...porovnejte prosím s nějakým jiným standartním velkopivem..ano dnes už nepitelné Svijany..kdysi hýčkaný klenot znalců..asi tak

+1/−1
13.3.2015 18:53

L85u32k46á23š 16Š51l41e47h84o11f28e94r 1163139955879

Hlavně proč na Praze 5 nečepovat pivo z Prahy 5?

+2/−1
13.3.2015 20:30

P80a59t52r80i58k 89H39r40a96d51i63l 9289302764380

A co nejaky dobry pivo z Prahy 5?

0/0
22.3.2015 0:34

J51i34ř55í 50K92u65c19h83t23a 6628495299957

už několikrát jsem se při návštěvách Prahy snažil ochutnat Staropramen, ale nikdy se mi nepodařilo aby mi alespoň trochu chutnal.

No a proč by tam měli mít "velkopivo" ?

0/0
14.3.2015 8:05

P19a29t36r18i56k 20H94r14a16d53i44l 9369422164810

Staropramen 12 neexistuje,tim bych zacal.

0/0
22.3.2015 0:33

D19a10n 76H28e63l34e89k53a80l 6566547942249

nefiltr :-)

0/0
22.3.2015 10:47

P49a68t67r95i50k 19H44r87a31d37i20l 9729662424460

To je 11tka.

0/0
22.3.2015 14:42
Foto

P12a15v65l33a 13N12o14v62á 7718110428835

;-DNa Kopci jsem byla 2x, obsluha byla milá, prostředí bývalé sámošky relativně útulné. Jídlo je skvělé, vyrobené z kvalitních surovin. Na čepu mají Staropramen - což považuji za zásadní chybu, restaurace takové kategorie by měla mít mnohem kvalitnější a chutnější pivo, než jaké Vám nalijí v jakékoliv nádražce. Na druhou stranu mají dobrý výběr vína, takže člověk nutně strádat nemusí. Kopec je skvělá volba pro ty, co si chtějí užít dobré jídlo. Přesto je mi osobně bližší restaurace Kastrol na Praze 13, která mi připadá útulnější, byť je nachází poblíž značně neútulné Velké Ohrady. Mají zakázkové pivo z Chotěboře - Kastrol 11 - výtečné, úzkou nabídku jídla, (vč. sezónních specialit) které je na druhou stranu výtečné.R^

0/−1
13.3.2015 16:28

K39a82t36e10ř64i98n88a 65V84a76š39á90k95o47v31á 5771492179895

diky za tip, Kastrol zkusim :-)

0/0
14.3.2015 15:36

O67n56d16ř62e54j 49Š38r90u46b66a62ř 1435781185126

je i nejake oceneni pro restaurace, kde se vyborne najime za cenu pod 300 Kc?

+4/−5
13.3.2015 16:11

O13n91d53ř83e72j 11Š43t56ě61p27á38n35e41k 5169630818839

Myslite pod 12 €? No ve fast foodu v AT mate za to dva kebaby ;)

+6/−3
13.3.2015 16:17

M31i92l51a26n 82K75l73o54u25č69e97k 3290285238957

Není

+1/−1
13.3.2015 16:17

J85a94r33o26s65l22a58v 11M37a20j13s59t40r 6126791581564

za mě Budvarka v Dejvicích..teda pokud máte v oblibě Budvar...jídlo do 100,-(oběd menu), jinak z lístku do 250,- a super....

0/0
13.3.2015 18:56

F25r59a85n19t77i20š28e84k 72S58t41r98n24a39d 4284275289636

Restauraci, kde se dobře najím za pouhých 850 Kč, tak takovou skutečně nechci !

Ta není pro obyčejný lidi ( široké nemajetné vrstvy obyvatel ), ale jen a pouze pro milionáře !!

0/−20
13.3.2015 16:02

O97n35d68ř34e59j 69Š26t71ě26p15á66n47e87k 5259420478649

Dekuji, ze jste ze me udelal milionare :D

+18/0
13.3.2015 16:04

J72á84n 41B76a27d23i97o80v49s10k68ý 2389954726406

Se uklidnete! Prave se dívám na menu a Na kopci je normalni restaurace (cena).

+6/0
13.3.2015 16:05

H23a82n26a 60P31a55l34á35t48o61v47á 1114794159205

Tak v této restauraci se najíte za mnohem méně peněz. Tuším, že čtyřchodové degustační menu stojí kolem 600Kč, ale to opravdu není jen tak ledajaké menu, na jaké jste pravděpodobně zvyklý. Ale jinak samotná jídla jsou tam za úplně normální cenu, v poměru kvalita-cena mi to přijde jako jedna z nejlepších restauraci v Praze, ale samozřejmě jsem je ještě neprošla všechny;-)...

+3/0
13.3.2015 17:04

J53a82r80o90s62l54a42v 32M31a18j55s36t78r 6306261121874

obyčejní lidé obyčejně nechodí do restaurací, ale na demonstrace, kde mají pivo, párek, dopravu a zelenou kartu zdarma...my milionáři máme na oběd stovku denně, a ještě se vám celou půlhodinu smějeme za sklem milionářské restaurace, jak venku úpíte pod naším jhem...vy obyčejní...

