Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že už by si to opravdu zasloužila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D53a53v27i83d 65B95o24u35c75h61a74l 8489760879

... "Majonéza, kečup, worchester, dijonská hořčice, sůl a pepř" ...

OMG.  "Koktejlová omáčka"? :-)

+1/0
20.3.2015 23:26

D21a21v56i95d 23B88o49u76c94h17a69l 8679960159

Takhle už jsem se opravdu dlouho nenasmál. Tatarák z válečku, váleček se mele, dává se do toho parmezán a petržel. Pak se to naservíruje tak, že se na to opět nasype parmazán, "zelené" a jí se to s hranolky. A s "koktejlovou" omáčkou. Tak jo. Když to tedy říkáte...

0/0
20.3.2015 23:21

K87a36t37e10ř44i13n34a 98V63a18š48á20k24o83v58á 5581212529535

Ja tam byla dvakrat s klienty a bylo to fajn, ale naposled uz je to pres rok.

Naopak me mile prekvapili, napr. mi donesli vegetariansky starter sami od sebe, poradili pri vyberu atp. Jidlo bylo vyborne

0/0
14.3.2015 15:36

R34a23d25o43s88l43a48v 45K75l58a20u23d97a 5974198474482

Já tam četl: " Česko má nového Blba"

0/0
14.3.2015 15:28

M33a74r14e73k 63T22ů57m48a 4572138736652

Strašně fajn restaurace za rozumnou cenu se tam opravdu slušné najite...

0/0
14.3.2015 13:12

J93a49n 21F15o45r19g34á45č 7474791700113

uvařit pro psa :-D tak to by mně v životě nenapadlo :-D no lidi jsou dneska divní :-)

0/0
14.3.2015 11:18

M40i73l79o56š 22B24r95a83d35í27k 3756559857198

Tuto restauraci jsem navštívil a zmíněný článek mi přijde jako reklama, protože k běžným hostům se chovají jako ve čtvrté cenové. Číšník i servírka byli asi špatně naladěni a jídlo nebylo sice špatné, ale zase nějaká špička to taky nebyla.

+2/−1
14.3.2015 8:39

J18a17n 15S70l14á54m17a 5904672303191

Absolutni souhlas, podobna zkusenost, kdyz jsme premysleli proc tomu tak bylo, tak jsme dosli k zaveru, ze tam nebyl ani majitel, ani provozak.

+1/0
14.3.2015 10:49

M21i59l79o43š 11B89r13a96d15í35k 3316869107378

Taky mají na webu, že hledají zaměstnance, takže asi se tento problém objevil víckrát.

0/0
14.3.2015 11:04

P38a97v65e84l 87S69ý62k47o35r39a 7717642397631

850,- Kč. to jsou stravenky na celý týden ?

+1/−1
13.3.2015 22:26

J49i34ř48í 16K59u47c10h64t26a 6508345379727

na více jak dva týdny !

+2/0
14.3.2015 8:01

J57a79n 83S86l30á15m43a 5744562513161

Z meho emailu kamaradovi, po navsteve zarizeni (22.12.2014): 

Kdyz mi slehlo, tak jsem popremyslel o restauraci Na kopci a porovnavajic tuto navstevu s nasi prvni navstevou, tak musim konstatovat,

byt ovlivnen Tvym nazorem a tim, ze jsem byl plne zaujat vasi pritomnosti, takze jsem vlastne servis moc nesledoval a ani jidlo moc do hloubky nechutnal, 

ze jsi mel uplnou pravdu v souvislosti se zminenym zmenenym pristupem ke klientovi, a dodavam, ze se z Restaurace Na kopci, kde byl kdysi clovek doslova hyckan, stala Hospoda Na kopci, kde maji sice dobryho kuchare, ale to je tak vse, tedy krome toho, ze si toho lepsiho kuchare nechaji dobre zaplatit.

Bylo vlastne 1:30 pm, 2 hodiny po zacatku smeny a obsluha, byt souhlasim mela napilno, jiz asi davno ztratila ten kdysi v nasich luzich a hajich nevidany zajem o hosta - jak jsi pravil, zadne predstaveni, co to tam dnes mame, zadne vino, ktere by nam k jidlu doporucili, vlastne to bylo cele uplne spatne, nebo fakt jak 'normalni' hospoda. 

