Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že už by si to opravdu zasloužila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D73a10v67i42d 25B29o37u53c81h75a24l 8779550819

... "Majonéza, kečup, worchester, dijonská hořčice, sůl a pepř" ...

OMG.  "Koktejlová omáčka"? :-)

+1/0
20.3.2015 23:26

D14a85v66i94d 49B19o94u66c70h51a25l 8729510219

Takhle už jsem se opravdu dlouho nenasmál. Tatarák z válečku, váleček se mele, dává se do toho parmezán a petržel. Pak se to naservíruje tak, že se na to opět nasype parmazán, "zelené" a jí se to s hranolky. A s "koktejlovou" omáčkou. Tak jo. Když to tedy říkáte...

0/0
20.3.2015 23:21

K39a92t40e77ř84i40n42a 63V35a48š12á13k21o23v80á 5631822459355

Ja tam byla dvakrat s klienty a bylo to fajn, ale naposled uz je to pres rok.

Naopak me mile prekvapili, napr. mi donesli vegetariansky starter sami od sebe, poradili pri vyberu atp. Jidlo bylo vyborne

0/0
14.3.2015 15:36

R80a95d93o16s41l11a68v 12K13l57a52u69d72a 5184968594512

Já tam četl: " Česko má nového Blba"

0/0
14.3.2015 15:28

M97a38r47e23k 27T78ů47m63a 4902388956232

Strašně fajn restaurace za rozumnou cenu se tam opravdu slušné najite...

0/0
14.3.2015 13:12

J12a86n 16F88o90r55g26á33č 7614381180823

uvařit pro psa :-D tak to by mně v životě nenapadlo :-D no lidi jsou dneska divní :-)

0/0
14.3.2015 11:18

M36i83l21o65š 74B93r15a60d70í82k 3356459317178

Tuto restauraci jsem navštívil a zmíněný článek mi přijde jako reklama, protože k běžným hostům se chovají jako ve čtvrté cenové. Číšník i servírka byli asi špatně naladěni a jídlo nebylo sice špatné, ale zase nějaká špička to taky nebyla.

+2/−1
14.3.2015 8:39

J12a57n 39S24l12á14m54a 5984252503631

Absolutni souhlas, podobna zkusenost, kdyz jsme premysleli proc tomu tak bylo, tak jsme dosli k zaveru, ze tam nebyl ani majitel, ani provozak.

+1/0
14.3.2015 10:49

M77i27l90o73š 97B22r89a55d20í38k 3166239727688

Taky mají na webu, že hledají zaměstnance, takže asi se tento problém objevil víckrát.

0/0
14.3.2015 11:04

P85a77v34e40l 76S51ý83k80o88r96a 7867182587331

850,- Kč. to jsou stravenky na celý týden ?

+1/−1
13.3.2015 22:26

J63i82ř21í 42K57u86c57h13t40a 6628585929797

na více jak dva týdny !

+2/0
14.3.2015 8:01

J34a92n 11S87l84á69m38a 5344792233321

Z meho emailu kamaradovi, po navsteve zarizeni (22.12.2014): 

Kdyz mi slehlo, tak jsem popremyslel o restauraci Na kopci a porovnavajic tuto navstevu s nasi prvni navstevou, tak musim konstatovat,

byt ovlivnen Tvym nazorem a tim, ze jsem byl plne zaujat vasi pritomnosti, takze jsem vlastne servis moc nesledoval a ani jidlo moc do hloubky nechutnal, 

ze jsi mel uplnou pravdu v souvislosti se zminenym zmenenym pristupem ke klientovi, a dodavam, ze se z Restaurace Na kopci, kde byl kdysi clovek doslova hyckan, stala Hospoda Na kopci, kde maji sice dobryho kuchare, ale to je tak vse, tedy krome toho, ze si toho lepsiho kuchare nechaji dobre zaplatit.

Bylo vlastne 1:30 pm, 2 hodiny po zacatku smeny a obsluha, byt souhlasim mela napilno, jiz asi davno ztratila ten kdysi v nasich luzich a hajich nevidany zajem o hosta - jak jsi pravil, zadne predstaveni, co to tam dnes mame, zadne vino, ktere by nam k jidlu doporucili, vlastne to bylo cele uplne spatne, nebo fakt jak 'normalni' hospoda. 

Zadne predstaveni, doporuceni dle chuti klienta, k domu doporucit vino, eventualne alespon prinest napojovy listek (ten jsme treba vubec na stul nedostali), karafa s vodou, co byla posledne, se take nekonala. 