+11/0
13.3.2015 19:00

J18a92n 17K74o42t26l85í43n 9279604165377

konečně se cítím bohatý R^;-D;-D

+1/0
14.3.2015 10:13

M65o74n95i11k43a 88H25a55b24a80n77o67v50a 7938383237986

Je fajn, že čeští lidé dostávají mezinárodní uznání třeba formou těchto ocenění zvlášť v oblasti gastronomie, kde jsme na tom byli hodně špatně. Čas od času se doma také pláceneme přes kapsu a zajdeme na degustační menu někde tady v Brně a přijde mne, že ceny v této pražské restauraci jsou velmi příjatelné s ohledem na srovantelné podniky. Proč tedy furt kritizovat. Souhlasím max. tak s kritikou toho pivka, dnes už je pivní povědomí a nabídka kvalitních piv opravdu široká, takže ten staropramen bych také vyměnila.

+7/0
13.3.2015 15:30

H56e28l44e44n23a 70V22e13v78e50r63k15o28v37a 3819257

Já pro změnu gratuluji,lokál na mě působí moc příjemně.I když já ten tatarák raději klasiku,přes pivo nejsem odborník,ráda bych zašla.R^

+2/0
13.3.2015 15:26

S92o51f79i39a 76H85r36a86d41c92o21v39á 5160907320566

Na Kopci je super. Ale to vsichni, kdo meli tu cest vedi. Hezkej koncept, prima obsluha, chytry jida a pekny ceny.

+3/−1
13.3.2015 15:12

M30a27r62t58i19n 30P40r82o40k31o85p 7462152608758

Restaurace Na Kopci patří už několik let mezi mé nejoblíbenější. Jídlo vždy skvělé, stejně jako servis. A ceny jsou opravdu nízké, pokud hodnotíme co za ty peníze dostanete. Jejich tatarák jsem měl už několikrát a je úžasný. Ale stejně tak stojí za vyzkoušení i jiná jídla :-)

Gratuluji restauraci k ocenění, za mě rozhodně zasloužené!

+3/0
13.3.2015 15:09

R58e40n67e 77C45h70a29r67v78a41t 6185566808768

dobry den, nechci byt hnidopich, ale zarazilo mne, ze nikdo z vas neokomentoval tu skorapku na tatarskem bifteku. Vubec me nikdo nemusi chlacholit vysvetlovanim, ze je skorapka radne desinfikovana. Neverim, fuj, jde videt, ze o hygiente v CR mame stale velke nedostatky. Navic skorapka je mozny zdroj fyzikalni kontaminace. Zdravim.

+13/−7
13.3.2015 14:55

M10a73r71t58i40n 57P97r19o29k65o83p 7312492558468

Jedl jste někdy v Asii na ulici? Pokud ano, onemocněl jste?

+2/−2
13.3.2015 15:05

J64a49n 50K36o42t44l79í74n 9339544215597

neonemocněl, ale pos.... jsem se několikrát, než si střeva zvykla. Ale chuťově pecka ;-)

0/0
14.3.2015 10:15

H97a93n78a 76P21a82l12á62t30o22v73á 1554294289595

Skořápka se, aby se zničily bakterie, dává na nějakou dobu do trouby. Kromě toho se nedomnívám, že michelinská ocenění, mezi které patři i Bib, udělují Češi a jestli se na něm podílí, tak je musí podpořit i dalších x zahraničních inspektorů. O tom nerozhoduje jen jeden člověk. Takže v hygieně mají asi podle vašeho komentáře nedostatky nejen v ČR.

+3/0
13.3.2015 15:13

P30e48t21r 60S48e78d21l42o75ň 3678162531

Samozřejmě, že nedostatky jsou všude na světě. Hygiena by tu hospodu měla zavřít.

0/−8
13.3.2015 15:15

O43n64d92ř95e34j 85Š45t47ě21p34á85n17e20k 5659530828439

Mela zavrit aby jste uspokojil svou zavist? :D

+7/−2
13.3.2015 15:23

P37e76t79r 22S26e30d54l84o43ň 3608202281

Taky mě to zaujalo. V takové hospodě s podobným náhledem na hygienu bych si nic nedal.

0/−3
13.3.2015 15:14

P81e46t11r 52H76o57m28o65l28k76a 2315433824215

Myslím si, že je to mrzet nebude... (a doma v kuchyni se těmto hygienickým podmínkám zcela jistě ani nepřibližujete)

+3/0
13.3.2015 15:50

O18n23d34ř53e38j 22Š67t59ě41p39á39n72e31k 5489720518499

Doma ma vse uplne sterilni a vari v petryho miskach :D

+8/0
13.3.2015 15:52

O51n84d36ř92e51j 49H15a66n88s94l63í77k 9186980586784

asi nic nevite o tom, ze do spousty levnejsich vyrobku se vajicko mixuje i se skorapkou - vetsinou to neni poznat, ale kupte si treba gnocchi v samoobsluze a vetsinou tam nejaky kus skorapky najdete

0/−3
13.3.2015 15:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.