Zadne predstaveni, doporuceni dle chuti klienta, k domu doporucit vino, eventualne alespon prinest napojovy listek (ten jsme treba vubec na stul nedostali), karafa s vodou, co byla posledne, se take nekonala. 

Pani servirka mela ocividne problem profesni, pani tlusta servirka uz je takovej borec, ze to ma vlastne na haku, a o mladikovi nema smysl psat, tomu jsi jiz vse rekl primo do oci.

+1/−1
13.3.2015 22:00

J79a60n 55S72l33á49m70a 5454592483561

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na Florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to maso proste byla jen cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

0/0
13.3.2015 22:01

J92a81n 42S36l97á90m36a 5414752793871

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale ... muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to mase proste byla cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

+1/0
13.3.2015 22:02

M76a33r10t97i96n 71N92e51č15a12s 8743363543299

Musím se přiznat, že ta skořápka mně taky irituje. Na talíři by měly být věci, co se dají sníst. Jinak podniku přeji všechno dobré :-)

+4/0
13.3.2015 19:12

P85a28v54e86l 17S44ý50k31o59r77a 7607122237731

až poznáte hlad, sníte i skořápku

+3/0
13.3.2015 22:27

P24a85t46r74i13k 34H39r48a44d26i30l 9119192554710

Hlavne jak tu skorapku dat aby se nevylila ta kecupova majda.

0/0
22.3.2015 0:31

J18a17r17o28s87l36a94v 71M53a69j48s23t87r 6726101191814

tak já nevím....všem diskutujícím, kteří hodnotí pivo, se nelíbí Staropramen...ano, je to zátěž dávno minulých let v představách zdejších diskutérů...zaplivaná, zakouřená nádražní resturace se zvětralou desítkou a smradlavými záchody...doporučuji vyjít z ulity a ochutnat někde dobře ošetřenou dvanáctku a neplkat nesmysly...porovnejte prosím s nějakým jiným standartním velkopivem..ano dnes už nepitelné Svijany..kdysi hýčkaný klenot znalců..asi tak

+1/−1
13.3.2015 18:53

L64u64k97á61š 35Š55l16e91h30o79f32e82r 1703789425299

Hlavně proč na Praze 5 nečepovat pivo z Prahy 5?

+2/−1
13.3.2015 20:30

P54a18t49r14i96k 82H61r11a36d67i55l 9729882824900

A co nejaky dobry pivo z Prahy 5?

0/0
22.3.2015 0:34

J60i52ř83í 96K45u73c39h70t83a 6948265899827

už několikrát jsem se při návštěvách Prahy snažil ochutnat Staropramen, ale nikdy se mi nepodařilo aby mi alespoň trochu chutnal.

No a proč by tam měli mít "velkopivo" ?

0/0
14.3.2015 8:05

P98a75t34r26i69k 91H25r38a46d63i20l 9209322784630

Staropramen 12 neexistuje,tim bych zacal.

0/0
22.3.2015 0:33

D19a25n 10H37e71l60e18k43a20l 6426237862459

nefiltr :-)

0/0
22.3.2015 10:47

P77a79t66r68i70k 14H73r17a35d81i81l 9259592284970

To je 11tka.

0/0
22.3.2015 14:42
Foto

P27a94v46l77a 32N51o72v83á 7918590358275

;-DNa Kopci jsem byla 2x, obsluha byla milá, prostředí bývalé sámošky relativně útulné. Jídlo je skvělé, vyrobené z kvalitních surovin. Na čepu mají Staropramen - což považuji za zásadní chybu, restaurace takové kategorie by měla mít mnohem kvalitnější a chutnější pivo, než jaké Vám nalijí v jakékoliv nádražce. Na druhou stranu mají dobrý výběr vína, takže člověk nutně strádat nemusí. Kopec je skvělá volba pro ty, co si chtějí užít dobré jídlo. Přesto je mi osobně bližší restaurace Kastrol na Praze 13, která mi připadá útulnější, byť je nachází poblíž značně neútulné Velké Ohrady. Mají zakázkové pivo z Chotěboře - Kastrol 11 - výtečné, úzkou nabídku jídla, (vč. sezónních specialit) které je na druhou stranu výtečné.R^