Pani servirka mela ocividne problem profesni, pani tlusta servirka uz je takovej borec, ze to ma vlastne na haku, a o mladikovi nema smysl psat, tomu jsi jiz vse rekl primo do oci.

+1/−1
13.3.2015 22:00

J72a66n 81S88l29á14m65a 5494872353721

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na Florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to maso proste byla jen cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

0/0
13.3.2015 22:01

J98a95n 58S36l24á65m54a 5244742473961

Jeste dodam k tomu tolik, ze byt je hospoda Na kopci nekuracka, tak jsem prepalenym tukem docela pekne smrdel, a to me stve, zcela ucelove vyhledavam hospy-restaurace kde se nekouri a musim rici, ze takhle nacichlej jsem byl naposledy v Mlsny kavce na florenci, tam maj spatne odvetravanou kuchyn, ale jiz tam jdu s tim, ze proste trochu citit budu. Ale v knajpe, ktera je nekurak a hlavni chod je za tri kila, tak to neocekavam - porovnavam treba s Cafe Imperial, ze proste smrdet nebudu. 

On samotny interier Na kopci je sice nacichly pachy spatne odvetravane kuchyne a dle me male kuchyne (to co jsem videl, ze sve pozice), ale jinak pusobi jiz trochu vycichle - preci jen ta mastnota na stenach je jiz po letech trochu videt. 

Nakonec ono i to jidlo nebylo uplne OK, nerikam, ze bylo uvareno spatne, ale ... muj bazant byl suchy - byt je mi jasny, ze z prsou bazanta je tezky vytvorit peceni plnou sosu, ale potom je to trochu o koncepci jidla; tvuj steak byl chutove dobrej, ale to mase proste byla cerstvi a tim padem tuhy, no a ten tatarak, porovnam-li ho s tatarakem v Masu (Nase maso), tak je to tam byl jinej level. Takze nevim, zdali priste nejit do restaurace Na konci, a tam si napravit dojem, nebo jestli tohle jiz nebylo nakonec a naposledy, a ja jiz ani Na kopec, ani Na konec nechci.

+1/0
13.3.2015 22:02

M27a90r79t10i22n 26N78e33č53a49s 8593473753749

Musím se přiznat, že ta skořápka mně taky irituje. Na talíři by měly být věci, co se dají sníst. Jinak podniku přeji všechno dobré :-)

+4/0
13.3.2015 19:12

P97a37v98e74l 23S70ý66k17o35r96a 7527612697141

až poznáte hlad, sníte i skořápku

+3/0
13.3.2015 22:27

P83a19t14r75i34k 55H75r12a87d17i86l 9859252434850

Hlavne jak tu skorapku dat aby se nevylila ta kecupova majda.

0/0
22.3.2015 0:31

J22a61r29o82s38l86a65v 79M11a14j80s89t90r 6926371481514

tak já nevím....všem diskutujícím, kteří hodnotí pivo, se nelíbí Staropramen...ano, je to zátěž dávno minulých let v představách zdejších diskutérů...zaplivaná, zakouřená nádražní resturace se zvětralou desítkou a smradlavými záchody...doporučuji vyjít z ulity a ochutnat někde dobře ošetřenou dvanáctku a neplkat nesmysly...porovnejte prosím s nějakým jiným standartním velkopivem..ano dnes už nepitelné Svijany..kdysi hýčkaný klenot znalců..asi tak

+1/−1
13.3.2015 18:53

L21u94k23á48š 73Š35l90e10h72o19f30e21r 1873969365799

Hlavně proč na Praze 5 nečepovat pivo z Prahy 5?

+2/−1
13.3.2015 20:30

P94a72t76r69i33k 82H47r13a17d98i93l 9449632814740

A co nejaky dobry pivo z Prahy 5?

0/0
22.3.2015 0:34

J48i64ř75í 90K12u93c22h85t70a 6298195289657

už několikrát jsem se při návštěvách Prahy snažil ochutnat Staropramen, ale nikdy se mi nepodařilo aby mi alespoň trochu chutnal.

No a proč by tam měli mít "velkopivo" ?

0/0
14.3.2015 8:05

P54a90t14r77i10k 94H28r26a67d25i68l 9729902154490

Staropramen 12 neexistuje,tim bych zacal.

0/0
22.3.2015 0:33

D78a90n 36H27e97l69e65k44a96l 6936417672189

nefiltr :-)

0/0
22.3.2015 10:47

P12a56t59r15i27k 92H22r13a31d93i48l 9459642164330

To je 11tka.