0/−1
13.3.2015 16:28

K49a72t58e59ř84i30n90a 48V61a10š32á43k32o56v96á 5201602679795

diky za tip, Kastrol zkusim :-)

0/0
14.3.2015 15:36

O94n46d73ř41e39j 33Š63r49u70b75a49ř 1845261745316

je i nejake oceneni pro restaurace, kde se vyborne najime za cenu pod 300 Kc?

+4/−5
13.3.2015 16:11

O54n65d47ř45e39j 90Š35t60ě19p49á19n44e49k 5299860318909

Myslite pod 12 €? No ve fast foodu v AT mate za to dva kebaby ;)

+6/−3
13.3.2015 16:17

M39i20l24a69n 80K33l84o27u72č27e75k 3290915188787

Není

+1/−1
13.3.2015 16:17

J65a23r95o17s72l73a90v 40M88a24j63s76t79r 6686411231584

za mě Budvarka v Dejvicích..teda pokud máte v oblibě Budvar...jídlo do 100,-(oběd menu), jinak z lístku do 250,- a super....

0/0
13.3.2015 18:56

F77r24a70n59t38i61š72e88k 38S39t36r26n74a83d 4794455309946

Restauraci, kde se dobře najím za pouhých 850 Kč, tak takovou skutečně nechci !

Ta není pro obyčejný lidi ( široké nemajetné vrstvy obyvatel ), ale jen a pouze pro milionáře !!

0/−20
13.3.2015 16:02

O27n12d57ř65e78j 47Š78t35ě54p27á56n15e58k 5409130268509

Dekuji, ze jste ze me udelal milionare :D

+18/0
13.3.2015 16:04

J77á47n 28B37a60r33d27i43o44v64s23k23ý 6395829419583

Se uklidnete! Prave se dívám na menu a Na kopci je normalni restaurace (cena).

+6/0
13.3.2015 16:05

H72a23n20a 10P21a44l32á79t12o16v54á 1424334809945

Tak v této restauraci se najíte za mnohem méně peněz. Tuším, že čtyřchodové degustační menu stojí kolem 600Kč, ale to opravdu není jen tak ledajaké menu, na jaké jste pravděpodobně zvyklý. Ale jinak samotná jídla jsou tam za úplně normální cenu, v poměru kvalita-cena mi to přijde jako jedna z nejlepších restauraci v Praze, ale samozřejmě jsem je ještě neprošla všechny;-)...

+3/0
13.3.2015 17:04

J23a57r43o11s96l11a66v 66M78a39j31s43t82r 6656211241434

obyčejní lidé obyčejně nechodí do restaurací, ale na demonstrace, kde mají pivo, párek, dopravu a zelenou kartu zdarma...my milionáři máme na oběd stovku denně, a ještě se vám celou půlhodinu smějeme za sklem milionářské restaurace, jak venku úpíte pod naším jhem...vy obyčejní...

+11/0
13.3.2015 19:00

J24a55n 84K27o92t26l38í42n 9249484345537

konečně se cítím bohatý R^;-D;-D

+1/0
14.3.2015 10:13

M77o84n20i63k68a 10H65a95b81a43n56o16v56a 7418693897116

Je fajn, že čeští lidé dostávají mezinárodní uznání třeba formou těchto ocenění zvlášť v oblasti gastronomie, kde jsme na tom byli hodně špatně. Čas od času se doma také pláceneme přes kapsu a zajdeme na degustační menu někde tady v Brně a přijde mne, že ceny v této pražské restauraci jsou velmi příjatelné s ohledem na srovantelné podniky. Proč tedy furt kritizovat. Souhlasím max. tak s kritikou toho pivka, dnes už je pivní povědomí a nabídka kvalitních piv opravdu široká, takže ten staropramen bych také vyměnila.

+7/0
13.3.2015 15:30

H48e24l90e91n21a 27V76e94v77e29r41k14o67v82a 3629417

Já pro změnu gratuluji,lokál na mě působí moc příjemně.I když já ten tatarák raději klasiku,přes pivo nejsem odborník,ráda bych zašla.R^

+2/0
13.3.2015 15:26

S98o78f69i60a 55H48r41a74d33c43o61v66á 5670437680896

Na Kopci je super. Ale to vsichni, kdo meli tu cest vedi. Hezkej koncept, prima obsluha, chytry jida a pekny ceny.

+3/−1
13.3.2015 15:12

M79a34r91t23i60n 92P73r44o41k25o78p 7312342598458

Restaurace Na Kopci patří už několik let mezi mé nejoblíbenější. Jídlo vždy skvělé, stejně jako servis. A ceny jsou opravdu nízké, pokud hodnotíme co za ty peníze dostanete. Jejich tatarák jsem měl už několikrát a je úžasný. Ale stejně tak stojí za vyzkoušení i jiná jídla :-)

Gratuluji restauraci k ocenění, za mě rozhodně zasloužené!

+3/0
13.3.2015 15:09

R73e59n45e 76C26h18a68r84v64a36t 6175396978598

dobry den, nechci byt hnidopich, ale zarazilo mne, ze nikdo z vas neokomentoval tu skorapku na tatarskem bifteku. Vubec me nikdo nemusi chlacholit vysvetlovanim, ze je skorapka radne desinfikovana. Neverim, fuj, jde videt, ze o hygiente v CR mame stale velke nedostatky. Navic skorapka je mozny zdroj fyzikalni kontaminace. Zdravim.

+13/−7
13.3.2015 14:55

M20a33r83t30i34n 46P30r15o14k34o29p 7392692198498

Jedl jste někdy v Asii na ulici? Pokud ano, onemocněl jste?

+2/−2
13.3.2015 15:05

J73a97n 86K16o31t65l51í81n 9219484375867

neonemocněl, ale pos.... jsem se několikrát, než si střeva zvykla. Ale chuťově pecka ;-)

0/0
14.3.2015 10:15

H52a63n75a 83P96a38l10á20t11o74v24á 1484234259715

Skořápka se, aby se zničily bakterie, dává na nějakou dobu do trouby. Kromě toho se nedomnívám, že michelinská ocenění, mezi které patři i Bib, udělují Češi a jestli se na něm podílí, tak je musí podpořit i dalších x zahraničních inspektorů. O tom nerozhoduje jen jeden člověk. Takže v hygieně mají asi podle vašeho komentáře nedostatky nejen v ČR.

+3/0
13.3.2015 15:13

P51e72t81r 96S58e76d51l38o50ň 3318112681

Samozřejmě, že nedostatky jsou všude na světě. Hygiena by tu hospodu měla zavřít.

0/−8
13.3.2015 15:15

O98n48d98ř82e48j 91Š15t93ě39p97á71n92e42k 5709850968759

Mela zavrit aby jste uspokojil svou zavist? :D

+7/−2
13.3.2015 15:23

P21e69t72r 88S51e59d11l42o51ň 3638472291

Taky mě to zaujalo. V takové hospodě s podobným náhledem na hygienu bych si nic nedal.

0/−3
13.3.2015 15:14

P82e42t27r 54H34o26m27o65l26k34a 2445593274385

Myslím si, že je to mrzet nebude... (a doma v kuchyni se těmto hygienickým podmínkám zcela jistě ani nepřibližujete)

+3/0
13.3.2015 15:50

O52n10d88ř63e87j 90Š53t61ě38p60á37n79e56k 5889960498959

Doma ma vse uplne sterilni a vari v petryho miskach :D

+8/0
13.3.2015 15:52

O38n66d74ř56e64j 54H47a17n53s67l41í59k 9866350236714

asi nic nevite o tom, ze do spousty levnejsich vyrobku se vajicko mixuje i se skorapkou - vetsinou to neni poznat, ale kupte si treba gnocchi v samoobsluze a vetsinou tam nejaky kus skorapky najdete

0/−3
13.3.2015 15:19





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.