0/0
22.3.2015 14:42
Foto

P95a12v98l95a 54N42o94v43á 7128200578105

;-DNa Kopci jsem byla 2x, obsluha byla milá, prostředí bývalé sámošky relativně útulné. Jídlo je skvělé, vyrobené z kvalitních surovin. Na čepu mají Staropramen - což považuji za zásadní chybu, restaurace takové kategorie by měla mít mnohem kvalitnější a chutnější pivo, než jaké Vám nalijí v jakékoliv nádražce. Na druhou stranu mají dobrý výběr vína, takže člověk nutně strádat nemusí. Kopec je skvělá volba pro ty, co si chtějí užít dobré jídlo. Přesto je mi osobně bližší restaurace Kastrol na Praze 13, která mi připadá útulnější, byť je nachází poblíž značně neútulné Velké Ohrady. Mají zakázkové pivo z Chotěboře - Kastrol 11 - výtečné, úzkou nabídku jídla, (vč. sezónních specialit) které je na druhou stranu výtečné.R^

0/−1
13.3.2015 16:28

K19a93t19e45ř41i85n25a 68V17a20š51á79k78o12v27á 5831512899615

diky za tip, Kastrol zkusim :-)

0/0
14.3.2015 15:36

O90n45d69ř42e96j 97Š85r34u23b68a54ř 1485561275826

je i nejake oceneni pro restaurace, kde se vyborne najime za cenu pod 300 Kc?

+4/−5
13.3.2015 16:11

O27n92d84ř62e61j 30Š95t98ě23p54á32n29e92k 5379580538529

Myslite pod 12 €? No ve fast foodu v AT mate za to dva kebaby ;)

+6/−3
13.3.2015 16:17

M49i29l21a39n 76K95l21o59u16č72e56k 3240675628347

Není

+1/−1
13.3.2015 16:17

J95a60r19o41s31l88a69v 65M91a32j24s19t77r 6146581751684

za mě Budvarka v Dejvicích..teda pokud máte v oblibě Budvar...jídlo do 100,-(oběd menu), jinak z lístku do 250,- a super....

0/0
13.3.2015 18:56

F25r15a29n44t86i16š31e80k 35S55t88r72n80a40d 4604305369686

Restauraci, kde se dobře najím za pouhých 850 Kč, tak takovou skutečně nechci !

Ta není pro obyčejný lidi ( široké nemajetné vrstvy obyvatel ), ale jen a pouze pro milionáře !!

0/−20
13.3.2015 16:02

O83n94d36ř63e82j 82Š36t88ě25p67á28n17e11k 5409130418199

Dekuji, ze jste ze me udelal milionare :D

+18/0
13.3.2015 16:04

J47á27n 46B88a39d37i15o74v10s95k83ý 2609714936816

Se uklidnete! Prave se dívám na menu a Na kopci je normalni restaurace (cena).

+6/0
13.3.2015 16:05

H19a29n62a 48P15a41l31á91t55o71v48á 1134734349255

Tak v této restauraci se najíte za mnohem méně peněz. Tuším, že čtyřchodové degustační menu stojí kolem 600Kč, ale to opravdu není jen tak ledajaké menu, na jaké jste pravděpodobně zvyklý. Ale jinak samotná jídla jsou tam za úplně normální cenu, v poměru kvalita-cena mi to přijde jako jedna z nejlepších restauraci v Praze, ale samozřejmě jsem je ještě neprošla všechny;-)...

+3/0
13.3.2015 17:04

J84a41r71o91s42l82a46v 38M56a89j60s63t85r 6976751271304

obyčejní lidé obyčejně nechodí do restaurací, ale na demonstrace, kde mají pivo, párek, dopravu a zelenou kartu zdarma...my milionáři máme na oběd stovku denně, a ještě se vám celou půlhodinu smějeme za sklem milionářské restaurace, jak venku úpíte pod naším jhem...vy obyčejní...

+11/0
13.3.2015 19:00

J84a19n 86K47o90t97l98í86n 9549704745507

konečně se cítím bohatý R^;-D;-D

+1/0
14.3.2015 10:13

M63o80n59i25k64a 22H67a38b21a45n79o72v72a 7868503557326

Je fajn, že čeští lidé dostávají mezinárodní uznání třeba formou těchto ocenění zvlášť v oblasti gastronomie, kde jsme na tom byli hodně špatně. Čas od času se doma také pláceneme přes kapsu a zajdeme na degustační menu někde tady v Brně a přijde mne, že ceny v této pražské restauraci jsou velmi příjatelné s ohledem na srovantelné podniky. Proč tedy furt kritizovat. Souhlasím max. tak s kritikou toho pivka, dnes už je pivní povědomí a nabídka kvalitních piv opravdu široká, takže ten staropramen bych také vyměnila.

+7/0
13.3.2015 15:30

H26e38l50e63n93a 85V85e34v85e42r83k46o70v17a 3959137

Já pro změnu gratuluji,lokál na mě působí moc příjemně.I když já ten tatarák raději klasiku,přes pivo nejsem odborník,ráda bych zašla.R^

+2/0
13.3.2015 15:26

S91o18f11i48a 31H85r17a87d18c49o39v23á 5740137560536

Na Kopci je super. Ale to vsichni, kdo meli tu cest vedi. Hezkej koncept, prima obsluha, chytry jida a pekny ceny.

+3/−1
13.3.2015 15:12

M63a38r42t34i85n 41P76r93o35k38o31p 7372302668148

Restaurace Na Kopci patří už několik let mezi mé nejoblíbenější. Jídlo vždy skvělé, stejně jako servis. A ceny jsou opravdu nízké, pokud hodnotíme co za ty peníze dostanete. Jejich tatarák jsem měl už několikrát a je úžasný. Ale stejně tak stojí za vyzkoušení i jiná jídla :-)

Gratuluji restauraci k ocenění, za mě rozhodně zasloužené!

+3/0
13.3.2015 15:09

R48e76n79e 63C85h12a33r46v18a49t 6425246648728

dobry den, nechci byt hnidopich, ale zarazilo mne, ze nikdo z vas neokomentoval tu skorapku na tatarskem bifteku. Vubec me nikdo nemusi chlacholit vysvetlovanim, ze je skorapka radne desinfikovana. Neverim, fuj, jde videt, ze o hygiente v CR mame stale velke nedostatky. Navic skorapka je mozny zdroj fyzikalni kontaminace. Zdravim.

+13/−7
13.3.2015 14:55

M20a31r38t87i30n 18P37r82o20k70o25p 7242752198988

Jedl jste někdy v Asii na ulici? Pokud ano, onemocněl jste?

+2/−2
13.3.2015 15:05

J57a86n 31K14o10t61l43í21n 9269544305267

neonemocněl, ale pos.... jsem se několikrát, než si střeva zvykla. Ale chuťově pecka ;-)

0/0
14.3.2015 10:15

H30a92n90a 71P76a14l82á14t98o43v17á 1224384309385

Skořápka se, aby se zničily bakterie, dává na nějakou dobu do trouby. Kromě toho se nedomnívám, že michelinská ocenění, mezi které patři i Bib, udělují Češi a jestli se na něm podílí, tak je musí podpořit i dalších x zahraničních inspektorů. O tom nerozhoduje jen jeden člověk. Takže v hygieně mají asi podle vašeho komentáře nedostatky nejen v ČR.

+3/0
13.3.2015 15:13

P15e63t48r 20S91e33d87l31o28ň 3378232121

Samozřejmě, že nedostatky jsou všude na světě. Hygiena by tu hospodu měla zavřít.

0/−8
13.3.2015 15:15

O39n98d14ř83e67j 13Š87t44ě90p47á92n21e40k 5719200658509

Mela zavrit aby jste uspokojil svou zavist? :D

+7/−2
13.3.2015 15:23

P74e91t82r 71S56e78d71l16o61ň 3958382981

Taky mě to zaujalo. V takové hospodě s podobným náhledem na hygienu bych si nic nedal.

0/−3
13.3.2015 15:14

P74e63t58r 74H73o83m98o24l74k13a 2335933394895

Myslím si, že je to mrzet nebude... (a doma v kuchyni se těmto hygienickým podmínkám zcela jistě ani nepřibližujete)

+3/0
13.3.2015 15:50

O21n52d17ř47e81j 66Š47t55ě35p53á50n54e59k 5369960328709

Doma ma vse uplne sterilni a vari v petryho miskach :D

+8/0
13.3.2015 15:52

O74n88d68ř36e88j 28H46a56n71s94l90í47k 9506960536814

asi nic nevite o tom, ze do spousty levnejsich vyrobku se vajicko mixuje i se skorapkou - vetsinou to neni poznat, ale kupte si treba gnocchi v samoobsluze a vetsinou tam nejaky kus skorapky najdete

0/−3
13.3.2015 15:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.